Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacoka12
nem tudjátok hogy nõ karival miért fagy le a árnybroker küldi férfivel végig tudom vinni

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

koschwarz
<#law><#worship>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Calver
fejezz be MINDENT mielõtt mész az IFF-ért, ha jót akarsz.
1-2 hûség küldetés azért épp kihagyható ha nagyon akarod
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
annyitól nem fognak elkezdeni hullani a csapattagok a végén, a fontosak meg végképp nem. de ha hullanak is, elsõk úgyis Mordin és Jack... és ugyan ki sajnálná Jack-et?

valamint mellékküldetések - amihez nem fûlik a fogad - befejezhetõek a nagy finálé után is... viszont IFF megszerzése mozgásba hoz olyan eseményeket, ahonnan nincs visszaút.

koschwarz
"azt te döntheted el, mikor mész az IFF-ért. De amint belekezdesz a "szerezd meg IFF-et" küldetésbe, onnantól van még egy dobásod."

szóval a lényeg, hogy ezt a küldetést nem kötelezõ elkezdeni, mint pl. a horizontot, és van lehetõség befejezni minden más küldetést, igaz?

a hûség küldetések is befejezhetõek addig? mert látom, egyes tagoknak nem jön "automatikusan", hanem el kell telni egy idõnek, vagy valami eseménynek, hogy beinduljon a loyalty mission.

Gubberx
😄😄😄D😄😄:😄😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

morcosqtya
Félegyházánál már benzinkutasnak néznek benne.. :-)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Jah, ez érdekes. Vagy bug, vagy nem gondolkodtak ezen a fejlesztõk. Liara kicsit berág, de végül megbékül, de a másik karakter is megmarad. Kíváncsi vagyok, h egy ilyen helyzetben a 3. részben ki fog Shepard párjának számítani.
2. Semmi. Miért lenne hátrányod belõle? 😊
3. Nem tudom. 3x végigjátszottam a játékot, de egy alkalommal se 2x ugyanazzal a karival, mivel mindig más kasztot használtam 😛
Nem spoiler, mert egyszer már végigjátszottam. Tudom mi történik.
ME-ben összejöttem Liarával aztán a kettõben Mirandával, majd a végén lejátszott LotS DLC után ismét Liarával. Ezzel azt hiszem dobtam Mirandát, bár utána is feljött a kabinba még, szóval kíváncsi leszek az ME3-ra.
Most még a fõszál elõtt le akarom zavarni a LotS-t, aztán majd meglátom Kelly hogy áll a dologhoz.

morcosqtya
Némi moddinggal lehet, na de ez már nem ugyanaz az érzés... 😞(

morcosqtya
1. Nõként Talival nem lehet összejönni sajnos.. (?)

2. Mi hátrányom származik belõle ha Garrussal összejövök?

3. Gyakorlatilag ha 30 marad a level max, akkor mi értelme újrajátszani ugyanazzal a karakterrel kétszer a ME2-t?? Milyen bónuszt kapok? Szintet már nem fogok lépni ugye.. fegyvereim és a fejlesztések elvesznek, minden stornó..

Kis spoiler
A 2. rész folyamán habár nem lesz csapattársad, attól függetlenül összefutsz vele ismét, valamint az Árnybróker dlc során melléd szegõdik ideiglenes csapattársként és amennyiben az elsõ részben vele jöttél össze, akkor a dlc végén ismét össze lehet vele szûrni a levet. Arról nem is beszélve, h a 3. részben ismét állandó csapattárs lesz.
Mégsem ülhetek csak a kabinban a képét nézegetve 😊

Ha az elsõ részben Liarát választottad, akkor szvsz az a legjobb megoldás, h a 2. részben nem választasz senkit, hanem hûséges maradsz hozzá 😊
Gubberx
ohhh 😄

100 dolcsi 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

És újakat nem lehet venni? Azok a nagy fajták voltak, amit az Omegán árultak. Tudom vannak gondjaim.😊 A világ megmentés menetét már ismerem, de ezek a rohadt kis halakat sajnálom.

Nálam is valószínûleg Kelly lesz a befutó a mostani körben. Most nõi karakterrel játszom, de a lehetséges hím jelölteket kerülöm is mint a tûzet, nehogy valami elinduljon. Kelly viszont jó választásnak tûnik. Késõbb esetleg majd még bepróbálkozom Samaránál. Jók ezek a szabvány modell alkatú asarik, sehol egy túlsúlyos, vagy alacsony egyed köztük. Elsõ részben nõi karakterrel is Liarát választottam.

Harmadik végigjátszásra majd Talit választom. Elõzõleg is közte és Miranda közt ingadoztam, végül Yvonne Strahovski arca vonzóbb volt, mint egy szépen dekorált maszk.

Lacoka12
nekem Tali a kedvencem bár kiváncsi lennék a arcára

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

koschwarz
azé csak má 😄

nem tudom, eddig a beszélgetések alapján vele állok a legjobban, csintalan kislány 😄

PiszkosFred
Pedig de, az agyban kot ki Sheparddel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

morcosqtya
Kétpontos kvantumbites kommunikáció van a Normandián de egy automata haletetö már nem fért bele a keretbe... -.-

morcosqtya
Lehet vele flörtölni, nöként is, de az ágyába nem enged be.
Szerintem Tali a legizgatóbb a játékban, Öt szívesen meghívnám egy kólára az életben is, bár a maszkjával lennének gondok, de hát annyi baj legyen... ;-)

koschwarz
akkor az enyémek már biztos a víz tetején úszkálnak...fejjel lefelé.
bocs, de a világ megmentése kicsit elvonat a figyelmemet 😄DD

a kelly témán meg rajta vagyok, szerintem tényleg õ a legjobb csaj, zöld szemek, vörös haj, nyami. de jó lenne már hamar, mert valakinek etetnie is kell a halakat 😄DD

PiszkosFred
Bizony, etetni kell. De kesobb Kelly segit benne 😊

koschwarz
etetni kell a halakat?<#ijedt>
eddig 2x voltam a kabinomban, egyszer mikor elõször megnéztem, egyszer meg amikor megtaláltam a régi sisakomat, na azt is megnéztem. ugyanabban a páncélban nyomom, mint az elején. a játékoknak az ilyen barbiöltöztetõ, lakásdekoráló részeit nem igazán csípem. pontosabban, nem törõdöm velük.

"Õ" sztori "elem". Ha még nem tartasz ott a játékban, akkor nem is
találkozhattál vele.

A hajófejlesztések egyszeriek, és csak némelyik van hatással a történetre. A többi csak kényelmi megoldás.
A fegyver és egyéb fejlesztéseket nem tudom mennyire lehet mind összeszedni. Nekem elsõ körben nem sikerült, nem volt elég lóvém se rá talán.

SAJÁT KÉRDÉS:
A különféle kabin dekorációs cuccok hogy, hol, mikor jelennek meg? Vettem valamelyik kereskedõnél pár könyvet, meg "az" újságot, de a kabinban nincsenek a polcon. A régi sisak van az asztalon, meg a Firewalker küldetések után a gömb. Na, meg a modell hajók kerülnek a helyükre.
A halaim meg folyton megdöglenek az akváriumban, pedig igyekeztem gyakran etetni õket? Lehet újakat venni ilyenkor?

PiszkosFred
Bele fogsz futni, nem tudod elhibazni/kihagyni, emiatt ne aggodj. Hogy mit csinalsz vele, az mar a te dontesed lesz persze.

koschwarz
ez nem baj, én szeretem ha a játék "rákényszerít" arra, döntsem el, hogy mire használom a forrásaimat, mert nem elég mindenre. ilyen az élet.

Nekem a meghajtó fejlesztés nem volt meg a végére a hajófejlesztések közül, de az nem befolyásolta a végkifejletet. A lényeg inkább a hajópáncélzat és hajófegyverzet fejlesztése. Ezek számítanak majd a végén.

morcosqtya
Én ezt a "Legion" nevû tagot meg sem találtam eddig.. Mi ez, ki ez, hol lehet felszedni?

morcosqtya
"kifejlessz mindent"

- fegyverek / páncélok / biotikus mindenes tekintetében ezek leginkább csak a harcot könnyítik majd meg. De ha egy-kettõ hiányzik is, gondolom végigvihetõ a játék..

- Hajó fejlesztések: olvastam, hogy ha nincs meg valamelyik akkor nem lehet túlélni valamelyik küldetést a vége felé (nyilván IFF körül / után). A fegyveres fejlesztések 5 szintûek is lehetnek, de arra még nem jöttem rá, hogy a hajófejlesztések egyszeriek-e vagy szintjeik vannak ezeknek is?
Eddig nekem megvan:
- 1 db Normandia fegyverzet fejlesztése
- 1 db Normandia páncélzat fejlesztés
- 1 db Orvosi ellátó fejlesztés (hegeltávolítás) igazából baromság de az elején ezt nem tudtam..
- 1 db keresõszkenner fejlesztés (bolygó scan) nem vettem észre különbséget
- 1 db meghajtó fejlesztés (üzemanyag max kapacitás 1500-ra)

ennyi.
Ezen kívül másról nem tudok eddig...

A halaim meg megdöglöttek, pedig sok drága jószágot vettem már.. 😞((

Fenrir
Ha nincs importált állásod és mindenféle dlc-id akkor nincs rá pénzed, hogy kifejlessz mindent.

A halál csupán a kezdet...

koschwarz
én bírom, hogy KELL gazdálkodni. mert ami az elsõ részben volt, az csak dísz, félbehagyott valami volt, hogy a végére rengeteg felhasználatlan pénzünk maradt.

Calver
nem, egy idõ után 2 szintenként kapnak pontot csapattársak.

morcosqtya
Ezt nem értem.
Eddig mindenki együtt lépett szintet, most viszont már Miranda se kapott pontot egy szintlépés után... elõtte meg talán Garrus járt így..
Elvileg 2 pontot kellene kapniuk nem?

Automatikus szintlépés nincs bekapcsolva.
Valami bug?

Calver
összeadódnak a fejlesztések - figyeld meg a fegyverek nevét, változik tõlük.

morcosqtya
Az pedig úgy olvasom 30 sajnos..

Más: több helyen lehet venni horribilis összegekért fegyver fejlesztéseket. Azért relative drágán mivel ME1-ben semmit nem kellett érte küzdeni, hogy a játék közepére 2 millió credited lazán legyen itt meg bohóckodok 100 ezerrel és 50 ezerbe fáj egy nehézpisztoly fejlesztés.

Kérdés:
Ugye nem pazarolhatok el pénzt olyan fejlesztésre ami már a birtokomban van csak nem fizettem ki a kidolgozását? Azaz ha megvan pl. a "nehéz bõrszövet" akkor nem vehetek véletlenül sem ugyanolyat egy boltban feleslegesen, elverve ezzel 50ezer kreditet feleslegesen? <#conf>

Kicsit újrafogalmazom, mert félreérthetõen írtam: a Colletor Ship még nem az IFF volt ugye, mert azt te döntheted el, mikor mész az IFF-ért. De amint belekezdesz a "szerezd meg IFF-et" küldetésbe, onnantól van még egy dobásod. Szóval amíg nem indulsz el Chandana (vagy mi a neve annak a kutatónak) után, addig annyi küldetést csinálsz, amennyit akarsz.
És igen, újrakezdheted, megmarad minden, de a max. szinthatár nem tolódik ki.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

morcosqtya
Ha végigviszem a játékot mondjuk 20. szintig, újrakezdhetem ugyanezen profillal? Szintem és képességeim megmaradnak? csapattagok szintje is automatikusan az enyémre ugrik?

Az még nem az IFF-es küldetés, az majd késõbb lesz.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

morcosqtya
Köszi!
Az a gondom, hogy a cigarettás ember behivatott, és elküldött a Collector shipre. Nem volt lehetöségem nemet mondani, de ha betöltöttem az elözö állást ott a csillagtérkép nem nyílt meg mivel a cigarettás várt már rám a kommunikációs teremben. Végeztem a Collector shippel, majd a cigissel közöltem, hogy szarok én az IFF-re, csapatot akarok építeni. Na most kb 5 csapattag hiányzik, alig van kész bármi is (lojalitás küldetések) de már küldene az IFF-ért. Van még idöm több küldetéshez vagy most már csak 1-re?
Vagy ez a sürgetés csak az IFF után lesz?

penge96
Morcosqtya epic az avatarod 😄

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

morcosqtya
Köszönöm!
<#eljen>

Hallod morcosqtya nem vagy egyszerû eset😊

Cerberus Network:
Dettó 576-ban vettem, kb. két hónapja, nálam benne volt, de ahogy látom megoldódott.

Fegyver választás:
direkt írtam, hogy
"Ha a fegyverek mellett ott van, hogy 2-3-x választási lehetõség, akkor a lenti választ gombra kattintva dönthetsz arról a csoporton (pisztoly, gépkarabély, nehézfegyver, stb.) belül melyiket használja."
Lényeg, hogy azért csak rájöttél

Új kérdések:
1. Majd idõvel ahogy a sztori elõre halad bejutsz oda is.
2. Nem halál az sem, de érdemes figyelni és néha tankolni. Nem nagy ügy.
Omega után én elkezdtem összeszedni a többi csapattagot, hogy legyen kibõl válogatni, vagy elmegyek a Fellegvárba. Egyetlen küldetés van ahol számít az idõ, ahogy Calver is írja lejjebb. Érdemes az elõtt lezavarni mindent.
3. 30 szondát elég jól be lehet osztani. Én csak a "gazdag"-nak jelölt bolygókat szoktam lebányászni "átlagos"-ra. Értelem szerûen csak oda lõsz szondát, ahol a legmagasabb az adott elem szintje. Kivéve talán a null elem, mert az ritka. Mass wikin megvan, hogy melyik elembõl mennyi kell, azon felül nem érdemes kutatni, max mellékküldetésekért, de az meg csak egy pillanat. Illetve ha gazdag karaktert importálsz át az elsõ részbõl, akkor rögtön a kezdéshez kapsz egy csomó nyersanyagot, amibõl egy darabig elfejlesztgethetsz.

Calver
1. történet majd visz oda, h beszélj Omega "fõnökével"
2. ha elfogy üzemanyag, nyersanyagokból bezabál egy kicsit és elpattan reléig
sürgetés az elején nincs, ha meglesz egy bizonyos cucc, aztán lesz
minimálspoileresen: IFF-ért ne menj el Collector hajóra, amíg nem akarsz gyors finálét, elõbb fejezd be lojalitás küldetéseket, mert utána EGY küldire lesz még idõd.

3. ehh... csak akkor szkennelj, ha muszáj nyersanyagok miatt. legszörnyûbb része a játéknak

és kapcsolódó képregény:

morcosqtya
Ez tegnap megtörtént, kalandos volt, hogy live chat-en 2 percenként szétkapcsolt és már a 3. adminisztrátornak sikerült leírnom a teljes problémát.

Ott már csak linkeltem egy frissen készített fotót az eredeti játékról és egy dátummal és személyes üzenettel aláírt papírról, a kódról és a lemezekrõl, valamint az íróasztalomról ahogy kérték.
Nem akadékoskodtak, manuálisan aktiválták a cerberust.

Fegyverek: köszönöm, igazatok volt, megértettem csak a magyar fordítás nem annyira egyértelmû.. vagy én bonyolítottam már túl... 😊

Újabb kérdéseim:

1. Omega-n a VIP részlegbe és a magánszobákba nem tudtam bejutni, gondolom ez amúgy is csak mellékszál lett volna vagy némi loot.

2. Ez a bolygóközi relés utazás elég érdekes, még kicsit mélyvíz, mi van ha elfogy az üzemanyag? End game, Shepardék éhenhalnak a hajón vagy megeszik egymást? 😊) (itt Joker jelentõs hátránnyal indulna a túlélésben..)
Omega után hová érdemes menni?
Van valami "sürgetés" (time pressure) a történetben vagy ugyanolyan mint ME1-ben, hogy gyakorlatilag a fõ vonal (Novéria, Vermár, Iliosz stb) mellett akkor csinálom meg a küldetéseket amikor jól esik? (valószínûsítem, hogy igen, csak érdekességképpen mondom, hogy az elsõ részben a fõ vonal címe a "versenyfutás az idõvel" volt. Én viszont igen kényelmesen röpdöstem mindenféle csip-csup bolygókra, elég ráérõsen szöszöltem, ennek ellenére Saren és a Reaper-ek türelmesen vártak rám.. 😊)

3. Ez a bolygószkennelés egyébként igen hosszadalmas folyamat..
A 30 probe eleinte soknak tünt, hát nem az... kb 12-15 szondát lövök egy bolygóba. Az sok?

Optimus Prime
Esetleg írj az EA supportnak vagy használd az Origin Live Chat funkcióját. Szerintem, ha megadod a játék kulcsát adnak egy Cerberus kódot.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

koschwarz
ahol több fegyver van jelezve, ott nyomj rá a "választ" gombra, akkor jön fel az ablak ahol konkrétan tudsz választani. egyébként automatikusan megkapod te és a csapattársak a jobb fegyvereket. én egyedül a nehéz fegyvereknél szoktam variálni.

morcosqtya
Láttam én is hogy két opció, na de melyik a másik? :-)
Mert az ég világon semmi nem változik, a kis fel le nyilak a szélén se csinálnak semmit és ahogy elnézem nálad is a listában csak 1 shotgun van viszont 2 opció. Hol a másik???
Cain-ból meg 5 opció de csak egyet látok a képen.. külön gomb meg nincs amivel váltani lehetne..

morcosqtya
"A két DVD van benne, a kettes fekete tokban, a játék kódja beragasztva, plusz egy színes lapon a Cerberus kód. Elsõre én is azt hittem valami reklám anyag."

Na nekem ugyanez, de esküszöm nem volt benne semmilyen színes lap!!!!
576-ban vettem, ez az:

Mass Effect Value Games + Cerberus (hátlapon direkt írja!)

Most átcsesztek, vagy rossz a borító vagy csomagolási bug.
Egyébként fóliás zsír új volt.