2370
  • Shep
    Vesszen meg amelyik kitalálta a szövetséges első pályán ezt a teherautós menekülést, hát már a tetves raktárból sem tudok kiállni a roncsok miatt, óriási egy pálya.
  • Shep
    Angolokkal az első pályán beszéltem a helyi taggal, bejutottam a raktárhoz de, hogy lehet az amerikai zászlót felhúzni, mondjuk eleve már a német zászlót sem tudom leengedni, az meg megint érdekes, hogy ha bemegyek a ládákhoz, egyből megtalálnak egy hullát, pedig senki nem látja őket és jön a riadó.
  • bajsz
    Sajnos igen.

Nem nagyon hajaztak most a németekre.
  • sasvader
    Mostmár rájöttem a waypointra is:D!

Hátt öszintén az a véleményem hogy túl van bonyolitva ez az editor+vagy 1 hétig szerkesztenék egy pályát mire sikerülne valamit megcsinállnom de az se biztos azt is jól csinálltam e:D
  • Shep
    Létezik, hogy a németekkel csak 5 pálya van?
  • sasvader
    Most már mindent értek nagyábol csak a waypointal van egy kis problémám lécci elmondanád! KÖSZI!!!!:D KIRÁLY VAGY!!!:D
  • sasvader
    bgabor!

Köszönöm szépen! Király vagy!!!!!!!:D
  • Pluskast
    Hm ezt nem olvastam ki.
  • bgabor
    Az editorról beszélt, nem a játékról.
  • bgabor
    F3 módban 'C' billentyűvel tudod forgatni a kijelölt dolgot.
    A trigger részhez pedig jobb fölül jobb klikk,Add, és úgy.
    Ugyanígy jobb alul.
  • Pluskast
    Az egységet forgatni nem tudod illetve nem tudod neki megadni, hogy te most jobra állj vagy balra. Viszont direct controllt tudsz használni azaz te magad irányítani az egységet a home billentyű lenyomásával. Ez mondjuk gyalogos esetében szart sem ér, harckocsinál vagy más egyébb járműnél viszont annál inkább.
  • sasvader
    Meg ezt a trigger dolgot elmagyarázná valaki mert nemtudok beleirni...nem értem hogyan lehet beleirni!

Köszönöm elöre is!
  • sasvader
    És hogyan lehet megforditani egységeket mert beakarom tenni egy ház mellé de pont oldalt van a tank...szóval hogyan tudom forgatni az egységet!

Elöre is köszi a választ!:D
  • Neoncsoves
    értem :)
    mind1 azért köszi
  • bgabor
    A mapkészítés alapjainál tartunk, single pályákat akartak készíteni a srácok. A multi pálya az teljesen máshogyan készül. Én amúgy is csak cooperatív multi pályákat csinálok, mert a többi(deathmatch,combat,frintline) nem érdekel.
  • Neoncsoves
    az is benne van, hogy multiplayer mapkészítésnél h kell beállítani h combat vagy frontline legyen?
  • Cefre
    Hello

Nekem az orosz pályán amikor a repüllő van nem tudom mit kell csinálni
    elkezdem lőni őket és vége a játéknak mert valami nem jó
  • bgabor
    Igen én, tegnap hét órán kersztül. :D

Ha valamilyen missionszerkesztési dolgot nem értetek benne, kérdezzétek meg és elmagyarázom.

Fontos, hogy alt+t -vel lehet bekapcsolni a tag-eket(címke). Ezeket a címkéket egyes egységekhez és egységcsoportokhoz lehet rendelni, és ez alapján azonosítja őket a gép, ez alapján lehet hivatkozni rájuk a triggereknél.
  • sasvader
    Ejha! Ezt a pályát te csináltad???:D mert ha igen, nagyon faszalett!KÖSZ!!!!
  • bajsz
    Köszi!
  • bgabor
    Na emberek!

Mivel bonyolult és hosszadalmas lenne elmagyaráznom az editor minden csínját-bínját, ezért készítettem számotokra egy tutorial küldetést, amit a mission editorban megnyitva rájöhettek mit hogyan kell csinálni.

Erre az egészre azért van szükség, mert a Faces of War/Men of War editorjához (a GEM editorhoz) még angol nyelven is minimális a dokumentáció.

Telepítési útmutatót mellékeltem.

LETÖLTÉS
  • bajsz
    Én úgytudom ,hogy a hamachi csak akkor működik ,ha a server indítója is játszik.vagyis élni e kell a kapcsolatnak ,hogy feltudj lépni.Bár lehet rosszul tudom.
  • Szpecnyaz
    mert ha 1 szerverre be akarok lépni akkor bejön oldalt 1 fekete ablak és írkál néhány dolgot és azt írja ki hogy a kérésére nem érkezett válas megfelelő határ időn belül.
  • Szpecnyaz
    Hello

Ha fel akarok lépni 1 hamachi szerverre előtte be kell lépni a játékba?
  • HoReSz1975
    2. pályán, hogyan védekezhető ki a német támadás sorozat
  • sasvader
    Köszi a sok infot gábor!

Csak kár hogy angolul van mert nem nagyon értem miket ir a tutorialban...
  • bgabor
    Ha érdekel, ITT egy topic, amiben sok dolog le van írva, mit, hogyan kell csinálni az editorban. Több helyen videókkal is be van mutatva. Például EZ megmutatja, hogyan kell waypointokat készíteni, és ezáltal mozgatni az egységeket. Így egyszerűbb mintha hosszasan leírnám a dolgokat.

Több egységnek/járműnek is meg lehet adni ugyanazt az útvonalat.
    A MID számmal lehet hivatkozni a különböző emberkékre, járművekre, mind egyedi MID számmal rendelkezik.
  • bajsz
    Gyári pályákat használok.
  • bgabor
    Jaja. Fontos még, hogy mikor F3 módban vagy, nyomj F9-et és állítsd be, hogy a játékoshoz melyik player tartozik. Pl:játékos=player0
    Innentől ha elindítod a pályát, a gép már fog lőni rád ha meglát.

Amúgy ugyanezen az F9 képernyőn lehet beállítani a fényviszonyokat(enviroment).
    Az összes pálya fényviszonyai közül lehet választani(napsütés,reggeli pára, éjszaka,eső,köd stb).

Érdemes amúgy valamelyik gyári pálya térképét átalakítani az igényeid szerint, mint nulláról saját térképet gyártani, mert akkor kis túlzással minden fűszálat neked kell elhelyezned.
  • bgabor
    Az jó lenne! Elküldöm priviben az email címem.
  • bajsz
    Banyek,nem akarok senkit lelombozni,de német pályák elég kevésre sikerültek.KB 4 vagy 5.Elég silány.Pedig azt hittem ugyan annyi pályát terveznek mindenkihez mint Fow ba.
  • Shep
    Küldjek neked mentést a német pályáról, mert pont ott vagyok, hogy a hajókat elintéztem és menni kell elfoglalni az erődöt.
  • bajsz
    Nekem sikerült.Köszi.

KIcsit jobban élvezem:D eljátszottam a Kurszki csatát:D beszarás mekkora jó.
  • skyman14
    Gyertek HAMACHIzni!

Hálózat neve: hun_menofwar
    Hálózat jelszava: hun123
  • bgabor
    Mert ez az editor, nem egy egyszerű dolog.

Embert a tankba ültetni következőképpen kell:
    Leteszed a tankot, mellé öt manust, négy tankman + egy tank commander.
    Beállítod, hogy mind az öt fickó, mind a tank ugyanahhoz a playerhez tartozzon(ellenséges tank esetén ez player1, saját tankod esetén player0). Ezekután Shift+balgomb lenyomásával kijelölöd először az egyik fickót, majd a tankot, így mindkettő ki lesz jelölve, ebben a sorrendben.
    Ezután Shift+0 (a tab fölötti gomb) kombinációval felhozod a konzolt, és beírod:g_link , majd enter. Erre az emberke beteleportál a tankba, és benne is marad. Majd megszünteted a kijelölést, és kezded az egészet előről a második tankos fickóval(a konzolt nem szükséges bezárni közben), végül utoljára a tank commanderrel.
    Így kell csinálni.

Ha csak simán F1 módban beparancsolod az emberkéket a tankba(a játékbeli irányítást használva), akkor amint F3 módban átállítod a tank tulajdonosát(mondjuk player1-re,hogy az ellenség irányítsa), a tankosok azonnal kiugornak belőle(mert eltérő játékoshoz tartoznak). Emiatt ez a módszer nem működik ha ellenséges tankot akarsz létrehozni.
  • sasvader
    Azt én se értem hogy mértnem mennek be a tankba..
  • bajsz
    van rá időm és tényleg szeretek szerkeszgetni.Jobban leköt mintha végig vinném 60szor.
  • bgabor
    Példaképpen ITT van annak a fórumnak a linkje, ahol anno a FoW-al kapcsolatban tárgyaltuk ki az editort.(ugyanez az editor lett a MoW-hoz mellékelve)

Hidd el, a gamerek 90%-a letesz a pályaszerkesztésről, amint megtudja mi van mögötte.
  • bajsz
    Sikerül majd,segítesz kicsit mert szeretnék énis pár pályát összehozni.
  • bgabor
    Mert tankba belerakni az embereket és kiadni hogy valamilyen útvonalat kövessenek, azt waypointokkal és triggerekkel lehet elérni. Csak amíg nem tudom megnyitni a régi FoWos pályáimat, addig nem tudom feleleveníteni mit mivel kellett.

Pl:cooperatív multi pályánál az 'autoassign' parancs osztja szét a kijelölt katonákat a résztvevő játékosok között stb.