4805
StarGate Universe (TV)
  • Valezius
    Üdv!
    Kicsit megleptek az őskövek, ahogy emlékszem, amikor Oneill és joe használta őket, akkor csak simán látták egymás emlékeit. Amikor Danielék használták a 9.évadban, akkor meg beájultak, tehát nem oda-vissza működött a dolog.

Egy kérdés, amikor az első részben Eliért mennek, akkor az Oneill vagy nem? (Nekem egyértelműnek tűnt, hogy ő az)
  • LasDen #1000
    az első részben monták nem, hogy úgy tervezték az ősök, hogy majd ide jönnek, de még előtte felemelkedtek.....
  • Monoton
    Úgy tudom soha nem is jártak ősök a hajón, mert viccesebb volt felemelkedni mint felfedezni. :)
  • Shiwo
    meg hát valószínűleg ők sem azt tervezték, hogy X ezer év múlva még menni fog a hajó..amikor még "kigondolták" a kapu-lepakoló dolgot, valszeg arra számítottak, hogy majd az utódaik párszáz év múlva úgyis lecserélik egy újabb, jobb technológiájú megoldásra..hogy végül mi lett a hajóval, miért hagyták el az ősök, miért feledkeztek meg róla, az egyelőre rejtély, gyanítom azért idővel választ kapunk a dologra
  • Sir Quno Jedi
    Ez azé izgalmas, mert anno voltak vízzel elárasztott világon és ott nem jött át a víz onnan ide, amennyiben ODA nyitottad a kaput, ámde ha onnan nyitottad, akkor, emlékeim szerint, dőlt a víz ide. Persze mivel a víz sem egy egységes szilárd tárgy, így a kaput be lehet zárni MIKÖZBEN önlik át rajta a víz. Már pl. ha egy hatalmas jégtömb akarna átcsusszanni rajta (ami szintn víz, de már tárgynak minősülhet, mióta megfagyott), a kapu igyekezne egyben áthozni, ergó míg az csusszan, addig nem záródik a kapu. Persze ha nem bírja tovább energiával, vagy ilyesmi, akkor kampeca.
  • Shiwo
    az ősök is csak "emberek" voltak valaha, követhettek el hibákat
  • Sir Quno Jedi
    A kapu azért szenvedett visszatérésnél, mert a hajó már indult volna, de a kapu féregjárata ott tartotta pozícióban (jó hülye hajó szvsz., hogy nem tűnik fel neki a nyitott kapu és erőlködik), mivel a külső tárcsázásból nyitott bejövő féregjáratot nem tudta a hajó megszakítani. Az energia ilyenkor amúgyis a külső kapunál vonódik el, nem a célnál, így a sivatagos bolygón lévő kaput merítették éppen, nem a hajót.
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. át lehet tolni levegőt a kapun (erővel), hiszen a robbanások is így jutnak át átalában rajta. Sőt a rádióhullámok pl. oda-vissza mennek rajta, akkor is, ha ugye a kapu alapvetően 1xrre csak egy irányú, ahova nyitva van éppen. Az emberek valóban egyben mennek át, mivel a kapu intelligens és először az egész csókát bepuffereli, majd utána küldi át. Általában igyexik a kapu a tárgyakat/élőlényeket egyben küldeni. Egy kődarabnak persze mind1, hogy mennyi van itt, meg mennyi van ott belőle, de egy embert kinyírna, mert a vér pl. mégis hogy folyna visszafelé a kapun stb. Viszont a levegő átmehet, mert az különálló molekulákból van, nem egy nagyméretű szilárd valami. Volt mikor pl. gabonát öntöttek át a vízszintes kapun a lebegő kombájnok. Ergó erővel át lehet tolni a kapun a levegőt is.

De az is elég, ha az emberek jó részét kipakolják egy ponyva alá (a nap miatt), máris spóroltak levegőt 12 órányit. :D

Amúgyis kétlem, hogy az ősök olyan intelligens hajót terveztek, ami hagyja meghalni a legénységet pár tetves légszűrő miatt...
  • LasDen #993
    ezt nem tudhatjuk....és sztem ők se tudják pontosan mennyi energiájuk van....plusz mikor Eli fenntartotta a kaput még 1 percig és visszaérkeztek elégg é furcsán viselkedett a hajó...
    de ez a cső ledugás hogy ment volna....mert ahogy én láttam eddig (másik SG-kben is) csak akkor látszott valami a másik oldalon ha az egész átment a tócsán....így pl. Eli keze sem látszott a túloldalon hanem vele együtt érkezett meg....
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy a léghiány legjobb megoldása, hogy a 12+ óra várakozás alatt kidugnak egy csövet a bolygóra (vagy vissza) és a kapun szépen átszívnak friss levegőt, illetve kitolják az elhasználtat. Ez esetben ha a bolygó kapuját használják, máris nem a hajót merítik le (bár ez is hülyeség, mivel a hajó évezredek ót képes repülni a galaxisok közti térben, nem hiszem, hogy bármivel le tudnák meríteni a kis hülyék, mivel van benne kakaó bőnyállal)
  • LasDen #991
    az érdekes volt :D sztem csak Greer az aki máskor is szó nélkül lőne....más csak értetlenkedne, hogy memé...:D
  • Sir Quno Jedi
    Agyhalottak. Egyénieskedés nem az ő dolguk. Ha nem tudják meggyőzni a közvetlen vezetőiket, akkor jobban teszik, ha szép csöndben engedelmeskednek. Azt bírtam, hogy Rush rögtön beszólt a négernek, hogy lőjje le (a tudóst)! Nyehhheheh! Pedig rühellik egymást, de ebben kurvára egyetértettek. :DDD
  • LasDen #989
    nem feltétlenül, mert lehet, hogy visszatudtak volna tárcsázni a bolygóra....persze ez így már meggondolatlanság lett volna a részükről....de azt is nézni kell, hogy elkeseredettek és bármire készek lettek volna, hogy haza jussanak....plusz Rushban sem bíznak, így persze, hogy próbálnak túltenni rajta egy merész húzással, ami most nem jött be :D
  • Sir Quno Jedi
    plusz elvitték volna a tárcsázót is, itthagyva a többieket
  • Sir Quno Jedi
    egyszóval leszarták a parancsot
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem O'Neillék nemhogy az letüket, de az épp elméjüket, a baártaikta, családjukat, bajtársaikat, néha az egész Föld lakosságát tették kockára, hogy többet tudjanak meg, mivel a TUDÁS hatalom. Nekik aztán nem kell magyarázni. Igaz, ők a jófiúk és vigyáznak mindenkire, ha lehet, node vannak mindig ártatlan áldozatok még náluk is. Illetve nem tolvajok, így ha már valaki "jófiú" birtokol egy technót, akkor ezt nem lopják el, mivel ezzel rontják a megítélésünket (is). Inkább csak szépen kérnek.
  • LasDen #985
    de úgy gondolták, hogy körbenéznek a 3. arccal együtt akinél a tárcsázó cucc volt és ha fasza, akkor visszajönnek és tárcsázzák a hajót...plusz a látszat azt mutatta, hogy helyzetük eléggé reménytelen...
  • Sir Quno Jedi
    Én már azt sem értettem, hogy jól képzett emberek mégis hogyan gondolhatják azt, hogy ők lelépnek a csapattól és ellógnak egy ismeretlen bolygóra, egy ismeretlen galaxisban, egy ismeretlen kapun át és akkor majd minden jó lesz?!?! Kb. öt éves gyerek szintje! Egyrészt SOHA nem juthatnak így haza, másrészt nicsenek gyógyszereik, orvosi felszerelésük, fegyvereik, semmilyük sem. Ellenséges világban zéró ideig élnek! Másrészt HAZAÁRULÓK! Ha katonák lennének, O'Neill személyesen állítaná hadbíróság elé őket, így maximum soha senki sem fog megbízni bennük és mehetnek az utcára (bár ugye úgysem élik meg azt)...Harmadrészt cserben hagynak mindenki mást! Ezzel hogy számpol el a pihepuha lelkiismeretük, hogy mások halhatnak meg miattuk, mert nincsenek ott és hiányzik a szakértelmük is?!

Egy csapat eltévedt kiránduló tiniről egy tinihorrorban ez még elképzelhető, de válogatott tudósoktól és kiszolgáló személyzettől ez "kissé" vicces.
  • Sir Quno Jedi
    Ahogy azt már elmondták mások, 1xi lehetőség volt az Icarus-ról tárcsázni a 9. ékzárat. Rush meglépte ezt, mert tudta, nincs második esélyük. Az egész bázis, a személyzet és az adófizetők 1.6 milliárd dollárja erre volt, hogy átmenjenek a kapun az ősök által megadott címre. Midnent ezért tettek. Csak éppen a bázis elpuhult személyzetének ez csak egy meló, Rush-nak meg a rögeszméje. :D (az is szempont, hogy a féregjáraton keresztül a FÖld is kinyiffanhatott volna, ha oda tárcsáznak, de ettől még valóban elmenekülhettek volna máshová, lett volan tán esélyük, csakhogy Rush tudta, hogy ezzel vége a projektnek, az embereket meg már alapból leszarta és azok is utálták őt szívből)

A régi SG-kben is sok mindent KIZÁRÓLAG a fejlett technológiák megszerzésért tettek, mivel ez az ami megvédheti a Földet, semmi más. Számtalanszor bevállaltak bármit, hogy hozzájussanak ahhoz, amit fontosnak véltek. Persze O'Neill-ék igyekeztek mindig menteni a civileket, de a katonákat bizony gyakran beáldozták. Magukat is ha kellett, mert ez a KÖTELESSÉGÜK. Ennyi. Azóta O'Neill is megkeményedett és tábornokként rá kellett jönnie, hogy olykor még a civileket is fel kell tudni áldozni (vagy éppen bárkit). Nem szívesen teszi, mert a jófiú imídzshez ez nehezen párosítható, de vannak döntések, amiket MEG KELL hoznia egy bizonyos pozícióban az embernek és nem ruházhatja a felelősséget másra, illetve nem engedheti meg azt a luxust magának, hogy kizárólag morális alapokra helyezze a döntését.

Először én is úgy gondoltam, hogy Rush hazudik, mert O'Neill sosem bízná egy civilre a vezetést, DE aztán világossá vált, hogy a katonai vezetés erre alkalmatlan, hiszen a parancsnokot eredetileg bázispanarancsnoknak nevezték ki, arra alkalmas is volt, de egy kockázatos "öngyilkos" mélyűri bevetés már nem biztos, hogy ül neki. Így már volt értelme, hogy valóban Rush legyen a vezető, mivel ő az egyetlen közülük, aki vérig elkötelezett az ügy mellett. A katonáknak meg kutya köteleségük őt ebben segíteni. Itt rögtönözni kell, ide egy őrült tudós kell...

Ha a régi SG1-es alapcsapat lenne ott velük, nem lenne lazsálás, meg jajajaj meg fogunk halni hangulat, mivel azok tennék a dolgukat és rákényszerítenék a többieket is arra, hogy azok is tegyék ugyanezt! Sajnos O'Neill-lel ellentétben Rush nagyon gyenge vezető, ami ésszerű, merthogy tudós és nem tud bánni a számára "értetlen" emberekkel. Dehát abból kell építkezniük, amilyük van.
  • r4pt0r
    Elvileg mondták hogy a támadás miatt is felrobbant volna a bolygó. Ezért nem is lehetett volna tárcsázni a Földet, mert akár még a robbanás is átterjedhetett volna.
  • Encore
    Csak nehogy az űrhajó felfedezése olyan legyen mint atlantis felfedezése, mert akkor tuti mégjobban le lesz húzva a sorozat. :)
  • LasDen #980
    igen mivel csak a bolygóról tutták tárcsázni a 9. címet, amihet sok energia kellett, amit a bolygóból nyertek ki.....
  • Narxis
    Én úgy emlékszem még, hogy csak azért robbant később a bolygó mert Rush a Destiny-t tárcsázta és ehhez valami iszonyat sok energiát használt a kapu a bolygóból(?).
  • [NST]Cifu
    Upsz, ez a rész kiment a fejemből. :Ð

Az ötlet akkor stornó, és újra nézem az E01E02-őt. :S
  • Totti5
    nagy bada bumm:)
  • Totti5
    Most egyenlőre a hajó a legnagyobb ellenség és az érezhető hogy még nem dolgoznak csapatként mert mindenki a maga feje után megy és messze nem tisztelik egymást, nagy a káosz és a zürzavar, mindenki mást akar és máshogyan. Itt most önmagukkal kell megküzdeni mert belső harcok mennek, és nincs egységes csapat, ami idővel ki fog alakulni minden bizonnyal. A hajót is meg kell simerni és felfedezni, ami óriási és kitudja milyen titkokat rejt és persze lehet találkoznak olyan fajjal amivel évadokon át lehet majd harcolni, de ez nemigen illik bele a képbe hiszen itt alkalmi problémákat fognak megoldani és a hazajutás a lényeg illetve a hajón való túléles ami valjuk meg veszélyes, mert kitudja mit hoz a jövő kikkel találkoznak akár az űrben egy egy megállónál vagy mi lesz ha elromlik a hajtómű stb... ez egy kicsit más, a szitu is más a karakterek is mások.
  • LasDen #975
    őőő....az egész bolgyó elpusztult nem??? szóval nincs mit kiásni :D
  • [NST]Cifu
    Megjegyzés (inkább spoilerbe, bár nem feltétlenül az):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igazából roppant egyszerű egyébként az egész távolba került bagázs sorsának megoldása: vissza kell menni megfelelő erővel, és ki kell ásni a bázis romjai alól azt a bizonyos csillagkaput, tárcsázni a megfelelő címet (a Destinyt), és hurrá, jöhet mindenki haza.

Sir Quno Jedi elemzésre a bátorságról és a felelősségről két apróságban kiegészítendő:

1.: A támadás idején simán lehetett volna a Földet (vagy egy ismert, biztonságos bolygót) tárcsázni, és oda elmenekülni. Rush ellenben ezt nem hagyta, és rákényszerített mindenkit, hogy a Destinyre meneküljön. Akárhogy is nézzük, itt azért van egy kis éle a dolognak, hiszen a biztos menekülési opció helyett egy bizonytalanba lettek kényszerítve. Hiába fontos a Destiny, mint felfedezési célpont, épelméjű ember mindenképpen a biztos, mint a bizonytalan megoldást választ. A kapuért később még vissza lehetett volna jönni, tehát már a kapu sikeres megnyitása is bőven elegendő információ ahhoz, hogy érdemes legyen vele a továbbiakban foglalkozni, erősebb biztosítás mellett. Nem is szólva arról, hogy egy normálisan felszerelt, a visszatérés lehetőségét maguk mögött tudó csapat effektíve is több hasznot hozhatott volna. Abból a szempontból tehát azért van valami a "kényeskedők" véleménye mögött, hogy túl nagy bizonytalanságba ugrottak be a nélkül, hogy bármi komoly garancia lett volna arra, hogy ennek az egésznek hasznos vége lesz.

2.: Az emberek szeretik a kalandokat, a kihívást, ellenben ha a mindennapos túlélés kezd napi rutinná válni, és a halál mindennapos vendéggé, akkor hamar elmegy a kedvük az egésztől. A katonák úgy indultak bevetésre, hogy az életük érték, ha az emberiséget, a Földet fenyegeti veszély, és amiatt kerültek volna ilyen helyzetbe, valószínűleg senki sem panaszkodna. Ám effektíve az egyetlen (noha nem elhanyagolható) előny az egészből, hogy többet megtudhatnak az Ősi technológiáról. Ezért viszont már messze nem éri meg ilyen szinten ennyi ember életét kockáztatni.

Nem vagyok kőkemény SG fan, így messze nem láttam minden részt, de amelyeket láttam, ott ahol az SG-1 vagy az SGA csapat tagjai önfeláldozásról adtak tanúbizonyságot, azért általában nem egyszerűen csak egy technológiai információért tették ezt, hanem amiatt, mert az éppen harcban álló Goa'uldok vagy a Wraithok legyőzéséhez szükséges információért, vagy pedig konkrét emberekért tették ezt.

Itt nincs ilyesmiről szó...
  • Sir Quno Jedi
    Sőt SG1 elég lapos volt az elején és olyan tingli-tangli, de aztán azok is elkezdtek beindulni már az első széria végére.
  • Sharpsh00ter
    Egyetértek az sg1 első 3 részét leadták akkor sem hiszem hogy mindenki elvolt ájúlva tőle.
  • Totti5
    Persze, be fog ezis, amint kikecmeregnek a sokkból és elkezdnek felfedezni és csapatként dolgozni. A hajón millió felfedezni való van, ahogy a világokon is és kitudja kikkel, mikkel találkoznak a jövőben.
  • Totti5
    Csak Rush az aki tudósként nézi a dolgokat a többiek sajnáltatják magukat, meg azonnal haza akarnak menni, de majd idővel beletörődnek és arra fognak koncentrálni ami a feladatuk ami egyben a hazajutásuk kulcsa is lehet majd egyszer a jövőben, bennük is fel fog ébredni a tudós...
  • Kmarha
    a másik meg hogy haza akarnak jutni. ott vannak egy ürhajón, amivel lehet mit kezdeni, csak elöször meg kéne javítani.

erre meg a sok ..sz azon agyal, hogy találjanak egy lakható bolygót, ahol meg tudnak maradni, és majd ott csillagkaputól csillagkapuig több galaxison át, szépen haza találnak.

lenne egy épeszü aki ezt jó ötletnek venné valójában? akkor már az ürhajó, és mindenáron kiszenvedni, hogy müködőképes legyen (vagy én vagyok ilyen korlátolt, hogy nem látom a lakható bolygó előnyét?)
  • Sir Quno Jedi
    No igen, Rush. Csak!!! neki van igaza. Ezek itt nyavalyognak, hogy jaááájj meg fogunk hali, meg húúú, menjünk haza mer szar itt, meg fázom, meg mér kel fejadagon élni! Könyörgöm, az emberiség háborúban áll, ők pedig egy előretolt bázison teljesítettek szolgálatot 21 fényévre a Földtől. Mégis mi a szent szart vártak?! Mindent ki kell hozniuk ebből a helyzetből, amit csak lehetséges, ez a KÖTELESSÉGÜK! Azaz ha bele is döglenek, de tenniük kell a dolgukat, minél többet megtudni a hajóról és az ősök terveiről, technológiáiról és ezeket hazaküldeni (erre van a kommkő). Az életük fikarcnyit sem számít, mert felesküdtek egy "szent" ügyre. Aki ágyban, párnák közt akar kényelmesen meghalni, az menjen amcsi kisnyugdíjasnak és ne vállaljon földönkívüli kiküldetéseket egy ellenséges univerzumban! Az persze nem zavarta őket hány katona halt meg az Icarus bázisnál, hogy ők kijussanak...

O'Neill egyből ugyanezt állítja, mikor a parancsnok idióta módjára panaszkodik, hogy javítsák ki a hajót, oldják meg a készletproblémákat, menjenek tovább, kutassanak, ez a dolguk stb.-stb. Az meg panaszkodik, hogy őket nem erre képezték ki, mire O'Neill megjegyzi neki, hogy valószínűleg itt senki sem lehet erre kiképezve. OJVÉ! O'Neill nem hülye kis nyavalygós bázisparancsnok, hanem igazi badass! :D

Szóval egyedül Rush érti mi forog kockán, igaz hogy neki megvannak a saját kis hagymázas tervei szemmel láthatóan. Ő aztán bárkit beáldoz a céljaiért, ami kivételesen most éppen egybeesik az SG parancsnokság céljaival (egy ideig).

El kell döntenie az embernek néha, hogy mi a kötelessége. Ha mind meghalnak egyesével, de értékes információhoz juttatják a Földi parancsnokságot, már nem éltek hiába. A régi SG csapatok ezzel teljesen tisztában voltak és szemrebbenés nélkül áldozták be magukat, ha kellett!
  • Agamemnon
    Tök mindegy, hogy BSG-s vagy sem, ha rövidesen nem kezdenek valami izgalmasba, akkor már az első évad második felét sem kell leadniuk, mert nem lesz nézője, eltekintve a megszállott SG fanoktól - mint én :)

De komolyan, persze nézzük, meg hurrá van SG valamilyen formában, de ez az első három rész meg sem közelíti a korábbi SG-ket. Nem ragadja úgy magával a nézőket. Ezt a 3. részt is meg lehetett volna izgalmasan csinálni. Egy kis csata, harc a bolygón, vagy csak egyszerűen ténylegesen bemutatni az idegen életformát.

Ez helyett tényleg fél órányi sivatagban való szenvedést néztünk. Persze, még ez is elfér egy sorozatban, de nem akkor amikor még a nézőket kellene összevadászni... szvsz
  • Narxis
    Pedig a dráma jó!!!
  • sandor8206
    Nekem nem sok bajom az új sorival, még ez a 3. rész is elment, nem dobtam el az agyam tőle, még alakulhat is. Én pozitívan állok hozzá legalább is egy darabig.

Nekem csak egy bajom van, de az NAGYON hagyják a ge*ibe a drámát, ok ne legyen komolytalan se, de ez az erőltetett mindenrészbensírunk5percet legalább dologgal ki lehet kergetni már most a világból, túl erőltetett
    + én nem vagyok az az érzelgős, empatikus figura, sorry :-)
    ok, minden 6.-7. részben legyen, legyen sírás, rívás DE ne minden rész legyen már olyan, hogy milyen s*ar nekik, ez meghalt neki, ennek s*ar gyerekkora volt, azt molesztálta a cukrosbácsi stb.
    hahó, itt is s*ar nekünk :-) ki szeretnék kapcsolódni!!!
  • Micsu
    na csak azért mert viccscifiből átment drámába, jóval sötétebb, komorabb hangulatú mint elődei, tiszta bsg feeling, kilátástalanság, sajnos eddig jóval gyengébb színészi játékkal de azért nézős
  • Borg
    Nem is értem miért a BSG-hez kell folyton hasonlítani. Minta a stílus nem lett volna már jóval előtte megteremtve más scifi filmek és sorozatok által.
  • Banderas1990
    Csak, hogy tisztázva legyen az SGU terve már jóval a BSG befejezése előtt felötlött az írók fejében.