12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Andy0717
    Bocs, ez is dupla post lett. A script editorral nem kell semmit csinálni. A hajó (TS vagy TL) Commands-ban lesz majd egy Custom rész és abban a Roncsos dolgok.
  • Andy0717
    Plugin Manager-rel kell fel rakni, előtte nem árt kibontani. A PM-nél a Mod opciónál át kell állítani Vanilla-ról Modified-re. A játék könyvtárát is be kell állítani, ha nem teszi magától. Ja, igen a kibontott spk file-t másold be a PM Addon könytárába. Nekem így műkszik.
  • Dennis84
    Nem tévedtem mégsem veszi be a script editorom valami vanillát hiányol vagy mi nem értem mi a baja. Azt hittem megy elsőre de nem.
    Te hogy tudtad felrakni? Valami kiegészítőt kihagytam?
  • Dennis84
    Dupla post a repairos működik köszi! :)
    A többi kérdést fentartom! :)
  • Dennis84
    A francia verzió???
    Mást nem láttam amit le lehet tölteni onnan!

Valaki megcsinálta már a főszálat a X3AP-n? (Humble merchantal)
    Érdekelne hogy a Terrant kell-e ölni majd? Csak azért mert most jóba vagyok vele és az ő M1-es és M2-eseit akkarom használni. :)
    Mert ha őt kell ölni a küldikben akkor nem építek oda gyárakat és hozok pár hajót még lehet. :)
  • Andy0717
    Ez működik nálam :)

http://www.3enfamille.net/vb/showthread.php?733-X3TC-Script-Utilize-amp-Repair-Debris
  • Dennis84
    És PHQ honnan lesz? :)
    Én nem talállom az eladó gyárak listáján. :)
  • tomonor
    Először is kell egy PHQ. Utánna kell egy prototípus a hajóból amit sorozatgyártani akarsz. Reverse engineering-el szétszeded a hajót, ott lemásolják a tervrajzait (blueprint), és onnantól építheted a hajót. A szétszedett darabot nem kapod vissza.
  • Dennis84
    Köszi akkor az script!
    Azt hogy hogyan tudok én is hajót építeni?
    Meg ez hogy különböző anyagok kellenek a te HQ-dra akkor tudsz hajót építeni erről mit tudtok?
  • tomonor
    Idő kérdése, hogy mikor frissítik.
  • Andy0717
    Pont azt a scriptet hiányolom. Utilize and Repair Debris, ez a neve, de AP-hez még nem találtam. Pedig a TC-ben jól elszórakoztam vele.
  • tomonor
    Tudjuk miről írsz, de olyat külsős script segítsége nélkül nem lehet csinálni, ugyanis azok díszként szolgálnak.
  • Dennis84
    Valaki tudja hogy kell megjavítani a Debris Ship-eket és Station-öket amik az űrben vannak szétszórva?
    Lehet összefügg ezzel hogy saját hajókat hogyan tudok gyártani? Olvastam hogy player HQ kell hozzá amit meg kell javítani vagy valami ilyesmi volt.
    Jól lenne egy kis segítség ha tudjátok miről írok.
  • Andy0717
    AP update:

X3: Albion Prelude Update 1.0b

The 1.0b update for X3: Albion Prelude features a number of fixes.

Version 1.0b features:
    - Fixed freeze/crash in Stock Exchange menu
    - Fixed several mission problems
    - Fixed achievements "Albion Pride" and "Survivor"
    - Fixed issues with missile defense
    - Removed incorrect ships from Race Response fleets

Available Languages: English, French, German, Italian and Russian.
  • Andy0717
    Akkor kénytelen leszek Drillinget beszerezni, Csak előbb a gyárat ellátni Crystal-lal, mert nincs neki . Az általam elérhető rendszerekben nem lehet Mobil Drillinget kapni, csak ha feltöltöm alapanyaggal a gyárakat. Ezért szeretem ezt a játékot, mert semmi nem olyan egyszerű
  • tomonor
    Sziklákat mindig is Mobile Drilling System-el vagy Hornet rakétákkal lehetett szétlőni.
  • Andy0717
    Csak nálam nem robban szét a szikla. Te mivel lövöd?
  • Dennis84
    Saját kérdésre válasz: 4,6km min. távolság kell utánna F1-et kell nyomni, átvált a toronyra és egy lövés, akkor szétrobban az aszteroida és lehet gyűjtögetni a Nivídiumot.
    Ez picit könnyebb mint Kingdom End-ben én ezt ajánlom inkább.
  • Pares
  • HUmanHunter
    " Teladi require the payment of 10,000 credits.
    The Yaki require 7 Slaves, 14 Space Fuel, or 4 Space Weed.
    The Split require a minimum fight rank of Enlisted.
    The Boron require a minimum economic rank of Trader.
    The Argon/Terrans require 1 space station to be built in their territory.
    The Paranid require a faction rank of Friend of Priest. " x3wiki
  • Pares
    Stock Exchange eléréséhez minden fajnak saját követelménye van. Argonoknál állomás, Teladinál természetesen lóvé, többit nem tudom.
  • Dennis84
    Köszi!

Az EAX meg meglett azóta de hülyeség az egész nem számít semmit.

A Nivídiumot hogy kell kibányászni Asteroidából hogy nem lövöm szét?
    Perbetual szektorban van yield 7-es is csak nem tudom hogy kell belőle bányászni.
    Mobil drilling systemem van de nem tudom hogy használjam.
    Valami kis segítséget tudtok adni hogy mi kell hozzá és hogyan kell használni?
  • József István
    Dennis!

Bár a Reunionnal nem vagyok tisztában, de a TC-ben a gyökér könyvtárban kellett létrehozni egy Types mappát és abban elhelyezni a TBackgrounds.txt-t. Most ez annyiban változott, hogy az egész az Addon mappába kerül. Tehát: X3 Albion Prelude\Addon\Types\TBackgrounds.txt

Az EAX-ot meg leszel szíves begépelni a vikipédiába, mert pontosan nem tudom megfogalmazni.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_audio_extensions
  • Cyanogen
    Úgy tudom, csak akkor elérhető, ha van már gyárad.

Igen. Most vettem észre azt írja hogy legalább 1 állomásnak kell lennie az Argon űrben. Most már működik. Köszi!
  • tomonor
    Még egy ilyen és permaban.
  • Dennis84
    Nem tudjátok a scriptek működnek a X3AP-n? (http://csinaljukegyutt.atw.hu/)
    Ezen a honlapon vannak használhatók. Működnének nekem, és ami fontos a mentésemet nem zavarná be?
    Másik hogy régen az X3 Reunionban ki tudtam kapcsolni a ködöt, nem emlékszem hogy volt már, valaki tud ebben segíteni? (Baromi idegesítő)
    Másik hülye kérdésem amikor elindítom mit jelent az EAX, amit ki és be lehet kapcsolni? :D

Köszönöm ha valaki tud válaszolni a néha idióta kérdéseimre. :D
  • Andy0717
    Nekem sincs gyáram és mégis elérhető. Voltál már tőzsde állomáson?. Szoktak kérni 10000-t, aztán lesz elérhető. Ha jól emlékszem az infó résznél írják le és ott is kell fizetni
  • Nagyapi
    Úgy tudom, csak akkor elérhető, ha van már gyárad.
  • Cyanogen
    Van, de ugyanúgy szürke.
  • Andy0717
    Trade System Extension softver van a hajódon?
  • Cyanogen
    Hali!

Nemtudom megnyitni a Stock Exchange-t. Rákattintok a personal-ra, és a Stock Exchange szürke (nem lehet rákattintani). Vlki találkozott már ezzel a problémáva/ vlki tud rá megoldást?

A válaszokat előre is kösz.

Üdv.: Cyanogen
  • Andy0717
    Hát ez az, arra nincs türelmem, hogy most megszerzett 30 millával tovább mást sew csináljak, mint vegyek, várjak, eladjak. Muszáj volt vennem egy Orcát. Amíg azzal furikázok és keserítem az argonok életét, egy teladi cégbe fektetett 5 millám talán szaporodik.
  • Pares
    Minél több a pénzed, annál gyorsabban és annál nagyobb a profit. Ha van 5 milliód, lényegesen kevesebbet tudsz befektetni kevesebb cégbe, mintha lenne 50 milliód, ezért a profit is kevesebb. Minél több lóvéd van, annál gyorsabban és annál több pénzt csinálsz. Szinte exponenciálisan növekszik.
  • Andy0717
    Ezt a Company-s tőzsdét csinálom, megveszem 100-n, Seta és várok, legjobb esetben lemegy 95-re. Ma sikerült 14 milla befektetéssel 10 millát nyernem, kb 7 órányi játék idővel. Érdekes, hogy elkezdtem figyelni egy teladi céget, (sajnos nem vettem, mert 92 volt az indexe) 2 nap alatt lement 26-ra az index s én meg vertem a falba a fejem . Szóval, megértettem én még az előző leírásnál is, hogy mit és hogyan, csak nálam nem működik annyira kiugróan.
  • Dennis84
    Köszi a választ de részben már megkaptam.
    Argonnál ha Space Fuel gyárat csinálsz és termelni kezd akkor a helyi police elkezdi lőni. :)
    Szóval marad a kalóz vagy Unknow rendszerek. Azóta már találtam jó helyet neki.
    Nem Tudjátok hogy a Terracorp 2 rendszere az scriptel jön csak be?
    Keresem éppen de nem találom. Letöltöt térképem szerint pedig létezik.
    Ha script akkor melyik kell hozzá? Régi mentésem működik ha scriptelek utólag?
  • Pares
    Nem értem... Pedig olyan egyszerű... 2 millának nem hogy 2 óra, 2 perc alatt össze kéne jönnie, legalábbis én 2 óra alatt 200 millát is kerestem már egyszer vele. Akkor még egyszer leírom:

Két fajta Stock Exchange van (két teljesen külön képernyő). Az egyik a Commodity Stock Exchange, ahol mindenféle áruból lehet részvényeket venni, amiket a galaxisban termelnek (fegyverek, kaja, ásványok, stb.), ezek a kereslet/kínálat alapján változnak, ezeknek mozog az indexe 0 és 200 között (0 az ideális eladás, 100 az ideális vétel, 200 meg akkor van, ha túltermelés van). Ezekkel nem nagyon érdemes foglalkozni véleményem szerint.

A másik a Company/Corporation Stock Exchange, ahol különböző cégek részvényeit tudod megvenni, ezen cégek részvényeinek indexei 0 és 100 között mozognak, ahol ismét csak a 0 az ideális eladás, a 100 az ideális vétel. Vannak a nagyobb Corp.-ok, mint pl.: Plutarch, NMMC, OTAS, stb., ezen cégek részvényeit is lehet valahogy befolyásolni, bár még nem próbáltam ki, de ezekkel sem éri meg foglalkozni. Amikkel megéri foglalkozni, azok a kisebb Companyk, amiből olyan sok van. Ezeket nem tudod sehogy se befolyásolni, és kb. eléggé random váltakozik az indexük.

Szóval úgy működik az egész, hogy látsz egy companyt, aminek a részvényeinek indexe 100-on van. Ekkor megveszed (akár az összeset), és addig vársz, amíg a 100-as index le nem csökken mondjuk 85-re, ha ilyenkor eladod a részvényeidet, akkor drágábban adod el, mint ahogy megvetted, szóval profitálsz. Nem érdemes sokat várni, inkább minél gyorsabban megvenni/eladni/megvenni/eladni kell, ha ezt csinálod egy darabig, akkor simán lehet 100+ milliókat keresni pár óra alatt. Én úgy szoktam csinálni, hogy 100-as indexnél megveszem az összes részvényt (vagy amennyit lehet/amennyire futja), 10x SETA-t bekapcsolom, és addig várok, amíg értelmes mennyiségű profitot nem termel (azaz nem csökken legalább 90-re az index, hogy érdemes legyen eladni). Ennél jobban nem nagyon tudom már elmagyarázni.

A Company/Corporation Stock Exchange-t úgy tudod elérni, ha bemész egy olyan szektorba, ahol van Stock Exchange, utána az oldalmenüben a Personal/Stock Exchange menüben kiválasztod azt, aminek benne van a nevében valami olyan, hogy Company/Corporation Indexes vagy valami ilyesmi. Hasonló ablak ugrik ki, mint az alap Stock Exchange (a Commodity, amit a Stock Exchange állomásra kattintva is elérhetsz).
  • klman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én úgy tudom hogy perpetual sin nevű szektorban is van nividium és ott valamivel több van. Habár elméletileg kifogyhatatlan.
  • Andy0717
    Csinálom a tőzsdét, de örülök, amikor 2 milla összejön 2 óra alatt. TL-re és egy Panther-re kellene összegyűjteni a pénzt, ami nem kevés. Terránnal kezdtem, így az argonok szemében véres rongy vagyok, nem érdemes a lábam betenni egy argon szektorba, amíg nincs megfelelő haderőm. A komplex építéshez is kell nem kevés pénz.
  • Pares
    Már le lett írva, hogy Stock Exchange-ben a Company-kkal spekulálj, azokkal is lehet bőven keresni. Ha meg nagyon nem megy, akkor ne erőltesd, építs Argon Prime-ban egy EC complexet, az garantált profitot hoz.
  • Andy0717
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mint feljebb már említettem, én másik játékot játszok nyilván, csak a címe azonos. Kingdom End-ben össz 4 szikla van, amit szkennelni tudok. Azok sem nivídium, hanem ore. Az adott koordinátákon nem szkennelhetőek a sziklák és amikor szétlövöm őket a betárolásnál ore-t jelez Betty.