19778
  • morcosqtya
    Igen, ez szemet szúrt nekem is.

Legion pedig "Légió" (hülyén hangzik magyarul ez is).

Ha megfordítjuk a fordítósdit:
    Tali lehetne "meeting" mondjuk.
    Miranda lehetne "HowUgly"
    Jákob (rabbi) önmagáért beszélő ősi biblikus fekanév
    Szamara: "Her Donkey"
    stb stb..
    :)

• Palinko
    jah, beszéltem is mindenkivel mert érdekes sztorik jöttek ki, sajna Mirandával volt az a törés, mikor megvolt mint Jack mind az ő hűség küldije, akkor cirkuszoltak és Jacknek adtam igazat. Még jó hogy Tali és Légió között lehetett úgy választani hogy megmaradjon mind2 hűségesnek. Valószínű Mirandánál azért volt szürke a cucc mert az 1 részben csak 1. szintű volt a meggyőzőkém.
  • PiszkosFred
    Itt toprengek mar napok ota, hogy ki az isten az a Baka. Azt hittem valami uj legenysegi tag azokbol a DLC-kbol amelyet kihagytam, vagy valami gunynev valakire, amelyet ti hasznaltok valami regi sztori kapcsan. De most esett le, hogy a Baka az Grunt, csak magyaritva :) Minden tiszteletem a forditoke, de ez most fajt...
  • morcosqtya
    Nő Shepard vagyok tehát nekem nincs szerelmi szálam Mirandával. Az elején Miranda nagyon pökhendi, Jack pedig egyenesen a helyi puncis vindízel, Baka is fenyegető, igazából talán Garruson kívül mindenki tartományos veled vagy egyenesen ellenséges.
    Ezért kell megcsinálni a lojalitás küldetéseket, ha sokat beszélsz velük, előbb utóbb - mint a való életben - kibújik a szög a zsákból mindenkinél és rendeződnek a viszonyok. Elismernek mind szakmailag vezetőként, mind emberileg, mivel különböző személyes ügyeikben lekötelezed őket.
    Ezért szerepjáték is a ME2, és nem csak egy lövöldözős arkád...

Egyébként Jacob a neve a fek.. a fekete srácnak, Jacobs az egy kávé.. :)
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aha, akkor azért. akár próbáld ki, hogy nem őt viszed magaddal a nagy dög ellen, hanem valamelyik másik, lojális csapattagot, akkor van esélye életben maradásra.
    vagy: Jack-et küldöd vissza a legénységgel (ha lojális), és akkor Mordin Mengele fog golyót kapni a végén
  • Palinko
    A végén hullott el, Prof ment vissza az emberekkel a hajóra Jacobs volt a védők feje, velem Garrus és Miranda jött a kaszás ellen.

Morcos, velem Miranda mindég undok volt, Jack meg jó fej :D Valszeg 2 teljesen eltérő részét ismertük a játéknak, mert nem kizárt hogy mirandával van szerelmi szál is.
  • morcosqtya
    Mirandát de kár meghalni hagyni.. :(
    Akkor inkább vesszen Jack nem gondolod?
  • Calver
    nem tetted meg véletlenül a második csapat vezetőjének? máshogy tényleg nem tudom elképzelni hogy hullhat el - akik először... ööö... Collector-bázisba (mert fű az biztos nem) harapnak, ha hátrahagyod őket védeni, azok Mordin, Tali és Jack - szóval Miranda kb csak úgy dobhatja fel a talpát, ha ezekből egyiket visszaküldöd a legénységgel, másik kettőt meg magaddal viszed.
  • Palinko
    köszi, épp most futottam át egy angol leírást és az alapján Mirandát vesztettem csak el. ettől jobbra nem tudom kihozni, mert nem lojális. szal Mirandát vagy Jacket úgy néz ki el kell veszíteni a játék során. Kellyt sem menthettem meg mert nem rögtön mentem, hanem küldetést csináltam előtte. de hát kell ennyi dráma. viszont érdekes lesz a hogyan fog folytatódni a történet enyi szállal :) mert meglepődnék ha széthullana a csapat ismét
  • Calver
    ott új rendszert fognak bevezetni
  • Calver
    Tali, aki nem éppen nagy társaságszeretetéről híres, baromira nem jó vezető, ezért nyekkent meg Légió - itt Garrus, Jacob, vagy Miranda a jó választás. másodszorra vezetőnek dettó ők a nyerők, pajzsnak meg valamelyik idióta (Jack/Samara, vagy a "hasonmása"). legénységhez a "rossz harcosok" jók, tehát leginkább a tömeggyilkos (Mordin), vagy Jack. a végén tök mindegy kit viszel magaddal, csak legyen lojális - mint ahogy a többi szerepnél is.
    röviden és tömören ennyi, a lényeg, h közülük válogass, és ha valaki nem lojális, akkor ott hullás lesz.
  • Anthrax
    Nekem a kicsit sokkal van gondom,persze második végigjátszásra könnyebb volt,de akkor is új karival végig menni csak a nyersanyagért a bolygókon kész halál volt
  • Palinko
    szerintem jó volt, csak kicsit sok
  • Anthrax
    ME2ben a legidegesítőbb a nyersanyag keresgetése volt,ezt ugye me3ban nem akarják megtartani ?
  • Palinko
    első vezető Tali volt, mert az embereknek Miranda nem jött be. Aztán Mirandát választottam ,mikor kérdezték tartsák e a frontot mondtam húzzonak vissza a hajóra. bakát elküldtem előzőleg a legénységgel ő nem volt ott. én mindég garrussal és a bérgyilkossal mentem. érdekelne hogy lehet halál nélkül teljesíteni mert elővigyázatos voltam az omega 4 előtt csináltam nagymentést. megcsinálnám akkor úgy jobban örülnék a me3 ban egy teljes csapatnak

24 óra volt a végigjátszás, minden hűség quest megvanm Miranda nem hűséges mert Jacket választottam a vitában nem volt középút :(

remélem van még mellékküldi, csak nem nagyon találok. az a 100 jelző a bolygók mellett mi? mert már nem tudok rájönni.
  • koschwarz
    vazz, én most tartok 36 óra körül, és eddig csak az iliumot és az omegát, meg a shadowbrokert "végeztem ki", megvolt a collector ship, de fellegvárnak még a közelébe se szagoltam, és 2 kivétellel még senki nem lojális, random küldetésekből meg össze-vissza egyet csináltam meg...
  • Evoluti0N
    Hány óra alatt játszottad végig a játékot, hogy 2 nap alatt végigvitted?
  • Calver
    igen, simán be lehet úgy is fejezni, csak figyelni kell arra, kit hova küldesz - pl Légió halálából kikövetkeztethető, h rossz embert választottál csapatvezetőnek... de Miranda hogy a fenébe halt meg? ugyanis ő a legnehezebben kinyírható karakter, konkrétan még senkitől sem hallottam, hogy nála kipurcant volna
  • Palinko
    most fejeztem be talán többit inkább spoilerbe

Végül sikerült, az adatokat a hajórol megmentettem, ennek ellenére jött a kaszás amit főként egy headshot atom ágyúval likvidáltam :D veszteséglista miranda, légió és a doki. légió volt a csatornában, de ott még túlélte, csak aztán ajtócsukáskor kapott egy headshotot. létezik úgy befejezni hogy mindenki túlélje? van egyáltalán jelentősége mikor kit választunk? mondjuk úgy közepesen elégedett vagyok ezzel a listával, de érdekel minden ami a végkifejlettel kapcsolatos
  • Palinko
    köszi meglett, és az azutáni is, fantasztikus
  • Optimus Prime
    Ott a taxi állomás előtt van pár izé a falon. Azokat kell hackelni.
  • Palinko
    köszi hogy felhívtad a figyelmed, erre sikerült rájönnöm, most próbálok minden mellék küldit megcsinálni. mondjuk kicsit sajnálom hogy sokkal kevesebb a térkép, bár belátom így a reálisabb. viszont ha tudsz segíteni Liara megkért törjem kicsit meg a rendszert, de nem találtam 1 terminált sem :) remélem nem gyűjtögetős. néztem a rendőrségnél nővel beszéltem meg sok helyen de egyenlőre nincs
  • Evoluti0N
    Egyébként azért is érdemes minden bolygót megnézni, mert a nem főküldis bolygókon található mellékküldikre is így tudsz rálelni. EDI azt mondja, h "anomaly detected", amikor elkezded a szondázást, akkor mutat 1 kis nyilat, követed az egérrel a nyíl irányát, ha meglátsz 1 fehér pöttyöt a bolygón, akkor rálősz egy szondát és le tudsz szállni a mellékküldi helyszínére.
  • Palinko
    akkor farmolásra fel :)
  • Evoluti0N
    Lesz. Érdemes kifejleszteni mindent rajta.
  • Palinko
    hajót mennyire érdemes fejleszteni, lesz későbbiekben ennek szerepe?
  • koschwarz
    azt érdemes csinálni. mert kell a fejlesztésekhez, és a küldetések során úgysem találsz annyit. de nem egy nagy cucc, érdemes a ("felmérés eredménye") "gazdag" vagy "jó" -ról lebányászni átlagosra a bolygókat. én végül egész jól elszórakozgatok ezzel a minijátékkal. egy rendszerben amúgy is minden bolygót "felderítek", vagyis pályára állok, és ha gazdag vagy jó nyersanyagokból, akkor lebányászom. én egyszerre összeszedek sok nyersanyagot, aztán használom amíg van.
  • Palinko
    farmolás alatt a bolygókból való nyersanyag kivonást értettem.
  • morcosqtya
    ME2-ben nincsenek külön tárgyként kezelve a csapattagok páncéljai. Az npc-k kinézete elöre tervezett, a lojalty küldetésekkel 1-el bövíthetö, némelyeké pedig dlc-vel is még eggyel.
    Shepard páncélzata testreszabható illetve új páncélokat kaphatsz dlc-kböl (dragon, terminus, collector, és egyéb kisebb visorok, sisakok, hood, stb.)
  • koschwarz
    ?
    majdnem mindegyik csapattagtól lehet kérni a hajóra vagy valami spéci fejlesztésre ötletet. plusz, találni és venni is tudsz fejlesztéseket (kvázi tervrajzokat), amiket aztán a kutatási laborban egy konzolon egyszerűen elintézhetsz, csak kell hozzá nyersanyag.
  • Palinko
    jah már egészen megszoktam, viszont a farmolás nem vagyok egyenlőre biztos. érdemes, hogy kell stb.

fejlesztések is kicsit furák hogy csak Garrusnál tudom elkezdeni, meg a páncélok, most nem annyira sokszínűek, ez baj, garrus is már abban a szakadt göncben van mióta :D pedig mindég őt viszem meg Jonest vagy Bakát.
  • koschwarz
    a lényeg, hogy nem azt kell megvárni, hogy lehűljön a fegyver, hanem cserélni kell a hőtároló betéteket. de a végeredmény tulajdonképpen tárcsere, viszont beleillik az univerzumba.
  • morcosqtya
    Csak kezdetben lesz zavaró.
    Egyébként meg ad egyfajta "nem mindegy" érzést (vagy amolyan tétet) a lövöldözésekhez, mint ahogyan az életben sem lőném el a 20 db töltényemet az első sarokban lévő pókra (kivéve a lángszórót, azt azonnal ráüríteném a rohadékra) hanem tartalékolsz, tervezgetsz, mire mennyi kell még, mire érdemes még félretenni stb. Életszagúbb így.
    Kezdetben nagyon idegesített, később megszoktam.

Amikor a Mattock lőszer elfogy akkor kezd izzadni az inggallérom.. :)
  • Evoluti0N
    vagyis ne melegedjen túl.
  • Evoluti0N
    Elméletileg azok nem töltények, hanem hőtároló betétek. Szóval így oldották meg azt, h ne melegedjen fel a fegyver.
  • Palinko
    most jövök az 1 esből, hát kicsit szíven ütött, hogy itt biza számolja már a töltényeket. érdekes hogy technológiai visszafejlődés lenne. sztori miatt ugye. az irányítás még kicsit érdekes, biztos lesz mellényúlás, a mini játékok jobbak amivel találkoztam.
  • PiszkosFred
    Vegyel gumihalat :)
  • morcosqtya
    És az egész galaxisban nincs több hal sajnos.
  • Evoluti0N
    Nehogy már az akváriumba akard tenni szegény űrhörcsögöt :D
  • bendáj17
    az egy kis ketrecben lesz jobb oldalt a polcon az nem hal meg :D