4805
StarGate Universe (TV)
  • Andr0
    igazadvan lehet hogy ez a dolog még ki fog derülni a következõkben! másik meg hogy a szenátor önként ment oda és még a srácok gondolkoztak a megoldáson mikor feláldozta magát...
  • Shiwo
    1 óra alatt betömni úgy, hogy teljesen légmentesen zárjon, az nem biztos, hogy olyan egyszerű lett volna..pláne egy oldalról megoldani.. és MacGyver se volt velük...a Kinoról még nem tudni, hogy tud-e emelkedni, süllyedni, vagy csak adott magasságban lebeg..ráejtéssel egyrészt elég macerás eltalálni egy gombot (főleg ha előre néz a kamera és nem maga alá) másrészt lehet olyan védelem a billentyűzetben, hogy tárgy nyomására nem reagál, csak élőlényére... de ezen fennakadni csak szőrözés, külső szemlélőként könnyű okosnak lenni, de közvetlen életveszélyben nem feltétlenül gondolkodik el minden lehetőségen az ember (de van, hogy alap esetben sem a legésszerűbb megoldáshoz folyamodunk)...ha ehhez hozzáadjuk, hogy már elég levegőjük sem volt, ami az agyműködést is hátráltatja, könnyen elképzelhető bármilyen "bénázás".. amúgy meg csak egy film, egy fikció, tök értelmetlen hibákat és logikátlanságokat keresni benne, hátra kell dőlni és kikapcsolódni..

L.D. Phillips gyanítom visszaemlékezésekben fog még feltűnni

• Magiszter
    Ha nem hinnéd...

Amúgy az a gombos szerintem is hülyeség volt. Az ősök minden herkentyűjükbe raktak kismillió biztonsági cuccot. Jó, jó persze ez egy BaziŐs Hajó, de ha egy faj már űrhajót épít, hogy nekivágjon az univerzumnak, akkor raknak már az űrsiklóba távvezérlést, biztonsági kapcsolókat a dokkolóba, hogy ha kell kilőhessék a **csába az egészet, nehogy már miatta pusztuljon ki a legénység. De nem. Biztos az Ősök vittek volna magukkal az útra Kamikaze embereket is az ilyen esetekre.
  • Magiszter
    "Kíváncsi vagyok L.D. Phillipset, hogy hozzák be a sorozatba."

Már behozták. Nem játszott sokat eddig de már ott volt.
  • sandor8206
    hát ja a gomb lenyomásnál eléggé "sötétek" voltak az írók :-D
  • sandor8206
    ez van :-)
    nem gondoltam, hogy egy SG-sorozaton unatkozni fogok, főleg nem egy piloton, de volt egy-két s*arabb rész, szóval eléggé negatívan nyitott nálam, majd meglátjuk, remélem jobb lesz
    Kíváncsi vagyok L.D. Phillipset, hogy hozzák be a sorozatba.
    + remélem azért szól is majd valamiről a sorozat és nem csak az emberi kapcsolatokról, egy egységes sztori kell, nem csak az hogy mennek és mennek és mennek.....
  • Narxis
    Túl kritikus vagy. :p
  • sandor8206
    Na meglestem én is a pilotot, SG1, Atlantist imádtam, na a pilot számomra eléggé hurka volt. Remélem változik a dolog, mert ez így eléggé semmi, Csillagkapu eddig egy sci-kaland-sorozat volt, nem pedig Joshi Barat kibeszélő sója, nem akarok emberi kapcsolatokat látni és azokat feszegetni egy SG sorozatban, ok legyen csak akkor legyen más neve és mellette csináljanak egy igazi CSK-sorozatot.
    Felvezetőnek nem volt rossz, de nem ezt vártam, remélem azért felpörögnek az események.
    Dizájn jó, trükkök jók, nem gondoltam volna, hogy a kis dagadt gyerek lesz majd szimpatikus, néger rosszfiú is elmegy, ők talán a "legéletszerűbb" karakterek, bár sok dumálos rész volt, szinte mindegyik karakter papírmasé még, egyéniség semmi (csak összehasonlítva a régi sorozat karakterekkel, mind nagybetűs EGYÉNISÉG volt)
    Remélem az évad dráma adagját letudták a pilotban, mert a szenátor halála katasztrófális volt, azért kellett egy ember, hogy egy gombot lenyomjanak??? Nevetséges!!! Neandervölgyi-ember okosabbat kitalált volna, lehet csűrni-csavarni de az a rész, egyszerűen nevetséges, legalább valami bonyolultabb dolgot találtak volna ki, nem egy gomb lenyomását.
    Na mindegy, akkor kezdett beindulni a pilot amikor aktiválódott a kapu az idegen bolygón, de sajnos vége is lett... szóval bizakodok, majd meglátjuk
    Eddig nem nagy szám
    de 5. évadot nem ér meg, azt már most látom (sztem).
  • sznus
    Az ajtós dologhoz 1 hozzáfűznivaló. Volt egy ajtó, ami félig beragadt, azután pedig volt az az ajtó, amit CSAK belülről lehet kézi vezérléssel bezárni... ezért is ment oda a szenátor. Azt, hogy miért ő azt már kiveséztétek. Ja és akárhogy szenvedtek vele távirányítással nem tudták bezárni, mert kinyílt magától. Nekem ilyesmi dereng. A KINO meg csak egy lebegő kamera és kész. Ejtette volna rá az érintőpanelre, hogy becsukódjon az ajtó vagy mi? :D Amúgy gondolom szimpla érintőképernyő a cucc, ami CSAK szerves anyaggal való érintkezéssel reagál. Így az ésszerű, de ez már csak csűrés-csavarás.
  • Sir Quno Jedi
    Telózott az, mert átvette a vezérlést földi kollegája felett, az már más kérdés, hogy valójában kivel beszélt és mit (a kis genya)! :D
  • Fabio Capello
    már ha telózott... :D

btw, korábban kifejtettem, nekem túl antipatikus volt a szenátor már az elejétől. Valahogy úgy viseltetek a filmekben irántuk, mint IRL, és sajnos időnként megtestesítik: arrogáns volt, elvárta hogy mivel szenátor, ezért nyalják jobbról balról, és persze hogy mindent azonnal visszacsinálni, mire kettőt pislantok a Földön legyünk ám, nosza!

Sajnos ez nálam nagyon nem bejövős figura, bár volt már példa pozitív változásra is, lásd Woolsey az SG-1-ben majd az SGA-ban
  • Sir Quno Jedi
    Ugyan-ugyan, meg sem próbálták. Tessék-lássék valamit baszakodtak az ajtózáró mechanikával és ennyi. Látványosan feladták. Ez ugye nem jellemző azé a csk-ra. Az öreg szenátor jó karakter lett vón és amúgy jó színész is, kár érte (bár ezek képesek és visszahozzák valahogy).

Nem mellesleg voltak pihenőkabinok stb. (pl. ahova doki bement titokban telózni), ahol voltak "priccsek" stb. ami jó alapanyag. Mozgósítok 10 katonát (erre jók a még a kantinosok is) és már jön is az anyagutánpótlás pár percen belül. Mi lesz, ha már nem lesz feláldozható emberük, akkor beküldik az értékeseket, akik nélkül nem élnék túl?!
  • Fabio Capello
    vszeg mire elkészülnek vele, elfogy a zoxigén...

Amúgy meg kb. fogalmuk nincs a hajóról, ki tudja nem e véletlenül valami sugárzást felfogó panelt hegesztenek e be véletlen, vagy bánattudja :D
  • Sir Quno Jedi
    Asszondták a probléma mekánikus, a szenátor meg aligha ősgénes.

Ezenfelül kiszedhettek vón egy másik ajtót és használhatták volna a lapjait, vagy az elektronikáját, mechanikáját, lezárhatták volna a szintet, vagy más ajtókat is, az általuk is megtekintett ősládákat odavonszolhatták volna a raktérből és az alutáskák borításával leszigetelték volna őket körbe stb.-stb (volt ragasztójuk, szalagjaik miegymás). Én ugyan nem vok zseni, de ezeregy ötletem is lett volna fél másodperc alatt, ami lényegesen ésszerűbb, mint bemenni és megnyomni a gombot, hallelujja. (amúgy sem az ajtót kellett vón becsukni hanem a komp rését befedni, a pajzs megtartja részben a légkört is, de sűrűbb fizikai testeket biztosan)
  • Fabio Capello

btw, jogos, de azt hiszem ez már klasszikus a Stargate történetében, hogy kell egy különc a csapatba :D
  • Sir Quno Jedi
    Nekem a zidegbeteg néger jön be legjobban, me pszichopata dühöskiscsákók mindig kellenek egy csk századba, mer ezek mindig lelőnek valakit és mindig túlélik! Ezé kell nekik géppityut adni a kezükbe (úgy jobban tudják kamatoztatni az ő erőszakos agresszív szakértelmüket)!
  • Fabio Capello
    Ha arra gondolsz, hogy miért nem a KINO-val zárta be, passz.

Talán ezeknek a működéséhez is ős génre van szükség, ami egy "repülő MALP"-ban nehezen van meg :D
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arra van tippetek, hogy Eli mér nem használta a KINO-t a komp zsilipkapujánál?! Tippem szerint csak azért, mert az írók sötétek (már most)...
  • tom36
    figyld meg 10 év mulva mindenki ruzsda szinü alapozót fog használni ezek után (a legjobb rozsda álcázó módszer )
  • Andr0
    a hightech ŐSrozsda:D jót tesz a fémszerkezetnek:D:D
  • tom36
    hi az is igaz
    csoda hogy még megy ,vagy az a rozsda kinézetü anyag a falakon nem ette meg
  • Andr0
    hát hallod srác, neked történetírónak kéne menned:D Amugy szerintem ahhoz azért kéne némi Alkatrész is és honnan szednék össze ígyis szétesik a hajó:D
  • tom36
    enyhénszolva zavarta !!
    emelet minden ös technologián alapuló féregjárat használó szerkezetet pl: a kapuk amik kisseb tözijátékal végezték be

jah és az a afeketelyuk technologia kiépithetö lenne a destiny-n (a kö használatával Rodney segithet nekik)
  • Fabio Capello
    de, de most hogy olvastam a te hozzászólásodat, már rájöttem miről van szó :)
  • Andr0
    az nem a lidérc hipertér frekit zavaró kütyü?
  • Fabio Capello
    nem az Attero-gépre gondolsz?
  • Andr0
    hát inkább a nav számítógép feltörése és átprogramozása lesz nehéz meg kakaót szerezni:) (nincs itt Rodney vagy zelenka:D:D:D:D:D ) a sérülések eredete még nem tiszta. ja és a szenátor egyértelműen az első pillanattól látszott hogy meghal mert ez a pali vmi híresebb színész (sry a tudatlanságomért nem tudom a nevét:S )so ez várható volt... Daedalus 3 hét alatt ért Atlantis-ra földről legjobb tudásom szerint

Tom36: Féreglyukhajtómű: kiséreti stádium, bonyolult számítások, nagy energiaigény és veszélyes is:) és ez olyan új technológia (vagyis 10E éves) ami nemhiszem hogy a destiny-n lenne
  • r4pt0r
    Nem derült ki hogy támadás miatt vannak a lyukak, csak valaki azt mondta a hajón. szvsz
  • tom36
    aha akkor sory
    és például mi van avval a megoldással amit akkor alkalmaztak amikor a lidércek a föld felé tartottak és az atlantison azt a feketelyukas vagy milyen technologiát kelet használniuk (5. évad vége)
    mer akár még ezt is használhatnák a hazajutáshoz nem ? leszámítva azt a kis kockázatot.
  • Fabio Capello
    gyaníthatóan ugyanarról a technológiáról lehet szó, mint amivel Apofis haladt a Föld felé még az első támadás során, ott is alig pár nap alatt a Földre értek.

Szvsz ez a hajtómű lesz a kulcsa a hazajutásnak, ekörül forognak majd a dolgok (tán megpróbálnak egy kis kakaót belenyomatni hogy még gyorsabb legyen vagy ilyesmi).

Tom, most én lombozlak le, legjobb tudomásom szerint a Daedalus két hét alatt tette meg az utat :D A lyukakról pedig már kiderült, hogy egy támadás nyomai.

Amúgy ha jól tudom, akkor full grafikus ufók lesznek majd, tehát vszeg végre nem csak humanoidokkal találkozunk, hanem amolyan Ri'tu félékkel :D

Btw, akiről még nem beszéltünk az a szenátor: őszintén szólva, én nem bánom hogy kikerült a "játékból", sajnos számomra az első pillanattol igencsak antipatikus emberke volt, bár ezt némiképp helyrebillentette az önfeláldozása a túlélésért. Egy bizonyos szinten számomra ez azt is jelzi, hogy nem értett volna egyet azzal, hogy próbáljanak a Földre tárcsázni - hisz akkor minek áldozza fel magát?
  • tom36
    Le kell hogy lombozzalak
    mer ha belegondolsz hogy a pegazus milyen mesze van ,és a hiperűrös módszerrel 1 hónap volt az út akkor biztos hogy nem gyorsabb
    meg akkor már Atlantis-nál is azt használták volna
    emelet ha fénysebesség felett mennek akkor minden kis űrpiszok nagy gondot okozhat nekik ha keresztezik az útját (elég nagy erővel csapódik a pajzsnak ,és emiatt lehet az a jópár lyuk a hajón is).

hát túl sokkal tényleg nem fognak inkáb a hajó problémáirol és a legénységről szól majd.
  • Magiszter
    Az itt leírtak alapján ez akár lehetne egy Űr-Barátok Közt is. Ha jól veszem le akkor nem sok idegennel találkoznak majd ebben az első évadban.
  • Fülüke
    Vajon a fényfeletti sebesség amivel a Destiniy halad, az gyorsabb, mint a hipertérben való utazás?
  • tom36
    Ha valaki kiváncsi az 1. évad öszes részének nagyon rövid leirására és cimeire akor meg lehet nézni ITT de csak ha tényleg tudni akarjátok.
    Persze ez nem ujdonság már egyeseknek (szerintem)
  • Monoton
    Jó persze, de a lényeg az volt, nem valószínű hogy hazajutnak az első évad végére. Ha mégis akkor nem tudom elképzelni a folytatást, max majd arra használják a hajót hogy visszaverjék a Borg terjeszkedést.
  • CharrDen
    Oo értem, tehát az első dupla rész volt :) Köszi
  • Montanosz
    szerintem csak látszólag a hazautazásról, nyilván azért viselkedik ilyen furcsán a tudós ccsávó, ki tudja milyen titkos utasítást kapott amikor használta azokat a köveket
  • Monoton
    Szombaton már lehet szedni. (am. 3. rész)
  • CharrDen
    A második rész mikor jön ki?:)
  • Monoton
    Az egész a hazautazásról szól. Ha nem kap cancelt az első évad végén, akkor kizárt hogy hazajutnak ilyen hamar.