127612
  • clio1616v
    de az nem fog előrevinni ha a múltra vagy büszke :)

attól nem fognak felvenni normális állásra, mert te büszke vagy a történelemre...

tehát feleslegesen vagy büszke, semmit nem érsz el vele, egyedül magadat nyugtatod le és leszel tehetetlenségeddel elégedett, ha azzal, hogy büszke lehetsz megelékszel

szerintem ez rossz hozzáállás
  • clio1616v
    vonatkoztass el attól, hogy demagóg vagy :D
  • 89
    büszke vagyok több mint ezeréves történelmünkre és a nagyjainkra...leszarom, hogy mások hogy ítélnek meg bizonyos egyedeket
  • Hegi90
    milyen tényeket te jó ég?
    Nem szeretek vitatkozni sg-n de te annyira biztos vagy a hülyeségedben hogy sírva fakadok rajtad.

Sok néppel keveredett a magyarság. És akkor mivan? Akkor az angolok kérjenek ír, norvég, svéd állampolgárságot, a franciák olasz, német, spanyolt? A spanyolok pedig legyenek arabok nem?

Ekkora hülyét...
  • clio1616v
    nem arra kellene büszkének lenni, hogy magyarok vagytok, hanem arra, amilyen az ország és ahogy viszonyulnak hozzá a többi országok

az osztrákok és a környező országok azt látják, hogy a magyarok amikor náluk lomtalanítás van, akkor átözönlenek a zsiguliaikkal a magyarok és az asszonyaikat leteszik a szemét kupacok mellé foglalni egymás elöl a szemnétfogást és az utánfutós kereklámpás zsigulikkal összeszedik őket még hajnalban
  • Flammius
    Tényeket mindig nehéz lenyelni...
  • Rundstedt17
  • Motoroj
  • Hegi90
  • banok
    nekem mindegy.
  • Flammius
    Akinek a származása fontos, az kérjen ukrán, szerb, szlovák, német, horvát, török, izraeli, lengyel... állampolgárságot, mert olyan, hogy magyar származás gyakorlatilag nem létezik.
  • Fbn Lx
    arra nem gondoltál, hogy valakinek fontos a származása, és az, hogy hová tartozik?
    egy radikálisabb példával élve, ha te törvényesen nem használhatnád a családnevedet, nem ismerné el senki, meg sem érintene, ha aztán mégis bejegyeztethetnéd?
  • Fbn Lx
    üres fenyegetőzés, szlovákiában már így is van egy rakás kettős állampolgár, pl. ukránok, velük sem tesznek szart sem.
  • N1ggA
    Az egész faszság. Nem attól lesz magyar valaki, hogy magyar állampolgár. Szavazati jogot semmiféleképpen se kapjanak, nem itt élnek és nem is ide adóznak, a jelképesnek meg egyáltalán nincsen semmi értelme. Egyetlen hatása az lehet, hogy kint ellentéteket szül. Ha valaki ide akart költözni dolgozni az Únión belülről, az eddig is megtehette.
  • 89
    téged aztán egyáltalán nem
  • clio1616v
    valamit figyelmen kívül hagytál, azt hogy engem a trianon nem érint
  • 89
    akkor irány a Trianon palota
  • clio1616v
    én nem vagyok irigy a többséggel elletétben... soha nem irigylek semmit senkitől, ha valami tetszik, akkor addig nem nyugszok amíg a legjobb tudásom szerint el nem érem... ha pedig kevés hozzá és rosszul mértem fel a célomat, akkor a legjobb elérhetővel is elégedett vagyok

egyedül az igazságtalansággal nem tudok elégedett lenni
  • Rundstedt17
    Témába vág,avagy magyarkodás következményei

"Ha a Szlovák Köztársaság állampolgára lépést tesz más ország állampolgárságának önkéntes megszerzésére, akkor az idegen ország állampolgárságának megszerzésével elveszíti a szlovák állampolgárságot" - fogalmazott Fico.

Közölte: hasonló módon szabályozzák a szlovák állampolgársággal összefüggő közéleti tisztségek betöltését is. Fico szerint "ebben a módosításban benne lesz az a szabály, amely szerint az a személy, aki felveszi a Magyar Köztársaság állampolgárságát, automatikusan elveszíti annak lehetőségét, hogy a Szlovák Köztársaság állampolgárságához kötődő közéleti tisztséget töltsön be".
  • chhaya #71719
    Második, kapjanak.
  • Rundstedt17
    Nem tudom miről beszélsz.Rám egyáltalán nem jellemző a bunkó stílus.
    A másik meg hogy én nem is mondogatom hogy a határon túli testvéreink,ők nem magyarok hanem székelyek,illetve szlovákok.
    Ha magyarok lennének itt élnének vagy ide adóznának ennyi,illetve magyar himnuszok lenne,plussz nem köpték volna szembe a magyarságot(1900-as évek székelyek autonómiát követeltek Magyarországtól,azzal a panasszal élve hogy a magyarokra fordítják az összes ottani bevételt).
  • Fbn Lx
    Az átlag magyar szerint az átlag magyar faszkalap.
    Szóval te is átlag magyar vagy. tetszik ez a hozzáállás. Leosztotok egy egész népet, közben meg magatok vagytok végtelenül negatívak, és ha nem is ugyanazt csináljátok amit fikáztok, de mindenképp hasonlóan arcoskodó és szűk látókörű. Na ez aztán előre visz minket, te kiemelkedő egyén.
  • Fbn Lx
    Először magadra vess, példának okáért legtöbbször te is kőbunkó vagy velünk. Innentől kezdve elég hiteltelen a siránkozás :D
  • tigerbácsi
    Ne kapjanak; nem itt élnek, és nem nekünk adóznak.
  • clio1616v
    az átlag magyarnak, aki nála gazdagabb az zsidó, aki meg szegényebb az cigány

direkt nem írtam jelzőket mert az elég eltérő, de egységesen negatív jelentéstartalommal
  • Blum
    Ne kapjanak,nem itt élnek, és nem is nekünk adóznak.
  • Rundstedt17

"Magyar testvéreikben"

Jól hangzik,elméletileg ez a ország magyarokból áll,mégsem látok olyan testvéri harmóniát....Vagy csak szónokol a magyarkodó?A környezetében élő "testvér" magyarral kőbunkó,utolsó paraszt de a határon túli "magyar testvériért" él hal?
  • clio1616v
    mindenki oda megy ahova csak akar, a tehetetlen ember az elégedetlenkedik, a tehetős meg megelégszik azzal amije van
  • Rundstedt17
  • joebacsi
    Ha 18 év alatti, ha magyar állampolgár és szerez magyar lakcímkártyát, akkor automatikusan jár neki a tb-kártya.

Afölött csak ha itt fizeti a járulékot.
  • tigeroo
    én beszéltem a népszavazás után külföldi magyarokkal, mondták hogy ők csalódtak a magyar testvéreikben, nem a munkahelyekről, a gazdaságról, vagy a pénzről lett volna szó, hanem arról hogy legalább egy picit magyarnak érezhessék magukat ezáltal is...
  • 89
    a választópolgárok több mint kétharmadát
  • clio1616v
    kit érdekel?
  • Jimmyke
    Jelképes gesztus, szerintem kapjanak.
    Csak azt sajnálom, hogy politikai csatározásra használják ezt is, szlovákok nemzethalált, az itthoni rettegők meg a Fidesz hatalmának bebetonozását vizionálják belé. Szlovákokban az a jó, hogy amikor a vállalhatatlan politikusainkra gondolok, akkor csak elő kell vennem egy Slota nyilatkozatot és máris jobb kedvre derülök, hogy lám, nagyobb ökör is kaphat katedrát.
    Érdekes, a románok nem hisztiznek, pedig ott is van szép számban magyar.
  • Fbn Lx
    destruktív durca meg nyafi :(
  • Fbn Lx
    néha én is mást hülyézek le, ha tájékozatlan vagyok :(
    azért megnézhetitek, hogy milyen népszerű az opció. nem csoda, hogy az mszp kampánya olyan sikeres volt, amikor a határon túliakról szavaztunk -.-
  • Fbn Lx
    ez így van, ennek ellenére mégis ez a legnépszerűbb ellenérv, azért tettem bele mint lehetőséget. sok ember nincs ezzel tisztában
  • byzhouse
    ez a válasz lehetőség volt :\ (akkor a kérdés feltevője a hülye)
  • ffxi
    Magyarútlevéllel könnyebb eljutni nyugatra v. óceán túlra :P
  • cargame
    DE látom sok itt a sötét ember és nem is tudják, hogy mit beszélnek a másik meg, hogy azt sem tudjátok, hogy mit takar magában a kettős állampolgárság. De nyugi nem kérünk belőletek :)