832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• MrSpock
    Szerintem is könnyű volt 2-ra megcsináltam 22 nap alatt.
    Elsőre azért nem mert még ismeretlen volt,de ugyebár ha már tudod mi merre és hogyan akkor simán megy. Mi lesz veled a végén,ha ezen itt elakadsz?:-D
  • Pio
    Azzal indítasz, hogy "ráfanyalodtál" erre a játékra, ne csodálkozz, ha a játék topikjában nem lesz mindenki kezesbárány ezek után. :D Pláne ha "lószar"ozol, pedig csak két mondatot kellett volna lefordítanod. ;-)

Béke!
  • zeoos
    Igenis ... rendben ... OK ... ertettem ... (nem kell a fejemet leharapni)

(ertem en, hogy gozgep! ... de mi hajtja?)
  • Pio
    Nincs ezen mit "kipróbálni", ez a feladat, össze kell spórolni 35 ezer aranyat 35 nap lejárta előtt, ha ezt megcsinálod, megnyerted, ha nem, akkor nem. Ennyi. Nem számít, hogy mindent kifejlesztettél, hogy minden ellenséget levertél, ezen a pályán nem ez a feladat, ha megszakadsz se fogod tudni így megcsinálni. Ha a feladatot megcsinálod akkor viszont azon nyomban nyerni fogsz.
    Amúgy van a pályához videó végigjátszás a magyar blogon.
  • dartonita
    Hat en nem akartam ilyen erosen fogalmazni,de ez a palya a konnyuek koze tartozik.Csupan versenyfutas az idovel,a felesleges fejleszteseket felejtsd el,csak annyit kolts amennyit muszaj.A rogue hazakat a jatek elejen verd szet,a trade postokat foglald el,es ve'dd be,kiserd el a kereskedot,kozben folyamatosan verd szet a minotaurusz piramisokat,az elementalokat pedig hagyd.Boven ido elott be lehet fejezni.
  • zeoos
    Koszonom a segitseget (forditast megtettem en is). Valamit meg is rosszul csinalhatok mert:
    - szarra fejlesztettem mar magam,
    - a palya minden vegen levo lovaskocsik hozzak a lovet rendesen
    - a varos kozelebe se tud jonni senki, mert ugy bevedtem
    - teljes a letszamom (mindenkit felelesztek)
    - ezek a kristaly izek sem tudnak kozel jonni, mert rogton legyilkolaszom oket
    - raadasul ezzel a demonnal nem is talalkozom
    Vegul is annyi tortenik, hogy a 36.napon eltavolodik a kep (a varamat mutatja, de sehol semmi ellenseg) ... es vege a jateknak.

10.palya egyebkent amelyiken a lovaskocsinak at kell erni az eszakkeleti sarokbol a deli pontig. (ez is mindig megvan)

Lovaskocsi ater = tizenezer lovecska ... kishazakat szetverem = otezer koruli jutalom ... lovaskocsi allomasokrol (4 iranybol is) folyamatosan aramlik a penz.

Siman benne van a pakliban, hogy irtozatos nagy lama vagyok ... de ugy bassza a csoromet, hogy mi a francert nem tudom ezt a nyamvadt palyat kivegezni (napok ota cumizok) ... kozben a single missiokat siman kiporgettem mar.

Nahh mindegy nem adom am fel, csak mar egy kicsit unalmas igy. Meg egyszer koszonom a segitseget ... bena vagyok es kesz.

Ezt a 35000-es penz dolgot kiprobalom (kevesebbet koltok majd fejlesztesre es akkor tuti osszejon).
  • Agamemnon69
    Oh, szóval ez a pálya az. Plusz egy tanács, az ellenséges rugó guildeket rombold le, mert 5000-et kapsz értük.
  • Pio
    Pedig tényleg ennyi lenne a dolgod. Vagy hogy megnézd a questlogot. Még csak nincs is sok szöveg benne, úgyhogy egy szótár segítségével egy perc alatt megfejthetted volna, hogy mi a feladat.

Magyarul:
    "
    Gyűjts össze elegendő pénzt

Aktív
    Hátralevő napok száma: 35
    Uram, pénzre van szükséged a démon elleni háborúhoz. 35000 aranyat kell összegyűjtened!
    "

És a hátralevő napok száma minden nap után csökken eggyel. Innen szerintem már menni fog... :)
  • Agamemnon69
    Melyik is a 10-es pálya? Ott ki a fő ellenség?
  • zeoos
    Jo duma ez a figyelj oda szoveg, csak loszart sem er! Nem tudna valaki hasznalhato infoval szolgalni, mert mar napok ota a 10.palyan szopok es az istennek nem tudok rajonni a megoldasra.
    Uralom az egesz kornyeket, senki meg a kozelbe sem tud jonni, minden postakocsi allomas a fennhatosagom alatt van, tok jol allok anyagilag, epuletileg es katonailag ... de a 36.napon ha torik, ha szakad: elbukom az egeszet.
    Biztos valami apro szarsagot kellene megcsinalni, felepiteni vagy mit tudom en, de nem birok rajonni a dolog nyitjara.
    Nem ilyen semmilyen segitsegre varnek mint az #581-es hozzaszolas, hanem egy valosagos megoldasra.
    Lecci-lecci-lecci ... mert mar lassan ott tartok, hogy szetrugom a monitort
  • zeoos
    Hat igen ... csak nem egy nyelvet beszelunk (sajnos)
  • Bucser
    Figyelj oda arra amit mond az advisor...
  • zeoos
    Mostanaban fanyalodtam ilyen jellegu jatekra, mert az fps-ek vilagaban eleg uborkaszezon van.
    Igazan segithetnetek, hogy mi a fenet csinaljak a 10 palyan, ahol valami lovaskocsinak kell atmenni a palyan. (mondjuk a 8. sarkanyos palyan is szoptam eleget amig vegul is osszejott)
    Mit fejlesszek, mit csinaljak? Mert amikor eszakrol elkezdenek jonni a kek-krisztaly izek, delrol pedig a piros-kristaly-langolo izek, egy darabig kuzdok veluk (azt mar elertem, hogy nem verik szet a varam ... meg is egyszer csak kiirja, hogy vesztettem.
    Basszus csak probalkozom, de mindig kikapok ... mi a tennivalo? Help!
  • Stonee
    akkor megeshet h nem kell hozzá külön törés. megpróbálom, köszi!
  • HKS
    nekem tört van és megy patch után is crack nélkül
  • Stonee
    erősen rá is fért a játékra egy patch... kérdésem az volna, mielőtt rányomom: crack nem kell hozzá ? ha igen ahhoz is tudtok linket ? köszi
  • Pio
    Kis kiegészítés: a Beastmaster kifejezetten hasznos az utolsó pályán, mert a templomban fejleszthető Chaos Shield felezi a boss AoE sebzését, így sokkal strapabíróbbak lesznek a hőseid ellene.
    Ráadásul a káoszmaci nagyon durva tank :)
    Én azt hiszem úgy csináltam, hogy 1 fervus, 1 dauros és a többi agrela.
  • MrSpock
    Jah én a varázslót nem használtam az utolsó 2 pályán.Fel sem építettem aguildot sem.Túl hamar meghal és baromi drága újraéleszteni.Persze magas szintnél Partyban biztos jó,csak arra nemigen van fedezet miközben építkezni kell:-)
  • MrSpock
    én is sokat szívóztam az utolsó pályával de meglehet csinálni!
    A lényeg hogy pl én tornyokat nem is raktam,egyet csak a patkányok ellen,jah meg délre 2 törpöt hogy egy ideig tartóztassa fel az elementálokat,mire odérnek a harcosok,és ne tudjanak azért csak úgy bemeni a városba. Nem érdemes mert ha arra jár a Balrog akkor egy csapásra szétüti őket.A lényeg,hogy gyorsan húzd fel az első 3 templomot!Mert amikor azok megvoltak,nálam az elementálportál eltűnt.Tehát utánna már nem keletkezett több,a maradékokat meg gyorsan levadászták a hősök. A lehívott Spiritet,mindig úgy rakd,hogy távolabb a várostól mert mindig felé megy a balrog,és hogy mondjuk mire ugye ismét rakhatod ne érje el a települést,így kilehet szorítani.Én mikor leraktam a 6 tepmlomot,akkor már mindig az agrelat akarta elpusztitani de mire odaért már ment is rá a spirit,és akkor ha végzett másik irányba ment.
    És ha lehet akor semmilyen támadóépület,töröny,trading post ne legyen mert akkor leáll velük és szétüti.És ha lehet a harcosaid se támadják meg,bár volt hogy ráment egy két bátor,meg is halt.És símán távolbírtam tartani,és amikor már csak fele volt az életének ráküldtem mindenkit!Partyba raktam pl 2elfet+agrelát,és szinte végig kitartottak.Meg pl 2törp+2gyógyító. Elfek itt nagyon jók,2 guildot is felhuztam így voltak 6-an és már 15-ös szint felett már irtó hatékonyak.Persze a templomokból is Paladinok és szinte mindenki azért már táposabb lett,ők azért picit alacsonyabb szinten már ütőképesek,főleg ha folyamatosan gyógyitják őket.
    A tradingeket meg ne építsd 2 szintre,kivéve esetleg bal sarokban egyedül ha nem tisztitottad meg rendesen ara pár zombi mehet.Végén mindegyik fenntvolt már,így pénzzel sem volt gond.Tudtam újraélesztgetni ha valamelyik erős hős meghalt.Jah és 3 hősömet is lehívtam,szóval azért sokadszorra sikerült megcsinálnom.Csak mire rájön az emebr,hogyan is épitkezzen meg mit hova.:-)
    Próbáld ki,és írd le miként sikerült,e vagy sem?
  • Aarchibald
    Sziasztok Majesty rajongók!
    Feltettem ezt a patchet, de nekem tönkrevágta a képernyőmozgatást, szóval mostmár inkább billentyűzetet használok, de elég rossz, mert jobban hozzá voltam szokva az egérhez.
    Játszottam most elég sokat a második résszel, végig is olvastam itt a hozzászólásokat, és írták néhányan, hogy végigvitték az utolsó pályát, de semmi igazán jó stratégia vagy leírás nem volt hozzá.
    Szerintem az utolsó két pálya a legnehezebb, de az advisorost megcsináltam kétszer is, szóval azért még ez is egy viszonylag normális pálya. Hogy az ogrékat előbb vagy utóbb veri le valaki, az mindegy, de le kell verni őket, mert pénz jár a küldetésér, a lényeg, hogy ellenük ki lehet védekezni tornyokkal. Amit fontos tudni, hogy a trading postokat nem szabad kettes szintűre fejleszteni, alap állapotban békén hagyják őket. A második ami nekem bejött, hogy amikor jön a sárkány, én kapásból ráküldtem a hőseim az épületre, nem foglalkoztam azzal aki bejött a városba, csak miután a lakhelyét lerombolták a hősök.
    A harmadik amit tudni érdemes, hogy az advisor a 82. napon mindenképp bejön a városba, addigra fel kell hogy legyél készülve rá, mert onnantól fogva a csak vele kell foglalkozni. Törpe tornyok és paladinok ajánlottak.
    Az utolsó pályával viszont nagyon sokat próbálkoztam, és ez alatt azt kell érteni, hogy több napot, és nem tudtam sehogy megcsinálni.
    Volt egy olyan leírás, hogy egy magas szintű paladint és egy papot egy csapatba kell rakni, és folyamatosan ráküldeni a balrogra a király szellemét. Nekem ez a taktika sem jött be. A három templomot egyetlen egyszer tudtam felhúzni, de rögtön rajta volt az egyiken, és 3-4 ütésből szétverte, szóval ez még így is impossible mission.
    Próbálkoztam úgy is, hogy folyamatosan mentettem, és ha meghalt egy hős akkor visszatöltöttem az állást, de már úgy a 200. mentett állás után a 80-100 nap körül annyira erőltetett volt az egész, és kilátástalan, és annyi elementál volt az egyik sarokban, hogy ez is megcsinálhatatlanná vált.
    Tornyokkal sem lehet kivédekezni. Az alap guard towernek kicsi a hatósugara, ugyanis az elementálok leszedik úgy, hogy a torony vissza se lő. Ezt ott tapasztaltam meg, amikor az egyik trading postot körbe raktam négy wizard és négy guard towerrel. Egyetlen elementál ráment az egyik sarkira, és gond nélkül leszedte, és utána lőtte a többit, és ennyit ért a nyolc torony! Nem tudok semmi hatásos fegyvert az elementálok ellen. Törpe tornyokból maximum nyolcat tudok letenni, de utána nem marad semmi pénzem, de egy idő után ezeket is leverik. Ha csak hét törpe tornyot rakok le, az se sokkal jobb. Az a baj, hogy a balrog a főépületen kívül bármit szétcsap egy ütésből, hogyha véletlenül beszabadul a városba, akkor tök mindegy milyen védelmet raktam le. A balrog pedig három helyre rakja az elementál portálokat a térképen, és ahányszor előhívom a spirit of kinget, ő szarik egy újabb elemental seat-et.
    Azt is próbáltam, hogy távolról villámoztam, szét az elenmentál portálokat, nem küldtem oda a hősöket, de egy idő után már nem lehetett pénzzel bírni, meg így nem tudtam a védekezéssel foglalkozni, és egy idő után a többi szörny szedte szét az egész várost.
    Szóval a nagyon sokadik próbálkozás után, szerintem én feladtam az utolsó pályát. Ez kb tényleg olyan szintű mint a northern expansion két legnehezebb pályája. "extrem difficult hard"
    Arra a kérdésre meg hogy ki melyik kasztot nem használta a játék során, a beast mastert tudom mondani. Szerintem ki se próbáltam, vagy talán csak egyszer egy pálya végén.
  • Pio
    #309ben és #311ben irkáltam erről, aztán ha valami érdekel kérdezz. Bár most nem tudok multizni, mert b*sznak steamre is fellőni a patchet....
  • donatus13
    Srácok milyen a multiplayer? nem láttam még tervezem megvenni a játékot ha valaki tudna mesélni róla kicsit nagyon megköszönném:) és sokan tolják a neten? ha valaki megvette volna:P:D
  • GanXstaZoleeWrk
  • Pio
    Rá akartam kontrázni azzal, hogy a blogon már kint van magyarul, de most vettem észre, hogy elfelejtettem élesíteni a blogbejegyzést. Ezt gyorsan pótoltam, szóval most már tényleg elérhető a magyar note ITT.
  • Narxis
    Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim v1.0.97 Patch

Description:
    The first patch adds some new game features, as well as addresses issues affecting the overall gaming experience

Link
  • HKS
    a képek leírások videók és a te értékelésed alapján nem lehet rossz az egy nagyon bejött nekem sokáig nagy kedvencem volt úgy hogy azt hiszem ezt se fogom kihagyni
  • Pio
    Vannak kisebb-nagyobb különbségnek és megoszlanak a vélemények, van, akinek jobban bejön, mint az első rész, van aki pedig azt mondja, hogy egyenesen annak a meggyalázása.
    Én úgy gondolom, hogy nincs szégyellnivalója a játéknak. Vannak még hiányosságai, de számomra hangulatban simán hozta az első részt. A játékmenet nekem sokkal jobban tetszik. A fő változás ezen a téren az, hogy sokkal passzívabbak a hősök és sokkal többet kell zászlókat használni, mint az első részben. De persze ez szubjektív.
    Az egyetlen problémám a szavatosság. A mai átlagos játékoknál sokkal tovább el lehet lenni vele, főleg a multival (és most, hogy a patch végre tesz a towerrushos taktikák ellen még jobb less :) ), de tényleg jól jönne egy pályaszerkesztő.

Rip: én is így vagyok vele. A legjobb az lenne, ha ingyenes lenne, részemről egy 10 euro körüli DLC árat tartok majd reálisnak és járni fog hozzá esetleg 1-2 pálya/fejlesztés/satöbbi is. A kiegészítőre halasztás azért lenne rossz, mert akkor még legalább fél-1 évet kéne rá várni és szerintem annyit sokan nem várnának...
  • HKS
    Hali !
    Még nem volt időm kipróbálni ezért csak annyit kérdeznék hogy van olyan jó mint az egy ? vagy rosszabb lett ?
  • Rip
    Igen, és is csodálkoztam a hosszú patch notes-on :)
    Remélem továbbra is ilyen szépen foglalkoznak majd a játékkal!
    A pályaszerkesztő pedig tényleg nagyon jó lenne, remélem nem fizetős kieg. formájában kapjuk majd meg egyszer! Bár ha nem lenne vészes az ára, 5-10 dollárt talán még megérne nekem :)
  • Pio
    Bizony ráfért a honlapra és jó is lett. Az, hogy a megjelenés után ilyennel bíbelődnek számomra jó jel, hisz ha nagy bukta lett volna a játék és nem szeretnének vele foglalkozni akkor nem szenvednek ilyennel.
    És a patch is ahhoz képest, hogy milyen hamar jött rengeteg dolgot javít/változtat és még némi balance is belefért, szóval ezek mind biztató előjelek. Már csak a pályaszerkesztőről hiányzik némi infó :)
  • Rip
    "A patch is never late! Nor is it ever early. It arrives precisely when I mean it to do!"
    :)
  • Rip
    No, ezeknek a híreknek örülök, megyek is leszedem a patchet.
    A honlapra meg tényleg ráfért a ráncfelvarrás, elég "egyszerű" volt :)
  • Pio
    Level4en megszerzi a pajzsot, onnantól nem annyira halandó, de valóban igazán partyban tud domborítani.
    Amúgy simán kihagyható ő is vagy kis túlzással bármelyik másik kaszt is, ez RTS játékmenet, itt nem egy lehetséges végigjátszási út van csak. Szinte bármelyik RTS-t végig lehet játszani massolással.
    Az új patchben amúgy a rogue képességeket jóval drágább lesz kifejleszteni, ennyi nerfet kapnak de ez azért nem olyan súlyos dolog.
  • GanXstaZoleeWrk
    Mágus csak partyban jó de akkor nagyon kell 10. szint felett meg brutál :)
  • hedgehog122
    Nálatok volt olyan egység a kampány során amit egyáltalán nem használtatok?
    Az én esetemben ez a wizard volt, az épülete+bazár hasznos, azt mindig felhúztam, de maga az egység rém gyengének bizonyult, egyszerűen nem éri meg, főleg a bossoknál volt ez feltűnő.
    Ellenben a tolvaj csaj számomra abszolút favorit.
    3 tolvaj épülettel(ebből 1 kimaxolva) szoktam elindulni a pályákon, így viszonylag olcsón összejött nagy létszámú sereg.
  • Pio
    No, két hét kellett, hogy beinduljanak az események, ma kaptunk egy új hivatalos honlapot és megjött az első patch is. Holnap ha lesz időm lefordítom a patchnote-ot a blogra.
  • Djuree
    ok, kösz, megpróbálom, nem akarok csalni:)
  • Rahar
    Kingom of not found! kiírással kidob a játék, eddig csak a lich-es pályn csinálja, de ott állandóan.
  • Pio
    Deríts fel és még ott hívd le ellene a szellemet, ahol nem veszélyezteti a várost és az építkezést is a támadásokkal ellentétes irányba próbáld csinálni.
  • Djuree
    hát geci ez az utcsó pálya kiakaszt. lassan be kell vetnem a csalást.
    bejön ez a kibaszott diablo a városomba, behívom a szellemlovagot, de amig harcolnak az épületeim elhalnak körülöttük amikbe fejlesztettem.
    ha meg nem hivom be akkor meg szétkapja az épületeimet egyszerűen.