12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Pares
    Van plot, csak annyiból áll, hogy nyírj ki mindent ami nem földi emberből van.
  • NONPLUSZULTRA
    Lennebb írta SaGa Jr, hogy Terran kezdésnél nincs plot...
  • Cyanogen
    Hali!

Nemrég kezdtem el játszani az AP-vel, megcsináltam a flight schoolt. Én úgy aklartam hogy először kiviszem a storyt utána pedig jöhet a szabad game, csak az a baj hogy nemtudom hol kezdem el a küldiket :D Terran commandert választottam kezdésnél, ha vlki eetleg tudna segíteni hogy hol lehet elkezdeni a storyt akkor azt megköszönném :D

Üdv. Cyanogen
  • NONPLUSZULTRA
    Hát én 2 órát játszottam, igazából rengeteg harc van a játékban rengeteg eldobált konténerrel, meg egy abandoned hajót is találtam, kiugrott a pilótája - sikerült kimaxolnom az experimental novámat mire egyáltalán elkezdtem a küldetést - simán csak gyűjtögetésből.
  • Pares
    Csak nem értem, hogy lehet ilyen probléma a játékkal, ha elméletileg mindezt már rég orvosolták a TC-ben...
  • Pares
    Azt is észrevettem, hogy nekem drasztikusan csökken az fps, amit nagy mennyiségben lőnek ki a hajók rakétákat. Egy argon vs terran csatában az argonok jó alaposan megeresztették a terranokat a mindenféle finomságaikkal, hát jó alaposan be is lassult, mindaddig, amíg a nagyja rakéta fel nem robbant, utána visszatért a stabil 60fps-re... Van még mit optimalizálni...
  • mindero
    Rejtelmes a skriptek világa
  • Pares
    Na, talán megvan, mitől a belassulás: a taxis küldetések okozzák a belassulást, minél többet vesz fel valaki, annál jobban lassul be. Van benne valami, mert én gyakorlatilag a kreditjeim 70%-át taxizós küldetésekkel kerestem össze (azért, mert sok küldetésben 1 szektornyit kellett elszállítani pár embert, és milliókat lehetett keresni, igaz nagyon gyors hajó kell, ami megvolt). Szóval elméletileg ha nem csinálunk taxizós küldetéseket, akkor nem lassul be...
  • joceruza
    Már várom!
  • Pares
    Valamikor jövő tavasszal. Elméletileg. Új motor, új rendszer, új univerzum, minden új lesz, egy teljesen új és különálló X játék.
  • joceruza
    A Rebith mikor jön? Ugye az nem kiegészítő lesz?
  • mindero
    A Rebithbe kicsit jobban néz ki szerencsére. Asszem a trailer végén látszódik.
  • Pares
    Na, már nem kellenek képek, találtam magamtól :D

Albion Pride:

• SaGa Jr
    Szerintem senkitől nem kapod meg (illetve a plot-ot végigcsinálva én nem kaptam meg csak találkoztam vele párszor a plot során és akkor tetszett meg). Én speciel elfoglaltam (6 elit katonám pusztult bele a foglalásba) és így jutottam birtokába.

Egy viszonylag gyors, jól forduló, kis méretű M6-os gép. Tűzerőben (egy hátsó torony meg 4 csúzli előre) és raktérben (1000 alatti) nyomába sem ér a Springblossom-nak vagy a két vadászt is fogadni képes Hyperion Vanguard-nak. Ugyanakkor nagyon jól néz ki és nekem ennyi elégnek bizonyult ahhoz, hogy meg akarjam szerezni. 3 db 200-as pajzsa lehet, elég jó ütemben tölti azokat és a fegyvergenerátora sem ad okot különösebb panaszra.
  • Pares
    Nem tudom, de egy képet tudnál róla linkelni? :D
  • mindero
    Azt az Albion Pride hajót kitől kapja meg az ember? Csak mert az a hajó lesz a Rebirth főszereplője.
    Terrant indítanék, de ha az Argon plot során kapom akkor kénytelen leszek azzal nyomni.
  • Pares
    Szerintem én most szüneteltetem a játékot... ez így egyszerűen játszhatatlan... Ha nincs csata, gyakorlatilag majdnem üres a szektor, akkor lehet kb. 10fps, ha meg csata kezdődik, akkor már 5fps is alig van... Nem értem, hogy a fenébe tud így leromlani a teljesítmény... Kiléptem a menübe, indítottam egy új játékot, ott meg minden tükörsimán ment, ugyan azokkal a beállításokkal...
  • SaGa
    Nem lehet, hogy be kell kapcsolni a script editort (Theresallbewings), hogy fusson?
  • SaGa Jr
    Új játékot kezdtem (nem volt TC-s mentésem és nem is tudom kompatibilis egyáltalán a TC-s mentés ezzel a játékkal), méghozzá Argon Patriot-tal.

Mentésekből meg egyet használok (mindig ugyanarra mentek rá, nem növelem feleslegesen a mentési könyvtár tartalmát mert minek), plusz az autosave-eket. Az sem kizárt hogy ez is segít, bár nem hinném. Memóriát viszont kicsit jobban igényli az Albion mint a TC (míg a TC inkább a procit foglalkoztatta, az Albion elég rendesen leköti a memóriát is).
  • SaGa Jr
    Ha eléggé belepiszkálnak, akkor miért ne futhatna rosszabbul? Csak a beépített plusz script hegyek és plusz opciók önmagukban képesek jelentős lassulást okozni. Itt meg jobban belepiszkáltak a szokásosnál, nem csak hozzácsaptak pár script-et. A saját fórumukban írva is volt hogy teljesen kifacsarták a motort hogy lássák mit lehet belőle kihozni. Ez könnyedén vezethet ilyen problémákhoz.
  • Pares
    Te egyébként új Albion játékot kezdtél, vagy egy meglévő mentést töltöttél be? Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, csak láttam, hogy valami ilyesmit írtatok lentebb. Én az Albionon keresztül kezdtem egy Humble Merchant játékot... Lehet ez a probléma, lehet a mentéseket szemeteli tele, nem tudom, az tuti, hogy ez nem normális.
  • Pares
    Nekem meg szabályosan akadozik, az egér is akadozva mozog, nagyon idegesítő, és gyakorlatilag játszhatatlan. A grafikai beállítások nem hatnak rá, próbáltam már mindent, de nem a gépemmel van a gond. TC fut simán órák után is, és a fórumot olvasgatva van egy olyan tippem, hogy ez tuti hamarosan javítás formájában orvosolva lesz, mert minden második topik erről szól, és el is ismerték, hogy FPS gondok vannak. Csak azt nem értem, hogyha a TC ilyen jól fut, akkor hogy a fenébe megy rosszul egy újabb játék, ami elméletileg az elődjére épül?
  • SaGa Jr
    mindero:
    Engem is eléggé lelomboz a dolog, de úgy vagyok vele, hogy ez is csak egy kis kiegészítő, amoylan Bala Gi's jellegű. Hiszen kerülnek be új hajók (lehet hogy a Megalodon meg az új Terran M2 nem új mert valamelyik TC-s patch már betette, nekem mindenesetre az volt, de az Albion's Pride szerintem tuti új gép és nagyon kellemes kis M6-os), van egy rövid kis plot (mondjuk nekem szerintem mocskos mázlim volt, mert a szállítós feladatoknál találtam olyan kilőhető Terran szállítóhajókat amik pont azt a cuccot hurcolták amire szükségem volt, plusz vadászból is sikerült már lőnöm olyat amire szüksége volt a plot-nak, így számomra az hamar lement), számtalan újdonság (a tőzsde tényleg nagyon jó és a gazdaság is élénkebbnek tűnik), meg ott a háború is plusz háttérnek (noha nem sok vizet zavar sajna). Kiegészítőként, színesítő modként príma. Külön játékként kezelve csalódás.

Pares:
    Nekem speciel segített a kilépés és belépés a lassuláson (ami úgy 8 órányi játék után már jelentkezett pedig csak a plot miatt lényeges szektorokat látogattam ami alig egy tucatnyit jelent).
    Nem tudom mitől van. A felfedezett szektorok és kihelyezett szatellitek számától úgy láttam nem függ (nálam legalábbis, most már 100 fölötti a felfedezett szektorok száma és úgy nagyjából 70 adv. satellite is ki van rakva), csak hogy mennyi ideje nyüstölöm.
    A beállításokkal én is játszadoztam, de őszintén szólva a látótávolsággal történő machináción kívül más nem hozott nálam látható és érezhető változást. Kezdetben high-on volt a látótávolság de visszavettem medium-ra, így tovább tudok egyhuzamban játszani és mikor beüt a lassulás, az is enyhébb.

Amennyiben egyhuzamban max 4-6 órát játszom, úgy nincs lassulásom. Utána viszont már észrevehető (nem szaggat a játék csak érezhetően lassul, de még mindig folyamatos tud maradni, nincs akadozás).

A jelenlegi konfigurációm meg nem egy top kategóriás vagy éppenséggel gamer gép (E8400-as proci, 4 giga DDR2-es ram, videokártyának meg egy HD 6670 1 Gb GDDR5-ös memóriával).
  • NONPLUSZULTRA
    Persze de a legtöbb témában türelemre intik a felhasználókat :P
  • Pares
    Hát, tegnap nem egyszer ki meg beléptem, a grafikát a totális minimumtól a totális maximumig mindenre állítottam, és ugyan úgy szaggat. Ehhez képest amikor kezdtem a játékot, a beállítható legmagasabb beállításokon is stabilan kiakadt az FPS mérő 60FPS-nél, viszont az utóbbi időben (most lehetek úgy 10-15+ óra játékidőnél) rohadtul belassult a játék. Annyi változott az elejéhez képest, hogy egy csomó szektort felfedeztem.

Ami a legérdekesebb, hogy kíváncsiságból, segítséget keresve felmentem a hivatalos fórumra, és az Technical Help topicban az első oldal X topikja közül a háromnegyede pontosan ez vagy nagyon hasonló problémáról szólt...
    A TC órák után is fut teljesen simán max. grafikán, az Albion meg csak az első pár órában, aztán fokozatosan leromlik...
  • mindero
    Hát ez így elég lelombozó. Pedig már épp kezdtem volna játszani, de ha ennyire nincs benne semmi értelmes (megint) akkor inkább Third Age, Assasins Creed, meg Nehrimezek tovább.
  • József István
    Akkor BAKFITTY!
    Gyarapítom tovább az ipart, mint "bukott" mágnás!
  • SaGa Jr
    Az az új plot amit azért tudsz emgcsinálni mert a H. Merchant az egy commonwealth-es indítás.

Amiből kimaradsz az a konkrét War része a játéknak (semmi másból nem áll mint hogy a 7 vagy 8 problémás szektorban folyamatosan azon munkálkodsz hogy a tieid legyenek a győztesek és ne legyen egyetlen ellenség sem odabent). A plot ebbe nem folyik igazából bele, bár nagy néha, időlegesen átküldenek egyik másik területre hogy ott segíts, de akár odamész akár nem, a plot megy tovább. A War része a játéknak meg csak a Terran Commander és az Argon Patriot kezdés esetében van kidolgozva (már az Egosoft szerint). Semmit nem veszít aki kihagyja (mondjuk az a baj hogy az sem aki a plot-ot kihagyja mert annyira semmilyen hogy csak na, ráadásul még rövid is).

Aki meg a custom game-et választja az mind a War mind az új plot lehetőségéről lemond. Azért arra kíváncsi lennék milyen újdonságot rejthet a boron-os új kezdés aminek a nehézsége eszement magas és sajnálatos módon az az undorító Steam is kell hozzá (már hogy be legyen jelentkezve az ember).
  • József István
    Nyilván így van!
    Milyen konkrét részről maradok le mint H.Merc.?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az Albionos hallgatózás megvolt, mamusz védelmezés is.
  • SaGa Jr
    Az AP kapcsán érdemes felkeresni az Ego fórumát mert ott írogatják mi módokon lehet a régebbi scripteket életre kelteni AP alatt. A dolog nem egyszerű (a plugin manager-t sem egyszerű életre kelteni úgy, hogy tényleg az AP alá pakolja a scripteket és ne a TC alá).
  • SaGa Jr
    Melyik plot-ra gondolsz?

Ha az újra, akkor amint megtalálod (már a helyet ahol indul) felveheted és csinálhatod. Már ha Commonwealth-es indításod van. Máskülönben nem.
    Amennyiben az Argon Patriot-tal indítasz akkor meg alapból ott szerepel a feladatlistában hová kell menni. Terran indításoknál nincs új plot. A tényleges háborúzás (amúgy egy vicc, sosem fog kimozdulni a megadott szektorokból a harc csak folytonos cserebere megy hogy éppen ki birtokolja azt a bizonyos 7 vagy 8 szektort) és annak hatásai is csak két kezdésnél élnek (Terran Commander és Argon Patriot), a többieknél ez inaktív. A többi kezdésnél nem lesznek nagy, egymásnak rontó flották és gyilkolászások. Arról nem is szólva hogy igazából a bunyó csak az Argon és a Terran/ATF frakciók között zajlik. A többieket békén hagyják a Földiek (teljes nyugalomban elsiklik egymás mellett egy Boron Megalodon és egy Tyr vagy az új M2-es Terran hajó anélkül hogy egymásra szegeznék a fegyvereiket, sőt a lövedékeik is átmennek egymáson így összeugrasztani sem lehet a feleket!).

Magyarán ha minden újdonságot egyszerre akarsz élvezni akkor egyedül az Argon Patriot kezdéssel teheted meg maradéktalanul.
  • NONPLUSZULTRA
    Hát ez a része okés, mert TC-ben is használtam és XTC-ben is tehát ezt vágom.
    Ugyanez AP-ban nem műxik (nekem). A mellékelt kép szerint működnie kell de nem találok hozzá infót :(
  • Andy0717
    Köszi a válaszokat, akkor szenvedek tovább
  • József István
    Humble Merchant-tal kezdtem és ugyan úgy megy a plot!
  • József István
    Talán nem köveztek meg, ha elárulom: Ha valaki időnként pofázik háborús témában, akkor már egy küldetésben vagy. Elméletileg (enter,enter) jelzi is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A küldetés pedig nem más, mint lazán lelőni két három ellent. Ez amolyan lojalitás próba. Egyszer csak adni fog egy "valódi" küldetést, ami már sokkal konkrétabb lesz. Később is előfordul majd, hogy visszaküld a háborús zónába "parádézni".
  • SaGa Jr
    Csak lépj ki a játékból, várj egy percet és lépj be megint, menni fog lassulás nélkül (nálam ez bevált).
  • SaGa Jr
    Terran esetében ne várj plot-ot mert nem lesz.
    Csak az Argon Patriot kezdésnél van új plot (ami igen rövid). Terran commander-nél meg War van (harc a problémás szektorokért, azok megszerzéséért), de plot az nincs. A többieknél semmi war és semmi plot (már új).

Amennyiben nem érted a szövegelést (mikor magyaráz egy rendszerről akkor vagy azt támadják tehát rongyolj oda és védd meg vagy oda támadtok ti és azért kellesz hogy elfoglaljátok), akkor kapcsold be a játékon belül a feliratozást. Valamelyik Global Commands menüben van benne, ne az options-ben keresd.
  • gallardo
    Igen nekem is így van, elég idegesítő dolog.
  • SaGa
    A TC-be nem rakja be a scripteket a telepítője. Abban a könyvtárban, ahova felrakta magát a Scorp Map, az egyik alkönyvtárban vannak a scriptek, amiket be kell másolni a TC megfelelő könyvtárába.
  • Andy0717
    Sziasztok, senki nem kezdte terránnal? Olvasgatok itt és mindenki eléggé előre haladt, én meg csak kínlódok a kapott Katanával és se plot, se küldi az állomásokon. Időnként feltűnik néhány argon hajó, de azokat is kilövik előlem ( ez az EMP egy nagy gagyi fegyver, de ne nem enged mást venni). Egy fazon időnként megjelenik a monitoron és gagyog valamit O. Lir-ről, de az angol tudásom hiányos kissé (az írott szöveget jobban értem). Megpróbálok bemenni Omicron Lyrae-be, de hamvába hull az elején, mert egy oldalnyi vörös argon van ott és nem tetszem nekik. Fogalmam sincs, hogyan tovább. Valaki, tanács, vagy javaslat?