19778
  • Calver
    tényleg, úgyis látom vágod Adept képzettségeit: Singularity illetve Reave hatása alatt lévő ellenfélre dobott Warp "robban"? és ha igen, csak ha már össz életerővel rendelkező ellenfélre küldöd - avagy akik épp tangóznak két méter magasan - vagy akkor is, ha az unszimpatikust páncél/pajzs/barrier védi, és a Singularity csak "megakasztja"? (remélem érthető mire gondolok)
  • KP27
    kidobod a szingularitást az ellen pofájába, rájuk dobod Samara Area Reave-jét, páncél/barrier lement, Thane vagy a saját warpod meg rá. 3-as csoportnak annyi :)
  • torma1
    Az oké csak sajna sem páncél sem pajzs ellen nem ér semmit. Igaz az iniben be lehet állítani hogy átmenjen a védelmeken de úgy meg túl erős lesz :)
  • KP27
    Ok. kirakod azt a bugyuta robotot, és az összes ellen mint valami idióta elkezdi lőni. ez így elég szarul hangzik :D

lőjj ki adept-al egy szingularitást, az is lefoglalja az ellent eléggé :D
  • torma1
    Én sem akartam kipróbálni a Mérnököt és mégis nagyon erős. Azzal hogy a robotja lefoglalja az ellenséget nagyon nagy előnyre tesz szert. Vanguard-ot nem próbáltam még.
  • KP27
    erre szokták mondani, hogy kinek a pap, kinek a papné. Szerintem a legjobb karakter, az adept és a vanguard. Marha nagy fun,a vanguard charge képességével cikázni az ellenfelek közt :D

A soldier se rossz, de az olyan megszokott már.

amúgy bónuszskillként még az area reave/area drain sem elhanyagolandó. reave/warp/hamvasztás ezek mind tökugyanazt csinálják, csak másképp néz ki grafikailag. csakhogy amíg a hamvasztás nem jó barrier ellen, addig a warp/reave igen és ezek ugyanolyan jók pajzs ellen is. szóval area reave>incineration blast, és reave>incinerate.

megmondom őszintén a mérnök kaszt teljesen érdektelen számomra, az őrszemet meg a beszivárgót talán kipróbálom, bár azokat se találom annyira érdekesnek.
  • Calver
    szvsz Disruptor kimaxolása valamennyire ugorható is, legalábbis Veteran-on mindenképpen... pajzs nem sok ellenfélen van, Geth-ek meg nincsenek annyira sokan, h megérje - erre ott van Zaeed. persze én Miranda - Garrus kombóval toltam, szóval még ha volt is valakin pajzs, nem igazán hatott meg.
  • torma1
    Szerintem az egyik leghasznosabb bónusz skill a gethpajzs. Hozzárendeled valamelyik gyors gombhoz és az sokszor életet mentett mikor leszedik a pajzsod egy gombnyomás és már maxon is van. Ez mindegyik karakterre érvényes kivéve az őrszemnél. A legjobb karakter szerintem a beszivárgó után a mérnök. A beszivárgó sajnos túl erős főleg Insane nehézségen. A mérnők a harci robotjával nagyon hasznos. Lefoglalja az ellenséget te addig vígan lőheted. A Hamvasztás képessége meg messze a legjobb. Viszi a pajzsot,páncél is. Tali-val vagy Legió harcirobotjaival elég ütösek.
  • robotnyk
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csináld meg a csapattagok loyalty missionjét, és vedd meg az upgradejeiket, akkor nem hal meg Shepard. csak utánna menj az IFFért, onnan már egyenes az út a végéig.
    omg, lenne egy kérdésem.. most vagyok lvl 20, és ahogy elnézem lvl 30as is van.. de a végén meghal shepard.. akkor.. ezt most nem értem.. meddig lehet játszani? mikor hal meg shapard? hogyan lehet valakivel összejönni?:S most tartok ott, amikor az IFF-t kell megszerezni.. ezután messze van még a vége? egyáltalán kilehet "védeni", hogy vége legyen?
    előre is kösz!
  • KP27
    így néz ki a sajátom:

• KP27
    igazság szerint elég sokféleképpen lehet skillt választani. Adept mellé energy drain kell szvsz, páncél és barrier ellen jó a warp skillje, pajzs ellen viszont nincs semmije.

soldier mellé meg warp ammo/vagy armor piercing ammo(tungsten ammo), esetleg jöhet valami védelem, mint barrier/geth shield boost/fortification.

megpróbálom magyarul írni a skilleket, igaz nekem angol verzió van, szóval nem tudom a magyarban hogy szerepelnek. Az armor piercing lövedék 4es szintje a tungsten lövedék, nem tudom a magyar fordításba hogyan szerepel, de valami páncéltörő lövedék szerűség lehet. 4es szinten +70% ad páncél és hp ellen. Ha ezt a skillt választod, az incendiary lőszert(magyarul talán gyújtőlövedék lehet) felesleges fejleszteni, mert ugyanezt a hatást adja, csak ott 60% a vége. de a disruptor(pajzs/shield elleni) lőszert maxoldd ki mindenképp.

A Warp ammo 4es szinten +50% ad páncél/hp és biotikusok pajzsa a barrier ellen(nemtom magyarul hogy fordították). Szvsz ha ezt választod akkor szintén felesleges kimaxolni a gyújtólövedéket,de a disruptor(pajzs/shield elleni) lőszert maxoldd ki mindenképp.

Szokták ajánlani még a Reave skillt, de utólag rájöttem hogy szerintem felesleges, páncélra pajzsra ottvan a tungsten/disruptor ammo(vagy a warp) barrier ellen meg a kábítólövés.

Összegzésképp,én azt mondom, vidd a Tungsten lövedéket vagy valami extra védelmet, így lesz kétféle védelem ellen egy marhaerős lőszer skilled(tungsten a páncél és disruptor a pajzsok ellen), a barriert meg leszeded a kábítólövéssel. Ha extra védelmet viszel, akkor viszont nem tudsz annyi skillt kimaxolni, mert szükség lesz a gyújtólövedékre is.

Igazság szerint nehézségfüggő is. Normal/Veterán nagyon könnyű. Szóval ott szinte tökmindegy mit viszel.

• Doom 4
    Ja még azt akartam megkérdezni hogy amiket lehetett látni az Adept Trilerében az hogy elöbb valamivel meglötte aztán gondolom egy dobással(vagy lökés?) lötte el ujbol őket. Nekem magyar a játék szal magyar nevek joban jönnének de nem gond ha nem :D
  • Doom 4
    Fantusz: Igen azokra gonoltam.

És akkor jól választottam az adeptnek az energy draint a katonával meg valami nem tom milyen (zöld színű) lőszert választottam de nem igen jött be már az elején szal azt majd ujra kezdem.
  • gyonax
    Végigolvastam ezt az egész oldalnyi csodálatos vitát. Én személy szerint Paressel értek egyet(nagyjából mindenben):
    -a MAKO-zás számomra 5 percig vicces volt, de utána valóban a játék realizmusának a megcsúfolása...
    -remélem hogy a BioWare tanul az első játék hibájából és a Hammerhead egy, a játék világába jól beilleszkedő jármű lesz, a MAKO-val ellentétben(ez mégis csak egy szerepjáték, persze ha valaki FPS-ként játssza akkor nincs semmi baj a MAKO-val--> ezzel nem azt akarom mondani hogy mindenki aki szereti a MAKO vezetését az nem RPG-ként néz a játékra[a későbbi félreértések elkerülése végett])

Egyébként Sir Quno és gfreak: szerintem célravezetőbb lenne ha mindketten egy kicsit visszavennétek a direkt provokatív stílusból, mert ennek a vitának sokkal inkább ti vagytok a szítói mint Pares...

Egyébként nekem nem volt semmi bajom a bolygószkennelgetéssel... A játék hangulatába ezerszer jobban beleillik, még ha monoton is.

• Pares
    A 6670. hozzászólásodból konkrétan egyáltalán nem derül ki, hogy te nem akarod a Hammerhead DLC-t. Csak annyi, hogy a Makot szeretnéd vissza, amire én annyit reagáltam (lehet kicsit túl hevesen, de csak azért, mert sokan ignorálják, és frusztráló), hogy "hiszen előbb írtam, hogy jön a javított kocsikázás a DLC-vel". Az a hozzászólásod, amiben külön leírtad, hogy neked akkor se kell Hammerhead, csakis Mako, az én hozzászólásom elküldésének idejében még nem volt ott.

Az egész vita ott kezdődött, hogy mi realisztikus, és mi nem, bár akkor te még nem írtál. Szóval kifejtettem, hogy a Mako szvsz nem illett a játék hangulatához, komolytalan volt az ugrálás meg a többi.

Erre Mr. Jedi Mester leírta, hogy milyen jó volt a Makózás, ami egyéni vélemény, szóval nekem tökmindegy, viszont utánna leírt egy csomó dolgot, ami valótlanság, nem igaz, vagy sarkított. Erre leírtam hogy miért nem igaz, amit ír + ahova kellett, ott volt a szvsz. Egyszerűen az a baj, hogy úgy hasonlítsátok össze az első és második részt, mintha az első a megtestesült tökély lenne, a második meg ótvar ürülék. Már ezerszer kifejtettem, hogy szvsz miért nagy előrelépés a második rész az első részhez képest, és hogy szvsz mi volt gagyi az első részben. Ettől függetlenül mindkét rész a kedvenceim közt van.

Ennyi.

Szerintem neked kéne az elejétől a végéig elolvasni a vitát, hogy képben legyél.
  • Calver
    Adept-nek én Tali féle Energy Drain-t adnék, h tudjon valamit kezdeni pajzsokkal, Soldier-nek meg Barrier-t, mivel Fortification-nel ellentétben arra hatnak a upgrade-ek (duration, cooldown).
  • penge96
    Katonának én mindenképp a páncéltörő lőszert ajánlom jah igen vagy a Geth Pajzsszilárdságot! Adeptet nem tudom.
  • Fantusz
    Lehet eltájolódom, de a csapattagok speciális képességeire gondolsz, amit a lojalitásuk elnyerése után lehet feloldani?

Egy végigjátszás után ezekből a képességekből új karakter indításakor azonnal ki lehet válaszrani egyet, amit később le is cserélhetsz.

Légió geth pajzsszilárdsága elég jó minden kasztnak, persze azért túlértékelni sem kell, nem hiszem, hogy ezzel a sorral kezdenéd a fejlesztést.
  • Doom 4
    Hali! amikor importált karaktert inditok akkor katonának és adept-nek milyen + képességeket javasoltok? ha lehet magyarul.
  • gfreak
    Sir Quno: áhh, azonnal törlés, meg hőzöngés lesz, hogy: 1.: mi ez a szar? illetve 2.: ez nem is ME2, te offtopik hülyegyerek :DDDD Különben igen, Makózni szórakoztatóbb mint szondákat lövöldözni bolygókra...aztán felőlem kilóghat a játékból, meg nem ultrarealisztikus, meg gagyifos, mégis jobban elvagyok vele mint azzal hogy kilövök pár biszbaszt egy bolygóra, mert az húdefasza :D

Pares: ugyan nekem ajánlottad fel az olvasás elsajátítását, de a legutolsó hozzám intézett válaszodból kiderül, hogy kettőnk közül nem nekem vannak szövegértelmezési nehézségeim...a 'Mako DLC-t akarunk!' az egészen pontosan azt jelenti, aminek tűnik: hogy nem Hammerhead, hanem Mako kell nekünk (bármilyen feldolgozhatatlan is ez számodra)...ha tovább olvasod azt a hsz-t,végig a Mako-s élményekről volt szó benne, mege gy kis bolygófelszínről...attól hogy a forumozók jelentős százaléka képtelen visszaolvasni, nem kell mindenkit retardáltként kezelni...lehet hogy ez a megközelítés tőled teljességgel természetidegen, de ilyen emberek is vannak...legyen lesújtó véleményed erről a játékelemről, de hogy mindenki idióta akinek veled ellentétben bejön nem éppen elfogadó, széles látókörű magatartásra utal...sajnos/hála az égnek vélemények mindig is különbözni fognak, van aki ezt normálisan is elő tudja adni emberként, van aki meg hőbörög mint egy troll, hogy 'azjószarvoltmirőlbeszélsz!'...

a fejlődésrendszer nekem is jobban tetszett az egyben, bár ezzel van a legkevesebb gondom...a csapattársak szükségességének érzete viszont nálam is hiányzik...hiszen szinte mindent irtó polihisztor baaadmaddafakka lesz Shepard-ből, és tényleg 'egyedül a világ ellen' érzéssel végigkaszálhatja a játékot, azokat a küldetéseket leszámítva, ahol rákényszerít a program a társak használatára, beosztására...a csapat összetétel kialakítását, a csapattagok fejlesztését az egyben muszáj volt jól kidolgoznod, ki mire jó, különben véged volt szál magadban...na EZT az érzést hiányolom még a kettőből...

ezektől függetlenül a játék nagyon jó, és az egyik legjobb vételemként könyveltem el...ettől viszont még a nekem nem tetsző dolgok továbbra sem tetzsenek, és ha itt egyesek a fejükre állnak, és úgy üvöltenek, sem fog változni..end of message, húzok vissza játszani
  • KP27
    adept karakter mellé szerintem thane és samara a legjobb. singularity,pull,throw és warp Samara reave skilljével kombinálva eszméletlen erős tud lenni. mikor insanityn toltam adeptként sokszor szinte fegyverre nem volt szükségem így. Még Harbinger ellen sem.

nem beszélve arról, hogy thane fegyvererejét tudod növelni 50%-al, úgyhogy zaed-el együtt a legerősebb sniperesek.
  • Calver
    csak úgy tudod elkerülni, ha amikor bemész a rendőrségi kordon mögé, ott nem töltöd fel az adatokat, amik bizonyítják h a kis asari lopott. szóval azért nem volt ilyen opció, mert már "odaadtad" neki az adatokat.
  • Pretorian
    Tegnap hajnalban kezdtem a második részt hatalmas elvárásokkal, és nem csalódtam. Asszem eltűnök egy időre a világból.
  • Fantusz
    Ha jól emlékszem Samara beszervézéses küldetésében (amikor a hajó után nyomozunk) lehet megtalálni valamilyen hamis adatokat, vagy talán számlát tartalmazó dokumentumot, amiért egy krogan jelentkezik.
    Egyszerűen nem volt a párbeszédben olyan opció, hogy nem adom neki - adott némi krdeitet, s faképnél hagyott az akcióért járó 15 renegate ponttal - ilyenek is vannak a játékban, ezekből legfeljebb akkor lehetne gond, ha a paragon-renegate egy skálán mozogna.
  • Piszkos  Fred
    MAKÓ JE.
  • Fantusz
    Samara biotikus, a stílusát is bírom - olyan kedvesen tért ki a romantikázás elől
    Karakterek nem beszélnek egymással, a főkarakterhez szólnak, apróság, de tetszik, ahogy Samara kommunikál Shepraddal.
    Samaraval ellentétben nálam Thane nem gyakori csapattag, pedig nem rossz.
    Neki a harc erőssége, különböző lövedékekre lehet specializálni, amit négyes szinten a többi csapattag is használhat, így pl. egy biotikus fegyverének sebzését is képes növelni.
  • krisztajo
    Fantusz! Én úgy láttam azért nem csak az egymagos gépeken javít dolgokat hanem mást is. Azt hiszem felrakom el biztos nem ront semmit.
    Most szerveztem be Samara-t és Thane-t. Nekem mindkettő nagyon szimpi karakter. Samara a harcban is jónak tűnik Thane-t most fogok kipróbálni.

Calver! Na most világítottad meg teljesen a kérdést. Akkor az azonosítók miatt többet nem kell aggasztanom magam.
    Remélem azért nekem sikrül Tali/Légion vitát is jól lezárni.

Fenrir és többiek! Ezt megint ki kell próbálni. Szerintem ez azon is múlik ki mit hoz a ME1-es mentésből. Én ott is példakép voltam és először Zaedd küldijét csináltam meg. Alig volt paragon pontom mégsem volt gondom a meggyőzéssel. Illetve 100% paragon karaktert nem is lehet csinálni, hiszem ha olyan jó vagy mint Teréz Anya akkor is ad a játék néha renegát pontokat. Pillanatnyilag úgy áll nálam hogy egy kicsit mint kevesebb hiányzik a két legfelső paragonból és az első háromnegyed van besárgulva a renegátból. És ezt úgy sikerült elérnem, hogy soha sehol sem döntöttem renegát módon. Ezek után csak reménykedhetek hogy elég lesz így is.
  • Pares
    Senki se tudja pontosan milyen lesz. Csak annyit tudunk, amennyit elárultak belőle: a jármű viselkedését javították plussz a környezetet azthiszem. Kötve hiszem, hogy ülnének rajta, és olyan minőségűt adnának ki, mint a Makó. Azzal az erővel az alapjátékba copy-past módon is beletehették volna. Nagy valószínűséggel még nincs kész teljesn, ezért nem adták ki. Vagy kész van, és napokon belül kijön. Majd meglátjuk.
  • torma1
    Annyit dumáltok a a Hammerhead-os DLC-röl hogy így-úgy javítja a Makozás de még meg sem jelent. Lehet hogy az is egy félkész szar lesz. Honnan tudjátok hogy jobb lesz?? Azért mert még nem adták ki? Biztos javítgatják Lehet hogy rég kész csak a marketing rajta ül. A bolygóscan meg jó lett volna ha a végén már egy fejlesztéssel automatán szkennelte volna a bolygókat. Valamennyi pénzért vagy mit tudom én. Így ha valaki manuálisan szerette az is megmaradt volna.
  • Csokis
    Ha valakit érdekel egy bontatlan, fóliás játék Xbox 360-ra, az írjon PÜ-t.
  • KP27
    az meg aztán tényleg marhanagy különbség, hogy zárak feltöréséhez cipeled magaddal a társaidat. egyébként elmondom neked, az első részben, ha volt valami, ahova kódfejtés kellett, vagy elektronikai képesség, és nem volt elég képesítésed, annyit kellett csinálni, hogy visszatérsz a Normandy-ra, újra leszállsz és a game alacsonyabb szintre tette a feltöréshez szükséges kódfejtés/elektronika vagy tökömtudjamelyik skill-t. ennek is aztán sok értelme van.... szerintem teljesen jó hogy kivették ezeket a szarságokat a játékból.

amúgymeg sületlenségeket beszélsz. Igenis van külünbség az embereid közt. Menjél Harbinger és Scionok ellen AI Hack és Overload képességekkel rendelkező társakkal insanity-n. Csak ne csodálkozz, ha ráböksz a restart mission gombra egy idő után, hogy másik csapattársakat vigyél a küldetésre.
  • Pares
    6675. hozzászólásomban van egy kis ízelítő...
  • horpeti
    Szerintem a bolygóscan nem rossz, ha egy végigjátszás során max. 5 bolygót kell scannelned... kis pihentetőnek elmegy. :D
    Makózást nem ismerem, de abból is max. 5.. :D
  • Pares
    És külömben is, a valótlan dolgokat nem a makóra értettem, de ferdítsél csak... Éppenséggel a fejlődésrendszerről és az állítólagos kivágott dolgokról volt szó a veled folytatott vitában.
  • ZZ88
    A játék vége felé elkerülhető a teljes legénység elrablása, vagy ez mindenképpen a játékmenet része?
  • Pares
    Jó, akkor én beteg vagyok. Szerintem meg te vagy az. Akkor ebben meg is egyeztünk.
  • horpeti
    Tudom. :)
    A külsőséget meg kell fizetni, mert megérdemlem... :))

Fórumon páran mondták, hogy pont hogy azt élvezik, hogy terminátor lett a kari.. mondjuk nekem nem bejövős, de még nem is csináltam renegát karit.
  • Pares
    Én már linkeltem egyet...
  • Sir Quno Jedi
    Nomármost aki szerint a mostani bolygószkennelősdi JOBB játék, mint a Mako-zás volt, az beteg ember. Ennek ellenkezőjéről nem lehet meggyőzni engem.