4805
StarGate Universe (TV)
  • BaliBoy
    De jó lenne egy fajta District 9 adaptáció. :)
  • Magiszter
    Nekem van egy olyan érzésem hogy a következő bolygón majd találnak egy tatarozó-brigádot és felújíttatják a hajót. Illetve hogy a legénységhez is fog csatlakozni még 1-2 humanoid szabású lény.

Apropó lények: Kíváncsi leszek hogy mikkel/kikkel fognak találkozni. Illetve hogy hogyan oldják meg ezt a találkozót. Vajon mindenki bazi ellenséges lesz, vagy esetleg lesz 1-2 faj amivel szövetséget kötnek?
  • Narxis
    Ott Janeway kapitány baszta el, elpusztította a gondviselőt amivel visszajuthattak volna azért, hogy másokat megvédjen. :D

Na de ez a Csillagkapu, remélem köv. részben már beindulnak az események. :p
  • Andr0
    hát énis széthúznék ha Rush hülyesége miatt szó szerint a világ másik felén kötnék ki:D

A hajó tényleg eléggé lepusztult... de ahogy az írókat ismerem az évad végén visszaviszik a 'kicsikét' a földre és úgy kezdődik a 2. évad hogy full feltúrbózott kicsike lett belőle:D
  • Montanosz
    igen, csak olyan mintha direkt írnál helytelenül. vagy 8 éves vagy)))
    vagy szájjal festő művész, esetleg még....
  • Narxis
    Nekem pont az jutott eszembe, hogy az ellenkezője, ott szinte egyből összefogtak az emberek a hazajutás érdekében, itt viszont teljesen széthúznak. A hajó is teljesen lehangoló, sötét, ahol van egy kis fény ott a barna és a szürke váltja egymást. Atlantis-nál legalább volt egy gyönyörű város. :p
  • jugen
    Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből a sorozatból.
    A nyitány eléggé Star Trek: Voyager -es volt...
  • Magiszter
    Lehet meg kellene változtatni rá. De amúgy ha Operát, Firefoxot használsz akkor van benne helyesírás ellenőrzés. Én szerintem jól tudok helyesen írni, de még nekem is jól tud jönni, ha mondjuk gyorsan gépelek aztán látom hogy csak egy nagy piros aláhúzás az egész.

Csak azért mondom mert van 1-2 mondatot amit egyáltalán nem tudok értelmezni mert egybe írsz szavakat amikből még a betűk is hiányoznak aztán mindenféle hacacáré nélkül folytatódik a másik mondat én meg nézek hogy "Miva?"
  • tom36
    meg ha jól látom akor enek a topic nak nem az a cime ,hogy StarGate Univerz-ális helyesírás
  • tom36
    a szomszédos megoldás jó lene ,mer van egy jó csájé de szerintem van job dolga is mind ,hogy javitgasa a hibáimat
    a word -os megoldás meg tól hoszadalmas (semi kedvem sincs megnyitni mer utálom már)
    meg az se jelezné ,hogy ha hiányozn aegy , vagy ép egy .!? .... vagy épp ,hogy uj bekezdést kéne csinálnom.
  • r4pt0r
    Elég lenne ha legalább a Word ikont megtalálná. :D
  • Montanosz
    akkor inkább ne írj, vagy kérd meg a szomszédot)))
  • tom36
    megprobálom majd
    de nem vagyok bene valami jó ,mer elég pocsék vagyok illen téren , helyesitás nem az eröségem
  • Borg
    Mondjuk tudnám díjazni, ha tagolnád a mondanivalódat. Tudod, írásjelek, bekezdések... mondatok...
  • tom36
    vagyép ha elég nagy sikere lene az universe-nek akor lehe hogy még csinálnak jat csak mondjuk nem is lene szükség uj ékzára hanem a történet visza jöne a föld környékére és a galaxisunkba (az uj megismert fajok idetalálnak és a földi emberek tájékoztatása lene a nagy probléma és az emiat kialakuló konfliktusok a hatalomvgy miatt.
  • tom36
    biztos vagy bene hogy minden ékzár megvan hiszen most jönek még csak az uj fajok akik fejletebek meg hasonló szinten vanak mind az ösök voltak a végén + csilagkapu = uj lehetöségek, technologiák =talán egy leszármazott faját is megtalálják ahol már létezik töb lehetöség is mind pl: dimenziós ut amiröl már volt egy rész vagy idöben
    vagy az asgardok eredeti faját találják meg ugy mind a pegazusban .
  • Andr0
    hmm életképes elméletek... reméljük kiderül a tuti ebből a szériából hiszen a kör bezárult minden ékzár megvan már:)
  • tom36
    a pegazusba átköltözésük után gond nélkül korszerösitheték az otlévö kapukat azalat a hoszu idö alatt a haljo meg távol volt már akor ahoz hogy utolérjék vagy egyszerüen magárahagyták mer az elcseszet irituszbogaras kisérleteik miat let elég problémájuk a lidércekel idövel.
  • tom36
    hogy naqvada lelöhejeket kresen ara kicsi az esély mer azt nagyon ritka meg hogy még ki is termelje finomitsa ... ááá
    zpm meg lehet hogy volt csak ép valami kezdetleges változata mer amikor még a földön voltak akor is volt ijenjük legalábis az É- is sarki kapunál amit találtak .

a kapurendszer álandóan frisült idöröl idör de hogy a távolabi galaxisokban is frisüljön ahoz már idö kell (idö kel ahoz hogy körbeérjen a jel ,ha egyáltalán volt rá eséjük hogy egyáltalán a pegazust elérje a jel a mi galaxisunkból amihez nem kicsi teljesitmény kell mer kapukon keresztül féregjárat nyitásával nem mehetett a galaxisok között)
    vagy ép azal a tudat csaeélö kö technologiához hasonlóan oldoták meg.
    azér gyártja az 1g -s kapukat mer ara van meg a lehetöségi mivalhogy ara van tervezve (mind egy gyártósor ceruzahagyezö gépsor nem tud procikat készitani hiába akarnák)
  • Andr0
    hátde még pegazusban 'ottvoltak a szeren' és akkor már fullextrás kapujuk volt...
  • r4pt0r
    Mert mire érdemben foglalkoztak volna vele már felemelkedtek. Ezért volt üres a Destiny, senki nem használta.
  • Andr0
    hát nyílván más technológiával nyernek energiát(ami valszeg ki fog derülni) pl kihasználják hogy mozgó 'tárgy' nem úgy mint a város so talán napkollektorok vagy vmi ilyesmi. Itt szerintemmég nem létezett 'ZMP korszak' :) de ki tudja majd kiderül másik meg hogy kapuhajó nos ugye a kapu naquadah-ból készül so lehet hogy beprogramozták lelőhely kutatásra is a kapukészítőt.

Nekem van egy furcsa dolog az egészben. ugye tudjuk hogy a kapuk fejlődtek és assziszem volt is egy SG rész mikor a kapu szoftvere frisült vagy vmi ilyesmi... Akkor miért nem frissítették a Kapukészítő hajó adatbázisát?? merthogy ugye még 'mindig' a 1g-s kapukat nyomatja... so ezt nemvágesz. erre nem gondoltak az ősők? vagy mi?
  • Monoton
    Visszatérő szereplő

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Köv részben is benne lesz.
  • gErIbÁ
    egy kérdés David Telford(Lou Diamond Phillips) is állandó szereplő lesz csak mert mintha ő egy vadászgéppel felszált volna a Hammondra ,és a bannerbe meg itt van?
  • tom36
    meg ara leszek kiváncsi hogy millen enezgiaforása lehet a hajónak hogy enyi ideig ibirta ekora sérülésekel me a töbi (atlantis 3 ZPM el birta ki az oceán nyomását) de a hajó régebi , fejletleneb , álandó pajzsal ment álandóan és mások támadását is ki kellet birnia

emelet az elöte haladó kapu telepitő hajon honan volt elég nyersanyag enyi kapuk épitéséhez ha egyáltalán még üzemel mer az is elöfordulhat a késöbi évadokban ,hogy utolérik ha egyáltalán lesz töb évad a stargat.hu szerint (alacsony nézetség)
  • tom36
    ahh
    most vette észre (halyot gy már tiszta ) ezt valahogy igy gondoltam csak egy kicsit hiányos lett: ...hajót , igy már tiszta...
    jah meg a hajó (halyó) miatt már az x3 TC forumon is szoltak ,de valahogy mindig sikerül elszurnom azóta is
  • Andr0
    de a 2g az nálam még mindig narancssárga bár lehet én vayok maradi... ja és az 1g-s kapu power:D ez a tuti igazi őstechnológia
  • MerlinW
    Az első sor feléig sikerült értelmeznem a hozzászólásodat:)

A "halyo" pedgi dúúúrva:D
  • Prd
    Főleg h Atlantisz ELŐTT készült [#728]
  • BaliBoy
    Nincs arról szó, hogy a ZPM-ek mennyire merültek le. Csak ennyi:
    "A város elég nagyot kapott, még a
    ZPM-ekkel sem megyünk sehova egy ideig."

Ezt Sheperd mondja a Rononnak. Ebből én arra következtetek, hogy a ZPM-ek annyira nem sínylették meg.

Magiszter: Lehet, de én mindenképpen valamilyen másik effektet csináltam volna neki. Nem nagyon van két ugyanolyan fizikai jelenség a világban. Minden eltér egy kicsit a másiktól.

Fabio Capello: Én úgy tudom a vírus már akkor tört ki amikor már felemelkedtek. Mintha még Anubis is cikizné vele Oma-t a 8. évad végén. Már csak azért is mert úgy emlékszem, hogy ők teremtik újra az életet a Tejútrendszerben. Szerintem ahhoz már kellett a felemelkedett állapot.
    Sajnos most nincs a közelben az Atlantis legelső része, de akinek megvan megnézhetné. Asszem abban benne van, hogy miért mennek el.
  • tom36
    ahh akor igy hogy már a pegazusba költözésük elöt elinditoták a halyot gy már tiszta
    de ezek szerint tul nagy ujitásra nem is lehet számitani legalábis az atlantis-i tec-et nem fogják felülmulni max egy picit
  • Magiszter
    Kapuk fejlődése:
    1,) Az egész forgott úgy ahogy van.
    2.) Csak a belső gyűrű forgott, szép piros lámpák világítanak körben
    3.) Nem forog, Digitális LED-es világítással jelzik a szimbólumokat

A 4G-s kapuk meg talán csak puff megnyitják a féregjáratot mindenféle effektek nélkül.
  • Fabio Capello
    A teljes sztori:

Voltak először a Földön. Ekkor indult útjára a Destiny. Utána egy járvány (?) tört ki, ami elől a Pegasus galaxisba menekültek. A pegasusban elhintették az élet magvait, ám balszerencséjükre ezzel megalkották a lidércet. Az utolsó nagy atlantiszi ostromnál visszamentek a Földre, lezárták az atlantiszi kaput, és végül felemelkedtek.
  • Fabio Capello
    téves, épphogy fordítva: a legöregebb kapu a Destinyn van, majd a földi és végül az Atlantisi a legújabb fejlesztés.
  • tom36
    vagy egyszerüen csak roszul szürtem le az ösök történetét
  • Fabio Capello
    de akkor sem tartósan, egy konkrét esetre emlékszem amikor tovább volt nyitva a kapu mint pár perc, amikor Weirnek át kellett mennie.

Ugyanakkor! Az atlantis esetében ne feledkezz meg a Midway kapuhídról sem, ahhoz szinte semmi energia nem kell, hiszen csak kapuk, sorba kötve.

ZPM-ből pedig koránt sincs annyi, hogy Destiny-s hívogatásokra pazarolják, hiszen jelen tudásunk szerint a Lidércek elindultak a Föld felé, így azért nem árt ha ott van egy pár csutkára töltve :D
  • tom36
    üdv
    ha jól emlékszem de nem vagyok bene biztos de amikor atlantis elérte a földet mejd megkopogtatta a lidérc halyót utána már alig meradt energiája és az a megoldás maradt hogy leszálnak a földte ...
    tehát gyengék már azok a ZPM ek

de lene 1 kérdésem is:
    hogy van az hogy az ösök elöször a mi galaxisunk-ban voltak és akor inditoták el a Destiny-t majd mentek át a pegazusba a késöbiekben és a földet pedig elhagyták
    és az atlantison kelet volna a legujab kapunak lenie nem a halyon amikor az atlantis volt az utolsó bázisuk mielött szétszorodtak volna.
    de a földön mind atlantis on fejletleneb kapu van mind a Destiny-n
  • Magiszter
    Mi van ha a Fény Feletti Sebesség (FFS?)-ből is úgy lehet kilépni mint a hipertérből?
  • BaliBoy
    Egyébként egy kis baki. Az első 10 másodpercben a Destiny a hipertérből lép ki. :)
  • BaliBoy
    Ez nem teljesen igaz. Ugyanis a ZPM csak addig volt probléma amíg egy majdnem teljesen lemerült ZPM-jük volt. Utána már hetente tárcsázták a Földet. (Most néztem újra az Atlantist :)) Most meg már legalább 3 ZPM-nek kell lennie a Földön.