19778
  • koschwarz
    ? mármint úgy érted, konkrétan kétszer csináljam meg, előtte és utána is?
  • sanyiiiii
    Igazából jobban illik a sztoriba szerintem ha előtte csinálod, de érdemes megcsinálni előtte is és utána is :P
  • koschwarz
    jól tudom, hogy az arrival dlc-t a főküldetés után lenne érdemes befejezni? most ott állok küldetésileg, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    vagy megyek a kaszás IFF-ért vagy megyek dr. kensonért, más küldetés már nincs.
  • Mimasz
    Nálam is előjött egy. Mikor egy salariannak segíteni kell 2 adathordozót megszerezni Aria ellen. :D
    Az sosem tűnt el mikor kész lett...
  • Optimus Prime
    Akkor tényleg bug lehet, nekem is elő jött egy. Amit... hehe, sehogy nem tudtam úgy megoldani, hogy inaktív befejezett legyen, hiába lett megoldva.
  • koschwarz
    persze, minden témát kiveséztünk :D
  • Optimus Prime
    Megbeszéltél Andersonnal mindent? Van több téma is. De lehet bug is, mert a mission ennyi. És az ME1 végi rendkívül fontos döntésed egyike, hogy meg azt "sajnos ott már nincs jogunk, így nem tudunk segíteni, Shepard".
  • koschwarz
    van az a "küldetés", hogy tiszteletemet kell tennem a tanács előtt a fellegvárban. na én ezt elvileg megtettetem, most már 2x is SPOILER!!!

(andersonnal eléjük járultunk, spectre lettem megint, stb.)

ehhez képest mégis ott van még aktív küldetésként a naplóban. akkor most mi van? a FAQ szerint ennyi lenne a küldetés. bug?
  • sanya200
    Esz de ész :d
    Robotba valószínű hogy van female xd
  • Optimus Prime
    Female Geth?
  • sanya200
  • Optimus Prime
    Mysteries of the Sith és Project Eden. Ezeket ha elszúrtad egy ponton újra kellett kezdeni, az elejéről. :P Utóbbinál mázli, ha van egy korábbi mentésed.
  • sanyiiiii
    Szerintem reálisan pont hogy arra lehet számítani hogy egy kicsit szívatni fog a játék, különben az egész galaxy at war rendszernek semmi értelme nem lenne. Így viszont csak arra kell figyelniük hogy a legjobb végigjátszás elérhető legyen nélküle is ha mindent megfelelően csinálsz mert megígérték a népnek.
  • Kindred Blades
    Shepard lehetséges halála valós befejezése a második résznek.
    Ezért is nem lehet importálni a harmadikba, mert számára már nem játszódik tovább a történet.
    Ha szigorúan vesszük, akkor lehetne valótlan lehetőség, ha tovább lehetne vinni a karaktert az esetleges halála után is.
  • PiszkosFred
    Volt ra pelda, hogy emiatt pereltek be kiadot vagy fejlesztot, mert sok ora beleolt jatekido utan sem tudta az illeto "vegigjatszani" a gamet, es ezzel nem kapta meg azt a "szolgaltatast", amelyert fizetett 20 dolcsit.
  • Optimus Prime
    Azért olyan játékot is szívatás csinálni, hogy ha valamit elbaszo. korábban akkor nem tudom/lehet befejezni/végig vinni. Bár én kapásból két ilyen játékot is tudok, ahol... talán programozó hiba lévén tényleg nem tudtam tovább jutni és semmilyen mód, cheat vagy semmi nem volt, hogy ezt áthidaljam.
  • sanyiiiii
    Nincs itt semmi túlmisztifikálás, csak simán hozzáállás kérdése az egész. Van akinek csak az a probléma, a fail, ha a játék kiírja nagy piros betűkkel hogy critical mission failure, vagy ha a reaperek sikeresen betakarítják az összes értelmes organikus lényt az ending videóban. Másoknak viszont számít hogy mondjuk a galaxis populációjának a fele vagy a 90%-a éli túl.

Arról nem is beszélve hogy ha már a 2-ben van fail ending (ha ragaszkodsz is hozzá hogy nem "valós") akkor miért is ne lehetne a 3-ban is?
  • SaGa Jr
    Nem lesznek problémák (én legalábbis azokat amire utalgatnak problémának nem nevezném, hiszen a megoldásukra minden adott lesz a játékon belül), mert függetlenül a döntéseidtől a játékot így is úgy is be tudod fejezni akár lesznek bogarak az oldaladon akár nem, akár segítenek a robotok és alkotóik akár nem. Ha megmaradnak a bogarak meg minden szép és jó akkor könnyebb lesz, ha nem akkor nehezebb de a sikert mindenképpen el tudod érni.

Ameddig nem merik bevállalni, hogy totális bukást jelentsenek a korábbi döntések olyannyira, hogy amiatt akár valamelyik korábbi részt is újra kelljen játszani mert anélkül csak totális pusztulás érhető el és sikerre esély sincs, addig csak egy szépen felfújt lufi az egész, nem tényleges áthatás.

Shepi "halála" is csak egy, a folytatás szempontjából irreleváns mellékvágánya a második rész lehetséges befejezéseinek, hiszen ha ez valós lehetőség lenne, akkor nem is lehetne harmadik rész.
    Tehát azt a mentésedet nem is tudod applikálni majd ahol megpusztult, mert akkor a főszereplő hiányában nem tudod lejátszani azt a sztorit amiben ő garantáltan jelen van. Így még esélyed sincs olyan szituációt előcsalni ahol Shepard jelen sem lesz a játék során. Szóval ennyit arról hogy milyen komoly problémák lehetnek.

A "problémák" csak egy másik utat jelentenek amivel ugyanoda eljuthatsz. Magyarán egy plusz szál ami bár némileg más utat jár be (nem tenném rá a kalapomat, hogy csak emiatt például teljesen más helyszíneket kreálnának kimondottan azért hogy totál más legyen a játék annak aki tett magasról a többiekre és csak a cél minél gyorsabb és hatékonyabb elérése végett küzdött) ugyanoda csúcsosodhat ki.

Ez nem feltétlenül baj, csupán zavarónak érzem a túlmisztifikálását a fene nagy döntés kihatásosdinak, mikor valójában ez pont hiányzik és csak egyes elemeit használja a tényleges következmény rendszernek.
    Pénzügyileg a kiadónak valószínűleg nagyobb rizikó lenne mint amit elfogad, meg persze több melót igényelne a programozóktól és sztori íróktól (különösen tőlük). Arról nem is szólva milyen picsogást váltana ki egy ilyen játék piacra kerülése az átlag tizenéves, gondolkodni kevéssé szerető, gyors akcióra vágyó célközönségi rétegből akik már a legkisebb fejtörőktől, előre tervezéstől képesek agyérgörcsöt kapni.
  • sanyiiiii
    Fel lehet így is fogni, meg úgy is hogy arról van szó hogy a döntéseid negatív következménye az hogy annak a storynak a 2. résszel vége a mesének. Teljesen kiiktatod a 3. rész eseményiből Shepardot.
  • Fenrir
    Mondta Jacob vagy TiM, hogy baromi sokba került visszhozni Shepard-ot az életbe, gondolom nem bírná pénzzel a Cerberus az összes halálát :)
  • Gruffersten
    Gondolom mert az Illusive Man mindenképp ellened fordul?

• Optimus Prime
    Őszintén ebből ered a játék, legalábbis a 2 hibája.
    Hisz Shepard meghalt, de visszahozták. Akkor a játék közben meghalunk miért nem tudják újra visszahozni és folytatni tovább?
  • Gruffersten
    Az nem számít, a trilógia Shepardról szól, tehát nem tudsz olyan mentést importálni, ahol
  • sanyiiiii
    Az eddigi információkból úgy tűnik hogy pont hogy lehetnek problémák a döntéseidből, épp ezért csinálják a galaxy at war-t hogy ne csak közel tökéletes végigjátszás esetén tudd elérni a legjobb végkifejletet.

Egyébként a második részt ugyebár van lehetőség úgy befejezni hogy Shepard is meghal a végén, szóval azért lehet komoly következménye a döntéseidnek :)
  • SaGa Jr
    PiszkosFred:
    Én nem érzem negatívnak, csupán realistábban szemlélem és annyinak látom/láttatom amennyi. Nem próbálok többet mögé tenni mint amennyit nyújt.

Az ötlet kiváló és díjazandó ezzel nincs is baj. A gond sokkal inkább a kivitelezéssel van. Sajnos az egész átívelősdi kissé súlytalan, mert nincsenek problémát okozó hatások, hiszen a döntésektől függetlenül pont ugyanazt lehetett elérni, minimális különbséggel. Az előzetes infók és pletykák alapján ez ugyanígy fog maradni. Tehát aki nem játsza végig az egész szériát hanem csak a gyári beállításokkal indítja majd el a harmadik részt, az sem marad ki semmi igazán fontosból, ugyanazt a sztorit játszhatja végig, csak egyes elemei a hátteret tekintve különbözni fognak és kap vagy nem kap plusz mellék feladatokat.

gregtom6:
    Az lett volna az igazi, de túl sok akadály nem jut eszembe (talán ha Liara nem csak nyafog, hogy már egy ideje be van akadva az erőtérbe hanem ha utoljára marad akkor bizony csak az éhenhalt Liara lesz begyűjthető, vagy legalább abban lehetett volna jelentős különbség, hogy mikor megy el egy adott helyszínre a játékos és az események láncolata igenis összefügghetett volna, felpörgetve avagy lelassítva az eseményeket és akár azt is eredményezve, hogy rossz sorrend vagy elhúzódó felfedezgetések miatt rövidebb az egész játék de akár el is akadhat végleg a játékos valami teljesen más kifejletig eljutva, például a rosszarcú gonosztevő bejut és el is indítja az aktiválást és ezt kívülről kell leállítania a hajójával a játékos csapatának adott idő alatt) ami ténylegesen problémát okozhatott volna, meggátolva a teljesítést.

Őszintén szólva szívesen látnék végre egy játékot ahol igenis a saját döntések sokkal keményebben beleszólnak az események láncolatába, még akkor is ha csak teszemazt fixen 4-6 végkifejletet eredményeznek (köztük totál kudarctól a totál sikerig mindenféle eshetőséggel, akár még amolyan Fallout 1-2 végi elmesélős stílusban).
  • PiszkosFred
    Kicsit negativra sikerult a kommented, kar igy allni hozza egy olyan lehetoseghez, amely keves jatekban/szeriaban adatik meg: a reszeken ativelo ok-okozatok. Direkt hangsulyoztak a keszitok, hogy a "rovarokkal" kapcsolatos dontes pl komoly hangsulyt kap majd a haromban, es ha ugy nezem, hogy a dontes az elso reszben volt, mi pedig a harmadikban fogunk vele szembesulni, akkor inkabb pozitivum es suvegelendo, mint "ugyanmar, lofasz az egesz, kar a szoert" :)
  • gregtom6
    Hát ez az. Úgy lett volna az igazi, h ha elrontod az eseményeket, akár az első részt se vihetted volna végig :)
  • Evoluti0N
    Ettől függetlenül számomra hatalmas hangulatemelő tényező volt a 2. részben is, h azért volt némi szerepe az első részben hozott döntéseknek. Még ha nem is voltak komoly hatásai és max csak 1-2 mellékküldetés formájában valósultak sokszor meg, vagy még az se, hanem esetleg csak szóba tudtam elegyedni néhány szereplővel az első részből, akkor is ezek olyan dolgok voltak, aminek köszönhetően úgy éreztem, h valóban az első részben megkezdett (befejezett) játékomat folytatom.
  • SaGa Jr
    Ezért is írtam hogy valójában semmi lényegi, komoly hatás nincs, csak piszmogás és látszat. Pont ez a baj hogy tényleges hatások maradnak majd ki (ez garantált mert azt nem merik bevállalni hogy igazi, nagyon komoly visszahatása legyen minden döntésnek amin a játék egésze elcsúszhat, márpedig a komolynak aposztrofált döntések az első részből nem egy ponton ilyenek lehetnének).

Most az, hogy így vagy úgy történik meg valami az lényegtelen a végeredmény szempontjából ha egyszer így is (segítséggel) és úgy is (segítség nélkül) megoldható.

Egy jó kis látszat feature, pár plusz átvezető videó (látvány de lényegi haszna nincs), némi mellékes infó és esetleg, nagyon esetleg, pár teljesen lényegtelen, súlytalan feladat képében jelentek meg a visszahatások a második részben is. A harmadikban sem várok mást. Attól mert teszemazt a rovarok részt vesznek majd a bunyóban karöltve a vígan együttműködő maszkos és gépi haverokkal továbbá Wrex vezeti a hüllőket (egy másik vezető helyett) nem lesz nagyobb az elérhető győzelem, mint nélkülük. Ahogy erősen valószínű hogy ha valaki hiányzik a buliból ne mválik lehetetlenné a dolog, csak más úton kell majd ugyanazt elérni.
  • Evoluti0N
    Az a gáz, h ezzel az importálható mentéses megoldással egy kicsit nagy fába vágták a fejszéjüket. Túl sok fajta kimenetelt kellene elkészíteni akkor, ha valójában komoly hatása lenne az előző részekben hozott döntéseknek.
  • gregtom6
    Hát ha a 3. részben tényleg pár fontos esemény, küldetés akkor történik meg, ha az egyben így, a kettőben meg úgy döntöttél, és ilyenből lesz legalább 3, akkor már azt mondom, h na, ez a franchise összességében tényleg a döntéseken alapul. De ezzel lekörözné a Fahrenheit című játékot is.
  • SaGa Jr
    Annyiban talán mégsem fog fontos szerepet kapni hogy a játék akkor is megoldható ha nem hagytad életben a kérdéses dögöket. Szóval annyira talán mégsem fontos ha anélkül is végigjátszható a játék...
    De ugyanez igaz a többire is (hogy kit mentettél meg és kit nem). A látszata megvan annak hogy fontos döntést hozhattál de azt úgysem merik megkockáztatni hogy ennek igazi hatása is legyen, azaz bizonyos korábbi döntések lehetetlenné tegyék a játék befejezését. Pedig az lenne az igazi.
  • Evoluti0N
    A rekni királynőt életben hagyod-e, Ashley-t vagy Kadiant mented-e meg, a Fellegvár tanács megmentése mellett döntesz-e. Ez már hirtelen 3 fontos döntés és még nem is nagyon gondolkodtam rajta :)
  • gregtom6
    Jó, annyira már nem emlékszek a játékra :) Majd egyszer elkezdem az egészet az elejétől, de az nem most lesz.
    Pedig én sci-fis vagyok, de a Mass Effect valahogy nem fogott meg.
  • PiszkosFred
    Nem volt fontos dontes?! Egy egesz fajnak a sorsarol is donthettel - amely dontes elegge fontos szerepet fog kapni a harmadik reszben a keszitok elmondasa szerint - az mi, ha nem fontos? :) Ne bagatelizaljuk el a dolgokat, sok apro dontes a vegen osszeallhat bizony komoly elonnye vagy hatrannya. Meglatjuk fel ev mulva.
  • gregtom6
    Fontos döntések alatt mit értesz? A 2-vel még nem játszottam, úgyh ne spoilerezz, de az 1-ben nem volt semmiféle fontos döntés(bizonyos karaktereket meg lehetett persze menteni, de az összes döntés kb annyi volt az 1-ben)
  • Cef
    Azért nem mindig, van hogy adnak egy könnyű sidequestet, hogy beszélj ezzel meg azzal, de egyébként semmi extra. A fontos döntések már egy kicsit komolyabb szerepet játszanak benne, de főleg majd a harmadik részben fog ez igazán előjönni.
  • gregtom6
    Pár mondat erejéig? :D
    Megjelenik, köszönetet mond, és eltűnik, v mi? Hát ez elég silány...
  • PiszkosFred
    Az igeretek szerint a harmadik reszben jonnek elo igazan az elso ket resz donteseinek a kovetkezmenyei.
  • Optimus Prime
    Hát őszintén pár dialógus más, illetve akin segítettél visszatér egy pár mondat erejéig. Gyakorta teljesen jellegtelen módon vagy kapsz tőle egy üzit. Egy-két kirívó eset van, de az is olyan karakterekről, akik a főszálban is közre játszottak.