12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Lockheed
    Eztnézd! :)

KÉP.
  • Gunslinger
    Ott nekem csak az üres vákuum van. Bár ha nagyon körülnéznék talán találnék azon az egy négyzetkilométeren 2-3 hidrogén molekulát.
  • Lockheed
    19db van még. De szerencsém is volt, mert egyszer találtam a lootoló TSemben is 6 dbot amivel azt a cuccot szoktam összeszedetni ami csata után ottmarad.

Saturn 3 PSP Factory :

x: 31.975
    y: 538
    z: -23.617
  • Gunslinger
    Hát így is elég hihetetlen, illetve irtó nagy mák :-) Saturn 3-ban nálam egy EMP rifle gyáron és néhány aszteroidán kívül az ég világon semmi nincs. PSP-ből igen kevés hullott már ki nekem Xenon K-ból, de így is elég nagy hiánycikk, ezért is adtam el anno a Tokyot először, most már bele tudtam rakni 4-et, megvettem az egész készletet a Holdnál, az Osaka fullon van fegyver, meg minden más ügyileg. Ha neked még egy fölös M2-re jutna PSP-ből, az 24 darab.
  • Lockheed
    Na akkor jól gondoltam, hogy nem láttam még ezt a terület védős küldit...

Nos van még egy PSP gyár a Saturn 3 rendszerben is. Egyébként én a Terran plotot úgy vittem végig, hogy csak egy Zephyrust vettem egyedül semmilyen más hajót sem. Abból gazdálkodtam amit adtak. Viszont onnantól kezdve, hogy kezdett lenni pénzem mert közben folyamatosan küldizgettem MINDEN terran fegyvert megvettem amit találtam. Az ÖSSZES gyárban van benn TSem, és mindent megveszek már nagyon-nagyon régóta. Aldrint is fegyver ügyben azonnal kivásároltam amint vége lett a PLOTnak. Időnként viszek a gyárakba is alapanyagot ha van rá lehetőségem, ezért viszonylag jól állok fegyverekből talán még egy M2re jutna. Az elején főleg a kereskedős küldikkel és a hajóvisszavivős küldikkel kerestem nagyon jól. De nagyon lassan megy a gyártás úgyhogy erre kellene komolyabban ráállnom mert ugye gyárakat nem lehet venni sajnos...
  • Gunslinger
    Egyébként honnan a vérből akasztottál le annyi fegyvert 1 nap alatt, hogy úgy felfegyverezted a két Terran capshiept, hogy ilyen patrolokat vállalsz be? Érdekelne a megoldás, ha nem cheat. Hátha valami gyárat nem szúrtam ki, de PSP-t én csak a Holdnál tudtam eddig venni.
  • Gunslinger
    A patrol küldik azok mikor az ember nyakába ugrik a csomó ellen, hiába nincs a közelben egy ellenséges szektor sem. A terület védős az, amit általában Shipyardokon lehet felvenni, ha az nincs, akkor a központi Trading Stationon és csakis ellenséges szektorral szomszédos szektorokban. Ilyenkor az ellenfél nem egyszerre támad, hanem egyenként a kapun keresztül jönnek a capshipekkel, vadászgépekkel egyszerre úgy 4-8-an mérettől függően. Black Hole Sun, Zyarth's Dominion és Menelaus Paradise tipikusan ilyen szektorok és elég sűrűn is van ilyen küldetés ott. A küldetés leírása is úgy szól valahogy, hogy "Defend the sector and the shipyard at all costs!" Vagy valami ilyesmi. Lényegesen könnyebb, mint a "Patrol" ill. a "Patrol to" küldetések, mert kevesebben jönnek és a díjazás is ugyanaz. Mostanában főleg ilyen küldiket keresek, mert egyre kevesebb időm van játszani, kb. napi fél órát játszottam ezen a héten és egy ilyen mission megvan 5 perc alatt, míg egy combosabb patrollal volt, hogy fél órát elvoltam.

Xenon Patrolt természetesen nem vállalok be egyetlen Springblossommal, csakis kalóz patrolt, azok a kedvenceim. Egyszerre ugrik be kb. 200 Yaki és Pirate Centaur vegyesen olyan 1000 vadászgéppel megtámogatva és közben egymást is ütik, tiszta élvezet vadászgatni a nagy tömegben és garantáltan össze szokott jönni legalább 70-80 milla, néha 130 is.
  • Lockheed
    Na várjál tegyük tisztába a dolgokat, mert nem teljesen értelek. :)

Mi a területvédős? A patrol az mikor járőrözni kell egy szektorban és a nyakadba ugrik a Xenon 347 egész tartalma plusz a rokonság és a közeli barátok.

Területvédősnél arra gondolsz, mikor egy állomást kell védeni, vagy valami olyasmi amit még nem láttam ?

A helyzet az volt, hogy én a Terran M1ben ültem és velem volt még a Terran M2 Protect Me paranccsal. Elhullott már legalább 3 Destroyer amiből egyet én lőttem le kettőt tutira az M2 ugyanis a szektorban csak elvétve volt pár Argon vadász kb 5-8 db és nem hiszem, h ők kapták volna le a Khaak M2-t. Nos nem láttam felvillanni a pénzt amit kapnom kellene értük, és a Pilot-Missions menüben is alig volt kb 8M Cr. ami azért volt furcsa mert az egyik Destroyerért 7M fölött fizettek.

Patrolt Springblossommal ? Nem defend stationt ? Uhh engem nagyon megszorongatnak Patrolban főleg úgy, hogy egy teljes oldal J meg K ugrik be plusz az apró... :D

Szerintem nem ugyanarról beszélünk. :)
  • Lockheed
  • Gunslinger
    Nemár. Patrolt mondjuk mindig egyedül csinálom az egyik Springblossommal így ezt még nem tapasztaltam, viszont terület védős küldit rendszeresen flottával csinálom és eddig mindig megkaptam a pénzt, ha kilőnek a hajóim egy-egy gépet. Múltkor is az egyik Boreasra bíztam két K-t, megkaptam értük a 11 millát gond nélkül. Nem írja ki a hajó elpusztulása után az összeget? Vagy a végösszegnél nem kapod meg? Részleteket plíz, mert a terület védős küldinél a Pilot menü alatt mindig látom a részösszegeket + az alaplóvét ami jár teljesítéskor, de a végén üzenetben csak az alap összeget írja ki, ettől függetlenül hozzáadódik a pénzemhez a többi is. Lehet, hogy nálad is ez volt a szitu. Vagy bug, vagy aljas pénztől megfosztás.
  • Vitez77
    Na, itt a válasz (asszem)
    Be tudnátok linkelni nekem ezt a scriptet(?) mert épp pakolok azt zúzok hazafelé (elhúzódott az órám), szal sajna nincs időm megkeresni.
    Kösz skacok!
  • Lockheed
    Szomorúan vettem tudomásul, hogy ha Patrol missiont csinálok és nem én lövöm ki a hajókat, hanem egy másik hajóm akkor azért nem kapom meg a pénzt... Nos ez elég aljas szerintem!
  • Lockheed
    Nagyon jó ez a Station/Ship Naming System script. Szines karakterrel lehet megjeleníteni a hajó nevét és különböző szavakat, indexeket lehet hozzáadni szintén más színnel. Igy jól láthatóan lehet osztályindexet vagy sorszámot hozzáadni a hajók neveihez. Nekem nagyon bejön! :)
  • Gunslinger
    Kisvikunak a TL-es és M1-es írása nagyon jó, az M2-es írása már kevésbé, szerintem túl keveset tesztelte őket. Megy a Titan istenítés ezerrel, a többivel viszont alig foglalkozott és néhány, amúgy pregnáns előnyről/hátrányról szót sem ejt. Ettől eltekintve alapművek egy X fan számára :)
  • Lockheed
    Most olvastam az X Universe-n.

Unlock Hyperion Vanguard:

Start a new game as Poisened Paranid, and then raise 25 million wthin the first 72 hours, to release your ship.
  • Lockheed
    Háát az X3 fórumon rengeteg tippet olvashatsz erről vagy ott vannak még Kisviku novellái is! :)
  • BEAST #2831
    Probalkoztam M2 hajokkal, de sosem tudtam normalisan felfegyverezni oket :D Ezert maradtam a Colossusnal :)
  • Lockheed
    De Griffont itt sem árulnak amúgy! ;)
  • Lockheed
    Ehhe, jogos. De ennek mondjuk örülök, mert már rühellem az olyan dolgokat, hogy ilyesmit annyira nem lehet beszerezni, h nemigaz. Főleg, hogy ha valamire akkor erre aztán szükség van. Miért nem lehetett belerakni ezt a gyárat eleve ? Ahogy nézem az összes contrabandos termék gyára ittvan amúgy ! :)
  • Gunslinger
    Bahh, a csíter állomáson pont az ne lenne? :DDDDD
  • Gunslinger
    M2-est nem is vettél? Ejj. Amúgy én sem szeretem nagyon kevergetni a flottát, de néha rákényszerül az ember, inkább kategóriánként lebontva teremtek egységes képet. X3:R-ben Split, Paranid és Xenon hajóim voltak leginkább, kb. a flottám 80%-a Split volt, Argon vadászokkal és egy Boron Orcaval kiegészülve a maradék fajoktól. A Boron dolgok sosem fogtak meg, habár ők a kedvenc népen, ők a legnormálisabbak. Nem arrogánsak, viszonylag békések, de ugyanúgy nem tűrik az agressziót. A Spliteket is nagyon bírom, őket pont az arroganciájuk miatt, tökéletes ellentétük a Boronoknak.
    Most TC-ben leginkább a Terran/OTAS/Split hajókat erőltetem, Argon cuccom nem is nagyon van 30 Novát és 18 Eclipse-et leszámítva, Boron Orca azért itt is befigyel, szeretem azt a TL-t nagyon. Paranid hajóm két M7-es és egy M6-os, sztem a TC-ben kihagyom a capital shipjeiket, pedig az X3:R-ben az Odysseus a második kedvenc M2-esem volt.
  • Lockheed
    Hmm még most vettem észre, hogy a Maruder ShipYardon árulnak Boarding Pod Facilityt... :D
  • BEAST #2825
    Nekem jo volt igy a Reunion is, nem tudom TC-ben mennyire lenne eletkepes, de Reunionban sem szerettem tobb faj hajoit keverni, sot nagyobb hajokbol se szerettem sokat iranyitani. Amikor abbahagytam a jatekot akkor sem volt tobb a flottam mint egy Colossus, par Centaur, es egy sereg Buster vanguard/Nova raider :d
  • Lockheed
    Ehhe engem is meglepett mikor megláttam. Ezt az egyet láttam eddig összesen. Nem tudom honnan lehet szerezni... De Griffon kellkellkellkellkellnagyon! :) Csak látnék egyet könyörgöm! A nyakába is borítanám az összes Marineom. :)
  • Gunslinger
    Csííííííííííter! :))))))))

Jó lenne tudni, hogy hol található meg a játékban, mert biztos szert lehet rá tenni. A Griffonra ugyanúgy, az a hajó engem is érdekelne. Bár most első számú célpontom egy Skirnir, aztán LOWP projekt reloaded.
  • Gunslinger
    Nagyon nagy hiba. Az Argon hajók (nem OTAS!) a Novakat, Eclipseket és a Centaur-t kivéve egy kalap kakit nem értek már az X3:R-ben sem és itt is ez a helyzet, bár az M6-os osztályt nem kicsit átvariálták és sztem már nem akkora Top hajó a Centaur, sőt, a pirate változat a leggyengébb M6-os! A kalóz és Teladi nagy hajók után sztem az Argon vasak a legrosszabbak. Viszont tény, hogy baromi olcsók. Az M3 vadászaik viszont a legjobbak közt vannak, érdekes, hogy ebben meg hogy domborítanak. Az M4 Buster már ugyancsak az alsó kategória, a Buster Vanguard ér valamit, a többi kuka.
  • Lockheed
    Nem tudom! Fölraktam az NPC Bailing scriptet szerintem azért van! Egy nagy csata után találtam egy szektorban 3% hullal... :)
  • Gunslinger
    Arrow-t honnan akasztottál? Valami cheat script vagy lehet találni?
  • BaLeeX
    Valaki leírná mire is jó igazából a Player HQ? Meg ami még érdekelne, hogy miért érdemes EQ dockot venni ill trading stationt? Ez úgy üzemel, hogy oda beömlesztheted az összes fegyót amit veszel és oda bedokkolva kényelmesen felszerelheted a capital shipjeidet is?

Illetve complex építésénél visztek valami rendszert a témába vagy csak lepakoljátok közel egymáshoz a gyárakat? Ki melyik szektort nézte ki magának?

Érdemes egy Unknown szektorban letelepedni vagy oda komoly védelem kell és inkább valami jól védett szektorba pakoljam a gyáraimat?

Egyelőre nincs több kérdésem. :D
  • Lockheed
    Nos ez érdekes, mert én mikor mentem arrafelé egy részük piros volt egy másik részük meg nem. Jöttek ott nekem nagy hajókkal de hozzám sem szóltak. Néhány kisebb vadász piros volt azokat eltakarítottam az útból, de ennyi... A többi mindezt le sem szarta! :)
  • BaLeeX
    Megtaláltam a szektort a probléma, hogy a Yakik nekem full enemyk, mint általában. Ezen hogy lehet változtatni? :) Lehet náluk esetleg küldiket elvállalni, vagy ha pirosak akkor azt sem? Mert eddig nem láttam.
  • BaLeeX
    Értem köszi.
  • SaGa Jr
    Először csak el kell menni a megadott helyre, és ott körülnézni. Ekkor még nem a Hub a célpont, hanem a szektora közepén lévő roncs és környéke. Utána visszamész és majd csak eztán jön az, hogy elviszed a delikvenst oda ahová kéri. Nem magától száll át, hanem kiugrik a saját gépéből és te fogod felvenni.
  • BaLeeX
    Tegnap küldizgettem kicsit éppen a Boronoknál egyszercsak rámköszönt a Boron Dolphin.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondom meglesem milyen a plot eleje, elküldött a Xenon Core-hoz ahol meg kellett volna vizsgálni a Hubot. Hát először is emlékeztem, hogy írtátok, hogy a faszinak át kellett volna szállnia a hajómba nem ilyen nem történt. Majd odarepültem a Hubhoz és a legközelebb amennyire engedte megközelíteni az olyan 800m volt és nem történt semmi. Inkább visszatöltöttem és hagyom későbbre a plotot mert még a Gonernek sem álltam neki. De érdekes volt, hogy nem történt semmi.
  • NONPLUSZULTRA
    Azért nem tudod, mert nincs a helyén
    Az oldalsávról van szó...normál gameban van egy zavaró (engem zavar) keskeny panel a gombok alatt ami végigfut a képernyő teljes szélességében.
  • Lockheed
    Nem tudom miről beszéltek srácok tényleg! :) Milyen panel?
  • Lockheed
    Én amúgy viszonylag gyorsan megbékéltem az új kezelőfelülettel. Tetszik, hogy használtak szineket és jól néznek ki a gömbölyebb gombok is. Legkevésbé ezzel van bajom. :) Race Response Fleet, Station Manager, kevés Wing, Valhalla. Ezek a legnagyobb bajaim! Abban bízom, ha napjában 15x leírom könnyebben túlteszem magam rajta! :))
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem is feltűnt, mindegyik képen ilyen, ezért nem hiszem, hogy a zoom miatt, hanem a Military Hud tehet róla.
    Bár egy Reunionos kezelőfelületért (megtartva a jelenlegi extrákat, csak a kinézet és a gombok elhelyezkedése miatt) még fizetnék is.
  • Lokids
    Az egyik patrol küldi az Argon Prime-ban rávilágított arra, hogy ebben a játékban nem kell flotta, csak egy darab M2-es hajó. Mégpedig az Argon One. Elpusztíthatatlan a hull-ja.
    És tud generálni egy olyan érdekes effektet, hogyha egyszerre sokan lövik, miután leesett a pajzs a környező xenonok egyszerűen megfagynak.
    Vajon el lehet foglalni az Argon One-t?
  • Lockheed
    Hmm mit láttam az előbb ? Kinn a rákba a kapuk mögött egy Terran Military ( nem ATF ) patrol groupot. Egy Osaka egy Tokyo meg vagy 15 kisebb hajók javában a kapun túl olyan 100-120 km-re... Ezért nehéz megtalálni néha egy-egy hajót ( pl Odin ) mert kimennek oldalra! :)

KÉP.