Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nohab
Érdekes... Az elsõ versenyen sikerült az üres térben 19. helyen autóznom. Egy mukkot nem szóltam. Kevesebb benyát vittem a versenyre, és izomból mindjárt a 13. helyre feljutok és ez az, ami szúrja a szemem. Egy picit lehetne nagyobb difi a gépek között és lám! Meg is oldódott a problémám.

A sértegetésre, meg a isteni szimulátortudásodra meg annyit jegyeznék meg, hogy nem vagyok hajlandó megtanulni az autóversenyzés csínját-bínját. Nem vagyok hajlandó elõkaparni a kormányomat és összerakni napi egy órára. Kénytelen vagyok közepes TC-vel, és billentyûvel menni. Tudom így kb. nem is lehet érezni az vizes és a száraz út közötti különbséget. De ezért lennék igénytelen, meg egy óvodás?
Ha igen, akkor a szemembe te is az lehetsz. Gyere repülni! Szerintem még lõni se kéne rád, és úgy vágnád a földbe a géped. Már ha egyáltalán be tudnád indítani a repülõt...

Az agyam felmegy az ilyen embereken. Jön ide osztani az észt, hogy mindenki mekkora szar, mert segítséggel játszik.
lac coo
Alex, tükörnél én a car_culldist="300.0" sort állítgatom, de nem igen látok változást ...Próbáltam 1-essel és 6000-rel is de nem látszanak távolabbról az autók, pedig ennek kéne annak lennie 😊))

Vagy van valami trükk mentésnél ,vagy valami okosság ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Batmanci
El nem tudom képzelni mit vársz egy játék? szim?-tõl.
Már lejjebb írtam, ahhoz, hogy valóságos élményt nyújtson, valóságos autó kell. Mivel közülünk - nem hinném, hogy túlzásba esnék - nem valószínû, hogy forma 1-es pilóta lesz, marad az álom. Ezért vannak ezek a szimek.
"Minden, a valóságot leképezni próbáló program, szimulátor." Nehézségi szinten múlik, no, meg azon, ki hogyan éli meg. Nekem hiába mondják, hogy ne így, vagy ne úgy csináljam, mert úgy nehéz, ha számomra valóságérzetet kelt.
Ez olyan meddõ vita, hogy már-már nevetséges. Ezzel az energiával, inkább a nehezebben boldogulóknak segítenék, és nem degradálnám le õt, sem az F1 2012-õt. Nem hinném, hogy ma létezik olyan szoftver, amely tökéletesnek mondható.
Semmi kioktató szándékom nem volt, csak ez is egy vélemény.

@Többiek!
A 2011 kamerabeállításai ide is jók. Kormánybeállításokról annyit, hogy egy g25-öm van, és semmi gond, de nem valószínû, hogy a többit ne lehetne beállítani. Barátom Formula Force-át is egy perc alatt belõttem neki. A többirõl nem tudok véleményt formálni, mert nincs más a környezetemben, aki nyomná a 2012-õt.
A tükröket feltoltam 1000 méter látóra, és dupla felbontásra. Mintha egy kicsit jobban látnék.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert TrackIR-rel tolom, így igen közel ülhetek a körmányhoz, akkor is látom a tükröket. A peccs után semmi gond nincs a játékkal. Graf bug, vagy fps esés. Pedig a nagyfelbontású "bõröket" is felhúztam a kocsikra. Átlagos gépem van, minden maxra húzva, és 24 fps a legkevesebb, a teteje meg 36 a bencsmarkban, ami kicsit néha hülyeséget is ír, mert én a szememnek jobban hiszek. Ha engem nem zavar, idõben vált, nem receruca, stb... Akkor az sem érdekelne, ha 1 fps-t írna ki. Persze ezzel az eredménnyel simán is fut. Nincsenek fekete villanások sem. Tökéletes, és kész.
Hogy az AI a valós idõket futja, meg egyenesen lelkesítõ. Halálra idegesített a 2011-ben, hogy az AI 3-4 mp-vel jobb idõket ment a valóságosnál. Hiába futottam meg én is, nem volt akkora hangulata. Ez így realisztikusabb. A Wilivel bemegyek a 10-be - vagy nem -. Legenden, minden segítség off, pilóta nézetbõl, esõben, lájtos esõben vagy viharban és sárban is el lehet boldogulni a szekérrel. De még rámfér a gyakorlás, hiszen nem mentem szinte semmit vele. Szokni kell, és sztem, mindenkinek, aki már autózott hasonló progival, mennie kell. Akinek nincs ideje, az ne várja, hogy egy kör után, majd a legnehezebb feltételek között fütyörészve fog kocsikázni, és gyalázni az AI-t, még Mekivel, vagy akármelyikkel sem.
Személyes véleményem nekem is az, hogy aki nem fülkébõl vezet, az nem is akar szimezni. Ez nem szt jelenti, hogy meghatároznám ki, hogyan autózzon, de én még nrm láttam, hogy 'Alonzó barátunk, a "kéményen" ülve vezette volna a kocsiját, vagy Michelisz Norbi a motortér tetõn ülve kergette volna Tarquinit.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

lac coo
Nem mondtam én ,hogy szimulátor, csak kicsit idegesítõ, hogy minden második hsz totál hülyeség, és persze azok mondják meg mindenhol a tutit, aki 3 kört nem tud menni csalások nélkül ....

A 7 éves fiam meg tényleg úgy játszik, nyilván topa mert kicsi , de ti sem tudtok többet, mert akkor nem kéne segítség ..20 méter féktáv ..atyaisten, kb 10 autót törnél rommá 😄DDD Ez nem sértés, hanem ennyi az elvárás saját magatokkal szemben !Amivel még mindig nincs bajom, felõlem a szomszéd is játszhat helyettetek, ha neki jobban megy, csak akkor ne okoskodjon már mindenki, milyen az igazi F1 ! 😄

Codemasters forumon kb 5000 casual részletezi milyen reális is a beépített TC ....

palinho96
egy program.. ezen keresztül tudsz WAREZ (nem eredeti) játékkal Multtizni 😉

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Gabor77
Õszintén, ki mondta, hogy ez egy szimulátor? Senki nem mondta...az meg hogy óvodásnak titulálsz másokat és a 7 éves kisfiadhoz hasonlítasz egyeseket, szerintem meg kibaszottul sértõ, már bocsánat a szóhasználatért. Ha ennyire vérpistikének nézel minket, fáradj át az rFactor topikba, vagy vsr, avagy racedep. fórumon oltsd az embereket...

Origin: GaborIk_77 uplay: GaborIkHUN

lac coo
Nem vitatkozom, továbbra is azt mondom aki csalásokkal játszik az ne csodálkozzon, hogy könnyû😊)Ennek a játéknak ez lesz a halála, én azt csodálom hogy egyáltalán a kormányzást benne hagyták 😊

Másik dolog meg: azt valóban sokan élveznék akik telesírnak mindent , hogy a legrosszabb autóval is jó helyezést érnek el , ha reális lenne és a második körtõl autót nem lenne a közelükben és úgy kéne 1.5 órát versenyezni utolsó helyen ???

A 20 méter féktáv tévedés meg igazából egyenlõ egy totálkárral ...Én csak 20 centivel lövök mellé BF3-ban mégsem rakok be aimbotot, mert csak ritkán játszom 😊))

Ne áltassátok magatokat, nem F1-es játékot játszotok ....Éppen ezért kb még véleményetek se kellene hogy legyen , milyen is az ahogy toljátok a tv-ben látottakhoz képest .Sokan megsértõdnek, tudom, de beszéljünk már egyenesen !Ha F1 látszó valamit játszotok akkor ne csodálkozzatok, hogy tényleg csak annak fog látszani ...

Gabor77
A nem ismerem a pályákat, az neked azt jelenti, hogy fogalmam sincs róla, hogy mégis melyikrõl van szó? El vagy tévedve...."a benézek 1-2 féktávot" az nálam azt jelenti, hogy 100 méter helyett véletlenül 80 körül kezdek el fékezni....ne nézz már hülyének kérlek. Mégis mit gondolsz? Ki sír, hogy könnyû? Évekig rfactoroztam...hol láttál te ilyet?😊 Mezei hétvégi játékos voltam, és néhány versenyen elindultam, meg szimes haverokkal toltuk hétvégente...

Nekemis van egy "Thrustmaster Ferrari ForceFeedback Racing Wheel"-em. Hibátlan, nagyon sokat használtam, és a pedál rugón kívûl semmi baja nem volt (rugót meg legyártattam). Csak tavaly az F1 2011 miatt felraktam a Win7/64bit-et, és az meg az istenér nem akarta elfogadni, illetve nincs hozzá illesztõ. Így most becsomagolva elraktározva! Tavaly, mivel nekem nagyon bevált a Thrustmaster, vettem egy Thrustmaster Ferrari F430-at, most azzal tolom. Szerintem nagyon tudja az árát:40 ropi volt tavaly. A g27-re nem volt szívem kiadni 100000-et, meg igazán nem kell nekem a "H" váltó, meg a 900 fokos elfordulás.
lac coo
Én nem sértegetni akarlak, csak aki állandóan azért sír , hogy könnyû, az miért használ segítséget ???? F1 arról szól, hogy 100 %-os versenyen lehetõleg nulla hibával menjen végig az ember , benzint spórolva stb ... a többinek köze nincs az F1 -hez, pláne az ilyen flashback-es , ívfelfestõs vackoknak, 7 éves fiam játszik úgy ! 😊))

Arra meg nem mondanék semmit, hogy évekig rF-eztél de gondban vagy némi féktávval, nem ismered a pályákat ...

Senkit nem sértegetni akarok, mindenki úgy tolja ahogy akarja, csak aki dedós modon segítségekkel játszi, az egyrészt ne várjon el mindenben realitást, másrészt nem bosszankodjon, hogy körbe veri az AI-t ...

Kb olyan mintha aimbot-tal tolnám a BF3-at és csodálkoznék, hogy mindenkit lelövök ! 😄DD

Gabor77
Van egy régi thrustmaster, és egy logitech wingman formula force gp.

Milyen kormányod van?
Gabor77
rFactoroztam sokáig, ligákban is indultam...de ez nem szimulátor, kormány itt fekszik mellettem, de mivel nem lehet normálisan beállítani, inkább gamepaddal játszom.

A gyakorlás sokat számít. Én például a Pitstop-al kezdtem, és Geoff Crammond: "GrandPrix" sorozatán, az EA F1 sorozatán, RFaktoron, és a Code sorozaton nõttem fel. Éjjel álmomban is tudom melyik pályán, melyik kanyar hanyadikban vehetõ. Egyszerûen imádom. Nagyon várom az RFaktor2-t, meg a C.A.R.S.-t. Ezzel a játékkal is el lehet ütni az idõt, szerintem jó a hangulata.
Mindenesetre: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!!!
2 javítás kijöhetne már :S mentés megszopatott megint

Gabor77
Van LAN a játékban, és azon keresztül lehet játszani Tunngle-el.

Gabor77
Nehogy azt hidd, hogy elsõ kanyarba kilökök mindenkit....az ilyen lealacsonyító dumát meg mellõzzük, mert ezt már sértésnek veszem. 😊 Egyszerûen nem ismerem a pályákat, valahogy nincs arra idõm, hogy órákat töltsek el minden pálya betanulására.

mi az a tunggle?

Próbálta már ezt valaki? Valami ffb mod, a váltásokhoz.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

lac coo
Jah, csak a féktávokat nézed be ...az úgy ok ! 😄DDD Akkor így megérdemled, hogy állandóan dobogós vagy 😊)))9

Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy oké nem szimulátor, de én nem tudnám ezekkel élvezni, nem nyújt akkora élményt. Lehet csak én vagyok ezzel így.
Gabor77
Nem bántasz meg...😊 Én pl. használom az ív mutatót, T-kamerából játszok és gamepaddal, viszont nem használok egy segítséget se...ív mutatós is csak azért, mert néhány féktávot néha nagyon elnézek, de általában a kanyarjelzõ táblák segítségével tájékozódom. Multizok Tunggle-el, de egyenlõre nem nagyon végeztem dobogón kívül...

Lehet, csak nem szabad.
lac coo
Én megértem , hogy van akinek szüksége van rá, azt nem értem, hogy minden kamu, de az eredmények, nehézségek, köridõk mind-mind legyen ezredre ugyanaz mint igaziból ... 😊))

ez ilyen árkád cumó, simán lehet úgy tolni.

Senkit nem akarok megbántani, de én soha nem értettem, hogy egy ilyen játékot, hogy lehet T-kamerából vezetni, kontrollerrel, vezetõ nyíllal, meg sok egyéb segítséggel.
lac coo
Azt leírod nekem pontosan hogyan mivel piszkálgassam hogy utána mûködjön is ? 😊))Mert most nem olvassa be ...

lac coo
Tavalyihoz volt AI piszkálgató kis programocska, szerintem ehhez is jó .
Meg kell próbálni, akinek egyik szint sem megfelelõ , talán állíthat rajta .Én tavaly a tapadásokat vettem le elég erõsen, így lassultam annyit, hogy pro szinten is vért izzadtam... 😊

De persze ha Lotussal rendre 23. lenne mindenki akárhogy is küzd az sem lenne jó.😊

Ki kell kapcsolni minden segítséget, törést jóval feljebb venni, mert most betonból öntött autónk van, flashback nullára, fülkenézet bekapcs és lehet próbálkozni körbe verni a mezõnyt egy rossz autóval 😉

szabii98
Inkább valami olyasmi kellene, hogy a tudás és az autód alapján rak be 😊 persze, ez nehéz, de akkor nem is kéne ilyen sok nehézségi szint 😄😄
és igen, sok függ a 2. bekezdésedtõl

I met God. She's black

Alexease
Hogy mi nem jo, az eleg relativ😉

Ket jatekos kozott, komoly kulonbsegek vannak/lehetnek koridoben. Ami nagyban fugg atttol, hogy mennyire ugyes, mennyi idot szan ra, mennyi segitseget hasznal, milyen kontrollert, milyen stilusban, milyen nezetben.

Igy palyatol fuggoen 2–10 masodperc is lehet a kulonbseg ugyanolyan autoval. Ehhez lehetetlen beallitani egy fix AI koridot, hogy mindenkinek jo legyen, es meg hivatalosnak, igazinak nezzenek ki.

Igy van 4 nehezsegi szint es a catchup, ebbol kell gazdalkodni😉 Talan jobb lenne a 4 helyett (40%/50%/80%/100%) egy fokozatos allitas (20–120%), es egy teljes mezonyre ervenyes catchup.
Ahogy alex is írta lehetetlen feladat mindenkinek a tudásához jó ai-t csinálni, ezt el kell fogadni. Ugye a GranTurismo, Forza és hasonló játékoknál kicsit egyszerûbb, mert ott ugye a cél a nyerés, míg F1-ben ha realisztikusak akarnak lenni, akkor egy hrt-val a cél nem a nyerés hanem mondjuk a max 18. hely. Szóval nincs könnyû helyzetben a codemasters...

szabii98
Nem az AI béna, hanem az idõeredmények és a nehézségi szintek nemjók.
Lásd én. Intermedieten halálra verek mindenkit Force Indiával, míg Professionalon a HRT gyorsabb nálam

I met God. She's black

lehet van is rá valami mod valahol. Megnézem racedepartmen-en.

Igazad van, szerintem is hülyeség úgy játszani, hogy hrt-vel bajnok az ember... Én is visszarakom szerintem Pro-ról Legendsre, mert idegesít, hogy spa-ban force indiával nyertem, és még csak aggresszíven sem kellet védekezni, 3-5 kört gyaktam, quick setup.

Tényleg jó volna egy nehézségi szint a legends meg a pro közé, vagy úgy megcsinálni mint talán az elsõ toca race driver-ben volt, hogy hasonult hozzád az ai.

Alexease
Alexease
Eddig nem foglalkoztam vele, mert annal a ket autonal, amit hasznalok (Lotus, Caterham) amugy sem latni a tukroket (vagyis ugy ahogy valamennyit;P).

De elvileg itt lehet allitani, felboltas, LOD, es a max tavolsag:
..\Documents\My Games\FormulaOne2012\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml (<Mirrors> reszben).
Nohab
Nem fogom lejjebb venni az ai-t csak azért, hogy HRT-vel bucira verjem az egész mezõnyt. Így is elég illúzióromboló a 13-17 helyen kocsikázni, miközben körözöd a saját csapattársad.

De szerinted nem béna az ai, hogy félreáll elõled mikor a pozícióját kéne védenie, vagy egy szinte álló kocsit nem bír lekörözni, ami nincs is az ideális íven?
Felraktam a patch-et, és engem még mindig kidobál néha az asztalra. Menteni, ment, de random szerûen kidob. Nem a verseny, vagy az edzés alatt, hanem ahogy befejezem valamelyiket, és menne a menübe. Az ujjongást még látom, a gyõzelmek után, de utána reccs.
FLT verzió, Win7/64bit.
Gyerekek, ezzel a hibával nem találkozott még senki?<#szomoru2>
Ne skipeld a szabadedzést, hanem gyorsítsd fel az idõt 30x-ra. és pikk-pakk vége. Megmarad a fejlesztés. Nekem a kormányon a felváltással lehet.
Pl: volt olyan, hogy egy összidõt meghatározott a csapat és azt drs nélkül kelett teljesítenem 3 kör alatt. Ha már egyszer is kinyitottam a hátsó szárnyat buktam a feladatot. Szóval itt figyelni kell épp mikor mit kérnek. Tavaly ilyen nem volt. Fontosak a fejlesztések, mert a kocsi tulajdonságát befolyásolják pl. Aerodinamika, gumikezelés, gyorsulás stb.
Szabadeddzéseken kell a kitûzött feladatot megcsinálnod ha ezt nem teljesíted akkor a fejlesztést nem kapod meg. Te nem tudod még meghatározni a fejlesztés ütemét de a következõ évtõl igen legalábbis tavaly így volt. Ha agresszív a fejlesztési programod akkor kb minden 2. futamra lesz egy fejlesztési csomagod.
Danecay
Már csak azért mert az átugrott (skip) szabadedzésen elõzõleg teljesített fejlesztési feladat eredményét idõmérõn nem láttam, hogy megkaptam volna.

lac coo
Alex !

Tükörbe nem lehet belepiszkálni? Tuti van valami állítás hány métertõl jelenjen meg benne az üldözõ autó ...Kérdés, hogy hozzá lehet-e férni ...

Danecay
Azt, hogy agresszív vagy sem a fejlesztési program az mitõl
függ és mit befolyásol?Aszabadedzés skipelésekor elvész a teljesített feladat ezáltal a fejlesztés?

Olyan is van, hogy ha zárod a gyorsabb MI elõtt az ívet egy-egy élesebb kanyarban, gondolkodás nélkül nekedkoccan.

Ment már valaki a multiban 1:13:320-at brazílban?😄 eszméletlen az a pálya mennyire fekszik.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Végül én is megkaptam az év közbeni ajánlatot a Német nagydíj után a Saubertõl. Nem fogadtam el a Force Indiával vagyok és agresszív fejlesztési programon van a csapat és jól is mûködnek a fejlesztések így sokkal elõrébb nem lennék. Év végén remélem egy Lotus vagy Mercedes megkeres különben maradni fogok.
lac coo
Hát ha ebben a játékban leköröznek, nem az AI a béna ! 😊)

Szerintem nincs sok baj az AI-val, akiket én körözök le szépen lehúzódnak, próbálnak védekezni is. Néha értelmetlenül megpróbálnak elõzni, de az az õ bajuk, letörik a szárnyukat...Büntetést még egyszer sem kaptam ezért -

Sziasztok!
nem szeretnék oldalakat visszaolvasni,ha lenne vki olyan kedves,leírná nekem,hogy miért lép ki a játékból csak úgy magától,teljesen hirtelen?még hibaüzenetet sem ír ki....köszönöm az infot!!! 😉
palinho96
nekem már nem egyszer sikerült letörni a kerekeket...
SC-t még nem tapasztaltam, mondjuk nem is volt még para. (most vagy Bahrainben) 😄 (25%)

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Nohab
Monaco és a HÜLYE ai:
- Kipörgetett az egyik és belém jött -> ütközés miatt bünti
- Védekezés kb azt jelenti náluk, hogy lehúzódnak az ideális ívrõl és simán elmehetsz mellettük.
- Az utolsó körökben (50%) megcsúsztam és keresztbe álltam. Gyorsan irányba teszem, de rám esik két lekörözõ. Hamilton baszik elmenni és megkaptam a meg nem érdemelt büntetésemet. Flash már nem maradt, így idegbõl széttörtem az autóját... Baromi bénán köröznek le, mintha kérdezgetne: Most mehetek? Nem lesz baj? Közbe meg megkapom a büntit.

További fasságok:
-Nem érdekli a rendszert, hogy egy háromkerekû kocsi van a pálya közepén. Egyszerûen cseszik beküldeni az SC-t. Véletlenszerû hibák meg szökõévezte csak egyszer van...
-Karrier módban nem tudom letörni egyik kerekemet sem "full" sérülés beállításnál.