12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    Hát nem tudom, én az XTM-től nagyon nem voltam elájulva mint itt egyesek. Pocsékul balanceolt átgondolatlan gyengén tesztelt valami volt, irreálisan megnövelte a gépigényt is. Jó ötleteket azt adott nem is keveset, de semmi több. Megértem, hogy a TC-ben tovább ment néhány XTM-es vonal és besegített a fejlesztőgárda, de ettől még nagyon örülök, hogy nem vettek át minden baromságot egy az egyben. Az M0 osztály tipikusan ilyen volt. Teljesen felesleges használhatatlan valami volt. Egyébként a TC-ben is rosszabb a balance, mint az X3:R-ben volt, lehet túl sokat "segítettek" be az XTM-es csávók.
  • Gunslinger
    Tri-Beam laser és társaik? Az jó, akkor már tudom hol keressem a split kísérleti fegyvert, mert az speciel rámegy a Panthereimre. A Tri-Beam laser állítólag csak a True Light Seekerre rakható, így teljesen értelmetlen fegyver, nem is erős.
  • Gunslinger
    A Valhallán tudnak dokkolni M6-osok. Egy probléma van vele, egy jumpgate-en sem fér át a hajó, olyan széles. Ez amolyan mozgó bázis. Szerintem elfoglalni sem lehet egyszerű, annyi marine lehet rajta, hogy egyszerre 4-5 M7M-el kéne rámenni.
  • SaGa Jr
    Na ez érdekes. Nem tudok beírni hosszabb üzenetet. :(
    Amit akartam írni, hogy a Final Fury plot során tényleg nincs ingyen hajó vagy egyéb nagy jutalom. Amit ad, hogy a Kha'ak faj agresszió szintje nullára esik vissza. Létszámuk minden szektorban drasztikusan leesik, támadásik kedvük minimalizálódik. Még saját belső területeiken is nagyon kevesen lesznek jelen a korábbi állapotokhoz képest. Összességében tehát a plot nem lett elrontva és tényleg nincs benne óriási jutalmazás. Az már más kérdés, hogy valamennyi kisérleti fegyvert a Kha'ak belső területek rejtik. Legalábbis én mindig itt találtam belőlük.
  • SaGa Jr
    Utánajárva kicsit a dolgoknak, a Final Fury plot során tényleg nincs ingyen hajó vagy egyéb nagy jutalom a teljesítésért. Amit ad, hogy a Kha'ak faj agresszió szintje nullára esik vissza. Létszámuk minden szektorban drasztikusan leesik, támadásik kedvük minimalizálódik. Még saját belső területeiken is nagyon kevesen lesznek jelen a korábbi állapotokhoz képest. Összességében tehát a plot nem lett elrontva és tényleg nincs benne óriási jutalmazás. Az már más kérdés, hogy valamennyi kisérleti fegyvert a Kha'ak belső területek rejtik. Legalábbis én mindig itt találtam belőlük.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A plot végén az alábbi szöveget mondja el a "megbízó:
    Jadmanthrat! Warriors, this day will be marked in history! With your exceptional bravery and cinning you have now eliminated the last Kha'ak hive existing in our territories. They will now know that they must never return! The Ancients never meant for them to meet with us and thus it shall be henceforth. It is not often that I, as a Split warrior, say such a thing but today I must express to you my gratitude: I'm proud to have fought with you all in this truly epic battle. You are heroes, one and all! Thank you. You may now collect your gratifications and return to your families and to your lives. Goodbye and rejoice!
  • SaGa Jr
    Sikerült kideríteni pontosan mi is a Final Fury plot jutalma. Tényleg nincs tárgyjutalom, eleve szó nem volt róla. Ami viszont elérhető, hogy a Kha'ak faj agresszió szintje 0-ra esik vissza. Jelenlétük drasztikusan leesik minden szektorban, még a sajátjaikban is nagyon leredukálódik a számuk. Tehát nincs semmi elrontva a plot jutalmazásában, ez így lett megcsinálva. Itt nem jár ingyen hajó és egyéb dolgok. Ámbátor a kísérleti fegyverek mindegyike megtalálható a Kha'ak szektorokban szétszórva.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A dícsérő szöveg amit split barátunk elmond a következő:
    Jadmanthrat! Warriors, this day will be marked in history! With your exceptional bravery and cinning you have now eliminated the last Kha'ak hive existing in our territories. They will now know that they must never return! The Ancients never meant for them to meet with us and thus it shall be henceforth. It is not often that I, as a Split warrior, say such a thing but today I must express to you my gratitude: I'm proud to have fought with you all in this truly epic battle. You are heroes, one and all! Thank you. You may now collect your gratifications and return to your families and to your lives. Goodbye and rejoice!
  • BaLeeX
    Ráálltam kicsit a pénzszerzése a Springblossommal. Csinálom a különböző "fight" küldiket. Patrol küldinél egyszerre max 4 Xenon P-t szokott rám küldeni a gép. Ezek csak akkor veszélyesek ha jönnek veled szembe, amint elkezdenek manőverezni simán le lehet szedni mind a 4et egymás után, anélkül, hogy a pajzsodat akár felére levinnék. Egyedül frontálisan van nagy tűzerejük, mint nekem is csak ők bénán manővereznek. :)

Na nem is ez a poén, hanem nap végén még elmentem egy kis szektorfelderítésre, aztán kaptam egy _easy_ patrol küldit. Beugrott pár xenon, szokásos 4 P is ott volt, leszedtem őket, majd jött még ahogy kell egyszer csak qrva gyorsan meghaltam. Hmm. Visszatöltés majd megint leszedtek, nem is értettem de gyanúsan sok hajó volt. Megint visszatöltés, megnyitom a mapot és egy oldalnyi Xenon P volt, a többiről még nem is beszélve. :D Mindez egy easy patrol küldi során egy M6ossal.
    Csináltam a szokásos rácsapás/menekülés taktikát, lőttem őket amig a pajzsom vészesen nem kezdett fogyni, a hátsó ágyúk nagyon szépen szedték le a kis gépeket, de még a P-kben is komoly sérüléseket okoztak.
    Egy P-ért kb 4-500k creditet adotta végén több, mint 10 milla volt a reward, de amint kész volt a misszió elugrottam a szektorból, ott volt még vagy 10+ Xenon P meg egy tonna más hajó. Biztos örültek nekik a szektorban. :D
  • Lockheed
    Nekem nagyon-nagyon tetszenek az új Yaki és Pirate Capital shipek is csak látni nem lehet őket... De marha jól néz ki egy-kettő. De pl nagyon szerettem a régieket is pl Galleon. Amire igazán vártam azok a SuperCarrierek amik egész hadtesteket tudnak csatába dobni. Dockolhatna rajtuk 5-10 M6 pár MTS és sok-sok vadász. Ehhez képest még az M0-kat is kivették. Pedig igazán jók voltak én azt az egyet amihez hozzá tudtam jutni ( Argon Leviathan ) nagyon szerettem de a favorit a Valhalla volt. Sajnálom, hogy a SuperCapital hajóosztály, mint olyan megszűnt. :) Én a harc miatt játszom ezt a játékot és csak annyit kalmárkodok amennyit a szükség megkíván.
  • NONPLUSZULTRA
    Nyugi, majd a TC-XTM-ben benne lesz, legfeljebb más néven. Sok XTM-es hajó kimaradt, vagy más modell fut ugyanazon a néven. A jó kis hajóikat nem fogják kidobni az XTM-esek ha már megdolgoztak értük. Nem értem, miért kapunk XTM-es hajóosztályok neve alatt teljesen más modelleket. Ezek közül sok jól is néz ki, csak ne XTM-es nevet adtak volna nekik.

A Placebó, amit Valhalla helyett nyújtanak például nem rossz önmagában, csak Valhallának sz@r. Egy más néven teljesen elfogadható lenne.
  • Lockheed
    Na akkor kinyílt a bicska a zsebemben mikor megláttam mi van helyette... Nem tudom ez miért jobb, mint ami volt de elég gagyi az előzőhöz képest. Ha valami akkor az a hajó erőt és tekintélyt sugárzott egyszerűen imádtam, ahogy a kistesót a Tyrt is.
  • Lockheed
    Kár, hogy ennyire random. Na megyek akkor még egy nagy kört Boronéknál... :D Köszi.
  • mindero
    Hát a Terran hajókat tényleg elrontották. A vadászok baromi jók, az m6-osok úgy-ahogy kinéznek, a nagyobb hajók viszont egyszerűen rondák, se ízük se bűzük. Alaposan át kéne őket tervezni.
    A valhallához meg egyszerűen nem is tudok hozzászólni.

Egyre inkább elbizonytalanodok a játszást illetően.
  • SaGa Jr
    Az már szerintem elég amit megszereztél. Csak mászkálgatni kell egyik Boron szektorból a másikba. Közvetelnül kapun való átugrás előtt leszel megszólítva, így ne full gázzal száguldozz mikor kapuhoz érsz. A képernyő aljára kiíródik a szöveg meg hallod hogy egy boron dumál valamit. Talán még az üzenet ikon is elkezd villogni (ebben már nem vagyok biztos, elég régen történt hogy megkaptam a feladatot, ráadásul legalább 2 alkalommal kaptam üzenetet mire észrevettem a dolgot).

Véletlenszerű hol fog utolérni a delikvens téged. Nálam az Atreus HQ-t is tartalmazó szektorban volt jelen, mikor át akartam menni a nyugati kapun, akkor szólított meg. Másoknál előfordult a Kingdom's End szektortól a az Ocean of Fantasy-ig minden variáció. Attól hogy a szektorba beléptél még nem fog értesíteni, csak ha a megfelelő kapun akarsz éppen átmenni.
  • Lokids
    A flak rámegy csak hátra nem. Beraktam oda is CiG-et. :P
  • NONPLUSZULTRA
    A Reunion is így indult, a Gamestar is ezen fanyalgott annakidején. Ezért van az, hogy csak ténfergek jelenleg az X-univerzumban, és nem merek belekezdeni egyik plotba sem. Terránként kezdtem, de első dolgom az volt, hogy elhúzzak a naprendszerből, megnézni mi változott a Commonwealth-ban. Egyelőre csak csipegetem a kalózokat, már van annyi lóvém, hogy összeállítsak egy komplexumot csak rangom nincs a construction kit-hez. Kereskedéssel akarom növelni a Rankjaimat, mert a fight küldik egyre keményebbek. Ha lesz egy megalapozott hátterem, és kijött pár patch, megnézem a plotokat - addig szabad foglalkozás.

Kíváncsi vagyok Amaro kiépítette-e már a kis csempészbirodalmát
  • Lokids
    Deimost hogy fegyvereztétek fel? Mert ne mmegy rá az IBL sem a Flak.
  • Lockheed
    Pssszt! Ne fesd a rossz patchet a falra... :)
  • mrzed
    A játékkal töltött jó pár óra után egyre inkább az az érzésem, hogy a kiadásával az arcunkba toltak egy játszható demót... Egy félkész valamit, minden téren befejezetlen optimalizációval, még nem működő gazdasági modellel, beteges AI-vel... Egyre jobban tartok attól, hogy a néhány hónap múlva megjelenő patch-el fogják elérni a majdnem kész állapotot, amikor is sajnálattal közlik, hogy nem tudták megoldani az eddigi mentett állások kompatibilitását. Így kényszerítve minket arra, hogy újrakezdjük a már akkor korántsem ilyen könnyű játékmenetet....
  • Lockheed
    Egen ez szerintem sokaknál így van és amiatt, hogy nem lehet vásárolni a hajóikat annak ellenére, hogy a játék róluk szól. Hmm lehet ezért a Terran Conflict cím ? :) Jó lesz, ha meghúzzák magukat! Egyébként hajókra visszatérve tényleg nagyon jó az a Terran M3 (Spytfire) Simán lehet a sebessége miatt M4nek használni bár a Scimitar is elég gyors. De ha nem veszem meg rá az összes engine tuningot hanem csak az 1/3-át vagy amennyit még elbír lehet nem lenne rossz választás. De majd ezt szerintem tesztelgetem este...
  • NONPLUSZULTRA
    Nem. Valami sokkal sz@rabbra.
    Köszi szépen. Isten vagy. Meg az oroszok is istenek. Fel nem foghatom, hogy a hivatalos honlapon miért pont ezt a részt sz@rják le.
  • Gunslinger
    A Terranoknak, különösen az ATF-nek túl jó cuccaik vannak ahhoz, hogy ne gyilkoljam le őket értük. Még jó, hogy nem lehet náluk police licenszt venni, nem is a kalózoktól kell félniük, hanem majd tőlem. :-DDD Nem tettem le az ATF M1-es foglalásról!
  • Lockheed
    Én talonba tettem azt a környéket. A kereskedelmet arrafelé szeretném majd kiaknázni ha rávisz a lélek ezért nem bántom meg őket nagyon! :)
  • Gunslinger
    Aldrinnal nincs bajom, gyors hajóval a távok sem vészesek és látod ennyiben is különbözhet két játék, nálam rendszeresen fullon vannak az Aldrin gyárak és EQ dokkok. Flotta építgetés meg az uralkodás az én mániám is az X-ben :D A kereskedelem is nagyon jó, ki van találva ez is, bár lehetne logikusabb és szervezettebb, de biztos van akinek ez is bejön így és hajlandó rá komoly órákat áldozni.

Nálam Crusader rangtól kezdtek dobálni a hajók fegyvereket, addig egy darabot nem dobtak csak rakétát meg egyéb árut, de fegyvert nem, most viszont rendszeresen kell behívnom szállítóhajót, hogy el tudjam vinni a kidobott PPC-ket meg egyéb nehézfegyvereket :-) Fura, pedig a játék elején inkább kell a nagy lóvé, ekkor már nem annyira számít, főleg hogy amúgy is tele vagyok PPC-vel. Gyártok is magamnak meg elraktároztam belőle későbbre, múlthéten minden PPC-t felvásároltam amit találtam. Ha IBL-t dobna ilyen rendszerességgel az ellen annak inkább örülnék. Lehet el kéne kezdenem halomra gyilkolni a kicsi Terranokat, hogy dobáljanak nekem sok point singularity projektort...
  • Gunslinger
    Wingekre visszatérve picit, ha csak vonulni kell és nem harcolni, akkor az AI jól elboldogul akár végtelen számú vadásszal is, a harcnál van csak gondban. Első fájdalmas tapasztalatom akkor volt, mikor egyszerre hét Eclipse-et (egy wing) uszítottam rá egy Q-ra. Kettő full gázzal nyílegyenesen belerongyolt az első rácsapás közben, a harmadik meg a másik négyet próbálta kikerülni és úgy csapódott bele a Q-ba, én meg csak fogtam a fejem. A maradék négy viszont szépen helytált, pici besegítéssel lekapták a Q-t. Mondanom se kell, hogy az a 3 ütközés is jótékony hatással volt a pajzsára, de inkább visszamentem egy mentést, mert azért 3 Eclipse mégiscsak egy Nehéz korvett ára és befejeztem egyedül az egyik Springblossommal. Egyszerűen a nagy méretű gyors vadászok nem tudnak néha jól elboldogulni egymás kikerülésével, főleg ha ellenséges kísérő vadászokkal is verekedni kell közben, az említett Q-nak is díszes kísérete volt néhány L személyében, de 3-5 Eclipse esetén érdekes, hogy egyáltalán nincs probléma. Ha viszont nem egy wingbe van rakva 15 Eclipse, hanem 4-be, akkor bezzeg nem mennek egymásnak!!! Szal itt bizony a wingekkel van valami pici probléma, szerintem szeretnek túl közel repülni egymáshoz és úgy fedezni egymást egy wingen belül vagy nem tudom.
  • Lockheed
    Nem is láttam még dobott Lasert... Kereskedelemben én sem vagyok kompetens. Faltól falig megyek. Értsd.: nagyon nem figyelem a piacot csak 1-2 egyértelmű dologra megyek rá de én a harc és a birodalomépítés ( Flotta+HQ ) miatt játszom a játékkal. :D Nálam jelenleg Aldrinban sem nagyon van fegyver és attól a rendszertől amúgy is kiver a víz. Az a kavics az agyamra megy. :)
  • Gunslinger
    Szívesen, segítek ha tudok. Fight témában vannak tapasztalataim jócskán, kereskedelmi kérdésekben már kevesebb. :) UT-hez nem nagyon tudok hozzászólni. Nekem egy darabom van, egy sima OTAS Mistral, nagyon nem figyelgetem, hogy mit csinál, mennyire eredményesen kereskedik, de eddig mikor ránéztem párszor láttam, hogy repked meg szállít ide-oda, szal nem nagyon áll egy helyben. Nem vagyok rászorulva, X3:R-ben inkább jól jöttek, ott volt, hogy 12 UT-m is volt egyszerre. Egyszer-kétszer nekicsattantak egy-egy aszteroidának, állomásnak vagy lelőtte őket valaki, általában pótoltam őket vagy ha tudtam visszamentem egy mentést, de már akkora birodalmat tartottam fent egy idő után, hogy nem nagyon foglalkoztam velük, mert időm sem volt rájuk :-)

Azért más vadászgépes tapasztalatait is szívesen elolvasnám, biztos akadnak még jó tippek, trükkök amikre még nem jöttem rá. A Terran Spitfyre azért nagyon jó lenne, mert Aldrinban töménytelen mennyiségű fegyver van hozzá és a többi Terran vadászhoz is lehet kapni a Terran szektorokban sok-sok EMP csúzlit, a nehéz fegyverzet beszerzésével vannak súlyos gondok, ezért is adtam el a Tokyomat, de a Spitfyereket is adogatom el, mert botrányosan kezeli őket az AI harcban ahhoz képest, hogy mire képes a gép. Megtartok 3-4-et és kész, maradnak a Cutlassok. Egyébként azóta felfedeztem még egy IBL factoryt, ezúttal a Yakinál, eddig kettőről tudok. Még mindig irreálisan kevés ahhoz képest, hogy milyen széleskörűen elterjedt fegyver a játékban. Viszont észrevettem még valamit, hogy mostanában sokkal több nehézfegyvert hagynak hátra az ellenséges kilőtt gépek. A játék elején szinte csakis rakéták maradtak hátra, de a legutóbbi Xenon Q-ból már kiesett egy IBL és 4 PPC is és az előző Q-ból is legalább 2 PPC és két CIG hátramaradt!
  • Lockheed
    Ehh köszönöm a tartalmas választ azt hiszem körüljártuk a témát. :) A wing tippet külön köszönöm gondolom nem kis bosszúságtól kíméltél meg. ( AI total blind ) Sajnos az UT project nálam egyáltalán nem megy, mert ezek a birkák nem csinálják amit kellene... :) De majd akkor elkezdem az AI gyárakba behordani a hiányzó cuccokat annak szoktak örülni. A Terran gépekkel sajnos az a gond, hogy NINCS RÁ FEGYVER ÁÁÁÁ! :) Akkor maradnak a Solanok és az Eclipsek. Ha lehetne jumpdriveot használni a Terranoknál akkor föllendíteném a fegyverpiacot de sajnos anélkül lassú. Vagy ha áthozták volna az XTM-ből ( ÁÁÁ emiatt nagyon morcos vagyok ) a Warrehouse modult a komplexekhez akkor Asteroid Beltben csinálnék egy marha nagy raktárat és onnan hordanám tovább szanaszét a cuccot de így mindent egyenként összehordva eléggé lassan menne de így meg nincs fegyver sajna. Na mindegy majd ha lesz időm akkor fordírok erre némi időt. :D
  • Gunslinger
    M4-nek abszolút OTAS Solano. M3-nak nagyon vegyes társaságot használok. Van 40 Novám (20 Vanguard és 20 Raider), és 18 Eclipse-em eddig (meg 20 másik inkább egyedi gép, az a gyűjtemény :-D), én ezeket erőltetem és ami szektor védésre sztem az ultimate fighter, az a Falcon Sentinel, abból most még csak 4 darabom van, de igyekszem többet venni, csak most ATF M1-es és LOWP foglalás projekten melózom. Visszatérve Falcon Sentinelre a 2x200Mj pajzs miatt jók, offenzívára nem valók, mert lassúak és kicsi a fegyver generátoruk, de állomás védelemre én ezt javaslom a leginkább. Aztán van egy wingem Cutlussokkal, sztem ezek a legjobb vadászok meg a Terran Spitfyer, de azok sajna túl gyorsak az AI-nak, nem nagyon tudja kihasználni a sebességükből adódó előnyüket, állandóan fékez velük a rácsapásoknál, botrányos. Xenon LX a másik ultrafavoritom turretekben HEPT-vel és elöl PBE-vel, a vadászok réme, 4-5 ilyennel le lehet radírozni egy-két tucat ellenséges vadászt, magam irányítva egy egész komoly Khaak clustert egyedül leszedtem vele. Egyébként az X3:R-ben ez a vadász is jobb volt, de szerencsére annyit nem gyengítettek rajta, régebben valóban túl erős volt ez a masina. Sajnos csak cappolni lehet őket HQ híján, vásárolni nem. :(

Wingekbe szervezés. Nos, úgy vettem észre, hogy M5 szintű gépekkel az AI tök jól elvan nagy szám esetén is, de M3-as gépekkel 5-6 vadász felett már gondban van, tök gyakran összecsattannak egy-egy dogfight keretében a saját vadászok, ettől még nem biztos, hogy felrobbannak, de igen sokat sérülnek, úgy hogy én általában hármasával szervezem őket a csata előtt, nagy ritkán négyesével, úgy nagyobb a túlélési esélyük. M5-nél érdekes nincs ilyen gond, gondolom a kis méretűk miatt, gond nélkül elirányít egy 10 fős M5 winget a gép. M4-el nem próbáltam, de sztem a kettő között lesz. A Falcon Sentineleket és két Eclipse-et párosával raktam össze szektor védelemre, de őket nem is wingbe raktam, hanem kijelöltem egy vezérgépet Attack all enemies paranccsal, majd a másik gépnek a Protect "vezérgép" parancsot adtam ki, tehát a géppárból a vezérgép kb. félgázon folyamatosan járőrözik a másik meg követi őt védve, ellenséget ő nem is keres csak ha megtámadták a wingmenjét. Pofonegyszerű és nagyon jól bevált kalózok ellen, ezt a módszert nagyon tudom ajánlani.

A The Hub plothoz meg sztem a kereskedelmi rang lesz kevéske. A Fight rang elegendő asszem, de sztem lassan már a trade rang is jó, még egy-két fokot kéne előre lépni. Én most Economist vagyok és a fight rangom Battlemaster.
  • Lokids
    Szerintem itt az M4-eket nem találták el. Amire kell az M4 arra itt az M3 is tökéletes. És akkor az már erősebb. :P
  • Lockheed
    Érdekelne, hogy hordozókon ki milyen vadászgépket használ. Ugyebár ATF kilőve mert jelenleg még nincs HQ-m sőt még a HUB sem indul el pedig a Harci rangom Vindicator a kereskedelmi pedig Retailer. A Boron rangom King's Protectorate. Ma fölfedeztem a még ismeretlen Boron szektorokat ( kb 15 db ) és egész nap náluk szöszöltem de semmi így az előbb beköltöztem hozzájuk és most onnan kiindulva teszek mindent hátha elindul a plot. :)

Na a kérdésre visszatérve ki milyen vadászokat tart a legjobbnak hordozókra ? Én talán az OTAS solanokat gondoltam M4-nek és Eclipseket M3-nak. M4 még nem biztos. Igazából az lenne a lényeg, hogy viszonylag strapabíró hajókat szeretnék mert mivel nagyok mellett jönnek-mennek megesik, hogy nekimennek egynek vagy bekerül a FLAK zárótűzbe esetleg átsuhan a PPC lüvegek tűzvonalán és még sorolhatnám... Szóval a lényeg az lenne, hogy azt szeretném elkerülni, hogy megállás nélkül a hajókat pótolgassam. Nem pénztakarékossági okokból hanem csak nem akarok folyton ezzel szórakozni... Ezért is kérdéses még a Solano. Az Eclipse a maga 200MJ pajzsával jó választásnak tűnik de egy M4nek szerintem a sebesség és a lehetőleg jó védelem közötti utat kellene képviselni szóval még ebben nem vagyok biztos. Ki mit használ, mik a tapasztalatok ez ügyben ? :)
  • Gunslinger
    Mert nincsenek ugrókapuk ahova meg tudnál érkezni. Az X3:R eseményei után a földi ugrokaput áthelyezték az Aszteroida övbe, hogy egy ütköző zónát állítsanak fel a Föld és az X univerzum között, hogy ne tudjon bárki kívülálló a Föld közelébe menni, de ez kiderül a történetből is. Logikus az egész egyébként.
  • Gunslinger
    A sima Flak Artillery Array-t. A Cluster Flak picivel gyengébb, több energiát fogyaszt, viszont gyorsabban lő és jobban terül, de asszem a Pantherre nem is lehet rakni. A Boreasokon mind a kettőt használom, mert olyan nagyon nem térnek el egymástól, kiegészítik egymást és van olyan turret ahova csak cluster flak megy fel és sima flak nem. Mindkettő igen hatékonyan írtja a vadászokat. Támadó vadászok ellen önvédelemre Flak, PSG és PBE a jó választás.
  • dimre
    Terran szektorokba miért nem lehet jumpolni (kivéve Asteroid B, Heretics E) ?
  • Lokids
    A 2 Flak típusból melyiket érdemes használni?
  • Lokids
    Akkor eladom majd a cerberust, és veszek helyette deimost. :P
  • Gunslinger
    Paranid Deimost is érdemes még venni, na az aztán tényleg mindenben üti a Cerberust. Kétszer nagyobb pajzs, 6 GJ!!! Gyorsabb, ez is jobban manőverezik és erre már biza rámegy a PSG is! Cerberusnál sztem csak a Teladi Shrike a rosszabb. Egyiket sem szabad venni.
  • Gunslinger
    IBL valamivel többet fogyaszt, mint a CIG, de pl a Flak kétszer annyit eszik, mint a CIG, a Flak fogja leszívni a generátorod, nem az IBL ebben biztos lehetsz, főleg, hogy az IBL-el csak előre tudsz lőni. Cerberusnak valóban nagyobb a fegyvergenerátora, de nem sokkal, nem szignifikáns az eltérés, viszont a Pantherre 4-el több fegyvert tudsz rárakni és +1 GJ-al nagyobb a pajzsa, 26-al több vadász fér el benne, sokkal gyorsabb és jobban is manőverezik. Ezzel a hajóval inkább ráérsz megvárni a pajzsgenerátor töltögetést, ha nagy a gáz.
  • Lokids
    Akkor ezek szerint nem a flak szar a hajón, hanem a CiG melette visszafogja...
    Na mostmár ezt is tudom.

A IBL mekkora energia igényű? Mert a CiG elég hamar leszívja a cerberust, de a phanternek kisebb a generátora.
  • Gunslinger
    Szívesen. Nem biztos, hogy ez a legjobb leosztás, de nekem eddig bevált. A fegyvergenerátort viszonylag gyorsan leszívja, főleg a sok flak ha van sok vadász amire lehet lőni, de gyorsan újra is töltődik egy kis pihi után.
  • Gunslinger
    Jaja, nekem is. Csak úgy találomra dobáltam ki őket és mind a hármat elfogadta. Szerencsére eddig még plot bugom nem volt, hacsak nem az eszméletlen Hub nyersanyag igényt nem tekintjük annak.