X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Annó, még az X2 idején az M6 korvettek voltak az optimális hajók, a pálmát közölük a split dragon vitte kítûnõ sebességével és tûzerejével.

JethroHUN
De attól megjelenik egy rakás "üres" ellenséges hajó ami felrobban 1 lövéstõl? Vagy attól megy lejjebb?? 😄

Kipróbáltam egy rakás hajót, a cheat moddal, a Centaur sajna tényleg rossz. Egyedül biztos meghal benne az ember, M2es hajóval pedig tök király 😄 hála a MARS-nak. Ami tényleg jól keni, magától cserélgeti a fegyókat, kis vadászgépre nem a lassúval lõ hanem vmi gyors fegyóval.

Amit én észre vettem, hogy nagy hajó ellen egy másik nagy hajó jó, kis vadászgépek ellen meg vadászgépek. Szal ezért jobb sztem hangáros M7nél nagyobb hajóval menni. M6ból nincs olyan amiben van hangár (már nem emlékszem mindre)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

spawn fodder

JethroHUN
Jahm a repütációt igen, de a combat rangot az nem. Arra kellen vmi lehetõség mert nagyon gyorsan megy fel, és egy M3as géphez most túl sok. :/

MerlinW
Nem kell hozzá semmi, nekem sincs aktiválva. Van egy menüpont amiben fajonként be lehet állítani a reputációt.

[merlinw.org]

JethroHUN
Oké, lehet kell a script editor, ami a parancs konzol (talán cheathez is) Aktiválni kell, majd kipróbálom.

MerlinW
Pedig van benne, én is bohóckodtam vele, nézd át alaposabban.

[merlinw.org]

JethroHUN
Errõl tudok, de ebben nincs ilyesmi, csak notority. :/

MerlinW

[merlinw.org]

JethroHUN
Van vmi csalás, vagy bármi amivel a fighting rangot lehet módosítani?

Hmmm...
Nem tudom, nekem ilyen jellegû gondjaim, amiket te leírtál, nem voltak. Tudtam kereskedni sokféle áruval, sokféle állomás között, nem csak EC (energy Cell) volt szálíltva.
Amúgy ha megnézed a játékot az EC kifejezetten hiánycikk, mert kevés rendszerben van SPP (solar power plant), így amíg nem lesz biztosított a folyamatos ellátás, addig bizony gyengélkedni fog a gazdaság. Mûködni fog de döcögõsen. Ahol van SPP és a közelben van bánya ahonnan kristályokat szállítanak a kérdéses állomásra, ott bizony menni fog a kereskedelem és lesznek áruk bõséggel és lehet szállítani innen meg ide.

Ezáltal (már az egyik alap termelõ egység hiánya által) ott a lehetõség a játékosnak az állomásépítésre, az ellátás kiépítésére, magyarán a "gazdálkodásra". Ha nem így lenne, emrt mindenhol lenne minden ami kell akkor beszállni sem nagyon lehetne a bizniszbe, mert mindenhol lenne minden ami a mûködéshez kell. Ilyenkor a kereskedelem tulajdonképpen halott lenne.

Fegyverekbõl csak a legcombosabbak voltak azok amikbõl nem volt azonnal készlet (marha lassan készülnek el akkor is ha dögivel van alapanyag ha meg akárcsak egy is legyártásra kerül arra lecsapnak a környezõ kereskedõk így naná hogy nincs belõle). Legalábbis én ezt tapasztaltam. Ha nagyon fegyvert akartam akkor feltöltöttem én a megfelelõ gyárat vagy ha volt elég pénzem akkor felhúztam egy komplexumot hogy termelje nekem a fegyvereket amikkel aztán én kereskedtem. Ez a játék az aktivitás díjazza, ahol te magad teszel azért, hogy fejlõdj és elõteremtsd ami kell neked, nem pedig azt, ha az ember készen akar megkapni mindent. Ez a játlék arról szól hogym eg kell küzdeni a jó cuccokért, sokat kell dolgozni értük, így lesz tényleges értékük.

Minél tovább játszol annál jobban fel fog pörögni a gazdaság, annál több és jobb cuccokat fogsz majd találni az állomásokon. De ha szert teszel egy megfelelõ trader hajóra amibe bedobsz egy MK3-as szoftvert, elindítod a hajót mint sector trader, meg fogsz lepõdni, hogy az a pangó gazdaság mégis képes kiszolgálni a gépedet és pénzt termelni neked. Persze némi körültekintés azért nem árt, mert a sector trader nem fog más területekre mászkálni így nem árt ha nem üres rendszerbe lesz bedobva, hanem olyan helyre ahol vannak állomások amikkel kereskedhet (gyakran egy sima trade station árúival is egész szépen be tudja indítani a környezõ állomásokat).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A kritikával nincs gondom. A gyerekes stílusoddal van, eddig te vagy az elsõ aki ily nyíltan véleményezte a játékot.

Ezt bizonyos országokban tisztelik, ám itt mi nem.

JethroHUN
Vegyek visszább??? lol .... jó vicc, te sem gondolod komolyan.... Mégis mibõl? mert leírtam a véleményem, ami mellesleg teljesen igaz és helyt álló...
Mert ahhoz mit szólsz hogy egy szar a teljes ekonómia, hiába írják a manualban is, h húú de jó.
Kereskedelem, egy valamit lehet eladni, az egész galaxisban energy cellt. Mert érdekes módon mindenhol 0an van, persze a többi alapanyag még a másodlagos is tele.
Ha egyáltalán vennék egy új hajót, felszerelni nem tudnám, mert egyetlen gyárban sincs fegyver, ammo, pajzs, semmi, MIÉRT? mert érdekes módon mindet szállítanak a bot hajói kivéve azokat a cellákat. Szóval ha egyáltalán fejlõdni akarnék bármerre, mindent tele kellene raknom solar plantokkal, hogy egyáltalán végre legyen megvehetõ fegyver, vagy bármi. Vagy szállítsam pl Xl méretû hajóval, minden hova, ja 4-8 cr/db nyereségbõl biztos vissza jönne az ára...

Szóval tényleg tök jól mûködik a játék.

Kicsit... Vegyél visszább.

Én továbbra is azt mondom saját tapasztalatimra hagyatkozva, hogy nem csal a játék és szerintem nem is unfair, csupán eddig még nem tapasztalhattad másutt az itt lévõ nehézségeket ezért tûnik neked keménynek.
Tény, hogy nem egy casual szintû játék ahol az ellenfelek vissza vannak fogva a játékos kedvéért, így bizony át kell állítania az embernek a maga kis értékrendjét.

A xeno hajók (ahogy más hajók sem) nem használnak végtelen energiát. Speciel a xeno hajók energia utántöltése nagyon jó és nem a lehetõ legjobb csúzlikkal vannak mindig felszereleve (tehát nem csak és kizárólag HEPT-ekkel rohangásznak a PBE meg nem olyan hûde erõs csúzli). Keverik a gyengébb, kis fogyasztású és erõsebb csúzlikat, ahogy a gyors lövedékeket prüszkölõket amik elõl nehezebb kitérni ha az ember hajójának seggében vannak. Magyarán gazdaságosabb a fegyverösszeállításuk. Cserébe kissé gyengébbek egyéb téren (pajzstöltés, hull).

Az ellenük való harcban érdemes használni swarm rakétákat ha gondod van velük, gyakorta használni a strafe manõvert ("oldalazást" ha FPS szinonímával akarok élni csak itt megy négy irányba is) így nem lesz biztos találat a játékos ellen. Egy jó joystick is piszok nagy segítség tud lenni a harcban.

Aki meg sok harci feladatot vállal el az ne csodálkozzon ha hamar felmegy a harci rangja és így egyre több ellenfél jön (nemsokára amúgy lesz egy ugrás és onnantól már bomber-ek jönnek kevesebb vadásszal vagy M6-ok még kevesebb vadásszal). Az elején hanyagold a harci feladatokat, a fejelttebb hajók megvásárlása úgysem ettõl függ, hanem az adott fajnál elért reputációdtól amit nem csak harccal lehet növelni. 😊

A Teran szálon én nem tapasztaltam sehol komoly ellenállást. A kezdetben kapott terran hajócska meg nagyon sokáig valódi ellenfél nélkül maradt (fõleg teljesen felszerelve). Használd okosan a kapott hajókat, legyen aki téged véd és legyen akit harcba zavarsz, hogy elvonja az ellenfél figyelmét.

Magadnak is tudod növelni a találati arányokat, csak legyen a gépen egy Fight Software Mk2 és legyen is aktiválva a célzás rásegítés 2. fokozata.

Az erõsebb hajó (mit értesz ez alatt?) meg nem feltétlenül jobb hajó. Én speciel többre mentem egy mozgékonyabb, gyors géppel mint egy masszív M3-assal. M6-ból meg a Centaur egy halom ócskavas. Nem elég mozgékony így könnyû szétkapni, fõleg kisebb, mozgékony hajókkal.

JethroHUN
Ennyire unfair, csaló játék nincs másik... Ez a fighting rank, ez baromság, hogy ez határozza meg a nehézséget. Jóval gyorsabban kúszik fel mint amilyen gyorsan erõsebb hajót tudok szerezni.
2 napja játszok, már Militant rangom van, de csak egy M3as Ventim van....
A Xenon hajókkal van gondom, az hogy OP szar fegyver van rajtuk + kifogyhatatlan energia...
Az M és L típusúak, még tegnap nem voltak ellenfelek jöhettek 20an is... de most 2 L is kinyír kb 5 mp alatt, Pulse Beam Emitter, grat aki kitalálta, 100% pontosság, 18k sebzés, + leggyorsabb fegyver amivel idáig találkoztam, + 6 db van egy L-en, mert hogy nem 1 van rajta az biztos.
A küldetés, az Terran szál, amikor kapok 3 0segítség Rapiert, és õrjáratozni kell 2 szektorban. Easy, persze, csak 4x próbáltam újra. Omicron szektorban mindig van vmi nagy hajó, M6os Argon Military Centaur-t fél perc alatt lõtte szét pár L és M -.-" :/

Nem lehet vhol nehézséget beállítani?
X3 editorral lehetne szerkeszteni a xenon hajókat 😄 ?

nem, csak numpad

A CP az a cockpit lenne? A játék nem erre van alapvetõen kitalálva (már belsõ nézetre) így egeres megoldás úgy tudom nincs. Többgombos joystick esetében viszont nem probléma a dolog.

JethroHUN
Nem lehet valahogy egérrel CP nézetben körülnézni? vannak rá gombok, de úgy elég nehézkes egy elsuhanó vadász után nézni, hogy mégis merre kanyarodjak.

MerlinW
"Az egyik bosszantó dolog, hogy amikor vásárlok pl fegyvert nem írja hogy használható-e a hajómon vagy sem. Meg kell néznem az enciklopédiában mindig."

Pilot - My Properies - hajón klikk - info

Minden le van írva. Milyen fegyvereket, rakétákat, mennyi és milyen pajzsot szerelhetsz, mik a fejlesztett paraméterek, stb.

[merlinw.org]

Szerintem nem rossz és nem is nehéz a kereskedelem, csak kicsit több odafigyelést igényel mint az átlag casual gamer szintre íródott kereskedelmet alkalmazó játékok esetében (magyarán némileg életszerûbb).

Ha benne ülsz a gépedben akkor te vezeted, naná hogy nem fogad el parancsokat. Az önálló kereskedéshez meg tényleg kell a Mk3 és hogy ne ülj a gépben. Nincs ezzel semmi baj.
Mk3-nál majd szépen beállítod sector trader-nek a hajót egy adott rendszerben és õ ott fog kereskedni.
Ha elérte a 8-as szintet és megvannak a megfelelõ felszerelései akkor lesz belõle univers trader ami már a teljes játékteret bejárja hogy jó boltot csináljon. De amint átülsz a gépbe bukod a pilótát aki eddig neked dolgozott.
Tehát Trade software-t elsõsorban olyan gépre pakolj amiben ne mte ücsörögsz. Mk1-2-vel már vígan utasítgathatod a hajót ha nem te ülsz benne. Ilyenkor veszi át a pilóta szerepet a program. Az extension meg ahhoz kell hogy a saját hajódról (amiben ücsörögsz) egy másik hajódnak parancsot adhass a vételre és eladásra (pontosabban manuálisan vásárolj mint ha te magad lennél ott).

A best buy/sell locator meg mûködik mindenütt ha van fejlett satellite az adott rendszerben (nem az alap olcsó, az csak felderítésre jó nem adja a kereskedelmi adatoakt) ami látja az állomásokat. Ugyanis friss adatokat csak olyan helyrõl kapsz amit éppen látsz (benne van az érzékelõk távjában).

A kereskedelemben meg itt bizony tervezni kell elõre. Bizonyos áruk (a leírásukban is benne van illetve a gépi hang elmondja) csak bizonyos fajok számára értékesek és így csak õk kereskednek vele. Általános cuccokat szinte mindenütt el tudsz adni, míg a fajspecifikus dolgoakt csak az adott faj fogja értékelni. Emellett bizonyos áruk az egyik fajnál legalisak, másoknál viszont illegálisak. Felvásárolni nagy mennyiségben csak akkor érdemes cuccokat ha biztos vagy benne hogy el tudod passzolni az egészet jó áron és egy helyen. Hogy képben legyél segítenek a fejlett szatellitek.

Amint egyszer ráérzel a dologra magad is megtalálod a megfelelõ pénzgeneráló megoldásokat és dõlni fog a lé. De alapvetõen a kereskedelem elvégzése jobb ha a sector trader és universal trader hajóid által bonyolódik vagy az általad megvett állomásokhoz rendelt kereskedõhajóid által végzõdik (amikbe nem kell sem locator sem mk3 software).

torma1:
Azért az a fegyvervásárlás nem olyan nehéz. A vadászok elég korlátozott fegyverkészlettel rendelkezhetnek és azt nem kunszt fejben tartani és a hajó vásárlásakor már elõre meg lehet határozni a legjobb fegyverösszeállítást és annak megfelelõen bevásárolni. Nem egy óriási adattömegrõl van szó. 😊

Nem mellesleg a fegyverosztályok megvannak, használhatod a méret szerinti eloszlásukat (S, M, L, XL), aholis a S kategória a vadászok, TS, TP, TM hajók fegyvereit jelenti, bár M3 hajókra vagy M3+-ra esetleg rámegy pár M-es csúzli is. M kategória a M6-os gépekre van elsõsorban tervezve, de M7-es és TL hajók is használják. L kategóriásak már M7-es vagy nagyobb hajókra valók, míg a XL többnyire csak M1 és M2 hajókra megy rá (fõleg utóbbiakra).

Persze a kényelem nagy úr tudom én is, de azért nem kéne mindent ennyire kényelmesre venni. Így is jóval kevesebb fegyver mint volt a X3-ban, ahol még alpha-beta-gamma variánsok is befigyeltek.

No meg aki akar az megtalálja a neten a szép kis összefoglaló táblázatokat a fegyverekrõl, hajókról és azt kinyomtatva egy lapon ott lesz neki minden infó amit tudnia kell.

Hát igen azért vannak hibák benne. Az egyik bosszantó dolog, hogy amikor vásárlok pl fegyvert nem írja hogy használható-e a hajómon vagy sem. Meg kell néznem az enciklopédiában mindig. 😞 A fegyvereket külön osztályokra szétoszthatná. Pl light,medium,heavy stb. Sokkal egyszerûbb lenne így a választás. Erre nincs véletlenül mod?
JethroHUN
Ez a kereskedelme, hát... elég rossz, nehéz... Megvan a hajón az Mk1-2 trade software, de a parancsok szürkék, csak a manual sell és manual buy parancsok mûködnek. Ahhoz ha hajó magától menjen pl egy rendszeren belül kell az Mk3as is? ami több mint 500k ...
Továbbá rajta van az mk1-2 fight sw, a Special sw, a navigation sw, az explore sw és a best buy/sell loacator is, valamit a trade extension is. Mégsem tudok beállítani neki vmi útvonalat h azt kövesse. Vagy amíg benne ülök addig nem lehet?

De elég rossz maga a rendszer is, pl a botok, azok is felvásárolnak, és eladnak állandóan, és rengeteg szállító hajót irányít a gép... Vettem Sea Weedet a teladi rendszerben 2540 ért volt, megvettem mindet, tele lett a toucan haulerem, 1000/1000 😊 de ahol 4900ért tudtam eladni Split rendszerben lévõ állomáson. de csak 40 egységet vesznek egyszerre :/ DE nem minden trading stationon veszik meg...
Szóval mielõtt egyáltalán kereskedni akarnék, rakjak tele minden szektort szatellitekkel, h lássam az árakat :S és a mennyiséget -.-
De ennek a best buy/sell locationrak sincs semmi értelem mert csak szekoron belül mûködik... inkább eladom mind két szállító hajót, az több min 3M pénz lenne

MerlinW
rang függõ.. 8.-9. rang felett jönnek a feladatok.

[merlinw.org]

Köszönöm szépen segítséged. Pont a felsõ sort nem lestem meg. Bár nem olyan egyszerû 1 játék nyelv tudás hiánya miatt, amúgy elég sok oldalú és szép játék. Kár hogy nem készült hozzá magyarítás, sokat segítene. Ezt mindet megjegyezni, hát próbálkozom most nem adom fel, mint korábban tettem a nyelv miatt, hátha marad meg valami a fejemben.
JetroHUN:
A bannerban lévõ modra gondoltam.

torma1:
Lehet náluk feladatokat elvállalni csak nézz körül alaposan. Leszállsz és az állomáson kicsit körülnézel az ott lévõ opciók között, kommunikálsz és lesz feladat. Csak persze nem árt ha már bizonyos rangot elértél kereskedelemben meg harcban, meg persze nem vagy éppen rosszban az adott nagyvállalattal vagy az adott rendszer uraival ahol a vállalat fõhadiszállása is van.

NONPLUSZULTRA

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Sziasztok!

Olvastam hogy nagy vállatok is vannak a játékban. Náluk is lehet küldetéseket elvállalni. Voltam már több szektorban ahol vállalati Fõhadiszállás volt de nem adtak küldetéseket. Amaro X3 Mag oldalon meg azt írták adnak egy külön szálat. Hogy van ez?
JethroHUN
A bannerban lévõ Scorp's mapra gondolsz? vagy a játékon belül hajóra vehetõ szoftverre? (8 órája kezdem a játékot, és a manualban csak a nagyobb dolgok vannak)

MerlinW
Ha Steam-es játék, akkor jobb klikk a játékon és manual. Vagy innen letöltöd.

De van a fejlécben is sok hasznos link tippekkel, trükkökkel, mint pl. az Amaro X3 Mag oldal.

[merlinw.org]

A kézikönyvet szeretném letölteni, de nem találok olyan oldalt ahonnan le tudnám tölteni. Prviviben küldene valaki 1 linket meg köszönném. Olvasgattam a fórumot, de ehhez nincs elég idõm és a játékkal szeretnék foglalkozni szabadidõmben nem közzel 10ezer hozzászólást olvasgatni. Összefoglalót sem találtam. A kézikönyvet el olvasnám persze, ha találnék. A játék már régóta meg van, de akkor angol miatt nem boldogultam vele, most úgy gondoltam adok még 1 esélyt neki. Amúgy szeretem az ilyen és hasonló játékokat, de ez nekem angol hiánya miatt nehéz, de ott az a fránya rajongás és ami hajt, hogy próbáljam.
A recon drone csak egy önjáró, baromi gyors radar. Kidobod a raktérbõl, aztán kijelölöd és parancsot adsz neki, pont ahogy például frissen elfoglalt hajóval tennéd.

A pirate station tulajdonképpen egy nagy, módosított M1, félreesõ helyen valahol az adott területen (nem egyszer tényleg nagyon el kell kószálni és nem csak síkban de térben is). De viszonylag könnyen megsemmisíthetõ és néha bizony eltûnik, hogy aztán késõbb újra megjelenjen.

A nyomtatott térképben jobb ha nem bízol. Van program amit ha felteszel egy gombnyomásra frissíti a térképet és aktuális adatokat szolgáltat, így az pontos lesz, nem úgy mint az alap, kezdeti térkép. AZ legfelejbb tájékoztatásnak jó.

JethroHUN
...és több sectorban mutat kalóz bázist a nyomtatható térkép, de én még nem találtam meg egyet sem 😄 Vagy nincs is külön állomás hanem a trading station az? és csak annyiban különbözik, hogy pl az illegális árút is megveszi, mit a space fuel. Más nem jutott eszembe, mért nem találom.

JethroHUN
Dronokat hogy kell használni? van rá két gomb, támadj vagy védj, de ez a kettõ is csak a harci dronehoz jó, de pl a recon dronet, hogy kell használni?

MerlinW
Csak a hivatalos bónusz pakkot, a roncs javító és a freejump mod-ot, mert tele volt a tököm a kisebb hajók energiaellátásával😊

Ha pedig végeztél a játékkal, pakold fel az X-Tended mod-ot. Új játékot kell kezdeni vele, de berak 190 új szektort és kismillió új hajót, fajt, küldetést, egyéb nyalánkságot.

Itt pedig a második post-ban van egy rakás jó cucc, válogass

[merlinw.org]

JethroHUN
Te milyen modokat raktál fel? nem nagyon igazodok el az egosoft oldalon. Pedig kellene vmi, van jó pár eléggé kellemetlen hiba a játékban, vagy csak direkt kicseszés.

MerlinW
Innen
Én többnyire Grand Exchange-ben szoktam venni, mert szeretjük egymást Teladival😊

[merlinw.org]

JethroHUN
a kijelölõ négyzeteket ki lehet kapcsolni? mert pl amikor sok hajó van egyszerre, nem igazán látni semmit, elég lenne ha az éppen kijelölt hajón lenne rajta csak.

JethroHUN
és azt honnan szerezzek? nem találtam encykolpédiában sem, a ship equipment alatt.

Utasokhoz kell Life Support System, anélkül elhalnának szegények. Illetve TP típusú hajó is jó még.
A leírt kereskedelmi úthoz meg TS típusú kellene, de az igazából egy példa, hogy milyen kapcsolatok vannak gyárak között amit ki tusz használni

JethroHUN
Utasokat hogy lehet felvenni? vannak ilyen küldetések. Csak hiába dokkolok be nem kerül a raktérbe a csávó. Alap Saber hajóm van, Terran Defender kampány.

Valaki tudna mondani vmi kezdõ kereskedelmi utat? Mert ami a kézikönyvben is van, az a galaxis másik fele, gondolom oda nem kéne alap hajóval átmenni.

2-3 ezer forintért lehet venni, mellékelnek hozzá egy DVD-t is😛 Egyébként nem tudom.
Üdv!
Most kezdeném ezt a játékot, és érdeklõdnék magyar kézikönyvet honnan tudnék letölteni? Teljesen kezdõ vagyok. Sajnos angol nem megy. Köszönöm.
Szkriptek/modok alatt találsz többet. A CP modok a belsõ nézetes modok. Jobb irányítás, stb szerintem nincs, azok elég jól vannak balancolva.

Ha megy az angol akkor itt van egy nagy mod gyûjtemény:
http://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=94

(Jethro Tull király!😊 )
JethroHUN
Milyen modkat érdemes feltenni? a terran conflicthoz?pl jobb írányítás, vmi hud vagy hasonlók

Hali!
Régebben láttam itt a fórumod egy olyan mod-ot, ami visszavesz a grafikából, de sehogyse találom.Nem tudná valaki belinkelni,mivel elég gyengus gépem van,és szaggat mint az atom.Elõre is kösz.
MerlinW
Csináld a fõküldetéseket és használd az idõgyorsítót (J), foglald el a Xenon hajókat és 2-3 órán belül millióid lehetnek.

[merlinw.org]

Nem.
Egyrészt mert pénzed sem lenne rá hogy megvedd és felszereld, másrészt mert egy kis senkiként indul a karaktered nulla ranngal és ismertséggel.