12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
crossy104 #2647 Sziasztok! Mikor a kis Boron beszáll hozzám a Dolphinból, elviszem unknow szektorba akkor mit kell csinálni? Bármerre repkedek a Hub körül nem csinál semmit. Köszi! -
Gunslinger #2646 Közben megtaláltam az Odin/Tyr foglalós topicot az ego fórumon meg találtam mást is...
Tehát az ATF capital hajók nem elfoglalhatók, az M7-esek igen, az állítólag többeknek sikerült, meg egy valaki állítja, hogy egy Tyr-t is elfoglalt, tett is be róla képet, hogy neki van, de engem ez nem győzött meg arról, hogy nem csalva szerezte. Viszont az a lényeg, hogy nem a hajón múlik, hogy elfoglalható-e vagy sem, hanem azon, hogy kinek a tulajdona. Az Ego fórumon írták, hogy valaki megváltoztatta csalással egy ATF Odin ownershipjét másra és egyből sikerült elfoglalni. A korábban egyszerűen elfoglalt Boron Shark ownershipjét meg ATF-re és Terranra változtatták és egyik módon sem lehetett elfoglalni, tehát mocskosul csal a program. Ma reggel azzal a 20 faszival akivel megpróbáltam elfoglalni az Odint, egy Teladi Condort 2 perc, egy Phoenixet kb. másfél perc alatt elfoglaltam, elsőre! Közel volt Ianamus zura és pont mindkét Teladi cap hajó ott volt, szal kipróbáltam rajtuk a fiúkat. Most eléggé elvette a kedvem ez az egész, hogy a program így csal, hogy nem cappolhatók az ATF M1/M2-ők :-((((( Gyakorlatilag csak ezért öltem/ölöm bele egy M7-es árát marineokba, hogy legyen végre egy komoly ATF hajóm. Az M7-eseik nem érdekelnek, elég gyenguszok. A HQ megszerzésének esélye csekély, nem is reális az egész plot, bár már 4 kaput tudok irányítani köszönhetően a temérdek gyáramnak és a közel milliárd nagyságú pénzemnek, de a befejezés hónapokra van és nem is nagyon érdekel a HQ most. Ezen kívül már mindent elértem a TC-ben, most már nem látok célt magam előtt. :-( -
#2645 Na azt viszont örömmel vettem tudomásul, hogy a HUbot be lehet fűzni a Naprendszer akármelyik 2 szektora közé, akár többször is mert eddig 4 kapu már működik. Ez azért jó szerintem mert bár oda nem lehet ugrani JDvel, de a HUBhoz igen és ha mondjuk bekötöm a 2 vége közé a HUBot középen meg ugye Asteroid Belt felől lehet érkezni azért szinte az összes rendszerhez viszonylag közel meg lehet érkezni. Tehát modnjuk egyik oldalt a Neptune-Uranus közé Másik oldalról pedig Venus-Moon közé akkor viszonylag közelre tudok ugrani majdnem minden rendszerhez és így már könnyebb lesz a fegyvergyártást beindítani...
Uhh remélem lehet érteni mit akartam mondani... :D -
SaGa Jr #2644 Szerintem simán használható ugyanaz a metódus mint a korábbi játékhoz.
Kell oda pénz is, nem is kevés, mert a hozott cuccot ki kell fizetni. Be kell állítani tehát mennyit utalsz az állomásnak. Meg kell adni ő mikor utaljon neked. Megadod hogy gépi hajók leszállhatnak vagy sem. Beállítasz neki egy hajót hogy legalább alapanyag legyen mindig. Az elinduláshoz ugyanis előbb fel kell töltsed nyersanyaggal, majd utána jönnek csak a népek ha engedélyezted.
Beállítod mennyiért vegyen és adjon alapanyagot azt mehet. -
Lokids #2643 Na valaki egy gyorstalpalót: Ha veszek egy állomást, és kipakolom valahova, az ellesz nélkülem?
Szal az AI észre fogja venni, hogy ott új állomás van, hordjanak oda is valamit? -
SaGa Jr #2642 Amúgy jó megoldás az biztos. Én is egy nagyobb "bányászteleppel" (pl.: Ore belt) létesítettem összeköttetést és máris jött dögivel az áru. Nem volt olcsó, de pár harci feladat fedezni tudta a beszerzéseket. :) -
#2641 Ááá rosszul mondtam... :) Még akkor nem régen keltem föl és azért. De jogos meglátás. -
SaGa Jr #2640 Ha a vételi árat alacsonyra teszed akkor miért vinnék hozzád ha máshol többet kapna érte? Amit beállítasz ár azt kapja aki hoz cuccot meg annyiért adnád el. Ha ez alacsony, az legfeljebb az eladásnak kedvez de nem annak, hogy odavigyék. -
#2639 Aki csinálja már a HUBot annak biztosan feltűnt, hogy micsoda remek zene szól az Unknown szektorban... Arra gondoltam, hogy kicsit szétnézek merre található nagyon sok Crystal Fab és bekötöm oda a HUBot. Igy nekem is sokkal könyebb lesz betölteni a Crystalt és talán ha beállítom az árat olcsóra még az AI traderek is hordanak majd bele. Ahogy néztem, ha bármiből egyetlen dolgot rakok a HUB-ba utána azzal tudok kereskedni benne, szóval elméletileg megveszi a Crystalt ha hagyok neki pénzt rá és hoznak be. Azt nem tudom, hogy az AI milyen módon szerez tudomást róla, hogy itt vásárolnak pl Crystalt. Ez egy elég speciális hely nem úgy, mint egy szektorban kicsapott állomás. Kár, hogy nem lehet kirakni a fajok Traiding stationjain hirdetést, hogy itt NAGYON kellene Crystal komoly felárért... :) -
#2638 Vagy egy tucatról egyszerre XD -
#2637 Ez most éppen milyen-fília, amiről társalogtok? -
tomonor #2636 a legfontosabb részt kihagytad :)))
Telefonszámát pedig nem tudom, esküszöm! -
#2635 Biztos, hogy nem Menelaus? Ha jól emlékszem, ő a hercegnő, ez a Boron pedog eléggé...khmm...tűzről pattant menyecskének néz ki.
Boci animeszemek
4..........hogyishívják...ami a fején van...
karcsú
és nemesi származású.......
A telefonszámát nem tudod? XD -
tomonor #2634 jéé, le vagy fotózva, tudtad?
-
#2633 Én is írnék róla tapasztalatot ha már december lenne.. De nincs.. :-D -
#2632 Szép kis véleményezés kíváncsi vagyok a későbbi benyomásokra is, én elsőre kiakadtam a játékon, nem tudtam volna ilyen szépeket írni... -
#2631 Hát, hogy is mondjam:
irdatlan jó! Bár vannak kifogásaim, összességében egy nagyon jó kiegészítőt(!) kaptam (kaptunk).
Zútok is vissza, csak körülnéztem most egy kicsit
Amúgy ja, TC-ben van, kicsit bele akarok kukkantani -
#2630 Azért jó, hogy sok minden kell a HUBhoz de azért 750,000 Crystalt kicsit már túlzásnak érzem... :D -
tomonor #2629 amugy milyen a játék? :D -
tomonor #2628 milyen kiterjesztés az? Mármint miben van? Ha jól emléxem az x3ba is van. Hmm, X3 editor? -
#2627 Off: Tudna nekem vki ajánlani egy programot (természetesen freewaret) amivel meg tudok nyitni .pck fájlokat? Vagy átkonvertálni vhogy, hogy a word nyissa meg?
Kösz! -
#2626 Legalább van élet a játékban, de azért összekötni őket elég aljas! :) -
Gunslinger #2625 Nálam egyébként a Boronok alapból hiperagresszívek. A Ceo's doubt-tól dél felé található kalóz szektorokat mind megszállták és kipucolták, nagyon gyakori látvány arra fele egy-két Boron Tresher egy tucatnyi kísérő vadásszal és a Split főrendszerekbe is baromi gyakran átjárnak gyilkolni, durva. -
tomonor #2624 LOL -
Gunslinger #2623 Elképzelhető, a Tyrnek mindössze 8000-es raktere van. Gondolom a hely elfogyás akkor állhat fenn, ha sok PSP-t raknak a hajóra. Azok a fegyverek foglalnak legtöbbet, 200/darab. A manualban tényleg 5 Decket írnak M1-hez és M6-hoz kettőt. Valamiért nem emlékeztem rá, pedig végigolvastam az egészet anno. Mondjuk most ki is szúrtam egy hibát a manualban, az Argon Busteros capture tippnél Beta PAC ágyúkról ír a manual, olyan már rég nincs csak sima PAC, valamiért e fölött is átsiklottam, lehet mikor olvastam véletlenül túllapoztam :-) Tyrt nincs szándékomban foglalni, annyira nem jó az a hajó, az OTAS Boreas tökéletes M2-es megfelelő fegyverválasztékkal. -
Gunslinger #2622 Naja, Ego fórumon olvastam, hogy voltak akik Boron és Split főrendszereket kötöttek össze a Hubjukba. -
#2621 Jahh! :) Csak az a kettő ami jelenleg is működik, vagy esetleg még egy pár ? -
#2620 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hmm ez amúgy jó is meg rossz is. Igy az említett 2 szektor már 2 ugrásra van egymástól, viszont így megoldható az is, hogy a világ 4 végén levő szektorok is ugyanennyire legyenek! :) -
SaGa Jr #2619 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem fog... -
#2618 HUB
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kezdek rájönni hogyan is működik ez a HUB dolog. Ez a cucc, mintegy megpatkolva a kapurendszert bekapcsolódik 2 szektor közé. Tehát ha mondjuk azt Argon Prime és a Home of Light közötti kapura állítom akkor a HoL északi kapuján távoző egyének beesnek ide és a szemben lévő kapun tudnak tovább menni AP South kapuja felé. Tehát a 2 szektor közötti forgalom gyak itt megy alattam... :) Érdekes lesz a forgalom, ha mind a 6 kapu beindul... :D -
SaGa Jr #2617 Pontosítanom kell. M2-es hajókon van 4 deck. M1-en már lehet 5 is (ebben nem vagyok teljesen biztos, M1-et még nem raboltam csak M2-t, és a manual szerint az M1 5 szintből áll).
A visszavonulás szerintem nagyjából annyit takar, hogy a legközelebbi biztonságos (baráti, de legalábbis nem ellenséges) szektor irányába elindul a hajó. Nem veszem biztosra, de ha van rajta jump drive akkor úgy vélem ugrani is fog. Kb. mint amikor betámadják a kereskedőt és az elugrik. Szerintem ha van esetleg harci drone a hajón akkor kiszórja azokat is.
Egy érdekesség még a Tyr kapcsán. Nemrég olvastam, hogy amennyiben teljesen felszereli az ember azt a gépet (fegyverzet és pajzsok) akkor konkrétan szinte semmi raktere nem fog maradni ahol szállíthat pótfegyvereket vagy akár energiacellát ha ugrálni akar. -
Gunslinger #2616 Attack enemy shield alap parancs, nem használok scripteket. Meg van már több új Defend parancs is amik szintén hasznosak. Van még Retreat parancs, de ezt még nem használtam, fogalmam sincs hogy vonulnak vissza a hajók. Egyáltalán mi alapján választják az útirányt és meddig vonulnak? Most hétvégén nem nagyon fogok játszani, ha valaki tudja rá a választ érdekelne :-) -
Gunslinger #2615 Köszi. Az Engineeringre gyúrtam rá a legjobban, pont hogy ne sérüljön annyit a hajó, mindenkinek legalább 4-es volt az Engineeringje és a Mechanicja is, fél percen belül átvágták a burkolatot. Mikor már a Deck 3-on voltak kb. 55-60%-on volt a hull úgy hogy közbe nem kevés véletlen találatot is bekapott. Bizony a Fight rang volt átlagban a legkevesebb, 5 csillagosom asszem csak egy marine volt, az átlag 2-3 csillagos volt. Tegnap este még elkezdtem kiképezni egy Split katonát, akit alapból 3 csillagos fight-on vettem. Belőle akarok Supersoldiert faragni, hogy mindene 5 csillagos legyen :-D Jó tudni, hogy M1-eseken és capital hajókon 4 Deck van, azt hittem, hogy a harmadik már az uccsó lesz. Azért nem semmi, hogy nagyjából kétszeres tűzerőfölényben voltam és így sem sikerült, legalább adták volna meg magukat, az is jobb, mint a biztos halál. :-) Köszi a tanácsokat, hasznos volt. Ja, amúgy Valhallát én még csak egyszer láttam, még a játék korai szakaszában és pont Aldrinban mikor visszamentem oda megvenni az első Springblossomomat. Azóta nem találkoztam vele és Woden-t is csak egyszer láttam, de azt valahol a Naprendszerben. Igazából a Wodent foglalni lenne a legjobb, az Odinnál jobb valamivel, a játék szerint annak a váltó típusa lesz, az új ATF M1-es miután az Odinokat kivonják. Viszont Egosoft fórumon azt olvastam, hogy abból csak egyetlen egy van a játékban. Mondjuk azt is olvastam, hogy a Hyperion Vanguardból és az Agamennonból is csak egy van, nos pont tegnap találkoztam egyszerre két Agamemnonnal, igaz nem egy szektorban, de szomszédos szektorban voltak, Adv. Satellittel is megnéztem és tényleg ketten voltak és nem engem követett :D Hyperion Vanguard-ot meg láttam Paranid Prime-ban és a messzi déli Paranid kolóniáknál is, igaz nem egyszerre, de kétlem, hogy ennyit ugrálna, bár ki tudja. -
Gunslinger #2614 Szigorúan csak boarding poddal. Pár napja írtam, hogy egy kalóz csempész teherhajót szétlőttem és 14 darab kihullott belőle és azóta kalóz állomásokon is itt-ott tudtam venni, ott a leggyakoribbak. Most asszem 21 vagy 22 darabom van, gyakorlás miatt párat már ellőttem. -
tomonor #2613 aha. Off: a start menü nekem is ugyanilyen, Royale theme a neve :P Ez a kinézet jár alapba a Windows XP media center-hez. On -
#2612 Azzal is lassú volt de az én hibám. El kellett indítani a "kapuátkalibrálófolyamatot" és rögtön elkezdte kiszedni. Igy már gyorsaabb sokkal.
Amúgy a HUD neve Military Hud.
Military Hud for TC - DATA.HU
A Start menümet meg egy XP theme szabta ilyenre amit SoftArchive.net -en találtam... A neve Energy Blue.
Energy Blue XP Theme - DATA.HU -
SaGa Jr #2611 Az Ego oldalán van egy leírás a nagy ATF hajók elfoglalásával kapcsolatban a Spoiler szekcióban.
Aki próbálta azok közül csak keveseknek sikerült kivitelezni a dolgot. Az ok egyszerű, a legtöbb nagy ATF hajó "gyárilag" védett az elfoglalás ellen. Egyszerűen bele lett kódolva a játékba a dolog. Nem mindegyik az, de például az Aldrin rendszerben csámborgó Tyr, és többi nagy M1-M2-es gép (állítólag a Valhalla is fel szokott tűnni itt néhanapján) nem szerezhető meg ilyen módon. A terran űrben járőröző nagy hajók közül csak 2 amit a program enged elfoglalni.
A sikerhez két út vezet.
1: több hullámban kell marine-okat indítani. Egy támadó brigád nem lesz elegendő (létszám lényegtelen), csak ha mindenki tényleg komoly veterán. Ezen még megy a vita az Ego fórumában is, de úgy tűnik a 4-5 csillagos Fight kategória aki eljuthat a 4-es szintre (M1-M2-es hajókon 4 szint van amit meg kell tisztítani). Persze nem árt ha az összes többi skill is legalább ilyen magas. A hacking kell a legkevésbé, az csak a végére kell, a többi viszont bejátszik elég alaposan. Főleg az engineering és a fight.
A tapasztalat az, hogy ilyen elit csapatnak van olyan 25%-os esélye a sikerre. Ha több csapat megy egymás után (egyszerre továbbra sem lehetnek benn többen mint amennyi a hajó befogadóképessége), akkor végül sikerülhet a dolog, csak kérdés mi marad a célpontból. Mindegy mennyire jók a srácok akik részt vesznek a megszállásban, mindig kárt fognak tenni valamilyen szinten a célpontban míg átverekszik magukat a vezérlőig. Még a legjobb banda, ahol mindenki engineering 5-ös, az is alaposan tönkrevághatja a célpontot, főleg ilyen létszámnál.
2: a bejutás után menteni kell és visszatölteni az állást ha sikertelen volt az akció. Már amennyiben nem akarunk több marine-t veszíteni. -
tomonor #2610 SETA is your friend, Bharátom! -
tomonor #2609 Pont olyan a start menüm!!! :)
Amugy a játékba az neked custom hud? ha igen akkor melyik? -
#2608 Ááá visszavonom! :) El kellett indítani a Realignmentet.