832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Rahar
    Kidobott a játék, ez volt az első eset, bár így belegondolva eddig semmilyen működésbeli probléma nem volt, ami a jelenkor játékainál elég pozitív. Illetve a mentési idő több percbe telik, legalábbis nálam.
    Viszont nagyon zavaró a játékban a pályák kötött jellege. A pénz gyűjtögetős elsőre nem sikerült, utána már tudtam, hogy hová kell először felderítő zászlót tenni és így már sikerült megcsinálni. Azt megérteném ha néhány pályán bizonyos dolgok nem randomizálva lennének, például hogy egy nagy főellenség a térkép adott sarkában leledzik, de a többi igazán lehetett volna véletlenszerű. Így az újrajátszási kedvem igencsak visszaesett.
    Köszönöm Pio az információt, már átneveztem a hőseimet és valóban a warrior neve elé kerül egy Sir megnevezés, de a többi hősöm neve elé és/vagy mögé nem került semmi.
  • Pio
    Sajnos nem sikerült semmit megtudnom a dologról úgyhogy tippem szerint nincs. De ha nem sürgős, akkor várj pár hónapot és kiderül, hogy lesz-e magyar verzió, kapunk-e pályaszerkesztőt és még az ár is biztos lejjebb fog menni valamivel.
  • GanXstaZoleeWrk
    Magyar verzióra van esély? Csak mert megvenném de ha lesz lokalizált akkor inkább azt, warezt tolom most még.
  • Pio
    Az elenéj a "Két" az "Három" akart lenni :D
    Tudjátok háromféle ember létezik: aki tud számolni és aki nem ;-)
  • Pio
    Két oka is van ennek:

1. Manapság már az olyan játékok, amik nem valami jól bejáratott műfajba tartoznak nehéz helyzetben vannak. Vagy mázlijuk van és elkapja őket a sajtó hypegépezete és akkor jó lesz a visszhangjuk vagy (az esetek 90%ában) mostohaként vannak kezelve és esélyük sincs arra, hogy egy "mainstream" sajtótermékben 90%nál jobb értékelést kapjanak. Manapság ha valami nem fps/tps/autóverseny akkor sajnos ilyen helyzetbe kerülhet és a Majesty 2 ilyen helyzetben is került, mostohaként kezelte a sajtó. Csak magyar oldalakon körülnézve a Gamestar oldalán még mindig rosszul van feltüntetve a kiadó és nem is a játékból van kitéve screenshot. Ott van az adatbázisukban a jó verzió is ugyan, de mégis mindig ezt teszik ki a Majesty 2-ről szóló hírekhez.

2. Annak ellenére, hogy sok nagyszerű új ötlet került a játékba az első részhez képest és - számomra - a játékmenet sokkal tetszetősebb, sajnos igenis nagyon, nagyon sok az első részben megszokott - és emiatt a második részre elvárt - lehetőséget kihagytak a játékból.
    Ez az olyan elemek tekintetében, mint a random generált pályák skirmish módban még érthető is, hisz nem volt rá keret teszem azt, de érthetetlen, hogy miért hagynak ki olyanokat, mint az épületek kizárása a javítási/adószedési útból, a pályák folytatása megnyerés után, autosave, hősnév/szint kiírása a főképernyőre, globális statisztikák vezetése, pályánkénti statisztikák és így tovább. Olyan dolgok ezek, amik az első részben jelen voltak ezért mindenki várná őket a folytatásban is és egyik se tűnik olyan programozói bravúrnak, amit ne lehetett volna beletenni a játékba. Ha egy olyan folytatást készítesz, ami NAGYON hasonlít az elődre akkor tudnia kell mindent, amit az előd is tudott, nincs mese. Ezek a dolgok ha nem lettek volna az első részben senkinek se hiányoznának, de így jogosan jelentenek mínusz százalékokat, hisz ezek hiányában az új rész alulmúlja az elődöt funkcionalitás terén és a sok kis apróság bőven jelenthet mínusz 5%ot.

3. a játéktartalom mennyiségével vannak a legnagyobb fenntartásai mindenkinek. Mi, akik megvettük a játékot és szeretünk multizni is még elvagyunk napi 1-2 meccsig a multival, de kimaradt az alapjátékból mind a pályaszerkesztő, mind a skirmish lehetőség finomhangolható nehézséggel és ezek legalább egyike többé-kevésbé kötelező lenne egy RTShez. Ez szerintem is minimum 10% mínuszt érdemel bármilyen értékelésben, mert egy értékelés azoknak szól, akik megveszik a játékot és nekik az egyik legfontosabb szempont a szavatosság. Kaptunk egy kósza ígéretet pályaszerkesztőre, ráadásul aki megérti a játék szkriptelését az már most is tud pályát csinálni, de ha ezek nincsenek ott startkor akkor a tesztekben menni fog érte a mínusz ígéret ide vagy oda. Az RTS műfaj az ilyen. Egy TPS szavatosságára simán megadja a 9,5 pontot az IGN ha egy 10 órás hadjárat van benne(például az új üdvöske amire a szokásos módon fél év múlva emlékezni se fogunk: az Uncharted 2 ilyen) a Majesty 2 pedig kapott szavatosságra egy hetest.
  • GanXstaZoleeWrk
    Tényleg jó játék nem is értem a steamen lévő 7x%os értékelést, nagyon hasonlít a 93-as SSI Stronghold-ra az nagy kedvencem volt :)

Tegnap leültem elé hipp hopp elreült 3 óra vele, rég volt ilyen.
  • malystryx
    Jó kis játék egyébként, sok újítás, jó ötletek vannak benne. Olvastam valahol, hogy lesznek benne gnómok, és a törpök is segítenek az építkezésben. Hát ez egyik sem jött össze, viszont a törpöknél ha kifejlesztitek a restore building part varázslatot (vagy mi, nem emlékszem pontosan), csak lerakod akárhova az épületet, és ezzel a varázslattal fel lehet építeni, akármilyen távol is van. :-))))
    Viszont hiányolom a fairgroundot, és vele együtt a tournamenteket.. Kár, hogy nincs már, jó volt tápolni a hősöket.
    De a party jó ötlet, együtt nagyon erősek a hősök.
  • Fbn Lx
    másnak is előjött a bug a névadással kapcsolatban?
    ha átnevezek egy hőst, aztán játék közben lehívom és visszatöltök, akkor játék végére automatikusan hozzátesz az új nevéhez egy generált utótagot.
    Valamint olyan is volt már, hogy a harcosnak ugye alapból odarakja a Sir-t a neve után, ha átnevezem.
    Na most egy ilyen visszatöltés után Sir Sir lett belőle :)
  • Pio
    Az első részben bármilyen épületet és minden 10. szint feletti hőst át lehetett nevezni.
    Ebben a részben az összes lordodat át tudod nevezni a lordválasztó képernyőn.
  • Rahar
    Én szeretném a hőseimet elnevezni és/vagy később átnevezni kár, hogy nem lehet és anno az első részben sem lehetett. Valamint miért csak 3 lord-ot lehet egy hadjárati pályára behívni? Pedig milyen jó kis 4 fős kalandozó csapatokat lehetne felfejleszteni már a 9 pályáig.
  • Rahar
    Nemcsak pálya szerkesztő kell(ene), hanem hadjárat szerkesztő is, mint anno a Heroes 3 részéhez.
  • Janoooo
    köszi
  • Pio
    Azon a pályán tényleg nem árt a tornyozás.

ITT TALÁLSZ egy videó végigjátszást, hátha segít.
  • MEdievil
    Tornyok. Sok. Főleg törpe.
  • Janoooo
    Hali!

Nagyon jó ez a játék, nem tudom abbahagyni!!!

Csak most elakadtam, azon a pályán amikor 2 kastélyt kell legyőzni. A pálya közepén vagyok én, és a 2 sarokban van 2 kastély és folyamatosan támadnak. Simán lerombolnak. Már kb. 5x nekiálltam, de akárhogy csinálom, mindig legyőznek.
    Milyen embereket csináljak?
    Hogyan tudom legyőzni őket?
    Légyszi segítsetek.
    Előre is köszi.
  • Pio
    Lesz egy The Adventure Maker nevű kiegészítés hozzá valamikor, ami tartalmazni fogja a map editort.
    Most is lehet amúgy pályát csinálni, ha -editor kapcsolóval indítod a játékot, de csak terepdizájnra jó, minden mást kézileg kell beleszkriptelni. Persze van, akit ez se riasztott vissza és már csinált is egy pályát :)
    Amúgy beengedni beenged warezzal, de pár perc után kivág a játékból desync miatt.
  • Eftörsokk
    Jó kis játék ez, csak nem valami tartalmas sajna, azért egy map editor el fért volna a game mellé, nem tudjátok lessz mostanában?
    minden esetre azért vicces hogy törtel is simán felenged netre, persze nem engem, csak egy haverom mesélte hogy egy haverja próbálta :)
  • Agamemnon
    Az valóban könnyedén megoldható. Kedvenc beastmasterem macija tankolta ezt is. ( A maci immunius a hülye stunjára :P )
  • Djuree
    ez a demon advisor küldi nagyon könnyű volt. elsőre meglett. azt hittem az itteni írások alapján nehezebb lesz..
  • Pio
    Sebzés tekintetében a Blademaster (Krolm templom), tankolási képességek tekintetében a Paladin (Dauros templom).
  • Rahar
    Melyik a leghatékonyabb közelharcos egység?
  • MrSpock
    Végre sikerült,leöltem a Balrogot.111 nap alatt(hosszú volt),mindent felépítettem,és a lényeg az első 3 templomot gyorsan építeni,az elementálok miatt.
    Most elég jól sikerült megfognom őket,az előző menetben már vagy 50 támadt.Taktikám,hogy gyorsan felfejleszteni ami adott,majd építettem 2elf+2törpházat.lehetőleg minél hamarabb tradingpostokat befogni,és ott csak szimplát építeni,mert ha védekezik a Balrog elpusztítja hamar,persze környékéről kiseperni mindent.Kicsit balra építkeztem inkább,és az utakat nagyjából szabadon.Barlogot ha lehet távoltartani,bár így is bejött szétvert jópár építményt.3 hőst lehívni még pluszban,ez kinek mi,érdemesebb egy gyógyítót és 2 valami táposabb íjászt.Végére mikor már 30ezer volt ráküldtem mindenkit:-)Nemsokáig húzta,maradt 23 harcosom élve:-) Jó kis game volt!
  • genRob
    Később lehet kipróbálom. :-) De egyenlőre elég volt.
  • Pio
    Passz, nem néztem még őket, inkább multizni szoktam.
    Azt tudom, hogy van például három túlélős pálya, amiből a demóban is volt egy.
  • Fbn Lx
    ja, abból is megcsináltam az elsőt, ez még elég könnyű volt. ezek is fokozatosan nehezednek?
  • Fbn Lx
    szerintem ez a taktika nagyon bejön, amivel én nyomtam, ha van igazán tápolt lordod, és egyigazán erős agrelát vagy sima papnőt elraktál lordnak. Rögtön az elején lehívtam mindkettőt, dwarfok meg hárman nagyon hatásosak voltak városvédelemre, főleg, hogy a tornyaikkal körbeépítettem magam. egy dwarf torony megfog egy vámpírt vagy sima elementált...
    Berakod a két lordot egymással partiba, és ráküldöd őket a városon kívül a dögre. nem tud annyit lesebezni a hősömből, amennyit a papnő nem tud neki közben visszagyógyítani, főleg, hogy amint feltöltődött, hívtam le mindig a spiritet mellé. és 73 nap alatt lenyomtam, így nem támadtak be minden irányból.
  • Pio
    Azért még nézz be a Single mapokhoz, végső soron azok is olyanok, mint a kampány pályái.
  • Fbn Lx
    na befejeztem a kampányt :]
    szóval így összességében... fasza volt. Nem játszottam vele naponta olyan sokat, így asszem 7 vagy 8 napra kitartott nálam a kampány, és soha nem untam. Igazából az utóbbi idők játékfelhozatalából kivételes eset volt ez, a legtöbb játék 3-4 napig bírja nálam. Méltó folytatás. Kár, hogy vége...
  • genRob
    Na nem bírtam tovább idegekkel. Kihasználtam a bugot. A balroggal faszán elvoltam de aztán úgy a 100. napon betámadott az összes mob, minden irányból. Ez meg rohadtul felbosszantott miután minden hős lakot szétvágtak.
  • Pio
    Ajánlom figyelmedbe a Protection flaget, jól tud jönni ilyen helyzetekben :)
  • Fbn Lx
    ja, másik probléma meg az, hogy nagyon erre figyelek, és közben eléggé zúzzák a várost minden oldalról, hősöm alig van, pár hőssel meg tornyokkal próbálom kihúzni a végéig... most majd meglájtuk, sikerül-e...
  • Fbn Lx
    én viszonylag közel raktam eddig a városhoz a spiritet, hogy elérje a 28-as paladinom, aki partyban van a 24es agrela papnőmmel. jelenleg már 33 és 31 szinten állnak :D már csak ~39ezer élete van a barlognak, a paladinom verekszik vele folyamatosan, és csak akkor parás, ha a papnőmnek elfogy a manája és nem tudja már gyógyítani közben, olyankor mindig beszopok pár épületet meg jópár hőst, mert ugye feltankolás után az attack flagre nem csak ők mennek vissza...
  • genRob
    erre már rájötte, de egyszer csak beindulnaka kurva elementálok és szétverika várost. azért AI-val vannak gondok, hogy finom legyek. :-)
  • genRob
    Hogyan tudom a rohadék balrogot távol tartani? :-)
  • Jeffjohnson
    hát most még addig se jutottam el hogy elfeket kipróbáljam :) megjött a demon vagymi elküldtem a jobb felső sarokba és egyből vissza is jött szétvert szinte majdnem mindent + a hőseim 3/4 ét...
  • Jeffjohnson
    Elfeket kipróbálom Törpöket a magas magic resist miatt gyártottam.A spiritet mindig jó messze idéztem de így is volt ,hogy bejött vandálkodni
  • MEdievil
    Ide nem kellenek tornyok nekem csak 2 db volt azok is a patkányok és a temető miatt. Itt nem annyira jók a törpök próbáld ki az elfeket. Az első templom amit leraksz az a papok temploma legyen (nem jut eszembe a neve de a második) és fejleszd ki a feltámasztás varázslatot amivel 750 pénzért tudod feltámasztani a frissen elhunyt hősöket. A balrogra rakj fear flaget ha muszáj(nekem nem kelett). Ne közvetlen mellé idézd le a spiritet hanem a pálya sarkába és lehetőleg mindig az ellenkezőbe amelyikben van így mire odaér majdnem lejár a CD és lehet újra idézni.
  • Jeffjohnson
    Minden simán ment amíg egyszer csak a demon nem gondolta azt ,hogy a szokásosnál kicsit hamarabb teszi tiszteletét egyenlőre nem próbáltam újra 4-5 nekifutás elég volt. Majd megpróbálom délre építkezést hősök közül talán a paladin az ami eddig valamennyire bevált de volt olyan ,hogy mikor a demon közel volt nekiugrott annak is 11k-s élesztés meg nem poén kell egy kis szerencse is a maphoz. Összes többi mapok 3 lord aztán ahogy lehet törpék taktikával vittem végig kivéve azt ahol két ellenséges város van mert ott tornyokkal védekeztem aztán támadtam.
  • Djuree
    lordból nekem van mindenből, adott pályához, ellenhez igazodom. ha hullák vannak, akkor papot hívok. ha varázslós ellenek, akkor jöhet a törpe, ha állatok akkor ranger. rugó meg jó mindenhez, meg nagyon olcsóak. de van olyan lordom is ami 15k-ba kerül, ezeket nem szoktam behívni. én az elején behívok általában 1 rugót meg 1 rangert, így az elején nincs gond, 1 helyet meg meghagyok drágább lordnak ha lesz pénzem.
  • Djuree
    nekem másodjára meglett simán. mikor már tudtam honnan jönnek, hova kell a bástyákat rakni, nem volt gond:)