832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Kotomicuki
    Kicsit bővebben is kifejthetnéd, hogy hogyan is csináltad, had okosodjunk mi is! :D
    (Valóban, a program "szörnydobáló" mechanizmusa mintha nem minden pályán volna megfelelő: van, amikor már a legelején összefuthatnak az 1. szintű hősök a pálya legerősebb ellenfelével is. Tényleg nem kevés szerencse is szükséges a győzelmekhez - vagy az ezt a scriptet aktiváló dolgokat nem ismerjük még...)

Nekem nem nagyon akar bejönni az, hogy magasabb szintű hősöket hozatok -> igaz, hogy már lekaszabolják a sárlányokat, de ahhoz kevesen vannak, hogy az egész "birodalmat" megvédhessék és végül uú bedarálják őket is a kezdőkkel együtt. :S
  • Rahar
    Sikerült megcsinálnom, szerintem hibás a program vagy randomizál. Mert újrakezdtem a pályát és akkor nem a 8. napon jött a roham. Úgy már nagy nehezen meg tudtam csinálni.
  • Kotomicuki
    No igen, vmi ilyesmit érzek én is, ha erre a küldetésre (meg még van 1-2 hasonló...) gondolok! :D
    Itt nekem sem vált be a "szokásos" menetrend: felépítem a 4 alapkaszt (pap-harcos, ha nincs elegendő arany az elején, a legfontosabb számomra a pap, mert ő tartja életben a hőseimet - ha tudja - , kár, hogy ez támasztható fel a legdrágábban közülük...) épületét a piaccal, pár őrtoronnyal, majd kovácsműhellyel, stb. és várom, hogy a hőseim elérjék a 10.-20. szintet...

Egy angol leírásban ehhez a küldihez (The Price of T...) a következőket írják:

- ne fejleszd a céheket, mert az őrtornyokra kell a pénz
    - csak az első szintű dolgokat fejleszd ki a kovácsműhelynél (nekem már ennek megépítésére nem is maradt, se aranyam, se helyem...)
    - Nem tanácsolják továbbá azt, hogy a fészkek lerombolására küld a hőseidet, hanem csak a város védelmével foglalkozzanak (támadó és védő zászlók) - érdekes, nekem meg eddig az ellenkezője vált be azoknál a küldetéseknél, amiket meg tudtam csinálni...
    - hős-csapatok szervezése egy harcos vezetésével
    - fejleszd ki a mágikus fegyverereket a varázsló toronyban (ezt még sohasem sikerült ebben a küldiben felhúznom, amúgy is drágák ahhoz képest, amit "nyújtani" tudnak -> alig akar harcolni és abban hamar el is halálozik, majd méregdrágán lehet csak visszahozni az élők sorába... :D ) és a mérgező fegyvereket a tolvaj-tanyán (ez megvan)

Továbbá a kastély azonnali 2. szintre húzása, hogy mihamarabb törpéket és főleg tornyaikat (és honnan lesz rá arany???) lehessen építeni és az épületfelújító varázslatukat (2000/750 arannyal eléggé drága ahhoz képest, hogy a piacnak is alig akad védett hely...) - a fő elfoglaltság ebben a küldiben a tornyok megvédése és lassú építésükkel terület szerzése, állítólag. :))
    Az ellenség főleg északról és (dél-)keletről jön. (A kastély szoktam "blokk"-nak használni, mert sok HP-ja van és elég nagy ahhoz, hogy a túloldalon nyugodtan (ki)javítsák a támadás(ok) közben - nos, itt ez sem alkalmazható :S )

Ez (és folytatásai) talán segíthetnek!

Ha sikerülne mégis véghezvinni ezen küldetést, akkor majd - légyszi :)) - írd meg, hogy hogyan is jött össze, mert még vagyunk páran, akiket ez nagyon érdekelne! :DDD
  • Rahar
    Valaki leírná, hogy a Kingmaker 2. pályáját hogyan csinálta meg? A 8. nap után jön 2 hatalmas sárkány, serpent és goblin roham, ami azonnal leradírozza az összes épületemet. Ilyenkor úgy szeretnék néhány programozót a kezeim közé kapni. Még a szart is kiverném belőlük.
  • Pio
    Ja, valamit olvastam én is a fórumon, hogy jött itemshop, de mivel a Paradox CEO konkrétan megesküdött arra még megjelenés előtt, hogy nem lesznek benne ingame előnyt nyújtó cuccok, merthogy ők is fanatikus játékosok és ők is tudják, hogy az mennyire lerombolná a játékot ezért nem foglalkoztam vele, mert gondoltam, hogy kozmetikai dolgok vannak csak benne.

Az oroszoknál még megérthető ez a fajta mikrotranzakció, hiszen ott szinte ingyen kapható az alapjáték, de könyörgöm, nálunk teljes áron jött ki...
  • imcsuka
    Az az igazság, hogy a GamersGate-nél már vagy 2 hónapja fenn van a Kingmaker és beszerezhetőek a bónusz cuccok is...egyébként pár item-ért ennyi pénzt elkérni gusztustalan pofátlanság...az alapjátékot megvettem eredetiben (letölthető verzió) de a Kingmakerért már nem voltam hajlandó pénzt adni. Ha megveszek valamit, akkor elvárom, hogy tartalom is legyen hozzá.
    Kíváncsi vagyok mikor jön ki a 2. kieg...
  • Pio
    Ja, kijött a patch is és most nézem, hogy mégis lett ingame itemshop, amire azt mondták, hogy nem lesz vagy ha mégis, akkor csak kozmetikai cuccokat lehet majd venni benne.
    Ilyen dolgok vannak benne, hogy:
    - magasabb szintű cuccok a blacksmithnél
    - új képességek kábé minden hősnek
    - új épület új egységgel
    - új pályák

Ráadásul nem is olcsó, az új fegyverek például több, mint 1000 forintba kerülnének, ha pedig mindent be szeretnék szerezni kipengethetnék 10ezer forintot...
    Nagyon köszönjük a Paradoxnak, hogy betartotta a szavát... :\
    Ezek után szerintem nem fogok kiadni 4000+ forintot 8 új pályáért kieg címén. De azért még agyalok rajta egy sort.
  • Narxis
    Megjelent a Kingmaker steamen.
  • Narxis
    Hát jah, mondjuk ez így szemétség a steamesekkel szemben, mindegy, hogy kin múlik, oldják, mondhatná az egyszeri vásárló.
  • Pio
    Igen, ez történt, összeomlik a patchtől a steam ezért visszadobták, állítólag azóta is "gőzerővel" dolgoznak a megoldáson, ami azt jelenti, hogy pár hete már nem is reagálnak a steammel kapcsolatos megjegyzésekre a fórumon. A patch amúgy több, mint 2 hónapja kijött.

De amúgy ha annyira a valve-ra akarják fogni és tegyük fel, hogy igaz, 100 játékfejlesztővel tud kooperálni a valve, de pont velük nem, akkor is kitalálhatnának alternatív megoldást, mondjuk adnának nekünk egy isot és egy új cdkulcsot, ha már a steamen úgyse lesz soha megpatchelve a játék...
  • Narxis
    A patch érkezése Steam-nél a steameseken is múlik, ellenőrzik a kompatibilitást meg ilyenek. Lehet nem tetszett nekik valami és visszaküldték javítani.
  • Pio
    Sajnos steamre még csak a patch se érkezett meg, nemhogy a kiegek, és amíg ez így marad, addig egészen biztos, hogy nem fogom folytatni a blogot.
    Ilyen undorító várakoztatás mellett pedig még az is esélyes, hogy ha valaha megérkezik akkor se fogok már vele foglalkozni...
  • imcsuka
    Hali!

Jön az újabb kiegészítő Battles od Ardania címmel! Az időpont még bizonytalan...

http://www.youtube.com/watch?v=bEoirZFsD4g

Bocs az orosz nyelvért most hirtelen csak ilyet találtam, de asszem van angol nyelvű trailer is!
  • Zs1978
    Sziasztok!
    Tudtok valami jó taktikát arra a pályára, amikor két város ellen kellene nyerni?
  • Pitterix
    Na ma nekem is sikerült!
    De érdekes módon a vége felé már két Spiritet tudtam idézni....
    Mondjuk nem is nagyon volt rá szükség, úgy, hogy mindenkit ráküldtem, elég hamar megellett a tüzes jószág.....:D
  • Pitterix
    Az utolsó pályán mindegy, hogy hova építek 3 templomot?
    A 3 egymáshoz tartozó azt jelent, ha jól sejtem, hogy paladin+papnő+helia, vagy milyen íjász....
  • Pitterix
    Éppen a gané Imp ellen küzdök másodszorra.
    De hogy lehet az, hogy mikor először csináltam, egy 25szintű paladin egyedül levitte az életét 30k-ra. most meg egy 25-ös és két 15-ös paladin nem bír vele.....Remélem nem kell még egyszer elkezdenem.....:(
  • malystryx
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha "skirmish-t" akarok játszani, azt hogyan lehetne kivitelezni a legkönnyebben? Ha jól emlékszem, itt nem olyan könnyű indítani egyet, vagy legalábbis hamarabb vége van, mint szeretném. Az első részben erre nagyon jó kis lehetőség volt, és igazából azt szerettem, hogy utána még folytathattam, ameddig csak akartam..
    Bár már rég játszottam vele, most eszembe jutott. Ötlet valakitől?
  • Pitterix
    158. nap és ez a hülye csonti még nem jött....:)
  • Pitterix
    Na majd ezt is kipróbálom. Most egyelőre visszamentem a másik "csontos" pályára kicsit képezni a hőseimet, hátha könnyebb dolgom lesz a főcsonti ellen.
    Köszi a tippeket!!!!
  • Janoooo
    Kocsmát építesz (Inn).
    Utána felfejleszted a Palace -t 2 -es szintre. Utána tudod fejleszteni 2esre a kocsmát. Utána van még 1 fejlesztés (asszem 300 arany), és kész.
    Utána rányomsz arra az ikonra ami ott lett és bead a képernyő közepén 1 ablakot és ott tudod kiválasztani kiket akarsz 1 csapatba. 4 ebert lehet 1 csapatba max tenni. utána pipa.
    ennyi
  • imcsuka
    Hali!

Építs gyorsan 2-2 harcos és cleric gildet meg 1-1 ranger és rogue házat.
    (+ market és blacksmith de ez alap). Kezdd el azonnal a körnéyk felderítését és pusztítsd el a kisebb szörnyfészkeket. Védd be magad őrtornyokkal is, a goblinok hullámokban támadnak északról és keletről. Legalább 2-2 őrtorony kell mindkét irányból, de inkább 3. Jobbról folyamatosan jönnek majd az ogrék vagy mik is :) Ja és szintén északról vámpírok várhatóak (van pár vámpírfészek a pálya bal felső sarkában), de azok nem számítanak annyira. Szóval a lényeg a sok hős, gyorsan fejlessz ki mindent a piacon és a kovácsnál amit lehet, valamint a hősök speckó képességeit is fejleszd ahogy tudod. Fontos, hogy mindig tartalékolj pénzt, és amikor jönnek a goblinok, azonnal rakj defense flaget az őrtornyokra, 5-600 aranyért. Így legalább 5-6 hős fogja védeni a tornyokat. Néha egyszerrel jönnek a hullámok fentről és jobbról is, ilyenkor védd le a tornyokat alaposan. Ehhez kell ugyebár a sok hős :) Még így is le fogják rombolni a tornyaidat, többször is, és sok hősöd fog meghalni, főleg az elején, de ne csüggedj :) A lerombolt tornyokat építsd fel újra, a hősöket éleszd újra amint csak tudod. A két harcos gild azért kell, mert ők lesznek a tankjaid, amíg nem tudsz törpe házakat csinálni. Ha eléred a második szintet, onnantól már könnyebb lesz. Építs pár törpe tornyot, toborozz törpéket és ha elég erősnek érzed magad két támadáshullám között pusztítsd el a jobb oldali ogre fészkeket. Utána következhet a térkép bal alsó sarkában lévő sárkányfészek, annak az elpusztításakor tiéd lesz egy temple of fervus épület is. Erősödj tovább, toborozz hősöket, utána építsd fel a bázisodtól északra található platformra a mágus guildt. Innentől kezdve látni fogok a goblin bázist is. Én csináltam egy temple to helia épületet, annak van egy varázslata, amivel a goblin épületek (még az őrtornyok is) könnyen lerombolhatóak. De mire idáig eljutsz, már gyerekjáték az egész :)

Röviden ennyi, más taktikák is beválhatnak....azért mindenképpen hosszú küzdelemre számíts, mindig a játék első fele a legnehezbb, amíg meg nem erősödsz..

Sok sikert!
  • Pitterix
    Köszi!
    Az a baj, hogy 3000 pízzel kezdek.
    Érdekes, hogy csak a nyilas olyan hülye, hogy betámadja a medveembert, vagy mit...
    Na ezt nem is tudtam, hogy csapatokat is lehet csinálni.....
    egész eddig enélkül játszottam, hogy is lehet?
  • Janoooo
    Hali!

Ez az én taktikám, minden pályán.
    Pálya indulásnál, először csinálok:
    2 íjásztábort
    2 clerics házat
    1 marketet
    1 fegyverkovácsot
    1 kocsmát
    Aztán csinálok védelmet, minden irányban ahonnan jönnek.
    Utána próbálom minél gyorsabban megépíteni a törp házat (ebből is 2 -t szoktam csinálni).
    A kocsmát felfejlesztem maxra és csinálok csapatokat. (úgy hogy legyen benne, pl: 1 törp, 2 íjász, 1 clerics)
    Ha ez is kész akkor építek Dwarven Tower -eket.
    Utána elkezdem kifejleszteni a fegyvereket, páncélokat, stb.
    Utána ha van a pályán akkor csinálok Templomokat. Én álltalában Paladint, Archert és a 2 fajta Priestessát szoktak csinálni.
    Ha ezek is készen vannak akkor nekiállok támadni, vagyis a fő feladatot megcsinálni.
    kb. ennyi

A csontváz királyos pályán leginkább védelmet kell csinálni, asszem észak vagy nyugat felöl fog támadni.
  • Pitterix
    Üdv!

Kicsit sokat szenvedek a csontváz királyos pályán, már vagy 10* kezdtem el.
    Most végre egész jól álltam, erre jött és lerombolt mindent....
    Már próbáltam nyilas épülettel kezdésnél, mindennel, de sehogy sem jön össze....Azok a hülye íjászok ráadásul mindig meghalnak a medvénél alul....
    Előre is köszi a jó tanácsot!
  • Janoooo
    Hali!
    Most értem a 8. pályára, de elég nehézre sikerült.
    Légyszi segíts, hogyan tudom megcsinálni.
    Előre is köszi.
  • Janoooo
    8 új pálya.
    1 új ellenséges faj, goblinok.
    1 új egység, de az is csak 1 pályán van.
    Eltünt a 4 varázslás.
    Más változást én találtam.
  • lammaer
    Új pályákon kívül van vmi jelentős újdonság benne?
  • Janoooo
    Hali!
    A 7. pályán tartok, most álltam neki.
    Azért szerintem nem lett túl könnyü.
    Mondjuk az alapjáték se volt túl hosszú, ahoz képest azért nem olyan rövid a kieg.
    Én is remélem lesz még kiegészítő, nagyon tetszik ez a játék.
    Map Editort próbáltad? Én még nem.
  • imcsuka
    Haller!

Na kész vagyok a Kingmakerrel sikerült leverni Grum-Gog avatárját is :) Valahogy nehezebb kampányra számítottam, az utolsó pálya kivételével nem volt túl megerőltető a játék, de azt is kivégeztem második nekifutásra :) Remélem terveznek még kiegészítőket, mert ez a 8 pálya elég kevés volt...Te hogy állsz, melyik pályánál tartasz?
  • Janoooo
    Sikerült megcsinálni a 2. pályát. :)
    A harmadikon szenvedek :(
    Igaz még csak 1x álltam neki, de folyamatosan jönnek.
    Nyugatra tudtam csinálni jó védelmet, azon nem jönnek át, de észak felöl csak ömlenek a goblinok.
    Meg keletről néha-néha betéved egy sárkány is. :(
    Asszem nekiállok újra ennek a pályának.
  • imcsuka
    Hajrá-hajrá :)
  • Janoooo
    Hali!

Köszi a segítséget, megpróbálom.
    Csak nekem az volt a bajom hogy már az 5. napon jött 2 sárkány és egy csomó goblin ami simán elpusztított mindent.
    kb. 5x álltam neki és mindig így jöttek.
    Aztán újra nekiálltam, akkor már gyengébben jöttek, egy darabig.
    Aztán megjelentek azok a kristályok, abból jöttek az óriások, meg jöttek a sárkányok, 4 sárkány volt egyszerre, meg rengeteg goblin.
    30 napig soha nem bírtam. :(
    De megpróbálom úgy ahogy írtad, hátha sikerül.
    Köszi.
  • imcsuka
    Hali Janoooo!

A második pályán hét törpe torony felépítése a cél. Asszem 7 ropi arannyal kezdesz, úgyhogy húzz fel azonnal egy csomó gildet és kezdd el felfedezni a pályát. Pusztítsd el a közelben lévő szörnyfészkeket (adj ki rájuk attack flaget, amit van kb. 2-300 aranyad és rombold le őket.
    Fontos, hogy van két sárkányfészek a városodtól délre illetve délkeletre, ezeket a területeket is derítsd fel gyorsan és pusztítsd el a sárkányfészkeket is. Asszem a sárkányok csak kb.a 30. nap környékén kezdenek jönni úgyhogy van rá időd! A megtisztított területeken építs kereskedelmi állomásokat, onnan már nem fognak jönni szörnyek. Ja és védd be magad északról tornyokkal mert szintén a 30. nap környékén elkezdenek özönleni a goblinok...de lehet hogy még előbb...
    Röviden a megoldás kulcsa a gyors felderítés és a fészkek megsemmisítése. És vigyázz az elkészült északi tornyaidra, adj ki rájuk defense flaget! Szerintem ezek után a pálya már könnyű...Remélem tudtam segíteni.
  • Janoooo
    Hali!
    Ma lett meg a Kingmaker, neki is álltam.
    Aztán a 2. pályán el is akadtam. :(
    Kicsit nehézre sikerült.
    Ha valaki tovább jut akkor légyszi mondja el hogyan.
    Előre is köszi.
  • Rip
    Ez igaz, de azért jobb későn, mint soha. Elő is veszem megint, kíváncsi vagyok a map editorra.
  • Agamemnon
    Ezzel a tartalommal csupán 5 hónapot késtek, ha akkor kiadják ok, de most már szinte felesleges...
  • Narxis
    Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim v1.3.336 English Patch

Description:
    ° An added ‘randomize’ feature in all single and multiplayer missions which shuffles the locations of non-quest monster dens along with sites for the construction of temples and trading posts. Enabling this feature can dramatically affect the difficulty of a mission
    ° Random filling of treasure chests. Heroes can now discover various amounts of gold, weapons, armour, elixirs and artifacts
    ° New map editor
    ° Open access to basic game resources for mod-makers
    ° Multiplayer compatibility for Majesty 2 with the Kingmaker expansion installed
    ° Added network compatibility of versions with different languages
  • Pio
    Ahh, elnézést, rossz topikba írtam, Mortal Online-hoz ment volna, de már amúgy is tárgytalan.
    De hogy hogy a fenébe írtam be ide azt nem értem... :D
  • Rip
    A Majesty 2??
    (Amúgy a leírásodról nekem az Age of Conan ugrott be :) )