4805
StarGate Universe (TV)
-
#681 Kíáncsi leszek mi lesz abból amit írtak, hogy itt nem minden idegen beszél már majd angolul. Nagyobb realitása lesz a dolognak, nagyon kíváncsi vagyok az új idegenekre :D:D -
spike0007 #680 Rush tárcsázott mert tudta hogy évekbe telne mire lehetőség lenne újra próbálkozni a 9 ékzárral.Ha egyáltalán találnának az energiához megfelelő bolygót. Nem akart várni és nem akarta a földet veszélyeztetni, az más dolog hogy tárcsázhatott volna máshova is de egyrészt a kiváncsiság és a megszállotság hajtotta, másrészt meg akkor nem lenne ez a sorozat!:))
Ami egész jónak tűnik, főleg ha beindul majd! -
#679 Egyébként az 1x03 spoileréből elég sok minden kiderül. :) -
Banderas1990 #678 Rush kiszámíthatatlan, épp ez adja karakterének érdekességét. Időnként láthatólag logikátlanul cselekszik, máskor pontos magyarázatot tud adni teteire. Robert Carlye remekül játsza a kicsit őrült tudós szerepét.
Nem csoda, hogy lázadnak ellene, hisz ő jutatta őket oda. Young kérdezi is, hogy miért nem egy másik bolygót tárcsázott, miért épp a 9.ékzárat. Semmi oka nem volt épp a hajót tárcsázni. A válasz egyszerű: megszállottság. És ez nem légből kapott ötlet, hanem a készítők mondták ezt. Ráadásul asszem még az epizód elején, mikor Rush felmegy a lépcsőn a felső részre látszik, hogy mosolyog.
Az egy dolog, hogy ért az Ős technológiához, de a legtöbben úgy gondolják, hogy ő nem is akar visszajutni a Földre és hátsó szándékai vannak. Nem bíznak benne.
Szerintem annak a jelenetnek, amikor kapcsolatba lépett a Földel, épp az adja a különlegességét, hogy a néző nem tudja, hogy O'niell tábornok tényleg neki adta át a parancsnokságot, vagy csak hazudik. -
#677 Ja és az egy nagyon fontos dolog, hogy ezek az emberek nem erre az expedícióra jelentkeztek. Nem úgy mint pl. az Atlantis expedíció résztvevői. Sztem elég szar érés lehet amikor az életedről döntenek és még csak beleszólásod sincs ezen a szinten. -
#676 Hát ez nem így működik. Én is be lennék pöccenve ha legalább nem lennék tájékoztatva a saját életemmel kapcsolatban.
De teljesen mind1. Az egész ugyebár abból indult ki, hogy nem egy Tejútrendszerben lévő kaput tárcsázott. Pedig megtehette volna ha annyira érdekelte volna az emberek élete. Valójában nagy ívben szart rájuk és inkább belevezette őket a totális ismeretlenbe. És ugyebár látszik, hogy a hajó elég rossz állapotban van akár lehetett volna az is, hogy a kaputerem lett volna lyukas. Szóval minden okuk megvan, hogy mérgesek legyenek rá. És mégcsak nem is biztonságos helyre vezette őket.... -
#675 Ez csak belemagyarázás a dolgokba, "lehet", hogy sumákol? Ez milyen bizonyítás ahhoz, hogy folyamatosan basztassuk azt aki megmenti a seggünket?
Milyen vezető tudós van még mellette akivel feltétlenül meg kell osztogatni a felfedezéseit? Ami feltétlenül szükséges azt megossza a néppel! -
#674 "Bízom a gyors sorozatból való távozásában"
Mármint Rush távozásában? Arra várhatsz, ő az ügyeletes sztárszínész a sorozatban, ráadásul főszereplő:)
Én imádom a BSG-t és ugyan kár hogy az SGU nem a hepi-scifi irányt követi, BSG híjján tökéletes lesz ez is:) Januártól meg Caprica is, jujdejónekem:D
Tetszett a pilot. -
#673 Hát pl tuti sumákolt valamit amikor kapcsolatba lépett a Földdel különben nem kellett volna titokban csinálnia. Akkor ott van a is, hogy mint kiderült lehet a Földet tárcsázni. Ezt sem osztotta meg másokkal. Egy személyben döntött mikor vannak még más tudósok is mellette. Ráadásul tényleg tárcsázhatott volna bármi mást is, hogy a Földet ne veszélyeztesse. Egyértelműen következik ebből, hogy elsősorban nem az emberek élete érdekelte. -
#672 nem kétszínű volt, csak ő felismerte, hogy ahhoz, hogy hazajuthassanak előbb a hajót kell stabilizálni.....ez nem tetszett az embereknek mert úgy jön le, hogy nem akar semmit tenni a hazajutásért :D -
#671 Utólag mindenki okos, addig pedig mindenki mehet cumizni a jó doktort. Kétszínű,...hol? -
#670 "...(amit ugye megmenthetett, hogy nem oda tárcsázott)."
Ez mondjuk így utólag nézve ugyebár ostobaság volt mivel nem történt semmi galiba. :)) Na meg az a bajuk a csávesszel, hogy elég kétszínűen viselkedik. Bízom a gyors sorozatból való távozásában. :D -
#669 Megnéztem én is a bemutatkozó részt. Végül is nem volt rossz, talán kap még pár részre esélyt nálam.
Ami kifejezetten nem tetszett: Rush fölösleges és értelmetlen basztatása, egyenként kellene kézen-állva lecummantania a félbrigádnak az életükért, és persze a lehetséges földért (amit ugye megmenthetett, hogy nem oda tárcsázott). -
#668 1x03 SPOILER!!!!
-
#667 Hmmm...
Bennem is vegyes érzelmek vannak. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy ez a spin-off nem fog hasonlítani sem az SG1-re sem pedig az Atlantisra. Elég nehezen indul be. Én szeretem az akció dús történeteket és ez sajnos nem volt az, de mivel csak bevezető, meg valahogy el kell indulni (a hajónak is :)), így ez most tulajdonképpen nem lényeges. Nagyon reménykedek benne, hogy azért nem fog hajazni a BSG-re mert azt annyira nem szerettem. Kifejezetten unalmas volt az állandó vekengés a létfenntartáson meg a hatalmi pozíciókon. Én ennek a résznek is a legnagyobb hibáját a hatalmi pozíciós részekben látom. Nem hiszem, hogy egy ilyen helyzetben ezen járna az eszük mikor csak néhány órájuk van hátra. Főleg a Ming-Na által játszott karakter "lázadása" volt hülyeség. -
#666 Szerintem nagyon jó kis sorozat lesz ez is, bár tény, hogy a régebbi stargate epizódokból nem jött még át a feeling. Az ötlet jó, remélem nem fut vakvágányra :) -
#665 az hogy Rush tényleg dumált-e O'neill-el az szerintem kamu, de hidd elh ogy a SE1 ben ki fog ez még derülni -
#664 nagyon jó lett és egyszerűen nem tudok betelni vele a kapu pff hát az zsír és a tárcsázó hang meg úgy az egész wáááá kur*anagy!!!! -
#663 ezek mind rendjén voltak amiket felsoroltál.
1. a szenátornak amúgyis vége volt, nagyon szerette a lányát, ha másért nem, Ő érte feláldozta volna magát.
2. tudós srác beszervezése is rendjén van. manapság is vannak programok amik több millió ember számítógépén egyszerre futva a háttérben dolgoznak kihasználva a számítógép kapacitását, feldolgozva az űrből jött jeleket.
3. amiket felsoroltál mondva csinált okok. puszta fikázás szerintem, nem érintve a sorozat lényegét: hogy jól szórakoztat. -
Monoton #662 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként kíváncsi leszek a folytatásra nagyon, mert állítólag a szenátor is visszatérő szereplő + Telford ezredes (LDP) is. A hiv oldalon a szereplőknél is fel vannak tüntetve. (bár a szenátorhoz oda van írva meghalt :D) -
#661 Lou Diamond Phillips mennyit szerepelt már, nem? :D :D -
#660 SPOILER!!!!!!!
Én csalódott vagyok a bevezető rész után. Ez a másfél óra kicsit BSG-s volt, de mivel ez az első rész volt, így ez változhat.
A karaktereket még nem ismerhetjük meg igazán, így róluk még nem mondanék semmit, de a színészek nagyon gyengék. Az SG-1ben és az Atlantisban hihetőbb színészi játék volt, pedig nem ez volt az erősségük. :)
Néhány szereplő cselekedete elég logikátlan pl. a szenátoré, aki az elején nem az az önfeláldozó típus volt.
Sok az erőltetett rész is pl. a drámai jelenetek nagyon erőltetettek és gyengék, pl.: a szenátor halála. Valahogy nem volt drámai. Tipikus "valakinek meg kell halnia a hajón, hogy a többi nyerjen egy kis időt" rész volt.
Azt, hogy a "tudós" srácot, hogy szervezték be már nem is említem, annyira gagyi. :D Annak idején az utolsó csillagharcos című filmben volt ilyen.
Aztán, azt sem mutatták, hogy vajon Rush tényleg beszélt-e O'niell-el vagy csak kamuzott. Valakinek lehetett volna annyi esze, hogy ellenőrize. Oké, volt aki mondtah ogy ő is beszélni akar a tábornokkal, de hamar túlléptek a készítők a dolgon.
A CGI szerintem átlagos volt. Kicsit összecsapottnak éreztem az egész részt, pedig elvileg volt idő megírni.
Összefoglalva: eddig úgy tűnik a leggyengébb csillagkapu sorozattal van dolgunk, de pár részt még mindenképp meg kell nézni, hisz csak most fog beindulni. De ha itt is ugyanaz lesz (márpedig valószínűleg az lesz) mint a BSG-ben, hogy egyik részben a létfentartással van a baj, a másikban a kajával, aztán a vízzel stb... az elég zavaró lesz. Gondolom jön majd a klikkesedés, a hatalom átvétel, a lázadás, stb...
SPOILER!!!!!!!!!! -
#659 Király rész volt. Megyek és építek is pár "sufnituning" kaput a pincében. :D -
Banderas1990 #658 Igazából semmi poént nem lő le, max az Atlantisz uccsó részében nem fog meglepni a legújabb 304-es neve és, hogy ki lesz majd a hajó parancsnoka(csak említés szintjén).
Az SGU pilotja Mallozi elmondása szerint nem sokkal az Atlantisz befejező része után játszódik. -
Nuki #657 Sziasztok, lenne két hülye kérdésem,(aminek eddig a szpojler érték miatt nem akartam utána nézni más helyen):
Olyannak, aki nem látta végig az Atlantiszt, csak a 3. évadot kezdi, annak van ebben a részben olyan, ami lelőhetne valami fontosat az Atlantiszból?
Az SGU 1. része kb. az egész SG cselekményben hol helyezhető el?
Köszi és tényleg ne haragudjatok ezért a két láma kérdésért. -
#656 Nah megnéztem. Kicsit ásítoztam alatta, de amúgy tetszett. Már várom a folytatást, meg hogy kicsit felpörögjenek az események... -
Monoton #655 Egy kis OFF:
Nem tudtok valami infót, hogy kiadják-e az SG-1-t BD-n? :D -
#654 Nagyszerű volt!
Örülök hogy komolyabb hangvitelű mint az atlantisz.
Van egy kis BSG utóérzés benne, kellemes meglepi volt vasárnap estére.... -
Monoton #653 Engem még nem nyert meg, nem jött át a SG hatás. Max az utolsó percek, amikor megindul a csapat a bolygóra :D De nézős lesz simán :) -
#652 miután leírtam tuttam, hogy rosszul fogalmaztam :D
úgy értettem, hogy az SGU-ról nem olvastam semmit.....korábban nem érdekelt a sorozat... :D
Az eredeti sorozatot elég sokáig néztem, de a végefelé csak ezt-azt láttam a tv2-n....:D szóval azé képben vagyok...az Atlantisz nem tudott érdekelni... :D -
#651 Akkor vár rád 15 évadnyi Stargate epizód:D -
#650 igazából 0 előismeret nélkül kezdtem bele....csak annak köszönhetem hogy leszedtem, hogy unatkoztam...:D de engem ez megvett kilóra :D csak még nemtudom mit akarnak kihozni belőle....újabb felfedezősdi vagy a hajóval fognak baszakodni :D -
#649 köszi a feliratot! -
#648 felirat direct link -
#647 éljen, éljen :)
akkor estig a topik közelébe se jövök, mert csak akkor lesz időm megnézni.
Merlin, amúgy HG-t nem akarnád elvállalni? :D -
#646 felirat feltöltve -
#645 ....már csak az ellenőrzés van hátra)))))))))))))))) -
#644 egyébként cicmax is írja a saját blogjában -
#643 Az értesítőt nagyon szívesen, máskor is, az oldal meg nem az enyém, közöm sincs hozzá és semmi reklámtartalom nem volt a kommentben
. A tag kérdésére feleltem, de be is fejeztem itt helyben mert most meg magamat reklámozom ... ejj ejj mi van itt manapság sg-n
Üdv ! -
#642 hát, alapból a franchise az egy szerződésen alapuló együttműködés.