12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • NONPLUSZULTRA
    Nos ennyit az unmodified game-ról. Felraktam a Deactivate Mission Guidance scriptet, és annyira megtetszett, hogy már nincs mentésem az azt megelőző állapotról (lévén nem használtam fontos mentéseket, csak az alap utolsó hármat). Későn vettem észre, hogy "modified" vagyok.
    Ezgázegázezgázezgázezgázezgázezgázezgázezgázezgázezgáz
  • Lockheed
    Uhh bementem az előbb a Terran fiúkhoz kicsit balhézni jópár FLAK ágyús fregattal a célból, hogy elfogjak egy Skirnirt. Találtam egyet amely rengeteg vadásszal és jópár M6al körülvette magát. Miközben a FLAKos hajók elkezdték ledarálni a kicsiket egy jópár pilóta kiugrált a hajóból! :))) Megszereztem a Valkyre kivételével az összes kishajójukat! :) (Mjollnir M4, Thor M3, Fenrir M3)
    Ennek nagyon örülök mert szerintem a Thor nagyon jó kis hajó! :) Jobban örültem ezeknek, mint a Skirnirnek mert persze végül meglett az is. Csak egyszer lenne HQ-m! :) Már gyártanám is őket...
  • Lockheed
    Értem. Arra lennék kíváncsi, hogy nincs-e valamilyen adatbázis file vagy valami ahol meg van adva, hogy itt ennek kell szólnia...

Egyébként egyetértek az EVE zenék NAGGGYON jók! :) Első dolgom volt kimásolni őket a kliens mappájából! :)
  • Vitez77
    Tudtommal elég csak átnevezni őket, és kész. pl. 00016-ot átnevezed 00076-ra, 00076-ot meg 00016-ra. Legalábbis X3:R-ben bejött egyeseknek. Aztán hogy kívülről lehet-e bevinni zenét, azt nem tudom. Talán majd megpróbálom, hátha belemegy 1-2 EVE zene (tényleg: miért nincs EVE mod?)
  • r4pt0r
    Én is azt mondtam kicsit rosszabb csak akkor is furcsa a hiper szuper járgányra nem megy fel a jó cucc. :D
  • Gunslinger
    Bőven elég a "szarabb" is. Jó pár Xenon K-t leirtottam már velük, elég jó sebzésük van és gyorsan is tüzelnek, a hatótávolságuk ugyanannyi mint a nem prototípusoknak. EMP Cannon a vadászgépek fegyvere, M6-ra és annál nagyobbra vétek rakni.
  • Spazz Maticus
    Külgyél már nekem 24 db-ot lécci.
    Most épp a Grand Exchange-ben parkolok a Shipyardon.Kifizetem.
  • Lockheed
    Hmm most vettem észre, hogy nálam a PSP folyamatosan újratermelődik az Earth szektorban. Ma már harmadszorra veszem meg az ottlévő 2db-ot. Be is raktam ide egy naaagy TS-t.

KÉP.
  • Lockheed
    Az én személyes kedvenc M6om a az ATF Vidar és a Hyperion Vanguard. :) Az OTAS-t nem ismerem de a hajóik általában kiemelkedőek szóval az szintén jó lehet szerintem.
  • r4pt0r
    Nem erre gondoltam hanem pl arra hogy egy:
    - Experimental Electro-Magnetic Plasma Cannon
    rosszabb mint egy
    - Electro-Magnetic Plasma Cannon

- Prototype Matter/Anti-Matter Launcher
    szintén rosszabb mint egy
    - Matter/Anti-Matter Launcher

És csak a szarabbak mennek fel a jobb M6os hajóra, ki érti ezt. :D
  • Lockheed
    Nem tudja valaki, hogy miként lehet variálni a zenékkel? Mármint arra lennék kíváncsi, hogyan lehet megváltoztatni a szektorokhoz rendelt zenét. Tud erről valaki valamit ?
  • Lockheed
    Nekem az a fegyver nem nagyon tetszik... Nekem az EMP jobban bejön ezért nem is nagyon használom azt a hajót. Bár nem is nagyon ülök M6-ban. Vagy kisebb vagy nagyobb.
  • r4pt0r
    Viszont az 360-al száguldozó Terran M6osra csak a szarabb fegyverek menne rá. Mert a prototype meg az a másik az rosszabb mint a sima fegyver mondjuk nem kell komoly dolgokra gondolni csak pár százzal kevesebbet sebez.
  • r4pt0r
    Az én Terran M3asommal a Xenon Pk nem tudnak kezdeni semmi. Még ha több van akkor sem. :D
  • Spazz Maticus
    Jól nyomod.
    Nekem bejött a kiugrálós mód, mert csak addig maradok, mig a pajzsom max-nem lesz, aztán
    irány vissza harcolni. Az elején nekem is volt, hogy nagy arccal, meg egy Eclipse-sel bevállaltam
    egy Hard Patrolt, aztán nem bírtam megcsinálni, mission end, a Treasure Chest meg tele Xenon P-vel... Az első m6-ost ott kellett felavatni.
    Capitalok ellen ugyanezt használom( hátramenet, rudder, irányváltás, kigyorsítás). Úgy látszik külön-külön is feltaláltuk a spanyolviaszt.
  • BaLeeX
    Igazából tényleg gyengén irányítja a gép a Xenon capitalokat. Az én módszerem, hogy elindulok felé majd mielőtt lőtávba érek hátramenetbe kapcsolok (nem mintha elvileg számítana mivel a Xenonok lőtávja is van akkora, mint az enyém gyakorlatilag viszont számít mert csak akkor kezdenek lövöldözni ha közelebb érnek) megnyomom az F3at és nézem ahogy csapódnak be a lövedékek aztán közelről látom azt is amikor a gép elkezd lőni. Ilyenkor egy hirtelen kigyorsítás :D (TAB) majd tengely körül forgás (Joystick rulz) meg kis irányváltás és így spirálba ki lehet kerülni a lövedékeket ez legtöbb esetben elég arra, hogy alig veszíts valamennyi pajzsot de a K vagy J elpusztuljon.
    Ha meg gyárat lő akkor sokszor sérülés nélkül leszedheted.

Én másik szektorba nem szoktam ugrálni mert ilyenkor sokszor megszakítja nálam a patrolt (ha sokáig nem lősz az ellenségre akkor kiírja, hogy patrol vége aztán takaríthatod ki a szektort ingyen ha akarsz még benne bármit csinálni a 30+ Xenon Ptől. :D
    Ha lecsökken a pajzsom kinézem az adott szektornak egy olyan kapuját, ahol kevesebb az ellenség és oda átugrok. Mire újra lőtávba érek simán töltődik 20-30%ot a pajzs és közben tűz alatt tartom a kis hajókat meg ők is engem így nem szakítja meg a patrolt a gép.

Mai rekordom 150+ milla.

Már simán megvan a pénz egy M2-re fegyvereket is vettem de emiatt a hülye Goner plot miatt ebből ma már nem lesz semmi. Terranoknál nekem sincs PSP gyár, van 1db PSP az unknown szektorban az egyik Military outposton meg talán a Hold bázison de ebből nem lehet felszerelni egy hajót meg rangom sincs hogy megvegyem a PSP-t szóval Boreas lesz az első M2esem majd.

Aki végzett a Goner plottal az írja már le nekem mielőtt agyvérzést kapok, hogy ennek a részének amikor minden szektorban egymásután más szopatást találnak ki neked ennek mikor lesz vége? Ha egyet elcseszel és mission failedet ír akkor ugye folytatódik az egész mert egymásután dobálja a lehetetlen küldetéseket. Pl. védj meg egy hajót ha egyszerre indulsz akkor is mielőtt betöltené az ellenségeket már lelőtték, meg mikor még van csomó kalóz a szektorban bedob egy másik küldetést de később ugyanoda mehetsz vissza csak éppen már 2x annyi kalóz fog támadni mert még a régiek is ott vannak. Meg hasonló nyalánkságok.
  • tomonor
    go america...
  • Spazz Maticus
    Nemodoljámá!!!
    Legalább ketten maradjunk.
    Éljen a jogtiszta bug!!!
  • Spazz Maticus
    Hát mondjuk a szerintem a Terranoknál az M1-2- vásárláson kívül semmit nem veszítek, mer'
    egyébként dögunalmasak.Még kereskedni se lehet náluk. Akkor marad a Boreas.A többi
    szektor nekem is normális, Aldrin-i szuperhajók nélkül meg majd csak kibírom valahogy...
  • NONPLUSZULTRA
    No elértem az Argon Hero of Federation rangot egy szál talált Eclipse-el, és egy darab talált Adv. Perseussal. Nincs semmilyen csít a játékomban és nem kezdtem elgyetlen plotot sem Van pár hajóm még, de kizárólag ezeket használtam magukban, lekapcsolt turretekkel ( a stationvédő küldik miatt). A Sabre-t ezért nem is tudtam felszerelni, csak leparkoltam. Mindössze 2-3 alkalommal tudok játszani hetente, és csak pár napja gyúrtam rá a repunövelésre.
    Az, hogy pusztán 1 M3-as hajóval a seggem alatt tudtam feltornászni magam, egyszerűen nevetségessé teszi a játékot. Nem tudom komolyan venni. Modokat akarok.
  • Lockheed
    Nálam is csak az a 2 PSP gyár van amit mutattam... Nem tudom, h többnek lenni kellene -e de ennyi van ebből kell gazdálkodni. De egy azért tényleg durva.
  • Spazz Maticus
    Egyébként hogy eltereljem a figyelmemet: Balee jól mondja, Very Hard Patrolt 1db Deimos-szal
    szoktam megcsinálni. Kiugrok kicsit töltődni ha nagyon gyík mán' a pajzsom, aztán vissza.
  • Spazz Maticus
    3 mentést használok, + egyet a Terran Plot kezdés előtt, csak arra meg egy csata hevében rámentettem....
    Ennyire már vagyok régi motoros, csak hát elqrtam na.
  • Gunslinger
    Sztem pedig kezd újra. Így már nem tudsz teljes értékű játékot játszani, továbbá ajánlatos több mentést használni és mindig mást felül írni. Fogadjunk 1-2 mentést használsz. Nekem már van 3 fix mentésem amit sosem fogok többet felülírni, különböző plotok különböző szakaszaiból vannak és 5 különböző mentést használok felváltva.
  • Gunslinger
    Bug detto. Nekem pl. Saturn 3-ban nincs PSP gyár, de megnéztem neten, elvileg tt minimum 5 állomásnak kéne lennie, nálam pedig csak egy van, és több Terran szektorból hiányzik nálam több űrállomás, általában fele annyi van, mint kéne. Durva. A többi nem Terran szektor többnyire okés.
  • Spazz Maticus
    Hurrá!!! Soha nem látom az Aldrin-t !!!
    Nem veszek egy darab Springblossomot se!!!
    Bzmeg.

Újra nem kezdem az biztos. Túlságosan szeretem a mentéseimet. Sok mindent végigcsináltam már.
    Akkor hát Argon Rulez. Ezért kiirtom a Terranokat.
  • Gunslinger
    Meg mondjuk akár egy Fifa vagy NFS részt is több példányban adtak el, mint az egész X szériát összesen.
  • Spazz Maticus
    Na olyan mentésem már nincs, de azért kösz.
    Egyébként télleg' atdtam el hajót a küldetés vége előtt pont....
    És a PSP-hiánya az mi lehet?
  • tomonor
    talán azért mert egy ilyen játékhoz akkora méretű munka kéne, nagy odafigyeléssel és nagy csapattal... szal szerintem csak jópénzért.

NFS vagy ilyen stílusú játékokat azért fordítanak le gyorsan ugyanis nem tartalmaz nagy munkát hogy lefordítsák azt. Ám például a Witcher fordítása nagyobb munka volt, pénzért. Ez így működik szerintem.
  • r4pt0r
    A kiadók azt fordítják le amit vesznek. Ráadásul az NFS, FIFA az eanak saját terméke amit ők fordíttatnak. De pl. le lett fordítva a Fallout 3 is mert az is siker gyanús. Egy ilyen réteg játékot ráadásul amiben rengeteg szöveg van nem fognak.
  • Witcher
    Sziasztok!Lesz hozzá valaha magyarosítás,mert egyébként iszonyat jó a játék!A kiadók minden értelmetlen szart lefordítanak (pl.: need for speed,fifa stb.) csak pont az ilyen játékokat nem!
  • BEAST #2976
    Meg mindig nincs meg a jatek, szoval vegyuk ugy hogy el is felejtettem :D
  • Gunslinger
    Csak a harci ranghoz van köze, hogy milyen patrol küldit kap a játékos.
  • Lockheed
    Én amikr még csak M7eim voltak az ilyeneket úgy csináltam, hogy mikor lemerültek nagyon a pajzsaim akkor egyik Pantherből átültem a másikba ami a szomszéd szektor ide nyíló kapuja mellett állt. Általában 2 Pantherrel csináltam. A z a baj, hogy az AI nagyon gyérül irányítja a hajókat és gyorsan elkopik egy ilyen hajóról a pajzs az M2-kel szemben. Nemigazán strafel. Ezért ez volt a taktikám, míg nem volt M2-őm. Osaka-t mindenkinek ajánlom! :)
  • BaLeeX
    Ez a Goner plot kikészít. A Final fury kisérgetős küldijét inkább hanyagoltam is hátha a patch javít rajta valamit mert már tucatszor próbáltam és esélytelen, de most olyan küldiket kapok a Goner plotban, hogy védjek meg mondjuk egy Goner Mercury szállítóhajót amit támad kb 5-6 Pirate M6, 4-5 M3 meg 3-4 M4 de amint belépsz a szektorba az M4ek már ott vannak és lövik a fegyvertelen hajót a többiek meg félúton.
    Ha az M6okkal nem foglalkozol akkor is mire odaérsz jó esetben csak a pajzsát lövik le rossz esetben már a hajót is.

A másik meg, hogy kezdem azt hinni, hogy a gép nem feltétlenül nézi a patroloknál milyen hajód van, hanem csak a rangodat mert ma csináltam egy Hard patrolt ami kb 1.5 óráig tartott, ezalatt lelőttem vagy 7-8J-t meg 10-12K-t meg rengeteg P-t és L-et. Egy darab Pantherrel. Nincs M2es hajóm még, a rangom Crusader.
    Persze nagyban hozzájárult, hogy amikor ezek a Capitalok nekiállnak lőni egy állomást akkor veled nem foglalkoznak vagy max 2-3 ágyúból lőnek vissza, vagy szimplán nem is lőnek.
  • Gunslinger
    Ha jól emlékszem ezután a küldi után jön az Aldrinos rész. Lehet, hogy bizony csúnya buggal találkoztál, azt tudom tanácsolni, hogy ha van rá módod, akkor menj vissza egy olyan lementésre, ami a split tudós leszállítása előtt mentettél és kezd onnan újra. Nem ritkák az ilyen plot bugok ahogy olvastam sok helyen, szerencsére nekem egy sem volt, de többnyire újrajátszással meg szoktak oldódni. Olvastam olyat is ego fórumon, hogy az ilyen bugok akkor szoktak leggyakrabban keletkezni, mikor a játékos egy plot küldetés során változtat a tulajdonaik összetételén, pl. mikor miután megkezdte a küldetést eladott pár hajót és a program ezt néha rosszul kezelte le. Pont ezért csak a Terran plot befejezése után adtam el űrhajót, addig kibírtam.
  • Spazz Maticus
    Üdv mindenkinek!!!

A problémám a következő: Argon Humble Merchant-ként kezdtem, és kb. egy hete nekiálltam
    a Terran főküldetésnek. Minden jó volt egészen addig, míg a Split tudóst le nem szállítottam a
    Holdon a Military base-re(Nem tom' hanyadik feladat, nem számoltam, :Split TL scan, aztán Unknown sec. a Zyarth's Dominion mellett stb...)asszonták tenkjú, és azóta a Terranok egy rohadt kukkot se szólnak hozzám. Kínomba' már felvittem a rangom maxra náluk, meg bejártam az összes szektorukat, de semmi. A másik meg: Nem tudok M1-M2-est venni ná-
    luk, mer nem lehet kapni egy fél darab Point Singularity Projektort sem sehol. Életemben
    először már megnéztem a neten is a térképet, asszongya hogy két gyár: Moon, + Saturn 3, de
    nekem egy darab sincsen. Az ATF-nél a Lunar Acces rangom miatt nem kapok az Orbital DS- eken, gondolom be kéne' jutnom a Földre, csak nem tudok.
    Már van egy csomó hajóm, gyáram+komplexumom, +bejártam már az egész térképet, szarul
    esne ha pont a Földre nem tudnék bejutni.Meg 1-2 Osaka+Tokyo is jól jönne.
    Nem tudom játszik e még valaki Argon Humble Merch.-ként, ez most bug, vagy valamit nem csináltam meg? Az összes feladatot kb. 10-15 perc múlva megkaptam, de most kb. 1-hete kuss van.
    Aki erre tud valamit az szóljon. Előre is kösz.
  • Lokids
    Vagy hol lehet még Jumpdrive-t venni?
    Mert akkor jól elleszek én a HQ nélkül is...
  • r4pt0r
    Mentés reload. :D
  • Lokids
    Ellátogattam a Home of Light-ba. Elválalltam egy xenonos patrolt.
    A szektorbe meghagyták a Trading stationt, a marine traning barrakot és egy Crystal Fab-ot.
    Terracorp HQ-t valaha visszaépíti oda az AI???