12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • BEAST #2567
  • NONPLUSZULTRA
    Ja, és gratulálok a gémhez, megszenvedtél érte. (bár megpróbáltatásaid csak most kezdődnek: say goodbye to social life and/or sleep)
  • NONPLUSZULTRA
    Sajna nem kapod vissza arégi irányítást teljesen. Shift+N-el egérrel irányítasz, mint a Reunionban, de nem tudsz átváltani kurzorra, ha szükséged lenne hirtelen becélozi valamit.

A mostani irányítás Joystickkal ugyanolyan mint a régi, de b@szottul idegesít az oldalsáv. Néha kell az egérkurzor, de ha eltüntetem az oldalsávot, nem lesz kurzorom sem.

Nekem arra kellene megoldás, hogy lehessen eltüntetni az oldalsávot, de maradjon a mostani irányítás. Az oldalsávtól nemigen találom a célpontokat a baloldalamon.

Ami még idegesítőbb az Aktív Guidance. Ki lehet kapcsolni, de csak átmenetileg. Harcban igencsak idegesítő két kijelölt célpont. Meg játékromboló, mert mutatja az utat feltérképezetlen területeken.
  • Lockheed
    Mani turreteken=MAIN turret :)
  • Lockheed
    Uhhh! Az előbb véletlenül úgy ugrattam utánam a Panthert, hogy a srácok kinn voltak belőle és piratokat írtottak. Mikor azzal végeztek elkezdtek a Panther után repülni 2 Xenon szektoron keresztül. 12db Eclipse 4 fős Wingekbe rendezve a Mani turreteken HEPT a tornyokban PAC laserekkel. Kinyírtak 3db Q-t 5 P-t plusz az apraja. Az egyiket lőtték olyan 30% shieldig de ennyi... :) Csak néztem. Mondom ezeknek annyi és gondoltam Load Game. De be tudtam értük ugrani mert kitakarították a környéket. :D Jól nyomják!
  • tomonor
    hiába, az SG nem RÓZSACSÓKBIMBÁÚ.

Gratt a játékhoz, viteez :)
  • BEAST #2561
    Engem is erdekel a folytatas :D ... foleg hogy meg mindig nincs meg a jatek, utallak is titeket a tortenetekert :D
  • Lockheed
    Hehe, a follow parancs a Rapiernek az okos húzás volt! :) Kíváncsi vagyok a folytatásra számolj majd be róla hogy alakult... :D
  • Gunslinger
    Megvan az Odin! Illetve még nem az enyém, de végre megtaláltam, már ez is nagy öröm miután kb. három napja keresgélem, most ráakadtam a Szaturnusznál. Nem tudom hol volt idáig, tele van pakolva adv. szatellitekkel a Naprendszer és eddig el volt bújva. A Springblossommal gyorsan odamentem, erőteljesen nyomul dél fele a Jupiter rendszer felé, már majdnem ott van a kapunál. Vadász fedezete egyáltalán nincs, viszont kíséri 4 Aegir és 13 Vali. Szép kis flotta, mondhatom. Helyben vettem gyorsan egy Rapiert és ráállítottam, hogy kövesse az Odint, hogy most már többet ne veszítsem szem elől. Jupiter tökéletesen alkalmas lenne ahhoz, hogy elfoglaljam, közel van és van sok hely a rendszerben, nincsenek sűrűn az állomások. A fegyverzet nagy részét már előre beszereztem hozzá, hogy hátha extrán leamortizálódva kapnám meg. Egy gáz van, illetve kettő. Ha Jupiterben marad sokáig, akkor van ott egy Terran Tokyo és annak kísérete, ami folyamatosan a déli kapunál őrködik, a legjobb lenen ha Asteroid Beltbe menne, ott nincs most semmi, viszont ha elindul Jupiter 2 felé, akkor a kapu túloldalán ott van egy ATF Tyr! Na az már igencsak komoly lenne, ha beavatkozna, jelentősen csökkennének az esélyeim. Lehet, hogy gyorsan veszek egy harmadik Boreast, most perpill félig fel tudnám fegyverezni, van annyi PPC a raktáron, de pajzsom az sajna nem sok van. Vésztartaléknak jól jöhet. Sok minden azon fog múlni, hogy Jupiterbe érve merre fog fordulni.
  • Lockheed
    Jaja én sem láttam mit írtál...
  • r4pt0r
    Beállításoknál benyomod hogy Shift+N helyett legyen a jobb egérgomb, és ezek után megkapod a régi irányítást.
  • BaLeeX
    Asszem Shift+N
  • Vitez77
    Na, végre elkezdtem, de volna egy kérdésem: HOGY A RÁKBA ÁLLÍTOM BE A KLASSZIKUS X_ES IRÁNYÍTÁST? Idegesít ez az új Freelanceres ...r.
  • Gunslinger
    ATF masinát nem lehet sehol sem venni csak foglalni. Terran Yokohamát viszont kipróbáltam, sajnos nem valami jó. Nagyon lassan fordul a többi M7-hez képest, bár a sebessége nem rossz, de a gyér fegyverválaszték és a felszerelhető kevés fegyver (ha rámenne a PSP még jó is lenne) és kevés turret elvette tőle a kedvem és eladtam. A Teladi M7-esek meg olyan lassúak, hogy nincs kedvem kipróbálni őket. Még a Split Tigert kipróbáltam, de egyáltalán nem jobb a Panthernél, nem értem mi értelme annak a hajónak. Hangárja sincs, pajzsa ugyanannyi és kevesebb fegyver megy rá. Repülési jellemzői is megegyeznek a Pantheréval.
  • mrzed
    Vagy negyed órán keresztül csak üresen jelentek meg a postjaim... majd egyszer csak benne volt az is, amit írtam....
  • SaGa
    Mi a gond? A spoiler tag gy működik és ez gy jó...
  • crossy104
    Köszönöm a tippeket mindenkitől!Próbálkozom.
  • BaLeeX
    Ja én csak a datasheetben néztem, az fel sem tűnt, hogy nem lehet venni.
  • fenris
    Sziasztok!

Egy infó, ami lehet hogy új:
    a CD Galaxisban lesz novemberben X3 TC 4990 HUF-ért. Állítólag az is lehet, hogy magyar felíratokkal, akinek ez előny.

Üdv!
  • SaGa Jr
    Ha infó kell róluk, fogj be egyet és menj közel hozzá, hogy a lehető legtöbb infót megtudhassad. Venni ugyanis ilyeneket nem fogsz. Miután egyszer is infót kértél le egy gépről, az bekerül az enciklopédiádba és akkor már kedvedre olvasgathatod mit is tud.

Általánosságban kimondottan harci gépek, azonos kategóriában a legtöbb pajzzsal ellátva, csak a fegyverzetük nem túl színes és változatos.
  • SaGa Jr
    Lesz ez még rosszabb is, mivel ilyen feladatot többször is csinálnod kell majd a plot során, míg elég magas rangra nem emelkedsz.

Amennyiben egyszerre túl sok cél jelenik meg előtted, akkor nem tudja a gép mindet külön kijelezni, míg egy bizonyos távolságra be nem érsz hozzájuk. Ezért lehet olyan szitu mint amit leírtál. Ott táncikál előtted mondjuk 3 Km-re egy korvett, meg éppen széthullóban ott van a közelében 2 cluster, de közben pár célpont már keretet kapott. Míg ki nem nyúvad pár régi vagy elég közel nem érsz addig a célzórendszer nem tudja ezt a sokaságot lekezelni.

Meg kell tanulni/be kell gyakorolni a "vakon" (kikapcsolt harci szoftverrel) való harcot. Csak a szemedre hagyatkozva. Nem egyszerű az biztos, de ilyen szituációkban sokat segít. Clustereken gyönyörűen be lehet gyakorolni és később már nem lesz gond nagyobb távról egyéb gépek vadászata sem.

Amit még tudni kell, hogy a harci rangunktól függetlenül az OFF feladatok teljesítése közben ahogy haladunk előre, egyre nő az idegenek agresszió szintje és egyre több vagy keményebb gépet küldenek majd ellenünk. Mondjuk az utolsó feladat az sétagalopp egy átlagos kísérősdihez képest az Unknown Sector-ban. Addigra megedződünk annyira hogy 9-12 Kha'ak guardian, 15+ korvett és 2-6 egyszerre támadó destroyer már ne legyen olyan nagy gond.
  • mrzed
    Feladom... zizz a fórum engine... :S
  • mrzed
    Ez meg van huzatva... üresen küldözgeti el a post-jaimat... :S

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Velem már vagy 10x megcsináltatták ezt a küldetést a Final Fury keretén belül. Nekem az a taktika jött be, hogy 4-5 vadász ráállítok a konvoj egyik tagjának védelmére, én pedig a védendőkre rámozduló korvettekkel és M3-asokkal foglalkozom. Az AI szeret bénázni a kapu közelébe, ezért amikor úgy kb 5km-re van a csapat a kaputól, akkor gyorsan átugrok az Argon Sector M148-ba és ott várom be az átérkezést. Általában innen már gond nélkül átjönnek, ha nem vagyok mellettük. Viszont az ego fórumán olvastam, hogy a mission kezdetekor beugrik a konvoj mellé, majd ráállít egy M6-ost a védelmükre, és kiugrik a szektorból. Állítólag ha nem vagy bent, akkor nem spawnolnak be Ka'hak-ok, csak a már ott lévők miatt kell a védelem... Viszont ezt még nem próbáltam ki...
  • BaLeeX
    Igazából meggyőztél a Patnherről. :)

ATF M7-esekre voltam még kíváncsi (Skirnir, Aegir).
  • Gunslinger
    Panther: Leggyorsabb, 4 GJ pajzs, legnagyobb közel M1 szintű hangárméret (32), legjobban manőverezik, legtöbb felrakható fegyver M7-esek közül és kitűnő fegyverválaszték. Előre is felmegy az IBL, igen komoly tűzerő. Legjobb M7-es.

Deimos: 6 GJ pajzs, tehát a legtöbb M7-es szinten sőt, van olyan M1-es nem is egy aminek kevesebb van. Rámegy a PSG. Jó manőverezés, jó sebesség. 6 fős M7-esek közt átlagos hangár.

Tresher: Sajnos csak 3 GJ pajzs, második legjobb manőverezés, de erre az egyre megy rá a PPC, de csak előre, így viszont a legjobb frontális támadású M7-es. Nincs hangár. Én eladtam és Deimost vettem helyette. A PPC hordozás miatt vettem meg, de nem éri meg.

Cerberus: Baromi lassú, 6-os hangár, jó fegyvergenerátor, pocsékul elhelyezett fegyverek, 3 GJ pajzs leggyengébb pajzsgenerátorral, legkisebb raktér. Roncstelepre való, két liter space fuelt nem adnék érte.

A Teladi M7-eseket még nem teszteltem.

ATF hajókkal hogy hogy mi van? Mire vagy kíváncsi, van vagy 12 féle belőlük M1-től M7-ig.

• Gunslinger
    Tegnap nekem is volt egy érdekes bugom. Egy pillanatra nem figyeltem oda, mert valamit szöszöltem a nyomtatott térképemen és belerepültem 360-al, tehát full gázon egy aszteroidába az egyik Springblossommal. Nem neki, belerepültem! Jó nagy volt az aszteroida, eltartott pár másodpercig míg átmentem rajta, de mikor ki akartam jönni belőle akkor robbantam fel a peremén, pffff.
  • Zombye
    Háát igen, egy kicsit szopatósak ezek a Khaak küldetések.

Kicsit fel is hagytam a harcal, most gyárakat telepítek ezerrel, szépen növeli a reput, és viszonylag jól is jövedelmez. Egy Kastlerrel megyek szektorról szektorra, és ha látok építős küldit, azt elvállalom, és odahívom a mamuszomat, megveszem a gyárat, lepakolom, és irány tovább. meg bevállalgatok hajószállítós küldetéseket, ez is elég jól fizet. Ja, és megveszek minden felajánlott hajót, ami le van robbanva... :D Asszem veszek már én is egy Split Panthert, de csak azért, mert így raktárról tudnám kiszolgálni az M5/M4/M3-as hjókra vágyó ügyvelek kéréseit. :D

"Hozzá már egy M3+-s Teladi hajót! Veri Hard...) Csak nem hagyhatom ki...
  • crossy104
    Viszont most nem volt diafilm.Ez még érdekesebb.
  • crossy104
    Komolyan mondom, ez a kisérős lóf... már tényleg idegesit.Kettő napja nem jutok vele dűlőre.Elkisérem ezt a négy bénát a kapuig, a kapunál fedezem őket, erre közülük kettő nekimegy a kapunak, egy meg a Khaakoknak.Megmarad egy, erre a gép megint bead / nagyjából most megszámoltam/ 140 Khaak vadászt, 15 Korvettet, és 4 rombolót.Megfigyeltem, hogy többször is mintha álcázná magát pár Khaak korvett, mert nem jelöli a gép célnak, befogni sem lehet.Úgy tutam csak kinyirni, hogy a Pantherrel nekimentem. Érdekes dolgok.
  • BaLeeX
    Ha lehet kapni a gamet a CDgalaxisban írjátok ám be ide.

Mivel nekem is visszaküldték, hogy az angol változat elfogyott és már nem is lesz én visszakértem a pénzt, vissza küldték és elnézést kértek. De amint itt megjelenik tuti megveszem.

Más. Tegnap összelövöldöztem egy kis pénzt és kíváncsi vagyok a véleményetekre M7 ill M2 témában.
    Olvastam, hogy a Panthert és Deimost ajánlottátok. Az láttam, hogy a Patnherbe befér csomó vadász, ezen felül miben jobb ez a kettő? ATF hajókkal mi a helyzet?

Esetleg vadásszak még egy kis pénzt és kapásból M2 és kísérletnek 1-2 M6?
  • dimre
    Egy kicsit másképp...
  • dimre
    Nálam is ugyanilyen diavetítés volt, csak a M148-ban egy mellékes küldiben. Elvállaltam az SPP védelmét, ezután erősen néztem ki kit lő, mert én mindekit aki célkeresztbe került a diavetítés közben, ezért az Argonok is hullottak rendesen meg a repum is. Volt vagy száz hajó a müsorban de csak két capital ship volt az argonok részéről, és a heavy ágyúk erősen gyengitették a vasamat. Reloaded(6GBram,4870,2,66core2)
  • Lokids
    Nem. Jumpdrivet használtam. Kapásból gyanús lett, mikor a kapu másik oldalán bukkant fel a hajó, és az autópilóta azonnal átvette az irányítást.
    Újratöltöttem az állást, mert nem sikerült visszanyerni az uralmam a játék felett.
  • Lockheed
    Nem autoplitottal mentél át a kapun ?
  • Lokids
    Vazz mekkora bugba akadtam. Bent votlam a hajóban, majd a jump után elvette tőlem a menüt, és az AI irányított. Nem tudtam semmit sem csinálni.
  • Vitez77
    Neeeeemm, Jingle Bell....
    Istenem, legyen már holnap 13:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Végre a kezemben tarthatom majd a játékot, és ez a várakozás kikészít!!!
  • tomonor
    ring a bell?
  • tomonor
    nekem bejön o_O vagyis letölti nem megnyitja ám az annyit tesz hogy bejön
  • digi7
    Köszönöm a segítséget.
    Szivesen olvasnám a manualst, de sajnos az én időmben még oroszul tanultunk. Probáltam fordítgatni a webforditóval, de értelmetlen szöveg jött ki. Ezért is kértem korábban, hogy ha van valakinek kedve, akkor lefordíthatná a manualst, vagy készíthetne egy kezdőknek szoló kis írást.
  • Gunslinger
    Hmmm, most nem jön be...