19778
  • horpeti
    Persze én hardcoreon könnyen dumálok. :P
    Lehet Insanityn kezdek, mert így is szép nyugodtan lassan haladok, akkor meg haladhatnék Insanityn is... :P Még egyszer ugyse játszom végig, főleg ugyanezzel a kaszttal és taktikával... :)
  • horpeti
    Nice! :)
    Én szerintem várok még vele, nem kell a fölös para. :D Később laza lesz. :D
    Lehet egymásra is uszítom őket. Most 7. szinten vagyok, már van 1es MI hack, de jó lenne 2-es. :D

Egyébként egyértelműen az Inflinek a legjobb dolog ez, mert bár nem annyira jó a képesség regenje, mint a sentinelnek, de a fenntartásra kap bónuszt (az meg hab a tortán, hogy két skillje is lehet, mert nem mindegy, hogy társnak 12sec, vagy neked 6 sec a visszatöltési idő).

Szóval kicsit brutális a beszivárgó, ha így játszik az ember...
    És akkor még mindig ott van a sniper bónusza, meg a cloak... és a cloakból való támadás is. 1v1re főellenség ellen talán ez a legjobb, nem is a hamvasztás. Cloakból widow fejre üt. :D
  • ZÓÓÓcsi
    Úgy ám! Én is a dominate + MI hack-re gyúrok rá ^^.
    OMG! Kinyírtam a 3 heavy mech-et insanity-n 6.szinten !! :DD
    Nem volt könnyü, a végén már fogócskáztam az utolsóval a komp körül XD.
    Hamvasztás nem vesz le túl sokat a páncélból, bár még csak 1.szinten van.
  • horpeti
    Nálam Miranda a kedvenc. A warpja és a túltöltése nagyon hasznos dolog nekem a pajzs levitelre.
    Másik társ Zaeed, a kábító lövése jó barrier ellen, meg a soklövetű sniperrel elég hasznos sebzést tud okozni (hatékonyabb, mint assault riflevel, főleg, amikor fedezék mögül lő 4-5öt és visszamegy...akkor a sniper sebzés jobb).

Előző végigjátszásban Grunt volt a társ, egyelőre most Zaeed is jól tolja. Még gondolkodom, hogy egymásik biotikus/techest vigyek magammal, és akkor a távolból ki lehet nyírni mindenkit. Persze pályafüggő is.
  • horpeti
    Egyébként amióta ezt a dominates dolgot csinálom, tudatosult bennem, hogy annyira nem vészes ám lelőni a pajzsot/páncélt az ellenfélről. Csak míg soldierrel mindent lőttem csak úgy isten nevibe, így most nagyobb az összmunka... 2 társamat rácuppantom 1 ellenfélre, azok leszedik a pajzsot/páncélt, én is besegítek ha kell, és a csupaszon maradt ellenfél már gyakorlatilag ki van szolgáltatva. És így tovább. Teljesen irányítás alatt tartom a harcot. Soldierral rambózva más feeling volt. (az is jó feeling, csak más:D)
  • horpeti
    Aha. Nem rossz. Én kihasználva a játék hibáját már rögtön dominate-tel indultam.. Így azért egészen más. A dominate eléggé a végére lesz csak meg... (Morinth). De így most izgibb, ha ez nem lenne, végig sniperezném a pályát, és azt unnám meg, most meg szinte egy golyót se lövök ki.

1. szinten már megvan az MI hack, cél a 2. szint. és akkor karöltve a dominate és hack felvitele 4. szintűvé. Utána jöhet a hamvasztás, az jó 1v1ben. :)
  • horpeti
    Egyébként azt néztem, hogy widowval megéri a fegyverváltás is, mert 1 widow lövés a szeme közé többet sebez, mintha folytatnám a részecskesugárzóval a páncélra is (társak + képességek használata persze attól még ugyanaz).

És asszem inflivel is a widowt fogom felvenni, nem az assault riflét. De majd még meglátom, egyelőre nem hiányzik, mert a közelembe se tudnak érni (Uralom RulZ). :D
  • ZÓÓÓcsi
    Infiltrator-al tolom, Jack + Morinth párossal próbálkoznék, bár nem tudom mennyire lesz használható. Spec-nek meg dominate-t akarom használni, majd ha meglesz.. most a roncsoló lőszer van beállítva, bár ez heavy mech-ek ellen használhatatlan ugyebár :S
  • horpeti
    Jah. Még nem figyeltem ezt a 3 másodpercet, mert tényleg volt, hogy hamarabb, meg később kezdte csinálni... De lehet hogy azért mert hardcore, insanityn fixen 3 mp. :)

A hardcoreos részen már túl vagyok, így is simán megcsinálható, csak nem értettem a működési elvét.. A collector hajónál majd jobban fogom. Nem lövöm el a warpot a pajzsra (bár arra is van bónusza, nem csak a páncélra).
  • SaGa Jr
    Miután lelőtted a pajzsát van 3 másodperced. Utána visszatölti a pajzsát és jókora területen sebez maga körül (magyarán időhöz kötött a dolog). Míg kéken ragyog felesleges lőni mert ilyenkor sebezhetetlen. Kinyírásához csak le kell szedni a páncélzatát (pajzs leesése után tudod csak sebezni). Nem olyan vészes ellenfél miután rájöttél a dolgok mikéntjére. Fegyvert váltani meg nem ajánlatos, sőt felesleges. Mikor leesett a pjsza durrants bele valami jóféle sebző tech vagy biotic képességet (Warp, Incinerate) és lőjjed. Így gyorsabban megpusztul. Meg aztán ott vannak erre a társaid is, használd őket.
  • horpeti
    linket nem tudok adni majd, max. este. De a wiki mass effect, és ott a walkthrough és a suicide mission. Ott írja, hogy kb. kiket javasol meghagyni hátul. Egyébként csak következtetni lehet. Kemény harcosok előnyben hátul.
  • Doom 4
    Meg próbálom megkeresni de akkor ha nm találom belinkelnéd vagy elküldenéd priviben hogy kinek mennyi a defenseje. Ill. néztem vidiket nem teljesen értem ezeket a kifejleteket. hogy mikor mi lesz a vége.
  • valaminick
    Sziasztok!

Délután jön az első patch
    info

* Fixed video hitching and crashes related to single core machines.
    * Single core users may experience short periods of black screen that may last up a few seconds between level loads, cinematic transitions or movies.
    * In rare cases, some single core users may notice dialog lines in certain conversations may be delayed up to a few seconds.
    * - Fixed an issue where it appears ammunition can be picked up, but can't.
    * - Fixed an issue where all Codex entries were marked as 'viewed', even if the player chose not to view them.
    * - Fixed an issue where weapon icons are re-organized after downloadable content is used.
    * - Fixed an issue where pressing F9 after the mission completion screen reset Shepard to Level 1.
    * - Fixed an issue where remapping the right mouse button blocks camera control in the command HUD.
    * - Fixed an issue where remapping the 'use' command affects the decryption minigame.
    * - Fixed an issue where users were not prompted to restart when logging in to a different EA Online account.
    * - Fixed an issue where movies do not play in DLC.
    * - It is recommended that players reset their keyboard mapping to default values to ensure proper vehicle control.
    * - Added useful messaging during the ME1 save game import.
    * - Weapon icon for henchmen never changes from Collector Assault Rifle.
    * - Czech language – Issues with Czech localization (subtitles) were amended, all text was corrected and improved.
    * - Fixed an issue where the Mass Effect 2 launcher was being associated with files that have no extension.
    * Fixed an issue where uninstalling the game under Windows Vista or Windows 7 might uninstall Mass Effect 1.
  • KP27
    insanity-n két lövés cainből, és még kb marad egy negyednyi páncélja a dögnek. közbe folyamatosan jön harbinger, aki szétcincál ha a közeledbe férkőzik :)
  • Paxton
    Még egy dolog: mindenkinek melegen ajánlom a játék végére nehézfegyvernek a Cain/Nuke fegyvert. Nagyon rosszul viselte a főellenfél, mikor a kezdésként képébe küldtem egy taktikai nukleáris töltetet.. :) Utána már csak vagy 1-2 tárat kellett belelőnöm az Assault Rifle-ből és készen is volt. :)
  • Paxton
    Sikersen megvolt tegnap az első végigjátszás! :) Végeredmény: minden csapattagom lojális volt, minden fejlesztést megvettem a hajóra és mindenki életben maradt.:) Végigcsináltam az összes mellékküldit, majd a rajtaütés után rögtön mentem a legénységemet menteni. Sikeresen.:)
    Legion küldtem a ventilátorhoz, Miranda vezete a Fireteam-et és Samara csinálta a biotikus pajzsot. Én Mordint kértem meg, hogy vigye vissza a legénységemet a hajóra, mondván nem az idős genetikus professzor a legalkalmasabb személy a rohamosztagos szerepére egy ősi alien bázison..:)
    Ja, és 27. szintű férfi soldier-ként fejeztem be. Most végigviszem Infiltrator karakterrel is.. :)
  • horpeti
    Jah, 1-2 húzós helyzet van..
    Azt nem tudod, hogy a pajzsregeneráló nagy darab collectornál mi váltja ki azt, hogy lehuppanjon a földre és visszatöltse a pajzsát?
    Mert Horizonton taliztam most vele először, és marhára idegesített, hogy lenyomtam a pajzsát a részecskesugárzóval, váltok át sniperre, és max. 1et tudtam belelőni, de néha azt se.
    Emlékszem máskor meg állt bambán és lehetett lőni 5-6ot is.

Valahogy arra tippelek, hogy ha felizgatom azzal, hogy van kit támadnia, és megy felé, akkor jó, viszont ha elbújunk, és kapott lövést, akkor meg inkább regenerálódik.

Pl. Colossus vicces volt előző játékban (hc), egyszer nem zsugorodott össze, amikor mellette voltam, és csak úgy lőttem kispityuval is.. :)
  • horpeti
    És milyen összetételben nyomod?
    Kaszt, bónusz skill? Specializáció?

Lehet írtad már.. :)
  • ZÓÓÓcsi
    Rendben van, ha neked így ok, akkor nem szólok bele .
    De most is olyat kérdeztél, amivel lelövöd a "poént". Ez olyan mintha egy filmet úgy néznél meg a moziban, hogy már tudod mikor mi fog történni. Én direkt ezért nem is olvastam / kérdeztem a fórumon, amíg végig nem játszottam a game-et.
  • ZÓÓÓcsi
    Ja a bónuszokat megkaptam, mert már végigtoltam egyszer, ez már a második. Bár így is lesz egy-két húzós helyzet.
    Most fogom felcsípni a rossz lányokat is
  • MerlinW
    Van ám az oldal alján kereső. Többször belinkeltem.

Angol nyelvi fájlok
  • KP27
    nekem meg Mordin volt az egyik kedvenc karakterem. bírom ahogy hadar. "HOLD THE LINE" :D
  • horpeti
    "btw sokat számít még az is h kiket viszel magaddal a legvégén, úgy néz ki mindenkinek van egy "harci értéke", ami meghatározza a védők túlélési esélyeit -"

Mass effect wikin szépen leírja, hogy igen, nem mindegy, ki marad védekezni, mert van egy átlagdefense érték, amit ha nem ér el, akkor lesz halál.. hogy mégis kinek milyen, az nagyjából érezhető, de nem is spojlerezek tovább. :D
  • Calver
    röviden és tömören, igen... illetve majd Kelly nyögi be h valamelyik csapattárs dumálni akar veled, utána jön a móka.
    de az egész csak Horizon után kezdődik, szóval ha még nem tartasz ott, ne lepődj meg h nem volt még ilyen.
  • sonka0
    Am vki pls mondja már el ezek a lojalitás küldik h mennek :S Beszélgetni kell a társakkal minél többet és akk 1x csak majd benyögik h mi a küldi v hogy??
  • Calver
    hmmm, most sikerült befejeznem harmadszorra, Soldier-rel, összesen 5 lojális csapattárssal (Miranda, Garrus, Tali, Zaeed, Morinth - harmadszorra sem tudtam rávenni magam h kinyírjam, túlzottan rühellem azt a rohadt "fehérköpenyes igazságosztót"), és csak 1 halállal - természetesen "Space Salamander Oppenheimer", avagy Mordin volt olyan kedves h feldobta a talpát, bár nem mondanám h egy ici-picit is sajnáltam...

btw sokat számít még az is h kiket viszel magaddal a legvégén, úgy néz ki mindenkinek van egy "harci értéke", ami meghatározza a védők túlélési esélyeit - Garrus/Miranda kombóval Jack is elhullott a végén (jajj szegény ), míg Garrus helyett Morinth-al "szerencsére" túlélte.
  • PeeTeR
    fhubazz azt en is elfelejtem mindig :DDDD
    sooo sooorry.. enyimeket ne olvassatok me spojleres mint allat
  • mflex #6461
    Ennek örülök, mármint, hogy háromszor végig vitted, de használd már azt kibaxott spoiler-t is! :)

• PeeTeR
    akkor ahogy elnezem en total mazlista vagyok. kezdjuk ott hogy a pri mission -re ugy majdhogynem szartam ra es a mellek kuldiket csinaltam folyamatosan meg banyasztam mint az allat :D aztan amikor elfogytak csak utanna alltam neki az elsodlegeseknek. szoval nem veletlenul lett 42 ora jatekido miutan vegeztem a Begyujtoknel :DDD nalam ugy volt hogy Tali ment a lukba, Legio meg Thane jott velem. masiknal Miranda volt a gore csak hogy idegesitsem a tetovalt kisfiut :D aztan Legio -t kilottem, O kiserte az oreglanyt vissza a hajora (mivel tobbiek belehaltak a varakozasba :DD). masodik csapat osztasnal meg Mordin-doki -t illetve Tali -t hoztam magammal (ha jol emlekszem - mondom a jobbak maradjanak csak egyutt). igy happy end volt vegulis :D
  • Doom 4
    Nekem Miranda, és Tali halt meg a többiek nem, de nem tudom miért, talinak mindent 1 ből megcsináltam, mirandával meg csak jack veszekedése közben rontottam el. Először azt hittem "szerephez" kötött ki hal meg. Úgy értem én Talit küldtem be abba aszellőzőbe vagy mibe, de láttam vidót hogy garus hal meg ugyan ott.
  • PeeTeR
    hm ja ott en is lebasztam Jack -et :D kotekedett az urlotyommal :D
    de nekem tul elte mindenki a vegen. elsore az oreg dokino kipurcant mivel elkuldtem, hogy lofraljon egyedul. de mivel ez nem volt jo huzas, visszatoltottem aztan megcsinaltam ugy hogy O is tul elje, bar haszna az ugysincs az alkesz ven profnak :P
  • djg
    Nekem Jack meghalt. Pedig megcsináltam a küldijét, odaadtam neki rögtön a fájlokat, amiket kért, egyedül akkor nem adtam neki igazat, amikor Mirandával összekapott.

Továbbra is kérdés: ha valaki tud angol nyelvi telepítőt pls. küldjön linket.
  • krisz255
    M-920 Cain fegyvert hol lehet megtalálni?
  • Calver
    röviden és tömören: Reaper IFF előtt csinálj meg minden lojalitás küldetést, aztán menj csak el érte. ott megtalálod Legion-t, utána azonnal dumálj vele a hajón (még mielőtt galaxy map-ra ránéznél), és csinálhatod is a lojalitás küldijét - ha az megvolt, utána rögtön jön az "öngyilkos küldetés".

így mindenki lojális lesz, és a hajó teljes személyzete túl is éli.
  • Hotomi
    Az a lényeg, hogy a csapatodból mindenki hűséges legyen, és a hajó teljesen fel legyen fejlesztve, amikor a begyűjtök lerohanják a hajódat, és elviszik a legénységedet egyből menj az Omega 4 reléhez, és akkor a legénységedből senki nem hal meg, csak a telepes csaj Lilith halálát kell végig nézned.Én eddig kétszer toltam végig és az IFF felkeresését mindig a végére hagytam, így mindenkit sikerült hűségessé tenni, amig EDi telepíti az IFF-t, addig a Légió hűség küldijét is meglehet csinálni.
  • Kori
    ha egyből átmész az Omega4-en és a begyűjő komplexumba megtalálod a kapszulákat akkor nem Kelly hal meg hanem egy hozzá hasonló karakter
    aki a végjáték után tovább játssza az látja hogy Kelly ott áll a helyén
  • krisztajo
    Termi, Fenrir! És Kelly is életben marad így nálatok? Ez jó hír, akkor én így fogom próbálni.
    Fantusz! Teljesen igazad van, de ez a játék hibája. Az egyik csomagot már én is felszedtem. A naplóba be is került az új bejegyzés. De nem az, hogy menjek el a másikért is hanem az hogy vigyem vissza. Itt lehet bibi!
  • Fenrir
    Én már háromszor végigjátszottam, mindháromszor Légió hűséges lett mielőtt elmentem volna az Omega 4-hez.
  • Fantusz
    A bugosodás szerintem nem a paragon válasz váltja ki, hanem az, hogy elég a két kért csomagból az egyiket megtalálni, az elegendő ahhoz, hogy Isht figyelmeztessük, kérdőre vonjuk, hogy komolyan összetűzésbe akar-e kerülni Ariaval.
    Lemond a tervéről, a küldetés pedig beragad, befejeztlen marad, a másik megtalált csomagot nincs kinek leadni (talán a csomag sincs ott).
  • Terminátor14
    Én pont Grunt-ot küldtem vissza a legénységgel, mondván az egyik legerősebb tag, ha ellenségbe futnak legalább lesz esélyük. És közülük senki sem halt meg. :) Persze ő (is) lojális volt.

krisztajo: Én beszerváltam Légiót és a küldetése is megvolt, ettől függetlenül a legénységet is sikerült megmentenem, tehát a kettő nem zárja ki egymást.