12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • fatsy
    a lecserélt pajzsot hol tudom eladni?
  • BBalee
    A "sima" téged véd, a (c) a konvoly verzió. Azt védi, akire kiadod a proteckt parancsot. Egyszerre csak az egyik scriptet tudod futtatni.

És igen full automata.
  • fatsy
    megvan:).annyi h van sima meg vmi (c).mi a külömbség?
  • fatsy
    ja és a szokásos...hol tudom megvenni ezt a rendszert?:)
  • fatsy
    és ez automatikus amúgy?tehát ha kilőnek rám egy rakétát ez indítja is az ellen mosquitót amíg van a gépen?
  • fatsy
    na,akkor megnézem
  • BBalee
    Akkor mennie kell a bp-nek is, mert ap-nal az 1.0 val működik, asszem tc-vel nem.
  • fatsy
    ap 1.0
  • BBalee
    tc tagy ap? Hányas verziód van?
  • BBalee
    nem elég!
    De ezt sztem letöltheted ahoz is:

egosoft.com/download/x3ap/bonus_en.php
  • fatsy
    köszi mindkettőtöknek!alapból is van benne Mk I-Mk II fight software azt hiszem, az nem jó?csak mert az én verzióm h is mondjam...biztonsági másolat:) és lehet nem szereti az bonusokat,ilyesmi:)
  • BBalee
    bonus pack-et le kell tolteni, es ott van egy uj script: mosquito missile deffence.

Ahoz, hogy védjen is kell venni.
    1.: fight software mk1
    2.: fight software mk2
    3.: mosquito missile.

Ezekután az advanced menüben be el lehet indítani a védelmet. Természetesen ha elfogy a mosi, akkor kikapcsol, amit egy halk pittyegés jelez.
  • Tgabbar
    De akár rakétával is befoghatod és megpróbálhatod azzal is kiszedni.
  • Tgabbar
    Akkor kezdem az első kérdéssel:
    - Igen, a hajót a shipyardnál tudod eladni, de érdemes előtte kibelezni, menteni belőle ami menthető.
    - Pajzupgrade: először is érdemes megnézni az adott hajó tulajdonságait, hogy max mekkora erősszégű generátort és hányat tud lekezelni, mert hiába teszel bele nagyobbat azt nem fogja használni asszem, csak a rakteredben lesz, instalálni nem engedi.
    Asszem a fegyverek töltösége függ a generátorok erősségétől és darabszámától(igazából tán azt befolyásolja, mennyire gyorsan tölt vissza a fegyót, de ezt gondolom az is befolyásolja, hogy a pajzsod mennyire sérült, mert a generátorok azt is töltik ,így az energia felhasználás megoszlik), de alapvetően az adott fegyvernek érdemes megnézni a tulajdonságait(R majd válaszd ki a haj), ahol is tán három érték van feltüntetve.
    1. Pajzs átütő erő
    2. Burkolat átütő erő
    3. Lőtáv
    4.Tűzgyorsaság
    5. A lövedék (kezdeti, itt a földön torkolatiról beszélünk ez esetben többnyire) sebessége
    6.Max. energia- gondolom a teljes feltöltés, a teljes töltöttség során mennyit vesz el a generátoroktól vagy mik azok
    7.Lövésenként energia felhasználás(!!!)-energy consumption
    Érdemes még tovább olvasni azt a részt ,mer tott látod, hogy milyen méretű konténerben tárolja a hajó és, hogy ez mennyi helyet vesz el a raktérből.

Ez alapján fel lehet mérni nagyjából ,hogy mennyire hatékony az adott fegyverzet, mert lehet a kisebb, gyengébbel időnként többre mész, mert többet tudsz lőni és gyorsabban, mint az erősebb romboló erejűvel, ami lassan lő és nagy energia felhasználással ezáltal nagyon precízen kell vele célozni.
    - Rakéta elhárítás: mintha lehetne venni csalit és azt használni, de ebben nem vagyok annyira biztos, talán a fórumon tudnak választ adni erre. Minden estre a shift+t -vel a legkzöelebbi célpontot veszed célba és a pg up/dwn-al tudsz léptetni köztük. Ezt azért írtam le ,mert én pl. igyekszem befogni a rakétát és kilőni,mielőtt becsapódna. Ez akkor a legjobb,amikor épp indítja,mert akkor őt sebzi :). De az is egy módszer, hogy ha gyors géped van ,akkor tő gázon elhúzni és várni ,amíg felrobban magától, ugyanis egy idő után megsemmisítik magukat, de akár be is bújhatsz aszteroidák, bázisok, nagyobb hajók mögé ,így ők fogják fel a rakétát, ami azért is jó, mert egyből ráugranak az ellenre,ha rendelkeznek fegyverzettel és addig nem tették volna

• fatsy
    Ha rakétát lőnek ki rám mi a teendő?mert eddig azon kívül h benyeltem mást nem tudtam csinálni...
  • Tgabbar
    Bocs a szintaktikai és szemantikai hibákért. Ez a kapkodás eredménye.
  • Tgabbar
    Még egy kis adalék:
    - A konvoj (ly?) szétszedős küldetéseket hajóktól tudod berszerezni, de ugyanígy szoktak adni kísérős küldetéseket is, ahol egy afott állomásig kell őket kísérni. Ezek ugyanúgy célkeresztes jelőléssel vannak jelölve és csak óvatosan, mert lehet csak a szomszédba mentek, de hidd el , ott szüttyögnek, aho lcsak tudnak ,baromi lassan haladtok és az ellen több hullámban érkezik váltaakozó erősséggel. Ezek a küldetések többnyire hard és very hard szint között mozognak...nemhiába.
    - Hajók ugyanakkor szoktak adni egyébb jellegű küldetéseket, mint pl. az izzó jellel ellátottaknál általában vagy egy szektor vagy aszteroida mezőről tudsz térképet beszerezni, de ugyanúgy előfordulnak a scan-elős feladatok is.
    Ha hajón látsz egy nagy sárga credit jelet(mint az euro jel csak c-vel...), akkor valószínűleg a hajóját akarja eladni,amit érdemes megnézni ,mert többnyire áron alul adják, változó felszereléssel(de ne aggódj ,nincs fullra tuningolva vtermészetesen),igaz, általában sérülten(de azt már meg tudod javítani, igaz nagyobbaknál lassabb a javítás) így akár könnyen be lehet szerezni egy frankó teherhajót, bár azért még így is van áruk. De ha követed az előző postban leírtakat, viszonylag hamar össze lehet kukázni a szükséges alaptőkét. És ha már van egy jó kis szállítód, akkor aztán szabad a gazda, lehet tuningolni azt és kereskedni(ajánlott), mert így nagyobbat tudsz szakítani és akár építgetheted a flottádat ,amik akár kísérhetik a szállítódat, mert ugye egy szállítónak se szikáne périmenó az élete, mindig lesznek akik benned látják a könnyű prédát...
    Minden esetre egy best buy locator és egy best sell locator-t valamint a trading software-t meg ilyeneket érdemes beszerezni ,mert ezek segítségével az adott állomásra történő leszállás nélkül meg tudod nézni ,mit árul és mennyiért, valamint ,hogy az adott szektorban mi mennyibe kerül és azok mennyire térnek el, vagy nem az átlag értéktől, de ugyanakkor meg tudod nézni így hogy a rakteredben lévő cuccokat mennyiért és hol tudod eladni. Namegaztán ha megveszed a szükséges ketyerét,akkor akár más rendszerek áraiba is betekinthetsz. Ez azért lényeges, mert a kereskedelem elég jól le van szimulálva. Pl. ha valahol kevés az energy cell, de te ócsón beszerezve dögre pakolod az állomást ,akkor a forrásnál, jelen estben az energy cell station-nél drága lesz az áru,mer tugye te elhortad és hiány van immár belőle, míg a célállomásnál meg olcsó lesz, mer tsok let hirtelen bleőle,mert ugye te odahortad. Ugyanúgy a gép is kereskedik ,tehát előfordulhat ,hogy leszállás előtt még valamit jó áron tudtál volna beszerezni/eladni ,de épp mielőtt leszállnál, jön egy másik szállító ,aki megváltoztatja az árakat mert vagy hiányt csinál vagy többletet, a lényeg úgy alakul akkor ,hogy neked nem éri már meg azzal az áruval foglalkozni. Ezért érdemes több áruval kereskedni, akár több szektoron keresztül, ezáltal a szektor is jobban fejlődik és a reputationod is jobb lesz.
    Ismét röviden ennyi :)) .
    Ha trade software-ről akarsz infót szólj, és utánna nézek, hogy pontosan mi mit csinál.
  • fatsy
    köszi a tippeket, hasznos lesz!
  • Tgabbar
    Hello!

Enged meg , hogy válaszoljak a kérdéseid többségére, valamint pár tippet átadjak, mint kezdő a kezdőnek.
    Részemről nem derült ki ,hogy te melyikkel is játszol, de gondolom az alapsémák ugyanazok mind két esetben(a következőket minden esetre a terran conflictre értem és azon belül is a terran defender-re alapvetően).

Javítás: ahogy az előbb is leírták, amint békésebbé válik a környezet kiszállsz, ha kell kicsit közelebb mész és jobb egérgombbal elkezded javítani a javítósugár segítségével. Időnként mintha az se lenne mindegy, hogy melyik részét "sugarazod",mert mintha azt részt sugarazom,ahol úgymond akár egy ütközés révén benyeltem a sérülést, alapvetően gyorsabbam javít valamivel. De lehet csak haluztam..előfordul :)...
    Minden esetre óvatosan a javító sugárral, mert ha más tulajdonában lévő hajót,amiben épp ül valaki,akár nem, kezdenéd el javítani, annak nem örülnek és ellenségessé fog valószínűleg válni a hangulat, aminek általában nem sok jó a következménye(bár ha ügyes vagy, de főleg kemény, akkor hihetetlen mértékű szintlépés és besorolás rövid idő alatt....én minden esetre ezt nem javaslom :) ).
    A küldetések:
    Én ha látok egy szimpatikusabb küldetést(még én is az elején járok, igaz , ki tudja hanyadjára, mert újra kellett kezdenem eleinte űber bénaságomból adódóan ,majd később azért ,mert letettem egy időre a játékot és elvesztettem a fonalat), igyekszem leszállni valahová és elmenteni az adott játék állását, majd ott az állomáson belül vagy kidokkolva elfogadom a melót.Mindezt azért teszem, hogy ha netán nem sikerül valamiért a küldetés vagy szétlőnek, akkor még mindig van honnan visszatöltenem és a hírnevem (reputation) se romlik az egyes fajoknál, szektorokban. Átlagos(average) melóknál nehezebbeket nem fogadok el egyelőre és ezekből se mindet, mert még mindig az M4(vagy 5-ös?) osztályú Reaper-em van és az is tán csak némileg van tuningolva(sebesség maxra, fordulás és a raktér csak valamelyest). Javaslom egyelőre csak easy vagy very easy-ket vállalj be(bár ezekkel is vigyázni kell, mert bizony előfordul ,hogy így is lecidáztat a gép,ezért jó a mentés :) ), idővel majd az average-eknek is bátrabban nekiugorhatsz.
    Kill mission-ök:
    Kezdésnél mentés, küldetés elfogadása, majd tépés az adott szektorba, aztán likvidálni a génállományból a célszemélyt. Kb. ennyi. Nincs túl bonylítva. Ha netán olyan küldetést látsz ,ahol 2-4 hajós konvojokat(vagy ly ?) kell abszorválni én azt javaslom ne egyelőre ne tedd, mert, aki adja nagy valószínűséggel kalóz, és ha elkezded parittyázni a hajókat, azzal összeráncolod bizony a rendszer békéjének nemes őrzinek szemöldökét és akkor aztán lesz "kill mission"(bár ahogy azt már a javító sugár esetében taglaltam, bizony ennek is van előnye...minden estre ne tedd/ NO GO).
    Protect mission-ök: ezekkel is vigyázni kell mert ugyan very easy, easy- nek titulállja a melót, de közben ha ott van egy batár Xenon hajó, netán még a kísérete is, háát ,akkor nem javaslom hogy elfogad ,mert gyanús hogy őrájuk gondolnak, hogy ellenük védd meg az adott űrkomplexumot/gyárat/akármit, szóval előtte kicsit nézz szét, ki garázdálkodik éppen a rendszerben. Ha miután elválaltad ,de a besz*rás jelző egyfolytában világít, mert erősebbek nálad, érdemes addig-addig flik-flakkozni előttük, hogy a helyi szerveknek is felketsd a figyelmét, vagy csak szimplán tépjél a kalózok felé miután látod ,hogy beléptek szektorba, óvatosan nagy ívben kerüld meg őket, kerülj a hátsójukba(nálam pl. alapból mindig az utolsó hajót jelöli ki először, de többnyire az a leglassabb is közülük), majd ráfordulva rásprintelve hátulról elkezded sorozni, aztán szépen túlhaladsz rajta továbbra is tőgázon,majd úgy 1,5-2 km-nél visszafordulsz aztán megint rácsapsz(Hit and Run taktika, leginkább a gerillák használják azzal a különbséggel, hogy ők nem maradnak ott harcolni, hanem az első ,komolyabb rácsapás után húzna a vérbe..mostmár ezt is tudod...persze csak ha nem tudtad volna :) ).Miután felpiszkáltad őket és úgy érzed nem bírsz velük, sprint a rendőrök felé, mert amint a közelbe érnek, ők is beszállnak a buliba(csak vigyázz ,hogy tiszta célra lőj, nehogy azállomást vagy a rendőröket sorozd meg....nem szeretik(szemöldök ráncolás,majd dádá).
    Pénzszerzés: ilyenkor, a csata hevében elő szokott fordulni, hogy mikor már baromira legyengült az ellen hajójának a burka, akkor azt elhagyák,ezt többnyire rádión és/vagy videón is közlik, ilyenkor érdemes abbahagyni a tüzelést és keresni egy újabb célpontot és azokat cseszegetni. Ugyanis,amint mindenkit helyre tettél és már nincs több ellenséges aktivitás a közelben, keresd meg a hajót(ha nem emlékszel merre hagytad vagy nem találod,akkor nyisd meg a szektor térképét és ott jelöld ki, majd "mark as target" vagy mi), menj közel hozzá, búj az űrdzsekidbe, majd hagyd el a hajódat és tégy egy remélhetőleg rövidke űrsétát az ellen által elhagyott hajóhoz. Miután odaértél jobb egérklikk/claim/ javítsd fel a hull-ját, irány vissza az eredeti hajódba, vagy immár ebbe is beülhetsz és a "my property"-n keresztül érd el a másik hajó parancsát ,aztán azt csinálsz vele ,amit akarsz. Én pl. beleülök eleinte ,megnézem mi maradt benne(leginkább semmi),és mentem ami menthető,majd elküldöm egy "shipyard"-ra odamegyek én is, átpakolom azt ami kell, majd eladom. Hipp-hopp pár ezer credittel gazdagabb vagy, pláne, hogy bizony a hajók nem olcsók ,legyenek ,akár mennyire is gagyik, legaláb bis némelyik.
    Ugyanez igaz pl. a rakétákra is. Miután vége a harcnak érdemes körülnézni, mik kószállnak maradványként a rendszerbe, mert lehet ,hogy nem tudod használni, de később még berakhatod egy másik hajódba, ha lesz másik hajód, de éppenséggel el is adhatod,ami további pééz(ezeket úgy szedheted össze, hogy szimplán "elütöd" a konténert..ennyi,de vigyázz ,mert ha tele a raktér,akkor szétmegy a konténer a tartalmával együtt és te is sérülsz).
    Ugyanakkor az egykori pilotára, ne vadász, mert az már bűncselekménynek számít ha valakin,aki épp a bécsi keringős jelenetet idézgeti fel magában a 2001: Űrodüsszeiából, az ementáli sajt mutatványt mutatod be(rossszaló közösség, morcos zsaruk..ájájjájj, nem hiányzik az neked/NO GO)
    Itt megjegyezném ,hogy amikor egy hajót kell visszavinni valakinek, csak óvatosan(mint mindig). Előtte ments, mert könnyen balul sülhet ki a dolog. Pl. nem érsz oda időben ,vagy amikor hozod vissza,akkor jár le az idő és az bizony negált reputationnal jár. Meg még ott van az a szitu,mikor még ráadásul valaki ül is a hajóban,azzal még én is ismerkedek. Mindegy, elmentél a hajóért,űrdzseki fel, hajód elhagyása, közelebb kúszol kicsit a másikhoz,majd jobb egérgombb és claim(ha kell ezután és csakis ezután javítsd fel, mert ekkor az adott upgradejéhez képest a legmagasabb sebességgel tud majd közlekedni- ha sérült akkor lassabb is lesz). Visszamászhatsz a hajódba és utasíthatod ,hogy kövessen vagy egyből direkte utasíthatod, hogy menjen a célhelyre magától ,te meg kísérgeted, hogy ne lőjék ki ,ha nem muszály idő előtt(mert akkor bizony úszik a lóvé meg a rep. is, bár it ta földön vannak helyek, ahol jó áron beszámítják a darabjait, de ez titt a játékon belül b*szhatod). De akár te is elvezetheted a hajót és az eredeti hajódat előre küldve a célhelyre, utazgathatsz ami valamivel gyorsabb ,mert a kapuknál nem kell lasítgatnod, hanem akár full gázon, kiliccsel előre is belemehetsz, de ez már a te döntésed.
    Remélem tudtam segíteni és annyira nem volt unalmas. Ha szeretnéd szívesen írok még pár "szösszenetet"
    Röviden ennyi :).
  • fatsy
    köszi:)
  • BBalee
    kiszállsz a hajóból és megjavitod.
  • fatsy
    köszi szépen!más pénzfarmolási lehetőség esetleg?mert most az egyik célkeresztes küliben szétlőtték a hajómat felére és 5k kevés a repairhez:/....
  • BBalee
    Szerintem a Buster az egyik legrosszabb hajó. Nem szeretem az m4-eseket...

De kivánlóan lehet vele az elején, alacsony harci rangnál a harci feladatokat teljesíteni("celkeresztes" küldetés). Assasint egyenlőre nem, mert ahoz jump drive kell. de sector patrol, es station defensehez jó ez a hajó is.
    Ha veszel 28000 ért mineral scannert, akkor asteroid scannelest is el lehet vele vállalni. Ezt a fajta küldetést a "világító lámpa" adja.
  • fatsy
    nostalgic argon-t indítottam.névként van itt Your Buster(ugye ez átírható..), az ID-je ez:YM4SP-89(M4)...
  • BBalee
    ugye nem custom game-et indítottál? :-) az a scriptíróknak való kezdés, és nem elérhetőek a plotok sem.

Elárulod a hajod nevét? :-)
  • fatsy
    M4-es, ha jól látom:).nincs vmi alap jump drive?csak az a 101k-s?alig van olyan küli amit bevállalhatok, nem jön pénz
  • BBalee
    melyik kezdés? Minden kezdé más hajot ad... :-)
  • fatsy
    Köszi!egy hajóm van, amivel indítok a játékban.a jump drive 101ezer credit...próbálok vhogy összekukázni annyit, de nagyon nem megy
  • BBalee
    Ha olyan küldetést szeretnél felvenni, ahol hajot kell visszahozni, oda spéci hajo kell. Pl egy TM, aminek hangarja is van. Bedokkolsz a hajoval es elviszed, vagy ha tul nagy a keresett hajo, akkor atadsz egy jump drive-ot a hangarban levo hajorol, es e-celt. Majd atugrasz a szektorba.

Az ekejen nem lehet mindent megcsinalni! Milyen hajoid vannak?
  • BBalee
    A kereskedekem minden játék más nem lehet általánosítani, de van egy ingame enciklopédia, ami mindent megmutat, amivel valaha talalkoztál...
  • BBalee
    Argon prime-tól délre.(home of light-ban) a HQ árulja.
    Illetve quin's harbour-ban ugyancsak a HQ.
  • fatsy
    azt hol tudom megvenni?
  • fatsy
    uhhh...na igen,2 napja kezdtem...zúzok megvenni, köszi!!!:D
  • Andy0717
    Nem, az nem gyorsít téged, csak az időt. a jumpdrive-t meg kell venni és energia cellákkal működik.
  • fatsy
    azzal megyek, ez a SETA 600%, nem?
  • tomonor
    Jumpdrive-ról már hallottál?
  • fatsy
    a kereskedősöknél meg oda sem érek ahonnan hozni kéne a cuccot, nem hogy vissza a megadott idő alatt...nem spamelek tovább, bocsi.csak vki írjon már majd pár sort pls!
  • fatsy
    ez nagyon idegesítő.végigrepülöm a fél világot, eltelik vagy negyed óra míg odaérek, meglátom a célt és kb 5 sec múlva aborted mert vki kinyírja...és ez van mindig.ez mi?
  • fatsy
    a kereskedősöknél honnan tudhatom h a beszerzendő árut hol tudom megvenni?
  • fatsy
    meg ezek patrol külik..azt se írja ki h kit csak h hova kísérjek..óriási