X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én azt se értem egyébként hogy vadászokba minek fegyvereket váltani. Minden fajnak lehetne egy specifikus fegyvere, minimális eltéréssel (boron zöld, argon kék, split piros stb...) és akkor talán jobban is nézne ki egy nagyobb csata, nem lenne az a szivárványszínû kavalkád.
Úgyis mindenki HEPT, meg PAC, esetleg PBE-t használ, a többi értelmetlen.
Ezektõl a lángszórószerû vadászfegyverektõl meg falra mászom.
Sajnos én ilyen Freespace-es konzervatív emberke vegyok <#vigyor4>

Jaja, ezzel frankón egyetértek.

Mountokat nem lehet befolyásolni. Mondjuk eléggé elrugaszkodott lenne a valóságtól, ha olyat lehetne csinálni (én még azt is túlzásnak tartom, hogy az ûrbe, dokkolás nélkül lehet variálni a mountokat)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Most a fegyver cserérõl kérdeznék, h kell használni?😊

Mert azt tudom megcsinálni, h ha lenyomom az 1-est akkor 8 ágyú lõ, ha a kettest akkor meg csak amelyiket, akarom, de fegyvert nem tudok cserélni.

Nem lehet beállítani azt, h csata közben tudjak gombnyomásra fegyvert cserélni? Mindig nekem kell átkattingatni mindet?
Mondjuk hátra is PSG?

Nah felfegyvereztem a deimost😊

elõl 6 PSG 2 ISR, Kahak M2 destroyert szembõl szétkaptam, úgy h 88% maradt a pajzsom😊 Kahak M6 os 3 másodperc😊

Viszont egy-két kérdés:

1. A PSG akkora fehéres kört lõ, h beteríti a képernyõm és nem látok szinte semmit, ez normális?😊

2. Hátsó turretbe mit érdemes tenni? nem megy fel oda FAA...

Jelenleg:

elõl 6 PSG 2 ISR
2 oldalt 2-2 FAA
lent-fent 2-2 ISR
hátul 2 HEPT- ezt tuti cserélni kéne😊

Viszont a baráti tûz télleg cinkes, elõre kéne venni a 6 PSG mellé 6 valamit, amire átváltok ha van a közelben baráti hajó, mit javasolnátok?

Így elsõre elég dúrva, hogy az M6-os Kahak hajót a springblossommal lõttem 12 secig 8 MAML-al, msot meg 3 sec alatt elfüstöl😊 szóval tetszik a dolog, annyi h majd ha tudok akkor szerzek 4 IBL-t és oldalra azt teszem majd😊
Nem, a terület irreleváns. Ha Paranid területen van kalóz bázis vagy olyan nem kalóz bázis amin van kalóz, aki fel tudja ajánlani, akkor lehet.

Azt hiszem tévedtem a hackeléssel kapcsolatban, mert nem paranid, hanem kalóz területen van lehetõség az ilyesmire.
Ugyanúgy ahogy küldit vesz fel az ember úgy lehet hackelési lehetõséget kapni tehát a paranid felségûrben kell szerencsét próbálni, mert ez randomra megy és eléggé ritka. A PSG-s konfig nem rossz bár én energia spórolás miatt HEPT-tel keverem, de ez a konfig akkor hasznos, ha nincs közelben saját, illetve baráti hajó, mert gyorsan veszít az ember a megszerzett népszerûségébõl. Ezért ilyen esetekre átfegyverezem a hajót ISR és FAA-kal. Ha az ember kereskedõktõl jelentõs bevételt akar, akkor kb. 20-at érdemes beüzemelni (nagy raktérkapacitás a sebesség nem számít, de azért mindent érdemes max.-ra tuningolni, és ellátni minden jóval), ha megélni akar belõle akkor 50+ szükséges lehet. A gyárkomplexumok is jó bevételt hozhatnak, csak ezek építéséhez jelentõs kezdõtõkére van szükség, talán egy egy jó helyre rakott powerplant hamar hozhat egy kis pénzt. A Deimos nem carrier ezért elég kevés vadász fér el benne, és semmi szüksége vadásztámogatásra, mert még a barátságos visszafogott konfiggal is elvégzi a vadászelhárító feladatokat. Ha egyszer carrierem lesz, akkor vagy az idõközben összefogdosott vadászokkal töltöm fel, vagy ha vadászt kéne vennem akkor Cutlass, nyolc darab (rakéta használat nélkül) képes veszteség nélkül (persze némi sérülést beszedve) lenyomni egy Xenon Q-t, az meg hogy néhány M5-tel kicsit tovább kergetõznek, annak nincs jelentõsége.
Hogy lehet gyárat meghackelni?😊

És akkor te h szerelnéd fel a Deimost fegyverekkel? Illetve vadászokból gondolom M3-at kéne venni, de milyet? A scimitarom pl nagyon szerettem, vagy mit javasolnál?

Rakétákból is be akarok tankolni, néztem h a Hammerhead darabja 80K😊 Lehet lassan neki kellene állnom gyárakat lerakni,meg kereskedõket venni, h fel tudjam fegyverezni magam. Van egy kereskedõm 25-ös szintû, UT-n van, de alig hoz pénzt... Pedig jumpdrive van rajta, energy cellt is veszi magától, szal rendesen kereskedik, dehasznot alig hoz szegényke😊
A fõsorra is érdemes legalább egy más fegyvert is rakni a hamarabbi tûzkiváltás miatt, de a 7 PSG-nek elég nagy étvágya lesz ezzel számolni kell a csaták során. Ahhoz, hogy az ellenfelek bármilyen fegyvert dobjanak ahhoz elég nagy balhé kell, ezért IBL-t egyszerûbb vásárolni (egyébként két lehetséges szektor van és nekem is az volt a helyzet hogy csak az egyikben találtam gyárat). A vásárláshoz segítség: vagy sokat kedveskedsz a kalózoknak, vagy meghackelteted a gyárat (én ilyen lehetõséggel a paranid felségûrben találkoztam), én így vásároltam egy tucat IBL-t.
Sehogy, most fegyverzem fel😊 Kalózoknál nem lesz +5-ös vagy mekkora rangom soha sztem, szóval lõni kell magamnak IBL-t, viszont hiába vannak dronjaim, csaták után csak rakétákat hagynak hátra a hajók semmi mást:S

De télleg 100 kilõtt hajóból kb hány normális hátrahagyott fegyverre kell számítani?😊

Még egy kérdés: Van valami gyár keresõ valahol, ami ad koordinátákat is? Mert most is a PSG gyárat keresem a szektorban 10 perce, 4 szer körberepültem de sehol nincs, pedig írja a játék h ott kéne lennie😊
Mivel Paranid Deimosról van szó, ezért nagyon erõsen kell hinni Priest Emperor Xaar-ban és várni, hogy a csoda ránk találjon. <#eplus2>

Ja és a PSG rõl azt olvastam itt a fórumon, h 2 km-re is simán elvisz, ezért kombináljuk FAA-val ugyanazon toronyban, h már 2 km rõl elkezdjen a gép vele tüzelni, de a Deimosnak a tornyaiba 2 fegyó fér, akkor 1 PSG, FAA kellene?

Így van, anno én írtam a fegyver guideomban a metódust. FAA a legjobb erre a célra, de bármilyen PAC/HEPT szerû fegyver is megteszi.

Csak kíváncsiságból, 4 IBL-t honnan szereztél ilyen gyorsan a Deimoshoz?

1. Másnapos vagyok😊
2. Nagyon másnapos vagyok😊

3. Úgy csináltam h odahívtam a springblossomom, azt bedokkoltam, feltöltöttem, kidokkoltam, át töltöttem, csak így picit macerás😊 Van gyorsabb megoldás, ami elkerülte a figyelmem?😊

Más: Deimost vettem végül, beleszerettem a külsejébe😊

Elõre 8 PSG, oldalra 2-2 IBL, többi helyre FAA? Ez így életképes? Nem fog túl sok energiát zabálni? Amúgy fent van a MARS mod, ha jól értem, akkor mindenbõl vegyek több fegyót, és az automata ágyuknál majd cseréli, h épp mivel éri meg lõni?
Ja és a PSG rõl azt olvastam itt a fórumon, h 2 km-re is simán elvisz, ezért kombináljuk FAA-val ugyanazon toronyban, h már 2 km rõl elkezdjen a gép vele tüzelni, de a Deimosnak a tornyaiba 2 fegyó fér, akkor 1 PSG, FAA kellene?
Legegyszerûbben ez két hajó közötti árucserével oldható meg. Ha olyan M7-esed van amibe vadász tud dokkolni , akkor azzal is töltögethetõ. Egyébként melyik M7-t választottad?
komolyan ha erre nem jössz rá magadtól akkor ez a játék nem neked való..... -.-"

na vajon régen a nagy hajók, amik nem fértek be a dokkba hogyan lettek feltöltve?

Köszi tippeket, most viszont az lenne a kérdésem, h az m7-esre h tudok energy cellt venni? Mert a soalr plantba nem enged dokkolni és trade menüt se ad be:S
1. Ha az ember sok kicsi küldit vállal, akkor egy idõ után egyre kellemesebb ajánlatokat kaphat, ezért én szinte minden fajta küldit elvállalok (a követõs és kísérõs küldiket nem, mert azok hosszadalmasak) a legjobb fizetség egy taxis küldiben volt 10 millió.
2. Én személy szerint a Tigert javaslom elsõ M7-nek, meglehetõsen agilis jószág, a panther kívételével kipróbáltam az összes m7-t (amit elsõ körben meg lehet venni), és ezzel voltam a leg elégedettebb. Pár szóban a többirõl: Tresher: nagyon nagy, ezért nehéz vele közlekedni, és méretei miatt könnyen eltalálják, Shrike kicsi fegyvergenerátor és lassú, Cerberus: semmi kiemelkedõt nem tud, nagyából ugyan ez mondható el a Yokohamáról, Deimos: PSG-kel ellátva elképesztõ vadászelhárító képességei vannak, de így nagyon antiszociális hajó, viszont PSG nélkül csak a nagyobb pajzsa ami miatt jó választás lehet.
Kis update: Multigalaxy mod megjelent angolul.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3532234#3532234

1. Vállald el az olyan keveset adó küdletéséeket is. Azok gyorsan megvannak. Minél több harci küldetést vállalsz el annál több lesz idõvel a nagyobb pénzt hozó harci feladat.

2. Neked kell megvenned a vadászokat is. Egyesével vagy többesével ahogy tetszik. Ha egyszerre többet veszel akkor egyszerre többet is szerelsz fel. De általában ha valaki panther-t vesz addigra már jópár vadásza van egyébként is és pont azért veszi a panther-t, hogy egy helyen legyen az összes.

M7 és annál angyobb hajók esetében nem sokra mész a fixen elõre tüzelõ ágyúkkal, mert a gép eszement szarul fordul így nem tudsz rajta maradni a célon. Ezért jók a tornyok, azok követik a célt. Meg aztán lehet azokat is irányítani, csak közben nem a hajót fogod majd vezetni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sziasztok, épp gyûjtök egy m7-esre, igazából 2 dolog érdekelne:

1. Harci küldiket vállalok, de rengeteg kis fika 100K-t adó küldit dob be, van h 20 percig csak az megy, h keresek olyan küldit, ami legalább millát ad, ugrálgatva a szektorok közt:S Nincs valami tipp, h lehetne gyorsan pénzhez jutni?😊

2. Melyik m7-est vegyem? Visszaolvastam és a panthert dicséri mindenki, de azt mennyire nehéz vadászokkal felszerelni? nekem kell megvenni a 30 vadászt és felszerelni 1-esével õket, vagy ez h megy? Fõleg h 1 gyárba kb 1 vadásznak elég fegyvert adnak...

A másik, h picit fura h nincs általam irányítható ágyúja, csak turretek, az okés, h amit adok célpontnak azt lövi, de mégse ugyanaz😊

Egyébként m6,m7 ellen kéne leginkább, a kis fika vadászok úgyse zavarnak sok vizet😊
Szóval melyik típusok jöhetnek szóba?
Verziótól függ, hogy el lehet-e foglalni a deca-t.

Okosabb nem lettem,de azért köszönöm.
Valamelyik hosszútávon sem. A New home plot részben a xenon vírust elkerülõ CPU hajókról szól, van benne kettõ is.

hát, rövidtávon nem.

Nehezebb kezdésnek ehhez nincs köze, az csak azt befolyásolja, hogy milyen kezdeti feltételekkel indulsz, tehát reputáció, hajó és pénz mennyiség valamint egyes kezdés igen kacifántos szektorban is történhet, pl. Xenon Core szektor kellõs közepén.

Semmi gond, de az sem Xenon. Xenon és Terraformer az nem ugyanaz.

Sovereign Serenity Cream.

Super Star CPU

Egy kérdésem lenne: Ha nehezebb kezdést választunk, akkor a plotokban is komolyabb ellenfeleket kapunk, vagy ez csak a fight rankunktól függ? Elõszörre az argon kereskedõ kezdést választottam, de így az Operation Final Fury Plot utolsó csatája teljesen komolytalan: bementem az Osakámmal (fight rank: warlord 43%) és egyetlen egy nagyobb shipet sem tudtam lelõni, mert olyan komoly segítséget kaptam, illetve annyira kevés ellenfél volt, hogy mire valamit megközelítettem, akkorra a többiek lelõtték.
Az igazából CPU,csak hülyeséget írtam.Elnézést.
Xenon SSC? Az mi?

Sziasztok!
Valakinek sikerült már/rajtam kivül/elfoglalnia a Terran plot végén a xenon SSC-T?
Van valami trükkje,vagy csak én bénázok?
Köszi elõre is.
Itt valami nagyon nem stimmel, kapcsold ki akkor az autoaim-et, célozz szemmel.

Felraktam a MARS modot, hátha segít, de semmi változást nem észlelek:S
Voltam dockban, és megvettem softwert, fent van a hajómon, tudok is benne mindenfélét álíltgatni, de csata közben nem tûnik fel semmi, vagy valamit elszúrtam?

Am most folyamat csatázok, de pl Kahak M6 osok nagyon kiidegelnek, kikerülhetetlen sugárral lõnek és eltalálnak 2,5 kmrõl, és úgy fogy a pajzsom h öröm nézni...

Annyira rossz így, h hiába van ott a célkereszt, ha abba célzok 1 lövedék se talál, de csak a MAML esetén a Springblossomon:S Megpróbáltam már mindent, újrarakni a fegyókat, K-t kapcsolgattam, de semmi javulás:S

Sztem nem normális, h a MAML full mellé lõ, pedig a célkeresztbe lövök tisztán, max 1 km rõl...
Akkor okés. Nekem emlékeim szerint nem igazán voltak gondjaim a MAML-al találat ügyileg, de az is igaz, hogy rég toltam Springblossommal. Az elsõ fél milliárdamat azzal kerestem fight küldikben, utána tartalék állományba került mindhárom.

Dogfightnál szembõl támadni nagyon becsületes, de nem okos dolog. Ami nem megy elõrõl azt érdemes megpróbálni oldalról (pl. Carrack M7), vagy hátulról (a legtöbb M6), mert onnan kisebb tûzerõre számíthatunk. Szembõl a Xenon Q-kat szoktam támadni rakétákkal, mert egy fregatt szintû fegyverrel nehezebb eltalálni az érkezõ rakétát, viszont arra vigyázni kell, hogy a Q lõtávján kívül maradjak.
Erre odafigyeltem elöl csak MAML van 8 db, annyi fér Springblossomra ugyebár elõre. Többi helyen SSC...
Csak PMAML van elõl vagy van mellette EEMPC, netán PSSC is? Tudniillik nem szabad keverni a jelentõs különbségekkel bíró fegyvereket azonos ágyúsoron vagy lövegtoronyban.

Hát majd gyakorlok, mert egyenlõre a 8 HEPT-es Skironommal feleannyi idõ alatt leszedem az M6-okat, azzal még az m3-akat is vígan eltalálom, Springblossomnak viszont az SSC nagyon ütõs, m3-4-5-öshajók mellett elrepülök és robbannak is, csak m6 ellen vagyok bajba, mert hiába a több mint 3 km-es lõtáv ha 800 méterrõl is fele lövedék mellé megy... Ráadásul a kicsi pajzs miatt nem mûködik h szembe mék, és frontálisan közelrõl szétkapom,Skironnal vígan ment😊

Springblossomnál gondolom arra kéne ráérezni, hogy a sebességbõl adódóan úgy manõverezzek, h az ellenséges m6-ok nem nagyon tudnak eltalálni, de én meg igen õket, a vadászok meg jöhetnek, hullanak is el rögtön, amint mögém kerülnek, hála a hátsó 4 SSC-nek😊 Csak hát a célzás bajos, hiába a jó lõtáv és a 360-as speed, ha a MAML 1 km nél távolabbról használhatatlan:S
Ez nem bug, hanem feature. A MAML nem egy pontos fegyver, de sokat segít ha lecsökkentjük a sebességet kb. 100-ra, illetve felvesszük az ellenfél haladási irányát (vagy a vele ellentétes irányt) akkor sokat javul a helyzet. Ha az ellenfelem egyetlen M6, akkor inkább az SSC-re hagyatkozom maximális sebesség mellett.
Valaki tapasztalt rajtam kívül oylan hibát, h a springblossomon levõ prototype MAML auto célzással, és fight command sotware 2 vel is full pontatlan? Ahova jelzi h lõni kéne, ha oda lövök 1 se talál, folyamatosan az ellenség mögé lövök, gyakorlatilag egy ellenséges M6-ost 800 méterrõl nem talál a fegyver, a Sironomon levõ HEPTnél pl simán mûködik, és jól a célzórendszer, de a MAML-nál totál használhatatlan:S Ezzel lehet valamit kezdeni?
az a gond, hogy rosszul fogtad fel a modolást. A TBullets fájl az csak a golyó, vagyis a projectile tulajdonságait változtatja. Ahhoz hogy a nevét változtasd valaminek, ahhoz az egyik nyelvi fájlba kell kutatgatnod, ahhoz hogy a fegyver tulajdonságát ahhoz a TWeapons (ha jól emlékszem, volt már egy jó éve hogy modoltam), stb stb. Itt mindennek megvan a maga helye, minden összefügg mindennel, és ha nem érted a dolgot, akkor nagy gondban vagy modolás téren.

Doian Gray
Hello. Pár napja birbitélek már az egyéni fegyverzet megkreálásával de gondba akardtam. Nagyba.

Ugye megnyitom a TBullets cuccost. És ott megcsinálom a lõszert amit kell kilõjön a fegyver. De nem tudom a fegyverhez megcsinálni, és a fegyvert sem tudom megnevezni mert nem engedi... és a lõszerfajtát se tudom beállítani neki mert nem mutatja a listában akkor se ha elmentem... mi a gond ilyenkor?

Jó lenne ha valaki szakavatott ebben most már segítene mert nekem nem akar nagyon mûködni ez... pedig igyekszem.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

meg ha fent van a station financial manafer akkor a kereskedõhajóid is vesznek csak be kell kapcsolni az autojumpot

Csak az Universal Trader vesz magának EC-t ha van a gépen jump drive. Ha nincs akkor az sem vesz.

Másnak iylet beállítani emlékeim szerint nem lehet.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A hajóimnak mit kell beállítani hogy vegyék maguknak az EC-t a jumpdrivehoz?
Az, hogy milyen fegyverek a leghatékonyabbak egy olyan hajón amit te irányítasz az a támadási stílusodtól is függ, ez egyénenként eltérõ. Leírom, azt hogy én hogy fegyvereztem fel a springblossomomat: fõ sor 6 MAML és 2 SSC, a kettõ között váltogatok, attól függõen, hogy vadász(ok), vagy nagyobb az ellenfél. A többi helyre én csak SSC-ket raktam. Fõleg a két oldalsó helyre jó az SSC, nekem legalábbis ezek hozták a legtöbb hatásos találatot. Ezzel a konfiggal eléggé szépen szét lehet csapni a vadászfalkák között, MAML lõszerbõl nem kell sok, mert a fegyver tûzgyorsasága alacsony, viszont érdemes spectre rakétából feltankolni, mert pl.: egy xenon Q az már igényli a törõdést.
A hajómenedzsmenthez meg csak annyit, hogy érdemes õket baráti shipdokon hagyni és elrejteni a menübõl (ezt a command consoljukban állíthatod be), mert ritkán fogod használni õket. Érdemesebb valami nagyobb fenevadat nézni, mert ahol egy springblossommal nem boldogulsz, ott már ezek a hajók se sokat segítenek rajtad. Az M7 és M2 kategóriában szerintem már sokkal nehezebb a választás, és ízlés dolga hogy ki mit preferál. A választáshoz egy kis segítség: http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/list.php és http://www.x3wiki.com/index.php/Ships .