4805
StarGate Universe (TV)
-
Banderas1990 #721 Ez a főcím valószínűleg csak a pilotnál van, annak meg megfelelt. Az Atlantisznál se volt a pilotban szokványos főcím. -
#720 Az a 714-re ment volna...
Fabio Capello: Totál egyetértek veled -
#719 Hja még valami... a főcím ritka szar lett szvsz... :D -
#718 Érdekes mert pl a 8. ékzárat csak plusz energiával tudták tárcsázni még az SG-1 sorozatban. Akkor logikus lenne valóban hogy a 9. ékzárat meg még annál is több kakaóval lehet csak kipörgetni. Hiába az egy kód, akkor is szerintem kell bele löket hogy egyáltalán elkezdhessék. Főleg hogy ugye az a hajó már mocskos-messzire jutott, tehát ha már csak a távolságot is nézzük egy ekkora féreglyuknál bizony sok "építőanyag" kellhet. -
#717 Kicsit figyeljetek oda...
A rész elején Rush többször is elmondja, hogy csak azon a bolygón voltak meg azok a speciális körülmények, aminek segítségével a kilencedik ékzárat be tudták tárcsázni. Ez a speciális körülmény valószínűleg a radioaktív mag sugárzása, vagy valami ilyesmi lehetett, ez is elhangzik, hogy nagyon sokáig keresték a tökéletes helyet.
Az energiát pedig mindig az induló oldalról nyeri a kapu, ezen múlik, hogy egyáltalán létrejön e a féregjárat. Az Atlantisban is egy fél ZPM ráment, hogy kitárcsázzanak, és ráadásul még csak esély sem volt a járatot a szokásos 38 percig fenntartani. Mint emlékezetes, még működő ZPM-ekkel is csak percekig tartották nyitva a féregjáratot a hatalmas energiaigény miatt.
Mindazonáltal: minimálisat tudunk csak a kilencedik ékzárról, leginkább semmit. Mivel az Atlantisban kiderült, hogy a nyolcadik ékzár szolgál egy galaxisok közötti út megtételéhez, simán elképzelhető, hogy a kilencedik csak amolyan biztosíték, egyfajta Iris-kód, hogy csak azok tudjanak eljutni oda, akiknek tényleg szükséges.
Összefoglalva: nem tudnak tárcsázni, mert:
1. nincs annyi energia
2. nincsenek meg a speciális körülmények
3. ha lenne is elég energia, mivel minden adat megsemmisült az Icarus megtámadása során, halvány lila gőzük sincsen, hogy mennyi energia szükséges, azzal meddig tudják nyitvatartani a kaput, és egyáltalán elég e az energia egy csapat, vagy akár felszerelés átküldéséhez. -
#716 Jó a kérdés. :) -
#715 Jah, oké. Csak tényleg elég gyors lett. Olyan mintha nem lenne fade-out. :))
Fabio Capello: Okés, én nem tudtam, hogy van ilyen "szabály". De egyébként legyen mindenkinek annyi esze, hogy a részek után valószínűleg arról van szó a topikban. :) -
#714 Eszembe jutott még valami, amit nem értek. Elvileg a cím tárcsázása nem is energia függő volt, mondta a dagi srác, hogy nem is fontos hogy a sok energia, csak jónak kell lennie a címnek, mert ez olyasmi, mint valami kód.... Na, ha ez így van, akkor ha kapcsolatba léptek a földdel, miért nem mondták el nekik, hogy ezt a címet tárcsáztuk, tárcsázzátok ti is és legalább tudnának küldeni nekik cuccokat a földről. -
Banderas1990 #713 A részben megemlítik, hogy a hajóra:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kb 80 ember jut el. Ezt Carter ezredes mondja, amikor O'niell-lal beszél.
Egyébként:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!durva az Ős kommunikátornak a földi változata, bár szerintem a kövek úgyanúgy Ős eredetűek. -
Banderas1990 #712 Az epizód címekkel tisztában vagyok, köszönöm, 1-2-nek még a tartalmával is.
Én úgy értettem, hogy a banner-ben nem lesz-e benne minden héten a következő epizód neve, mint asszem az SGA fórumában volt. Nem követelőzni akarok, tudom én azokat fejből is. -
Monoton #711 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként én sokkal több embert képzeltem el akik átmenekülnek a kapun, így a sorozat előtt leírtakból. Mert sztem max 50-75-en lehetnek, és még túlzok is. A hajó meg kívülről nézve baromi nagy. Másik meg, miért nem említi vki hogy keressék meg a hidat? :D -
Monoton #710 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1208172829&no=576 -
#709 :D:D:D::DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hmm... a lidércek még előjöhetnek, elvégre a film nélkül kicsit el lett nyesve a sorozat vége - nem tudjuk mi van kedvenc életerőszívó barátainkkal. Amúgy az SG formáját ismerve, sanszosan belebotolhatnak az ori galaxisba, vagy más finomságba :D:D
Jómagam megint szívesen látnék elfajzott asgard törzseket, akik elleneik halott testén bantu táncot járva nyakláncot fűznek a halott fogaiból :D:D:D -
Banderas1990 #708 Tetszik az új banner, gratula!
Egyébként a következő epizód címe nem lesz kiírva? -
Monoton #707 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rush karaktere nem egyszerű, biztos titkol még jó pár dolgot. Biztos lesznek az epizódokban olyan pillanatok amikor a karakterek múltjával ismerkedünk meg. Lehet, hogy egy beépített lidércorigoauld :D -
#706 spoiler olyan információ a részről, ami ronthatja valakinek az élményét, ha ez kiderül - általában a cselekmény bizonyos részei, esetleg váratlan fordulatok. Ezeket tesszük a spoiler tagok közé, így csak akkor láthatod, ha a területet kijelölöd - az nem nézi meg aki még nem látta a részt - nem lövik le a poént. -
#705 Általában magyar felirat+2 nap amíg kötelező a spoilerezés :)
Andr0: pont ez Rush karakterének a lényege, mintha korábban említette volna valaki. Néha kiszámíthatatlan és logikátlan, néha következetes és pontos.
Mindazonáltal baromi szar most egy hetet várni, azok után hogy mostanság csak daráltam a sorozatokat... :D -
swen01 #704 Üdv minden kedves forumozonak es SG fan nak :D.Valaki lenneszives elmagyarazni mi ez a spoiler? :D -
Monoton #703 Ez fade in/fade out csak az eltűnés gyorsabb. Nem akartam túl sok framet. De lehet majd kicsit finomítok rajta, túl gyorsnak tűnik :) -
#702 sry mostnatól bespolierezem:)
so
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a köveket valóban young tette el. de én nem értem ezt a Rush karaktert... Semmi logika nincs a tetteiben vagyis inkább a hazugságaiban. Nem értem hogy miért kéne hazduni azt hogy O'Neill őt nevezze ki(gondolom ha ki is nevezte nem említette meg hogy Young él.)meg mért kell hazudni hogy ő teszi el a cuccot miért kell hazudni hogy mi ez a hajó, ha már tudja? annyi iylen dolog van... és ráadásul ő vitte őket oda(monjduk Eli keze is benne volt) és akkro még ilyen szarokkal csak olajat önt a tűzre...
-
#701 Az előző részben történteket szerintem nem kell már spoilerbe tenni a magyar felirat után. Sztem. mindenki hallgasson a józan paraszti eszére és gondoljon arra, hogy ha már van magyar felirat 1-1 rész után akkor valószínűleg a részről folyik a csevej a topikban és ha nem kíváncsi rá akkor ne lépjen be addig míg nem látta.
Jaja. Ezt nem is írtam Kandurexnek. Ebben (is) hazudott Rush.
-
#700 Amúgy pedig
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha Rush tényleg beszélt is a CSK parancsnoksággal, abban mindenképpen hazudott, hogy ő rakta el ezeket a köveket, hisz láttuk, hogy Young volt az aki az utolsó pillanatban elrakta. -
#699 Aki nem ismerné, a spoiler tag: [*spoiler][*/spoiler]
csillagok nélkül ofkorz. -
#698 Ezt azért tehetted volna spoilerbe.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy sztem az nem derül ki, hogy Rush beszélt-e vele, csak annyi, hogy Young beszélni fog vele. -
Annyi kérdésem lenne, hogy a képek nem tűnhetnének el fade out-tal? -
#696 lol hát tényleg sok kiderül: (SPOILER)
pl úgytűnik Rush tényleg beszélt O'neillel és Young is beszél az 1x03-ban(márha jól láttam)
a banner k*rvajólett:D:D:D -
#695 banner király lett... -
#694 Be, csak át kell kicsit alakítanom, mert így pár böngészőnek nem fog tetszeni, pill.-
Régi kép helye: http://mwserv.sytes.net/tlj/sgu2.jpg -
#693 Atlantison sem maga a kapu volt különleges hiszen az elpusztult. (legalább 1x) A tárcsázó berendezés ami különlegessé tette. Csak annyit kellett volna csinálni, hogy a tárcsázót elvinni máshova, ZPM-ekkel megküldeni és kész is. -
#692 ez olyan vszeg mint Atlantisz, lehet hogy minden kapu blokkolva volt, kivéve az az egy (ill. ugye mondja is Eli, hogy a koordináták valójában egy kódot adnak - csak a megfelelő kapuról működik)
goaulds: Tudjuk, hogy egy kaputelepítő hajó korábban már járt ott, ez is elhangzik, hogy több ezer évvel ezelőtt már jártak ott, adatokat gyűjteni és kapcsolatot létesíteni, a Destiny pedig most ismét arra jár, hogy megtervezze az új útvonalat, amin majd az Ősök jönnek
Mono, a banner faszányos -
Monoton #691 Kandur bedobod majd a bannert? -
#690 De nem értem miért kellene a dokinak minden percben tájékoztatni bárkit is amikor 1-2 óra múlva elfogy a levegő a hajóról!
Helyette inkább: Jaj! Figyeljük! NEM MEGBÍZHATÓ! LELÖVÖM, HA HOZZÁ ÉR A GOMBHOZ! (aztán megdöglök 1 óra múlva, de leszarom)
stb. stb. -
#689 sztem jó lesz -
#688 Úgy hogy a másik hajó ami a kapukat rakja le, már járt ott. -
#687 Tegnap megnéztem végre SGU-t..Amit nem igazán értek hogy ugye az Ősök csinálták a kapukat...és van a hajó amivel most utaznak , ami azért készült hogy az Ősök minél távolabbi galaxisokat fedezhessenek fel stb...erre a hajó talál egy tárcsázási távolságon belül egy kaput. NA ez hogy is van? :) -
#686 Jah, valami rémlik. Bár egy kicsit logikátlan a dolog mivel minden kapun 9 ékzár van. Szóval sztem. azokat is bele lehet fogni, csak valamit módosítani kell rajtuk. Gondolom ez lesz majd a megoldás (előbb-utóbb) arra, hogy a Föld és a Destiny között tudjanak utazgatni. :D -
Monoton #685 Csináltam egy bannert, ide tudtam betenni. (alsó :D) Ha tetszik akkor a modi topikban meg lehet kérni valakit hogy tegye be :)
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width=700"undefined" height=250"undefined">
<param name="movie" value="http://monoportal.extra.hu/stargate.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="wmode" value="" />
<embed src="http://monoportal.extra.hu/stargate.swf" wmode="" quality="high" menu="false" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width=700"undefined" height=250"undefined"></embed>
</object>
-
#684 Nem hiszem, az elején mondják, hogy csak azon a bolygón voltak meg a speciális körülmények, szóval valaminek itt még kellett lennie.
Amúgy nálam kapott egy esélyt a sorozat, meglátjuk mi sül ki belőle, ez az első két rész még elég lagymatag volt, de reméljük ez csak a kezdet volt :) -
#683 Egyébként egy ZPM-nek nem lenne akkora ereje, hogy tárcsázni tudjon? Sőt, mivel Atlantis visszatért elvileg 3 ZPM-nek is lennie kellene. -
#682 Hát persze. Ez a lényeg. Máshogy nem lenne sorozat. :)) De a lényeg, hogy megszállottságból tette és nem azért, hogy megmentse az embereket. A többiek meg nem örülnek ennek mert akaratuk ellenére kell részt venniük benne. :)