12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #2967 Kizárt. Nem fog tőle megállni és annyit nem fog lassulni. A manusok maximum 28-al lebegnek, mire ennyire lelövöd a hajót, már nem marad belőle semmi, hogy elfoglalhasd. Arról nem is beszélve, hogy közben a támadó marineokat is lelőhetik gond nélkül. Ne úgy képzeld el, hogy beledurrantasz egyet IPG-vel a hajótestbe és az megáll, mert nem így működik. Az ISR is csak a fegyvergenerátor töltését buzerálja, de a fegyverzet használható marad. Amellett meg csakis TP osztályú hajóval lehet űrsétára kiküldeni a katonákat, hogy foglaljanak. TP-vel esélytelen komoly célpontokat elfoglalni, nem véletlenül találták ki a boarding podot, akinek nincs boarding podja és M7M fregattja ami ki tudja lőni az felejtse el a hajófoglalást. -
Gunslinger #2966 Manual tesz róla említést, amúgy Ion Shard Railgunokkal küldöm meg mindig boarding előtt az ellent, foglalás közben meg amúgy is ion fegyverrel kell lőni kisebb-nagyobb megszakításokkal a foglalandó hajót, hogy a töltődő pajzs sérüljön főleg, ne a hajótest. Ha nem lennének ilyen mellék tulajdonságaik, akkor is ionnal kell foglalni a pajzs leszedés miatt. -
#2965 Ez az engine semlegesitos dolog jol hangzik, igy pod nelkul is lehetne foglalni :) -
r4pt0r #2964 Nem tudom ki nézte ezeket de nekem ez új volt:
Ion Pulse Generator - Disrupts target engines
Ion Shard Railgun - Disrupts target weapons
Ion Cannon - Disrupts target engines and weapons
Szóval már nem csak a shieldet lehet leszedni, pl ezek a fegyverek akkor hasznosak lehetnek pl foglalás közben. -
#2963 Elindítottam a játékot újra és nekiállt gyártani mindent. Pedig az alapanyag eddig is megvolt. Lehet valami bug.
Lényeg, hogy most már működik. -
r4pt0r #2962 Az lehet, de szándékosan nem marad ki az tuti. :D -
tomonor #2961 létezik ám ha például újraírták az ezzel foglalkozó scripte(ke)t és még hibás... -
r4pt0r #2960 Nem létezik hogy nem gyárt több dolgot. X3ban gyártott akkor itt is kell gyártania. -
#2959 Az volt a gond amit mondtál pedig közel tettem nem is értem, kicsit bugos ez a része a dolognak.
Csináltam egy fegyver gyártó komplexet (PPC, HEPT, PRG, CFA) erre ez a buta nekiállt kizárólag HEPT-t gyártani, ráadásul sehol nem tudom beállítani, hogy mit gyártson, egyszerre több dolgot meg nem gyárt.
Ez a gyáras rész annyira el lett hanyagolva... Kár volt ezt erőltetni. -
crossy104 #2958 Lehet, hogy bekevertem a régi X3-al.
-
crossy104 #2957 Külföldi fórumon irják, hogy Ők már nem is ilyen kis teknőt, hanem K-t akarnak elfoglalni. Állitólag valami Xenonos küldit kell felvenni.Hogy Xenonokat elfoglalhass. HEPT gyár ad valami szállitást ha jól értelmezem.Nem tudtam még végigolvasni, mert ki kellett vonulnom. Most jöttem meg. -
tomonor #2956 /vess -
crossy104 #2955 Vessetek meg, de nekem ez az álmom.Most is egy formájában és tudásában hasonló Teladi Shrike-m van. Csak ez lassabb.Volt Panther-om ami persze jobb, de ez jobban tetszik. -
crossy104 #2954 Sziasztok! Xenon Q-t el lehet foglalni? Ha igen adhatnátok néhány tippet, mert még nem prókálkoztam hasonlóval. Köszi! -
#2953 Nem nagyon complexeztem soha ezért nem tudom a pontos távolságot amin belül még elfogadja a complex részeként... -
#2952 Ezt próbálom de sehogy nem akarja, lehet akkor a hubhoz képest messze van a gyár mindjárt megnézem. -
#2951 Figyelj leraksz gyárat nem túl messze a complextől aztán construction kittel összekötöd a comlex-szel. -
#2950 Megvadulok. Hogy lehet egy két gyáras complexhez hozzáadni több gyárat? X3ban simán ment de már marha régen volt nem emléxem. Hiába nyomok rá előbb a complexre utána nem engedi kiválasztani a gyárat és visszafelé sem működik.
Ötlet? -
#2949 tc ben az spp-ben is másodlagos rescourse
a kristály mert x3 ban még igen ezek szerint
cristal nélkül is termel e-cellát? -
#2948 Semmi gond vagy ilyesmi... :) -
#2947 jó csak úgy kérdeztem.... -
#2946 Itt van a banner alatti első gomb a Database. Az egy Excel táblázat, abban minden benne van kategóriákra bontva, midnen tulajdonságaikkal együtt... Nem tudom amúgy, nekem nincs ilyen az tuti. Van benne pár ionfegyver amúgy:
Ion Shard Railgun
Ion Pulse Generator
Ion Cannon -
#2945 az ion disrupor nagytestvére -
#2944 isac=IonisedSpaceArtillaryCannon -
#2943 Az miaz ? -
#2942 nos még én az alap x3 nyomom xtm moddal
de tc be már végre betették az isac-fegyvert? -
#2941 Nos én kipróbáltam ezt a MARS scriptet is hihetetlen jó! :) Nagyon jó dolgokat tud. Pl kiküld fighter drone-okat rakéta elfogásra és meglepően hatékonyan. Van sat/drone kidobásra külön hotkey, a turretek prioritás szerint lövik a célokat mindig a legveszélyesebb szerint, és ha van incoming missile akkor amelyik turret eléri az azonnal azt lövi. És még jópár dolgot tud. Elérhető a Downloads linkről fölül. Szerintem nagyon jó!
MARS consists of 6 systems:
Fire Control (Turrets)
Goblins (your obedient minions)
Remote Guided Flak Missile
Automatic cargo collection
Satellite deployment
AL Plugin, that makes MARS available for AI capital enemy ships (optional =)
Hotkeys:
Launch goblin (Fighter Drone)
Launch goblin Mk2 (Keris, Fighter Drone Mk2)
Deploy Satellites (Advanced Satellites)
Launch Flak Missile (Remote Guided Warhead)
Cease fire / Ignore target -
Ninju #2940 Hint:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vigyázzatok a Space Fuel complexekkel, mert nekem már kettőt löttek szét unatkozó katonák. Mindkét gyárat military hajók zúzták le. Amúgy nem piszkálnak, csak szétkapják az illegal gyárat és tovább is állnak.
A HUB plot során kicseszett velem a játék rendesen! Megjelent egy khaak cluster -4294km -re.
Persze lefagy tőle rendszeresen ha befogom. Így egy pöttyet macera abban aszektorban harcolni. -
r4pt0r #2939 Huh csak most néztem meg mennyivel megy a Springblossom. Kemény. :D -
mrzed #2938 Egy javaslat:
Nem lenne célszerűbb ha a baner alatti Ships ikon az alábbi linkre mutatna?
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/ -
#2937 Ááá ez is érdekelne, hogy melyik aminek olyan Argon/OTAS kinézete van és háromszög alakú házban vannak a hajtóművei.
Link.
Egyébként ezek a MARS Fire Control Demo videók... -
#2936 Ez milyen mod amiben ezek a hajók vannak ? Mert sok minden hasonlít az XTM-re (pl.: missilek) de a hajót nem láttam benne...
A 2-3 Capital hajóra gondolok.
Link. -
tomonor #2935 ez a teladi kalózfejes hajócockpit dolog is nagyon tetszett nekem annó xD -
tomonor #2934 ne felejtsük ki az Orinoco-t , Bayamon-t , és a Mandalay-t , amelyek az X2 idején nagyon felkapottak voltak... -
#2933 "A Yakik szintén japános neveket használnak..."
Főként, mivel a klán a Japán Yakuza után kapta a nevét... :) -
Gunslinger #2932 Az ATF hajók típusnevei nem mind istenségek, bár valóban szorosan kapcsolódnak hozzájuk. Pl. a Mjöllnir, ami az ATF M4-es a viking mitológiában Thor fegyvere volt, a Fenrir meg egy óriás farkas, a három alvilági szörny egyike. A Terran hajóknak a japán kultúrához kapcsolódó nevük van, a kalózok meg régi több száz évvel ezelőtt használatos hajótípusok neveit használják, pl Caravel, Carrack, Brigantine, Galleon, de itt is vannak kivételek, pl. a Blastclaw vagy a Marauder, ami fosztogatót jelent, kalózos ez is valamennyire :-) A Yakik szintén japános neveket használnak. -
#2931 "Szerintem a történelmi hűség miatt lett ennyire Japán hangzású sok Terran hajó nev"
A könyvben is nagyon sok a neo-japán(os) kifejezés. Már nekem is tetszettek, de az egyik haverom (aki beszél japánul) majd megszakadt, hogy milyen "aranyos megoldások" vannak benne XD -
#2930 Kitudja: lehet, hogy csak az Argon (neo-japán) nyelv hívja így, a faj saját nyelvén pedig másmilyen.
Vmelyik scifi filmben (vagy Star Trek részben) jól elmagyarázták, hogy a fordítóberendezés a hajó nevét is lefordítja az adott faj által használtra (mármint a filmben), és vica versa.
Sztem így elég logikus, hiszen jobb kimondani, hogy "Albatrosz", mint hogy "Ssszplutanssszikk" vagy mi XD -
#2929 Nekem a Terranok ( nem az ATF ) nagyon japánnak tűnnek. Biztos azért mert Japán lett a saját gazdasági válságuk után a világ technológiai fejlesztőközpontja.
-2011-
Japán lassan magához tér a gazdasági válságból, a Föld technológiai kutató és fejlesztõ központja lesz.
-2022-
A japán nyelv, az angol mellett, az egyik legfontosabb nyelv a világon. (És a legelõnyösebb a tudományban.)
A Tókiói Egyetem egyik diákja (Ashizava Kazuko) más jellegû elméleti kutatás közben véletlenül felfedezi a térugró kapuk alapelvét.
-2063-
Mindenki japán nyelven beszélt, innen tört a japán a csillagokba.
-2099-
Mindenki a japán nyelv modern formáját beszélte, mint második, vagy elsõ nyelvet.
Szerintem a történelmi hűség miatt lett ennyire Japán hangzású sok Terran hajó neve.
Pl: Tokyo , Osaka, Yokohama, Katana...
Eleinte kicsit fura volt és nem értettem de aztán eszembe ötlött, hogy ezt már olvastam anno az Argonopediaban... :D
-
tomonor #2928 Érdekes amúgy hogy a Terránok a Viking istenségekről (legalábbis az ATF), Argonok random dolgokról (pl elite, merkúr, kentaur), Boronok halakról, Splitek ragadozó/vad állatokról, Paranidok a Görög istenekről, Teladik madarakról nevezik el hajóikat. Ez olyan kellemes hangulatot ad a játéknak, habár mindenki tudja hogy nagyon fan fikció lett, ugyanis a paranidoknak saját istenségeik vannak, és így kicsit életszerűtlen az hogy emberi istenekről vannak elnevezve hajóik. Ám tekinthetjük ezt úgy mint egy átkonvertálásnak a paranid istenségekből.
Xenonok ugyebár betűkről kapták hajóneveiket, amely egy picit logikátlan, ám mind1. Kha'akok-nos egyelőre nincs nevük ezért a hajóosztályokhoz viszonyították őket és arról elnevezték a hajóikat (egész pontosan a splitek, ők adták nekik a khaak nevet is ami annyit tesz hogy egy faj ami kieszi magát mindenből) nos felteszem egyszer lesz neve is hajóiknak. :)