Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, minden nehézfegyverbe ugyan az a "ládás" lõszer kell, és attól függõen melyik van nálad, annak tárkapacitásához igazodó mennyiség lesz a dobozban.

Optimus Prime
Szerintem minden verzióhoz jár a Cerberus kód. A CE-hez több cucc van, de az más.
Bár utánanéztem a ME2 oldalán és ezt találtam:

Limited Edition Cerberus Network card granting access to bonus content

Akkor nekem mázli, hogy kaptam a Steames verzió mellé?

A spéci fegyverek tényleg macerásak. Én csak pisztlyt vittem, mint az 1-ben is, majd mikor jött az új fegyverkezelési skill (vagy mi) akkor shotgun. A Cerberus shotty tényleg cool. Meg a rakétavetõ és a fagyasztó. Ja, és a heavy pistol.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

koschwarz
kösz az infot...nem értettem, hogy miért nem mûködik, de most már oké, asszem ötvenvalahány százalékon áll most a fegyver. a sima nehézfegyver ammo kell bele?

nekem pont a villámszóró tetszik a legjobban. a nehézfegyvereket csak nagy robotokra használom, és a villámszóró elég jól leszedi a pajzsukat, bár kevés bele az ammo alapból.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Az elõbbiben elcsesztem a kép linket. morcosqtya itt válthatod a fegyvereket:

© hanta #18469
Nekem is van, és abban a verzióban is van aktiváló kód.
A két DVD van benne, a kettes fekete tokban, a játék kódja beragasztva, plusz egy színes lapon a Cerberus kód. Elsõre én is azt hittem valami reklám anyag.

morcosqtya üzenetére (#18470)
Vagy fegyverszekrénynél vagy a küldetések elõtt felfegyverezheted a csapatot. Miután kiválasztottad kit viszel magaddal kapsz róluk egy listát. Ott kiválasztod a tagokat és láthatod milyen fegyverek vannak náluk:
http://tinyfistsoffury.com/wp-content/uploads/2010/07/uxRef004.jpg
Ha a fegyverek mellett ott van, hogy 2-3-x választási lehetõség, akkor a lenti választ gombra kattintva dönthetsz arról a csoporton (pisztoly, gépkarabély, nehézfegyver, stb.) belül melyiket használja.

'koschwarz' üzenetére (#18472)
Az m290 cain csak akkor mûködik, ha 100%-on áll, ennél fogva kb. küldetésenként egyet lõhetsz vele. Illetve a vége felé, ha már kimaxoltad a nehézfegyver tárkapacitását, akkor kettõt. :) Éppen ezért szerintem használhatatlan, vagy nagyon ügyesnek és szerencsésnek kell lenni, hogy éppen akkor lõj vele, mikor az ellenség nagy számban egy csomóban van. Ráadásul lassan is tüzel, így elõfordulhat, hogy mire fedezékbõl kilépve elsütöd, addigra téged is szarrá lõnek.

Viszont, ha már fegyver használat, akkor én a Cerberus féle "Villámszórót" (ARC Projector) nem igazán tudom használni. Ez is marha lassan sül el, így szétlõnek mire én tüzelek.

Úgy egyébként ki melyik nehézfegyvert preferálja? Általánosságban melyik a legjobb? Én korábbi játékban az M-100 gránátvetõt, meg késõbb a begyûjtõ sugárfegyvert használtam leginkább. Elõbbi jó, mert területre hat, utóbbi meg erõs pontos és nagy a tárkapacitása már alapon is.

wesker24
Azt csak akkor tudod használni ha van hozzá elegendõ lõszer !

Amint eléred a 100 ammo-t máris tüzelhetsz vele de mivel ez a játék legerõsebb és legpusztítóbb fegyvere felér egy kisebb nukleáris robbanással és ammot is nagyon ritka hozzá ezért én csak akkor használtam ha valami nagyobb BOSS jött a játékban illetve az ME 2 végén a föbossnál !
koschwarz
errõl jut eszembe: az m290 cain nehézfegyvert hogy a túróba kell használni? akármit nyomok, semmi nem történik.

koschwarz
akkor tudsz választani, ha van lehetõség rá. tehát mittomén "shotgun"-ból van legalább két típus. akkor zöld színû, egyébként szürke.

morcosqtya
No, sikerült telepítenem a 3 fegyvert tartalmazó "Firepower" dlc-t.
A személyes konzolban ki is tér rá (e-mail), hogy megkapom õket és megtalálom a fegyverszekrényben, ám ott nincs...

Hol lehetnek ezek?

A másik az, hogy a fegyverválasztásnál semmi nem történik, pedig több helyen is (fegyverszekrények stb) rákérdez a csapattagok fegyverválasztására.
Ugyanazok vannak, meg lehet õket nézni de nincs "kiválasztás" vagy valamilyen opció..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Ha erre a verzióra gondolsz, hogy ezt vetted meg, szerintem ebben nincs Cerberus kód. Szerintem az csak a gyûjtõi változatban volt benne. Így azt külön kell megvenned 1200 BioWare pontért, ami 15 dollár.

morcosqtya
sajnos így egyetlen DLC-t sem tudok telepíteni.
Vicc, hogy megvettem a játékot jogtisztán, és cseszhetem, mások meg letöltik torrentrõl és a kalózverzióval vidáman feltesznek mindent... <#wow3>

Gratulálok, legyünk becsületesek.

morcosqtya
Hát ez az õrjítõ, hogy a tokon ez áll:
"AKTIVÁLD A CERBERUS HÁLÓZATOT: egyszeri hozzáférési kódot találsz a csomagban az online cerberus hálózathoz: ezen keresztül további tartalmakhoz juthatsz hozzá."

Ehhez képest mi van a tokban:
2 db DVD (telepítés +egyik a játékhoz)
1 db fekete papírtok amiben a Disc Two van
1 db matrica a játék reg kulcsával.

Ennyi.
Hol a Cerberus???

Optimus Prime
ITT jelölve mi felirat, mi nem. Ezekbõl úgy látom 4 van, ami érdekes lehet, mert sztori DLC. A többi csak custom kütyü.
A Cerberus kód a tokban kell egyen, az enyém Steames, ahhoz a DLC fülön volt. Kapsz érte 5 DLC-t! Zaeed karaktre+mission, Normandy mission, Cerberus armor-fegyver, Firewalker jármû és missionök és egy spéci fegyver - amit én nem bírok használni. :)

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Calver
Sentinel, a.k.a. õrszem a legszórakoztatóbb és legváltozatosabb szerintem.
Infiltrator (beszivárgó) sem rossz, de nagyon más a kettõ játékstílusa - õrszemmel halálos nyugalommal lerohanod az ellenfelet, arcukba vágsz egy warpot, fedezékbe ugrassz, majd amíg pörög a cooldown megszórod õket "ólommal"... ezzel ellentétben infiltrator lapít fedezékben, és a puskájával mesterséges lélegeztetésben segít az ellenfeleknek. (avagy új lyukakat nyit a koponyájukon, ahol oxigénhez juthatnak <#gonosz1>)

"The trees move. Do you not see it?"

jav.: ahhoz van rajongói felirat

azért ez így nem teljesen igaz, mert egyesekkel trükközni kell, hogy felmenjenek a magyar játékra

'morcosqtya' üzenetére (#18461)
1. Ami magyarul megjelent ahhoz van gyári felirat, mint a játékhoz, ami meg angolul jelent meg, ahhoz van nem rajongói felirat

2. Azt hiszem igen, de nem vagyok benne biztos. Külön kód kell hozzá szerintem nem a játék kulcs, de a dobozban ott kell legyen.

3. Van pár ingyenes is, de a java fizetõs (pontozós).

Minden dlc kompatibilis a magyar verzióval. Az angolul megjelent dlc-khez készültek minõségi rajongói fordítások, melyeket a Magyarítások Portálról le tudsz tölteni.
morcosqtya
1. Mely DLC-k elérhetõek magyar felirattal? (a magyar verzióm van meg a játékból)
Olvasom, hogy egyes angol nyelvûek nem kompatibilisek vele.

2. Cerberus network egy account mint a Bioware vagy a Steam vagy a Battle.net, csak a mass effect termékkulcs kell hozzá?

3. Cerberus networkrõl ingyenes (magyar) DLC is letölthetõ vagy nagyrészt Bioware pontok kellenek hozzá?

morcosqtya
Mostmár mindegy, beszivárgó (infiltrator) lettem.

jó kis kasztok vannak én voltam katona, õrszem, harci adeptus mindegyiknek van erõssége meg gyengesége.

koschwarz
mivel voltál az elsõben?

az biztos hogy a sentinel egy kicsit változatosabb, mint a katona, de én pl. maradtam katona az elsõ rész után.

morcosqtya
Nincs mit, nekem is itt mutatták a forrást, ahonnan oda szörföltem, nem az én érdemem... :-)

köszönöm szépen...:)

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

morcosqtya

a Char* filesem ott van a ME1 save könyvtárában..az meg van...!
de nem értettem miért nem akarta importálni..!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

morcosqtya
Lényegében mindegy, mert importnál bekéri a könyvtárat amiben tárolta a ME1.
Ha többféleképpen fejezted be a játékot akkor több is lehet.. Ilyenkor a fájl létrehozási ideje alapján döntsd el melyik kimenetellel "mentett" Shepard vonalát akarod továbbvinni (Tanács megmaradt vagy nem, stb.)
Mentés alatt nem save game-et érts hanem a játék end sequence-ének lezárultát.
Egyébként az ME1 Saves könyvtárába teszi.

és azt hová tegyem...?
a 2 save könyvtárába...?

morcosqtya
Mert a Char*.masseffectsave fájlod (amit a játék (ME1) végén generál) nem a megfelelõ könyvtárban volt.

morcosqtya
:-)
Sõt!

Melyik a legtáposabb + legélvezetesebb kaszt?

(társnak Tali-t mindenképpen magammal vinném..)

most már mind1... most rakja a gép vissza...

a menüben volt importálás de ott nem engedte..csak nem tudom miért..!

morcosqtya
Nem kell leszedni, ott a konfiguráció szerintem.

Más:
Katona vagy õrszem? Melyikkel lehet jobban túlélni / megoldani harci helyzeteket?
Melyik a "táposabb"?

koschwarz
nem hiszem hogy le kellene szedni a játékot, a telepítési könyvtárban meg kell lennie annak a launchernek, ami azt a képernyõt indítja el.

koschwarz
ez asszem csak akkor kell, ha valamiért a normandy-n a két fedélzet közötti liftezéskor baromi hosszú ideig tölt a géped.

ja bocs..:)

akkor leszedem és vissza rakom..

koschwarz
aranyos: "folyatni" "fojtani"

egyébként amikor telepíted a játékot és elindítod elõször, azon a beállítós képernyõn van erre egy külön menüpont, ahol gyakorlatilag megkeresed a mentési mappádat. aztán mikor új játékot kezdesz belépve a játékba, akkor ott lesz a lehetõség az importra vagy egy új karakterre.

Üdv..

Korábban már játszottam a 2-vel..
De most végig vittem az 1-et.. és szeretném folyatni azzal a karakterrel amivel az 1-ben voltam..!
mit kell hová másolni hogy tudjam fojtani a 2-õt az 1 karakterével...???

morcosqtya
MASS EFFECT 2 LOADING TIMES PATCH
Mass Affinity.exe
SetupMassaffinity.cmd

SOLUTION
Masseffect2.exe

Külön pedig 22 db DLC (egyenként is fel lehet tenni gondolom)

morcosqtya
Kaptam egy csomó különálló DLC-t a munkatársamtól, továbbá egy 1.02-es patch-et (DLC PACK COMPLETE könyvtárban). A txt szerint lehetnek gondok egyes DLC-kkel, de torrentezzek és olvassak fórumot, sok megoldást találok..
Hát ez így azért annyira nem hangzik jól.. :)

Egyelõre felraktam a pcguru-s 1.01 patch-et.

Érdemes ezekkel foglalkozni?
Nem szeretném szétbarmolni a játékot...

szerintem mindenképp fogsz boldogulni ezzel a kaszttal.

morcosqtya
Végigvittem az 1-et Harci Adeptussal, itt importálni szeretném.
Valóban annyira gyenge lett a kaszt, hogy használhatatlan lesz a karakter?
Vagy könnyû fokozaton azért így is boldogulok majd?

Calver
van amelyiket igen, van amelyiket nem. az övét tudtommal pont nem.

"The trees move. Do you not see it?"

penge96
Srácok, tudom, 10 végigjátszás után cink ilyet kérdezni, de meg lehet csinálni a lojalitás küldiket úgy, hogy a végén mégse legyen lojális a karakter? Mivel azt akarom, hogy Jacob megdögöljön a játék végén, de gonoszkodnék a küldijében is... tehát a 2 együtt megy?

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

Fpocok
Nekem volt valamelyik küldinél, hogy nem tudtam paragont használni, pedig addig csak arra gyúrtam. Hagytam a fenébe, visszatöltöttem korábbit és mentem másik küldetésre. Késõbb visszanéztem, utána már jó volt.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Lacoka12
amikor ki akartam volna vallatni a thane küldijébe a csávot

Dicsõség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Optimus Prime
Nekem ne lett fullos, mégse volt ilyen gondom.

gerey
Lehet, hogy fullos kellett volna, milyen szituáció volt?

Lacoka12
ha magas a renegátom a meg a példaképem miért nem tudok renegátal válaszolni amikor majdnem fullos

Optimus Prime
Csak hogy más vizekre tereljem a témát. Ki találta viccesnek a Collector, akinek az irányítását, ha jól értem egy Reaper veszi át és mondja hogy õ a vége, meg rettegj tõlem Shepard én vagyok végzeted, és hasonlók. :D Nekem ez nagyon lol volt, fõleg Sovereign után, akinek jó szövege volt "I am the vanguard of your destruction."

penge96
Normális körülmények között lehetetlen, de ha egy kicsit is ismernéd a játék történetet, erre rájöhettél volna. De azért próbálkozz csak <#eljen>

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

Lacoka12
igen és láttam videót róla hogy megölik ezért kérdeztem