12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#2807 Hát rengeteg jó hajó van benne és argon részről csak az OTAS delegál ebbe a csoportba hajókat... Általánosan igaz a hajók nagy részére, hogy szerintem a Terran/ATF hajók igencsak űberek de vannak más fajoknak is kiemelkedően jó hajói. Pl a Panther a bazinagy hangárjával és a jó fegyverezhetőségével. Vagy az Argon Eclipse, az OTAS Solano... Az egyik célom itt is az, hogy Minden faj minden valamire való Capitalja meglegyen.
De nekem Griffon kell de nemtalálok seholsem! :) Sajnos... -
#2806 Erdekes nezni hogy mennyi fele hajot vesztek :) Nem tudom, en mar elozo reszben is bealltam az Argon hajokra, hiaba volt jobb/erosebb mas... ezek tetszettek :D Ha vegre meglesz a Terran Conflict, most is televeszem magam Centaurokkal -.- -
#2805 Hasonló nem ? :D
KÉP. -
#2804 Még nem póbáltam csak gondolkodtam rajta! Na mivel nagy nehezen vért izzadva de megcsináltam a patrol küldit amiről a képet is adtam, így kicsit megvastagodva vettem is egy Osakát és egy Tokyot! Nagyon jó ez a PSP tényleg. Vicces így harcolni csak nagyon lassú.
De a Tokyo az nem! 87 max speed nem rossz. Nagyon tetszik a hajó maga és belül sötét a docking bay! :) Jó helyen vannak a turretek bár csak 24db van. De 2 oldalra fölmegy PSP viszont a többi helyre nem. Szerintem nagyon-nagyon jó hajó! :) -
#2803 ZOOOOOM IN! :) ALT button -
Gunslinger #2802 Csak eye-candy, értelme nem sok van a tömeges M7M bevetésnek, pláne bombázókkal karöltve, abszolút nem egy súlycsoport és túl sok figyelmedet lekötné, hogy vigyázz rájuk. Ugyanúgy nincs értelme korvettekkel kísérgetni az M2-eseket, nem szorulnak rá, a fregattok bőven elegek kísérgetésre, támogatásra, persze a használhatóbb változatok. -
#2801 Őőőő..hogyhogy neked eltűnt az a panel, és csak az ikonok látszódnak?
Mit műveltél vele? :D -
#2800 Szerintem nagyon szép kilátás nyílik a Földre a Moon szektorból. Nekem nagyon tetszik!
Kép 1.
Kép 2. -
#2799 Mármint nem minden állomáson fizetném ki hanem hogy meglegyen! :) -
#2798 Darabjáért adnék 1-1 Milliárd Creditet! :) -
#2797 Imádnám! A Race Response és a Station Manager scripteknek nagyon tudnék örülni ám! :) -
tomonor #2796 képzelem, mi lenne ha lenne Race Responce fleets a TC-hez xDD Állandóan lenne valami csata. +improved xenon és khaak scriptek xDDDDDD -
#2795 Hát én nagyobb hajókat is wingekbe fogom szedni de még nem próbáltam lehet -e egyáltalán. Szeretnék majd 4-5 Missile frigatet és kb ugyanennyi Bombert berakni egy Wingbe meg hordozócsoportokat is kialakítani körbevéve 1-2 M2vel Fregattokat mellé Corvetteket ahogy a valóságban is csak hajókkal. -
#2794 Gondoltam, hogy összekutyulták, elég megtévesztő.
Ja huncutkodok, mert próbálok egy táblázatot csinálni (magyar nyelven), és ha összejön benne lesz minden hajó, kikötő stb... Mindez idő kérdése amiből kevés van, ki kell ismernem magam a sok cucc között. Jóformán minden technikai adat megváltozott a méreteken kivül. -
Gunslinger #2793 Szerintem többre nincs szükség. Most mire jó több száz vadászgéppel nyomulni? Vehetnék vagy 300 fullosan felfegyverzett M3-ast a jelenlegi lóvémból, semmi értelme nincs. Anno az igen kiterjedt X3:R-es birodalmamban sem volt 120-nál több vadászgépem. A mostani 83-ra sincs mind szükségem. Lassan kinéz egy kis flotta racionalizálás. A felesleges hajókat kivágom, meg lehet mégiscsak veszek még egy Tokyot, kéne egy M1-es. Szépen néznének ki az Osakával párban. Most nagyon beleszerettem ebbe az Osakába. Ez a 12 GJ pajzs egyszerűen pazar, úgy gázoltam át a Xenonokon, mint fos a libán :D -
#2792 Hát jó, csak nekem még egy szem Boreasom van de most ebből lett egy rakat pénz ( 109M ) úgyhogy veszek egy másik Capitalt. Azzal párban már könnyebb lesz. Csak kevés winget lehet csinálni. Én tudnék még vagy 25-30 színt mondani nekik! :) -
Gunslinger #2791 Simán teljesíthető :D Ez semmi, Osakával 35-40 lövésből megoldom :))))) Boron és Argon közeli szövetséges, tehát nem annyira durva. Mondtam én, hogy azért van AI flottamozgás, csak körül kell nézni. -
#2790 Eztnézzétek!
Mindezt csak azért, mert vettem egy M2-est ? Jófej!
KÉP
De ami meglepődve tapasztaltam, hogy jött egy csomó Boron segíteni ami azért fura, mert ez Ringo Moonban volt ami ugye Argon Core szektor.
KÉP -
#2789 Áááá segítsetek nemlátom! :) Vakujjjjak meg nemlátom! :D -
Gunslinger #2788 Az egyik oldal fel van cserélve a fölső/alsó oldal egyikével. De a háttérben mi az a zöld Khaak capship? Becsíteltél egy Khaak capshipet vagy csak rosszul látom? :D -
#2787 A jobb és bal oldal más, pedig egyformának kellene lennie. Ezidáig a két oldalon mindig ugyanazok a fegyverek voltak. Vagy tévedek? -
tomonor #2786 na megújítottam a bannert.
Most már így fog kinézni:
-
Gunslinger #2785 Leteszteltem az Osakát a Xenon Sector 695-ben. Elpusztíthatatlan! Meg bitang erős is. Az elülső 8 PSP-vel két(!!!) lövés egy Xenon J! Három lövés egy K, de két lövés után már kb. 20% hullon van. Ezek után tuti nem lesz más M2-esem, a két Boreas meg az Osaka mellé max. még egy Osaka jön és már csúcson van a flotta. Baromi jó fegyver ez a PSP, lassú a tűzgyorsasága, ritkán lő, de ha lő és talál ott annyi mindennek. -
Gunslinger #2784 Köszi. Még mindig nincs befejezve, de már alakul. Ötletes és szép is a nép jelzés megoldása. -
tomonor #2783 Frissített galaxis térkép! -
tomonor #2782 Frissített zene! -
Gunslinger #2781 Az Zephyrus, nem Zephyr.
Vidarral az a nagy problémám, hogy rohadt kevés lőszer fér bele a pici raktér miatt és lassú is. Nagyobb ütközetben nagyon hamar elvérzik, míg Springblossommal bármennyi hajó közrefoghat, nem tudnak elkapni, ha full gázon tolod neki. A Springblossomnak több mint kétszer akkora raktere van és még a Terran flak, az SSC is rámegy.
Az Eclipseket illik telepakolni fegyverrel. Egyrészt mert bőven belefér és a fegyvergenerátor is jól bírja. PAC helyett Phased Repeater Gun-t használok a tornyaikban. Erősebb, nagyobb a hatótávja, gyorsabb a lövedéke és a tűzgyorsasága is és mindemellett alig fogyaszt többet, elhanyagolható mennyiség. PAC-ot csak M4-ekbe használjatok.
Másik téma: nálam néha elég keményen ütik a népek egymást, leginkább a Boronok szokták a Spliteket. Korábban már írtam, hogy a Boronok nálam elég durván kipucolták a Ceo's Doubt-tól délre lévő kalóz szektorokat és Family Whi-t is rendesen szétkapták és Split fire-ben állandóak az Argon és Paranid összecsapások, de ők egymás területére nem igen mászkálnak el. Szerintem több időt kell a játékban eltölteni, míg beindulnak a flották. -
#2780 "...A Yakik Weaver's Tempest szektorát meg sztem még meg sem találtam..."
Empires Edge-ből kimégy a West kapun Savage Spur-ba, majd onnantól három szektor dél felé.
Szerintem a Vidar masszívabb sokkal de persze én nem mondom, hogy nem jó a másik csak az szerintem inkább ilyen Hit 'n Run taktikára van kitalálva. Tornyokat beállítani attack my targetre és mikor távolodsz is azt lövik amit Te szemből. :)
A P-k meg akkor veszélyesek szerintem mikor kötelékben jönnek szemből, mikor elmégy köztük és rájukfodulsz már gyerekjáték leszedegetni őket... -
#2779 Igen a Zephyrre gondoltam. :)
Akkor még teszek HEPT-t az Eclipsekre meg felfegyverzem a Vidart az azóta ott áll amióta megkaptam.
A Springblossomot azért szeretem, mert le lehet vele rázni az üldőzőket és feltölteni a pajzsokat és újra támadni a nagy sebessége miatt. Ez rengetegszer mentett meg a pusztulástól. Főleg mikor patrol küldin egyszerre jött rám 10db Xenon P...
A Yakik Weaver's Tempest szektorát meg sztem még meg sem találtam. :)
Kösz a tippeket, akkor az én wingjeim a homebase miatt álltak neki támadni állandóan.
-
#2778 Hehe, biztos a Zephyrre gondolsz, nagyon jó kis hajó az. Nekem is van egy rakat... :)
Én az Eclipsekbe ( a sima Eclipse aminek 200MJ a pajzsa ) elöl teleraktam HEPTel, és a tornyokba PAC. Ők velem ellentétben nem tapadnak a célra folyamatosan, hanem ha mondjuk 3-5 fős wingekbe szervezed akkor összehangolva rácsapásokkal dolgoznak méghozzá nagyon hatékonyan. Ami azt jelenti, hogy rövid ideig lőnek és ahogy néztem elég pontosan szóval nem használnak el sok energiát szerintem nyugodtan megrakhatod őket HEPTel. Én személy szerint 1-2 fajta rakétát is adok nekik és vígan lövöldöznek is vele.
Én ilyeneket használok a Pantheren és annyi a bajom, hogy csak nagyon kevés winget lehet létrehozni. Túl kevés a szín... Én személy szerint az Attack nearest target of... parancsot adom nekik és itt a hajót választom ki a listából amiben hordozni akarom őket. Azt hiszem, ha mondjuk wingekbe szervezed őket és bedokkoltatod őket a hajódba nem fognak kimenni csak ha Wing Homebasenek a hordozójuk van beállítva. Persze ha protect shipet állítod akkor lehet kimennek. Azért nem használom ezt, mert így csak azokra lőnek aki a hajót támadja. De ha mondjuk piratok barátokkal harcolnak akkor nem ütik őket csak aki engem lő ezért szoktam a másik parancsot használni. Ahhoz, hogy jól működjenek szerintem minimum 16-20 db szükséges. Nálam 4es csoportokban vannak...
Nekem is van van jópár Springblossom-om ( omomom atyaég... :D ) de én személy szerint a Vidart jobban kedvelem. Elöl 2vel több ágyú bár egyel kevesebb turret és összesen 1gj pajzs a 600-al szemben. A legtöbb damaget úgy is én osztom ki frontálisan mindkét hajóval nem a turretek szóval szerintem jobb elöl a 10 ágyú. Én úgy éreztem, hogy strapabíróbb az ATF m6, mint a Springblossom. Annak inkább a sebességéből adódik az előnye de a Vidar nekem jobban bevált.
IBL factory nálam a Yakiknál Weaver's Tempestben van 2 db megf 1db LooManckStrat's Legacyban. De ha fölrakod a The Maruder ShipYard scriptet akkor 11M Cr. körül tudsz venni gyárat. -
#2777 Ha ez amiatt van, hogy a tesztelő jobban ki tudja ismerni a játékot akkor lehet, hogy valami értelmeset írnak róla.
Ha viszont rájöttek az eladási statisztikák alapján, hogy erről a játékról írni kéne és kiarják egy olyannak aki azt sem tudja mi ez, akkor érdekes dolog sülhet ki belőle. -
#2776 A most megjelenő PCguruban a tartalomjegyzék szerint lesz cikk a TC-ről (kicsit késtek, nem?). Kiváncsi vagyok, vajon milyen értékelést kap a game! -
#2775 Látom nagy a csend, úgyhogy élménybeszámoló:
Tegnap nekiálltam felfegyverezni végre a Pantheremet.
Vettem egy OTAS Mistralt, ő a Weapon support, ahol kapni olyan fegyókat ami később kellhet azt mindig megveszem vele (Flak, PPC, IBL, torpedók meg stb.)
Az IBL beszerzésével elvoltam egy darabig. A gyárban volt 2db. Majd vettem egy másik Mistralt abba belepattantam és feltöltöttem az IBL factoryt, hogy tudja gyártani a launchereket. Háát…
10x SETA-ban 20 perc alatt készül el egy launcher, azaz gyorsítás nélkül több, mint 3 óra. De nagynehezen összejött a 6db.
Jött az ötlet, hogy kellene venni pár vadászt is bele, de hogyan vigyünk neki jumpdriveot meg többi felszerelést. Vettem egy OTAS (OTAS hajók nagyon bejövősek kinézetre) Military transportert (először láttam ilyet) és tök jól néz ki ahogy bedokkolnak a hajók és látszik, hogy mi van benne. :)
Amikor már megvolt minden, megyek én is a Shipyardba a Springblossomommal, hát a Shipyardot épp lövi egy Xenon Q. :D
Előtte még sosem láttam ilyet csak mikor átrepültem egy Xenon szektoron. Levadásztam, könnyen ment de csak azért mert a Shipyardod lőtte egészen addig amíg már alig volt pajzsa, kísérője meg egy sem.
Felfegyvereztem a hajót meg vittem egy 3-as wingnyi Eclipse-t elől 4 HEPT tornyokba 1-1 PAC. Elbír a fegyvergenerátoruk több HEPT-t is előre vagy ennyi elég szerintetek?
Nagyon jó kis gépek, írtják a népet rendesen és a pajzsuk is jó.
Aztán visszatértem a félbehagyott Final Fury plothoz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már régebben megkaptam azt a küldit, hogy védjem meg a felfedezett Outpostot a Kha’ak szektorban de nem tudtam megcsinálni a Springblossommal mert a végén mindig qrva sokan jöttek. Hagytam inkább majd kis idő múlva kiírta Mission failed (azt hittem kezdhetem előről a plotot…), visszarendeltek és megkaptam a kisérgetős küldit amit szintén nem tudtam megcsinálni, mert hülyén mozogtak a kísérendő gépek és nem akartak átmenni a kapun. Mondom inkább pénzt gyűjtök, pár patrol küldi után jött az üzi, hogy új feladatuk van számomra. Szóval az, hogy melyik küldit kapjuk valószínű harci rang függő. Mert így be sem kellett fejeznem a kisérgetős küldit mehettem Outpost védelemre megint.
Gondoltam így Pantherestől, Springblossomostól már én leszek ott a király. Hát nem. :D
Ha a Springblossomot vezetem akkor a Panthert szétkapják a Corvettek gyorsan, ha a Panthert akkor jobban megy a dolog de a beugráló sok Kha’ak kisgép szép lassan szétkapja az Eclipseket meg a Springblossomot is.
A végén már úgy próbáltam, hogy az Eclipseket és a Springblossomot át se hozom így megy is a dolog egy darabig de mikor minden Kha’ak odaér az outpost mellé akkor annyian vannak, hogy a Panther turretjei nem bírnak velük és szétszednek. Szóval végre van komolyabb kihívás.
Ha hazaérek megpróbálom úgy, hogy bemegyek a Springblossommal megpróbálom leszedni a 3 Corvettet az elején, meg amit tudok az Outpost körül is (idáig már eljutottam először is csak túl sok lett a hajó a végén ami jött utánam és ha egyszer lőtvolba értek pillanat alatt lekapták a 600Mj pajzsomat) majd utána hívom a Patnhert, hogy segítsen takarítani. Nem nagyon akarok Eclipset sem veszíteni mert felszerelve azért 7-8 milla azoknak is darabja.
Be lehet állítani valahogy a fedélzeten lévő vadászoknak, hogy támadásnál ne repüljenek ki? Ill. ti milyen parancsot adtok nekik? Protect ship? -
Lokids #2774 Én nemrég láttam a Paranid Prime-ben pár Argon hajót (1 M7 és kísérete) harcolni a helyi erőkkel. :P -
#2773 Kifejezetten nagy bamba hírében állok úgyhogy segíts kérlek. Milyen bug ez ? :) -
#2772 Igen, nagyon nagy a csönd és nyugalom. Nem igazán van élet a játékban. Persze kereskedők és civilek jönnek-mennek de nincsenek nagy csaták csak ha én gerjesztem őket. Mondjuk fölveszek egy Patrol küldit valamelyik CORE szektorban és beugrik pár XENON capital. Nagyon várom már, hogy legyen valami olyasmi script mint a Race Response Fleet és a Race Military volt. Én őszintén bevallom a harc miatt játszom ezzel a játékkal bár azért valamennyire muszály kereskedni és termelni is de persze azt is élvezem. Viszont nincsenek roaming gangek mint XTMben ( ehh EVE ftw. :D ) mikor lehetett látni nagy flottamozgásokat idegen szektorokban... Főleg, ha az ember OLLERUS-sal kicsit közelebb hozta a fajokat egymáshoz... :D -
mindero #2771 Valami ilyesmire kéne átalakítani a Terran nagyhajókat (tudom ez kb. M6 nak felel most meg) -
mindero #2770 Találtam egy hajót ami nagyon hasonlít a terran M1/M2 felépítésére, csak sokkal stílusosabb. Megpróbálom betenni a képet
-
#2769 Igen, ez a frakciók közti harc nekem is újdonság volt XTM-ben. Bementem egy Boron szektorba és két terran M2es takarította a szektort éppen. Nem nagyon bírt velük a helyi védelem majd jött az erősítés másik szektorból és nagy nehezen kipucolták őket.
Az ilyeneket én is hiányoltam a sima X3:R-ből meg a TCből is.
A Core vagy fontosabb állomásokat tartalmazó szektorokat be lehetne védeni nagy erőkkel de a peremterületeken jó lenne ilyen csatákat látni néha. :) -
#2768 Egy kis bug...