12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • fatsy
    Srácok 2 kérdés!olyan külinél ahol hajót kell visszahozni, h tudom leadni.kiszállok a gépből, ránynomok h kövessen, vissza a sajátomba, jelzi is a narancssárga nyíl h menjek visszaahol felvettem és nem tudom leadni.másik.amikor le kéne vadászni szökött bűnözőket, soha nem érdek oda időben, mindig mission aborted, vkik leszedik.ez ellen mit tudok tenni?gondolom semmit...
  • NONPLUSZULTRA
    Volt magyar leírás de nem teljes csak ízelítő az eredeti angol kézikönyvhöz képest. Éppen csak átfutottam anno és láttam, hogy egy kötelező minimális munka.
    Az Apricot oldalról le kell tölteni az X3 Handbook v5 pdf-et.
  • Romeo One
    :)))
    Az X2 óta hozzászoktam az angol nyelvű menühöz és játékhoz, inkább csak a TC újdonságait akartam átfutni. Annyira nem fontos, csak ugye itt felmerült, hogy a magyar kiadáshoz adták, gondoltam hátha fent van valahol.
    De az ajánlott Apricot oldal jó, átnézegetem.
  • NONPLUSZULTRA
    Magyar nyelvű leírással nem sokat érsz mert az egész játék angol és nem lesz hozzá soha magyarítás. Olvass angol leírásokat így nem kell oda-vissza fordítgatnod.
    Van itt egy jó kis kézikönyv, nem csak neked, hanem mindenkinek, aki még nam olvasta:

X3 HANDBOOK

Enjoy!
  • Romeo One
    A magyar nyelvű pdf elérhető valahol a saját könyvtárán kívül is? Mondjuk letölthetően...
  • Bluefire
    nyugodtan kérdez tőlünk is :)
  • BBalee
    Gondolom, nem boltban vetted, mert adnak hozzá magyarnyelvű leirást. :-) de a telepített könyvtárba is van egy pdf, ha jól emlékszem...
  • fatsy
    sziasztok!elolvastam a topikszabályzatot,de full kezdő vagyok.Hol tudnék magyarul szert tenni alap infókra?vagy angolul mind1.pl kereskedés...vettem vmi clothot és nem tudom eladni...meg ilyenek...bocs a lámaságért..:/
  • Bluefire
    aham...

ti már csináltatok meg szektor visszafoglalós küldit?
    (én már minden szektorban néztem hát ha láttok egy szektor visszafoglalós küldit, de sehol se láttam.)
  • BBalee
    Nekem a foglalás a kedvencem. :-) AP-ban amugy sokkal könnyebb foglalni, mint tc-ben, mert nehezebben szedik le a podokat, és négy helyett öt embert tesz egybe.
    Nekem úgy tűnik, hogy a csillagok összes szama számít.
    Pl 10 db 4* os harci rang ugyan annyit ér, mint 20 db 2*os.
    TC-ben teszteltem 3.1-es verziónál, hogy egy tl nél kb 30 õssz csillag kell, hogy legyen esély veszteség nélkül foglalni.
    Ezért nálam a határ két csillag.
  • Bluefire
    a TC-ben és AP-ben is milliókat költök rájuk...
    ...(egosoft fórumán lévő leírásokban) minimum 3csillagnak kell lennie a fight rangnak a tengerészeknek ahhoz h eltudjanak foglalni egy hajót. nekem még egyszer se sikerült hajót foglalnom mindennel próbálkoztam aztán le...rtam ha hajót akarok akkor megveszem
  • BBalee
    Nem is figyeltem. Én fontosabbnak tartom a többi skillt, mert a harci lineárisan fejlődik, és ha sokat foglalok, akkor gyorsan fejlődik, de a tanulhatóak logaritmikusan. Napokig tart egy négycsillagos enginer skillt ötösre fejleszteni, ami egy picit lehangoló. Azokat az embereket meg eladtam a kalózoknak, akik nem voltak legalább kettes harci képességűek.
  • Bluefire
    jó, hülyén kérdeztem...
    x3tc-ben egyszer se találkoztam olyan tengerésszel aminek 5-ös fight rangja lenne
    AP-ben meg 4-es 5-ös csillagossal is találkoztam
    (akár hajóval szereztem a tengerészt akár vettem valamelyik állomáson)
  • BBalee
    Véletlen szerűek a csillagok, mint az elfogott hajók felszerelése... Érdemes itt is elmenteni a hq megvásárlása előtt, és párszor visszatölteni. Ha szerencséd van akár több ötcsillagost is kaphatsz.
  • Bluefire
    egy gyors kérdés: nektek is adott a játék a PHQ plot végén. a TL hajón 5csillagos marinet?
  • tomonor
    Itt inkább a részletekre összpontosítanak majd.
  • Bluefire
    hát az egész játékot teljesen újra építik szóval bármi kisülhet belőle
  • József István
    Remélem nem a csiricsáréságával fog nagyot dobbantani...
  • Bluefire
    akkor majd módosítód :P
  • tomonor
    szép szép, csak a topik nem jó :P
  • Bluefire

holy...
  • Bluefire
    nem kizárt, de nem szoktam csempészni xd
    basszus ezúttal grilleztem egy spacesuitott
  • tomonor
    Sok volt a space fuel.
  • Bluefire
    na igen, de még a khaak korvett is neki ment oO

• BBalee
    Ha egy saját xenon, vagy pirate flottát szeretnél, akkor jól jön az a hq.

Továbbá ki lehet tűzni egyedi célokat is a játékban. Pl.: hajóvásárlás nélkül játszani. Csak lopott, vagy legyártott vas jöhet szóba. Tökéletes cél egy Assasin kezdéshez. Ez esetben sokat segít a hq.
  • Borg18754
    hát végülis megtámadta, csak nem úgy ahogy te szeretted volna
  • Bluefire
    rakj fel a phq-hoz scripteket

off: nálam az csapta ki a biztosítékot mikor a shrike-omal támadtam a "pirate base"-t és egyszerűen neki ment
  • József István
    Szép dolog ez a PHQ, de én még raktározáson és a színezgetésen kívül nagy hasznát nem vettem.
    Ha egy hajót legyártasz akkor az még csak egy vas darab. Szoftverek és motor tunning nélkül. Minthogy a raktár kapacitás sincs szekcionálva, az árukészlet megzabolázása is gond.
    Leamortizáltam 20%-ra egy M2-est. Próbaképp meg akartam javítani, de a néhány ezres anyagtételek, plusz pénz, plusz idő elrettentett. Inkább kibrókerkedtem a javítási költséget!

Rá kellett jönnöm, hogy ebben a játékban az arányszámokkal van a legnagyobb gond. Örök csalódás, hogy összegürizel egy M2-est amit elintéz három Q. Nem egyszerre, mert ahhoz kettő is elég. Arról ne is beszéljünk, hogy te egy másik járműből szektoron belül messziről szemléled az eseményeket, akkor mit össze szerencsétlenkedik. Sikítófrászt kaptam amikor a Kyotom a csata elején hátat fordított egy J-nek! Ilyenkor megráznám a programozókat mint krisztus a vargát.
    Tudom, hogy feleslegesen krampácsoltam le ezeket a dolgokat, de ki kellett adnom magamból.

Még egy érdekes eset: Amikor dühömben végig pusztítottam néhány xenon szektort, ők meg felkapták a vizet és vendettát kiáltva kirajzottak a világba, szinte az összes nagy vállalat részvényindexe nullára esett. Keresni ugyan nem lehetett vele, mert az egyikkel (nem tudom fejből (alulról a második)) 0-100 nál hozott 5 millió környékén, miközben benne állt harminc.
    Summa summarum: Addig jó amíg a legerősebb hajód egy TL, és békésen elmajomkodsz a küldetésekkel.

uff.
  • Bluefire
    hehe gondoltam rá,de én a nyugodt szép világos szektorokat szeretem

asszem patriarch conclusion-ba rakom a phq-t
  • BBalee
    xenon 101? :p
  • BBalee
    Nekem az tetszik, ami felette van unknown sector (otas-tól keletre). Közel a jump drive, közepén van a mapnek, és az otas mellet nem jön át egy kalóz sem.
  • Bluefire
    az egy dolog h biztonságos legyen, de arra van a lasertower meg a hajók :P
  • tomonor
    bármilyen szektor ami védve van rendesen.
  • Bluefire
    A PHQ elhelyezéséhez szerintetek melyik szektor a legjobb?

egosoft fórumán az avarice-t ajánlják
  • mindero
    Nem X3, de űrös :)
  • Jakuza001
    Jatek nelkul szeretnem tudni, mert engem pont az rettent el a jatektol, hogy mindent szoveges menubol kell csinalni.
  • József István
    Elég hamar rá fogsz jönni, mert a PHQ rész nem egy hosszú küldetés sorozat. Nekem is már csak ki kellene fizetnem, plusz várom, hogy mi sül ki a hubból...

A Megalodon problémát közben megoldottam: Vettem egy másikat és átpakoltam bele mindent. Úgy látszik csak az zavarta be, hogy nekem már volt egy.
  • Jakuza001
    Ezt en is el tudtam olvasni, engem inkabb az erdekel, hogy ez miben valosul meg ? Grafikus felulet ? Vagy kevesebb almenu ?
  • Bluefire
    Nagyjából annyit tesz h könnyeben fel tudod szerelni az újonnan vett hajóidat v gyártottakat. (PHQ-ban)

(javítsatok ki ha tévedek)
  • Jakuza001
    Ez mi akar lenni ?

"the latter providing a new function to easily equip newly built or bought ships – a function that all fleet commanders will no doubt appreciate."