X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A 64 bites Windows XP x64 is látja a 4 GB RAM-ot, ha ragaszkodsz az XP-hez. Én majdnem három évig használtam olyat, kedvenc op rendszerem volt.

NONPLUSZULTRA
Köszi. Teljesen egyforma ramok voltak, bár "csak" Kingmax, nem valami márkás tuningholmi. Talán ha párbaválogatott szettet vettem volna már gatyám se lenne.
Az érdekes, hogy nem csak a TC-t befolyásolta a ritkítás, hanem a 3DMark is ezer ponttal többet adott (9600) - tehát általános javulást eredményezett.
Lehet felesleges XP-hez a 4 GB RAM, Vistára meg nem akarok váltani.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Vitez77
Kicsit hülye kérdés: nem arra gondolsz, amikor mutatja a féregjáratba a hajót? Mert akkor ugye van egy kis fütyülés. <#confused>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Való igaz, hogy tetszik de tényleg nagyon cheater. Egyébként ami most nagyon bejön az a 3-4 fregatt egy wingbe szervezése és úgy hadakozni! 😊 Borzalmas milyen jóféle csatákat lehet így nyomni! Én a Deimos, Aegir, Cerberus, Yokohama és néha egy Pantherrel fölszerelt Groupban járok hadakozni! Kicsit szórakoztam az unfocussed Jumpdrive-al is amit nemtudom mikor kaptam és hol de fõleg miért és találtam 7db Plasma Beam Cannont ami fölmegy a Cerberusra. 😊 Elég jó kis cucc bár a Flak jobb csak ez messzebbre lõ és nagyon jól néz ki! Sokkal jobb így harcolni ( legalábbis nekem nagyon bejön) , mint nagy lomha hajókkal. Mindegyiken fönn van a MARS és így a 4-5 fregattal olyan látványos csatákat lehet vívni amilyet a Nexus óta nem láttam nagyon jól néz ki! 😊

Akkor a mod miatt van az a hang ami már rájöttem nem a Jumpdrive hangja, mert kapun keresztül menve is hallatszik, de nagyon jó!!! 😊 Meg vannak új kis szolid kattanások amikor az universe mapot vagy a menüket böngészem ami sokkal jobb, mint az eredeti de lehet ez a patch miatt van már nem derül ki számomra! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Nekem nem sípol, se nem fütyül.

Jaj, de a ratyi duma, hogy csak tesztelni 😄 Mostantól ki sem fogsz szállni abból a hajóból 😄

Vitez77
LÁL mondtam, hogy faja lesz <#hawaii>
Az új hajó meg tényleg marha jól néz ki. Ilyeneket kellett volna beletenni 1-2 "nem olyan jóra sikeredett" helyett.

Gyárakat még mindig várom azoktól, akik már építettek.<#zavart1>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Nem ismerem a benchmarkot, így nem tudom, hogy a scene-k mit is csinálnak pontosan, de a Build és a Think az, ami nagyon csúnyán eltér...

Ha nem teljesen egyformák a RAM-jaid (idõzítési szempontból), akkor a lassabbal fog minden mûködni. Tegyél ellenpróbát és tedd be a másik 2 gigát egy teszt erejéig.

Egyébként a TC sem használ több RAM-ot, mint 2 GB azaz, ha a boot.ini-ben benne van a /3GB opció, szedd ki nyugodtan.

Lockheed
Nézzél föl!

Lockheed
Marha jól néz ki amúgy a be ( Screenshot 99, 100 ) és kidokkolás ( Screenshot 98, 101-104 ) ezen a hajón! 😊

Hellósztok lenne 1 kérdésem milíen patcheket és miket kell beszereznem h a TC vel játszani tudjak?
Lockheed
Egy kérdés: a Jumpdrive feltöltése után mikor indul az ugrás mindenkinek ilyen sípolós fütyülõs ( mint egy jókora turbófeltöltõ szívóhangja ) lett a hangja vagy csak nekem ? A mire rá szeretnék jönni : az új patchtól vagy a modtól lett ilyen ? 😄

Lockheed
Ajjajj elfelejtettem valamit: A Hajó! Ha más nem Gunslinger elvtárs biztosan kiszúrja! 😊 Ez is mod bár nem használom csak tesztelési célra és bevallom be kellett cheatelni mert nem találtam sehol sem megvehetõ hajóként. Megint fölraktam a cheat pakkot és gyorsan le is. Rettegek ilyenkor, h nehogy elqrja a játékot! 😊 Egyébként minden fegyverrel kompatibilis és emiatt egy cheater hajó pont ezért nem használom. Batárnagy raktrere van ezért belerakok minden fegyvert amit ki akarok próbálni, bekapcsolom a MARSot és ugrom valamelyik Xenon szektorba. Erre jó mert nem kell 3-4 hajót vinni a fegyvertesztekhez. De másra tényleg nem szabad használni! 😊 Egyébként jól megcsinált modell, jól néz ki! Ha mûködne a ship editor akkor megcsinálnám magamnak rendesen és akkor használnám de addig csak tesztelni jó! 😊

Szintén Cat/Dat fileként berakható:

Well, a ship, M2 class with a cargo bay for 30 ships + docking for a TS/P class vessel underneath.

Cargo type : Station Containers (ST)
Cargo min: 10k
Cargo max 17k

Docking slots : 30

Yaw : 1.1 rot/min
Pitch : 0.9 rot/min
Roll : 0.8 rot/min

Speed : 50 - 95m/s
Acceleration : 7.432m/s
Angular acceleration : 14

Max # of engine tunings : 9
Max # of rudder tunings : 9

Reactor output : 24000kW
Hull strength : 760000

Shield type/amount: 2GJ x 7

Weapon energy : 390400J
Weapon recharge rate : 7855.629J/s

Gun count (turret/2):
Front : 12
Top : 6
Bottom : 6
Rear : 10

Gun & Missile compatibility : most

Download - innen

Forum Topic

Lockheed
Ja az említett összes hozzávaló plugin linkje a topicjában megvan. És nem tudom, hogy tényleg tartalmazza -e a Military hudot mert az nekem fenn volt. Egyébként na az még szerintem egy MUST HAVE plugin, mert kiveszi azt a francos sidebart és olyan jól kiemeli a lényeget mindenhol. Nagyon jól megcsinált dolog az! 😊

Lockheed
Nos én fölraktam a Combat Mod bétáját és valami hihetetlenül jóóóó!!!! 😊 Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Egy Recommended plugin kell hozzá, azzal kezdtem:

*Recommended*
Pirate notoriety fix - (X3:TC) By Graxster and TycHouse

Aztán vannak az ajánlott pluginek :

Optional Plugins:
Military Hud MK3 - (X3:TC) (Hud not required, currently part of Cmod3 main install)
Crew Chatter Ambient - (X3:TC)
Carrier Boarding Plugin - (X3:TC)
Signal Boost Plugin - (X3:TC)
Battleship War Paint - (X3:TC)
No Betty - (X3:TC)

Nos ebbõl a HUD már fönn volt viszont még nincs kész mind. a Crew chatter és a Signal Boost van készen egyedül azokat szintén fölraktam bár a crew chatter még nem tudom mit csinál.

A Combat mod és az elõbb említett plugin is mind mod file. Tehát érdemes a script packagerrel kicsomagolni mert mindegyikben a 08 cat/dat file van. Nekem mivel már volt benn mod file ezért kicsomagoltam õket és átnevezgettem, hogy sorban jöjjenek az én játékomhoz képest. A Combat mod cat/dat file-ja lett a legmagasabb. Raktam föl pár képet belõle a galériámba.
Nagyon tetszenek az új effektjei a fegyvereknek és 1-2 fegyver új tulajdonságokat kapott...

Sok-sok sárga pötty (elsõ két kép) : PPC
Azok a hosszú csíkok amik nyomot hagynak (sok képen rajta van) : Gauss cannon Long Range Engangement (12KM!!!)
Fehér golyók amik nyomot hagynak (Screenshot 81-82) PSP : gyorsabban lõ és gyorsabban megy
Ion Shard Railgun (Screenshot 86,88,97) : ez inkább vadászok ellen lett kialakítva, látványos nyomot hagy és baromi gyorsan lövöldöz. Láttam még lõni a CIG helyett bekerült AlphaPPC-t csak nem tudtam lefotózni.

Namost nem tudom mitõl, mert együtt raktam föl az új patchet és a modot de nekem a csaták sokkal gyorsabbak lettek. Minimum 10-15%-al!! Irták a mod topicjában, hogy sok mindent lecseréltek és használtak XTM-es effekteket és õk is gyorsabbat mértek nagyon-nagy csatáknál is szóval lehet ezért van. Nagyon jók az új hangjai a fegyvereknek is! Flak nem volt a hajón és azt nem láttam mûködni de ha olyan, mint a videón akkor nagyon jó mert végre látszik majd a lövedék és a hangja is sokkal jobb lesz. Lassabban kopik el a hull-ja a hajóknak egyébként, szóval ha kezdünk belemerülni nagyon a kakiba akkor lesz idõ elugrani és így az emergency jump is mûködni fog remekül.

Összességében szerintem az eddig készült egyik legjobb mod mert NEKEM nagyon sokat hozzáad a játékhoz. Végre nem csak egyszerre lõnek a fegyverek a turretekbõl, hanem folyamatosan jön belõlük de nem az összesbõl. Nagyon látványossá teszi a harcokat ezzel és az új effektekkel. Szerintem a hangok nagyon jól eltaláltak, és az új (módosított) fegyverek is nagyon jók. Rakétákkal nem tudom mi a helyzet még nem próbáltam. Hozzá kell tennem, hogy nekem a MARS scripttel együtt fut és emiatt lehet, hogy máshogy néz majd ki egy kicsit mert nekem a fegyverrendszereket ez a script vezérli.

Egyébként itt szeretném megköszönni ( már nem tudom pontosan ki követte el talán Vitéz volt😄 ), hogy be lett téve a link ide a topicba mert ez valami hihetetlenül jó cucc! 😊 Mindig is sérelmeztem azt, ahogyan a turretek mûködtek viszont most a MARS-al együtt nagyon szépen darálnak! 😊 Szerinem nagggyon megéri fölrakni bár még Beta de szerintem ez csak a balancolást takarja mert minden megy szépen ahogy kell!

Egyébként ami nagyon jó, hogy lehet nehézségi fokokat installálni hozzá ami az enemyk számának növelésén keresztül valósul meg aminek kifejezetten örülök, mert kalózok csak elvétve vannak nekem a szektoraikban:

Optional Difficulty Modes: Choose ONE
No Civilians v1.0 (1x Hostiles) - (X3:TC)
Hard Mode v1.1 (2x Hostiles) - (X3:TC)
Xtreme Mode v1.0 (OMG Hostiles) - (X3:TC)

Na linkek:

Itt a képtáram : (klikk a képre a nagyobb verzióért)

Képek.

A MOD topicja :

CMOD3 - TheXUniverse

És egy video a YouTube-on:

YouTube

Esküszöm gyorsabb lett a játékom! 😊

o:

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Unfreez?

Vitez77
Hát ja, elkél egy olyan 5-10 db az igazi hatáshoz.
Gyártipp? 😊

na nem PIVOT-ra gondolok >.<

Hmmm, nemtud valaki egy jó gif animáló progit? Gondoltam mozgó bannert csinálok csak fingom nincs milyen progi jó hozzá.

Na igen, az is lehet, hogy valakinek jó, én sosem használom õket. Gyengék, lassan fordulnak, csak nagy tömegben hatásosak. Sztem egy jó M3+ vadásszal egy tucat lézertornyot ki lehet váltani.

Hajaj, még hatalmas flottával is szabad föl-alá cirkálni akár a Földnél is. :-DDD

lézertornyok is jó ha látnak mindent...

biztos lesz majd egy mod ami körülöleli ezeket a dolgokat (ashley's fabs... XTM... esetleg Roguey's mod)

Off:
Debírnék egy lego szettet az X dolgokból xD Mondjuk lenne külön X2 meg X3-as design szett is

Docking Computer locks on at 5km, not 4
Ez pontosan micsoda? A Docking computer mûködése dinamikus a TC-ben, a nagy méretû Terran állomásokra akár 10+ km-rõl is be lehet dokkolni, egy átlagos EQ dockba, Military Outpostba is kb. 6 km-rõl, átlagos állomásokra is 5 km-rõl már lehet, Fregattokba is már 4.2-4.5km-en belül, kisebb hajókba, pl. TM-be lehet 4 km-rõl, szal nem értem ezt a részét a scriptnek, vagy faszul van megfogalmazva vagy elszarja a docking computert és akkor jól nézünk ki, ha eddig a 10 km-rõl bedokkolható állomások is csak 5 km-rõl fognak mûködni.

Boarding Pods have 5,000 Hull (from 300) to give them a better chance of success
Felesleges dolog, sztem itt a topicban senki sem próbálkozott annyi foglalással mint én (persze lehet hogy tévedek, de kb. senki nem írt foglalásról Saga Jr., Lockheed és rajtam kívül) és még egy boarding podomat sem lõtték le emlékeim szerint. Persze PSG-s hajót még nem foglaltam, sztem ha PSG-vel lõnek a podokra, akkor tök mind1, hogy 300 vagy 5000 a hullja. Amellett meg picit aránytalan, M4-es vadászoknak sincs ekkora hullja.

Ezt a három dolgot tartom értelmesnek a scriptbõl:
Station sensors slightly better than triplex
Transporter range increased to 10km
Freight Scanner range increased to about 10km

Vitez77
Amúgy másnál is bugosak a Taxi küldetések? Bemondja a pali, hogy vigyem el XY-ba. Elviszem, dokkolok, erre semmi. Se pénz, se küldi vége, se hang, se stb.

Vitez77
Tudtommal lehet. Szabad világ (remélem). Csak azokat a szép nagy állomásaikat nem lehet megvenni :S (meg az ATF hajókat. Pedig nem akarok velük rosszban lenni).

terrran szektorokba lehet építeni? o.o

Vitez77
Asszem lassan fel kellene állítanom az elsõ gyáram. Nem vennék rossz néven 1-2 tippet 😊 Mondjuk Ore Mine-t nem nagyon láttam Saturn környékén, szal lehet beinvesztálok oda. Vélemények? Tippek?

Lockheed
Hmm itt egy jó kis script! 😊

Satellites get roughly 1.7x Boost to sensor range
Docking Computer locks on at 5km, not 4
Freight Scanner range increased to about 10km
Comms Range increased from 25km to 40km
Station sensors slightly better than triplex
Lasertowers fitted with duplex scanners
Transporter range increased to 10km

Boarding Pods have 5,000 Hull (from 300) to give them a better chance of success

...::: DOWNLOAD - DATA.HU :::...

Apropó: lassan fullos lesz a banner.

Kiváncsi leszek hogy az életbe megtalálja-e valaki az eldugot easter egg-et itt a topikban 😄 Csak az találhatja meg akinek jó az ízlése ^_^

na igen, hallottam már hogy az ikszpé szarozik a RAM-mal, de hogy ennyire 😄DDD

NONPLUSZULTRA
Hát srácok, úgy tûnik jó kis öngólt rúgtam a mostani konfigommal. Szeretném a hozzáértõk ( pl. SaGa ) véleményát kikérni, hogy hól qrtam el: Megint a Benchmarknál tartok, és ezúttal csak annyit tuningoltam a gépemen, hogy KIVETTEM 2GB RAM ot belõle, és sokkal jobban teljesített!! Egyrészt a TC rolling demónál, ahol az átlag FPS több mint a duplájára nõtt, másrészt a 3DMark 1000 ponttal többet adott.
Úgy tûnik, hogy a Minden slotot telepakolni elv megdõlt a 32bites Xp esetében - vagyis a "tudom, hogy nem látja mind a négy GB-t, de nem baj, ha több van benne, mint kevesebb" elv(em).
Következik két fárasztó benchmark ugyanolyan beállításokkal, csak 2 giga ram differenciával:
4GB Ram-os:
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS <640 MB> Driver: 6.14.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1920 x 1200 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 32.1 average fps 10.0 minimum fps 72.0 maximum fps
Scene "Fight" 54.0 average fps 24.0 minimum fps 95.0 maximum fps
Scene "Build" 24.2 average fps 12.0 minimum fps 37.0 maximum fps
Scene "Think" 11.3 average fps 3.0 minimum fps 19.0 maximum fps

Overall average framerate: 30.4 fps

2GBRAM-os:
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS <640 MB> Driver: 6.14.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Usable System Memory: 2046 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1920 x 1200 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 35.5 average fps 11.0 minimum fps 81.0 maximum fps
Scene "Fight" 64.8 average fps 9.0 minimum fps 109.0 maximum fps
Scene "Build" 142.4 average fps 84.0 minimum fps 308.0 maximum fps
Scene "Think" 52.1 average fps 28.0 minimum fps 94.0 maximum fps

Overall average framerate: 73.7 fps

Minek bele 4 Giga, ha úgysem lát belõle csak 3-at?? Mert belefér. <#lama><#lama><#wilting><#idiota><#bdead> Fail.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Próbáljátok ki a Trailerek linket :Ð

Teaser Trailer
Ez volt a legelsõ, teaser videó amit kiadtak a játékról. A remény fénye felcsillant szemünkön.

Trade Trailer
Nyugtató zene... Kereskedj és aludj!

Fight Trailer
Pár harcolási módot mutat be.

Build Trailer
A négybõl elõször kiadott trailer rész... Építs!

Think Trailer
Gondolkodj. Pont ezt fogod csinálni leginkább ebben a játékban. (amúgy nyugtató a zenéje)

Rolling Demo
Ha esetleg lusta lennél letölteni a X3-TC Benchmarkot, itt megnézheted.

várj, kitalálom...

Vitez77
Ott nem hoz a Mikulás semmit, de elvisz mindent+egy kis nemi betegséget is kap ajándékba. Kösz, nem kell ^^

Bukarest

Apropó frissítések részemrõl:
-Zene gomb: akinek esetleg nem jelennének meg a quicktime tartalmak azok itt is megpróbálhatják.-Ám az is igaz hogy a felugró ablakban is quicktime fogja lejátszani a zenét...<#idiota>
-Trailerek: mindjárt ide embedelek pár trailert, és az _blank-ként az idézést fogja megnyitni.
-1.3-as banner, picit világít a felirat 😄D
-asszem, mivel a patch javítja, leveszem a No guide scriptet, ugyanis már nincs értelme.
-Ja, meg megvágok még egy zenét és felteszem ide mingyáá.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
látom teccik a spoiler gomb 😄

amugy off

Háát srácok, én még mindíg a Mambámban csücsülök, és az igazság az, hogy egyelõre igen csak meg vagyok vele elégedve. Igaz ehhez kellett 7xPBG, valami kegyetlen ez a "lángszóró", igaz a hatótávja nem éppen sok, de eszementen lehet vele irtani a népet. Egy Pirate Ospray-t símán leszedek oldalazva.

Még a boronoknál be kell magam nyalni, mert még dokkolni sem hagynak. A perenideknél már haver vagyok, a spliteknél is (szó szerint Split Friend) Terranoknál még nem jártam.

Észrevettétek, hogy az építkezõs küldetésekre adott idõt mennyire megnyújtották? Nem értem miért, hiszen így is meg lehetett õket csinálni. Igaz kicsit húzósan. Bár onnan még messze járok, hogy TL-t vegyek, de a nagy összeomlás elõtt rengeteg ilyen küldetést csináltam, jól fizettek nagyon.
Vitez77
Off: Ajj, de jó neked. Nekem most erre nincs idõm sajna, majd csak 15-én azt annyi. Hmmm..szerintetek hol hangulatosabb (és az utiköltséget leszámítva) olcsóbb bevásárolni: BP vagy Bécs? Mert nemtom eldönteni <#szomoru1>
On_ Kicsit javítok: (ha abba a 2 emberbe én is beletartozom) nekem meg se jött. Amivel most tolom, az egy másik példány <#zavart1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De legalább a cdgalaxis külön csomagküldõ szolgálatot foglalkoztat, szal amit onnn rendeltek, az bizti mejön

az angol ebay az nem hülyeség. köszi az ötletet 😊
Nem mindenkinek egyszerre jött meg, inkább 2 ember volt akinek sokat késett. Mikor e-bay-en leütöttem még aznap este fel is adta a pasas, a Royal Mail-el itt volt pikk-pakk, a Magyar Posta (Feketelyuk Zrt.) ült rajta egy kicsit.

uhh télapós bevásárlásra megyek IRL >.< Maj késõbb folytatom a lécet.

hmmm. Egy kérdés: a think videó zene alatt ami megy, emgvan valakinek (pl játékból stb) mert jó zene lenne ide ám nekem meg nincs meg a játék igy fingom nincs >.< pm ha valakinek megvan, pls!

Vitez77
Vagy föltesznek valamit, vagy föltettek és a fél világ tölti lefelé <#vigyor4>

Debírom hogy ilyen lassú az ego honlapja -.-''''

Vitez77
Tudtommal csak 2 embernek nem jött meg idõben. Bár mostanában kicsit le vagyok maradva a dolgokról <#conf>