12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Lockheed
    Van a downloadsban egy rakás új drone script!
  • tomonor
    Fan fiction
  • Gunslinger
    A 101-es és 472-es Xenon szektort ki lehet teljesen pucolni, de egy idő után visszatérnek, a shipyard is visszaépül. A többi xenon szektorban folyamatos a respawn kivéve, ha mind a három xenon shipyardot kilövöd. Amúgy érdekes, mert anno kinyírtam a 101-es és 472-es shipyardot és onnantól a core rendszerükből tömött sorokban jöttek a Q-k meg J-k, néha K-k is. Két Tyr-el és két Boreassal alig bírtam magam tartani, olyan sűrűn jöttek, egy Deimosom és egy Agamemnonom is folyamatosan vadászelhárításon voltak tele PSG-vel és alig győzték az iramot, tehát ha csak egy xenon shipyard marad, akkor iszonyú mértékben nyomják a terület visszaszerző inváziót. Volt, hogy Grand Exchange-ben egyszerre 8 Q+aprólék volt, fele a 101-be a másik fele a 472-be tartott, aztán apránként onnan nyomtam vissza őket az 598-ba, amit nem lehet csak 5-10 percekre kipucolni. Beugrottam egy Tyr-el a Core-ba, ott kilőttem az uccsó shipyardot, közben meg a fél xenon flotta engem üldözött, a 12 GJ pajzs épp hogy kitartott és a core és az 598 közti rendszerbe a Skirniremmel egyenként levadásztam az áthaladó Xenon inváziós nagy hajókat. Ezzel tököltem két napon keresztül, egy percem nem volt a játékban mást csinálni, szal tényleg senki ne kekeckedjen a xenonokkal a hátországukban, mert iszonyú flottát spawnol be az AI. Kb. 40db Q-t és olyan 7-8 J-t és K-t ki kellett lőnöm mire visszaállt az egyensúly. Ja, és mindez a köcsög Teladiak miatt volt, mert betámadták a xenon 101-et, én meg velük tartottam utána meg basztak segíteni, Grand Exchange-et is én védtem meg helyettük. Egy nagy láncreakció volt az egész. A Teladiak kilőtték a xenon 101-es shipyardot miután benyomultam velük aztán a 472-ből az Argonokon keresztül mentek a 101-be, így ott is ki kellett lőni a shipyardot aztán meg a Core-ból jöttek a Teladiakon keresztül és Menelaus Paradise környékén meg a Boronokon keresztül, de azt a Boronok többnyire elintézték, néha besegítettem egy Osakaval meg egy Pantherrel.
  • tomonor
    Utasi Árpi vírus ápdéjt miatt ugranak ki
  • crossy104
    Sziasztok! Válaszolna valaki #5275 kérdésre? Előre is köszönöm!
  • Vitez77
    Amúgy nekem meg 5 #deca m3, 1 m4 és pár Xenon hajó. Nem az szokott lenni a kérdés, hogy el lehet-e foglalni, hanem hogy miért. De inkább nem részletezem, mert még a végén én bontom ki az újabb eszmecserét
  • Vitez77
    Igen, mert mindig felmerül ez a kérdés, s ebből jön, hogy ez hiba-e vagy sem, milyenek a Xenonok stb stb, és oda lyukadunk ki, hogy az X mindenkinek olyan, amilyennek elképzeli, s ez ezért szép.
    A "vitatéma" idézőjelben van ;)
  • bgabor
    Vitatéma? Hogy el lehet e foglalni a Xenon hajókat? Hát a jelek szerint el, mert két Xenon L áll a Boa Carrierem hangárjában.
  • Vitez77
    Ősi "vita"téma, ne kezdjük el megint
  • bgabor
    Amúgy Repair Lasert honnan lehet venni? Nem találtam sehol pedig lenne több hajóm is amire szereni lehetne.
  • bgabor
    Mostmár nem téma, a Thresherrel és a PPC - Ion Cannon kombóval kilövöm mielőtt lőtávolságba érne.

Ma reggel poénból megpróbáltam kipucolni az egyik Xenon szektort, lenyomtam 7 Q-t a FAA ütegek meg elintézték a kissebbeket, plusz megsemmisíttettem a Xenon shipjardot is.
    Közben realizáltam hogy a szektort nem lehet kipucolni, mert respawnolnak a Xenon hajók.

Korábban egy Argon szektort támadtak a xenonok, ahonnan elüldöztem őket (gyakorlatilag annyi volt hogy a Thresherrel berepültem a Xenon-vadászokból álló felhőbe, a FAA ütegek meg elintézték a többit), és utána csodálkozva vettem észre, hogy ott maradt két ÜRES xenon L. El is foglaltam őket, úgyhogy most ismeretlen okból van két xenon nehézvadászom.
    Amúgy ez bug lehet, nem? Úgy tudtam Xenon hajókat nem lehet elfoglalni, mert nem ugrik ki a pilóta belőlük.
  • L1ght
    A Q-nak a hátán van a holtpontja, ahonnan könnyen meg lehet ölni m3/4-el (4-el elég nehéz........). De gondolom jókor szólok XD
  • crossy104
    Köszi! Az, hogy a hajón a Piracy menü szürke az mitől van?
  • Gunslinger
    Baromság, játék a szavakkal. Ahány sci-fi annyiféle magyarázat.
  • Gunslinger
    Meg Yaki M1-et amúgy is necces foglalni, én ugyan nem próbáltam, de sikerről eddig még nem hallottam, kvázi ATF M1 szint.
  • Gunslinger
    Túl képzetlenek, nem tudják átvágni a burkolatot. Két meg három csillagos marine lópikula, M1, M2 osztályhoz minimum 4, de inkább 5 csillagos (átlagban) marine kell, legalább 10-12 fölötti tréning után. Három kiképzés az semmi, az kb. egy csillagot ad egyetlen egy képességhez, nem oszt nem szoroz egy ekkora hajónál.
  • crossy104
    A pajzsot folyamatosan lőttem, lent volt, a sebessége meg nulla volt.
  • crossy104
    Sziasztok! A frofi hajófoglalóktól szeretnék kérni segitséget. Vettem egy Minotaurt, felszereltem,plusz 4db boarding pod.Vettem 19 marine-t.Van köztük 2,ill. 3 csillagos is.Kb.3kiképzésen estek át eddig.Gondoltam megpróbálok elfoglalni egy Yaki anyahajót.Találtam is mindjárt kettő célpontot, sok giga pajzs helyett csak 800 mega volt mindegyiken.Szépen leszedtem az egyik pajzsát, átültem a Minotaurba, kilőttem a boardokat, de az emberek nem csinálnak semmit csak lebegnek a hajó körül.Mit rontottam el? Előre is köszönöm!
  • r4pt0r
    Nem is kell olyan sokat, kicsivel többet mint 1 hónap. :P
  • jozzy
    köszi.Megpróbáltam de kifagyott.Reméltem valami script probléma lesz,hát akkor várok egy kicsit.
  • Vitez77
    Még nem. Majd csak az Aldrin missions kieggel lesz elérhető ez az új "szolgáltatás". Ha most próbálkozol vele, akkor
    a.) nem sikerül
    b.) összeomlik a játék
  • mindero
    Mondjuk neked E-cellre van szükséged, és 16-ért akarsz vásárolni. Mutatja a gép h milyen hatótávolságban van legközelebb annyiért energia. Minél magasabbra állítod az árat, annál közelebbről tudsz. Nyilván ezzel az előállítási költséged meg nőni fog. Tehát minél olcsóbban kell venni.

Eladáskor meg pont fordítva van. Minél alacsonyabbra állítod az eladást annál nagyobb valószínűséggel tudod eladni közelebb. Persze lehet h veszteségesen adod el, ekkor csökken a gyár pénze.

Ami mindezt még befolyásolja az a jumprange. Pl.: 12-ért energia csak 20 ugrásnyira van, de neked 10-re van állítva a jumprange. Akkor nem fog csinálni semmit.

Egyszóval jól kell belőni az árakat és akkor nem lesz veszteséges. Minél kevesebb nyersanyagot kell szállítsál annál jobban fogsz járni.
  • jozzy
    Sziasztok!Egy kérdésem lenne .Felraktam a ATF shipyard script-et ,az itt vásárolt gyárakból lehet complexet csinálni a hagyományos módon (complex kittel összekötni)?
  • tomonor
    Nem egyértelmú? >.< Ha növeled a termék árát akkor csak azon belüli ugrási rádiusz körzetből tudja elhozni az árucikkeket. Ha túl kicsire állítod, akkor nem tud olyan olcsón találni azon a körzeten belül. (logika...) Szal a minimumra vagy középpontba állítsd be.
  • bgabor
    Na igen, csakhogy önmagában a jumpsot nem tudom állítani. Abban a mezőben van kijelezve, ahol a termék eladási árát változtathatom. Ha növelem az eladási árat, nő a jumpk száma, ha bizonyos szint alá viszem akkor nulla lesz, és nem hoz pénzt a complex. Ezért nem értem a dolgot.
  • tomonor
    A jumps-al azt állíthatod be hogy az állomás kereskedő hajói mennyire messze kóboroljanak el a rendszertől, amelyben a bázis/homebase van. Szal ha argon prime-ba van a bázis, és 2-esre állítod a jumps-ot akkor max ore beltig vagy power circle-ig megy el.
  • tomonor
    kis helyesbítés: hiperhajtómű nincs a játékban, csak jumpdrive. A kettő nem ugyanaz, ugyanis a jumpdrive a hajó körül nyit egy féregjáratot, míg a hiperhajtómű előbb a hipermezőbe ugrik aztán fénysebesség (ha jól tudom)
  • tomonor
    hmm nos 256 meg 3 giga között azért van különbség, ám így, pl már 1 giga felett már sztem én se érzékelnék változást... Speckó nekem gyárilag van rajta 1,7 giga, ám a procim nem használja ki teljesen a vidi karit (gyengébbecske a gpu-hoz képest), szal most egy erősebb procira gyűjtök meg +2 giga ramra.

Apropó kicsit off, ám mégiscsak megkérdem: Vista x32 kihasználja a 4 giga ramot, vagy az is csak 64-bites verziótól érzékeli, mint az XP?
  • bgabor
    Na megszereztem a Boron Threshert. Nagyon jó cucc. Fel is szereltem minden jóval, PPCk-el meg Ion Cannonokkal, oldalra meg FAA-kat raktam.

Végre valahára lett egy hajóm, amivel megsemmisíthettem a gyűlölt Xenon Q-t, ami ellen egész eddig hiába hadakoztam. Most már nem. Könnyedén megsemmisítettem.

Amúgy bárki bármit is mond, nagy pénzeket nem stationokkal lehet keresni, hanem bányászattal. Én perpetual sinben bányászom az nvidiumot. Három hiperhajtóműves TS hajóval gyűjtetem az előzőleg gondosan apró sziklákká szétlőtt nvidiumot. Majd ha mindhárom megtelik, visszaugornak Omicron Liarybe és megtöltök velük egy kibővített rakterű Mercury Superfreightert, amit utána eladok a Shipyardban. Utána kezdődhet az egész előről.
    Legutóbb 23 milló pénzt szereztem egy ilyen akcióval. Szóval szerintem egyértelműen ez jövedelmez a legjobban.

Hiába üzemeltem be már napokkal ezelőtt Duke's domainben a 4 db teladianium L gyárból álló komplexemet, nagyon lassan hozza a pénzt, és néha érthetetlen okokból pénzt is vesztek vele. Volt már hogy 800.000-ről 400.000-re csökkent az ott lévő pénz. Miközben 4 TS hajó adja el a teladiumot és látja el EC-vel. Nem értem.

Azt se értem, hogy az 'adjust station parameters' menüben az árú eladási árának beállítása mellett mi az a jumps rész. Csak azt vettem észre, hogy ha a jumps nullán van, nem hoz pénzt a complex. Viszont a jumps számát csak az eladási ár folyamatos növelésével tudom növelni, egyébként egy idő után újra nulla lesz.
    Szóval mit csinálok rosszul, miért nem dőlnek a milliók?
  • NONPLUSZULTRA
    Ahhoz képest nem egy nagy eredmény az 56,5-ös átlag. A proci tünik a gyenge láncszemnek. Persze most már hiába okoskodok: én 50-ig jutottam egy 640MB-os videókarival, igaz elfüstölt a procim meg az alaplapom a tekergetéstől....ezért nem vagyok itt valami aktív mostanában. PC-szünet van nálam, mondjuk nem is bánom mert túl sokat ültem előtte.Pillanatnyilag 1 laptopom van, arra még viccből sem telepítem kedvenc játékunkat.
  • Atreus
    Sztem van mert az újabb játékokhoz kelleni fog. Sima X3 sokkal jobban megy mint a 256-os 8600gts-emmel. Még úgy is hogy a felbontását feljebb raktam. Én úgy tom hogy a nagyobb felbontál több ramot igényel. De javítsatok ki ha tévedek.
  • mindero
    A mai napom elég eredményes volt: 2 Carrack meg egy Brigandine.
    Kezd beindulni az elfogósdi.

De Xenonokat még nem tudok sajna.
  • mindero
    De van valami értelme?

Én úgy halottam h még az 1Gb-t se használja ki semmi.

Mondjuk papíron nagyon jól mutat
  • Atreus
    Hát 50k volt a 9800gtx+ 1GB videokártya 40k meg a 2ghz-es ddr3 ram. Fogtam a ramot és hozzáforrasztottam a videokártya ramokra. Pikk pakk kész lett az új videokarim...
  • tomonor
    honnan szerváltad és mennyiért? :O
  • crossy104
    Jesszus! Bocsánat! Ilyen kártyához csak gratulálni tudok!
  • Atreus
    Nem olvastad el elég figyelmesen!

"Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9800 GTX [3056 MB]"
  • crossy104
    Nem rossz!!! De azért olvass vissza, és nézd meg a régi eredményeket is!
  • Atreus
    Nektek tuti nincs ilyen videokártyátok

--------------------------
    X3 - Terran Conflict
    --------------------------
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080425-1930)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9800 GTX [3056 MB] Driver: 7.15.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
    Usable System Memory: 6142 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1680 x 1050 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: NONE

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 31.7 average fps 9.0 minimum fps 71.0 maximum fps
    Scene "Fight" 67.7 average fps 25.0 minimum fps 152.0 maximum fps
    Scene "Build" 86.4 average fps 50.0 minimum fps 124.0 maximum fps
    Scene "Think" 40.1 average fps 22.0 minimum fps 68.0 maximum fps

Overall average framerate: 56.5 fps
  • bgabor
    Értem. A claimolással kapcsolatban érdekelne, hogy mikor kezdenek majd el kiugrálni a hajóikból az emberkék hogy claimolhasam a hajóikat. Master Chief fokozatú a harci rangom, mégsem ugrott ki még soha M4 hajónál nagyobból pilóta nálam.