12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Andy0717
    Mint a neve is mutatja, Discover=Felfedező
  • Pares
    Az Advanced Discoverer nem harcra való. Inkább felderítő hajó ként funkcionál. Éppen azért, mert rohadt gyors. Jumpdrivet teljesen felesleges venni bele, mivel olyan kevés EC-t tudsz csak magaddal vinni, hogy max. 5-6 szektornyit tudsz asszem csak ugrani, azt meg ilyen gyors hajóval és 10x SETA-val egy pillanat alatt megteszed. A rakterébe talán egy vagy két személy fér bele, elég kicsi, de a célnak megfelel. Fegyverek nem nagyon kellenek rá, ha ellenfél támad, akkor simán el tudsz menekülni. Harcra ott a nagyobb hajók. Egy ember nem tudom, hogy mennyit cargo space-t foglal, talán 10-et? De meg tudod nézni, nyomd meg az F-et, megjelenik a képernyő, ami mutatja a hajód rakományát, ott kiírja azt is, mennyit foglal.
  • PengeB
    na rájöttem. Taxizás. Megint azt nyögte hogy csináljak neki helyet. csak 1 volt szabadon de azt hittem azt nem kell nézni . Eladtam a Ecellákat és így befért. 1 személy mennyi helyet foglal?
  • PengeB
    Szia!

Felírtam a hajó típusát:) Köszönöm!
    Igen x3AP. vel nyomom.Most néztem utána megint.Itt SG Fórumon írta a srác a hajók helyét, csak épp a Terran Conflict-ra vonatkozott. Hát ezt benéztem :)
  • PengeB
    Szia!

Igen.Először mikor próbáltam a taxist akkor írta, hogy kell az LSS.Be is szereztem, de nem sikerült úgysem.De mondjuk lehet meg sem próbáltam azóta :)már nem emlékszem:) majd megpróbálom még1x ha találok ilyen feladatot.Amúgy fullra fel van húzva a hajó.A fegyverzete nem tetszik mert csak Impulse Ray Emitter(4db) használható meg asszem 1 féle rakéta.A Nova P. nek jobban bejön a fegyverzete ill. arra való gyúrás.Na mind1 majd lesz valahogy:)
    Köszönöm a segítséget!!Majd még biztos lesz kérdésem:)
  • Pares
    A Springblossom jó lenne, de elég drága egy kezdő játékosnak, és problémás a beszerzése is, hiszen Terran. Az Advanced Discoverer teljesen föltuningolva mindennel tökéletes az egyszemélyes taxis küldetésekre, mert az egyik leggyorsabb hajó (437m/s).
  • Bluefire
    Hali PengeB

Ha küldetéseket vállalsz akkor a springblossomot (m6) ajánlanám, gyors,nagy raktere van, és nem gyenge.

Gondolom az x3ap-val játszol... nincs nagyon infó tudtomal arról h hol lennének elfoglalható hajók.

CLSS-t amugy kalóz bázisokon tudsz venni leginkább
  • Pares
    A taxis küldetésekre pont hogy az Advanced Discoverer (amit kapsz) a lehető legjobb. Bármilyen taxis küldit megtudsz vele csinálni, és a nehezekkel több milliót lehet kaszálni (persze nem nehezek Discovererel, mert az murva gyors). Azért nem tud beülni a Discovereredbe, mert valószínűleg nincs Cargo Life Support Systemed (CLSS) még. Ez kell ahhoz, hogy bármilyen hajónak a rakterébe emberke ülhessen. Szóval keress olyan Equipment Dockot vagy Trading Stationt, ahol árulnak ilyet, vedd meg és voala (csak elég drága asszem). Egyébként kicsit ferdítettem az egyik előbbi mondatomban, mert igazándiból vannak olyan taxis küldetések, amiket alapból nem tudsz megcsinálni: van amikor TP típusú hajó kell, van amikor több személyt kell szállítanod. Nos ilyenkor nem elég a Discoverer. De az egyszemélyes taxis küldikból írtóra meg lehet gazdagodni nagyon rövid idő alatt. Alapvetően kell a CLSS meg természetesen a maximum Cargo Bay Extension, amit bármilyen Trading vagy Equipment dockban meg tudsz venni.
  • PengeB
    Áháá Köszönöm a segítséget!!Erre nem gondoltam, pedig ugyan így kell vásárolni is meg a hajók között csereberélni is :)
    Lassan vissza érek Argon Sector M148 ba és folytatom az alap küldit.Addig is pénzt gyűjtögetek.Valaki megadott jó pár koordinátát elhagyatott hajókról.Hát én felkerestem ezeket , de egyiknél sem voltak ott :( Az lenne egyenlőre a kérdésem, hogy annak tudatában hogy nagyon az elején vagyok, (még 3. hajót sem kaptam meg az alap játék során) pénzem is 170000 köröl van, de most ezeket figyelmen kívül hagyva, milyen hajóval érdemes feladatokat csinálni?Azt tudom a taxishoz nem jó a Discoverer mert nem tud hová beülni :) Szálítani se lehet mert kicsi a raktér.Olyan hajó érdekelne jelenleg amivel jól lehet harci feladatokat megoldni.Az alap Nova Prototype pélául jó erre a célra?
  • Pares
    A shipyardban lévő hajót válaszd ki, majd nyomd a meg a bal felé mutató nyilat. Ott lent a kis ablak alján látsz egy sávot, az mutatja, miből mennyi van nálad, és mennyi az eladónál, és ezt a sávot a bal és jobb nyilas gombokkal tudod irányítani, így eladni és venni. Nagyon egyszerű.
  • PengeB
    Sziasztok!
    Teljesen kezdő vagyok ebben a játékban.Azt se tudom pontosan mi a lényege:) viszont fel sem tudok állni mellőle!Argon sector M148 ból elindulva, Interworlds-ön át Secred Relic... elértem Argon Primbe.Mindezt az elején megkapott Advenced Discoverer hajóval.Az út során csinálgattam néhány feladatot is.Angol tudásom gyenge de valahogy kisilabizálom a dolgokat.Szereztem 2 hajót is.Az egyikkel nem tudom elhagyni a szektort mert ahogy elindul a hajó, belép néhány ellenség a szektorba és szarrá lövik:) Shipyard meg nincs abban a szektorban.Úgy hogy az a hajó ott maradt.Viszont egy harc során szereztem egy Discoverer Vanguard nevű hajót is, de nem tudom hogy kell eladni.Argon Primben van a shipyardon.Zölden jelöli, sell felirat is és az ár is ott van, de a kutya nem veszi meg.Órák teltek el de még mindig meg van... Segítsetek légyszíves!Mi a teendő?Nagyon sok kérdésem lesz még valószínűleg, amit szeretnék is feltenni a későbbiek során:) Remélem kapok majd segítséget is mert tényleg bejön a játék annak ellenére hogy tényleg nem tudom pontosan hogy mi is a cél.:)
  • Andy0717
    Viszont ebben van kihívás s anélkül számomra unalmas a játék.
  • József István
    Én egy játékban az önfeledt szórakozást keresem, nem a valóságtól irreálisan elrugaszkodott határtalan szívatást!

Öreg vagyok. Nem hülye!
  • Andy0717
    Már hogyne lenne , én azt csinálom. Oda nyomnak egy szutyok Katanát és állandóan abajgatnak, hogy védd meg a terran szektorokat. Még kijutni sem egyszerű
  • Pares
    Annak eleje sincs...
  • Andy0717
    Akkor csináld meg terránnal, és nem jutsz a végére
  • József István
    Humble merchantal
  • Andy0717
    Argon-nal csináltad ?
  • József István
    Aki bennfentes szólhat az Ego-nak, hogy végeztem az AP-al. Jöhet a Rebirth. Vagy dobjanak koncnak egy plotot.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nőjön köröm a nemi szervére annak, aki kitalálta a pilóta kiugrasztós feladatokat. Feladván az idegőrlő küzdelmet, inkább letaroltam három xenon szektort azért a nyomorult "L"-ért. De legalább lett Megalodonom és Tyrem.
  • Pares
  • tomonor
    Banner esztétikailag frissítve. Ideje volt már, úgy gondoltam.
  • Bluefire
    Steamen
  • Pares
    Albion Alpha-Beta-Gamma.
  • Andy0717
    Behalt a fórum, vagy csak mindenki belesüllyedt a játékba . Tudja valaki hol épül az új Főútvonal, mert még nem találkoztam vele, de állítólag lehet látni, hogy építik.
  • mano1b
    Albion Prelude 1.1 EZT HOL TUDOM LETÖLTENI ?
  • Pares
    Végre!
  • saba30
    X3: Albion Prelude 1.1

New Features and Improvements:

- Added various performance optimisations
    - Made several balancing changes to improve gameplay
    - Reduced excessively loud weapon/explosion sounds
    - Improved missile friendly fire behaviour
    - Push effect of "push" lasers now uses falloff
    - Player missiles now immune to bullet damage for 2 seconds after launch
    - Reduced missile spam from missile boats
    - Improved missile barrage command for M8 ships
    - Out-of-sector combat fine-tuned for better simulation
    - Game now uses a wider range of combat music tracks
    - Valhalla's jumpdrive will no longer jump to gates (because it's too big!)
    - M8 ships now considered more powerful than M6 ships for mission balancing
    - Reduced excessive Stock Exchanges profitability
    - Graphs show zero lines for X and Y axis if values above and below zero are present
    - Improved behaviour of Home and End keys in menus
    - Wider range of quotes used when starting a plot game
    - Added localised Loading screen messages
    - Steam achievements can now be obtained while in offline mode
    - Improved target rectangle scaling at high screen resolutions

Fixes:

- Fixed slowdown over time caused by missions (existing savegames should speed up too)
    - Fixed crash when jumping in-sector while player ship turrets are firing
    - Fixed freeze caused by RRF script priority conflict
    - Fixed claiming of abandoned ships
    - Fixed Terran Complex Construction Kit
    - Fixed handling of war objects that are boarded
    - Fixed OWP firing at targets that have been captured
    - Fixed turrets "losing" weapons when going out of sector
    - Fixed default shield on Lasertower
    - Fixed missing docking slots on Kyoto
    - Fixed Pike so that it can now carry shields it can fit
    - Fixed price of Griffon Sentinel
    - Fixed Traveller achievement
    - Fixed several Stock Exchange bugs and exploits
    - Fixed sector blacklists for Mk3 traders
    - Fixed OOS mining not working
    - Fixed various minor issues with marines, fleets and RRF
    - Fixed custom menu selection for certain menu items
    - Fixed incorrect mod path
    - Fixed global parameter for number of missiles in a swarm
    - Fixed interface animation speed when running SETA
  • Andy0717
    Az AP-ben találtam egy gazdátlan Scout-ot. Gunne's Crusade-ban, koordinátái -8,35;-5,68;-44,7; Azért nem írom spoilerben, mert semmire nem jutottam vele. Nem lehetett claimolni és amikor le akartam lőni róla egy kicsit, felébredt és pirossá vált. Tudna valaki megoldást, hogyan lehetne megszerezni, mert egy Khaak M5-s és rajta van minden.
  • tomonor
    Nos, ez azért volt, mert eredetileg X2: The Return-ön dolgoztak, mint kiegészítőn. Fejeseik az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy X3 lesz belőle, így lényegében a legtöbb sztori elemet csak átimportálták, nem dolgozták újra, mint az X3-as hajókat/épületeket.
  • Pares
    Nem is történettel volt a gond, hanem a vizuális látvánnyal, egyszerűen csak néztem, nagyon trehány munka volt az a része sajnos.
  • Pares
    Én is értem az angol szöveget (14+ év gyakorlással csak rám ragadt valami), de hogy annál a résznél emlékeim szerint fullra sötétben voltam, hogy mi a fene ez az egész, az tutibiztos... :D
  • mindero
    Nekem meg folyton kifagyott annál a résznél. Sokszor volt olyan is, h nem vágtam mi történik, pedig értek angolul.

Majd az X-rebirth jobb lesz.
    Jó lenne már valami új infó (múltkor is bejött a követelőzésem )
  • Pares
    Bennem az az ultra-gagyi rész maradt meg, amikor abban a városban repültünk. Nem vágtam, hogy mi történt...

• tomonor
    Mindegyik rész elmesél egy történet ám mindig különböző módokon. Lényegében minden részben szemilineáris a történetvezetés, kivétel a Reunionban. Ott valamivel többet adtak a történetre, sajna a kivitelezés nem lett tökéletes.
  • tomonor
    Lehet, hogy régimódi vagyok, de ha igazán meg szeretnéd ismerni az alapokat egy kevésbé régi játékkal, akkor azt mondom, hogy az X2 - The Threat-el kezd.
  • KAmikaze1911
    Összeköti őket valamiféle történet? és ha igen melyik indítást kell hozzá használni?
  • 2Pete
    Mindet! Ebben a sorrendben. Jó játékot!
  • KAmikaze1911
    Sziasztok új vagyok az x3 világában melyiket érdemes használnom a Reuniont a Terran Conflictot vagy az Albion Preludot?
  • Dennis84
    Erre gondolsz: Terran Springblossom?
    De akkor lövöd tehát ők az ellenségek. Akkor csak a gyáraikat meg a hajóikat nyúlom le gyorsan. :)
  • József István
    Én tavaszvirággal lövöm őket. Mond neked ez valamit?