4805
StarGate Universe (TV)
-
#961 kész 4 évad nem nagy szám, hurka!
Nem minden történetből lehet tucatnyi évadot kihozni. Miután a BSG alapból nem egy hosszú sorozatnak indult, ezért eleve felállítottak egy keretet, amin végigment a történet. Ezt a 13 helyett 20-asra bővített évadok miatt nyújtani kellett, mint a rétestésztát.
hidd el ha megérte volna nekik folytatták volna azt is, de ők is észrevették (ezt csak más fórum hozzászólásokból tudom) hogy az első 2 évad után a 3-4 évad már csak kínlódás, ahogy az SG:A is az 4. és az 5. évadja, szóval cancel és abbahagyták akkor amikor még lehetett.
Most akárhogy is nézem, saját magadnak mondasz ellent, az előbb az volt a bajod, és amiatt "hurka" a BSG, mert "csak" négy évadot csináltak belőle. Most meg épp azt mondod, hogy ennyi volt a sorozatban, de jó, hogy nem húzták tovább.
Ha ismered a sorozatot, akkor tudod, miért nem lehetett volna már tovább húzni, és miért zárták le kerek egészként. Ez nem egy Star Trek TNG vagy SG-1 sorozat, ahol az egyik epizód jön a másik után, amit végtelenségig el lehet húzni. Éppen ezért döntöttek a Spin-off mellett, folytatás helyett.
És lényegtelen a nézőszám, mert le merem fogadni, hogy ha már említetted BSG nézőszáma megegyezett az SG:A -val, az kb. 80% megegyezett, szóval nem tudom kiket akarnak idecsábítani.
Hova csábítani? Mindkettő a Syfy sorozata (amerikában). A saját nézőbázisának készíti...
Mert nem döntögetett csúcsokat.
A Syfy számára igen. Ez volt az első komolyabb, átütőbb dobása, próbálkozott előtte más sci-fi világokkal, például a Babylon 5 spin-of Legend of the Ranger-el, de kevés sikerrel.
Az SGA detto a Syfy-től függött, de a csatorna látva az SGA eredményeket, inkább kaszát adott a sorozatnak, és az addig tallonban várakozó SGU-t rendelte be, és próbálja frissíteni a Stargate franchise-t a BSG-nél bevált dolgokkal (reménytelen helyzetbe került túlélők, alig működő hajó, küzdelem a fentmaradásért, stb.).
Hogy bejön-e? Nem tudom. De az első három rész után én nem vagyok meggyőzve... :S -
sandor8206 #960 SPOILER!!!!!!!!!
ja igen és a részhez is szóljak valamit, ha feka gyerek + Eli nem lenne, már most unnám ezt a sorit, kilógnak a sorból a szó jó értelmében, "különcök". Jók a dumáik stb.
epizód vége jóra sikerült, az elszálló kis űrhajó remélem nem sok jót sejtet hőseinknek :-) remélem most már rendbe lesz a hajó és hagyják ezt a témát és jöhetnek a "kalandos" részek
+ remélem a szenátoros dolgot is lezárták, mert 5 perc volt az anyucis jelenet, de éveknek tűnt
A forgószélre nem tudom miért, de nekem a felemelkedettek jutottak eszembe, nem tudom miért de ez ugrott be, lehet hogy lesz egy Ős is a sztoriban?
ha sima homok idegen lett volna mint a bolygó egyik lakosa, sztem azt a témát jobban körbe járták volna és nem hagynák így lógni a levegőben.
Szóval sztem egy Ős volt, amit későbbi részekben fognak bemutatni, kíváncsi leszek bejön-e tippem
túl sok mindent már nem tudok hozzáfűzni a részhez, nagy részében csak gyalogoltak a sivatagban :-P
SPOILER vége
ja és R.D. Anderson, hogy lefogyott az előző részhez képest :-) -
sandor8206 #959 gondolom szövegértelmezési problémáid vannak, segítek egy kicsit
"...Ha tévedek bocs, nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy csak ennyire tervezték-e csak 4 évadra stb. de sztem egy sorozatot addig nyomják még vannak elegen rá, na a BSG 4 évadot húzott csak..."
valamiért csak befejezték nem? lényegtelen, hogy mi miatt, ennyit élt és kész 4 évad nem nagy szám, hurka!
akkor gondolom a sztori kifújt, vagy hiába nézték annyian budget nagy volt stb.
hidd el ha megérte volna nekik folytatták volna azt is, de ők is észrevették (ezt csak más fórum hozzászólásokból tudom) hogy az első 2 évad után a 3-4 évad már csak kínlódás, ahogy az SG:A is az 4. és az 5. évadja, szóval cancel és abbahagyták akkor amikor még lehetett.
És lényegtelen a nézőszám, mert le merem fogadni, hogy ha már említetted BSG nézőszáma megegyezett az SG:A -val, az kb. 80% megegyezett, szóval nem tudom kiket akarnak idecsábítani.
"...Ezek után gondold akkor át, hogy miről is nyilatkozol. A BSG igencsak sikeres Sci-fi sorozat volt... " hozott egy átlagot!
Nevesebb sci-fi sorozatok hozzák ezt a nézőszámot, semmivel se kiemelkedőbb mint a többi, persze nem is kisebb. Csak azt nem értem, mire akarnak akkor ennyire hasonlítani rá??? Mert nem döntögetett csúcsokat. -
Borg #958 Aligha múlik ez a költségvetésen szerintem. Itt a sztori lapos, e nélkül meg azon se lehet nagyon vitatkozni egyelőre, hogy milyen a megvalósítása. -
#957 +BSG megért 4 évadot ha jól tudom, na akkor az ő nézőszámaikkal ki van segítve az SG
Nem tudom, de gondolom nem döntött rekordokat, ha ilyen hamar cancel lett
Ha tévedek bocs, nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy csak ennyire tervezték-e csak 4 évadra stb. de sztem egy sorozatot addig nyomják még vannak elegen rá, na a BSG 4 évadot húzott csak.
A BSG 2k3-al eredetileg csak tesztelték volna a nézőket, ehhez képest a Sci-fi (most már Syfy) egyik legnézetteb műsora lett, kihoztak belőle négy évadot, holott igazából nem készültek nemhogy négyre, de kettőre sem. Az első évad csak 13 részes, a többi 20 részes volt (a negyedik esetén a Razor duplaepizód miatt végül is 22). Készültek webizódok hozzá, és most hamarosan jön a "The Plan" TV-film.
Ezen túl pedig ugyebár jön 2010-ben a Caprica Spin-off sorozat.
A BSG átlagosan annyi nézőt vonzott, mint az SGA (~2-2,4 millió). A miniszéria (vagyis a pilot) 3,9 millió nézővel nyitott. Ezek után tegyük oda az SGU nyitó dupla részének 2,35 millióját.
Ezek után gondold akkor át, hogy miről is nyilatkozol. A BSG igencsak sikeres Sci-fi sorozat volt... -
#956 Én szerettem a BSG-t (bár abból is főleg a pilotot és az első évadot), de számomra az SGU eleddig nem valami nagy durranás. A BSG pont abban volt jó, hogy tele volt akciódús részekkel az elején (33, Water, Bastille Day), és csak később lett gondolkodós-konspirációs (de még az akciórészekbe is belekerültek ezek az ágak).
Én eddig akciót alig láttam az SGU-ban, leszámítva persze a Pilot első részében látottakat. De azóta smafu, nyema, nothing.
A BSG-ben töltelékrészeknek elmentek az olyanok, ahol egy-egy karakter hátterét ismertük meg visszaemlékezések terén, langyosabb előadásban, de valahol ellensúlyozta az egészet az olyan karakterek tönkelege, mint Baltar, Six, Tigh vagy az Öreg. Itt nincsenek olyan karakterek, amikre azt mondanám, hogy igen, ez üt, mint a légkalapács. Rush nem rossz, de tegyük már egy másik (őrült) tudós, Baltar mellé, tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk azt, hogy Rush szimpatikusabb.
Csatlakozom Borghoz abban a véleményben, hogy ez így kevés, pláne indulásnak. Ha ebből akarnak valamit kihozni, akkor nagyon bele kell húzniuk... -
#955 Elvileg a fénysebbeségnél gyorsabban történő utazás normál esetben nem is lehetséges. Szóval valszeg ez a fajta meghajtás is kiküszöböli az időkülönbséget, akárcsak a hipertér.
Vagyis rögtön két módszerrel is áthágják a fizikai törvényeket, ez aztán a fejlődés. :D
Az 1 millió plusz költségvetés az SGA 1.évadához képest számolandó.
Akkor az infláció miatt az kb. 743,000 US$-t jelent effektíve. :)
-
#954 Srácok eléggé leégtek! :) -
r4pt0r #953 Jaj nekem is a kedvencem, de a végét még kicsi meghosszabbították mert kevesebbet terveztek elsőnek, ha jól emlékszem, de persze én örültem neki.
De ott is voltak már akik a végén nagyon szenvedtek.
Itt is lesz olyan aki szenved, de ahogy olvasgatom pl a csillagkapu.hu-t, elég kevés az ember akinek nem jön be, viszont nekik mindennel bajuk van. :D -
#952 .....meg idióta képzelgések és rejtélyes unalmas forgó szelek. -
#951 Pont addig tartott, amíg kellett. Az utolsó pillanatig izgalmas és érdekes volt. De ez érdeklődés kérdése, és persze OFF. -
r4pt0r #950 A BSG tovább élt mint kellet volna, egyszerűen nem volt tovább a történetben. -
HUmanHunter #949 az Atlantisz is így kezdődött, csak ott a víz alatt fuldokoltak, majd beindul pár rész után ez is. -
Banderas1990 #948 Az SG-1 elején szerintem több dolog is jobb volt: Változatosabb kultúrák, több hangsúly a felfedezésen és persze a komolyabb hangvétel. Az SG-1 végefelé időnként már nagyon lightosra vették a figurát, más részről több lett az akció jelenet is, ami nekem tetszett. Hirtelen mindenhol csak középkori faluk voltak.
Az SGU részben az SG-1 elejére emlékeztett, de tényleg csak néhány téren. -
sandor8206 #947 "... Egyébként lehet veszít pár olyan embert mint te, de sokat nyer olyanból aki a BSGt szereti..." akkor mondjuk kb. marad minden ennyiben + 1 millió dollárral többért részenként, nagy biznisz
+ BSG nézőket várhatod, attól hogy dizájnra meg stílusra hasonlít. Eddig nem sok vizet zavart ez a 3 rész, bár előre nem szabad következtetéseket levonni, de ha ilyen "izgalmas" lesz a többi rész, mint a 3.
csak mi maradunk Stargate "hívők" a beetett BSG-fanok meg szépen lekopnak
+BSG megért 4 évadot ha jól tudom, na akkor az ő nézőszámaikkal ki van segítve az SG
Nem tudom, de gondolom nem döntött rekordokat, ha ilyen hamar cancel lett
Ha tévedek bocs, nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy csak ennyire tervezték-e csak 4 évadra stb. de sztem egy sorozatot addig nyomják még vannak elegen rá, na a BSG 4 évadot húzott csak. -
r4pt0r #946 SGben ritkán történ valami lényeges. Engem már nagyon untatott a 308. falu, amiben lakik 10 ember, és nem jutottak tovább sehova technikailag.
Szerintem meg sok nézőt szerezhet ezzel, de majd kiderül. -
#945 Hiányérzetem nekem is volt: Hol van ebből az SG? Tényleg nem történt semmi lényeges, és ha azt így folytatják akkor hamar el fog pártolni rengeteg néző ez tuti. Akció és izgalom kell a népnek, rejtélyek, talányok. Nem pedig szájtépés, vándorlás, és érzelgősség. -
r4pt0r #944 Lehet nem történt sok, de azt jól adta elő. Nekem semmi hiányérzetem nem volt a rész után. -
#943 Az utolsó 10mp-ben volt a rejtély:) -
#942 Én szerettem a BSG-t,de eddig az SGU három részében gyakorlatilag semmi nem történt. A 3. részben gyalogoltam 40 percen keresztül a sivatagban és visszahoztak egy zsák mészkőport. Azt tudja vki, hogy ez hogy szűri ki a co2 a levegőből? Egy ekkora hajónak ez nem lehet vmi sok. -
#941 amik = amcsik (diszk-leszkia a köbön) -
#940 Az amik nem a sok robbanást és értelmetlen lődözést szeretik? -
#939 Amerikai közönségnek készült. :p -
r4pt0r #938 Hát rejtélynek 20 dolgot fel tudnék sorolni, csak mivel spoilereket olvasok már tudom a választ rájuk. Egyébként lehet veszít pár olyan embert mint te, de sokat nyer olyanból aki a BSGt szereti. -
Borg #937 Ja, ami sose jön el, ha ez igy megy tovább. -
HUmanHunter #936 az majd a 2. évadban -
Borg #935 Nade könyörgöm lapos a sztori... air-nek betenni egy részt ami amúgy fillernek is unalmas lenne? hol vannak az idegenek, a harc, a rejtély, az izgalom, a meglepetések? Egy nulla volt az egész eddig. -
Banderas1990 #934 Az SG-1 elején is több volt a nem Goa'uld szállhoz tartozó sztori, de mondjuk itt maga az utazás a fő történet száll(mondjuk ha úgy nézzük a többi SG-ben is). De ez már előre el lett mondva.
Elvileg a fénysebbeségnél gyorsabban történő utazás normál esetben nem is lehetséges. Szóval valszeg ez a fajta meghajtás is kiküszöböli az időkülönbséget, akárcsak a hipertér.
4. rész SPOLIER
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az energia valamiért gyorsan fogy a hajóról, ezért korlátozzák az energia használatot. Közben megérkeznek egy 3 bolygós(vagy csak annyin van kapu) naprendszerbe.
Az 1 millió plusz költségvetés az SGA 1.évadához képest számolandó. Ráadásul itt beszámítanak az új díszletek. Van részletesebb CGI és a nem Vancouveri erdőkben való forgatás is több pénzbe kerül. -
#933 Valaki elmondaná,hogy mit értett meg a 4. rész promójából? :D
Ui: Eddig nem nagyon látszódik hogy 1 millió dollárral több a részenkénti költségvetés. :( -
#932 Akkor most náluk elvileg gyorsabban telik az idő? Ha 5 ávad után visszatérnek a földre, ott nem fok csak 1 nap eltelni? De nem valószínű, mert mikor a kövek segítségével beszéltek, akkor nem tűnt ez fel, vagy csak nem telt el elég idő? -
#931 Nem hipertérben megy a hajó, csak fénysebesség felett. -
#930 de ők nem hipertérben utaznak ... gyorsabban mennek a fénynél de mégsem hipertérben vagy hogy volt .. :D -
Borg #929 Pont olyan izzadtságszagú eddig, mint az SGA utolsó évada... több a filler mint maga a történet.. -
HUmanHunter #928 amúgy Greer nem Cpt.Wedley véletlenül? :D tisztára megegyeznek :D -
#927 Hát ez a rész nekem sem jött be igazán:S Olyan semmitmondó volt.Most ez fog menni 10 részen keresztül? Kell levegő, utána áramot kéne valahonnan beszerezni aztán inni is kéne valamit így egy rész erejéig ugorjunk már el egy bolyógra azt is szerezni és így tovább...
Nekem Chloe meg a feka csávó de inkább a feka annyira nem szimpatikusak hogy remélem minnél hamarabb kinyírják őket:/ -
#926 Ezt én is sajnálom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolom ami a végén levállt hajó a következő részben lesz benne, csak úgy nincs értelme. Amúgy nem úgy van, hogy a hipertérben nem tudnak levállni, külön mozogni hajók? -
#925 olyan nagy a hajó, hogy többe kerül, így azt kispórolták :D -
#924 Mellesleg, miért nem láttunk még utazást a féregjáratban? :D -
#923 talán nem volt más ruhája.... -
Monoton #922 SGU 1x04 promo