12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
crossy104 #2445 Köszi a fegyverek összeállitási tippjét.Kipróbálom. -
Gunslinger #2444 Nem lehet. Náluk rendőrség sincs, sem határőrség. Folyamatos hadiállapot van, mindent az ATF és a hadsereg intéz. Legalábbis én még egy darab police vagy border control hajót nem láttam náluk. -
Gunslinger #2443 Cerberust nagyon gyorsan el kell felejteni, egy kalap kakit nem ér egy Argon capital hajó sem, de már az X3:R-ben is a low cost vacak kategória volt, nem véletlenül azokat lehetett legelőször megvenni. Argonoktól csak OTAS masinákat és M3-asokat szabad venni. Panthert én úgy szereltem fel, hogy előre 6 IBL, hátra és két oldalra Flak, fölülre és alulra CIG. CIG és IBL turretnek Attack my target parancs és akkor csakis az általam kiválasztott célpontot lövi és nem össze vissza. Egy turretre nem szabad különböző fegyvereket pakolni, pl. előre a 4 IBL + 2 CIG azért nem jó, mert eltérő a lövedék sebességük és a hatótávjuk is, ergo a gép (AI) az egy turreten legtöbb számban szereplő fegyvert (illetve a legnagyobb tűzerejűt egyenlő létszámnál) fogja alapul venni célzásnál, tehát a két CIG totál feleslegesen van rajta, mert távoli célpontokat nem tud vele eltalálni, mert az IBL-hez igazítja a turret célzását, csakis közelre lehet értelme és csakis nagy hajó ellen, mert ott esetleg mázliból a nagy hajótesten valahol becsapódhat a maradék két CIG lövés is. CIG nehéz vadászok és korvettek ellen jó, IBL már komoly capital hajók, tehát M7-től fölfele, közel olyan erős, mint a PPC.
Egyébként a turretek forgási sebességére is kihat, hogy milyen fegyver van rajta. Vegyünk alapul egy 4 fegyverhelyes turretet, M7-esnél ez az átlag. Ha van rajta 4 flak, akkor bitang gyorsan fordul, de ha már egy nagyobb tűzerejű fegyver is felkerül melléjük, akkor hiába van fent 3 flak, a turret a legnehezebb fegyverhez igazítja a forgási sebességet, a célzás hosszú másodpercekkel tovább tart és a flak teljesen elveszíti az értelmét. Tehát egy turreten sose kavarjátok össze-vissza a fegyverfajtákat, egy turret egy fajta fegyver. Ezt már anno az X3:R-ben kitapasztaltam régen, és ez az elv ugyanúgy igaz a TC-re is, higgyetek nekem. Anno régen a Split Pythonnal szívtam vele sokat, hogy az oldalsó turretekre raktam két Beta Flakot és két Gamma PPC-t és csodálkoztam, hogy a Flakkal sose talál el semmit a gép, hát basszus amint levettem a két PPC-t csak úgy hullottak a vadászok és a turret is legalább 3-4-szer gyorsabban fordult rá a célokra, mint PPC-vel. Egyszerűen ez azért van, mert a PPC-s turret forgási sebessége bőven elég egy lassú lomha capital hajó ellen, de a vadászok már túl gyorsak neki. A pajzsrendszert meg minimum fullra kell tölteni mielőtt csatába viszi az ember, anélkül ki sem állok vele a dokkból, hogy nincs benne az összes pajzsmodul. Vettem is magamnak már rég egy saját EQ dokkot, hogy ne legyek már másra rászorulva dokk hely ügyileg. -
#2442 Aláírom én is szeretem nagyon a Capital Shipek minden kényelmét de szeretek vadászkodni is egy kisebb hajóval. Az igazi az lenne ha összehoznák ezt a kötetlen játékmenetet a Star Trek Bridge Commander c. játék irányítási rendszerével. Szóval nem feltétlen menüzni kellene, hanem szólni a megfelelő embernek a hídon... Álom! :) Az van ami nincs és kész. Szeretem én ezt a játékot nagyon. :) -
crossy104 #2441 Nincs idő célozgatásra, ha kettő K és az őt kisérő 30-40 főből álló kompánia minden álma az, hogy pillanatok alatt szétszedjen. -
crossy104 #2440 Szerintem igy jó.Ez a "szekér" nem vadászgép.Front IBL-ek döngetik a Xenon K-t, a többi löveg,ill. légvédelem tüzel mindenre ami ellenség én meg mint a jó kapitány csak azzal foglalkozom, hogy felvegyem a megfelelő támadó poziciót, és abban is tartsam a hajót. -
#2439 Ott a pont... :) Az én taktikám is ez. -
crossy104 #2438 A Boron Tresher / remélem jól irtam/ annál volt, hogy bal egér gomb lenyomva kormányoztam, jobbal lőttem, nem tudtam első lövegeknek parancsot adni.Most a Panthernél lehet, és én az első lövegeknek azt a parancsot adom, hogy az általam kijelölt célpontot támadja csak.A többi löveg meg mindent.Igy is lehet a K fölé menni. -
Lokids #2437 De mondom engem az zavar, hogy nem tudom egyszerre irányítani a hajót és a tüzelést. Az ágyúnak nem tudom megmondani, hogy mit löjjön, csak azt, hogy ellent/rakétát stb. Ha meg átveszem a turett felett az irányítást elveszítem a hajó manőverezéséből adódó előnyöm (pl Xenon K ellen, aminek oldalt/felfele nincs fegyverzete, így sérülés nélkül leszedhető)
A másik amivel most küzdök, hogy hírtelen mindenhonnan kifogyott az 1G-s pajzs. Pedig nem volt ritka... -
crossy104 #2436 Mellesleg CIG nagyvadak ellen, pl. K ill. Khaak Destroyer kevés.Ezért kell Incendiary Bomb. De csak egy helyen lehet kapni. -
crossy104 #2435 Nincs nagy szükség kisérőre, ha veszel egy Split Panthert, teszel előre
négy darab Incendiary Bomb Launcher-t meg kettő CIG-et, plusz a maradék helyre HEPT.Kell rá még négy légvédelmi löveg,mind a négy irányba, a maradék lövegek meg HEPT, ill. Mass driver.Én igy szereltem fel, de megközeliteni sem tud sem Khaak, sem Xenon.Szedtem már le Xenon K-t, ill. Khaak Destroyert.Az utóbbi 20 másodpercig birta.Érdekes, hogy a légvédelmi lövegek elég hamar elintézik még a Khaak korvettet is, ezért egy korvettnél nem is kell használni a front ágyúkat. -
vecsi71 #2434 Sajna nem csináltam.Mindenesetre este megnézem.Köszi a segitséget. -
sandros #2433 Erre gondoltal?
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/list.php?class=0&race=0&o=0&d=0&s=&r=1&p=0 -
r4pt0r #2432 Hát kellet volna csinálni egy mentést mielőtt elkezded, én is csak onnan tudtam ezt mert elolvastam a végigjátszást ego forumon.
De mindenesetre nézd meg. De ha jól emlékszem plot küldit nem is tudod leadni. -
vecsi71 #2431 Akkor valoszinűleg újra kezdem a küldit.Csak azt nem tudom hogyha most törlöm a küldit a listáról akkor újra tudom kezdeni?Vagy lehet,hogy nem.Vagy egyáltalán milyen következményei lesznek? -
r4pt0r #2430 Sok értelme nincs mert nagyon kevés ellenség van náluk, eddig csak 1 piratet láttam.
-
mrzed #2429 A Terranoknál nem lehet police liszenszet venni? -
r4pt0r #2428 Nem ez a küldi teli van mindenhol hibával újra kell kezdeni. Ha nincs mentésed akkor talán a patch segíteni fog de lehet nem. -
vecsi71 #2427 Akkor csak az a kérdés,hogy nekem miért nem fogadta el?????Gondolom az nem jelenthet problémát,hogy advenced szatelitet tettem,nem pedig simát.Ugyanis az első kettőnél is adv-ot tettem és nem volt gond. -
r4pt0r #2426 Teljesen mind1 hove teszed őket, én mindet a kapukhoz tettem és el is fogadta. -
Lokids #2425 Jah igen: Azt mér áruld el, hogy hogy osztottad el a fegyvereket. Azaz melyik turettre milyen fegyvert raktál és mennyit.
Cerberusnál nálam az elülső 8 CiG a turettekbe meg CiG + Flak van a hátsóba meg csak Flak.
Ebből kiindulva a Phantert is hasonlóan szerelném fel, de ha jobb konfigot tudsz megoszthatnád. -
Lokids #2424 Nos elvesztettem 2 M6-ost (skiron+centaur) és 4 novát, de cserébe a misszióért kaptam 110 millát.
Megvettem a phantert, de nagyon csalódott vagyok. Az összes fegyver turett ellentétben a cerberussal, aminek az első fegyverzete nem turettekből áll. Még ha fel is fegyverzem, nem fogom tudni egyszerre irányítani a tüzelést és a hajót. A gép meg síkhülye ilyen téren. M7-est nekiküldtem AI-val 2 M6-osnak. Eredmény 2 M6-os vígan lelőtte a Cerberusom. :P
De sebaj flottát hurcolászni jó lesz... -
#2423 Ilyesminek enis orulnek, foleg hogy meg mindig nincs meg a jatek :D -
#2422 Kellene már minden hajóról 1-1 kép... Az 'X Models 3D Viewer egyelőre nem műxik a TC-vel, és jobban szeretném, ha nem a játékban kellene megnéznem, hogyan is néznek ki egy-egy hajóosztály hajói (főleg az újak).
Ha találkoztatok ilyesmivel dobjatok ide egy linket pls. -
vecsi71 #2421 Rendben kipróbálom.Bár az előző kettőt is csak kiraktam a szektorokba,és azokat elfogadta.Bár nem figyeltem,hogy mennyire raktam őket a 0,0,0-hoz közel. -
crossy104 #2420 Igy van, tedd a szateliteket 0,0,0,-hoz minél közelebb.Azt hiszem max. 50.méter a nullától való eltérés amit enged. -
#2419 Hát szerintem az a Terran plot és akkor már megy egy ideje. A szektorok origójához legközelebb kell kirakni. -
vecsi71 #2418 Tegnap belekezdtem egy plotba,most nem tudom fejből melyikbe de szateliteket kelett telepiteni split szektorokba.Kettőt sikerült is de a 3-dikat hiába raktam ki nem vette figyelembe.Pedig kiraktam többet is.Szerintem ez is egy bug.Remélem a következő javitásnál kijavítják ezt is,meg a többit is a játékban.Azért ez így elkeserítő,hogy nem lehet befejezni plotokat a játékban. -
Gunslinger #2417 Szerintem kezdj bele bátran a Terran plotba, két nap alatt végigjátszható gond nélkül, egyáltalán nem nehéz. Azért az csúnya, ha patrol alatt ennyi hajót vesztettél, nem kevés lóvé úszott el akkor. Ha nagyon akarod erőltetni az M6-os vonalat Springblossom nélkül, akkor szóba jöhet a Hyperion Vanguard, a Heavy Nemesis, a Heavy Dragon és a Terran Katana (és értelemszerűen az ATF korvettek). A többivel ne foglalkozz. Illetve a Heavy Centaur prototype is jó lehet még, de abból én eddig még csak egyetlen példányt láttam (nem kizárt, hogy azért több van belőle), megvenni nem lehet, csak elfoglalni. Ugyanez a Hyperion Vanguard, de abból sztem több van, mint egy darab, mert elég sok Paranid rendszerben találkoztam vele, kétlem, hogy annyit ugrált volna össze-vissza.
Az M7+M3 vonal lényegesen drágább, nem alternatívája az M6-osoknak, ha már van pénzed egy jó M7-re + egy tucat M3-as vadászra, akkor értelemszerűen többre mész velük, mint mondjuk két M6-ossal. Ha van fölös 80 millád, akkor vegyél egy Split Panthert, fegyverezd fel fullra (IBL+CIG+Flak) és vegyél melléjük mondjuk 15-20 Nova Vanguardot vagy Nova Raidert. Ez így kezdésnek nem rossz. Erre már lehet flottát építeni. -
#2416 Hát Terran sehogyan... -
mindero #2415 Hogyhogy nem lehet terran gyárakat venni?
Hogy lesz így fegyvergyártó üzemem? -
tomonor #2414 ugyan, ha ért is volna tudtam volna hogy te ugyse csinálnál ilyet ;) És itt az sg-n igen sok a hülye gyerek :< -
r4pt0r #2413 Ne is mond a bugokat, 2x álltam neki terran utolsó előtti küldinek, és mind a 2x a végén lett szar amikor dockolni kell a moonbasen, de nem történik semmi. -
Lokids #2412 Gunslinger: Lentebb említetted, hogy a M6-nál csak a springblossom. Ha az nem elérhető számomra mit tudnál ajánlani? Sajna a patrol során lelőtték 2 M6-osom meg 4 novát. Vagy inkább hagyjam az M6 osztályt, és M7 + M3-asokkal mozogjak? -
kisviku #2411 OFF: Rendben van, kiderült a dolog.Visszaéltek a nick nevemmel.A büntetőpontjaimat visszavonták, de ha ez mégyegyszer előfordul ,akkor asszem többi nem fogok ide sem írni, nem érdekel kinek fogok hiányozni és kinek nem.Ki fogok lépni örökre innen, aztán majd csak mail-ben tartom a kapcsolatot a normálisakkal.
Tele van a *szom már a hülye gyerekekkel, akik mást nem is tudnak, csak rombolni.
Emlékszem mennyi időmbe tellet az X3 topic-ot is normális hangvételre állítani.
HA VALAKIT KÖZÜLETEK ÉRT TRÁGÁRSÁG VAGY MOCSKOLÓDÁS A NEVEMEBEN,ELNÉZÉST KÉREK,NEM ÉN VOLTAM.
OFF vége. -
#2410 Kösz -
Gunslinger #2409 Basszus, csak én lehetek ilyen peches. Bejártam az összes Terran rendszert, de tényleg az összeset és egy darab ATF M1-essel sem találkoztam, sem Wodennel sem Odinnal. A Neptune-nál találkoztam egy Tyr-el, ami ugye az ATF M2-es, de az nem érdekel, meg már olyan messze esélytelen flottázni. A két Boreas kb. holnapra érne oda. Mindenhol csak sima Terran capital shipek voltak, meg töménytelen mennyiségű ATF Skirnir, ami szintén nem érdekel. Mikor a Terran plotot csináltam volt, hogy két Odin is volt Asteroid Beltben sőt, a Hubomnál is találkoztam már Odinnal, mert a kapukat Heretics Endbe reroutoltam. Ez a játék tuti gondolatolvasó, most direkt elrejtette az összes ATF nehézhajót előlem :((( Viszont az egyik névtelen Terran szektorban találtam egy kalóz bázist, ami korábban tuti nem volt ott, mert már felderítettem korábban az összes rendszert, ahova vezet kapu. És ami nagyon meglepett, hogy volt nekik raktáron Boarding pod! Na ilyet sem láttam még eddig, gyorsan meg is vettem, igaz, hogy csak egy darab volt, de így már 15 darabom van belőle. A marineok tuti fel fognak lázadni, hogy nincs mit csinálniuk, hehe :-D -
#2408 Szerintem azzal még várjál egy patchet. Ugyanis a jutalmakat csak mondják de nem kapod meg mert bugos. A plotokat állítólag a következő patchben javítják... -
r4pt0r #2407 Ha a mining corpoknál küldizek akkor azok adnak valamit? A pénzen kívül? -
#2406 Majd írd már le légyszives, hogy mi lett a buli vége ! :)