Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de a játék végére kiszálhatsz a Cerebrustol😊sõt én egyenesen kidobtam a rejtozkodo csávot😄de legalább a tanács mondhatott volna valamit a végén,hogy megint megmentettuk a galaxist 1 esetleges köszönömöt😄vagy valamit.
de még csak nem is lehet veluk beszélni sõt még csak Anderson sem mond semmit ha visszamegyek hozzá a játék végezte után...
mindha nem is tettem volna semmitXD

PSN ID:misi2mezei

SaGa Jr! Uhhh köszi ez gyors válasz volt!
Érdekes amit mondasz. Jó tudni, hogy bármilyen karival tudok majd kódot és zárat törni.
Így egyáltalán mi az elõnye a tech-es karinak?
Akkor ezek szerint arra nincs lehetõség, hogy az áthozott mentéssel elõröl többször is végigjátszhassam a játékot?
Például elõször végigtolnám katona kaszttal aztán újra importálnám és elõröl játszanék másik kaszttal. Ezt nem lehet?
Most mi felel meg a katona kasztnak az élharcos? Vagy az valami teljesen új?
És jól tudom, hogy most mindegy milyen kasztom van, használhatok bármilyen fegyvert? Tehát harci adepusként is használhatnék akármit?

Richardix! Na most látom a választ. Akárhányszor kezdhetem újra az importtal a játékot. Ez jó! És hogy kell újra elõröl kezdeni? És az mit jelent hogy minden felszerelés egybõl megvan? És az importált karinál miért nincs meg és hogyan kell megszerezni? Én azt olvastam, hogy jobb a mentésekkel játszani mert erõsebb a kari és nem olyan rossz minden a múltban (pl. Wrex nem halt meg, a tanács megmaradt stb.)
Mikorra várható a játékhoz magyar felirat?
Itt meg te voltál a gyorsabb. 😊

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Itt semennyire nem befolyásol semmit. Majd a köv részben lehet kihatása annak, hogy most Wrex életben maradt vagy sem és így segít esetleg neked.
Anderson vagy a másik csóka gyakorlatilag itt teljesen mindegy. Lényegében ugyanazt a szöveget nyomják le, csak egyik esetben Anderson a fõnök és Udina a beosztott, a másik esetben fordítva. A lényegi beszélgetést mindkét esetben Anderson-nal folytatod le, Udina csak pár mondat erejéig van jelen.

A tanács meg nem akar veled beszélni és el is mondják miért, meg aztán úgysem hisznek neked és a kegyeikbõl is kiestél, noha hajlandóak visszafogadni míg a területükön kívül ténykedsz. Így aztán mit tudnál nekik mondani? Semmit.
Egy terrorista szervezet számára ügyködsz ami az õ ellenségük, így nem engedhetik meg hogy veled társalogjanak és támogassanak.

a csudimudiba, hogy mindig megelõzõl 😛
Most viszem ki újra az egyet egy full renegade karival, mindenesetre most kicsit lement a kedvem, hogy 10 percen belül 2x fagy le a szerkezet :S
1x beszélhetsz a tanáccsal, meg eleve, Cerberusnak dolgozol, és a Terminus rendszerekben vagy, tehát a tanács próbál tõled elhatárolódni.
elég a save mappa tartalma, az importált karinál válthatsz kasztot, és külsõt is, egyedül az 1-ben hozott döntéseidet nem másíthatod már meg.
annyiszor kezdesz új játékot az importált karakterbõl, ahányszor akarsz... de importálhatsz ME2-es karaktert is (további bónuszok, minden felszerelés egybõl megvan, de nem válthatsz már kasztot)
végigvittem
fõboss elég gáz volt hogy bújócskázott a fejével mint vmi hülyegyerek😄.
egyébként, mennyiben változtatja az meg a történetet,ha az elsõ részben Andersont választom vezetõnek és Wrex életben marad? Gondolom Wrexnél,õ lesz a klán vezér, de Andresonnál? az elég gagyi hogy a tanáccsal sem lehetett beszélni, pedig fantom vagyok😞

a csajozás elég rosszul ment, az eléjén nyomtam egy menetet Jackkel, de úgy vettem rá a dologra, hogy azt mondtam neki, csak a szex érdekel és semmi más, ezután leszarta a fejem. Miután Mirandával összeveszett az õ oldalára álltam, gondoltam ezzel kibékítem,de csak azt lett belõle, hogy Miranda is megutált😄
1. nem ekll felrakni az elsõ részt, elég ha megvan a save mappád amiben ott vannak azok a gép általi mentések amik a befejezésrõl készültek. Sima mentéseket nem importálhatsz.

2. Nincs törésre szakosodott karakter. Nincsenek olyan skill-ek mint az elsõ részben, mindenki képes alapból a törésekre amik teljesen más típusúak lettek, de ez már a mellékelt gépkönyvbõl ki fog derülni.

3. Az áthozott karakterrel is választhatsz új class-t, fõleg hogy a régiekre nem igazán emlékeztet majd az új játék skill szisztémája.

4. Átnevezni nem tudod a karakteredet amit áthozol. Azon a néven jön át amivel a mentésedben szerepel. A pofázmányát átszabhatod majd és class-t is választhatsz. Ha egyszer végigvitted a játékot akkor kezhetsz egyet új karakterrel de folytathatod akár az elõzõvel is, de mivel a max szint a 30, amit nagyon meg lehet közelíteni a játék végéig, ha meg az elsõ részbõl hozott karakterrel játszol akkor még bõven a vége elõtt el lehet érni, így sok értelme nincs a maos, már nem fejleszthetõ karakterrel újra elkezdeni a játékot, noha lehetõséged lesz rá.

Sziasztok! Még csak holnap kapom meg a játékot de egy-két kérdésem lenne. Én megõriztem a mentéseimet.
Elég a save mappa tartalma az importáláshoz vagy az elsõ részt is újra felkell telepítenem?
Érdeklõdnék, hogy itt mennyire használható egy kódtörésre és zártörésre szakosodott fõkarakter?
Csak azért kérdezem, mert az elsõ részben sokszor számított és én emiatt Talit legtöbbször magammal vittem. Az elsõ részt harci adepusként fejeztem be, de úgy látom most kb. a csapat felének vannak biotikus képességei.
Ezért felmerült bennem, hogy egy Beszivárgó tech-es fõkari talán sokkal jobb lenne?
Ha betöltöm a mentésem, válthatok kasztot? Eloszthatom újra a képesség pontjaimat?
Vagy ha más kasztú fõkarit szeretnék újra végig kell játszanom az elsõ részt?
Ja és ha beimportált mentéssel csak egyszer játszhatom végig, vagy ha adok neki más nevet akkor újra kezdhetem?
Ha lehet, kipróbálnám másodikra az eredeti kasztommal is.
Egyébként Lianát és Wrexet nagyon sajnálom. Õk ketten voltak a kedvenc csapattagjaim. Nagy kár, hogy kihagyták õket. (Bocsi, ha ezredszer teszem fel ezeket a kérdéseket.)
Aki hadrcore/insane fokozaton játszott aj átékkal ahhoz lenne egy kérdésem.
Elméletileg mikor megyünk Tali-t felvenni, akkor abban a szobában, ahová a leomlott oszlop berobbantása után jutunk, ilyen nehézségi szinten felvehetõ egy geth pulse rifle.
Namost melyik az és hogyan vehetem fel? Egyáltalán külön jelzi a program vagy hogy derül ki hogy felvehetõ? Jelenleg insane fokozaton nyüstölöm már sokadjára a játékot és kíváncsi vagyok a fegyverre, de nem találom a megadott szobában. Ott csak két szétkapott geth van amit kukázhatok, a fali széf, meg a szétszedett geth rifle az asztalon, de az nem felvehetõ csak egy mod-ot nyerek ki belõle. Valamit ennyire nem veszek észre?

Az Omega halmazban található a Fathar rendszer, azon belül pedig Lorek. Egyébként a játék legelején az a rendszer, ahol az Omega ûrállomás található, vagyis ahol te kezdesz, szintúgy az Omega halmazban található, és szomszédos a Fathar rendszerrel is.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

I.C.ram
Térképen folyamatosan jelöli, hogy hova kell menni az egyes küldetések után.
Vraaanyek
valószínûleg a galaxistérképen sehogy, mivel ott csak rendszer halmazok vannak, amiken belül még plusz vannak a naprendszerek,tehát utazgass, és majd megtalálod!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék.
Egy feladat szerint a Fathar rendszer Lorek bolygójára kellene mennem, de nem találom a galaktikus térképen.
Hogyan találhatom meg ?

Köszi
Sziasztok
Tudna valaki segíteni, akinek megvan a játék eredetiben, vagy egy teljes nem legális verzió, hogy hány megát tesznek ki a játék videói a BioGame/ Movies könyvtárban? és hogy az elsõ vagy második lemezen vannak -e ezek, mert nekem van egy rip verzióm, az egy lemezes, és eléggé kis felbontásúak a videói, magyarul elég sz*ok <#smile>

Intel Core 2 Duo E8400, Gigabyte Radeon HD 4850, Gigabyte GA-EP35-DS3L, GeIL 4 x 1 GB Ultra Dual Channel Kit, 800 MHz DDR2

I.C.ram
Nyomva kell tartani a gombot.
wesker24
Mint már mondták az csak akkor müködik ha van belöle 100 ammo-d !

Vagyis 100 ammo/lövés !
tegnap vagy mikor még azt mondtad,hogy az is számit,hogy ki viszi a másik csapatot😄vagy azt nem te mondtad?

az az a fegyver aminek ilyen nukleáris jelzés van az elején?😄
mert az nekem az istenért sem akart mukodni....
nyomtam a lovo gombot de csak fustolt....

Blinkye
Hali.. Van valaki a gigatorrenten? Nem tudok belépni két napja.. tudk vki valamit?

3Ds MAX :)

és 100 löszer kell 1 lövéshez 😛
De télelg zúzós, fõboss ellen lõttem vele egyet, nemis ot találtam el, ahova lõni kellett de 50% hp-ját lenyírbálta.
M920 Cain (Mini Nuke fegyó)

10000-res a sebzése!!!!
Én állt. nehézpisztolyt használok fagyasztó lövedékekkel, és a háromlövetû mesterlövész puskát.
Idõnként bevetem a feketelyuk fegyvert, pl. Jack kiszabadításánál qrwára bevállt, a börtön vezetõjét is egy álltalam kilõtt feketelyuk tréfálta meg. 😄 Beszívta, vagy mittomén mit csinált vele..
Gépfegyvert csak közelrõl használok, és álltalában ha kifogy a skuló a pisztolyból.

wesker24
Én is az emberek megmentését válaszottam és a véégn 2x-szer is felajánlottam a Paragon Kék párbeszédet !

Zaed küldetésén találtam egy pár jó dolgot ! Fejlesztéseket Kutatásokat és fegyvereket !

Ezeket sikerült fejleszteni/megvenni/kutatni

M622 Avalanche (módositott gépfegyver)
M160 Rocket Launcher (Rakétavetõ)
M451 Firestorm (lángszóró)
M490 Singularity Projector (fekete lyuk fegyó)
M920 Cain (Mini Nuke fegyó)

Melyik fegyót érdemes használni ?

Amugy egész jól néz ki már a Kabinom !

Vannak halaim Nemo és társai aztán van egy ûrpockom is Jerry xD
Na meg van egy pár jó repülögép modellem is na meg persze egy Alien könyvem is ! 😄
Üdv!

Olyan kérdésem lenne hogy végigtoltam az elsõ részt, akkor hogy tudom áthozni a mentést a 2ik részbe?
MerlinW
Igen.
A régi csapatból egyedül Garrus és Tali aki betoborozható. A többiek semmiképpen sem (vagy a saját ügyeikkel vannak elfoglalva, vagy egyszerûen bepöccennek Shepard-ra amiért a Cerberus égisze alatt munkálkodik).

Én is így döntöttem, csak nálam nem lett lojális... :/ Tudom a másik döntés következményét is, de megkíméllek. 😛

wesker24
Nah tényleg nem mindegy hogyan döntünk a játékban !

Én pl Zaeed küldetésén megmentettem az embereket a haláltól +15 Paragon de a végén nem sikerült elkapni Vido-t vagy kit erre Zaed kicsit bepöccent és a fejemhez szegezte a pisztolyt de mivel volt elég paragon pontom ezért lerendeztük a dolgot békésen plussz még Lojális is lett hozzám. Gondolom aaz ellenkezöje az lett volna hogy hagyom meghalni a finomitóban lévõ munkásokat és egybõl Vido után megyünk csak nem tom hogy akkor is elmenekült volna-e ? Majd kiderül a 2-dik végigjátszás során !
Sziasztok! A Horizont pálya végén bármit válaszolok Ashleynek mindenféleképpen otthagy minket?
De a feladat maga az mindenképpen 2 csomag leszállításáról szól, így történt a megegyezés. Annyi hogy egyszerre csak egyet kell leszálíltani, nem egyszerre a kettõt. Ha ezt a folyamatot megszakítod akkor sajna a feladat nem lesz teljesítve, így nem is fog eltûnni. Persze lehet hogy majd egy patch-ben ezt módosítják és ekkor is eltûnik majd a bejegyzés.

CptObvious
Ahaa, így már értem.

Bár szerintem még így se egészen teljes a történet. Mert akkor legalább azt megoldhatták volna, hogy ha az 1. csomag kézbesítése után küldöm el, és akkor ennek megfelelõen zárul a küldetés a naplóban is.

Ezt a küldetést én is beszoptam, elõször kifele a transport fele indultam, de aztán rájöttem hogy hol a terminal.. 😄 Amúgy valóban fail, de a többi már gyorsan ment.

Éppen azaz, hogy csökkenteni kell a számot, mert az a távolságodat mutatja a szükséges termináltól.

Positive Mental Attitude

Gubberx
csak az és a fali terminállal kb szemben a lépcsõ tetején van a másik terminál amit használni kell

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy van egy olyan küldetés amikor Liara megkér rá az Illidiumon(lehet rosszul irom) hogy keress biztonsági terminálokat és törd fel õket!
Na én meg is találtam feltöröm majd 1perced van elérni egy helyre de hova kell menni és mit kell csinálni?gondolom ahogy növekszik a szám mellette annál jobb de hova menjek mit csináljak?
van ilyen több is vagy csak ez?
sziasztok4
balee4
Nekem is hiányzik, de elvileg (talán nemsokára) egy DLC-ben kapunk helyette egy Hammerhead nevezetû "tankot". Gondolom ez együtt jár pár új jármûvel bejárható bolygóval is.
Amúgy nekem is megjött a CE-m. 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Lehet, hogy Udina is Reaper? végülis érzésektõl mentes gép XD
Azért míg oda eljutott hogy ilyesmiket mondhasson... hidd el tette amit tennie kellett. <#idiota>
Én sem azt írtam hogy a játékban csinált ilyeneket, ámbátor Anderson kapitányt rendesen dirigálta még úgy is, hogy nem az õ beosztottja volt. A sajátjait védte a többiek ellen, de ha maguk közt voltak... Nem viccbõl volt negatív a véleménye a többieknek õkelmérõl.

Nah, még1 ok hogy Andersont választottam 😊
komolyan mikor leütötte Udinát, éreztem a kezemen az állkapcsának repedését 😛
Calver
szerintem sokaknak az volt egy fájó pont, amit a vége felé csinált... mondjuk Udina-nak meg az, amit erre reakcióként Anderson az arcával <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Hát azért azt nem mondanám, hogy Udina benyalt volna a régi Konzulnak (akiket én szemrebbenés nélkül feláldoztam), például amikor az elsõ részben nem fogadták el a bizonyítékot Saren árulásáról, majdnem oda kiáltotta nekik, hogy "BULLSHIT!!!" Igaz csak a BULL-ig jutott... Aztán a felejthetetlen "THIS IS AN OUTRAGE!!!" sem semmi!
<#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha már Udina, nemtom kinek tûnt fel, hogy a Normandia szakácsának és Udinának ugyanaz volt a szinkronhangja. asszem...
Calver
én is tegnap kezdtem el újra tolni, mondjuk Colonist - War Hero Vanguard-dal (elõzõm amit ME2-ben is használtam Earthborn - Ruthless volt, emlegették is folyton, hogy "tüntetõk kioltották a Torfan Memorial Flame-et" hírekben <#vigyor1>

viszont ha jól akarsz, kezdj elõtte egy Adept-et, és nyomj el vele 75 singularity-t, hogy használhasd utána bónusz képességként <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Mit vársz tõle, ha egyszer politikus? Oda ez kell. Nyalni felfelé, rúgni lefelé, kétszínûsködni, máskülönben nem mennek a dolgok ott sem. 😊

csak Udina egy seggfej 😛
A tanács megmentése az elsõ rész végén a "jócselekedet", az meg teljesen mindegy kit választasz képviselõként.
A politikához Udina ért jobban és a tanács is õt preferálja, meg aztán úgyis kiderül hogy az érdemi munkát is õ fogja végezni. Anderson számára inkább nyûg a dolog de ellátja a kirakatposztot és idõnként beleszól a maga feje után menve a dolgokba.

engem az érdekelne,az elsõ rész végén Udina-t választottam.Viszont most paragont is benézném,szal melyik a paragon?Ha a tanácsot mentem meg,vagy ha Andersont választom?