12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
crossy104 #2727 Nekem is Pantherem va. Az elejébe tettem 6db. Bomb Launchert, egy Khaak Destroyernek szemből megyek neki.Mikor lőtávolba érek, megállok, ill. hátramenet.Közben a gép lövi.Nekem 1/3 részig megy le a pajzs, neki vége. -
r4pt0r #2726 Jó is. Csak ez megint csalás szagú, ezért nem is használom. :D -
#2725 M2. :)
Érdemes amúgy szerintem fölrakni a WeaponQuickswap scriptet. Ez olyan, mint az X3Rben az RS.Turret.Defence volt. Magától cserélgeti a turreteken a fegyvereket pillanatok alatt az aktuális harci helyzetnek megfelelően és jól csinálja. Ha teszel a hajóra 10-20 PACot HEPtet és CIGet még hatékonyabb lesz. Ha nincs nagy hajó a közelben elöl is lecseréli az IBL-t CIGre vagy HEPTre és azzal lövi a vadászokat ami igencsak hatékonyabbá teszi azt a turretet. Ráadásul nekem az első turret Attack My Enemies-re van állítva de ha nincs befogva enemy akkor keres valakit és lövi magától szóval nekem bejön. :) -
mrzed #2724 Vettem én is egy Panther-t... Nagyon meg vagyok vele elégedve. A tornyokba rakott Flak Artillery Arry megközelíthetetlenné teszik a hajót még a korvettek számára is. A main turretbe rakott Incendiary Bomb Launcher-el olyan jól bánik az AI, hogy akár még a legtöbb M3-ast is képes leszedni. Egy kis manőverezéssel a Xenon K-k is hullanak. Viszont üröm az örömben, hogy e hajó megvásárlásával megjelentek a patrol küldetésekben a Kha'ak Destroyer-ek. Nem ritka, hogy kettesével pakolja be őket a szektorba, potenciális veszélyt jelentve rám nézve, mind pedig az állomásokra. Érdemben megközelíteni szinte lehetetlen, a rájuk kilőtt Hammer Heavy Torpedo-t minden esetben leszedik. Van ezeknek a gigászi dögöknek valami ellenszere? -
#2723 Ugyanúgy működik, mint egy akármilyen állomás. Nekem most Ore-t kell szállítani úgyhogy én az egyik kaput Ore Belthez routoltam a másikat meg Emperor Mines-hoz. Én is hordom, nagyonsok hajóm is hordjoa és magas vételi árat állítottam be az állomáson, úgyhogy az AI is hordja. -
SaGa #2722 A beépített enciklopédia csak azokat az adatokat mutatja, amit már tudsz, felfedeztél. Ha egy Pirate Base egy szektorban volt, amikor arra jártál, addig azt az adatot látod az enciklopédiában, míg arra nem jár egy hajód és felfedezi, hogy már nincs ott. Azaz a "bénázós bolyongás" elkerülhetetlen. -
mindero #2721 Ezeket a cuccokat neked kell szállítani vagy hozzárendelhetsz pár (száz) kereskedőhajót? -
#2720 Uhh Barátom sejtettem, hogy Rád számíthatok! :) Hálásan köszönöm a kimerítő választ... Sok mindent megtudtam amit meg akartam kérdezni. :D -
Gunslinger #2719 Helyesbítés, az Aquilora és a Sirokosra is megy laser a hátsó toronyba, ez ügyben rosszul emlékeztem, de a többi infóm helyes. -
Gunslinger #2718 Egyszer már egy részét kiszámoltam kb. másfél hete, bepostoltam a topicba. Csak a microchip több, mint 3 milliárd credit. Összesen olyan 10 milliárd creditből lesz kész a Hub. -
Gunslinger #2717 Szerintem a Cobra a legjobb. Tudja mind a három fajta rakétát a boarding podot is beleértve, 3 GJ pajzs és a leggyorsabb is az osztályból (kivéve a Sirokos-t, de az nem is igazi M7M), baromi jó raktérrel. A Hammer heavy torpedo is nagyon tápos, a Xenon capshipek csak úgy hullanak a hajó körül, nagyon gyorsan lehet vele kilőni a rakétákat, nem úgy, mint az M8-asoknál. A Paranid Ares-t próbáltam először, de nem ajánlom, hiába a jó pajzs meg a normális rakéta választék és a sok turret, semmilyen laser fegyver nem megy rá. Ez teljesen elrontja az amúgy kiváló konstrukciót. Mindkét Cobrámba hátra két Flakot tettem, nagyon jó szolgálatot tettek a csatákban, szal még egy M7M-re is illik valamilyen önvédelmi fegyvert tenni a rakétákon túl. Sajnos az Aquilora sem megy rá laser, de majdnem 20-al gyorsabb és 6 GJ pajzsa van, ez azért ellenáll a vadászoknak sokáig a cap shipek ellen meg tényleg nem számít egy-két önvédelmi laser. Az OTAS Aquilo lenne a legjobb M7M pajzs szempontjából és az is baromi gyors, viszont nem tud boarding podot kilőni, az OTAS Sirokos meg csak azt tud. Az a hajó másra nem is jó csak boardolni, leggyorsabb "kvázi" M7M, de csak 3 GJ pajzs, lehetne több ha már semmi fegyver nem megy rá, viszont nem tudom, hogy hol lehet megvenni, az OTAS shipyardban nem árulják, még csak az űrben találkoztam vele. Sztem a bugos OTAS plot közben lehetne elvileg megkapni, ahogy a Ventit és a Notust is. Capship elleni harcra viszont az Aquilo lehet a legjobb. Van egy olyanom is, de még teljesen üres, nem volt időm tesztelni, pajzsot se raktam még bele. Egyébként pont ma tesztelgettem az M8-asokat, hogy mit bírnak, mire lehetnek jók. A Paranid Hades-t találtam a legjobbnak. Megfelelő kompromisszum a pajzs és sebesség között. A Xenon sector 347-ben teszteltem, amit egyszer már kipucoltam, de mindig visszatérnek időnként a Xenon Q-k, most három is volt belőlük meg néhány L és LX és egy PX is. Érdekes, hogy a Xenonok a turretjeikkel nem lőnek a Tomahawk torpedókra, csak a hajómat próbálták szétlőni, a három Q-ból kettőt olyan 15 km-ről szedtem le a Tomahawkokkal, a 3. sajna jó közel jött, lenyírta a pajzsomat és majdnem ott maradtam, de végül kifektettem a rohadékot és az utolsó pillanatban ugrottam el, mert jöttek a vadászok és ellenük semmit nem lehet tenni egy M8-assal sem, behívtam egy wing Cutlasst, hogy fedezzenek míg kimászok a szektorból. Vadászok ellen az M7M-ekre rakható Flail Barrage missile nagyon jó. Swarm hőkövető rakéta, piszok gyors és egyszerre sok repül ki, ha elpusztult a célpont, akkor tovább állnak új ellenséges célpontra. Egyébként ilyen a Hammer heavy torpedo és a Tomahawk is, de sajna az M8-asokra általánosan jellemző, hogy csak egy féle rakéta megy rájuk. Király gép lenne, ha rájuk menne a Flail Barrage, de így bizony csakis combos kísérettel lehet csatába menni vele, illetve nagyon távoli bombázásokra tényleg jó, mert a Tomahawknak jó nagy hatótávolsága van. Nagyon korán tüzet lehet nyitni az ellenségre. Ennek ellenére sajnos eléggé haszontalan hajóosztály lett az M8-as, mert egy M6-os árába kerülnek és nem érnek annyit. Ja, mit vettem ma észre. Végre teljesen felszereltem a Heavy Nemesisemet aztán nézegettem a shipyardokat és kiszúrtam, hogy a sima Teladi Osprey drágább 1 millával, mint a Heavy Nemesis. Ez ordas muhaha, nagyon csúnyán elszabták annak ellenére, hogy ha fullra fegyverzem a Heavy Nemesist akkor nem marad elég hely az EC-nek. Úgy hogy előre a nyolc ágyú helyett csak hatot raktam, a többi turret fullon van. Mindenhova Ion Shard Railgunokat és hátra két HEPT ágyút raktam.
Egy a lényeg. Ha valaki tisztán csak capshipek ellen akar menni M7M-el, akkor OTAS Aquilo, ha capshipek ellen is és boardolni is akar vele, tehát igazi univerzális M7M-et akar, akkor Split Cobra. A többi felejtős.
M8-asok közül egyik sem kiemelkedő, de én a Paranid Hades-t ajánlanám, mint megfelelő kompromisszumot az M8 tulajdonságok között. -
crossy104 #2716 Elnézést ha ismételtem volna magam, de közben azon gondolkodtam, hogy mennyi időbe, és pénzbe kerül ezeket a cuccokat megszerezni.Rémisztő számok jöttek ki. -
crossy104 #2715 Bocs a pontatlanságért.De még ezt a pénzt is egyszerűbb és szórakoztatóbb összeszedni, mint azt a bődületes mennyiségű cuccot. Bár ez csak az én véleményem.Azért jó lenne, ha valaki kiszámolná, mennyibe kerül ez a produkció a saját HQ megszerzéséig. -
Gunslinger #2714 Aha, az 194 milla. Nem mindegy.
2684-es hozzászólás. -
#2713 Hát még én is csak 2 kapunál tartok a többit az EGO fórumon olvastam mi kell hozzá... :) A Silicon az sok ez tény, de a 250k microchip szerintem azért húzós mert egyszerre csak 250et vesz be. :)
Kérdés:
Aki használ ilyesmit attól kérdezném, hogy szerintetek melyik a legjobb Missile Frigate ? (M7M) Most szeretnék ilyesmit venni csak nem tudom melyik lenne a legjobb... Tapasztalatok?
Egyébként szívem vágya egy Griffon lenne ha lehetne kapni... -
crossy104 #2712 2683 hozzászólás. -
crossy104 #2711 Esélytelen.Nem állok neki összeszedni.Nem ér annyit a HUB.Eddig is elvoltam nélküle.Gyűjtök pénzt HQ-ra és megveszem, összeszedni rá a pénzt legalább szórakoztatóbb mint 4 hónapig szállitgani.Plusz iszonyat pénz lehet ennyi cucc. -
Gunslinger #2710 Hol kapsz 170 milláért HQ-t? Pláne vanillában sehol. Ezzel az erővel ingyen is be lehet csítelni, ha neked az okoz örömöt. Amúgy a Hub plotot legalább a harmadik szakaszig megéri elvinni. Az 500 microchip picsafüst, megvan pár óra alatt. Na ami utána jön, az a kemény. Ahogy Lockheed kartács írta a 250K microchip az extra melós, meg sztem a 750K silicon sem semmi. A többi egy fokkal egyszerűbb kategória. Pláne a Teladianiumot lehet dögivel előállítani. -
#2709 A HUB miat megéri. De majd figyeld ki mikor 250,000 chipet akar tőled! :) -
crossy104 #2708 Sziasztok! Van valami értelme összehordani ezt a sok cuccot a Xenon HUB-hoz? Az 500 chip-et kb.hármasával lehet venni. Kissé sokáig fog tartani.A többi cuccról nem is beszélve. Csak mert saját HQ-t 170 m.körül meg is lehet venni. -
Gunslinger #2707 Tessék használni a beépített enciklopédiát kutatós bénázás bolyongás helyett :-))) -
Gunslinger #2706 Most már vándorolnak, de ezen kívül vannak állandó kalóz bázisok is szép számmal. Bluish Snoutban van egy Plankton farmom, elég sokat mászkálok ott Xenon invázió miatt és pár napja egy kalóz bázis is megjelent ott. Egyébként a mozgásuk csak ugrásokra korlátozódik, a szektorokon belül nem repkednek. -
#2705 Ebben a játékban a Pirate Base-ek folyamatos mozgásban vannak. Egyébként kapható még a Teladi Trading Stationokon, az Earth Toruson, és a Terran Military Baseken a Moon és Mercury szektorban. -
tomonor #2704 vándorolnak mostmár. ?ármint azok "mobile pirate base"-ek, X3:R-be is azok voltak csak nem vándoroltak. -
sandros #2703 Vegul is logikus, csak azert a nem kalozoknak sokban gyorsitana a jatekmenetet. :-)
Egyebkent az miert van, hogy egy csomo Pirate Base nincs a helyen? Egyszeruen eltuntek. Nagyon bosszanto mert 1db cargo life supportert fel kell kutatnom a fel galaxist. Kenytelen voltam feltenni a scorp mapot hogy kideritsem hogy eppen hol vannak. A terkep alapjan kb 5-6 pirate base van az universumomban, pedig elvileg ennel sokkal tobbnek kene lennie. De ha felveszek egy pirate base-re kuldos kuldit akkor persze egybol megjelenik. Sztm ez egy bug. -
tomonor #2702 tegyük fel hogy kalóz vagy, kiugrasztod a pilótát a hajóból, megnyomsz pár gombot és tiéd a hajó. Ha kiszálsz érte addig lehet hogy odaér a rendőrség hogy elkapjon. Ezért illegális. -
#2701 Illegális, mivel kalóz cuccnak minősül. Sokkal könnyebben lophatsz el egy hajót ha még ki sem kell szállnod érte az űrbe. -
#2700 #2678 -
sandros #2699 A system override softver valojaban miert illegalis? Vegul is csak annyit csinal, hogy egy abandoned ship felett atveszed az uralmat. Vagy rosszul tudom? -
#2698 Complexek építése hogy működik pontosan a játékban? X3:R-ben csináltam komplexet de néha úgy rakta le a gép az állomást, hogy olyan hülyén volt elhelyezve, volt amikor a hajó be sem tudott dokkolni. Itt is ugyanúgy megy a művelet? Odaviteted a szállítóhajóval a pozícióra, leteteted vele és ott lesz az újabb része a komplexnek? Vagy hogy lehet ezt okosan megoldani? -
crossy104 #2697 Szia! Hol van az a Marauder? Nem találom. -
Lokids #2696 Amit nem bírok megszokni az az AI irányítása.
Kiadom neki a parancsot, hogy attack Xenon K. És nem lövi. Abbahagyom a K lövését, abban a pillanatban tüzel. De ugyanez igaz az AI által irányított M2-esre ami a közelben volt.
Amint abbahagytam a tüzelést össztüzet nyitottak a K-ra.
A másik, meg ott az M"-es hajó, melynek a fő fegyverzete az elején található. De nem ám az elejével fordulna a hajó felé, hanem az oldalát. K a full fegyverzete helyett a HEPT (vagy azzal kb egyenértékű) fegyverével lövi a Titant. Kha'ak-al ilyen problémát nem észleltem. Az lőtt mindenre ami mozgott. -
Gunslinger #2695 Na igen. Mikor anno Jupiterben szedtem szét az Odint a szomszédos szektorból rohadtul nem jött át a Tyr meg semmilyen fregatt sem, simán hagyták, hogy kinyírjam a társaságot sőt, még a szektoron belül lévő Tokyo sem zavartatta magát, csak néhány fregatt és korvett meg pár tucat vadászgép akik éppen véletlenül 20 km-en belül voltak, azok próbáltak több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel beleavatkozni a hadműveletembe. -
Gunslinger #2694 Azért csalás, mert elvileg ennek a játéknak bizonyos nagyon tág korlátok között kvázi "határtalan" lehetőségeket kéne, hogy nyújtson a játékosnak. Sem az ATF Odin sem a Tyr nem egyedi hajók, Tyr-ből nálam három van, egy mindig Jupiter környékén, egy Aldrinban és egy meg mászkál össze-vissza Oort Cloudban. A Woden az egyedi ATF M1-es tudtommal, plusz ha már van akkora seregem is akár, akkor ha arra szottyan kedvem, hogy leigázzam az egész Terran népet, akkor hagy tegyem már meg, még akkor is ha ez az Earth Torus szétlövésével is jár. Minden más capital shipet el lehet foglalni, az ATF és Terran hajók egyedül a kivételek, de miért? Ez nem más, mint csalás, mert nem életszerű. Terran hajókat szerencsére lehet venni, de akkor már ATF hajókat is lehessen, ha mondjuk maximális rangon van náluk az ember. Bizony csalással akadályozza meg a program, hogy akár a legképzettebb gárdával sem lehet elfoglalni a hajókat, mert "védettek". Ez olyan, mintha bekapcsolná a GOD mode-ot, csak éppen az antiboard verziót. Eleve már az elpusztíthatatlan hajók és állomások létezése is csalás. -
Gunslinger #2693 Miről beszélsz? Pirate capital shipeket gyerekjáték elfoglalni. Nekem elsőre sikerült egy Brigantine-t megszereznem, akkora szutyok az a hajó, hogy egyből eladtam. Még szerencse, hogy minden faszim túlélte, mind a 20, ha egy meghalt volna már nem érte volna meg. A Pirate capshipekre ne fájjon a fogad. -
SaGa Jr #2692 Csak "rablással", hogyan máshogy? :) Így is van amit nem tudsz megvenni szerintem. Különösképpen igaz ez szerintem a Yaki hajókra. Ott is az M1 egyedi gép, egy van belőle.
Lokids:
Egy bazinagy idegen eredetű állomás.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Képes különböző kapukat összekötni és egyfajta nexusként, csomópontként működni.
A nagy flotta kérdése tényleg érdekes, viszont nem hiszem hogy tetszene, ha a nagy hajók mozgását drasztikusan korlátoznák az ellenörzésekkel és azzal, hogy ha megjelennek valahol rájuk mászik a helyi véderő.
Mivel azon hajók mindegyike hozzád tartozik és te elméletileg haver is lehetsz nem csak ellenség, így ha haver vagy minek kötözködjenek? Ha ellenség vagy úgyis neked mennek, akárcsak abban az esetben ha kekeckedsz. Mondjuk egy response fleet script nem ártana, jó erős összeállítással, mint ahogy anno XTM-ben is volt. Úgy izgalmasabb volt a játék, mivel ha valkinek esetleg bevertük az orrát, akkor jöhetett hozzá a felmentősereg.
-
#2691 #2618 -
Lokids #2690 icsoda=micsoda -
Lokids #2689 A HUB tulajdonképpen icsoda? Ugrókapu hálózat? Vagy mi?
Kár, hogy a játék nem elég életszerű. Egy nemzeti flottával felérő hajómennyiséggel beugrasz egy idegen rendszerbe, és senki sem kérdi meg, hogy ugyanmár mire ez a nagy felhajtás.
-
#2688 Egyébként amúgy ez szerintem marha jó script mert enélkül nemtudom hogyan lehetne hozzájutni pirate hajókhoz főleg a Capitalshipekre gondolok...