12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • József István
    Akinek van Megalodonja, nézzzen már rá a fegyverzetére!
    Elméletileg már lehetne FAA-t tenni alulra és felülre, de nem engedi lecserélni az IRE (???????) -ket!
    Mondanom sem kell, hogy sosem volt rajta IRE!
    A fedélzeti comp. bemondja, hogy FAA installed, de nem történik semmi. (Nem is működnek)
  • Bluefire
    oh h mertél megelőzni :(
  • BBalee
    Steamen már elérhető a 2.0

forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=318292
  • Bluefire
    úgy se terránal kezdtem
  • BBalee
    Ezt egyelőre nem tudni, csak azt, hogy a fő plottal kapcsolatban van. Vagyis terran commander kezdéssel nem elérhető.
  • Bluefire
    hmmm jövő hét hétfő. Az nincs is messze.
    (remélem nem úgy lesz megint megoldva mint a x3tc-ben a HUB plot (addig nem kezdődik el a többi plot amig a hub-al nem végzel))
  • BBalee
    New Features and Improvements:

- New mini-plot: The HUB
    - New mini-plot: Player HQ and UFJD
    - New ships
    - New graphs
    - Added option to disable war reports
    - Megalodon and Xenon I rebalanced and adjusted
    - Introduced setup time for new lasertowers
    - Made USC Baldric Miner available for purchase
    - New sector music tracks in certain sectors
    - Prevent purging all marines, so theres always some available
    - Improved UI handling of typing repeated letters in text fields
    - Improved graph axis display to use round numbers where possible
    - Added minimum notoriety requirement for buying Lasertowers.
    - Added achievements for new mini-plots
    - Added war missions to stats export
    - Added new script commands to support new graphs
    - Added script command to get complex hangar of factory
    - Added missing beacon, drone and mine classes to script editor class list
    - Added <set_notoriety> action to Mission Director for setting notoriety between non-player races
    - Added {object.realigntime@hub} variable for Mission Director for next available HUB gate realignment
    - Added hue/saturation global parameters for "spare" races for use by modders

Fixes:

- Fixed more cases of stuck comms windows
    - Fixed formatting of numbers in certain cases
    - Fixed issues with missing voice when loading saved game in a different language
    - Fixed attacked signal for Sector/Universe Trader
    - Fixed weapon switching when going out of sector
    - Fixed menu display for Defend Sector command
    - Fixed RRF stopping ship commands when it shouldn't
    - Fixed emergency jump and 100% shield recharge for RRF ships.
    - Fixed duplicate actions when using Force option in Mission Director debug window
    - Fixed duplicate events in Mission Director when a variable refers to the player ship
    - Fixed changing of current sector background using <alter_sector> in Mission Director
  • BBalee
    forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=318058

Elrontottam. :-)
  • BBalee
    Igen, de csak 27.-étől lesz elérhető.

forras:
  • Bluefire
    tényleg jön a PHQ meg a HUB? steamen már van is rá acsivment
  • BBalee
    Bill megvan, csak nem lehet hasznalni, mint TC-ben a Goner plot előtt.
  • Bluefire
    UFJD benne van alapból (tudtomal) legalábbis a billentyűzet kiosztásánál ott van nálam a UFJD (nincs kiosztva)
  • Andy0717
    Köszi, így már ismerősebb
  • tomonor
    Unfocused Jumpdrive
  • Andy0717
    Már bocsi, bár nem most kezdem a játékot, de mi az az UFJD?
  • József István
    Remélem ugyan úgy vért hányunk majd értük, mint a TC-ben! :-)
  • BBalee
    Ugy tudom, hogy lesz benne HUB, es PHQ. Talan aktivaljak az UFJD-t is... De, hogy mikor, azt nem tudni.
  • Bluefire
    nincs valami jó hír valakinek a köv ápdétről?
  • BBalee
    Ezt hívják Bennfentes kereskedelemnek. :-)
  • Bluefire
    attól még elégé sokat profitálok :P
  • BBalee
    1.1 patch logjaban:
    - Reduce Reduced excessive Stock Exchanges profitability

Akkor ez nem sikerüt. :-)
  • Bluefire
    hmmm ...okés akkor addig kihasználom (a legfrissebb 1.1)
  • BBalee
    Exploit. Majd biztosan kijavítják. :-) Melyik verzioval jon?
  • Bluefire
    1kis gazdasági tipp:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bányász pár (száz) nividiumot majd egy TS-el vidd el nyana hideout-ban lévő stock exchangebe dokkolva add el a nvidiumot(részvényeket?!)majd a TS hajót elküldve egy másik szektorba. Dokkoltass be egy másik hajót és add el a nividium részvényeket tá-dáám máris gazdag vagy.
  • Romeo One
    Ok, köszönöm!
  • BBalee
    Pontosan.
  • Romeo One
    Értem. Ezek szerint telepítés után külön indíthatom a TC-t, és külön az AP-t, igény szerint, jól értem?
  • BBalee
    A TC total kulonallo, a save is kulon lessz, es erintetlen marad minden az AP felrakasa utan.
  • Romeo One
    Ha TC-re felrakom az AP-t, akkor mi lesz az eredeti storyline-al? A főküldik ugyanúgy végigmennek, vagy érdemesebb előtte a sima TC-t végigvinni?
  • Romeo One
    Az igazi kalózkodást nem támogatja, hiszen a kalózok mindig ellenségesek lesznek. És igazán "gonosz" sem lehetsz, nem tudsz leirtani egyetlen fajt sem a respawn miatt. Ez az egy hiányzik egy picit...
  • tomonor
    Lehetne csinálni egy olyan scriptet, ami ellenségessé válás helyett megfizetteti a kárt veled. Vagy legalábbis felajánlja, ha nem fizetsz akkor lesz ellenséges.

Legalábbis a való életben így képzelném el a dolgok működését, ha már olyan ügyetlen voltál, hogy meglőttél egy barátságos installációt.
  • Sad Moustache
    Van egy trade-elhető X3 Goldboxom a Steamen. Akit érdekel, keressen meg.
  • Pares
    Jó tudni, kösz.
  • BBalee
    Ez valoban bosszanto! Amugy van ap-ban egy gyors bill, amivel ki lehet a turetet kapcsolni, pont amiatt vezettek be, amit te is irtal...

De ha megis osszejon, hogy voros a fel szektor, akkor ki kell ugrani a szektorbol, majd vissza. Ezekutan a legnagyobb rangutol kell csak bocsanatot kerni, es minden ujra kek lesz, ha jo a viszony.
    Owp, illetve kaloz eseten meg scanneles segit.
  • Pares
    Tudom én, hogy lehet bocsánatot kérni, de ez sok esetben teljesen használhatatlan. Például ha sok M5-M3 van a csatában, és véletlenül valakit meglövök, akkor találd meg, hogy ki volt az! Vagy netán ha többször meglövöm, és rögtön pirosak lesznek, erre az összes ágyúm még többet lő majd rájuk... Vannak helyzetek, amikor a baráti tűz alól nem lehet kibújni. Történt már olyan is, hogy úgy nyitottak tüzet az ellenségre a hajóm ágyúi, hogy az ellenség és köztem egy űrállomás volt... Csakhogy én nem vettem észre, hogy az ágyúk az állomáson keresztül próbálnak lőni, és túl késő volt már, amikor észrevettem: az állomás piros lett, és hiába próbáltam bocsánatot kérni, nem működött. Az egész úgy bugos, ahogy van, jobb inkább pontosabb ágyúkat használni, mint az ilyen pazarló, és sokszor abszolút ineffektív, fölösleges energiapocsékoló területre ható ágyúkat használni.
  • BBalee
    Barati tuz utan bocsanatot is lehet kerni.
    Nem baj az, ha van gyenge pontja. A tokeletes fegyver unalmas. A Khaak M6 ossal keptelenseg melle tuzelni, es emiatt hamar megunja az ember.
  • Pares
    FAA nekem jobban bejön, kevesebb az esélye a baráti tűznek, ami elég gyakori a primitív turret scriptek miatt...
  • BBalee
    Igen, tenyleg jo. Főleg ion d-vel kombinálva, amikor a repeszeken átcsuszik az ellensegre.

Az 1.0 verzióban volt egy hiba, ahol az rrf hajókon az elfogásuk után újraindult az rr script, es egyszerűen eltünt. Az 1.1 ben ezt javitottak.
  • Dorgal
    Látod,igazad van.Kedvencem a Cluster flak,nagyon jó hangja van.Más.
    Foglaltam egy Mjölnirt,de ha át akarom küldeni más szektorba,egyszerüen eltünik,ha meg beküldtem eg TS-be,nem engedi kijönni,gyakorlatilag semmit nem lehet vele kezdeni.
    Gondolom a sztori miatt.
  • Pares
    Reuniont utólag játszottam is, a sztorinak meg alaposan utána néztem.