12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #2887 A második végén mondja először emlékeim szerint. Amiket meg leírtam hajókat, az az elméleti jutalom, gyakorlatilag bugos az egész és nem kapsz pacifütyit sem. -
Gunslinger #2886 Jó, hát kényelmi szempontok. A hardcore csalók is kényelmi szempontjaik miatt csalnak, egyszerűbb becsítelni egy Aegirt, mint elfoglalni, a te verziód amolyan köztes megoldás, "light cheat". :DDD Engem nem zavar, tőlem mindenki úgy csal, ahogy akar, csak akkor tessék jelezni a történet leírásoknál, mert igencsak kikerekedett a szemem, hogy ezt mégis hogy, Aegirt 5 marine-al, mikor a legalapabb kalóz M6-osok elfoglalása sem megy mindig ilyen könnyen, arról nem is beszélve, hogy jóval előtted elkezdtem a második turnus 20 marine-t kiképezni és még nem tartanak 4 csillagnál, igaz nem tudom mennyit játszol naponta, én egyre kevesebbet, most is ki fog esni másfél-két nap, mert Ausztriába kell utaznom. Egyébként érdekes, hogy a kalózok hajóit nagyságrendekkel könnyebb elfoglalni, mint mondjuk egy Xenon-t. Xenon Q-t már nem is tudom hányszor próbáltam, még egyszer sem sikerült. Általában a marine-ok sem jönnek vissza, hanem ott pusztulnak, míg pl. a kalóz Brigantine elfoglalása rohadt könnyű volt, könnyebb, mint a Skirniré, elsőre meglett a hajó. -
#2885 Nem tudom ponstosan hanyadik de szerintem a második vagy a harmadik végén mondja, hogy kaptam valamit. Na itt semmit konkrétan ezért visszatöltöttem és majd fölveszem ha jó lesz a plot. -
Gunslinger #2884 Azért nem írja, mert nincs neki front turretje. A legtöbb M7-es ilyen és az M6-osok is. Egy vadászgépnek sem tudod megmondani, hogy mikor mire lőjön, ha benne ülsz és közben te irányítod, csakis a lövegtornyoknak. -
Gunslinger #2883 OTAS-nál több hajó jutalom is, van elsőért a Ventit kapja a játékos, aztán asszem a Notus Hauler, majd Sirokos következik, de valami olyasmi rémlik, hogy 4-5 hajót lehet kapni, ego fórumon olvastam. -
Gunslinger #2882 Ja, jó múltkor nekem a kalózok dobtak egy olyat, hogy Insecticide. Ez elvileg rovarirtót jelent, de nem tok vele semmit csinálni, még eladni sem sehol. Valakinek valami tipp? Lehet Khaak elleni halálos titkosfegyver? :DDDD -
#2881 Parancsnoki kabinok falára kiragasztani a négymellű Boron PlayMateket! :) Amúgy nemtudom... -
sandros #2880 Apropo posters...., es tarsai. Az ertekuk 2-4 cr. Ezek mire jok? -
#2879 Namost nem tudom ki mennyire szereti de engem mindig is idegesített az a leves ami Ore Beltben van. Meg azt hiszem Paranid Prime és The Hole vagy The Wall is ilyen. Az a hülye köd amitől semmit nem lehet látni. Engem idegesít. Ha mondjuk lennének a szektorokban ilyen ködös részek elvétve mindig máshol az ok de ha az egész ilyen akkor csak a vaklálás megy... Se ködlámpa, semmi... :) Na itt egy cucc amit már a játék eleje óta használok. Mindössze egy .txt file amit a ték főkönyvtárába kell berakni egy eddig ott nem létező mappában tehát nem ír felül semmit és bármikor kivehető.
Becsomagoltam a mappát is tehát csak ki kell tömöríteni oda a mappával együtt...
KÉP - Ore Belt
DOWNLOAD - DATA.HU -
SaGa #2878 Igen -
#2877 Mitől ilyen szép sárgák a kidobott cuccok? Ez is amiatt a Military HUD miatt van? -
#2876 Jelenlegi rangom Crusader 8% és azért már dobálnak a Xenonok komolyabb csúzlikat is.
KÉP. -
#2875 Passz. Nem tudok erről semmit sem. -
#2874 Patchról semmi infó, hogy mikor jön? -
#2873 Sehogy... :) Majd egyszer. Arra várok, h jöjjön a patch és amiben javítják a plotokat. Elméletileg ez a következőben lesz. Namost ekkor nekiállok a cégeknek végigcsinálni a plotokat a jutalom hajókért. Az OTAS már mondta, h ad vmi ajándékot de semmit nem kaptam ezért visszatöltöttem oda mielőtt fölvettem ezt a missiont náluk és jegeltem a sztorit a patchig. -
#2872 Akik aggódnak, hogy hol találják majd meg a HUB plot kezdetét azoknak nem kell aggódniuk. Amióta meglett a rang a boronoknál kb. minden 2. boron szektornál rámköszön az a hajó.
De még a Goner plotnak tegnap álltam neki a Final Furynak a hajó kisérgetős részén meg egyszerűen nem tudok végigjutni. Ha egyedül megyek a Springblossommal akkor a végén annyian jönnek, hogy alig bírja a gépem, ha beküldöm kíséretnek a Panthert az szinte semmit nem ér mert mire lőtávjába érnek a Kha'akok addig szétszedik a hajókat. Próbáltam azt is, hogy beugrottam majd ki és hagytam egy kísérőhajót de ez sem volt az igazi.
Ki hogyan csinálta meg? -
#2871 Nem kell sok logika, hogy rájöjj miért nem... Talán mert nincs is olyan neki ? :) -
#2870 Nos kivettem a 2 scriptet és aztán próbálgattam majd egyenként visszaraktam. A Marine repairs maradhat, de a Training Marine az tényleg cheat. Vettem 10 db noob fickót és simán lenyomtak egy Paranid Odysseust... :) Csak kényelmi szempontok miatt használtam mert így nagyon egyszerű volt a képzés. Nos ezt persze azonnal kivettem. :) Azt hiszem elég cheat nekem a Maruder ShipYard. :) Bár HQ-t nem vettem azért szerintem jó üzletet lehetne csinálni a contrabandos cuccok gyártásával. Nem is beszélve arról, hogy tudok magamnak gyártani Boarding Podot. Na akkor azthiszem visszatöltök egy állást és megyek még egy kört az Aegirrel! Idegesít, hogy így lett meg. Ha már lopok tőlük legalább becsületesen tegyem azt. ( ez azért elég erős így :D ) Nem igazán volt összehasonlítási alapom eddig és ezt hittem annyira penge fiúkat sikerült kitanítani, hogy egyedül fél kézzel elfoglalták a hajót úgy, hogy egyikük végig WCn volt... :)
Köszi az észrevételt! :) -
#2869 Jaja, ez jimaradt. :) Én arra használom, hogy HQ helyett jelenleg oda beállok és onnan szerelem föl a hajóimat mivel belefér pár darab Capitalship. Nem túl nagy a raktere de TLekkel minden pótolható. Igazából nemsok értelme van. Persze lehet árulni benne a fegyvereket mert így nem kell elhordani más EQ dockokba. -
#2868 Kösz, ez elég kimerítő válasz volt!
Egy station manager script tényleg nem ártana.
Még annyi, hogy az EQ dock igazából mire jó és miért olyan marha drága? Abba be lehet pakolni a megszerzett fegyvereket és abból felfegyverezni a hajókat?
Mert sok EQ-ban el lehet adni mindenféle rakátét de utána megvenni már nem lehet. Ebből gondolom, hogy a sajátban talán működne raktárként.
Kipróbálnám de még kell pénz hozzá, mert tegnap sokat költekeztem és hátha tudja valaki. :) -
#2867 Na amint lejár a Training azonnal kipróbálom újra... :) Ez érdekel nagyon, köszi az infot! -
Gunslinger #2866 Igen, a maximális marine létszám azt jelenti, hogy annyi marine bír bemenni a hajóba, több nem. Jól sejtettem, hogy erősen cheat script szagú a dolog, 5 manussal ráadásul elsőre és egy boarding poddal...túl könnyű volt így. Volt, hogy Pirate Ceantaurra nem volt elég egy boarding pod, mert az első turnus visszajött és utána kellett lőni a másodikat és korvettnél tényleg csak ötösével lehet őket küldeni. -
#2865 Ravasz az Eclipsek ötlete! :) Fönn van a Marine Repairs script és a Marine Training script is. Az egyikkel meg lehet javíttatni a hajókat a másikkal meg - persze pénzért - lehet képezni a hajón lévő marineokat. Lehet ezek batták el Boarding nehézségét. Mivel eddig még nem nagyon csináltam ilyesmit 1-2 alkalomtól eltekintve nem nagyon van összehasonlítási alapom. Megvárom, mig lejár a hajómon a Training és utána letörlöm, teszek még egy próbát és meglátom mi változik. Ha most szedném le szerintem corrupt lesz a savegame.
Kérdés:
Mondjuk egy átlagos fregattba 10-20 marine fér. Egyszerre ennyit lehet rá kilőni, és eséllyel ennyi be is tud menni ? Én mindig csak egy PODdal próbálkoztam eddig... -
#2864 Nos...
Player HeadQuarters:
Szerintem az egyik legjobb station a játékban, a másik a HUB. Célja, hogy most már végre van valamilyen látványos központja a Birodalmadnak ami egy egyedi állomást jelent. Bedokkolsz egy hajóval és szét tudod szedni amiből megkapod a tervrajzát. Ez a hajó méretétől függően valamennyi időbe kerül. Értelemszerűen a hajó mérete és a szükséges idő egyenesen arányos. Namost ha megvan a tervrajz akkor utána a behordott alapanyagokból tudsz gyártani akárhány ilyen hajót. Különösen jó dolog ez ha olyan hajókat sokszorosítasz amiből egy van. Mint pl az előző részben a Hyperion, vagy ebben a Vidar amiből egyet kapsz.
Lehet még szinezni is itt a hajókat a Spray Shopban. Természetesen korlátozott mennyiségben raktározni is lehet itt, de hasznos ecélból venni egy vagy több TL-t és abban tárolni a cuccokat. Ide nem tudom hány darab Capital Shippel lehet dokkolni de 6-8 biztosan odafér szépen csillag alakban egymás mellé az állomáson körül. Belülre mivel belső hangárja van, mint a hajóknak és nem dokkolókampós szerintem akárhány kisebb belefér.
Oda érdemes költözni ahol jóféle aszteroidák vannak gyáraknak. Nálam eddig fő szempont az elhelyezkedés volt de mivel a HUBbal már oda tudok kaput nyitni ahova akarok így ez már nem szempont. Nekem ami nagyon fontos az a JÓ ZENE mivel sokat leszek ott, a jó fényviszonyok mert ne legyen már vaksötét hadd lássam mit csinálok. Az X3Rben a New Income és Montalaar közötti Unknown szektorban laktam mivel az jó helyen volt és jó kavicsok vannak benne...
A szektor védelmét attól függően kell megtervezni, hogy milyen szektorokkal szomszédos. Az említett szektorban még nem láttam soha semmilyen enemyt hacsak nem állsz harcban a Teladikkal vagy az Argon/Boron fajjal. Persze ha a Getsu Fune -tól északra levő Xenon Sector 534-el szomszédos Unknown szektorba költözöl akkor számítani kell nagyobb számológép gangekre akik majd mennek hozzád ismerkedni... Az, hogy Unknown szektorban vagy nem jelenti feltétlenül azt, hogy támadni fognak szerintem a lényeg az, hogy kik a szomszédaid. Én azért nem szoktam fajokhoz beköltözni, mert így minimálisan tarthatom az idegenforgalmat a szektorban és csak az én gyáraim vannak benn...
Komplexeket értelemszerűen úgy érdemes lerakni, hogy olyan gyárakat kötsz össze amik az egymás számára szükséges alapanyagokat termelik és arra kell törekedni, hogy önellátó legyen a complex. Őszintén megmondom ez nem az én asztalom. Van sokféle kis cucc amivel lehet complexeket számolgatni de nem értek hozzá! :) Egyszer valaki tarthatna egy gyorstalpalót valamelyikkel, hogy rájöjjek hogy is megy ez a számolgatás. :) Annyi gyárat kötsz össze amennyit akarsz egyébként. Tehát összekötsz két gyárat a Complex Construction Kittel, majd hozzákötsz egy harmadikat egy újabb Kittel és így tovább... Szóval minden új gyár bekötéséhez kell egy újabb Kit. Érdemes valamennyire rendszerben lerakni a gyárakat, hogy ne úgy nézzen ki mintha egy randomgenerátor rakta volna össze. Erre van a FactoryComplex Constructor (FCC) script de ehhez annyi billentyűt kell definiálni, hogy nincs is annyi szabad mivel a játék NEM ISMERI A CTRL gombot csak a SHIFTET ( EZT NEM HISZEM EL!!! BIZTOS NEHÉZ MEGCSINÁLNI!!!! ) ezért eléggé kompromisszumos dolog használni. Ezzel lehet rendszeben lerakni a gyárakat. Ismét csak aki ezt használja kicsit felhomályosíthatna, hogy mi is ennek a trükkje! :)
Az előző részben volt egy Station Manager ami megszűnt ezért én jóformán nem nagyon építek nagyobb gyárakat. Ez azt tudta, hogy hozzárendeltél hajókat és ő szépen beszerezte velük folyamatosan a szükséges alapanyagokat és eladta a készerméket. Esetleg meg lehetett tiltani nekik egy-egy hajónak egy termékkel a kereskedést, hogy az pl csak eladni jártjon. Jelenleg ez úgy néz ki, hogy hozzárendelsz hajókat és csak a Best Buy/Best Sell paranccsal tudod üzemeltetni a gyárat. Tehát minden alapanyaghoz külön hajó, és eladáshoz szintén. Ha valamiben tévedek kérlek javítsatok ki mert ezt nemigen használom...
Öööö azthiszem ennyi. :) -
Gunslinger #2863 Nah, új harceljárás keretében tegnap foglaltam egy Aegirt és egy Skirnirt a Mars rendszerben. De nem így ment, ahogy neked, itt nagyon gyanús nekem valami cheat script, vagy ennyire különbözne a két játék? Hogy a fenébe bírtál elfoglalni egy Aegirt 5 manussal? Ugyanis egy boarding podba csak 5 faszi fér, te meg azt írtad, hogy csak egyet lőttél ki. Én elsőre a Skirnirt támadtam be, kilőttem rá 4 boarding podot. A 20 manusból csak 10 jutott be, a többiek elkezdtek visszaevickélni hozzám az űrben, a maradék 10 marine végigharcolta magát a hajón, majd a central computer feltörésében véreztek el, 4-5 csillagos hackerként, ők is visszajöttek. Másodszorra lett meg a Skirnir, de akkor is csak 10 marine jutott be valamiért. 8 boarding podot pocsékoltam a küldetésre, de viszont mindenki életben maradt. Aegir-t csak harmadszorra sikerült elfoglalni, elsőre mind a 20 marine visszajött, mert nem tudták átvágni a burkolatot, másodszorra és harmadszorra is csak 10 jutott be. Aztán az Aegir is meglett.
Az új harceljárásom lényege, hogy átkonfigoltam egy kisebb flottát csak boardolásra. Egy Deimos és egy Cobra valamint a Deimosban 5 Eclipse amin csak Ion fegyver van, semmi más és beraktam hatodik hajónak egy Spitfyer-t amiben él üldögéltem, meg nézelődtem, ha nem valamelyik fregattban voltam. Szal az elfoglalós szitu úgy volt, hogy Deimossal és Cobraval bezúztunk a Mars rendszerbe, ahol elég gyér volt akkor a forgalom, kíséret nélkül egy Aegir és egy Skirnir külön-külön vánszorgott ide-oda és volt egy mozdulatlan Osaka is, ami az eddig tapasztaltaknak megfelelően rohadtul nem zavartatta magát holmi harcolással, ezek a Terranok jól tűrik, ha az ember üti az ATF-et. A lényeg, hogy Paranid Deimossal adtam a Skirnirnek, hogy leszálljon a pajzsa úgy 60-70%-ot, érdekes, hogy a Skirnirben a maximális 8GJ helyett, csak 7 volt. Amint meggyengült a pajzsa, Deimos összes ágyúja leállít, Eclipse-ek kieresztése és szépen zúzták folyamatosan a Skirnir pajzsát, pikk-pakk lent volt az meg csak forgolódott, nem volt rajta flak csak MAML és azzal túl sokat nem tudott a gépeim ellen tenni, átszálltam a Cobrába, a többit már leírtam. A hajó 83%-os Hullal került birtokomba. Az elfoglalás után egyik Eclipsből átraktam 100 EC-t meg a jumpdrive-ját és huss el, álltam tovább az Aegirra. Ja, és a legviccesebb, hogy nem pirosodtak be a Terranok egyáltalán, reput sem veszítettem, csak a Skirnir lett piros, meg lőtt néha össze-vissza. Aegir után már vesztettem reput, de ATF reput nem, ez is érdekes. Tehát majd hogy nem minden következmények nélkül lett két ATF fregattom. Aegir elfoglalása tökre ugyanígy nézett ki, azzal a különbséggel, hogy az Aegirnek csak 4GJ pajzsa volt, egyedül elintézték az Anti-Shield Eclipse-ek. Harmadik próbálkozásra sikerült az elfoglalás, jumpdrive + EC átrak ezúttal a Spitfyer-ből, 5 Eclipse dokkol és ugrik mindenki haza. A lényeg, hogy a lehető legkisebb flottával mentem, egy hajót sem veszítettem, a legtöbb időt az vette el a hadműveletben, hogy az űrben úszkáló marineokat felszedegettem a Cobraval.
Tegnap este tesztelgettem még kicsit a hajókat, az Aegirtől nem vagyok elájulva egyáltalán, nem rossz, de nem is a legjobb M7-es, de a Skirnirt megtartom és kivágom az OTAS Aquilot, az ő helyére fog jönni. A legjobb harci M7M amit az ember szerezhet. -
Gunslinger #2862 A normál Argon Eclipse-el mi is a problémád? Az X3:R-ben is így nézett ki. Az X3:TC nem az XTM folytatása, csak átvett onnan néhány dolgot, az XTM-es fejlesztők besegítettek a fejlesztésbe, tehát nem értem milyen alapon van sírás a régi XTM-es felállás után, (ami nekem egyáltalán nem jött be, de nem ismétlem magam, egyszer már leírtam, és egyéni véleményem), igaz, hogy néhány modellt egy az egyben átvettek, és főleg egység neveket, de már az eredeti X3:R-ből sőt, X2-ből is van azonos néven átrakva egy rakat hajó és X2 óta igencsak átváltoztatták a hajók külsejét, alapadatait is, ezen miért nem akad fenn senki? Miért csak az XTM szent, és sérthetetlen? Ami felfedezős technikát leírtál nyugodtan kivitelezheted több fajta M7-es fregattal is, vagy a Hyperionnal, ha M6-ost akarsz.
A gyors pénzszerzés és repu szerzés szerintem is el lett baszarintva, ott tartok most TC-ben ahol R-ben kb. egy év után tartottam, de tőled különösen mókás ezt olvasni, hogy korábban gond nélkül végigcsaltad a játékot, és akkor ez nem zavart. -
#2861 Tegnap megvettem első gyáraimat.
Nincsen valami intelligensebb módja annak, hogy a kereskedőhajók mindig a hiányzó alapanyagot szerezzék be? Mert egyik gyárba 3 alapanyag kell, akkor kézzel kell beállítanom mit szerezzen be de magától nem áll át másikra.
Vettem egy Solar powerplantot meg egy space fuel factoryt (ebből lett complex), mellettük egy silicon-ore complex meg egy Crystal fab-ot.
Igazából azt hittem, hogy 2 alapanyagot kell csak beszereznem és ezek vígan ellesznek majd egymásközt de valahogy nem igazán.
Vagy csak én bénázok?
Complexbe csak két gyárat lehet összekötni vagy többet is?
#2819-re valakinek válaszai? -
crossy104 #2860 Sziasztok! Kedvenceim az M7 osztály. De. Miért van az, hogy a Panthernél be lehet állitani a front ágyúknál, hogy pl. attack my target, de a Treshernél, ill. Teladi M7-nél nem.Ott nem is irja a front ágyúkat.Előre is köszi.Még egy kérdés. Xenon M7-est el lehet foglalni? -
#2859 Nos örömmel jelentem be, hogy az Aegirt sikerült elfoglalnom kis időkülönbséggel mindjárt párban ami nagy mák! :) A Naprendszerben kóvályogva kiszúrtam 2db ATF Aegirt a Pluto rendszeben patroloztak a nem túl népes kíséretükkel. Azonnal odanyitottama HUB-om egyik kijáratát, és mivel a HUB túloldalára nem lehet ugrani, mert a Jumpdrive nem zár rá a kapura, ezért a HUB-ban gyülekezett a nem túl nagy flotta hiszen mégiscsak M7esekről van szó...
A flottám:
1 Panther + 20 db eclipse benne
1 Cobra
1 Tresher
1 Cerberus
1 Osaka ( ha a nyakamba szakadna az ATF akkor legyen mivel tartani őket, míg a többiek kiugranak... )
Szépen odakocogtam a hajókkal a környékre de az OSAKA összes turretje le volt kapcsolva és a közelben várakozott nehogy baj legyen. Azonnal leszedtem a másik Aegirt, hogy ne kavarjon ott a vadász wingeket + a Panthert ráállítottam az aprajára, a Cerberus és a Tresher pedig Attack Shield of... paranccsal lenullázták az Aegir pajzsát. Hamar elesett az Aegir így a fiúkkal leszedettem az ott lévő 2 db Valit és az egy Vidart. A Tigerben ültem és 20 nagy átlagban 4*-os marine volt nálam vegyesen skillezve. Négynél rosszabb nem volt, de volt egy pár jobb is. Fight skilljük is elég jó volt. Amint lement a shield kilőttem egy Boarding Podot a hajóra és a fiúk mindenféle gond nélkül megszerezték az irányítást a hajó fölött, tehát az ATF M7esek foglalhatóak. Gondolom ha az Aegir igen, akkor a Skirnir is.
6 db Eclipset vesztettem ami inkább a 3 M6nak volt köszönhető plusz a kis hajóknak amit azért a fölrakott Flakek elég gyorsan leszedegettek...
Amint ez megvolt elkezdtem evezni a kapu felé ami jelenleg a HUB-ba nyílt mivel az Aegiren nem volt Jumpdrive. Javában szüttyögök visszafelé csuklóig lerágva a körmöm nehogy valami baj legyen mire eszembe jut, hogy akár el is menthetném... :) Meg is tettem és megyek tovább mikor megjelenik a radaron a kapu és köztem egy másik Aegir pár vadásszal... Az enyémet megállítottam, és a vadászokat azonnal kiküldtem a kíséretére, én meg az M7ekkel megindultam a pajzsai ellen... Nem nagyon részletezném, hisz egyedül volt mire odaértem. Ez is gond nélkül meglett...
És még beengednek a Terran srácok Asteroid Beltbe úgyhogy vissza tudom tornázni majd a repumat gond nélkül. A kereskedőimet kivontam erre az időre a Naprendszerből nehogy felkoncolják őket. :)
Szóval eredményes volt a rajtaütés, 6 eclipsre 2 Aegir nem rossz bolt szerintem. Remek hajó 132 max speed nagyon jó manőverezhetőség és szerintem jól lehet fegyverezni is. És VÉÉÉÉGRE van egy (2) Terran kinézetű nagy hajóm amit az XTMben megszoktam és nagyon megszerettem. :)
Megyek aludni mert megérdemlem! :D -
#2858 "Ötletek?"
Turn Off! :)
Nálam auto missilen van. Ha jön rám valami onnan is be lehet fogni és ha van olyan turret aminek a parancsa attack my target akkor az a rakettát fogja lőni azonnal... -
#2857 Két dolog idegesít, egy régi és egy új:
1: Az Actve Guidance-t csak pár másodpercre lehet kikapcsolni, Amint lelövök valakit, máris újra ott van harcban nagyon zavar.
2: Általában a bal monitorom mutatja a célpontot, a jobb a hajómat szemből, ergo visszapillantótükörnek használom (hasznos ha üldöznek), de egy idő után ez is állandóan visszavált hátulnézetbe. Ez már X:R-ben is így volt.
Ötletek? -
#2856 Azt hiszem korrepetálnom kell XTM-ből, de élvezném.
#2854: M6-al Galleonba dokkoltam, Carrackom nem volt. -
#2855 Hmm ez az átnevezős modellcserélgetős dolog engem is idegesít! ( A Valhalla fiaskó pl! :D ) Egyébként volt tényleg egy-két modell amin nagyon jól nézett ki a külső dokkolás! Nem tudom ki próbálta ki a Pirate kezdést amikor a Galleonnal kell menekülni. Na azon alul az M6 dokkolása nagyon jól nézett ki, a TSek meg a hajó váza között repültek be és megálltak az elején. Marha jól nézett ki! :)
Egyébként kíváncsi vagyok az új harceljárásra Gunslinger. :) Én tervezem kipróbálni az ATF Aegir elfogását, hátha sikerül. :) Nem tudom ez be van -e védve a "nevergetthisship" by: EGO cheattel, de kiderül... :) -
#2854 Túlságosan dogmatikusan látod a dolgokat, nem tudsz kicsiben gondolkozni. Nem komplett matrioska-flottát akarok, ami egy teljesen kezelhetetlen dolog. Csak 1, azaz egy személyes hajót, amin jó, ha van mentőcsónak. Azt is csupán élvezetből, nem a világuralom eszközének akarom használni, hanem a Build-think-trade-explore oldalait is kiélvezni a játéknak.
Anno Avarice-ben ezzel rendeztem át a térképet, a hátra rakható TB-nek hála.
A kedvenc kombóm XTM-ben a galaxis feltérképezésére a Centaur MkIII. bedokkolva a Starbursttel. Új szektorba megérkrzek a Centaurral, ha van pár enemy lelövöm, majd a Starbusttal körbeszagászom a terepet. Ha meleg a helyzet, kiugrok a Starbursttal, majd eljumpoltatom a Centaurt, később még felszedhet. Bármelyik xenon szektort bejártam a kicsivel, és ha végeztem, berendeltem a nagyot, és jump. Lényeg minél több kapu, azaz ugrópont feltérképezése, a későbbiekre. Jól kiegészítették egymást.
A HCF-be dokkoltam csak vele, és a Carrackba, mindkét modell volt akkora, hogy elbírja, még külső dokkjaikat is szépen megoldották.
Szerintem igencsak el lett cseszve a játék azzal, hogy a megszokott hajókat átnevezik, vagy más statokkal hozták TC-be. Vagy hagyták volna ki teljesen és terveztek volna saját modelleket saját statokkal, de amiévekig működött, azt nem kell bántani.
Legújabb frusztrációm ezen a téren a "normál" Eclipse. Fogták a néhai Icarus Hauler-t és simán átnevezték.
Egy darabig még bohóckodom ezzel a játékkal, de biztosan visszatérek még a XTM: reunionhoz. Ma 2 óra játékidő alatt 3 szintet fejlődtem az Argonoknál (Fed. Overwatch) ez azt jelenti, hogy cirka másfél hét alatt már az összes fajnál maxra tornászhatod magad. -
Gunslinger #2853 Szerintem egyáltalán nem kibaszás. Az XTM-esek minden új és jó néhány régi cuccból egyben hordozót is csináltak, legnagyobb hülyeség tőlük az M7-esek voltak amikbe dokkolhattak M6-os korvettek. Ugyanmár. A TC-ben az egyedüli M6 amibe dokkolhat vadászgép, az a Hyperion Vanguard. Amellett ott van az új TM osztály olcsó vadászgép hordozgatásra. -
#2852 Baszus, csak most jött össze a repum egy Heavy Centaurra, azonnal vettem egyet, mert XTM-ben ez volt a kedvencem. Hát most nem lesz az: Nem lehet dokkolni rá kis hajót!
Ez egy Qrva nagy kib@szás!!
Arról nem is beszélve, hogy a hajó modelljén most is ott van egy front turret, de megemlítve nincs sehol... -
#2851 Ahha így már megvan! :) -
SaGa Jr #2850 Na ezeket hívták anno az X3 idejében Xenon Invasion feladatoknak. :) -
Gunslinger #2849 Aham, fasza, nekem akkor sincs ott semmi, de tényleg. :-) Viszont ma este volt időm másfél órát játszani és megint sokat tanultam és kiokoskodtam egy új harceljárást. Tökéletesen beváltak a speciális feladatú Eclipseim, majd részletezem, addig még hátra van egy kis teszt. -
#2848 Nagyon durva ez a Terran M1! ( Tokyo ) A hídról kinézve mindkét oldalra teljesen közelről látszanak a turretek. Jól néz ki!
Egyébként az Oort Cloudtól délre lévő négy unknown szektorben egész jó kavicsok vannak ( még Nividium is ) emellett normális zene és fényviszonyok is. :) Szerintem oda nyitok egy kaput és lerakosgatok egy-két bányát oda... Legalább bekerül az ottani kereskedelmi körforgásba egy kis érc is!