12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
nibron #10228 Mire jó a personal menüben a my achievements menüpont? -
nibron #10227 Valaki korábban kérdezte, hogy a Terran állomásokat, hogy lehet komplexbe kötni. Ugyanúgy mint a nem Terran-okat, de a Terran Construction kit programhiba miatt nem működik. Tehát nem Terran kit-et kell használni. -
nibron #10226 Az összes bányát hozzá lehet kötni a komplexhez. Két állomás között a max. távolság 20km. Nem légvonalban, hanem a cső hosszában kell érteni. Én már csináltam olyat, hogy nem vontattam az aszteroidát, hanem különböző állomásokkal kötöttem össze. Egy komplexben az állomások száma nincs korlátozva. Viszont ha a PlayerShip abban a szektorban van ahol a komplex, akkor minél több állomás van, annál jobban terheli a gépet. Nagyobb komplexeket azért érdemes olyan szektorba rakni, ahová nem járkálsz be. Bár építeni mindig lokálban kell és akkor muszály odamenni.
A space weedet és space fuelt szerintem nem csak kalóz szektorban lehet gyártani, mivel a weed-et a teladik csinálják, a fuelt pedig az argonok. Szerintem neked is lehet azokban a szektorokban ilyen gyárad. Vagy az unknown szektorok. Kalózokkal nehezebb haverkodni, ráadásul illékony dolog.
Ez a tőzsdére hajazó nemtommi, pedig véleményem szerint egy kupac rakás. Nem akarsz megdolgozni a pénzért, de azért az dőljön, és nem akarsz cheat-et használni érzés. Ha simán csak dől a lé, mert az dől, akkor mire költöd? Gyárra? Minek? Dolgozzon az akinek két anyja van. Ki is nyírtuk a játékélmény egy jelentős részét. Helyette ott a cheat, azzal lehet pénzt, hajót, akármit csinálni, és lehet menni a Xenon szektorokba. Az is egy játék. Személy szerint sokkal jobban szeretem, ha sikerül egy gyárat pont jó helyre betenni, és viszik belőle a cuccost mint a cukrot. -
Andy0717 #10225 A roncs hasznosító/újra építő script működik az AP-ben? Ha igen, valaki leírná, hogyan ízzítsam be, ha nagyon szépen kérem . -
Pares #10224 -
mindero #10223 Hát az élethez nem sok köze van.
Illetve de: monopol helyzet, belső információ kihasználása, spekuláció. Tiszta Rothchild szisztéma. -
#10222 Sziasztok! Azt hiszem hogy megtaláltam, hogy hogyan lehet végtelen sok pénzt csinálni rövid idő alatt. Csak akkor olvass tovább, ha tényleg érdekel, mert ezzel a módszerrel több pénzed lesz, mint amennyire szükséged lenne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szóval először szükséged lesz egy hajóra, aminek a rakterében elférnek az XL méretű áruk, illetve 1-2 rakéta, egy mineral scanner és egy ore collector is kelleni fog. Repülj Kingdom End-be és ott 0;0;1,5 koordinátákhoz közeli sziklákat szkenneld és amik nividiumot tartalmaznak, azokat lödd szét egy-egy rakétával, az így keletkezett kicsi sziklákat már betudod gyűjteni, ha beléjük repülsz (nem minden szikla fog egyből olyan kicsivé törni, hogy begyűjthetnéd őket itt szükséged lesz újabb rakétákra, vagy ha hosszabb ideig lövöd őket akkor is tovább törnek, illetve én hyperion vanguard-dal beléjük repültem, így 4-5%-ot levettek a pajzsból, de tovább törtek), ezután jumpdrive segítségével elugrottam PTNI Headquarters-be (nyílvánvalóan máshol is működhet ahol van Stock Exchange), és egyből érzékelte, hogy a rakteremben nividium van, így a helyi tőzsdén a nividium indexe 0-ról 200-ra ugrott, ekkor vettem meg az összes nividium részvényt, aztán az összes nividiumot kidobtam az űrbe, és láss csodát a nividium részvények indexe 200-ról visszaesett 0-ra, és a részvények eladásával a tiszta jövedelmem 12 millió volt (390 nividiummal a rakteremben). Nyilván minnél több nividiumot gyűjtesz, annál több részvényt tudsz venni és annál nagyobb lesz a hasznod. Használjátok felelősséggel
-
Pares #10221 Ó. Hát én komolyan úgy tudtam, hogy bányákat nem lehet complexbe kapcsolni... -
Andy0717 #10220 Próbálj a kalóz szektorok környékén hackelős ajánlatokat keresni. A lámpaizzós küldikben elő szokott fordulni. Nem olcsó, de ha bejutsz, esetleg tudsz küldit vállalni és javulhat a megítélésed. -
Dennis84 #10219 Saját kérdéseimre a válasz: Bonus Pack nem működik "az én verziómon" :D
Kalózos haverság még mindig kérdés de próbálkozom vele. :) -
Dennis84 #10218 Pares nekem a Silicium és az Ore-s complexben van most is csak kellet volna még egy Ore.
A mozgatás jó ötlet alkalmazni fogom. :) Rakétákra álltam rá az első komplexemnél de a 2. lehet bármi még. :D
A bonus pack az működik a crackes X3AP-n is? A régi mentésem be fog jönni rajta vagy új game kell? Merre is van pontosan? :)
Egy tervem van még Space fuel és Space weed gyár ahol engedik az pedig kalóz szektor. Nem tudjátok velük hogyan kell jóban lenni? Esetleg olyan bázisuk ahova be engednek dokkolni valahol?
Ha meglenne akkor mehetnének az ilegállis komplexumok mindenfelé. :) -
Andy0717 #10217 köszi, így már műkszik. A personalos dolog elkerülte a figyelmem -
klman #10216 Szia
Én úgy tudom hogy a central hub köré kell építeni úgy kb 20km a max távolság amit még összeköt. a hub-ot érdemes egy kicsit távolabb elhelyezni a többi gyártól hogy elférjenek a hajók. A bányákat is lehet mozgatni ahhoz tractor beam nevű fegyver kell. Először telepíted aztán bármerre el lehet vontatni vele. Én még a terran conflict-tal építettem complexet ott a microhcip és a computer components vált be nálam. Esetleg még a space weed ahol engedélyezett azt nem tudom pontosan. -
Pares #10215 Bányákat (ore, silicon, nvidium) nem lehet komplexumba kapcsolni sajnos. Egyébként nagyon ajánlatos letölteni az hivatalos bonus packot, elengedhetetlen modok vannak benne. -
Dennis84 #10214 Mert rosszat nézel!
A local Trade-el nem éri meg foglalkozni. Pares jól leírta mit kell csinálni. :)
Leírom hol kereskedj: Personal-->Stock exchanges-->Company/Corporation Indexes.
Ha itt vagy itt látod hogy gyorsan változnak az értékek. 99-100-nál vásárolj és ad el amikor haszon van. Saját tapasztalat ha kimész az űrbe nyomsz egy SETA-t de belépsz a tőzsdéra. Nagyon gyorsn fognak az értékek változni hamar lesz így 100-as és ha vettél hamar lesz jó ár is.
Mindig elmozdul az ár sosem lesz 100-99-es amit vettél. Volt hogy még kávéztam és reggeliztem előtte vásároltam jómáron, visszaérve 10 millió plusz volt 3 helyen is. :) Még egy jó tanács Terracorp és OTAS részvényeket felejsd el, nekem ott sosincs hasznom.
Más: Kikészítet már nagy komplexet? Számít a fő hub elhelyezkedése?
Elsőt rossz helyre tettem és nem tudom bekötni a két távoli Ore Mine-t. :( Milyen távolságig lehet vajon bekötni új gyárakat és mennyit max.?
Mit érdemes a végén fő produktumnak előállítani? Rakéta, Pajzs, Fegyverzet?
Akkor a Free Argon Trading és Equipment Dock-ot miért jó építeni mi a haszon belőle? Hajógyáram lehet valamikor nekem is?
Köszi.:) -
Andy0717 #10213 Valószínűleg én másik játékot játszok. A tőzsdén nálam nem 100, hanem 200 a max index és vehetek bármit, annak az értéke nem változik semmit órák alatt sem. Nem tudom, ki hogyan csinálja, de én nem tudok nem hogy milliókat, de még 100 ezreket sem keresni. -
#10212 Ezt kitudnád fejteni bővebben? :D -
Pares #10211 Én ehhez lusta vagyok... Nem is kell exploitolni egyébként, a rendszer maga egy exploit a jelenlegi formájában, szerintem ezt tuti balacolni fogják a következő javításban... ha nem... hát akkor nem is tudom, szerintem én nem leszek szomorúbb... pénzről le a gond... :D -
paj01 #10210 Amugy nem kell maszkalni ahhoz h befolyasold egyes termekek mennyiseget:) Csak egy ötlet: amit ki ejectelsz az urbe azt ugy erzekeli a rendszer h nincs:D aztan visszaveszed es megint van:D nem kis exploit...:)en 10 millio crt csinalok 30mp alatt vele:D -
Pares #10209 Persze az index az nem csak a cégekre vonatkozik. MINDEN, ami a tőzsdén van, ha úgy állítod be, akkor 100-as indexnél a legolcsóbb a részvény, 0-ás indexnél a legdrágább. Persze amint majd észreveszed, nagyon, nagyon, nagyon ritkán fog egy százas indexű akármi 0-ra csökkenni. Ez a két szélső érték az ideális. Ezért kell úgy spekulálni, hogy a lehető legkevesebbért vegyél sokat, aztán amikor sokat érnek (tehát legközelebb vannak a 0-hoz), akkor kell őket eladni. -
Pares #10208 Hogy jó pénz? Simán lehet duplázni a vagyonodat, sőt triplázni, sőt...
Na szóval, nagyon egyszerű az egész. Feltételezem van alapvető angol tudásod. Szóval van egy olyan sor, hogy az indexet (azok a változó számok a nyilakkal le vagy fölfele) beállíthatod, hogy vásárlás vagy eladás szerint akarod nézni. Állítsd be úgy, hogy vásárlás szempontjából legyenek az indexek. Namost, akkor érdemes részvényeket venni, ha minél közelebb van az adott cég indexe a 100-hoz, ha 100 az index, akkor a lehető legolcsóbban fogod a részvényeket megvenni. Megveszed mondjuk 100 indexnél, és akkor adod el, amikor lecsökken ez az index.
Namost ugyebár vannak a céges részvények, meg vannak az ilyen általános cuccoknak, mint a nyersanyagok, fegyverek, meg ilyenek. A céges részvények gyakorlatilag teljesen randomok (legalábbis elméletben, ha megfigyeled, gyakorlatban séma szerint változnak), kivéve az ilyen OTAS meg NMMC részvényeket, amiket valamelyest tudsz befolyásolni az őket érintő dolgokkal (nvidium mennyisége, meg ilyenek), a többi (a company-k) részvényeit viszont nem lehet befolyásolni. Na szóval, vásárolsz 100 indexnél valamilyen részvényeket, és mondjuk lecsökken 80-ra az index. Ha ilyenkor eladod, akkor PROFITTTSSSSSSSS. A profit mértéke attól függ, hogy milyen drága egy részvény, menyit veszel belőle, stb. Gyakorlatilag ennyi. Ha nincs kedved mászkálni az univerzumban, befolyásolni az adott cuccokból lévő mennyiséget meg ilyen marhaságot, akkor simán meg lehet gazdagodni, ha a látszólag teljesen random company-k részvényeit vásárolgatod és eladod őket. Nekem volt, hogy 20 millával kezdtem tőzsdézni, azzal a céllal, hogy Boreas-t veszek, erre hol álltam meg? 250 millánál... alig két óra játék alatt. Már-már úgy éreztem, hogy csalok. -
Dennis84 #10207 Na pont most jut eszembe erről, valaki el tudja magyarázni hogyan működik a Tőzsde?
Ha lehet képekkel is lehet illusztrálni nekem. :)
Annyira nem vágom mit kell ott csinálni de hallom jó pénz van benne!
-
Pares #10206 Mármint küldetések nélkül, csak tőzsdézve? Nem igazán... Legalábbis minimális mértékben. -
Lokids #10205 Feltettem az Albiont. Csak körülnéztem a játékban és furcsa volt, hogy egyből M6-osban kezdek (bár gyengén felszerelt). Átugrottam a Heretic Endbe, erre argon M6-ok és M2 lő rám. Nem éltem sokáig...
Terran emberkével akkor rá vagyok kényszerítve, hogy terran rendszeren belül mozogjak, és ott tápoljam előbb fel a hajót? Sebaj, de így elég nehezen veszek argon hajókat a flottámba később. :P -
#10204 A fajoknál így tudod növelni a hírnevedet? -
Pares #10203 Hát... a jelenlegi játékomban van kb. 5 és fél in-game nap, 80+ felfedezett rendszer, és kb. 50 küldetés megcsinálva. Szaggat mint a frász, játszhatatlan. Egy másik játékomban, amiben dettó ilyen sokat játszottam, kb. ennyi rendszert fedeztem fel, viszont nem csináltam küldetéseket (a tőzsdézésből murvára meg lehet gazdagodni, egy két óra leforgása alatt százmillió krediteket lehet vele keresni), abban meg simán, új játékhoz hasonlóan megy. Írták is a fejlesztők, hogy valami gebasz van a küldikkel, januárban jön a javítás, remélem nem a hónap végére gondoltak. -
LaCi85 #10202 Sziasztok
A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
Az címe: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetőség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez utána kerül be a fordításba. -
r4pt0r #10201 Én is ezt mondom hogy programozói hiba, mondták is. Most nem értem mi a gondod. -
József István #10200 Hagyjuk már ezt a "biztosan az atom" vaktában lövöldözést a belassulással kapcsolatban! Nyilvánvaló, hogy a program az idő és a cselekmények haladtával egyre több adattal számol. Nincs ebben semmi ördöngősség! A TC is lassult, csak nem ennyire látványosan!
Programozói hiba. Jövőre kijavítják, oszt pá! -
#10199 Szerintem várd meg amíg eljutsz legalább 100 rendszerbe, illetve a 3 nap játékidőt. Ha ezután se lesz nagyságrendekkel lassab a játék akkor szerencsés vagy. Az FPS visszaesés nem gép függű, mert mindenkinek drasztikusan belassul, csak neked még elég fiatal a játékod. -
r4pt0r #10198 A taxi küldetések bugosak, ha sokat megcsinálsz, egyre kevesebb az FPS, ez biztos. -
Andy0717 #10197 Az én configom ez:
CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : AMD Phenom II X4 955 Processor
CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V
CPUID : F.4.3 / Extended : 10.4
CPU Cache : L1 : 4 x 64 / 4 x 64 KB - L2 : 4 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 6144 KB
Core : Deneb (45 nm) / Stepping : RB-C3
Freq : 800 MHz (200 * 4)
MB Brand : Asus
MB Model : M4A785TD-V EVO
NB : AMD 785G rev 00
SB : AMD SB700 rev 00
GPU Type : Radeon HD 5770
GPU Clocks : Core 156 MHz / RAM 300 MHz
DirectX Version : 11.0
RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
RAM Speed : 666.7 MHz (3:10) @ 9-9-9-24
Slot 1 : 2048MB (10700)
Slot 1 Manufacturer : Kingston
Slot 2 : 2048MB (10700)
Slot 2 Manufacturer : Kingston
Semmi gondom vele, pedig elég sok küldit csináltam, főleg harcit és már 20-nál több rendszert bejártam. 30-40 közt mozog állandóan az fts. Öt mentési helyet használok, plusz az automata mentés. Szerintem csak a gépednél lehet valami gond. -
Pares #10196 Nézzétek csak ezt... -
Pares #10195 Ez.
De kötve hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a játék fokozatosan csökkenő fps-éhez... Kipróbáltam, ha nem csinálok semmilyen küldetést (csak a főküldiket), nem veszek fel semmi patrol, taxi, delivery, kill küldit, akkor nem lassul be, legalábbis észrevehetően nem, ez azt jelenti, hogy bőven 30 fps fölött van mindig. Viszont ha szokás szerint rendesen csinálom a jól fizető küldiket, akkor olyan 5-10-15 küldetés után kb. 40-50%-al lassabb lesz a játék, nem beszélve arról, hogy az ilyen belassulás után a harcok még extra belassulást produkálnak, így gyakorlatilag játszhatatlan 5-15fps-t produkál... -
tomonor #10194 Milyen konfigod is van? -
Pares #10193 Ráadásul ehhez még az is hozzáadódik, hogy harc közben a lézer becsapódások és rakéták tovább csökkentik az fps-t... drasztikusan... szóval ilyen 1-5 fps-el kell beérni. Mondanom sem kell, hogy így játszhatatlan. Unalmas már, hogy minden új játékom 3 ingame nap után játszhatatlanul lassú... -
Pares #10192 Na rohadt jó... Kezdtem egy új játékot még 2 napja. Megcsináltam az Argonos plotot, aztán megcsináltam pár bérgyilkos és járőr küldetést, és lám, megint átlag 15fps-el fut a játék... Amint olvasgatom a fórumot, úgy néz ki, hogy minél több küldetést csinál az ember, annál jobban csökken az fps. Van benne valami, mert amíg nem csináltam meg egyetlen küldetést sem, addig 30-60fps közt ingadozott a körülményektől függően, most meg pár küldi után is legjobb esetben 20fps-t ha eléri. A gépem bőven jó hozzá, ráadásul amint megfigyeltem, 60-70%-ra használja ki a procit, a gpu-t szinte nem is használja, és ramból is van akár mennyi tartalék, szóval ez valami csúnya scriptes bug. Januárra várható a javítás. Remek. Remélem az öreg mentéseket is orvosolni fogja... -
Pares #10191 Ez új nekem, én pedig azt tapasztaltam, hogy max. 5 kilométerről működött... De biztos igazad van, majd kipróbálom :) -
Gunslinger #10190 Hotkey-ra is át lehet állítani, úgy is müxik, én már X2 óta a Shift+. billentyűvel használom.
Amúgy nem 5km hatótávolsága, az a Reunionban volt, TC óta már dinamikus a távolság, az állomás méretétől függ, az egész piciknél csak 4km-ről működnek, de a giga méretű Terran állomásoknál 10km felett is bedokkol. A standard Commonwealth SPP L-nél is asszem 6km-ről már működik. -
Pares #10189 Úgy működik, hogy amikor az állomáshoz 4,5 - 5 kilométeres közelségbe jutsz, akkor a sima Autopilot: Dock parancsot használod, és beteleportálsz az állomásra.