12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • paj01
    Azert az aranyos h az első easy! kildetes h menjek valami argon sectorba egy cenraurral nem sikerult:D hulye gep egy xenon sectoron keresztul akar vezetni. Faja volt mikor gyanutlanul betoppantam oda, az automata mondja h xenon sector 34.... game over:D
    Jo ez a tozsde dolog. Teladium monopoliumot csinaltam az argon sectorokban:D Legyartok egy csomot megveszem az osszes reszvenyt minima aron aztan eladom vagy szetlovom:) a legyartott teladiumot es eladom az osszes reszvenyt max aron:D
  • NONPLUSZULTRA
    Hm egy ideje szopatom magam a Scorp Map-al, nem tudom rendesen telepíteni, a Controls menüben az Interface alatt nincs Extensions címszó így nem jelenik meg a menüben a find objects parancs sem:(
    Pedig tudom, hogy össze lehet hozni valahogy:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://imageshack.us/f/23/x3apmapeng.png/

Ötletek?
    Valaki?
  • Pares
    Nektek is belassult a játék így pár óra játék után? Mármint felfedeztem kb. 80+ szektort, és bármire állítom a grafikát, ugyan úgy szaggat. Egyre több szektor van, annál lassabb a játék vagy mi?
  • gallardo
    normális
  • Nuku
    Hy!
    Az normális, hogy a Plutarch HQ eltűnt az Ore Beltből? És ha nem, akkor a TC-hez való cheat kompatibilis-e az AP-vel(csak azért hogy vissza tudjam rkni, és ne keljen újrakezdeni).
  • József István
    Sajnos befőttes gumit és/vagy nehezéket nem adnak hozzá!
  • Pares
    Hát az alapfelszerelés a szkafanderben.
  • Redmaster
    Kösz az infót. Szerintem 3-4 hónapomba belekerült volna hogy rájöjjek magamtól. És azt a javítólézert meg kell venni valahol vagy mindig van egy a zsebembe?
  • Pares
    Hát ha nem akarsz az egyik shipyardban leparkolni, hogy jó busás áron megjavítsák azt a pár hp-t, akkor akár kiszállhatsz a hajódból, és saját kezűleg is megjavíthatod (Eject, utána jobb gombbal tudsz javító lézert lőni a hajódra, ami lassan de ingyen javítja a hajót).
  • gallardo
    A hajógyárban tudsz hajókat javíttatni, csak sajnos elég költséges a dolog.
  • Sippie
    hmm... van benne saját shipyard építési lehetőség, és sector takeover? :D
  • Redmaster
    A hajókkal mit kell csinálni hogy javuljanak? Mert a centaurnak egy kicsit lefogyott a hp-ja és így még a sebessége is és amíg visszaevickéltem a kezdőszektorba addig nem javult semmit. Gondolom le kell parkolni valamelyik állomásra, csak azt nem tudom hogy mindegy milyen állomás vagy van külön erre a célra valami?
  • Pares
    Na, pár óra kisérletezés után eléggé belejöttem a tőzsdézésbe... ezen rohadt sokat lehet kaszálni... csak türelem és idegek kellenek :D Pl. volt egy cég, amibe 4 millát fektettem, és amikor jól alakultak a számok, akkor majd 8 millát vettem ki... Biztos lehet ennél többet is keresni (99-es indexen vettem és 70 környékin adtam el)...
  • Pares
    Hát tapasztalatból mondom, hogy sok szektor át lett nevezve, sok új szektor van, ettől függetlenül még elég jól lehet használni a TC-hez készült térképeket is, csak készülj fel rá, hogy jó pár új dologgal találkozhatsz, ha felfedező körútra indulsz.
  • Fickesz
    Üdv mindenkinek!

szeretném kérdezni tud valaki térképet x3 AP-hoz
    vagy működik a TC térkép?
  • tomonor
    Kommentedet értelmetlen kritikaként értelmeztem, és töröltem.
  • SaGa Jr
    mindero:
    Nem vették ki, ott van benne még mindig.

Az viszont igaz, hogy például az új feladatsornál a második küldetésre egy spéci M5-ös a harmadikra meg már egy Centaur lesz a játékos alá pakolva (ami helyett többre megy ha az alap Elite-tel végzi a feladatát nem pedig azzal a tetű lassú vacakkal). De mivel senki nem kényszeríti rá a játékost arra, hogy azonnal ezeket a feladatokat csinálja így nem kell velük foglalkozni amíg nem akar (bár például Argon kezdésnél alapból ott vna a mission részlegben és lehet menni feladatot csinálni).

crossy104:
    Jobb lenne ha a figyelmetlenséged (megismerés helyett fejesugrás a játékba) miatt nem a játékot hibáztatnád, hanem kicsit körülnéznél és ismerkednél az új játékkal.

Miért ne lehetne menteni? Körülnéztél te egyáltalán vagy csak hűbelebalázs módjára fejest ugrottál az új feladatokba?
    Speciel a kezdő helyszín (mondjuk Argon patriot esetében) közvetlen közelében (Treasure Chest-től északi kapu) lehet venni salvage insurance-ot jó pénzért és lehet menteni.
    Továbbá ha kilőnek (mi okoz olyan nagy gondot, az a pár vadász meg M6-os Terran hajó?, mert ha igen akkor fogod még a fogadat szívni rendesen ha már ennyi megakaszt) a vacak és lassú, meg gyenge centaurt használva akkor ne használd azt. Egy vadássza sokkal többre mész mint azzal a roncshalmazzal. A kérdéses feladatban nem kell azt használnod. Az azt megelőzőben a Discoverer-t azt használni kellett de a M6-ot nem kell.

Miután letudtad az első lövöldözős feladatokat lesznek majd áruszállítósok és vadászszerző feladat is (jutalomként vadászok kaphatóak).
  • mindero
    Már hogy nem lehet menteni? Kivették a Salvage Insuranc-ot?
  • József István
    Harmadik küldetés?
    Tizenkét milla?
    Alszotok ti egyáltalán?
    Húsz órát lenyomtam, de a vagyonom sem annyi. Nemhogy a kes! Terranokra meg addig nem lövök amíg nincs meg a kötelező tavaszvirág.
  • gallardo
    Én kb 500k kredittel kezdtem, ha jól emlékszem Paranid Prime-on. Lényeg az hogy akkor kell megvenni a dolgokat amikor olcsó, és amikor hiánycikk lesz (kétszeres vagy háromszoros áron kínálják) akkor eladni. Az index számokat kell figyelni.
  • Pares
    Van benne tőzsde? :O Az a Stock Exchange, nem? Én oda csak leparkoltam a scoutomat eddig... :D És hogy működik? Mennyi lóvéval lehet oda betenni a lábam?
  • gallardo
    Ezt a tőzsde dolgot szerintem elég jól eltalálták, mert nem csak nyerni lehet vele, hanem veszíteni is (pl: NMMC részvényeket vettem 12 milláért és elég sokat vesztettem vele mert lement az ára), igazából rá kell érezni a dologra, hogy mikor kell venni és mikor eladni. És persze az se mindegy, hogy melyik tőzsdén üzletelsz, mert pl a boron tőzsde szerintem instabil és kiszámíthatatlan.
  • mindero
    Írjatok már valamit, milyen a játék? Hogy működik a háborús rendszer, van-e valami észrevehető újítás?
  • lammaer
    "(Logitech Extreme 3D Pro) de ha hónapokig nem használom, félrehúz :( Ilyenkor a két tengely érzékelőit leszedem, majd csatlakoztatom a joy-t és visszacsatlakoztatom az érzékelőket, így újra az alapállapotot érzékelik normálisnak. Macera de ha folyamatosan használom, nincs vele gond."

Hopp, egy sorstárs.... ugyanez a típus van nekem is, megvan már sztem 10 éves is, és ugyanez a baja: alapállásban húz az egyik irányba, szoftveres megoldás nem segít.
    Azokban a játékokban jó, ahol lehet konfigolni a deadzone-t - sajnos a directx 8 óta ezt rendszerszinten kivették :(

Szóval konkrétan teljesen szétszeded a cuccost?
  • tomonor
    Valaki próbálta már a tőzsdét az AP-ben? :D

Kicsit bonyolultnak tűnik.
  • József István
    Valaki itt már leírta a tutit. Például, hogy a kereskedelmi normalizáló mod ti magatok vagytok!
    Az egész univerzum hozzátok igazodik, aszerint, hogy milyen gyárat és hova építetek! Nem hülyeség! Kicsit agyalni kell.
    Az első milláig nehéz, mert talicskázni kell, de aztán szépen lehet invesztálni ide-oda! Amíg csepeg zsé, addig meg lehet térképészkedni.
  • Sippie
    darabján 7 creditet lehet hozni, az 9000-es raktérnél 63ezer credit. Valóban nemsok, sőt. De nézd meg azt hogy kb 1 sector ugrással biztos találsz rá vevőt, ellenben ha megveszel valami drágát lehet hogy ugrálnod kell 4-5-6 sectorokat és vissza, mire el tudod adni. Én X-tendedbe csináltam hogy csak azt nyomattam hátha kicsit beindul a gazdaság, kerestem 2 SPP-s helyeket, mire visszaértem már megint tudtam venni 12-13 creditért. Mellette meg nyomattam a tradereket hogy legalább azok el tudják adni a többi anyagot, ha már én nem. mert ha én nem cipelek E-cellát, akkor más sem. A kereskedelmi Ai amúgy elég szarul van megírva sztem.
  • Sippie
    ez a legnagyobb szar benne szvsz. De reunion óta ígyvan (lehet korábbi résznél is, nem játszottam vele) a SPP meg legalább rohadt drága, mire összeszednéd magad megőszülsz. De ha megvan, akkor meg szerezz be kristályt ami hasonló kategória :D
  • Pares
    Egy baj van csak, hogy az ECnek alacsony az ára...
  • Pares
    Az a legidegesítőbb, amikor végre valami jó drága cuccból van hiány, abból bepakolok, elindulok, és amikor 500 méterre vagyok a célállomástól, pont az orrom előtt tölti fel az állomást valami g*ci...

Egyébként amikor új játékot kezdtem, kb. 15 szektort át kellett kutatnom, amíg találtam szolár pava plentet... és egyébként rohadt nagy hiány van EC-ből...
  • Sippie
    Szokták javasolni olcsó bányák építését, de ha E-cella hiány van akkor tök fölösleges, mert úgysem lehet normális áron eladni, szóval én azt a részét nem is értem. Vagy lehet kéne valami gazdaság normalizáló mod, bár az sem hátrány hogy legalább E-cellából hiány van, solar power plantel akkor legalább biztos a bevétel :D
  • Sippie
    a kereskedés ilyen, főleg ha gyakori módon behal a gazdaság az energia cella hiány miatt. Akkor aztán alapvető dolgokkal sem lehet kaszálni, mert mindenhova E-cella fog kelleni, nem tudom itt is úgy van-e. Talán páran tudnak illegális dolgokat javasolni de akkor meg nem jó lebukni. Lehet majd azt mondják az aszteroida bányászat jobban megéri, de ha a FAQ-ban nincs semmi egyéb akkor én sem tudok többet mondani. Kétségtelen hogy lassan lehet haladni vele, mire összeszedsz pénzt a sector traderekre az sem kevés idő, és utána mire az is normális hasznot hoz...
  • Pares
    Lehet már sokszor leírtátok, de van valami alapvető tippetek nem moddolt játékban (igen, az Albionban, ami eddig pár óra játék után dettó ugyan az, mint az X,
    3, kivéve hogy a Terran hajók most néhány Argon szektorban csinálják a semmit) a kereskedelemre? Mármint valahogy nagyon lassan gyűlik össze a pénz, így néhány óra játék után is csak kb. 2-3 száz ezer kredit jött össze, aminek nagyja részét elköltöttem további kereskedés céljából. Valahogy lassúnak érzem. Van valami tippetek, valami alapvető exploit vagy ilyesmi, ami elkerülte a figyelmem? Régen játszottam már a játékkal utoljára, és akkor is inkább harcoltam az agyon modolt játékkal, mintsem kereskedjek, lehet pont ezért...
  • mindero
    Inkább kiegészítőnek mondanám.
  • maniac78
    Szevasztok. Vki felvilágosítaná a WoT által elsötétített agyam, hogy most akkor tulajdonképpen ez a TC küldetése, vagy arra épülő új játék? És hogy konkrétan jobban eszi a gépet mint a TC?
    Kösz a választ előre is.
  • tomonor
    volt egy idő mikor nekem se fogadta el.
  • NONPLUSZULTRA
    Köszi szépen, ezt FAQ nélkül is megcsináltam de nem fogadta el a kódomat :-(
  • mindero
    Ez a FAQ

Kicsit el van dugva, tény.
  • Defrag
    Steam-et felrakod, regelsz meg miegymás, utána a games menüben activated a product on steam, ott megadod a kulcsot, felismeri a játékot.
  • NONPLUSZULTRA
    Ez tényleg érdekel, de nem találom a FAQ-ban, ott csak a Steames verzió EGO-fórumos regisztrálására van válasz, de ha valaki tudja, hogyan kell STEAM-esíteni a DVD verziót, az segíthetne ;)