12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • NONPLUSZULTRA
    Egy Castrumnak örülnék. Vagy kettőnek, az már egy komplett flotta.
  • Lockheed
    Amúgy maga a hajó nagyon tetszik. Szeretem ezt az OTAS céget, jóféle hajókat gyártanak... :) Igazán fölvehetnék az OWP-t a kínálatba. Én nagyon várom az XTM-et amúgy. Most, hogy gondolom a srácok nagyobb betekintést nyertek a játékba remélem, hogy jobban kiegyensúlyozzák a dolgot mint az X3R esetében. De rengeteg dolog nincs benne ami nagyon jó volt úgy hajómodellek, mint hajók állomások scriptek. Számomra most is hiányzik az, hogy menjen a harc a frakciók között ami az XTMben azért már jelen volt. Tanúja voltam egyszer egy igen komoly raidnek egy Paranid border szektorban Argon részről olyan 30 capshippel. Nagyon nagy Xenon flották is gangeltek most megy 2Qnál több soha nem jön. A kalóz szektorok kihaltak és Capshipet nem is láttam még tőlük szóval én jó sok minden hiányolok és most ezt csak hirtelen összekaptam.
  • Lockheed
    Igazából szerintem azért ragaszkodom annyira a Cerberushoz, mert leginkább az az egy tetszik az Argon Capshipek közül. Nem tetszenek a hajóik ezt kivéve. :) Meg XTMben nagyon szerettem a Hit 'n Run taktika miatt mikor még ráment a PPC előre.

Tigert nem tudom miért vettem de minden M7est meg fogok venni. :)

Ahogy nézem a Patrol Sector küldetések eléggé megkeményednek ha van ilyen hajóm. Kicsit eltúlozza szerintem a gép ezt. Kaptam WARLORD szinten Very Hard Patrol küldiben az előbb 14db K-t, 6db J-t, 9Q-t plusz az apraja... Mindezt azért mert van egy M2esem ? :D Jófej! Ahogy nézem egyenlőre másból kell pénzt keresnem mert ez eléggé kivitelezhetetlen jelenleg egy darab csatahajóval...
  • Gunslinger
    Gratula! Okos döntés volt. Én az enyéimet úgy fegyvereztem fel, hogy előre 8 PPC és két oldalra is 8-8 PPC Attack My Target paranccsal, hátra 8 Flak Artillery Array (protect ship), fölülre és alulra 4-4 Cluster Flak Array szintén protect ship paranccsal.

Nyolc M7, szép :D Nekem csak hét van, de sztem itt nem állok meg. Szemet vetettem egy ATF Skirnirre (igen, a hülye ATF hajó mániám nem bír elmúlni, de legalább az M1-ről lemondtam) ugyanis ma szúrtam ki, hogy az biza a Terranok M7M-je, de nem is akármilyen. Rámegy három különböző turretre is egy rakás lézer és azon felül vannak jó kis rakétái amit csakis ő használhat. A Shadow és a Ghoul. Újra értelmet nyert a Boarding csapatom, bár a második turnus 20 faszi még nincs teljesen kiképezve, folyamatban van a dolog.

A flottám most úgy áll, hogy:
    M2: 3 darab (2 fullos OTAS Boreas, 1 Terran Osaka kb. 80% fegyverrel)
    M7 és M7M: 7 darab (2 Split Panther, 2 Paranid Deimos, 2 Split Cobra, 1 OTAS Aquilo, mindegyik fullos)
    M6: 5 darab (3 Terran Springblossom, 1 Terran Vidar, 1 Paranid Heavy Nemesis, fullos mindegyik)
    M8: 2 darab Paranid Hades
    Vadászok: 83 darab, ebből 62 M3 és M3+
    TS: 28 darab, Split Caimanok különböző változatai és OTAS Mistralok
    TP: 4 darab
    TL: 2 darab (Split Elephant és Boron Orca)

Egyedül M1-esem nincs jelenleg, a Tokyomat múlt héten adtam el. Eddig még nem bántam meg, de lehet, hogy az Osaka mellé veszek egyet újra. Tetszik az ötlet, hogy legyen egy saját Terran hajós flottám, ahhoz pedig elengedhetetlen.

Cerberus sztem ronda és jellegtelen, de ha tetszik, akkor megbocsátom ezt a tévedésed :D Én is csak azért vettem meg a Heavy Nemesist, mert baromira bejön a külalakja. Szektor védésre használom, az EQ dokkomat őrzi konkrétan és két Argon Eclipse kíséri az őrjáratban. A Tiger mire jó? Kipróbáltam, de nem jöttem rá, hogy mi értelme annak a hajónak a Panther mellett. Pláne a Tresher mellett. Vagy minden fajtól össze akarod gyűjteni az M7-eseiket? X3:R-ben csináltam, hogy mindegyik M6-osból tartottam és használtam is őket olykor :)
  • Lockheed
    Hát 3 Panther egy Cerberus mert azt nagyon szerettem mindig is mert szép. Egy Tiger egy Aquilo egy Tresher egy Yokohama.
  • Lockheed
    Igen most látom, hogy kimaradt a lényeg. Természetesen OTAS Boreas! :)
  • Gunslinger
    Először is mit vettél? Csak annak függvényében tudok tanácsot adni. Kell mindenképpen capship elleni és vadász elleni fegyverzet is. Az Osakámra csak PSP-t és SSC-t rakok. Az SSC a legerősebb flak, ahhoz mérten sokat is fogyaszt, de jó kis hajó lesz, főleg 12 GJ pajzsal, csak sajna lassúcska. Mennyi az a sok M7-es? :D
  • Lockheed
    Na megvettem az első M2met. Eddig csak M7eseim vannak de abból sok! :) Te hogyan fegyverezted föl ? Érdekelne, hogy milyen konfigurációt használsz...
  • Lockheed
    Nos ez hasznos info. Köszi! :) Nekem amúgy maga az OTAS hajók nagyon tetszenek, ez is. Nézegettem képen a Minotaurt is az is nagyon szép szerintem! Egyébként most vettem észre, hogy nálam CloudBase South East -ben a régi XTM-es Argon ShipYard van. :)
  • Gunslinger
    Meg vettem egy Osaka-t unalmamban, mert a nagy kínok árán az Odinhoz felhalmozott tetemes Terran fegyverzetet még sem akartam eladni. Majd összevetem a Boreassal, ami sztem az M2 csúcs. Ez az Osaka tűnik a második legjobbnak eddig.
  • Gunslinger
    Nu, leteszteltem harcban is az Aquilot. Tehát ez az OTAS egyik M7M fregattja. 91-es max sebesség (Cobranak 97, tehát nagyon hasonló), de baromi gyengusz manőverezés jellemzi. Boarding podot nem lehet belőle kilőni, de a másik két M7M-re jellemző harci rakétát igen. Semmi extra nincs a hajóval, ugyanazt tudja amit a többi harci M7M fregatt, csak a pajzs tekintetében jobb a többinél, na meg ugye a végsebessége is elég jó. Leginkább M1 és M2 osztályú hajók ellen érdemes bevetni, az M7 túl gyors hozzá, ha két Xenon Q közrefog nincs menekvés a 6 GJ-os pajzs ellenére sem. A Cobra sztem jobban manőverezik az Aquilonál, legalábbis a Cobra tesztje alatt egyszer sem robbantam fel, az Aquiloval kétszer is a pont dupla akkora pajzs ellenére. Először a hátsó toronyba CIG-et pakoltam, ez korvettek ellen nagyon jó, de vadászok ellen semmit sem ér, le is cseréltem Flakra a hátsó torony fegyverzetét, egyébként két ágyút lehet berakni hátra, csak úgy mint a Cobrába. Összegezve nem egy rossz hajó, tisztes távolból kicsináltam vele három Q-t és egy J-t. A nagy capshipek legalább olyan lassan mozognak, mint egy M7M és így nagyjából kiegyenlítődnek az esélyek. Aki egy ilyen négyes ellen készül tárazzon be minimum 50 Hammer Heavy Torpedot. Nekem mind az 50 elfogyott, kb. a negyedét kilőtték útközben. Nem érzem úgy, hogy sokkal jobb lenne a Cobránál a nagy pajzsával, nagyjából egy szinten vannak. A Cobra jobban manőverezik egy csöppet, tényleg nem sokkal, de annyival, hogy életmentő lehet. Az Aquilonak 1000-el nagyobb a raktere, tehát több rakéta fér bele. Flotta támogatásban ideális társa lehet bármilyen nagy hajónak és különösen vadász elhárításban jeleskednek az M7M fregattok a csodás Flail Barrage Missle jóvoltából. Egyedül ne akciózzunk vele, főleg ne dogfightoljunk. Erre a kategóriára illik talán a legjobban, hogy ésszel és taktikusan kell használni. Megjegyzem az AI írtó ritkán lő ki vele rakétákat, az igazi sortüzet magunknak kell levezényelnünk. Egy-egy csata egy M7M-el irtó sok pénzbe kerül, tehát tényleg csak akkor használjuk őket, ha feltétlenül szükséges és akkor is biztos távolból. Bár közelharcban a legdurvábbak a rakéta sortüzek mivel kicsi az esély, hogy megsemmisülnek a töltetek útközben, de a hajó sem húzza sokáig. Egy Panther és egy Deimos kíséretében akcióztam és az AI mindig először az M7M-re ment rá nagyobb erőkkel, ha benne ültem ha nem. Egy jó tanács: ha sok vadász jön ellenünk ne habozzunk kilőni két tucat Flail Barrage rakétát a biztonság kedvéért jó előre, mert maguk is keresnek folyamatosan célpontot és nagyon hasznosak.
  • BaLeeX
    Lehet rossz EQban néztem akkor nem tudom, körbenézek még.
    Kösz!
  • Lockheed
    Corporation HQ-ra és Military Outpostra is lehet dockolni Capital hajóval. De amúgy EQ dockban is kellene, hogy tudd...
  • BaLeeX
    Szembesültem egy problémával.
    Hol tudom upgradelni a Pantherem? :D
    Gondolok itt a speed, cargo, rudder tuningra.

Shipyardokon és EQ dockokban nem lehet máshova meg nem tudok bedokkolni vele.
  • Vitez77
    Ha nem akar róla hallani senki (+szép pirosan ki van írva ott fent), ne tedd fel a kérdést -_-
    Amúgy vagy Egosoft (az összes verzió angol, egyedül a manual és a doboz nyelve más), vagy CDGalaxis (úgyis szólni fogok, de december elején már 100 hogy lesz).
    Farnhams Legend meg egy nagyon jó könyv, ha tudsz angolul (vagy németül), akkor csak ajánlani tudom. Az 1. rész történetét meséli el, de marha élvezetes mű, megéri, főleg, ha a TC-vel együtt rendeled (úgy olcsóbb).
  • Gunslinger
    Azért rak mindenki valamilyen Flaket a tornyokba, mert az anti-fighter beam fegyverek nem megvásárolhatók, mindössze prototípusok, a manual ki is tér rájuk külön. Egy plot során lehet rájuk szert tenni és akkor is csak korlátozott mennyiségben, továbbá igen kevés fajta hajó képes kezelni őket, néhányat csak egy-egy típus. Nem érdemes velük nagyon foglalkozni pont a kis számuk miatt és egyik sem komoly "halálsugárvető", nem sokkal jobbak a megvásárolható társaiknál.
  • tomonor
    A warez az tilos, leszedni meg akkor clone DVD-s verziót szedjél le, ne crack nélkülit >_>

Bolthoz pedig ott van fent a link a banner gomboknál, ám ha sold out van akkor kivárod míg kapható lesz a CD-galaxisban, vagy e-bay.
  • tom36
    üdv
    lene egy oj kérdésem amit itt néhányan nem szeretnének halani legalábis nem rajonganak érte
    hol lehetne leszedni normálisan ugy h müködjön is mer amit leszedtem ahoz kéne v mi crack v valami de minden crack virusos amit leszedtem
    Vagypedig nem tudnátok egy magyar linket mondai ahol meg lehetne veni meg ezesetben a Farnham's Legend mit tesz hozá mer nem olvastam még rola.
  • Lokids
    Milyen tapasztalataitok vannak az anti-fighter beam fegyverek terén? Jobb az mint a flak?
    Mert pusztán számok szerint gyorsabb kevesebbet "eszik" és a sebzése is dúrvább. Mégis mindenki flak-et rakott a toronyba...
  • Gunslinger
    Ugyanúgy müxik, mint az X3:R-ben, ezen a téren nem változtattak.
  • Vitez77
    Na igen, így értettem :D
    Kösz!
  • Lockheed
    Mii ezt nemértem. Eddig is úgy pozicionáltad a gyárakat a complexen belül és a HUBot is ahogy neked jól esett...
  • BEAST #2745
    Komplexet... meg a jatek sincs meg!
  • BaLeeX
    #2698 senki nem épített még complexet?
  • Lockheed
    Sajnálom, hogy olyan dolgokat hagynak/tak ki ami régen bennevolt és szerintem nem keveset hozzáadott a játékélményhez...
  • tomonor
    ja és ha azt nézzük X2-ben még volt is híd (igez, csak cockpit) Amikor még nem játszottam X3-mal, valami olyasmire számítottam. :<
  • Lockheed
    Na igen azthiszem már említettem azt is itt. :) Ott nem nagyon kellet billentyűkombináció, hanem szóltál a hídon a megfelelő embernek és minden történt ahogy kellett... Nagyon jó kis game!
  • BEAST #2740
    Jo jatek volt az is, kar hogy nincs tobb hasonlo :(
  • tomonor
    aki játszott már a star trek bridge commander-rel azt tudja miért is fontos egy hidat hamarabb kilőni :D
  • Lockheed
    Ami nagyon tetszett, hogy egyes rendszereket lehetett túltölteni persze a többi kárára. Tényleg nagyon reálissá tette a dolgot, hogy minden egyes fegyvert külön töltött a fegyvergenerátor a hajtóműveket és a pajzsokat szintén külön töltötték. Ha egy generátort kiiktattál azonnal látványosan csökkent/megszűnt a kapcsolódó rendszerek hatásfoka. Gusztustalanul jól néz ki szerintem és nagyon szépen látszanak a pajzsok. :) Olyan csaták vannak benne amilyet csak a StarWars EPIII elején láttam eddig. :)
  • Gunslinger
    Igen, a külön rendszerek támadásának lenne létjogosultsága és már nagyon régi játékoknál is megoldották. Már a Freelancerben is volt, igaz eléggé lebutítva, de most a TC-ben le sem tagadhatják a készítők, hogy a Freelancerből másoltak át dolgokat. Az új irányítás egy az egyben onnan van és néhány új pálya is Freelanceres hangulatú, pl. Aldrin sztem nagyon.
  • Gunslinger
    Persze és az egy személyes vadászgépen ki cserélgeti, R2-D2? Abszolút nem reális. Szerintem is csalás. Sőt, én az űrben átfegyverzés dolgot is kiszedném a játékból, hogy csakis dokkokban lehessen elvégezni, ahogy mondjuk a Freelancerben is volt. Nem lenne nagy fáradtság és még reálisabb lenne a játék.
  • BEAST #2735
    Igen, egy nexus szeru management tenyleg nagyszeru lenne :) Azt is imadtam hogy kulon rendszereket is lehetett tamadni egy egy hajon :)
  • Lockheed
    Mondjuk nekem a JumpDrive helyett jobban tetszene, ha mondjuk TÉNYLEG lenne egy JD ami feltöltődne és aztán ugranánk. Majd megint feltöltődik. De amit hiányolok, h a pajzsok még mindig nem látszanak. NINCS energiamanagement a hajón. Hiába van ilyen meg olyan generator. Aki játszott a NEXUS-sal az tudja miről beszélek.
  • Gunslinger
    Bullshit. Az illető csakis pirate base-en kereste a CLS-t és itt követte el a hibát. Az enciklopédiában nem a kalóz bázisra, hanem a termékre kellett volna rákeresni.
  • r4pt0r
    Te sem gondolod komolyan hogy harc közben elkezdik az emberek cserélgetni a fegyvereket. Ez nem olyan mint kicserélem az aksit a telefonban. Meg aztán a fegyverek kint vannak. Ez egy olyan előny amit a gép nem tud kihasználni ezért csalás. :D

Nekem mondjuk már csalás a free jumpdrive meg az ilyenek is.
  • Lockheed
    Találtam egy másféle adatbázist a hajókról. Itt külön vannak szedve az őj generációs vadászok is. (M3+, M4+)

X3TC Ship DataSheet

És itt vannak az összes fajnál és cégnél elérhető rangok is szintén Excel táblázatban.

Race and Corporations Ranks

Egyébként a The X Universe fórumról van.
  • Lockheed
    Hát figyelj szerintem az nem létezik, hogy akár csak egy Fregatton is harci helyzetben huszonvalahány fegyvert kézzel cserélgessek folyamatosan. :) És akkor még csak M7ről beszélünk...
  • crossy104
    Nem tudom, de én úgy vettem észre, ha messzebb van a Khaak romboló nem okoz akkora pajzscsökkenést.Próbáld ki, egy mentést megér a kisérletezés.
  • SaGa
    Miért lenne csalás? Egy Capital Ship-en legyen már személyzet, akik tudják, hogyan kell a hajót kezelni és védeni. Ezek a scriptek őket helyettesítitk...