127612
-
Nem, nincs rá szükségem, nem akarok plusz pénzt kiadni olyanért, amit talán nem is használok.
van egy nokia 6230i-m, már évek óta, telefonálni lehet vele, meg sms-t írni, eszembe sincs másik telefont venni -
Abszolút, teljes mértékben ki is használom. -
clio1616v #71816 - használok egy E66os Nokiát, telefonálásra elsősorban, kizárólag vezetékes headsettel(havonta kb. 200 órát telefonálok)
- használom a NokiaMaps navigációt rajta
- sms-t írok havonta max. 40 darabot
- fényképezek vele
- e-maileket letöltöm rá, ha szükséges infót tartalmaz kéznél legyen
- néha menetrendet nézek az elvirán a böngészőjével
- nem hordok órát hanem a telefonról tudom a pontos időt amit a gps az atomórával szinkronizál
- ébreszt minden reggel
- jegyzetelek bele, benne tárolom a fontosabb adataimat és jelszavakat elérhetőségeket -
clio1616v #71815 Attól okostelefon, hogy annak fordították a smartphone-t.
"A smartphone is a mobile phone that offers more advanced computing ability and connectivity than a basic 'feature phone'."
A smartphone egy mobil telefon, ami a hagyományos telefonálási funkciók mellett további számítógépes képességekkel és kapcsolódási lehetőségekkel bír. -
F1re #71814 Abszolút, teljes mértékben ki is használom. -
dettó -
Köv telóm tuti valami kapacitív képernyős wifis csoda lesz :D -
ba32107 #71811 Zenét sosem hallgatok utcán, fényképezni utálok, internetezni a laptopommal is tudok. Szerintem felesleges, de mint IT-ben dolgozó ember, muszáj lenne lépést tartanom vele. Csak az a baj hogy rohadtul nem érdekel és nem tartok :D -
annyira nem. csak telefonálok vele.
mp4-em van, de a következő telefonom jó lenne ha wifis lenne. -
Nem, nincs rá szükségem, nem akarok plusz pénzt kiadni olyanért, amit talán nem is használok. -
DIESEL DOG #71808 Abszolút, teljes mértékben ki is használom...
Nekem ez afféle mániám... :D -
Nem, nincs rá szükségem, nem akarok plusz pénzt kiadni olyanért, amit talán nem is használok. -
Unreal1942 #71806 Nem fontosak. -
Cat 02 #71805 Zenére jó, netezést meg elviselnék vele. -
Nem igazán fontosak, de ha anyagiak engedik, miért ne. -
Nem igazán fontos, de ha futja rá anyagiakból, akkor jöhetnek.
nem nagyon szoktam telefonalason kivul masra hasznalni... mondjuk nem is lehet :D de van kulon mp4-em igy nem hat meg, hogy nincs olyan funkcio. fenykepezo jo lenne, de a kutyam szeret elektronikai cikkeket enni szal lehet jobb is, hogy egy 4000 forintos telom van :) -
Két dologra használom a telefonomat. Telefonálásra,és fényképezésre. -
Azt sem tudom, hogy mitől okostelefon az amit annak hívnak. Ebből kifolyólag nem hiszem, hogy nekem ilyen kellene.
A mostani telefonom is egy kb. 5-6 éves modell lehet... -
Flammius #71800 Továbbra is az a véleményem, hogy ajándékokat adjunk a közeli ismerőseinknek, illetve a gondolatkitalálósdit is a barátainkkal játsszuk, ne pedig embertömegekkel. Társadalmi témákban nálam továbbra is elsődlegesek a világos szempontok, és a közakarat pontos felbecsülése. Nekem nem érvek kellenek, hanem adatok, tények, vélemények azoktól az emberektől, akiknek a sorsáról döntünk.
Mondok egy példát: megadjuk ezt a lehetőséget, de valamelyik szomszédos ország minden jogi kiskaput, stb. kihasználva eléri azt, hogy rettentően előnytelen helyzetbe hozza azokat, akik éltek a felkínált lehetőséggel. Éppen ezért teszem azt egy anonim közvélemény-kutatás azt az eredményt hozná, hogy köszönik szépen de ők nem kérnek ebből az ajándékból. Mi azonban az ő megkérdezésük nélkül megszavazzuk, pár ember (általában a hangosabb fajtából, mondjuk egy 70-es éves hőbörgő megfásult ember, akinek már semmi veszíteni valója nincs, és az ő általánosban bukdácsoló unokái) kiváltja az igazolványt, és elkezd arról hadoválni, hogy aki nem váltja ki nem magyar, stb. Elindul egy tömegnyomás, egy csomó ember, aki nem tette volna kiváltja, a xy hatóság meg ellehetetleníti az amúgy ígéretes jövőjét, de mivel kis közösségben él, mivel rosszul néz rá a helyi hentes, stb. inkább kiváltja. Így már nem biztos, hogy el akarnék indítani egy ilyen folyamatot, mert semmi sem olyan egyszerű, és ártatlan, mint amilyennek tűnik.
A másik pedig, hogy országonként kéne felmérni az igényt, és országonként kéne megszavazni is. Így akik olyan szerencsésebb országban élnek, mint pl. Szlovénia akkor is megkaphatnák, ha esetleg a rizikósabb helyeken élők amúgy leszavazták volna az indítványt.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem normális dolog, hogy egy (legalább) két oldalt érintő kérdésben egyetlen oldal szavazata döntsön, ráadásul méltatlan körülmények között (belpolitikai pártpropaganda harc, a határon túli magyarok véleményének kikérése nélkül - ha valaki ki is kérte a véleményüket azt már a média nem közvetítette a tömegek felé). És sokakat érintő, társadalmi kérésekben továbbra sem tudok olyan megjegyzésekre támaszkodni, hogy szavazd csak meg nyugodtan, a Pista bácsi tudja mit akarnak; ne szavazd meg, két hete voltam Szlovákiában, és az egyik kocsmában arról beszéltek hárman, hogy milyen kellemetlen lenne ez nekik sok szempontból. (És az sem teljesen mellékes, hogy minket miben, és hogyan érintene a dolog, erről csak "tényeket" hallottam annak idején, nem pedig tényeket. -
Az az igazság, hogy Fico csinál belőle ekkora problémát. Ne viccelj már, milyen nemzetbiztonsági kockázattal jár ez, most komolyan? -
Már most is ki vannak téve. Ez már nem oszt nem szoroz. -
Az egy dolog, hogy jogilag mik, de attól még külön népcsoport, saját kultúrával, sőt még saját nyelvvel is. -
clio1616v #71796 ez egy kedves gesztus valóban... borsot törni dacból egy másik nemzet orra alá, hogy az ott élő amúgy békés magyarul beszélő emberek ki legyenek téve a hozzátok hasonló ösztönemberek aggressziójának -
Flammius #71795 Ugyan, egy ilyen poliszban simán felül lehet bírálni a vezető réteget, ha az éppen nem kellőképpen erős, nincsen mögötte támogatottság. Messze nem élet-halál harcról van itt szó.
A sikkasztás csak egy példa, nem kell/lehet belőle messzemenő következtetéseket levonni, és mivel sokan sikkasztanak/ügyeskednek mostanában, ezért reális példa. Egyébként pedig nem osztom azt a véleményedet, hogy lenne bármiféle "jó", ami megszabhatná a viselkedést. Számomra a "jó" ember a bolond bizonyos szinonimája, mint ha lennének olyanok, akik szőrmebundában akarnának futóversenyen indulni. Praktikátlan, irracionális, bolond, és ezért némileg vonzó is számomra, ugyanakkor életellenes, ostoba oldala is van a dolognak, és ilyenkor undorodom tőle. -
Fbn Lx #71794 Ehhez még hozzá tartozik az, hogy az egész állampolgárság kérdése csupán jelképes, semmiféle egyéb előnnyel nem jár azon kívül, hogy az illető fel tudja mutatni, hogy rendelkezik magyar igazolvánnyal. Ez tényleg csak egy gesztus. Mint amikor születésnapján meglepsz valakit egy számára kedves aprósággal, mondjuk rajzzal, írással, aminek csak eszmei értéke van. Az meg a másik, hogy senkire nincs ráerőltetve, tehát ettől a magyar állampolgárság pusztán választható opcióvá válik, szóval annyi változik, hogy aki szeretné, annak könnyebb lesz hozzájutnia. Na ezeknek fényében szerintem bunkó dolog különböző instabil lábakon álló érvekre hivatkozva azt mondani, hogy megtagadjuk tőletek ezt a kedvességet is. -
magyarul félreértelmezted a mondatod, és azóta azon pörögsz, hogy mindenki hülye, és csak te vagy helikopter. mi lenne, ha inkább elgondolkodnál azon, hogy ez mit mond el rólad? -
clio1616v #71792 mondjad mi a probléma -
Fbn Lx #71791 Akkor én használtam rosszul a "származás" szót. Nem faji alapon tekintek a származásra, hanem mint kulturális tényező. -
Fbn Lx #71790 Érdekes, hogy pont a sikkasztást hozod fel példának. Szerinted az speciel egy egészséges jellemre utaló tett?
Ha számodra konfliktust okoz-e az, hogy na akkor sikkassz-e, akkor csak gratulálni tudok, Magyarország politikai elitjében megtalálnád a helyed. Mifelénk egyértelmű, hogy személyes érdekekért nem nyomorítunk meg egy egész közösséget. A sikkasztás különben sem segít téged már a családi réteg szintjén sem, ugyanis a tisztességet, a becsületet csorbítja, rossz példát mutat, a családot bizonyos érzelmi szempontból szétzilálja, úgyhogy a példa alapvetően rossz. Ennek kapcsán beszéltem arról, hogy meg kell találni az összhangot az egyén, a kisebb részhalmaz, és a halmaz nagyobb csoportjai között. Arról pedig egyáltalán nem beszéltem, hogy ez a fajta összhang természetszerűleg létezik és állandó egyetemes törvény...
Ha "Egy rivális városállam támadással fenyegeti a poliszomat", akkor pedig fegyvert fogok, és a polisz többi harcképes emberével közösen védelmezzük azt, ugyanis a nagyobb egység pusztulása automatikusan a magában foglalt kisebb egység pusztulásához, de legalábbis gyengüléséhez vezet. Ha nem törődöm vele, azzal a családomnak is közvetetten ártok - őket is közvetlen veszély fenyegeti a támadás miatt. Egy egyetemes probléma soha nem lokálisan hárul el. A szervezet minden szerve összefog, közösen harcolna a szervezetet megtámadó vírus ellen, ami enélkül idővel minden szerv pusztulásához vezetne. -
Flammius #71789 #71727 "arra nem gondoltál, hogy valakinek fontos a származása, és az, hogy hová tartozik?"
Már én is elfelejtettem, hogy ki kezdte, de megtaláltam, ott van fent számmal, idézettel (egyébként Te voltál az elkövető:) ). A származás ebben a mondatban nekem genetikai értelemben vett származásnak tűnt. Ennek az értelmezésnek a szellemében is reagáltam rá, így mindenki számára világossá kellett, hogy váljon, hogy én hogyan értelmezem ezt a mondatot. Mivel nem írtál rá semmit, gondoltam a mondat értelmezésével egyet értesz, az később pedig nyilvánvalóvá, hogy a tartalmában nincs köztünk vita. Mindketten leírtuk, hogy a magyarságot nem genetikai alapokon kell érteni, hanem kulturális, nyelvközösségi, stb. értelemben.
-
Flammius #71788 Tipikus bugris "jobboldalai" megnyilvánulás volt, pont az ilyenekre van szüksége a magyar jobboldalnak, hogy még inkább ráragadjon a bélyeg, hogy ők a kőbunkók, az MSZ(M)P pedig az értelmiség... -
Fbn Lx #71787 Ez a beszélő az adott kifejezést saját állítása szerint használja mindig a helyes kontextusban, nem pedig szerintem. De tegyük fel, hogy elhiszem neki. Ettől függetlenül még a saját bábjaival vitatkozik, ugyanis itt jelenleg egy beszélő sem használta nem megfelelő kontextusban, mint ahogy erre már rámutattam párszor, így a te egész hepajod az, amit jelenleg a topikban az "üres halmaz".
Semmiféle kifejezést nem vetett el senki. Akárhogyan próbálok rájönni, mi lehetett az a kifejezés, amit rossz kontextusban való használata miatt elvetettünk, nem tudok rájönni - ilyen emlékeim szerint nem volt. Biztos vagy te a saját második bekezdésedben?
"most akkor magadat nevezed nevetségesnek? mert te mondtad, hogy magyar származás gyakorlatilag nincs, és te érvelsz genetikai alapon."
Ez a "zseni" pedig azt találta leírni, hogy ha egy beszélő egy olyan kifejezést használ, aminek aktuális referenciája az üres halmaz, akkor a kifejezés értelmetlen, nem használható."
Nem. Már ez a zseni is azt találta leírni, hogy te vagy az egyetlen, aki a magyarság kérdését itt, a mai napon genetikai kérdésre vezette vissza, de még mindig nem veszed magad észre. Elhiszem, hogy létrehoztál magadnak ellenséges bábokat, akiket meg akarsz győzni arról, hogy nem Árpád közvetlen leszármazottai, de ez jelenlegi vitában értelmetlen volt, és nem mondott semmit, csak vergődésnek tűnt.
-
Mondjuk ha az országhatárokat igazítanák az etnikai határokhoz, az lenne a legjobb megoldás. -
cargame #71785 Azert azzal a 33 emberkevel aki arra szavazott , h Ne kapjanak; nem itt élnek, és nem nekünk adóznak. - valtanek egy par szot.
-
Flammius #71784 Amúgy, hogy a kérdéshez is hozzászóljak.
Mi a véleménye erről a határon túli magyaroknak? Vannak-e ilyen jellegű felmérések? Ha vannak, akkor erről miért nem lehet hallani? Ugyanis nekem egy nagyon visszatetsző dolog, hogy mi szavazunk arról, hogy velük mi lesz, úgy, hogy az adott szavazónak semmiféle információja nincs arról, hogy az érintettek mit akarnak (nyilván minket is érint a dolog, de azért mások a súlyok). Felháborító felelőtlenségnek tartottam már az első népszavazást is, mert a kampány gyakorlatilag egy ócska pártpolitikai csatározás volt, a határon túl élő magyarok pedig nem tudták képviselni magukat a médiában. Illetve csak nagyon kis mértékben, egymással is ellentmondó véleményekkel, az egyes megszólalók mögött álló tömegbázis feltüntetése nélkül. Ilyen körülmények között kicsit is felelősen gondolkodó ember nem megy el szavazni, pláne úgy, hogy nem is a saját, hanem mások sorsáról dönt. -
Igen, és az állampolgárság mellé szavazati jogot is kapjanak. -
Flammius #71782 Már ne is haragudjál, de újabb és újabb kétségbeejtő tényeket közölsz felém a szellemi képességeidről. Abból, hogy egy kifejezést egy beszélő mindig a helyes kontextusban használ, miért következne az, hogy ez a beszélő ne figyelmeztethetne másokkal arra, hogy az adott kifejezést helytelen kontextusban használta/használja? Mert ezzel a mondatoddal (és még inkább egy régebbi megjegyzéseddel, amit most nem fogok visszakeresni): "Meg egyébként is, ha te nem szoktad a magyarságot genetikai alapon értelmezni, akkor miért kell még mindig ezen lovagolnunk?" a fenti tételt állítod, ami egy nyilvánvaló baromság.
A dolog igazi pikantériája, hogy rábólintottál egy másik, rendkívüli képességekkel megáldott, fórumozó azon megjegyzésére, miszerint: ha egy beszélő egyetlen egyszer is használt egy kifejezést rossz kontextusban, és ezáltal alkotott egy kvázi-értelmetlen mondatot, akkor azt a kifejezést el kell vetni, többet nem szabad használni.
"most akkor magadat nevezed nevetségesnek? mert te mondtad, hogy magyar származás gyakorlatilag nincs, és te érvelsz genetikai alapon."
Ez a "zseni" pedig azt találta leírni, hogy ha egy beszélő egy olyan kifejezést használ, aminek aktuális referenciája az üres halmaz, akkor a kifejezés értelmetlen, nem használható. Kapva-kaptál az alkalmon, és hevesen bólogattál neki, ehhez is csak gratulálni tudok. Az a mondat, hogy "Napóleon forradalmi újításokat vitt véghez a csatatéren." értelmetlen, mert a "Napóleon" kifejezés referenciája 2010.05.24-én az üres halmaz. Jellemző félreértése ez egyébként Carnap bizonyos írásainak, ám ő ilyet soha nem állított. -
clio1616v #71781 naívan látja... pont ezért csinálják, mert látják, hogy működik a többségnél -
clio1616v #71780 én nem is, mert a felismerhetetlenségig leszarok mindent ami a nemzetiséghez tartozik...
igazságtalan, hogy tudatlan és befolyásolható embereket ezzel manipulálni lehet -
Legalább annyira törökök is? Ezt be nem bizonyítod nekem.