X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, nem és nem!
2km-en belül van. Akkor sem. Külön parancs van rá? Vagy csak script-el lehet? Már kényszerképzeteim támadtak!
Nincs errõl egy video valahol? (bár én nem találtam)
NONPLUSZULTRA
Próbáld közelebb, én 5km-re szoktam.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Üdvözlet hölgyek, urak!
Nem tudok complexet létrehozni. Addig megy, hogy tegyem ki mindkét gyárat 20km-en belül. Azután, mikor dobnám rájuk a cck-t nem tudom kiválasztani egyik gyárat sem. Se egérrel, se numpaddal, se ledöntve a síkot, sehogy! A térkép mellett kiírja sárgával, hogy válasszak..., de nincs lista sem!
Ezerszer olvastam el hogyan kellene. Ennek a fórumnak is átnyálaztam már a harmadát. sehol sem botlottam hasonló jelenségbe!

Segítsetek!!!
A CMod csak indokolatlanul erõsíti a hadihajókat azzal, hogya program cserélgeti harc közben az ágyúkat. Az irányításba nem szól bele, az pont ugyanúgy megy ahogy a vadászoknál.
Irányítod a hajód mozgását a megfelelõ billentyûkkel/egérrel/joystick segítségével, míg az ágyúid lõnek maguktól az átalad megadott paraméterek szerint (mindenkire, csak ellenségre, rakétákra). Már ha tornyokról van szó. Az elülsõ lövegeket meg te kezeled. De persze be is ülhetsz te magad egy toronyba és akkor kezelheted azt.

Mivel ez lényegében egy szimulátor, így ne várj olyan játékmenetet mint az általad említett taktikai játékok esetében. Ez nem olyan. Elõre megadott parancsokkal tudsz operálni (például összeraksz egy vadászegységet és beállítod õket arra hogy kísérgessenek és ha valaki emgtáamd akkor annak menjenek neki de ez minden). Irányítani egyszerre egy hajót tudsz, amiben ülsz éppen. A többinek maximum elõre beállított alap parancsoakt tudsz kiadni, de nem tudod befolyásolni hgoyan teljesíti azt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ok, úgy megy 😊
Hogyhogy nem megy a letöltés? Regisztráltál? Ha beléptél azután sem megy?
Amúgy a fordítás dinamikusan frissül, ahogy folyamatosan fordítva van, minden órában az oldal lefrissíti az adatbázist. Ez még nem jelenti azt hogy ha eléri a számláló a 100%-ot tökéletes lesz, hisz jóformán ez az oldal nyersfordításra lesz jó.
NONPLUSZULTRA
Hááát nem fogok. Kevés a szabadidõm, sorry.
Én nem mondom, hogy ellenzem a fordításokat de nem szeretem. Ezt a játékot angolul játszom évek óta és nagyon zavarna bármilyen más nyelven. Pl németül teljesen más fílingje van az egész X-univerzumnak gondolom magyarul is ez várható. Újra kellene tanulnom, hogy mi-micsoda és miért éppen az.

Ami miatt mégis nagy hasznát látom az, hogy így nagyobb tábora lenne itthon ennek a játéknak mert sokan bele sem kezdenek angol nyelven úgyhogy hajrá kitartás!

Egész jónak tûnik az oldal, gratulálok, 23 % se rossz. A letöltés viszont nem megy. Csak így tovább, kitartás.
Sziasztok!
Nemrég fedeztem fel a játékot a netet böngészve és lenne pár kérdésem. Alapvetõen engem nem nagyon fogott meg ez a kis ûrvadászokkal operáló ûrszimulátoros megközelítés de láttam, hogy a játékban lehetõség van nagy capital shipeket is irányítani, továbbá a gazdasági rendszere is elég jól hangzik. Viszont olvastam, hogy ezek irányítása is inkább egy ûrvadászéhoz hasonlatos csak lomhább és nagyobb a tûzerejük. A kérdésem a következõ: láttam, hogy csináltak egy combat mod nevû modot ezzel mennyire válig komolyabbá egy capital ship irányítása, és a velük való harc mennyire teljesedik ki? Én fõként egy nexus szintû irányításra gondolok ( Az a játék az egyik legjobb ilyen téren szerintem)
A játék többi része eléggé felkeltette az érdeklõdésem, csak én inkább a taktikai ûrstratégiákat szeretem (nexus, starfleet command) és szeretném tudni, hogy hasonló élmény elérhetõ e a játékban.
köszi
Nem mulatni kell ezen, hanem feljönni az oldalra és besegíteni ahol csak tudsz 😊
NONPLUSZULTRA
Nem kötözködöm, csak jót mulattam ezen: miért kell sci-fi rajongónak lenni valakinek, hogy le tudja fordítani a Destroyer-t vagy épp Battleship-et? Speciel nem nyugtattál meg, de jó munkát hozzá és kitartást!

ööh... Csatahajó nem "Battleship" lenne?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Most jelen pillanatban scifi rajongó is van a fordító csapatban (én) így ilyen csatahajó-romboló vitában biztos nem indulok el, az tényleg romboló.
Belenéztem és határozottan emlékszem, hogy vagy 4-5 évvel ezelõtt már le lett fordítva az összes X3:R-es szektornév, amik természetesen használhatók a TC-hez is, többek közt én is csomót lefordítottam, de lehet az egy tök másik magyarítás projekt volt. Azokat a régieket kellene valahogy folytatni és nem mindig újat kezdeni, mondjuk nem ment ott sem minden simán, én speciel azért hagytam abba, mert valakik állandóan belejavítottak más fordításaiba, a Destroyer ugye rombolót jelent, de valami idióta szerint az csatahajó és oda-vissza javítgattuk egymást mikor ráuntam és otthagytam az egész projektet a fenébe.
Ezzel persze senki kedvét nem akarom elvenni, mert jók ezek a kezdeményezések, csak ezzel az "akinek van egy kis angol tudása" dologgal nem értek egyet, mert az X az pont az a játéksorozat, ahova kell a jó angoltudás.

Nos derült égbõl villámcsapásként érkezett segítség a magyarítás projekthez. Akinek van egy kicsi angol tudása, és elhivatottsága, az fáradjon a http://translator.host56.com/ oldalra, és segíthet a játék magyarításában.
NONPLUSZULTRA
Ingyen letölthetõ a kézikönyv hozzá és az elolvasása nélkülözhetetlen a mod megértéséhez.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Továbbá Scorp Map-ja és az X Models 3D viewer is mûxik hozá

Sippie
értem. Az XTC-hez nincs valami féle database? A közeli shipyardban csak milliós hajókat találok, egy egyszerû TS-t sem tudok venni érdekes lesz így.
Az XTM nem rendezte át az univerzumot, csak hozzáadott. Az XTC viszont az Aldrin kolóniákon túlra kalauzol el.

Sippie
igazából a reunionnál csak azért használtam hogy jóval nagyobb területem legyen, meg az új hajók miatt azt hiszem. Nem is nagyon a harc mozgat, inkább a gazdasági vonala vonz, sok épülettel, hajóval, aztán esetleg sector elfoglalással, ha már van flotta. Remélem nagyon nem változott a menedzselés, tradelés része a reunionhoz képest. Akkor elkezdem modok nélkül köszi az infókat srácok
NONPLUSZULTRA
A sztori nem egy nagy eresztés sajna, de nem érdemes bekavarnod a modokkal, inkább elõször vidd végig tisztán. Az X-tended mod a személyes kedvencem de inkább úgy próbáld ki, hogy egy teljesen friss telepítésre rakod, mert teljesen külön kezelendõ az eddig megszokottakhoz képest. Az XTC-vel szinte egy teljesen új játékot kapsz amit lehet szeretni és szidni, én csak azért szidom mert nem jött ki a végleges 2.0-ás verzió - de a mostani 1.2-es is kielégítõ szórakozást nyújt.

MerlinW
Csak annyira kavarja meg, hogy új játékot kell kezdened😊

[merlinw.org]

Sippie
Sziasztok! Reunion után megvettem ezt a játékot is, még nem nagyon olvasgattam a TC-s faq-ot, de ami érdekelne, elsõsorban a story folytatására vagyok kiváncsi. Viszont a Reunionba is használtam már x tended, sector overtake, meg feljett khaak modokat, amiket itt is szeretnék majd. Ha végig akarom tolni elõször a történetet érdemes még mellõzni a modokat, vagy már inkább az elején rakjak fel mindent, mert késõbb megkavarja a dolgokat nagyon?
Sziasztok!
Egy ,,kis" segítséget szeretnék kérni. Szeretnék egy hajót készíteni a játékhoz, a starcraft2bõl a Hyperiont. Catia-ban már elkészítettem a model-t, importáltam 3ds maxba, de nem tudom, hogyan tovább. Ha valaki foglalkozik ilyennel, legyen szíves írja le, mit kell ez után tenni. Segítségeteket elõre is köszönöm.
Kvíz játék: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=305870

Rebirth topicba is beraktam, mert azt a játékot is meg lehet nyerni. :-)

régebbi videokarihoz hasznosabb lehet egy régebbi meghajtóprogi tapasztaltam a hd2600xt-vel hogy a 2008 utáni 8.12 fölötti verziószámú meghajtók nem nyújtanak olyan kiegyensúlyozott teljesítményt, és érthetetlen okból belassulnak 8.7 ;8.8 -as meghajtóknál nem tapasztalom.
Az igazat megvallva nekem 2600xp+proci 3200+ ra húzva viszi hd2600xt vagy 6600gt vel 1GB rammal néha köhögõsen alacsony felbontásban
Kösz.

Sziasztok láta valaki ezt link tud valaki erröl többet is mint amit itt Írnak? Ez egy új X game lesz ?
Talán érdekel valakit innen is:

Folytatódhat a NEXUS!

Link

Gyenge, nagyon gyenge ehhez a játékhoz.

Szerintem ne próbálkozz játszani vele amíg nincs egy jobb géped.

proci 3GH pentium 4es. 1.5 giga DDR ram. asus 7900 GS videókari 256 mb memóriával. alaplapot nemtudom de az nem is kell ide.

talán a framerate növelõ scriptek meg modok gépfüggõek?? eddig a no civilians modot találtam, meg hogy a hang gyorsítást szedjem minimumra dxdiagban, meg akkor a lövedékek effektjét csökkentõk meg hogy a reunak a shaderjeit teszik bele és azzal is csökken lehet egyszerre felrakom mindet akkor normális lesz :S

Inkább regéld a géped specifikációit.

sziasztok!
nem tudtok valami megoldást az FPS növelésére? :S próbáltam már a grafikát minimumra venni teljesen meg no civianls modot is betettem de még így is akadozik ha akármilyen kis harc van :S van még valami ötletetek? :S combat modot nem teszem fel nekem nem kell azon kívül mik vannak még? thx

NONPLUSZULTRA
Nekem ezzel nem volt gondom. Egyébként nagyon egyszerû a dolog: ne hagyd, hogy lesérüljön a hajód 😊 Itt minden veszélyesebb és nehezebb, nem lehet ugyanolyan lendülettel belecsapni mint a TC-be - szerencsére.

Én értem, hogy nehezíteni akartak, de én egyszerûen nem élvezem így a játékot... 1 hetet gürizzek hogy megjavítsak egy nyomorult M5-ös hajót? Hát kösz, ebbõl én nem kérek. Fõleg úgy, hogy ez a hajó alapból is olyan lassú, hogy még a járõrözõ küldetéseket se lehet vele megcsinálni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nos, az alap x3tc kicsit árkádosra sikerült, nagyon nagy pénzekhe juthattál nagyon gyorsan. Õk direkt nehezítettek rajta, ugyanis sokan visszasírták az X2-s; Reunionos árakat.

Feltettem az Xtended modot... és óriásit csalódtam benne. Argon Emigrantal indultam, van egy szar Elitem, és minden jól ment addíg, amíg el nem jutottam oda, hogy meg kell javítanom a hajót. Amikor megláttam, hogy az Eliten 1% javítás 8500+ kreditbe kerül... Ezt mégis hogy gondolták a kedves modderek? Ekkora ökörséget még nem láttam. Most akkor hogy is fogom megjavítani az 58%-on lévõ Elitemet úgy, hogy a legjövedelmezõbb küldetés is ad össze-vissza 4000 kreditet. Faszomat beléjük, törlöm is le, és teszem fel az alapjátékot. Csak azt nem értem, minek kellett ilyen baromságot beletenni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Vegyél Tornado rakétát. 10 db-al már el lehet intézni egy Q-t, de legtöbbször nem jönnek full pajzson, így kevesebb is elég, de pontosan kell vele célozni, mert dumbfire. Spliteknél lehet venni.

Köszi. 😊
Nem tudom hogy felejthettem el ha már X3:R óta a kedven hajóm. <#confused>

Hyperion 😉

Könnyedén le lehet szedni egy Q-t is M3-al vagy M3+ hajóval. Sokat kell használni a strafe hajtómûvet és oldalazni, úgy támadni emg elkerülni a lövedékeket. Eltart egy darabig a ledarálása de nem kivitelezhetetlen. Emellett ha kellõ távolságból (nem 5km-rõl, inkább 10-rõl vagy messzebbrõl) megküldöd a célpont Q-t rakéta sortûzzel, akkor még csak lelõni sem fogja a közeledõ rakétákat amik meg szépen elintézik. Vagy még mindig kérhetsz rádión segítséget egy közeli állomástól ha problémát jelentenek az ellenfelek.

Továbbá ha még fejlõdsz idõvel a Q is lecserélõdik K-ra vagy J-re. De egyébként ha fentebb váltasz (mondjuk egy jól manõverezõ M6-ra) akkor könnyedén intézed majd el az apróságokat, nem jelent gondot a M6 és M7 kategória sem, de ekkor még gyorsabban fog nõni a harci rangod mert combosabb ellenfelet intézel el.

Emellett az elõrejutáshoz nem kell folyton harcolni vagy harci feladatokat elvállalni és akkor nem fog nagy ütemben nõni a harci rangod.

A kereskedõhajóid meg olyan helyen üzemeltesd ahol nincs xeno veszély. Egyébként meg a kereskedõhajókat 2-3 kalóz M5 is legyilkolja, nem kell ahhoz xeno nagy hajó.

Hajókat meg nem venni kell hanem szerezni elfoglalással. Ehhez legyen egy TP-d amibe viszel magaddal 10 kiképzett marine-t akik majd megszállják a célpont hajót, miután legyilkoltad annak pajzsait.

A vásárlás másik hátulütõje, hogy nem árt ha elõre gondoskodsz arról, hogy legyen fegyvered a hajódra. M6-ig még viszonylag könnyû felszerelni a jármûveket, bár néhány rakéta vagy ágyú leeht hiánycikk, de afölött pláne kell az elõrelátás és tervezés, a raktározás vagy saját komplexum ahol gyártod magadnak a fegyvereket. Az is megoldás ha feltankolsz adott típusú fegyvergyárakat, gondoskodsz a megfigyelésükrõl (kidobsz a közelükben advanced satellite-et hogy a hatósugarában legyen az állomás és így folyamatosan meg tudod nézni az árukészletét).

JethroHUN
Gondot okoz a harc ja, még a Xenon P-t sikerül szétlõni, de már abból sem egy jön, vagy PX, a de inkább Q, + pár db L,LX,M,N ezek nem gond de a Qaz az. M3mas hajóval :/ És én még el lennék egy ideig M3mal, Scale Plate Green szektorban raktam ki egy Silicon bányát, alig 10 perc múlva már jött is a flotta... hiába raktam ki 3 laser towert vagy mit, a Qnak az nem ellenfél. Az állomást nem tudja kilõni, tovább mennek, de a drága kereskedõ hajóim azok 1 lõvés :/
Csak 12M cr-em van abból nem tok olyan hajót szerezni, amivel harcba is tudnék szállni, pedig az argonoktól már minden vehetõ. Nem nagyon akarok cheatel flottát berakni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Miért akarod csökkenteni (csak nem gondot okoz a harc, mert akkor inkább növeld még pár fokozatot sima harcolgatással és ne feladatokkal és akkor jön egy minõségi ugrás és sok kis vadász helyett csak pár vadász lesz meg M6 és M8 hajók)?

Egyébként ha egy ideig nem harcolsz csak kereskedsz meg felfedezel akkor magától is csökkenni fog a harci rangod. Ugyanígy ha csak harcolsz és nem kereskedsz akkor csökkenni fog idõvel a kereskedelmi rangod.

JethroHUN
Akkor senki nem tud semmi módot a combat rank CSÖKKENTÉSÉRE? 😊 Keresgéltem az egosoft oldalon is de vagy a keresõ rossz, vagy tényleg nincs rá mód 😞

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

A gonereknél (talán Elysium of Light), meg a TerraCorp HQ-n A Home of Light szektorban.

Sziasztok

Jumpdrive meghajtót hol lehet venni?

Volt egy mod-om ami betett egy split bázist a Heretic End sektorba ott volt. De nem emlékszem melyik mod volt. Lehetett csomó más dolgot is venni ott.
Speciel van M6-os is hangárral. A Paranid fajnak van ilyenje csak azt boltban nem veszed meg, azt el kell foglalnod (az ottani örökös saját hajócskája, a X3 Reunion egyik nagy kedvence volt a Bala Gi sztori jóvoltából). Ha jól emlékszem talán Prometheus néven fut és 2 vadász is dokkolhat rá.

A M6-os kategória meg nem elveszett,kifejezetten jó ketyerák is akadnak közöttük amivel vadászelhárítás, nagyobb hajók levadászása is kivitelezhetõ különösebb gondok nélkül. Persze nem kell elvárni tõlük vadász szintû fordulékonyságot de ettõl még kifejezetten jók tudnak lenni. Többek között az ATF és Terran M6-osok nem rosszak, de majd mikor eljutsz Aldrin szektorba ott a Springblossom M6 (kissé tápos bár mostanság állítólag visszafogottabb kissé) elérhetõ lesz de a fentebb említett Paranid M6-os is kitûnõ választás.