19778
  • mzoli7
    Az xpadder nevű programmal be tudsz állítani bármilyen usb-s kontrollert pc-hez. Nagy előnye hogy a gombkiosztást te állíthatod be.
  • Optimus Prime
    Mindkettőt szeretem, habár cirka ennyiért a FEAR3 van a GMG-n.

Szerintem az ME2-ben van alapból AA, ahogy az 1-ben is. Ne a játékban, hanem a külső beállítóval kapcsold be. Játékon belül nagyon sovány a konfigurációs lehetőség. :S
  • Doc Hooliday
    Kényelmi szempontból akartam mindegy, nem fogom fölvágni az ereimet ha nem támogatja a kontrollereket!

Azt viszont tudja valaki hogy élsímítást hogy lehet rávarázsolni a játékra??? Hallottam valamit hogy át kell nevezni az indító exe-fájlt valahogy és akkor driveresen be lehet kapcsolni az élsimítást. Erről tudtok valamit?
  • Evoluti0N
    Mass Effect fanként mondom, h sztem jobban megéri a Mirror's Edge, mint a ME 1 fizetős dlc-je. Mondjuk ez attól is függ, h bejön-e neked a Mirror's Edge-s játékstílus.
  • Fpocok
    Ne akard játszani pcn kontrollerrel. Köszi.
  • Optimus Prime
    X360-as kontroller akarod játszani? De miért? Gyakorlatilag azt hiszem nem támogatja, de biztos megoldható.
  • Doc Hooliday
    Lenne még egy kérdésem, fölraktam a ME2-őt és szeretném egy xbox360-as karral játszani, de sehol nem látom hol lehet beállítani!

Ez sem támogatná a karokat mint az egy??
  • Optimus Prime
    Hát a párkapcsolati szálat a 2-ben totál elszúrták. Egyedül Tali kérdez rá, mit akarok. Se Jack-kel, se Miranda-val nem lehet pontosan megbeszélni a dolgot. Aztán egyszer a vége felé oda jön Jack és az első játék utáni szánalmas szerelmi jelenet után kiderül, hogy őt választottam? Miért? Mikor, mivel?

Más. Van egy 20%-os EA vouche-m. Érdemes megvenni az ME1 DLC-t vagy inkább a Mirro's Edge-t válasszam?
  • Doc Hooliday
    Köszi szépen az extra gyors válaszodat!
  • morcosqtya
    Semmit nem kell.
    A profilfájlodat meg fogja találni, kiválaszthatod a név alapján azt a karaktert amivel végigjátszottad az elsőt.
    A szép az benne, hogy változtathatsz majd arcot és kasztot, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy megund az ME1-es karakteredet és taktikáidat. Teljesen új játékstílust is kipróbálhatsz vele a második részben.
  • morcosqtya
    Elég egyszerű és kiismerhető az RPG motor.
    Túlzásba nem tudod vinni mivel alapvetően kétféle síkon mozoghatsz a szociális kapcsolatokban:
    - Általános bajtársi / baráti
    - Párkapcsolati

Az elsőt két irányba viheted el (pozitív -> npc lojalitás küldetésének végigvitele, vagy negatív: ha nem foglalkozol vele, nem válik lojálissá)
    Pozitív értelemben vett "túlzásba" csak az ellenkező neműekkel eshetsz, de ott kiderül a beszélgetésből, hogy ez már nem éppen a "friend zone".. erre rájössz. Miután a játék többszöri visszakozási lehetőséget ad, így választhatsz más célpontot is érzelmi túlcsordulásodnak. :)
  • Doc Hooliday
    Ma vittem végig a Mass Effect 1-et, ez a legjobb játék amivel idáig összefutottam!

Kéne egy kis segítség, hogy van ez a mentéses dolog? csak simán fölrakom a ME2-őt és át "teleportálja" az 1-mentéseit??...vagy kell valamit bűvészkedni vele?
  • Doom 4
    Okkké, köszi a gyors választ!
  • gerey
    Nem hiszem, hogy túlzásba lehet vinni, ha valaki úgy érzi, hogy ráhajtasz akkor megfogja kérdezni, hogy komolyan gondolod-e a dolgot, meg ha van valakid akkor megkér, hogy azt zárd le. Szóval nem lehet gubanc, illetve csak ügyeskedéssel ha direkt csinálod.
  • Doom 4
    Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ugye azt mondták, ha nem fordítunk elég időt a csapat társakra akkor lehet nem úgy alakul a személyíségük...
    Én eddig mindig oda mentem, beszélgettem az embereimmel, de ha férfival voltam, akkor ha Mirandára hajtottam, a többieket kicsit hanyagoltam. Azt meg tudom csinálni, hogy a többiekkel is többet foglalkozok, és nem lesz semmilyen gubanc? Vagy honnan tudom, hogy túlzásba vittem az egyik karakternél?
  • penge96
    Jajj, köszönöm, azóta megoldódott, volt a CD-n (VGA) egy program, ami fogta a játékokat...
  • TBTPumpa
    Nekem nem akad 6970-es kártyával, csak élsimítást nem lehet a játékra varázsolni.
    Nem hinném, hogy a magyar verzió annyira rosszabb lenne az angolnál. A játék ugyan az, csak a nyelvezet más, de ettől kizártnak tartom, hogy rosszabbul fusson a játék.
    Amúgy érdemes beszerezni a játékhoz a Patch-eket és azokat feltelepíteni!
    Hátha azok megoldják a problémát!
    http://social.bioware.com/page/me2-patches
  • Piszkos  Fred
    Nekem is ugyanez a kártyám van, de a gépen nincs fent a ME2. Majd felrakom, és írok fejleményeket.
  • Optimus Prime
    Magyar verziód van meg? Az mintha kicsit bugos lett volna, de lehet csak én éreztem így - most már Steames van. A másik lehetőség, hogy túl új a kártya és ez a játék már régi neki.
    Máshol is akad? Pl. cinematic részeknél, nagyobb tereknél. Tényleg érdekes, mert az én gépemen maxon simán fut. És a 9600 GT-vel neked is jó volt.
  • Ryder62
    Mivel új kártya, gondolom legfrissebb driver van fönt hozzá és lehet hogy azzal már akadnak ilyen problémák.

Bár ez csak egy tipp. Hátha valaki jobban vágja ezt.
  • penge96
    Megnéztem, mindig ugyanazokon a pontokon szaggat be 1-2 mp-re, és tök mindegy, hogy milyen grafikai beállításokon van. Ezenkívűl mindig stabil 60 fps...
  • penge96
    Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy vadiúj GTX 550 Ti-vel VGA-val pl. a Normandián amikor fordulok egyet, akkor beszaggat a játék, míg a tök régi 9600 GT-men teljesen jól futott?
  • Doc Hooliday
    Sziasztok!

A Mass Effect első részével kapcsolatban lenne egy kérdésem, bocs hogy ide írok de az első résznek már kihalt a fórumja,nem nagyon látogatják sajna!
    A kérdésem az lenne hogy pc-n tolom és van egy xbox360-as kontrollerem amivel szeretném játszani de nem támogatja a játék! Tudtok valami megoldást hogy működjön a kontroller a Mass Effect 1-el?
    Előre is köszi a választ!!!
  • adam0615
    Van egy bolygó azt leszkenneled és ott kiírja, hogy megszerezheted a tankot. Azt bármikor meg lehet szerezni.
  • evil006
    Sziasztok. Most raktam fel az alapjátékot és a dlc-ket .
    Az volna a kérdésem hogy a légpárnás tankos küldetést mikor kapom meg a Horizont előtt vagy után.
  • Lacc 88
    Kösz a segítséget. Kipróbálom őket
  • sanyiiiii
    Ha valamilyen feladatra olyat küldesz aki nem lojális akkor valaki meghal. Ha olyat küldesz aki béna meghal. Ennyi.

Arra hogy ki mire jó elég nehéz nem rájönni szerintem :) Csak végig kell gondolnod hogy melyik karakter miben jó.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyébként biotic samara/morinth/jack, tech legion/kasumi/tali, vezetőnek miranda/jacob/garrus
  • Optimus Prime
    Vagy végig próbálgatod mindenhogy vagy lecsekkolod a Wikin kit hova ossz. :)
  • Lacc 88
    SZiasztok. Mi kell ahhoz hogy a végén mindenki túlélje a játékot? Számít hogy renegát vagy példakép vagyok? Kiket érdemes a csapatfőnököknek megadni a több csapatos részeknél vagy magammal vinni?
  • Optimus Prime
    Én az Omega-3-on vettem meg, közvetlenül a bejártnál előre mész és jobbra van egy üveg.
  • adamfesto
    Kösszszépen! Én is így emlékeztem, de nem akarta...:) Nekiindulok mégegyszer a piacnak. THX
  • Kori
    fellegvárba van 3 szint járd be az egyik kereskedő fel fogja ajánlani vagy az Omegán a 3-ból az egyik ad el ilyent
  • adamfesto
    Elakadtam az elején. Újra játszom és egyszerűen nem jövök rá hogy miért nem tudok beszerezni egy-két dolgot a hajószakácsnak. Feladatok között ott van, de nem találom a kereskedőt akinél megvehetném. :(
  • koschwarz
    na, végre 65 óra játék után befejeztem. denagyonjóvolt :D

mellesleg az végjáték majd az arrival után megint visszamentem a tanácshoz (nem akart eltűnni a teljesítetlen küldetések közül), végigcsináltam a "küldetést" megint, és teljesített lett szerencsére (egy-két "vicces" beszólás is van, ha légiót viszed magaddal).
  • sanyiiiii
    Sztori szempontjából releváns content az gyk csak a lair of the shadow broker és az arrival.
  • Optimus Prime
    Mi az ajánlás a DLC-k végig vitelére? Nekem ugye az ingyenesek vannak meg, meg minden mást megcsináltam. Persze újra kezdeni bármikor lehet. Gondoltam majd sorra megveszem őket. A Kasumi-s gondolom lehet az első, aztán...?
  • sanyiiiii
    Konkrétan felesleges megcsinálni kétszer, de más szemmel fogod nézni a dolgot ha a végén és ha horizon után csinálod meg. Persze ha amúgy már továbbmentél, vagy már korábban végigjátszottad akkor mindegy.
  • koschwarz
    ok, kösz, valahogy én is így gondoltam, mivel azt tudom, hogy elvileg ez köti össze a 2. és a 3. részt, és pont nekem is furcsa volt, hogy már a horizon után elérhető lett a küldetés.
  • vitaro
    Utána csináld, oda illik. Nagy hiba volt a Bioware részéről, hogy lehetővé tette az öngyilkos küldetés előtt teljesíteni az Arrivalt.
  • Kori
    sztem utána csináld
    úgyis egyedül kell menned