12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • bgabor
    A win reinstall tényleg sokat fog dobni egy kéthetes gép teljesítményén.
  • r4pt0r
    Nekem is volt ilyen gondom csak wowal, még a régi graf karival, de mióta gépet cseréltem nem jött elő. Lehet nem ártana 1 win reinstall, vagy csak valami progi bezavar.
  • BuriP
    Igen v1.4-esre. Az a furcsa hogy bármilyen grafikai beállításokkal is indítom, (akár a legalacsonyabb, akár a legmagasabb) lefagy, a Rolling demo-t simán vitte. A legújabb driver van fennt (két hetes a gép), és rögtön telepítéskor ment rá a legfrissebb.
    Crysis, Deadspace, Falout3, TR:Underworld, minden más fut rajta zavartalanul max. beállítással. Csak a TC sz@rakodik, pedig bőven az ajánlott felett van a konfiguráció!
  • Gunslinger
    VGA driver hibának tűnik nekem így elsőre. Egyébként a játékot patchelted?
  • BuriP
    Üdv! Volna egy kérdésem, vagyis inkább egy problémám. A játék 5-20 percen belül lefagy, a képernyő bekockásodik. A játék megy tovább utána, hallom ahogy reagál a billentyű-parancsokra, de a monitorom visszaáll "stand by" módba, azzal a hibaüzenettel hogy "no signal"!
    Hiába kapcsolom ki-be, amíg újra nem indítom a gépet ez nem változik, mégha kilépek a windows-ba sem. A gépem új, elég erős, simán viszi a Crysis:warhead-et, magas beállításoknál úgy hogy még egy pillanatra sem szaggatott be soha! Erre a TC-t nem bírja?! már egyszer reinstalláltam, de maradt ugyanez a probléma! A játék eredeti, nem tudom miért szórakozik velem!

Ha valaki tapasztalt, vagy hallott már hasonlóról, please !
  • r4pt0r
    Csakhogy én nem a piros szövegről beszéltem, mint ahogy Vitez sem.
  • tomonor
    csak unatkoztam :Ð
  • Vitez77
    (Általánosságban beszélek) Sajnos elég sok ember nem olvas. Lásd az olyan, ide feltett kérdéseket, hogy pl. hol van egy térkép, honnan lehet leszedni a Cmodot stb. Pedig elég sok minden fel van sorolva, és kevés olyan fórumot láttam, amelyen kapásból ennyi igényes dolog van.
  • tomonor
    Pirossal is ki van írva ám
  • Vitez77
    r4pt0r:hát, nekem kiszúrja a szemem..meg a vörös szöveg is. Erről ennyit . Felőlem Tomonor-mester csinálhat egy esztétikailag rondábban (sötét alapon fehér).

Freddy TNT: kifogás még mindig nem jó De leírom, amint gépközelbe leszek (laptopon vagyok most), ami feltehetőleg 6 óra magasságában lesz, feltéve, hogy végzek a teendőimmel. De ma meglesz.
    Nem te vagy balf...., hanem az az okos Egos, aki ezt betette. v2.0-ban remélhetőleg már orvosolni fogják, bár az uccsó leírásában nem láttam, azért még a remény hal meg utoljára.

mindenero: majd írd le, milyen is az az Akuma (mennyivel jobb/rosszabb, mint a többi. A vélemény mindig jobb, mint egy nyers adat)
  • Freddy TNT
    Hi !

Akkor írd le légyszives mert balf@sz vagyok
    Próbálkoztam sok mindennel de valahogy nem lett olyan mint a reunionban.
    És szerintem jó kifogás hogy nem tetszik az irányítás. De legalább megveszem ha jó lesz ez
    Az oldalt majd otthon elolvasom, kössz a tippet
  • mindero
    Emberek, elfoglaltam az Akumát

Igaz 100-ra sikerült, de megérte. Olyan jó kis hajó h most meg sajnálom eladni.

Leírom hogyan csináltam ha valakit érdekel.

Van ugyebár a Hyperionom (M6+) meg a Minotaur (M7M). Hyperionnal bemegyek az Akuma (M2) feje alá ahol az ágyúk nem találnak el, leszedem e pajzsát. Ekkor az Akuma viszonylag közel áll a kapuhoz, ahol a Minotaur várakozik. Lenn van a pajzs, elugrok a Minotaurhoz, átszállok. Kilövök pár rakétát, meg a Boarding podokat, a Hyperiont meg elküldöm a pajzs támadására.
    Ez ugye a kulcsmomentum, mert a Hyperionnak esélye sincs az Akumával szembe (1-2mp), a rakéták (elvileg) elterelik az Akuma figyelmét a Boarding podokról, a Hyperionba pedig át kell szállni időbe h mire a podok odaérnek az időközben töltődö pajzsot le tudjam szedni.
    Még pár rakétát a Hyperionról is indítani kellett, mert a minotaur elterelő rakétáit közbe kilőtték.

Szerencsére gyorsan átvágták a burkolatot, innentől már csak a védtelem Minotaurral kellett elugrani, meg a maradék vadászokat szétkapni.

Érdekes volt mondjuk h egyszer mikor a Hyperion véletlenül fölrobbant, sikerült elfoglalni a hajót, és benne maradt 30db ConcussionImpilse Generator meg 4GJ pajzs, másodjára már tök csupasz maradt (igaz nagyobb HULL maradt meg).
  • r4pt0r
    Ha már itt tartunk a szövegdobozban nem látszik a bal alsó szöveg mert feketével van írva majdnem fekete háttéren. Ha nem írja valaki sose vettem volna észre. Erről ennyit. :D
  • Vitez77
    Ja, ha elfelejteném feltenni (és ha kell!!!), szóljatok, mert akkor Burnoutozok XD
  • Vitez77
    1. Olvass már pls (szövegdoboz, bal alsó sarok, s ez minden újra vonatkozik, Tomonor nem véletlenül tette ki). Főleg, hogy senki sem kérdezte, honnan szedted....
    2. Ez ám a kifogás, akkor már inkább a kései Hun
    megjelenést mondanátok
    Válasz a kérdésre:
    3. Gyerekek, most komolyan, hova tűnt a kísérletező hajlam? Este felteszem ide a bill beállításomat, amivel gyakorlatilag visszakapod a Reu irányítását (most elemzést kell írnom).
    4. www.egosoft.com - community - forum - X3TC Scripts and modding
  • Freddy TNT
    Szevasztok !

Megvan a Terran C. de nem teljesen egyenes úton Ha az irányítással nem lenne gond akkor megvenném eredetibe,de egyszerűen annyira felbosszant, hogy inkább a reunionnal tolom.

Nincs véletlenül egy script vagy valami amivel a régi, megszokott módon irányítható bill+egér kombóval?
    Tudom, hogy valamelyik gombal aktiválni lehet a játékban,de azt mindig be kell kapcsolgatni, ráadásul épp csak közelíti a reunion irányítását.
  • Vitez77
    TCoJG(nG!) ep 2 p0.5
    TCoJG(nG!) ep2 p1
  • tomonor
    zsír :o
  • Gunslinger
    Fú gyerekek, ez a Shadow rakéta valami istenkirály. A legjobb fegyver a játékban, komolyan! 755K a sebzése, baromi gyors és mellé még swarm is! Ha a kiválasztott célpont elpusztul, akkor rááll egy újra. Eljátszadoztam a foglalt Skirniremmel a Xenon 347-ben, jött velem szembe négy Q. Kilőttem egy Xenon Q-ra négy Shadow rakétát, mind a négy Q felrobbant, én meg néztem, hogy hoppá! Az első rakéta csoport kinyírta az első Q-t és még maradt is rakéta abból a swarm csoportból a másodikra, mire végeztek a 4.-el is még mindig maradt pár töltet az űrben. Ja és mind ezt 35 km távolságból követtem el, közel sem kellett mennem! Ez már szinte cheat, annyira jó ez a cucc, meg maga a Skirnir is a legjobb harci M7M fregatt.
  • mindero
    Akkor ideje kirándulnom egyet.
  • Gunslinger
    Igen, xenonok jóval többet dobnak, főleg magasabb harci rangon dobnak egyre több fegyvert. Egy K nálam átlagosan 3-4 milla értékű fegyvert mindig hátrahagy, volt hogy egyszerre 15 Disruptor rakétát dobott.
  • SaGa
    Előfordul kalózoknál is, de az egosoftnál is az az infó járja, hogy ha sok kell, kalandozz végig pár xenon szektort és lesz...
  • mindero
    Épp kérdezni akartam hol lehet distruptort venni. De akkor sehol.
    Mondjuk én főleg kalózoknál találkoztam velük, nem xenonoknál.
  • Lockheed
    Egy érdekes próbálkozás... Nekem tetszik. Ellátóhajó TL-ből. :)

TL SHIP Configurator
  • Lockheed
    Persze mivel a fórumot linkelem mimdig a vonatkozó információkkal nem direkt linket adok mivel az ott van a fórumban, mint ahogyan most is...
  • Gunslinger
    Kb. 250 körüli mennyiségem van belőle most, hogy olyan 30-40-et már ellőttem és OTAS küldikbe is beraktam már ugyanennyit belőle. Pár szektornyi Xenont már leirtottam és kalózok is szokták dobni. X3:R óta a kedvenc rakétám, brutálgyors és nagyon jól manőverezik.
  • SaGa
    Disruptorokat érdemes nem ellövöldözni, hanem valahol gyüjteni. Az egyes cégek (OTAS, StrongArm, Jonferco, stb...) által osztott feladatok egy részéhez kell belőle 10-15 db alkalmanként. Venni ugye nem tudsz, csak xenonkból lőni, így ha van, tedd el...
  • Gunslinger
    Ritkább meg drágább rakétákat összeszedegetem én is, aztán eladom.
    Én ezeket használom:
    Kis vackok (M5) ellen Disruptor rakéta, nagy ritkán Hurricane, de utóbbit nem szeretem mert feleslegesen sokat foglal a raktérből, M4-ek ellen Wildfire rakéta.
    Nagyobb vackok ellen a Beluga rakétánál nincs jobb, gyors és erős.
    M6 hajók ellen Typhoon rakéta lehet még jó választás, mert swarm és nagy a találati esélye a sok turret ellenére is. Ezek persze a commonwealth rakéták, vadász és M6 kategória, a többi kategóriában összesen nincs 5 féle amit használni lehetne.
  • mindero
    Nexus a legjobb űrhajós játék. Egyetlen bajom volt vele, az elvont főellenség.

Nekem a Nexus az etalon. Szinte tökéletes.
  • mano1b
    nem jo a link nem lehet le tölteni
  • Lockheed
    Imádom azt a játékot! Támadható alrendszerek, complex energia és célzás rendszer... Hjajj! Ha az mind egy szimulátorban lett volna! :))
  • r4pt0r
    Nekem a Nexus játékban jobban tetszett az energiás cucc, mert ott is túl lehetett tölteni a dolgokat de sérültek is tőle, ha sokáig nyomtad bye bye fegyverzet, vagy hajtómű.
  • Lockheed
    Hát ez az energy re-rout akkor lenne amúgy reális ha egy generátorról kapnák az áramot, vagy ha az összes generátor egy központi energiatárolót látna el árammal és onnan kapná minden rendszer az energiát...

Hát én be szoktam szedetni a droneokkal a rakétákat és olyankor jópár féle van a hajón. Egyébként M6-ban is tartok minimum 4-5 félét. Főleg a gyorsabbakból a kis flik-flakkozó M5ök ellen. És jó ám, ha gombnyomásra indul nem kell keresgélni. Fölraktam a kombinációkat HOTAS-ra, szóval igen egyszerűen megoldható a dolog és nagyon praktikus. Sztem jó kis cucc! :)
  • Gunslinger
    Na ez a Massive Set Home Cmd idáig a leghasznosabb script sztem, amit eddig kreáltak! Ez tényleg nagyon hiányzik az alap játékból, a többi sztem nem nagy szám. Az alrendszerek közti energia átirányítósdit sosem szerettem a sci-fikben, sztem rohadtul életszerűtlen. A rakéták közül meg amit érdemes használni az pont 4-5 féle, maximum, szal ennek a scriptnek sincs sok értelme. Ki a fene táraz be egyszerre 10 féle rakétából meg minek?
  • Lockheed
    Uhh egy kimaradt.

Massive Set Home Command

Ez arra jó, ha mondjuk bedokkolunk egy hajóba 30 vadászt ezzel az összesnek ki tudjuk jelölni egyszerre HomeBase-nek azt a hajót amiben ülnek. Szerintem nagyon jó script, igazán benne lehetne a játékban csakúgy, mint a Create Custom Wing is amit lentebb linkeltem...
  • Lockheed
    Szeretnék ajánlani pár (szerintem) jóféle scriptet.

Weapon Select Extension

Hajókhoz lehet profilokat rendelni, és ami a legjobban tetszik, hogy van négy gomb amihez 1-1 rakétafajtát lehet rendelni és így a harcban kínosan hosszú rakétaválogatás helyett azonnal indítható a kívánt típus.

Transfer Energy

Nagyon jópofa dolog ez. Aki játszott SW játékokkal annak nem lesz idegen. Rövid időre az alrendszerek között lehet átirányítani az energiát persze a többi kárára. Például a hajtóművekhez irányított többlettel jelentősen megnő a teljesítménye, de ezzel arányosan gyengébb a fegyver és pajzsgenerátor. Nagyon jó volt szerintem és sajnálom, hogy itt nincs olyan lehetőség, hogy a pajzsokat asszimmetrikusan töltsük. Pl egy frontális rohamnál az elülső pajzsokat jobban töltenénk. Itt csak pajzs van, az sem látszik. :) Mai napig imádom az SW X-W Alliance-t.

Advanced HyperDrive

Többféle ugróhajtómű remek audioeffektekkel. :) Nagyon tetszik, hogy az ugrás előtti visszaszámlálásnál van szövegelés. Lehet vele szektoron belül is warpolni persze mindent energiacelláért cserébe.
  • Gunslinger
    Természetesen kísérni kell vadászokkal is az M8 hajókat. Mondjuk a leggyengébbnek is van olyan erős pajzsa, hogy néhány átlag M4 nem tud vele elbánni egy könnyen, de M4+ fölött minden veszélyes rá. Nem csak M7-esek ellen, hanem M2 és M1 osztályú hajók ellen is eredményesen lehet használni, de mondjuk két-három M1-re is ki kell lőni vagy 60 rakétát, szal iszonyú pénzbe kerül a móka.
  • Lockheed
    Jogos, arról az M7ről elfelejtkeztem. :) Hát én nem sokat kísérleteztem velük. A vadászok életveszélyesek rá nézve és azért abból mászkál a legtöbb szerteszét. M7 ellen tényleg jók de azok ritkán járnak magukban... Szerintem az XTM-es M8 osztály ( Utility Frigate pl.: Griffon ) sokkal használhatóbb volt, mint ez. Ezek inkább olyan M3M-nek tűnnek nekem. Szerintem inkább létre kellett volna hozni egy ilyen és egy M6M osztályt, mint tették azt a fregattoknál is.
  • Gunslinger
    Boron Tresherre rámegy a PPC, de mind1, mert amúgy az IBL szerintem jobb fegyver, hát még a PSP.
    Egy hajóba tud M8 bedokkolni, és az pedig a Valhalla. BTW szerintem is jobb lenne, ha mondjuk az M1-ekbe is be lehetne dokkolni pár darab M8-ast, sokkal használhatóbbak lennének, mert így a mostani állapotukban az M6-osok feleslegessé teszik őket. Egyébként a Hades-t és egy Claymore-t egész sokáig tesztelgettem, nagyon egyszerűen le lehet velük lőni több M7-est is akár, csak a vadászfedezetre kell vigyázni. Olcsó capship eltakarítónak az M8 páratlan! Illetve relatív, hogy olcsó, mert a sok kilőtt rakéta sok pénzbe kerül. Lehet erre is taktikát építeni ettől függetlenül, a TC-ben sehol sincs előírva, hogy minden hajóból kötelező venni és csak úthenger taktikát szabad alkalmazni, hogy mindenből a legnagyobbat. Elég sok féle harci taktikát kitapasztaltam, kikísérleteztem már a néhány hónapnyi TC játék alatt, ettől is jó nagyon a játék, hogy tök rugalmas.
  • Lockheed
    Hát a PPC-t felejtsd el. Még Fregattokra sem megy fel a PPC. Max az IBL bár az is jó. Egyébként a Tomahawk Heavy Missile és a Phantom missile is igencsak jóféle rakéta. Ezeket tudják hordozni és rövid időközönként indítani.