X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Nem is értem mért nem lett x4, ennyi újdonsággal simán bevállalhatták volna a nevet.
"there are no more "alpha", "beta" or "gamma" versions of one weapon. A PPC is now a PPC and does not have different models anymore."
<#awink>#awink>
Ami viszont engem izgat:
"You will meet this Split during a great Operation called ‘Final Fury’ against the Kha’ak"......."there also will be a plot with trading, thinking and just a bit fighting, a plot about and with the Goners and a new temple"
Ergo: több sztori is lesz? + a Xenonokon kívül a Khaakal is leszámolunk? <#gonosz1>#gonosz1>
Hell yeah, this will be great! <#vigyor1>#vigyor1>
天使たちは私を見守る
Terranok el fognak kalapálni mindenkit. ohh yeee alig várom. 😄
X universe Home, sweet home
Leszámolás a kahakokkal , xenonokkal ,meg ki tudja még mivel. <#violent>#violent>
天使たちは私を見守る
Elég terjedelmes.
Bár egyenlõre a pcdome-on kívül sehol még csak hírt se olvastam róla, ami nem jó jel.
A nyomdai gép hibája remélhetöleg nem befolyásolja egy video kiadását.<#eplus2>#eplus2>
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
habár már rég az 😄
A Karnaki templom alaprajza, építési fázisai (angol, francia, német, arab nyelv elõny)
Karnaki oszlop egy kõtömbbõl. Mivel a XVII. században egy földrengés miatt összetört az összes, restaurálva lett.
Karnaki félkész obeliszk, kb. 7 méter hosszú gránit tömb.
Hatshepsut obeliszk 29,5 méter magas gránit tömb, de az õt követõ király körbe falaztatta egy 31 méter magas fallal, hogy az emberek ne lássák.
Karnaki oszlopok megint.
Karnaki oszlopok, itt látszik, hogy egy kõtömbbõl van kifaragva az összes.
Királyok völgye, 34. sz. tárna elötti hegymászás. 41 fok
árnyékban.
Hatshepsut templom.
A gizai piramisok kb. 20 km távolságról.
Kheopsz piramisa (a Nagy Piramis) 146,71 méter volt eredetileg, de a csúcs hiányzik, ezért csak 137,18 méter. Dõlészöge 51°51'14" fok körül van, alapterülete 230,37 × 230,37 méter. Becsült térfogata 2.521.000 m3. 2,3 millió db kõtömbbõl épült, amelyeknek átlagsúlya 2,5-3 t. A fal oldalán egy alagút van ahol le lehet menni az egyik kamrába.
Kheopsz neve egyetlen helyen szerepel, a királykamra feletti padlásszerkezet egyik kamrájában van vörös okkerrel a kõre festve
.
Kheopsz piramis kõtömb mérete. A férfi 185 cm magas, a kõtömbök kb. 100-160 cm között váltakoznak. Fentebb kissebb a magasságuk.
Khephrén piramis magassága 143,5 méter alapterülete 215,3 x 215,3 méter. Dõlésszöge 53°10’, egy magas a másikkal a teteje, igaz 3 méterrel magasabb az alap síkja. Mivel meredekebb a dõlésszögege, ezért tûnik nagyobbnak.
Khephrén piramis kõméret, a Teve kb. 2,1 méter magas.
Szfinx, elég kicsi 72,55 m hosszú, 20,22 m magas.
Elég értelmes könyv a piramisokról.
Saga:
igen lehet csigavonalban is, valóban.
mindero:
a maja naptár mely 27xxx évente ismétli önmagát egy komplikált rendszer. Az általuk istennek vélt nép bolygójának idõszámításának és a Föld bolygó idõszámításának közös komplex naptára.
Az egésszel csupán ott a gond, hogy mivel nem tudják mikortól indult a maja naptár, ezért nem is tudják kiszámolni az általa mutatott érdekes események idõpontját.
Ugyanez a probléma az összes naptárral. A gergely naptár is csak kb 1000 éve üzemel, ami elötte volt azt a naptár megalkotása után próbálták vissza becsülni, igy eléggé kérdéses az összes i.sz. 1000 elötti összes dátum és esemény valóság alapja.
ON
A maja naptár nem kifejezetten az armageddon idejét jelöli ki, sokkal inkább egy fordulópontot jelent, ahonnan nincs visszaút.
Ergo ha az emberiség rövid idõn belül nem változtat az életmódján (amire én kevés esélyt látok), akkor menthetetlenül kipusztul pár száz éven belül.
És ebbe lehet valami ha belegondoltok, túl sok minden esik egybe h ez véletlen legyen:
rejtélyes betegségek (allergia, rák), fajok tömeges kipuszutlása, népesség csökkenés/fogyás, régi értékrendek eltûnése, totális káosz és depresszió, pénzügyi válság (nem ez a kis lófing ami most van), elfogyó olajkészletek, növekvõ feszültség kelet-nyugat között stb...
Egy szó mint száz elég nagy esély van erre a 2012-es fordulóponthoz, ahonnan nincs visszatérés.
De addig csak megjelenik a TC és legalább egy jót tudunk játszani <#eplus2>#eplus2>
Nem egy (vagy négy) egyenes rámpában kell gondolkodni, hanem egy csigavonalban a piramis körül. Szép lassan betemetik az egészet vele, ahogy épül, majd amikor kész, lebontják a rámpát. Nagyságrenddel kevesebb (bár így is elég sok) földet kell megmozgatni, mint egy hosszút építgetve...
A hittel kapcsolatos témában pedig ajánlom a ZEITGEIST, THE MOVIE-t. zeitgeist
Természetesen lógó orral mentem hajnalban a szállásomra...mellesleg hithû ateista vagyok <#worship>#worship>, csak gondoltam, hátha lesz valami.
Kids, don\'t try this at home!
A c64 még hülye példa volt valóban mert még nem telt el sok idõ. 😄
Nem azt irtam, hogy UFO-k építették, hanem csak azt, hogy nem úgy építették ahogy gondolják hivatalosan manapság. itt is azt irja, hogy emberek építették csak nem úgy ahogy a mai tudósok elképzelik
BTW, a C64-t még most is elkezelem 😄
ON:
Egyetértek. Inkább ingame mint valami renderelt förmedvény 😄
Azért mert ma már nem értjük meg hogyan készült nem jeletni hogy idegenek építették. Ez olyan hogy amit nem ismerünk még nem értjük, gondolom mivel nem sok minden maradt írásos emlék a piramisokról ezért ezt sem értjük mert már nincs szükség rá. Ez olyan hogy manapság már nem tud kezelni egy ember egy c64et, ha nem lenne könyv mert nem kell.
Remélem érthetõ mire gondoltam.
on:
Burip videó volt az x3ban is más kérdés milyen minõségben. Ha nem tudnak blizzard féle minõséget elérni akkor inkább ingame legyen mert x3-ban rossz volt nézni õket. 😄
OFF:
Volt szerencsém élõben megnézni a Gizai piramisokat (halkan jegyzem meg nem egy nagy szám a környék 😊, de még szakközépben (építõipari) megírt több oldalas okfejtésem megerõsítést nyert, miszerint a manapság elfogadott módszerrel nem lehet piramist építeni 😄
Mit állítanak:
A változat:
Azt, hogy rámpát építettek, és farönkökön felgörgették õket a legfelsõ szintre. A piramis 145 m magas (most már csak 139 m).
Egy mozgássérült feljáró maximum 5 százalékos lehet (kb. 2,25 fok), azért hogy fel tudjuk tolni (vagy önerõbõl felhajtani) a kerekes széket.
Namost ez azt jelenti hogy 50 cm-s emelkedéshez 10 méter hosszú (vizszintesen, nem ferdén) rámpa kell.
Arányosítva 100 méter magassághoz 2000 méteres (vizszintesen) rámpát kell építeni. Ha ennél meredekebb akkor kizárt hogy azt a röpke 1,5 - 2,0 tonna súlyú mész és gránit köveket feltold/húzd egy emelkedõn. egy ilyen rámpa 10 méter széles kell hogy legyen, de inkább 20 méter, hogy megálljon.
Ha veszük a szükséges földmennyiséget egy ilyen rámpához ((2000m x 100 m)/2 x 20 m) = 2.000.000 m3 föld, amit még tömöríteni is kell.
Na most nem egy rámpát építenek, mivel az elsõ 3 méter után fokozatosan építik a rámpát a piramis 4 oldalán egyidõben.
szal ez az egyik kissebb akadály a sok közül.
Ja mégvalami, a legközelebbi gránit lelõhely 200 km-re délre volt a nílus mentén. A piramisok a nílustól 8 km-re vannak légvonalban.
B változat:
oda vezették a nílust és gát és zsilip rendszerek segítségével elárasztották az építkezés egy részét, és a köveket tutajokon/hajókon úsztatták helyükhöz.
Egy bibi van csak, hogy a nílus és a gízai fennsík között a magasság különbség közel 50 méter, amit manapság is elég problémás zsilip rendszerrel áthidalni, nem még akkoriban.
ON
Remélem nem késik a TC, mert lassan elszánom magam arra, hogy megvegyem 😄
A screenshot.
Állítólag ez egy Teladi Adler MK III., (németül). És így néz ki ha benne ülsz.
Most már tény, hogy minden lemezen több nyelv lesz megtalálható, és telepítéskor választhatod ki melyikkel akarod játszani, de azt is hogy a videókat is feltelepíted a gépedre vagy a DVD-rõl játsza le a program. (Ha így külön vannak a videók talán nem csak in-game bejátszásokat láthatunk a játékban, azok úgyis csak beszaggattak, vagy képregényként nézhettük õket, pl: a végén a csatát Heretics End-ben.)
Nyelv-választás telepítéskor.
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
天使たちは私を見守る
Remélem (biztos) okosabb leszek töle.
Egyben biztos vagyok az egyetemes matematikában nem lehet csalni.
vagy nem, és akkor várnunk kell 2900-ig <#whatever>#whatever>
Egy biztos, hogy vennem kell egy távcsövet és akkor megnézhetem énis magamnak jól (már ha a föld e részérõl látható 😊
Összeesküvés elmélet van benne (szerintem is létezik, bár én csak fantáziálok róla), és kézzel fogható tények amiket csak megfelelöen kell "értelmezni", akkor megismerhetjük az igazságot (ami speciel nem odaát van, hanem itt az orrunk elött).
Az állítások szerint már jövöre vizuálisan is megfigyelhetjük.
abban nem hogy világ vége lesz, sõt abban sem hogy 2012-ben lesz valami.
De ha figyelmesen elolvasod azt az oldalt amit belinkeltem, akkor lehet elkezdesz te is azon gondolkodni, hogy nem biztos hogy az amit official tanítottak/tanítanak/mondanak az úgy is van.
Nem állítom, hogy úgy van ahogy a link alatti oldal szerzõje leírja, de az biztos, hogy amit ma hivatalosan "tanítanak" nekünk az nem a valóság.
天使たちは私を見守る
天使たちは私を見守る
天使たちは私を見守る
Igaz össze engedték pár +30%-l drágább monitorral, igy csoda hogy azokat nem érte utól? 😊
Full grafikán én semmi hibát nem láttam, még a színei is megfelelõek nekem, nem húz után, nem csíkosodik, stb.
Persze lehet, hogy az én szemem már ennyire tönkrement, nem tudom, pedig csak nagyon enyhe szemüveget hordok.
Mentségemre azért vettem ekkorát, mert régi monitorom felett eljárt az idõ, és tévét is vennem kellett így kettõt ütök egy csapásra (monitor+tv-tuner).