2370
  • mutator
    kössz :D
    Amúgy akarok csinálni egy "zombis" pályát is, hogy az ellenség csupa fegyvertelen ember elégett skinnel, korlátozott sebességgel, megnövelt élettel, 0 visszavonulással, és elég nagy előretörési értékkel, a játékosnak meg kevés lőszert kap, de lehet találni párat a pályán, plussz 3 segítőt is, és a "zombiktól" nyüzsgő városon átvergődve a mólóhoz, elmenekülni a hajóval :P (de egyenlőre még a terep sincs kész)
  • bgabor
    Persze. Csinálsz egy zónát, és úgy állítod be a triggert, hogy a conditions részhez beírod, hogy ha a te embereid közül akár egy is beér a zónába(entities of player0 0< in zone), akkor (command) a player1 azonos tag-el megjelölt emberei board(ez a command neve) a szállítójárműbe(aminek lesz egy saját tag-je).
  • mutator
    aham. és úgy be lehet állítani, hogy ha egy bizonyos helyre érsz, akkor szálljanak be?
  • bgabor
    Azt csak úgy, ha eleve járműben vannak.
    Egyébként ha rájuklőnek, az AI átveszi felettük az irányítást és onnantól már nem hajtják végre a scriptelt utasításokat(pl:a pályámon a második hanomagra rálősz mielőtt beállna a városka főterére), mert az AI mozgatja őket.
  • mutator
    Ezzel már így mindjárt érthetőbb :D thx
    És azt, hogy ha akció van, pl. észrevették, a lövöldözést, akkor nem fegyvert rántanak és odarohannak, hanem beszállnak a járműbe, és űgy néznek utána?
  • bgabor
    A kamera beállítását úgy lehet, hogy csinálsz egy kamerát a kamera résznél, beállítod a mozgását, majd a triggers résznél elindítod a megfelelő commandal(most így hirtelen nem tudom melyikkel).

Ha a #460-ban leírtak fényében megnézed a tutorial pályám triggerjeit, sok mindenre rájöhetsz, mit milyen utasítással lehet megtenni.
    Például az 'emit' hatására kiugrálnak az utasok egy járműből(hanomagot elhagyó német katonák), az 'actor to cover'el fedezékbe bújnak, az 'actor to waypointal' a megadott útvonalat követik, aholis az útvonal első számú waypointját kell megadni stb.
  • mutator
    Aham, köszi, a trigerrekre már rátaláltam, meg hogy ott kell beállítani a nehézségi fokokat, de ezzel a conditions-commands dologgal ma is tanultam valami újat :D
    Kössz! ;)
  • mutator
    Nincs mit!
  • cytec
    Áhá!!!! Értem. Köszi az infót.
  • bgabor
    Nincs leírás hozzá, se gyári, se rajongói.
    Amit a tutorial pályámban láttál, arra vagy magamtól jöttem rá, vagy mások modjait tanulmányozva tettem szert.

A programozási része mozgatja a háttérben a pálya eseményeit, ezt F3 módban a 'trigger' pont alatt éred el. A következő a metódus: Jobb fölül jobb gombot nyomsz, és add, majd adsz egy nevet a triggernek. Ez teljesen mindegy, csak az azonosítására szolgál. Alatta a "condition" résznél adhatsz meg egy feltételt, ami ha teljesül, akkor elindul az, amit jobb alulra a "commands részhez beraksz". Ha nem adsz meg conditiont, a "commands" résznél megadott dolgok azonnal elkezdődnek végrehajtódni, amint elindítod a pályát.
    Például itt a "commandsnál" lehet hozzákapcsolni egy egységet egy waypoint-útvonalhoz az other/actor to waypoint commandal.
    Így a küldetés elindításakor a megjelölt egység elindul majd a megadott útvonalon
    a beállított kameramozgást
  • mutator
    Szia!
    A lényege valóban, hogy lopakodni kell. Elsősegély csomagot kell szerezni a sérültnek, utána pedig bejutni a bázisra, majd közel jutni a tiszthez, így ki lesz hallgatva, a végén pedig lelépni a hidroplánnal.
  • cytec
    Üdv.

Szupi a játék és a grafika sem semmi. De. Esetleg valaki aki végigtolta?
    Van egy rész valami hidroplán áll egy kikötőben. Nem tudom mit kell csinálni, ha elkezdem az ellenséget pusztítani vége. Gondolom lopakodni kell, de hova és mi a feladat. Valaki segítene. Előre is köszi.
  • mutator
    Vagy jó lenne egy teljes leírása hozzá, még ha angol nyelvű lenne is, de eddim még nem találtam semmi hasonlót... :S
  • mutator
    Hát rengeteg volna :D
    például van a pályán olyan komp, ami a FoW-ban is volt az egyik küldetésen, de sehogy sem tudom működésre bírni,
    hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy katona csak akkor kerüljön a játékos irányítása alá, amikor odaér,
    hogyan kell elindíttatni a "filmeket"( vagyis a beállított kameramozgásokat),
    meg úgy eleve azt a "programozási" részét sem értem, hogy hogy kellene, meg hogy egyáltalán miket lehet :)
    De ha gondolod, és van kedved, befejezheted, átküldöm, a pálya lényegében készen van...
  • bgabor
    Hát elmodntam hogy azért csináltam, hogy az egyes megoldásokat lemásolva megértsétek az editor működését. Ennyiben volt tutorial. És ha valamit nem értetek, kérdezzetek rá. Hát eddig egyetlen kérdést se kaptam.

Talán ha leírnád hogy pontosan mit szeretnél megvalósítani, tudnék segíteni a konkrétumokkal, hogy mit hogyan lehetne.
  • mutator
    A magyarítás fel lett küldve, várom a visszajelzésüket, vagy hogy kitegyék
  • mutator
    Amúgy az egyik pálya végül is teljesen kész van, egy hatalmas 500x500-as térképen és az végül is olyan néhány emberes küldetés lenne :P
    Vagyis egy viszonylag jól védett német állomás egy kis városka közelében, és a városban lévő civilekkel lenne a játékos, úgy kéne kiiktatni a németeket, és a bázisukról lejelenteni a szövetségeseknek a helyzetüket, és hogy megtisztították annyira, hogy elfoglalhassák.
    A másiknak még a terep sincs teljesen kész, az pedig egy sivatagos pálya lesz, ahol pár némettel kell megtámadni az orosz helyőrséget (több lehetőséggel is a bejutásra) ez is 500x500-as
  • mutator
    Hát pályákba már én is belekezdtem, de a küldetést nem tudom rendesen megcsinálni, mert nincs normális leírás hozzá, és nekem kevés volt az a "tutorial" map, amit bgabor csinált, de az is szórakoztató kis pálya, a pályaszerkesztőben párszor már végigvittem
    (az előző oldalon megtalálhatod)
  • marcias
    Engem a lelkes rajongói mapok is érdekelnek. Meg az is nagyon jó lenne, ha lennének ilyen skirmish pályák is.
  • rambo109
    Irja le valaki nekem légyszíves a telepítő kódot. Kösz!
  • mutator
    Amúgy a face of war-ban a nagy rohamokat nem szerettem, de a men of war-ban, hogy olyankor lehet erősítést hívni, úgy sokkal jobb... Egyébként a pár emberes küldetéseket csak koopban szeretem, az úgy nagyon jó :D Sokkal hatékonyabb is, főleg ha valami vertillo vagy teamspeak fut közben ;)
  • mutator
    Elég kevés cég rendelt ebből a játékból, szával inkább csak interneten rendelhetsz belőle; Hamachi-n szerintem LAN-ban lehet játszani(a soldiers-el és a FoW-al is ment), neten csak a FoW-al játszottam eddig.
    Hivatalos új pályák nincsenek, csak hogyha csinál egy lelkes rajonó ;)
  • mutator
    Miért jó az neked, ha sokan nézik meg azt az "ijaszat.mintaka.hu"-t??
  • Shep
    Hát ez elég sárga háromszög gyanús hsz. volt.
  • Mintaka
    Üdv néktek!

Ez egy olyan jó mértékben kidolgozott szép grafikus játék hogy amikor először kipróbáltam azzonal megrendeltem eredetiben!
    Ha akartok tudni többet erről a játékról kell segítség hozzá akkor nézzetek be ide minél többen: http://www.mow.co.hu

Üdv néktek és gyertek minnél többen!!
  • marcias
    Hi!
    Nagyon tetszik ez a játék! Jelenleg az oroszok 7. pályáját csinálom, a németeket, a bónuszt már kivittem. A szövetségesből még van 2 pálya.
    Lenne pár kérdésem:
    1. Meg lehet-e venni boltban?
    2. Lehet-e vele Hamachin játszani? Érdekelne a játék multi része, van aki próbálta már?
    3. Vannak-e már játszható új pályák?
    Mert bizony elég kevéske amennyi gyárilag van. Vagyis nem kevés, de nem ártana még egypár.
  • Shep
    Hát megvan azoknak is a varázsa, csak néhol elég kaotikus a dolog, én jobb szeretem az ilyen pár emberes tűzharcokat.
  • mutator
    Nekem a leginkább azok a "100+ embert irányító gigantikus csaták" tetszenek a "Face of War"-ban és a "Men of War"-ban...
    (de az tény, hogy sokkal jobb volt a "Soldiers Heroes of World War II"-vel multizni kooperatívban is, mint ezekkel)
  • Shep
    Mivel végeztem a MoW-al, gondoltam felrakom megint a Soldiers-t. Hát beszarás, hogy még az is mindig milyen szép, és legalább nincsenek 100+ embert irányító gigantikus csaták :)
  • mutator
    Ha nem jön közbe semmi komolyabb, akkor a hétvégén már azzal játszhatsz...
    Ha kész, küldöm a magyaritasok.hu-ra, és ha ott ki lessz téve, ide is belinkelem.
  • HoReSz1975
    mikor lesz magyarítás
  • mutator
    Azért is lett modnak megcsinálva, mert ha valaki fel patcheli majd a játékot, akkor az lehet, hogy fölül írná a magyarítást.
    Amúgy a jobbfajta telepítő úgy keresi meg a játék helyéhűt, hogyha én előtte pontosan megadom neki, hogy mit, hol és hogy keressen a registry-ben.
    De szerintem marad az, amit bgabor mondott, hogy egy vacak ingyenes telepítővel csinálom, és beállítom az alapértelmezett telepítési könyvtárat.

Mellesleg már a járművek leírásának a fele megvan, így ha minden jól halad, ezen a hétvégén valamikor, már magyarul játszhatnak az érdeklődők.
  • m1garand
    a jobbfajta telepítő megkeresi a game helyét a registryből
  • bgabor
    Amúgy meg ha modban van, mi a gond?
    Beleírod egy txt fileba, hogy mindenki másolja be a zipbe lévő mappát a MODS könyvtárba, majd aktiválja a magyarítást a játékban. Nem kell túlbonyolítani. Jó ötlet volt modban megcsinálni, így egy pillanat alatt telepíthető, bekapcsolható, kikapcsolható.
  • bgabor
    Bocs hogy beledumálok, de minek kikerestetni az útvonalát?
    Add meg a telepítőnek a játék default telepítési könyvtárát, a júzerek 95%-a úgyis oda telepíti. Aki meg nem az majd betallózza a helyes útvonalat.
  • m1garand
    nekem jó, én úgyis csak multit tolok a klántársakkal, remélem megjön angliából a jövőhéten
  • mutator
    Bár szerintem, hogyha ott van mellete az olvasd_el.txt-ben, hogy egyszerűen csak másolja bele az egészet a játék főkönyvtárába, az nem olyan túl nagy feladat senkinek sem...Legalábbis szerintem ha valaki fel tudta telepíteni, akkor annak ez már nem lessz olyan kemény dió
  • mutator
    Hát figy, az ingyenes telepítők könnyen kezelhetők, de kb. ott vannak, mintha a Total Commanderrel csinálnék egy ön-kibontó file-t belőlük...Egy normálisabbnál (install shield wizard) viszont nem tudom, hogy hogy kell kikerestetni vele a registry-ből a játék telepítési útvonalát(bár igazából nem is néztem még utána, nem volt rá nagyon szükségem)
  • BAk3R
    hi. nem tudom ennek a játéknak, hogy nincs nagyobb híre, még boltba se lehet szinte venni, nevetséges. company of heroes-t akármikor megeszi szerintem, teljesen profi az egész, játékmenetileg és grafikailag is. még jó, hogy rátaláltam erre a remekre.
  • m1garand
    *akit