Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Nem tudom, ilyesfajta modolás szerintem eddig nem volt.

De piszkálgasd bátran, meglesz az ! 😊)<#eljen><#taps>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Eleg nehez tesztelni, mert nagyon macera a ki-belepkedes😉 Meg nem volt idom kiirtani a sok hulye videot, liszensz-kepernyot es animaciot;D

De pl. az adatbazisban van ilyen resz is: TyreHandling.
Van aki korabban modolgatta a progit, tudja esetleg mi ez?! Atirogattam, de nem sok eredmenye van😄

Az ID es a Compound (a 4 valaszthato gumi) egyertelmu. De a tobbi mi? A DIFF kulonbseget vagy differencialmut jelent?😊
Atirtam a real_diff_max_torque reszt 4db 100-ra, mintha igy folyamatosan ki lehetne porgetni a kereket, de megsem all keresztbe😊
Vagy nem csinal semmit, nem mukodik es csak bekepzelem vagy mittudomenmi😄

lac coo
akkor lehet csak szarul setupoltam ,szokás szerint és azért jött vissza a csúszás 😊))

Alexease
A 4. patch-ben elvileg nem modosittoak a tapadasokat, legalabbis az XML file-ban biztos hogy nem (megneztem a file-listat😛). Az FFB-t allitottak, hogy mas erzes legyen a kormanyzas, es ha piszkaltak a tapadasokat, akkor az adatbazis file-ban (globalis palyara optimalizalt, nem hasonlitottam ossze, nem erdekelt) es/vagy az EXE file-ban.
Alexease
Valahogy tuti megtrukkoztek, hogy jo legyen😊
Pl. ezen a heten Suzuka Event van az F1 2012 Racenet-en (termeszetesen😛), es az idok is eleg jok, pedig el lehet kepzelni, hogy a jatekban hogyan tolhatja az ember😊))

lac coo
amúgy patch után visszaraktam a piszkált materialomat és maradt a régiben, hál istennek -ha jól gondolom- csak a poros rész tapadásával játszottak, hogy ott is simán tudjon közlekedni a kedves user ...

lac coo
Én néha kicsit azt érzem, hogy mivel tapadással, fékkel, gázzal kicsit könnyítettek, mintha az autó teljesítményét vették volna le, hogy ne legyen még a realhoz képest is csúcs idõ ...Sokszor kínszenvedés a kigyorsítás .

lac coo
Hát ha utolsó kanyarban még jasszkari van, megérdemled 😊))
( hogy ennek mi köze codemasterhez...???)

szabii98
<#eljen><#eljen><#wow3>
én hibám, de mégis vagy 100 kört mentem a pályán, egyszer nem csúsztam meg ott, ráadásul ez a gumi(kemény) 5 körös volt 😄😄
de oké , én vagyok a világi béna hogy nem tudok hibátlanul végigmenni egy pályán 😄

I met God. She's black

mmovar
* ellõtted *

Ha már szerkeszteni nem lehet floodolok...

ASROCK Z68 Extreme4 - INTEL Core i5-2500K 3.30GHz - Noctua NH-D14 - CORSAIR 8GB Vengeance &#8211; Gigabyte GTX780OC - Thermaltake Chaser MK-I -

mmovar
nem értem ha te vagy béna mért a codemasters-t szidod? elõtted az összes flackback-et és még az utolsó kanyart is elrontod mikor mindenki mögötted... LOL elég lúzer vagy.

ASROCK Z68 Extreme4 - INTEL Core i5-2500K 3.30GHz - Noctua NH-D14 - CORSAIR 8GB Vengeance &#8211; Gigabyte GTX780OC - Thermaltake Chaser MK-I -

szabii98
ja, finish lap volt természetesen hogy még finomabb legyen..krva anyád codemasters

I met God. She's black

szabii98
utolsó flashback is elmegy, hát nem a célegyenes ráfordítóban forgok meg????
szerencsémre a fél mezõny mögöttem jött, + ha ez nem lenne elég akkor koba belém szállt és én kaptam büntit, tehát 16. hely.. istenem

I met God. She's black

tegnap engem 6x löktek csak ki. Valami baj volt a pingemmel szerintem. Mindig engem találtak meg...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

V43 1105
Tegnap toltam Suzukán multiban 16 fõs mezõny, én áthúztam rajta , imádom amúgy a pályát.. no jött az arcade barkács szakkör 😄 öröm volt nézni a ferrari, sauber és mclaren kipördülését egyszerre 😄😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Alexease
Es technikailag is vannak erdekessegek, amikor valaki panaszkodott, hogy a Suzuka 130R kanyarjaban nem tud padlogazzal keresztul menni, mert mindig megpordul, pedig ott igazabol ugy toljak. Csak azt felejtette el, hogy O nyitott DRS-sel probalta keresztul tolni az autot😄
Danecay
Nem azért írtam 😄

Danecay
Egy rugóra jár az agyunk 😄 Én is erre céloztam a #13412-ben, csak nem vezettem le mert már fáradt voltam hozzá. Valahol ez már pszichológia. Úgy kell megcsinálni a játékot, hogy az is nyerõnek és jó pilótának érezze magát aki egyébként nem is az, és ahhoz az kell, hogy még a legnehezebb erõsségi fokozaton is gyõzni tudjon még ha nincs is meg hozzá a tehetsége, eszköze (kormány) stb. Feltehetõen ezért lehet jobb idõket menni billentyûzettel, és gamepad-al mint kormánnyal. Ha jó eredményt csak könnyû fokozaton tud elérni egy átlag játékos, az nem akkora dicsõség mintha azt legnehezebb fokozaton érte volna el. Itt is a legtöbben Legend AI-val játszanának, de megy a sirám, hogy túl nehéz, és már született is olyan MOD ami a Legend AI-t lassítja. Értem én, hogy a PRO az van akinek lassú, bár szerintem ez is függ attól, hogy milyen controllerrel játszik, milyen segítségeket használ, stb. Nekem személy szerint így is kihívás a karrierben a füstölgõ Force Indiával versenyezve.

Alexease
Mivel a felhasznalok nagyreszenek az kell, igy benne van, es lehet hogy nem tudtam megoldani trukkozve, segitseggel hogy ne legyen.

Vannak akik gamepad-del hatulrol tologatjak, de a legnehezebb fokozaton, mert azt hiszik az az igazi, de attol fuggetlenul elvarjak, hogy korbe tudjanak menni, es meg olyan helyzest erjenek el, mint az igaziban (vagy jobbat)😊

Teljes anomalia😛
Alexease
Igen, mar megint tulmagyaraztam😄D

Ha ugy all hozza az ember, hogy kinek es mire keszult (multi gamer/platform/kontroller), akkor jo ez, el lehet vele szorakozni.

Biztos vannak benne bosszanto hibak es hianyossagok, de szerencsere engem nem erint.
Nekem a kormany beallitas es kezeles jo (leszamitva a gyangecske FFB-t), karriert nem fogok jatszani, flashback es hasonlo dolgok nem erdekelnek, es az sem hogy milyen autoval hol vegzek a futamon, csak verseny legyen, es ahhoz korites, hangulat meg ami kell😉
Danecay
Igen, én is ezt írtam le csak pepitában, és konkrét példaként felhozva a CM berkeibõl (hogy a fejlesztõnél maradjunk) a GRID-et. Erre fel írtam, hogy nincs azért olyan könnyû dolga a CM-nek ezzel a játékkal kapcsolatban.

mmovar
Azért mert a mérõpontnál valószínû több mint 1mp volt. ugyanis nem ott mérik ahol nyitni kell... biztos tudod mi az az F1?

Az mitõl van hogy a DRS nem aktiválodik mikor az elõttem haladó 0.567-re van?
szabii98
tobias segítségével csináltam egy sisakot psben, elmentettem meg minden, de mikor lépnék be akkor kikapcsol a játék. semmilyen üzenet, semmi, szimplán kikapcsol a loading után...valaki tud gyógyírt erre?😄

I met God. She's black

sziasztok

ps3-ra mikor jön ki patch az f1 2012 höz nem tudja valaki?
mer elvileg mikor indítom a játékot magátol el kellene kezedeni töltenie nem?
Szívesen. Sikerülnie kellett, mert mint írtam én azóta is így mentek és semmmi bajom vele. Nem dob ki asztalra semmi rendelleneset nem csinál a program. Legalább nem kell javításokhoz nyúlkálni fõleg úgy, hogy csak butitanak rajta.
lac coo
Azt akkor sem értem igazán, miért nem kapcsolhatom ki a TC-t teljesen 😊)))

Ezzel a játékkal tényleg az a baj, hogy F1 . Itt egy kis hiba is sokszor 200 méter hátrányt jelent, az meg valóban nem lenne élvezet az átlag fizetõs vendégeknek .És az a szerencse is, hogy F1, hivatalos.... totál gagyit mégsem akarnak csinálni .

sikerült a mentési cucc😊 ezer hála

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Alexease
Ezt a tipusu jatekot, sosem fogjak ugy megcsinalni, hogy mindenkinek jo legyen. Meg a nagykozonsegnek sem.

Tulsagosan sok a viszonyitasi alap, amihez hasonlitgatniuk lehet: palyak, csapatok, pilotak, koridok stb. Es nagyon sokfele az elvaras a mukodessel (Mario Kart es afolott) es a kezelessel (billentyu es afolott) kapcsolatban.

Egyeb hasonlo kategorias autosjateknal nincs ennyi gond, ott altalaban elhiszik hogy jo😉 Millio auto, tobb tucat palya (sokszor fantasy), trillio tunning, ismeretlen koridok es teljesitmenyek, jol beallitott dinamikus catchup, es mindenki boldog, mert nyer😊 Es mindegy, hogy fenyceruzaval legyezett a levegoben vagy felmillios kormanyt hasznalt cockpittel😉
Lenyegtelen hogyan es mennyit megy a joember, az egesz AI mezony erosseget a jatekoshoz lehet allitani.
Danecay
Gondolom a feltett kérdések költõiek és nem vársz rájuk választ! Szerintem elég egyértelmû! 😊 Itt a ha van rajta sapka, ha nincs rajta sapka effektus érvényesül.
Ha gondolod majd kifejtem az én elgondolásomat ezzel kapcsolatban, de csak holnap 😊

lac coo
Reális az lenne ha 10 mp-vel lassabb lennék mint a pilóták, hol vagyok én hozzájuk képest ! 😊))De megoldották ezt a kérdést komoly hc szimekben is...Mondjuk FVA-ban Alonso replayt nézve az embernek eláll a szava ...😊Nem emlékszem de 5 mp-t tuti rám ver 😊))

Attól miért official, hogy aki életében nem vezetett autót is azonos idõt megy a sztárokkal ? 😊Az minden , csak nem valóság, hogy vízen egyesben padlóra rakom a kanyar közepén 😊))

illetve menjen, vannak segítségek , nincs vele bajom, én sem full nehézségen kezdtem annak idején GP3-ban, de aki szeretné kikapcsolhatná.

Amúgy annyira bízom magamban, hogy ugyanezt az idõt futnám ha nem lenne TC mint most. Megoldanám a cpu helyett 😊))

Nem lenne ilyen bosszantó a dolog, ha tényleg egy gagyi fizika lenne alatta, de érezhetõen van ott azért cucc, ha megcsúszik, elpörög, megdob a kerékvetõ, teljesen jó érzés . emiatt viszont idegesít, hogy rám erõszakolnak valami segítséget. Nem hc szim, de élvezhetõ, real, kezelhetõ lenne anélkül is !

Danecay
A nehéz dolog alatt én a sok kompromisszumot értem amit kötni kell annak érdekében, hogy még legkönnyebb fokozaton is az officialhoz legközelebbi körülményeket prezentálja, és ezt megtegye a többi nehézségi fokozatban is.
Amire az utolsó bekezdésben célzol, feltehetõen az a TC teljes kikapcsolhatóságának hiánya. Hát igen, én is örülnék neki, de feltehetõen ebben az esetben az AI nem biztos, hogy versenypartner tudna lenni, valamint a köridõk nagy mértékben eltérnének a valóságtól, így a pl. a +10 sec-es köridõk, nem a valóságot tükröznék, így akkor, hogyan lehetne a játék official?

lac coo
Sajnos éppen , hogy egyszerû a dolguk ...Legyen szép, a vezetést leszámítva minden mint az igazi, és 5 perc játék után mindenki nyerni tudjon .... Ma ez az elvárás 😞((

Ahogy korábban szó volt róla, csodálni való, hogy még nem butították a végtelenségig le, maradt benne élvezhetõ dolog .... Igaz kevés. Bár ez a kevés is megemészthetetlen a felhasználok javának ...

amit én bánok, hogy a legnehezebb modot nem hagyták meg azoknak akik vezetni akarnak. senki nem vár külön fejlesztés ennek a kevéske játékosnak, de a segítségeket igazán kivehetnék belõle ! 😞

Danecay
Éppen ezért nem egyszerû a CM dolga, hogy olyan játékot fejlesszen ami mindenki igényeit kielégíti, plusz mindezt multiplatformon, ráadásul egy közel sem hibamentes engine-el. Szerintem ugyan ezen hibák megvoltak a már példának felhozott GRID-nél is, csak akkor éppenséggel senkinek, vagy nagyon kevés embernek tûnt fel! 😊

lac coo
Ez a baj: túl sokan ismerik, azt várják el amit tv-ben látnak, csak vezetni alig tudja a felhasználók 1 százaléka !! 😊)) Jajgatni mindenki tudott, hogy jajj de alulkormányozott, fékezni viszont senki .

De millió példát tudnék mondani, kedvencem a belinkelt Alonso videó, hogy milyen szar a játék mert a játékos állandóan lecsúszik az ívrõl, és a videón jól látszik, hogy egy F1-es autó nem csinál ilyent....az már más kérdés, hogy Alonso 50 ezer kanyart megcsinál hiba nélkül a kolléga meg egyet sem, kb lövése sincs róla hogyan kell fékezni ...
Ez a baj .
Hogy mindenki olyan idõt vár el magától mint az igazi pilóták, az meg külön vicc, ismerve a játékosok többségének kvalitását ! 😊)....

Danecay
Ha pedig engine probléma, már magáért ezért a címért, mármint az F1-ért érdemes lenne újraírni, nem pedig toldozgatni foltozgatni, ami minden bizonnyal jót tenne a többi CM által fejlesztett címnek. A GRID alá éppen jó volt, a fiktív versenyekhez erõviszonyokhoz, köridõkhöz, de az F1-et túl sok ember ismeri ahhoz, hogy érdekelje egy azt feldolgozó játék, és ismerje a részleteit, amit ha a játék nem , vagy nem úgy ad vissza ahogy a valóságban van, az sokkal hamarabb kibukik mint mondjuk a GRID esetén.

lac coo
Én úgy gondolom elismerésre méltóan sokat kihoztak a régi EGO motorból, látványban is best, valamit FPS-en is piszkáltak ,mert + 20 kaptam a javításokkal, szabályokat eddig még senki meg sem közelítette .

Van benne hiba , de nagy zavaró bugot én nem láttam.

Talán egyszer lesz EGO2 motor is 😊)))

Danecay
Pont ilyen szempontból kiábrándító, hogy már 3. éve kiadják és még mindig tele van hibákkal, sõt olyanokkal is amik már az elsõ kiadásnál is megvoltak.

Alexease
De ez a legjobb: „Reverted the changes to the force feedback from patch 4.” 😊
Ez olyan jol sikerult, hogy „visszacsinaltak”😊))))))

Amugy ez a program a legnagyobb uzlet: igazabol eves-elofizetos, mert evente megjelenik „ugyanaz”, raadasul mindig beta, mert naponta patch-elik, ugy mint a CARS-t;DDD
Danecay
Sokáig tartott észrevenni! 😊 Akkor mégsem én hallucináltan, mármint a füstölgõ motort illetõen 😊

lac coo
Most az ötöshöz is írják a motorfüstölést ....

Danecay
Ja, a 4-esben 😊 Az biztos. hogy az elõzõ 2 résznél nem javítottak összesen hónapok alatt annyit mint a 2012-nél pár hét alatt 😊

lac coo
Nem tudom, nem használom a flashback-et ...

szabii98
az már javítva van h edzésen az elsõ flashback után lefagy a játék?

I met God. She's black

lac coo
Látom lesz 5. patch is, van túlóra rendesen ! 😊)))

( Elvileg a flashback miatti motor elfüstölést is fixálják ...)

lac coo
Nekem ninsc bajom a legends-el. Bár soha nem nyertem, számomra nem törvényszerû , hogy nyerjek, vagy dobogós legyek ha kell ha nem 😊))

Az arra jó, hogy 1,5 óra verseny után, végig hajtva , odafigyelve hozok 5-10 helyet. Ha jól megy minden, közepére jó vagyok, és teljesen jó érzés 40 percen át üldözni valakit mire lenyomom...ha lenyomom 😊)))

Danecay
Nos hát akkor ha casual ha nem, itt a MOD amit már lac coo is említett, ami elvileg belövi az AI-t Pro és Legend közé. Én még nem próbáltam.

Fehercsoki
F1 2012-höz nincs valami olyan mod amitõl a tapadás valósághûbb lesz?(azaz kevesebb tapadás)

JUVEfun
I T T olvasgasd a beállításokat pl.: MOMO-hoz.

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

dr Kotász
Nekem is Momo van, semmi gond az irányítással.