12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Dennis84
    Köszönöm!
    Zavaró azért hogy az autopilot is azon a kódon van.
  • Andy0717
    Nem 10 km, hanem 5 km, és az autopilot, docingra kell katt, ha rákattintasz az állomás opciókra
  • r4pt0r
    Ha jól emlékszem akkor shift+D, de biztos hogy van ilyen beállítás a controlsba, max más néven.
  • Dennis84
    Lehet hülyeséget kérdezek de nem tudjátok hogy a Docking computer-t hogy kell használni?
    Minden igaz 10km-nél közelebb vagyok akkor berak az állomásra ha rányomok. Itt nem tudom hogy van de a controls-nál nincs ilyen opció!
    Most vagy én nem látom vagy valahogy hozzá kell rendelni?
  • Papa01 #10184
    Sziasztok!

Most tudtam meg, hogy a Steam-en akciós a játék.

Annak idején nagyon szerettem a Freelancer-t és az Elite-t is. :) Az alapjátékon kívül mit érdemes megvenni? (Teljesen ismeretlen számomra a játék.)
    Gyenge angollal mennyire élvezhető?

Köszönöm a válaszokat!
  • mindero
    Vagy fölrakod Cadius shippackját és veszel egy gyárat.
  • SaGa Jr
    Unfocused jump drive használatával ellátogatsz új szektorokba és sasolsz veszettül. Némelyik ilyen helyen előfordulnak szétszórtan roncsok vagy dobozok amikből szerezhető a kérdéses fegyverből pár példány. De most szólok, nagyon ritkák (és nem mellesleg a fegyver ritka vacak).

Én először még a X3:TC Operation Final Fury küldetés sorozatában találtam ilyen fegyvert mikor a kahaak-ok szektoraiba kellett ugrálni gyilkolászni és ott szedtem össze minden beam fegyverből 1-2 db-ot (illetve a UJD használatával).

Ha meg csalni akarsz akkor ott van letölthető változatban a cheat script az egosoft oldalán a fórumban a script topikok között.
  • Pares
    A Plasma Beam Cannont valahogy meg lehet szerezni csalás, modok meg scriptek nélkül? Lasertowereken van ez a fegyver, és a Cerberusomra pont ráférne kettő... Na jó még talán ha csak egy egyszerű scriptel be lehetne varázsolni a cargo bayembe, azzal meg is tudnák békélni...
  • tomonor
    Possible. Myth confirmed.
  • József István

Ha gondolod tedd közzé.

Pares. Jó ötlet. Szégyellem is magam, hogy nem jutott eszembe. De a kitartással még lesznek gondok...
  • Pares
    Szerencséd van, mert a spoileres részben leírtakat pont tegnap csináltam meg. Teljesen alap, vanilla, nem moddolt játékkal, bizonyíthatom: MEG LEHET CSINÁLNI. Én Centaurral csináltam, és megmondom mi a titka, csodálkozni fogsz, de ez tényleg így, van, ezt kell csinálni:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elmész a Black Hole Sun szektorba, ugye ezzel szomszédos egy Xenon szektor is, ezért végy fel itt valami bázis védős/patrol missziót, és GARANTÁLT, hogy lesz L is az ellenség közt. Ez után mentés, és ami a legfontosabb: TÜRELEM. Én vagy 5-6x újraindítottam a játékot, míg a 6-7 L közül az egyik megadta magát.
  • tomonor
    Legutóbbi tudomásom szerint terran állomásokat nem lehetett összekötni. Van valami bizonyítékod, esetleg screenshotod, hogy ez lehetséges?
  • SaGa
    Igazából a méret nem annyira számít, mert nem szoktát televásárolni, ellenben XL-es legyen a raktér, hogy mindenféle áruval tudjon foglalkozni. Fegyvert ne tegyél rá, mert akkor harcba keveredik, de jumpdrive legyen rajta, akkor elugrik, ha megtámadják. EC-t szoktak venni maguknak, sőt egy idő után drónokat is...
    Arra vigyázz, miután betetted az MK3-as szoftot és elkezdte a Sector Trader funnkciót, soha ne ülj bele abba a hajóba, mert azzal kilököd a begyakorló pilótát és legközelebb megint 0-ról kezdi a tanulást. Ha elérte a 8-as szintet, akkor tudod átállítani Universal Traderre.
  • Dennis84
    Köszi sokat segítettél!
    Egy kérdés még hogy milyen hajón legyen akkor az MK3 Trade Softver?
    Argon expessen hogy gyors legyen vagy Mercuryn a nagy raktér miatt?
    Ha Jumpdrive van rajta akkor magának beszerzi az EC-t? Lehet hülye kérdések de az X2-be és az X3-ba nem csináltam ilyet soha! Mondjuk nem is volt akkor internetem hogy érdeklődjek. :)

Akkor hogy ne csak kérdezzek van egy pénzszerzési tippem nektek!
    Az űrt járva a pénz jelű hajókat meg lehet venni. Az éri meg főleg aminek a Hull-ja jó kicsi. pl. a Nova 50-60K-ért adják 40-50%-os Hull-al. Megveszed odamész megszereled és mehet a Shipyardra! 900-950K-t kapsz érte. :D (vagyonom 90% ebből van)
    Nem mind éri meg de lehet egy jó táblázatott készíteni magadnak hogy mit éri megvenni és mennyiért. Volt hogy Boron Dolphint vettem 150K-ért amit sokkallottam de felújítva 225K volt. Nem sok de haszon. Általában az M5-ösök nem érik meg néha 40-50K-ért adják szétlőve és csak 25-30K-t ér. De vettem már 4,5K-ért is ott volt haszon. Érdemes tehát az űrt böngészni utazás közben. :)
  • József István
    "Terran állomásokat még mindig nem lehet komplexekbe kötni?"

Nekem volt a TC-ben terran complexem. Több is!
    Az ugró bólyáknak köszönhetően jobban lehet közlekedni náluk, de az tény, hogy nem egy kereskedő paradicsom.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Viszont keresek egy bölcs magyarázatot arra, hogyan lehet kiugrasztani a pilótát egy L-ből. Ez már a tc küldetésben sem ment zökkenőmentesen. Biztos van valami matematikai képlet, hogy milyen hajóval, hány darab és mekkora fegyverrel a legoptimálisabb nekikezdeni. Amióta direktben próbálkozom nem megy (springbl. 2-8 maml) Ha csiklandozom az se jó, ha drasztikusan... az sem.
    Anno a Terran M4-est talán egy eclipse-el és két hept-el sikerült megadásra bírnom, de az szerintem kevés egy Zinon szektorba.
  • SaGa
    Pedig jó az. Kell a 3-as trader szoft, legalább 25 MJ pajzs, hasznos a jumpdrive és mehet az automatikus kereskedés. Előbb szector, majd univerzum szinten. Többet hoz, nint az 500k-ért beszerezhető "gyár" (ennyiért talán bányát kapsz)...
  • SaGa
    Az állomások mindig ugyanott lesznek és az, hogy Argon Prime-ban nincs elég EC, a játékost segíti. Az a legolcsóbb kereskedelmi tétel, sokat el lehet belőle adni és a legkisebb hajóba is belefér. Pár fordulóval összejöhet egy nagyobb, majd azzal egy még nagyobb hajóra pénz, csak ne köss bele senkibe, illetve a korai hajókat nem érdemes nagyon felfejleszteni. Igazából egy kis pajzs (anélkül, ha nekimész egy kavicsnak, kakukk), sebesség és raktér kell, meg az alapvető kereskedelmi szoftver, a többi felesleges, ha benne ülsz a szállítóhajóban. Amikor már TL-ekre is fussa, azokat érdemes jobban felszerelni, mert később lehet belőlük automata kereskedő.
  • tomonor
    Azt meg a játékmotor nem engedi.
  • Dennis84
    Hát akkor az sem lesz. :)
    Annyiért gyárat veszek!!!
  • mindero
    És a komplexesítés?
  • tomonor
    Elméletben mindenben erősebbek a bolygóközösségeseknél, gyakorlatban semmiben a játékbalansz miatt.
  • Andy0717
    Tudomásom szerint kell a 3-s trade command
  • Dennis84
    EC-re én is gondoltam és szerintem Ore Beltben lesz a főbázisom.
    Ore bánya és silicon is kell egy jó komplexumhoz szóval az jó helynek tűnik.
    Lenne még egy kérdésem hogy a Sector Trade-re hogy kell elküldeni a hajóimat? Van Trade softver 1-2-es a 3-mas 500K gondoltam azt nem veszem meg. :) A command-nál ha rálépek olyanok jönnek fel hogy jó ár keresése a sectorban meg ilyenek. Ez nem tűnik nekem automatikusnak.
    Van valami beállítási trükk hogy magától menjen kereskedni a kiválasztott sectorban?
  • mindero
    Terran állomásokat még mindig nem lehet komplexekbe kötni?
    Ha lehet, akkor folytatom a terrant, de e nélkül nagyon szenvedős az egész.

Nem tudom amúgy a terranok fejlettsége miben nyilvánul meg. Ugyan a hajóik erősebbek, a fegyvereikről már ezt nem mondanám, gyermeteg a gazdaságuk, mindent baromi lassan csinálnak, és nem lehet a szektoraikon belül ugrani, ergo ezerszer lassabb az utánpótlásuk (plusz még a gigantikus állomások miatt a távolságok is hatalmasak).
  • Pares
    Hát az én játékomban (nem tudom, hogy az univerzumban található állomásokat minden új játék során random generálja-e) Argon Prime körül rohadt nagy Energia Cell hiány van. Meg úgy általában, EC hiány van mindenhol majdnem.
  • Dennis84
    Köszi!

Akkor valószínűleg maradt is remélem. :)
    Novám már van potom 56K volt mert 30%-os Hull-ja volt de kit érdekel meghegesztettem az űrben. :)
    Hajókat így nem keresgélem, majd veszek ha kell ez van. :(
    Első gyárnak mit javasoltok és hova rakjam? Egy több kapcsolatos komplexumot akarok a végére!
  • tomonor
    Szerintem reunionban az argon eclipse volt az M3-asok királya, de lényegtelen.
  • SaGa
    Ez egy "másik játék", más alapelvekkel, így - gyanítom - hiába keresed őket.
  • Dennis84
    Sziasztok!
    X3 Reunion tapasztalatom van de a XTC, XAP-ben nem értek pár dolgot!
    Nem tudjátok itt hol vannak a free ship-ek? Vagy ezer honlapot találtam ahol a régi Reunionos hajók vannak meg az XTC-sek. A Reunionosok küzöl egy sem volt meg, gondoltam mert a kiegészítők felülírták. Az XTC-sek (pl. Pirate hajók)szintén nem fellelhetőek!!! Mi van az ingyenes hajókkal akkor??? Hova tűntek? Van valakinek friss aktuális lista hozzá?
    Másik kérdésem a Terran-ok ellenségek maradnak mindig? Mindegy kivel megyek? Vagy Custom módban? (Terran Commander-nél persze nem ellenség :D ) Szeretnék ott is üzletelni csak azért kérdem.
    Még egy apróság. :) Régen az Argon Nova volt az M3-ak királya most a sok új hajó és kiegészítő után van jobb M3-as hajó?

Köszönöm a válaszokat előre is!
  • Andy0717
    Végre kijutottam az Argon régióból. Most már úgy ölik egymást, ahogy akarják. Megszedem magam és eltörlöm az argonokat. A Plutarch és az NMMC is argon? Scale Plate-ben igen vörösek és nem tetszem nekik.
  • r4pt0r
    Akkor nem csak nekem volt az az érzésem, hogy ez így nem kerek.
  • mindero
    Az új hajók is (már amelyiket nem modderektől vették át) elég rusnyácskák. Főleg az Albion's Pride.
    Asszem akkor kezdem újra, ha lesz hozzá CMOD, meg Cadius frissíti a hajóit.
  • Pares
    Nem számít, hány órás munka, szerintem semmi baj az intróval. A TC-s intróban még élő szövet sem volt, az csak ingame jelenetekből áll, akkor az még ennyi munka sem volt, ettől függetlenül az is nagyon jó.
    A föli szektor az üressége miatt tényleg hasztalan lett a galaxisban, mondjuk lehet ezt annak is betudni, hogy nem rég semmisült meg a Torus.
  • NONPLUSZULTRA
    Én csak azon csodálkozom, miért vártak ennyit mert ilyen szintű kiegből bármennyit csinálhatnak, amennyit nem szégyellnek.
    Az XTC bezzeg nem jön :(
  • tomonor
    A videó lényegében egy két órás munka, kivétel a live action, amely Richard Portley (MetalVenom) nappalijában készült, és a nő aki Sayát játszotta az a barátnője.

Föld rendszere teljesen üres, a bolygó nem kezeli az árnyékokat, teljesen igénytelenül van a torus roncsa kivitelezve... Lényegében ez egy összedobott munka.
  • Pares
    Mindkettőt láttam, és nem értem, mi a bajod velük.
  • tomonor
    Mármint, ha azt mondom alacsony költségvetés, akkor azt úgy is értem. Csak nézzétek meg az intró vidit, vagy menjetek el a Földhöz. Érteni fogjátok mire gondolok.
  • tomonor
    Őszintén nem igazán értem, hogy az AP-t miért nem tudták egy X3TC patchként intézni... Illetve tudom, sajna félelmem beigazolódik: marketing. Az egósok valamiért nagyon hajtanak a pénz felé ezzel az alacsony költségvetésű kieggel (noha nem mondják ki nyíltan). Szerintem pénzügyi problémáik akadtak, így ezzel próbálják finanszírozni a Rebirth költségeit.
  • Cyanogen
    Nincs story??? OMG! Ez felháborító:D Na mind 1 köszi a választ :) akkor azt hiszem kell kezdenem egy másikat :D
  • Andy0717
    Úgy jártál, mint én. Sehol, mert nekünk nincs story, csak War. Én még kijutni se tudok az Argon régióból