X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
>.<
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Egyébként h kéne felfegyverezni? A MAML jobb mint a EMPC, szóval mehet az mindenhová, nem? Vagy hátra SSC-t érné meg tenni? Egyébként hiába az óriási fegyvergenerátor, ha úgyis MAML-t használ valaki, mert az lõszeres😊
Más téma: Mostmár ott tartok, h kezd sok hajóm lenni😊 Ti h menedzselitek õket? Arra gondoltam, hogy a fõ hajóm lenne a springblossom, a vidart, a skiront, meg az apraját meg egy helyre gyûjteném, és ha húzós küldit kapok akkor behívnám õket a szektorba segíteni.
Vagy ti mit szoktatok tenni a többi hajótokkal?😄
Eljutottam odáig, hogy az elephantot lescanneltem, és most menekülnöm kéne a claimolt kereskedõhajómmal, de 5 vadász nekem ront, és azonnal kinyír:S
Az angol végigjátszás szerint csináltam, 100%-ra feljavítottam elõtte, 3 pajzsot átettem rá, de azt írja h amíg elérek a kapuig addig a fõ hajóm fedezzen, de hiába hívom oda és állítom be h protect me, vagy follow me, nem tudja elvonni a tüzet rólam:S
H a francba kell ezt a küldetést megcsinálni?
A lezárt szektorba vissza se enged menni, minden piros ott, még az outpost is ahová leszállítottam a teladianiumot... Célként meg a Heretics End van megadva, de ott meg nem történik semmi😞
Nehéz vadászoknál (M3) indokolatlannak tûnik számomra akkora maximális sebesség (szerintem a maximumuk nem kéne meghaladja a M4-esek sebességének a felét).
Ha valaki száguldozni akar az maradjon a M5 gépeknél. Ha tûzerõt és túlélõképességet, akkor vegyen M3-at de fogadja el, hogy azok nem száguldoznak (a nagyobb gépeket még így is lehagyják könnyedén). Ha meg jó sebességet akar és elfogadható tûzerõt meg védettséget, akkor használja a M4 kategóriát.
De talán ennél is fontosabb hogy a sebesség meleltt a manõverezésben is erõsebben érzõdjön a különbség, mert ezen igen sok múlik és ez az ami ak isebb gépeknek igazi védettséget ad, nem a pajzsok meg a burkolat. <#kacsint>#kacsint>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
M5: 15~ MJ Sh, 480-550 m/s
M4: 40~ MJ Sh, 280-340 m/s
M3: 80~ MJ Sh, 180-220 m/s
M5: 450 m/s (plusz/minusz 20%, 360-540 m/s)
M4: 300 m/s (plusz/minusz 20%, 240-360 m/s)
M3: 150 m/s (plusz/mínusz 20%, 120-180 m/s)
M8: 125 m/s (plusz/mínusz 20%, 100-150 m/s)
M6: 100 m/s (plusz/minusz 20%, 80-120 m/s)
Ezekkel az értékekkel érezhetõ marad a sebességfölénye a kisebb gépeknek és a M4-es típusok fontos szerephez juthatnak általa (ekkora sebességgel azért már hatékonyabban tudnak járõrözni és felderítésre is használhatóbbak, plusz ha kell akkor gyorsan lecsaphatnak a lassabb és nagyobb hajókra majd elhúznak a válaszcsapás elõl).
Védelmérõl úgyis gondoskodik a megannyi apró drone vagy az ugró hajtómû. Nem harcra vannak tervezve és többnyire van elég idejük ugrani vagy kiszórni a védelmet, de a kíséret is megoldható, szóval nem túl reális elvárás, hogy katonai gépeket megszégyenítõ védelemmel mászkálgassanak a civil kereskedõhajók.
TM kategória kaphatna olyan mértékû pajzsokat amiket javasolsz, az vitán felül áll, mivel azok belemennek a kimondottan veszélyes területeken zajló harcokba is.
M8-at én rakéták szempontjából hagynám ahol van (ha már egyszer kimondottan bombázó gép, akkor nagy hajók és állomások ellen menjen ne vadászokat zargasson rakétázással), elölre 2 combosabb ágyút dobnék (amolyan nagy hatótávú, vadászokénál erõsebb változatot, nem is tudom talán CIG meg az ion shard gun ilyen ha jól emlékszem) meg úgy 4 tornyot védelem céljából (ekkor nem jelentene gondot neki a vadászok zargatása). Tehát összességében egyfajta kisebb méretû M6-ként képzelem el ami kimondottan erõs pusztító offenzív fegyverzettel és némi védelmivel rendelkezik.
XTC egyébként ezeket a hibákat nagyrészt kijavította, ott a balance sokkalta jobb, mint az alapjátékban, csak a sebességhez rosszul nyúltak hozzá, mert inkább mindent lassítottak, M3-at, M4-et egyaránt, persze nem az összes típust. Tehát sztem az XTC statokat emelt sebességgel át lehetne egy az egyben venni és már közel lenne a tökéleteshez.
Az M4-ek erõsítése felesleges, hiszen harmad annyiba kerülnek, mint egy M3, nagyobb M4 pajzzsal meg az M3 lenne értéktelen, ahogy vanillában a Solano gyakorlatilag feleslegessé teszi egy-két kivétellel az összes többi M3-at.
Kivételek: M3+ típusok kivéve Chimera, M3-ból a Falcon és a Scimitar.
A Solano M4+ létére elpicsázza az összes Nova-t.
Sztem pajzsban, sebességben, fegyverben úgy kéne kinéznie a dolognak, hogy
M5 : 5-10MJ 2-4 ágyú 520-680m/s
M4 : 15-25MJ 4-6 ágyú 360-480m/s
M4+ : 25-35MJ 4-6 ágyú 280-400m/s
M3 : 75-100MJ 8+1 ágyú 160-250m/s
M3+ : 125-200MJ 8+1+1 vagy 8+2 vagy 10+1 ágyú 130-190m/s
És még az M8-on változtatnék jelentõsen, minimum 400MJ pajzs + vadász elleni rakétákból legalább két típus + használható ágyús fegyverzet, mondjuk turret egy hátra 1-2 ágyúval, elõre 4 ágyú, maximum HEPT/PBG kategória, mert vicc, hogy nem tudja magát megvédeni egy M4-el szemben sem. Sebességük maradhat a jelenlegi 100-140m/s.
A TS-ekre meg minimum M6 szintû pajzsokat rakni, kb. 600-800MJ, TL-ekre meg M7 szintût, minimum 2-3GJ.
Az elsõ kereskedõhajómat megvettem, elküldtem trade systemért, ráraktam, aztán felfejlesztettem, aztán elküldtem még a hiányzó softwerekért,stb.
Viszont lett pénzem, és vennék mellé még 4-et, lehet valahogy automatizálni, h felszereljék magukat, vagy 1-esével nekem kell újra végigcipelnem õket az állomásokra, felrakni rájuk a cuccokat? Vagy van erre valami trükk/módszer?
A M4 inkább amolyan általános célú vadász, a M3 meg semmiképp sem bombázó, sokkal inkább a nehéz vadász/strike fighter keveréke ami kiállhat a nagyobb vasak ellen is, de korántsem olyna fürge és mozgékony hogy az ellencsapásokat elkerülje.
Amennyiben a M4 nagyobb sebességet kapna máris visszaállna az egyensúly. Esetleg egy kis manõverezés javítás (vagy M3 esetében rontás) és a M3 máris nem lenne olyan mindent ütõ gép és a M4 típusok komoly szerepet tölthetnének be mint ideális járõr gépek és söprögetõk a nagyobb harcokban. Nem olyan ellenállóak, nem annyira felfegyverezhetõek, cserébe nem okoz nekik nagy gondot levadászni a gyors M5-ös gépeket, ki tudnak térni a M3 típusok elõl és körberöhögik a M8-as bombázókat.
ja meg a másik hogy ugye pl Titan pajzsgenerátor kb 14 ezer MJ ha jól emléxem a fegyvergenerátora most fejbõl nem tudom de gondolom 100 ezer MJ az megvan bõven de lehet hogy még kis számot mondtam most nemtom.... de milyen vicces már hogy a pajzsgenerátor ilyen pici a fegyvergenyóhoz képest 😄😄
nexussal sztem itt majdnem mindenki játszott már... na nekem pl olyan rendszerû hajó felszerelés fejlesztés nagyon bejönne... sokkal egyszerûbb áttekinrhetõbb meg élvezetesebb is... meg ott legalább bárhova tudtál + energiát irányítani 😄 meg támadható volt rendesen az ellen pajzsgenerátora.. szép pajzseffekt... meg pl 1 olyan taktikai vezérlõ képernyõ is jól jött volna h melyik fegyver hova lõjjön meg ilynek 😄
Én valami olyasmin gondolkodok hogy M4-esek kapnának 2x25 MJ pajzsot alapba, M3-asok pedig 3x25MJ-t.
7 HEPT-et vettem elõre( sehol nem volt több, LOL😄)
És EBC-k tornyokba.
Nagyon hatásos, csak a 7 HEPT még így is hamar leszívja az aksit, hiába lõszeres az EBC, lehet elõre is vegyesen kéne, vagyis 4 HEPT+4 EBC, bár akkor meg nem félõ, h túl gyakran kell vennem bele a skulót?😊
Viszont ami nagyon tetszik, h a 2 oldalsó torony is tud lõni elõre, 7 HEPT+a 4 EBC oldalról 4-5 sec alatt szétkapta az M6-osokat, amikbõl 3 lõtt rám folyamat és 80% maradt a pajzs😊 Ami bosszantó az a lomhasága, fõleg az M3-asom után, de erõben meg ijesztõen erõsebb😊
Valamiért úgy érzem, hogy az M4-esek túl gyengék, az M3-asok pedig túl erõsek.
Valahogy a kettõt közelebb kéne hozni egymáshoz. Legalábbis pajzs terén.
Nos majd meglátom mit tehetek. Mindenesetre ötleteket várok, fõleg tõleg, Gun.
Amikor valamiért abbahagyja a kereskedést, akkor kiírja. Valószínû, hogy van olyan létezõ script, ami legyûjti az ilyen infókat.
Auto kereskedésnél nekem a Profit Share, Spaceweed Drift, Thuruk's Pride kezdésnek. Itt gyorsan feljutnak 8-ra, aztán universe trader és kész.
Szóval arra gondoltam, h turretekbe mehetne PRG vadászok és rakéták ellen, elõre meg 8 db valami, ami M6,M7 ellen jó, HEPT talán vagy CIG?
Másik kérdés: Vettem kereskedõt, MK3-as trading cuccal, beálíltottam, h auto trade egy nagy szektorban, megyeget is ide oda, 7-es szintû, amint 8-as lesz megéri átállítani universe tradere? Illetve azt meg leeht nézni valahol, h eddig mennyi pénzt hozott a kereskedõ? Illetve van arra valami tipp, h auto kereskedéssel milyen szektort válasszak neki, pl ahol sok a gyár, stb?
A Skiron inkább M6 és M7 ellen való, baromi lassan forduló hajó, az átlag M6-hoz képest fele-harmada olyan jól fordul, néhány M7-es jobb ebben, viszont végsebessége és pajzsa nem rossz, kiemeli az átlagból.
Általában az itt feltett kérdések kb fele meg van válaszolva a vonatkozó kézikönyvben.
Mellesleg az "új univerzum"-tól én is ódzkodtam, de a publikálás napján átolvastam az XTC Manualt és megértettem, hogy miért van erre szükség sõt tetszett is az ötlet. A játéknak csak ez után estem neki, de már tudtam mi miért van és mit várhatok (perpill a végleges verziót várom).
A felhasználók 99%-a ezt tette. Te vagy az 1%, aki semmit nem ért de mindent lefikáz.
Számomra csak az volt sajnálatos, hogy nem lehet oda-vissza mászkálni a régi és új szektorok között, de egy katonai blokáddal ez is ki van magyarázva - és utólag belegondolva nincs is erre szükség. Könnyen meg lehet szokni az új univerzumot és legalább nem megszokásból vezetünk közben 😊
Ha kételkedsz ereszd rá Scorp Map-ját és meg fogsz lepõdni.
Mûködik az X3D Model viewer is XTC-vel, de a vonatkozó fórumról kell letölteni a mûködõ verziót.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Azt, hogy egy sort sem olvastál el sem a manualból sem a hivatalos oldalról, de még csak ebben a topicban sem olvastál vissza, vagy használtad a keresõt. Magyarul nem tájékozódtál semennyire sem!
Mondjuk úgy, hogy keveset informálódtál és csak letöltötted majd belevetetted magad a modba. Ha esetleg kezdetnek elolvasod a mod ismertetõjét (a saját fórumán), hogy milyen szempontok voltak figyelembe véve a XTC készítésénél, abból kiderül miért kellett megváltoztatni a térképet, mi áll ennek a hátterében (erõforrásigény többek között egy ilyen dolog, meg hogy legyen értelme a felfedezésnek és ne az unalomig ismert területek legyenek újra bejárva pár bõvítéssel, hanem a játék build és think része is hangsúlyosabb legyen, az újdonságok pedig tényleg újdonságok legyenek).
Kezdetben kevés a rendszer ami bejárható, de idõvel bõvül. Csak játszani kell és szépen sorban kerülnek elõ az új területek amik betelepíthetõek, felfedezésre várnak.
kipe84:
Egyszerûen rendelj hozzá két teherhajót a gyáradhoz. Egyiknek legyen beállítva hogy csak vásároljon alapanyagot, a másiknak meg hogy eladja a készterméket. Ez egy kissé fapados de bolondbiztos módszer.
Vagy akkor mit csináltam én rosszul?
Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!
4GJ, 3.2GJ és 2.4GJ konfigban fordulnak elõ. Matematikailag az 1.6GJ is lehetséges, de én olyat még nem láttam.
Az XTC azért vágta el magát és vágta is el végleg mert nem kérte õket senki hogy a játék térképét átváltoztassák! És nem is kellett volna. Mert akár maga az istenek leszármazottja lehet az XTC ha a játékkal magával nem lehet játszani mert a drága tervezõk elcseszték a TC egészét ezzel.
Még Custom vagy mi a neve játékban sem az X universe jön be hanem egy maroknyi akkora karika akármi amit körbe repülni 1 óra sincs... hol játsszon az ember 15-20 órát akkor ha körbe repüli az egész játékot röhögve?
Lehet hogy jó. Mondtam hogy a fegyverek tetszenek, a hajók is tetszenének ha látni is lehetne õket. Fõleg hogy olyan pro módon állították be hogy hajót nem látni szinte benne. Repültem 10 percet az ablablabl nevû mit tom én milyen szektorban és láttam két TS-t... WoW mit ne mondjak, hatalmas fejlesztés...
Mikor beléptem a játékba, megnéztem, Mondom ejjha. Micsoda vagány módon néz ki minden. Aztá megláttam a térképet és sírva fakadtam... Mondom mi a frászkarika ez a szar??!! Hova lett a szép nagy térkép. Mi ez az idióta barom kis gömbi alak smiley fej forma térkép akármi..??!!
Nem! Nem és NEM!
XTC legyen XTC, legyen kiegészító mód!!! Maradjon az! És ne kavargálja össze a térképet!!! Ezt így nem fogadom el! Mert ez így szar!
Ráadásul a küldit is lejátszhatatlanná teszi... és nevetségesen összeveri kicsi hulladékká a játékteret...!
Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!
Rakétákkal X3TC-ben bármi leszedhetõ, M3-ra rámegy a Hammerhead, azzal meg kb. 7 rakéta egy Xenon K is.
XTC-ben már nincsenek ilyen brutál rakéták, úgy balancolták, hogy M3 rakétával max M6-ig tud elérni sikereket, M6 max M7-ig és így tovább.
meg rakétákat használtál?