12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#5367 Most megnéztem a linkelt videókat is, köztük találtam ezt a videót a Starshatter játékból. Elég érdekesnek tűnik, mik a tapasztalatok, érdemes foglalkozni vele?
A PC-m még mindig halott, az alaplap már egy hónapja az ASUS Hungáriánál dekkol, a Laptopom nemigen jó X3-hoz, annál is inkább, mert a mentéseim a PC merevlemezén vannak ezért kacsintgatok másfelé.
Itt van a benchmarkom, amit egy mai korszerű Toshiba Sattelite A300-1GN laptopból ki lehet hozni:
--------------------------
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.longhorn_rtm.080118-1840)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: ATI Mobility Radeon HD 3650 [1787 MB] Driver: 7.15.0010.0096
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz (2 CPUs), ~2.3GHz
Usable System Memory: 3070 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1440 x 900 * [32], fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 28 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 23.5 average fps 9.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene "Fight" 22.6 average fps 13.0 minimum fps 27.0 maximum fps
Scene "Build" 23.0 average fps 15.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene "Think" 12.9 average fps 6.0 minimum fps 22.0 maximum fps
Overall average framerate: 20.5 fps
-
tomonor #5366 még mindig létezik...
csak átnevezte a szemétje >_< -
mindero #5365 Hát én itt azért még nem tartok
Csak találtam pár játékot ami jobban leköt, most épp Supreme commander-re leltem rá, meg az Empire total wart nyüstölöm.
Plusz sajnos kevés a szabad időm. -
Gunslinger #5364 Miért, más különben mindent elértél amit akartál? Én kb. egy hónapja nem játszom vele, de biztosan elő fogom még venni, de tényleg már mindent elértem amit akartam, HQ is megvan már hetek óta, és akkora flottám van, hogy már mindenhonnan kipucoltam vele a xenonokat és a rendet is fenn tudom tartani. Sztem a TC 2.0-nál veszem elő újra a játékot. -
mindero #5363 Én csak a HQ-t akarnám megszerezni, de ahhoz meg kell a HUB sajnos. Mondjuk 2 hete nem is játszottam pont emiatt.
-
Gunslinger #5362 Valóban nem éri meg, bár a saját HQ miatt talán, erősen javasolt a HUB könnyítő scriptek használata, ami még sem akkora csalás, inkább csak saját játék balance. Itt nagyon elszálltak a készítők, hiába könnyítettek a microchip beszerzésen asszem az 1.3-as patchben. -
SaGa #5361 Nem éri meg, pont ez a baj vele, de ha valaki akarja, birtokba veheti... -
mindero #5360 Persze, de mennyi cuccot kell rááldozni. Több milliárd creditet.
Még akkor se hozná be az árát soha ha minden áthaladó hajó adót kéne hogy fizessen. Arról nem is beszélve hogy ennek a hasznát főleg az AI élvezi lévén az én hajóim mindenhova EC-t használnak az egész galaxis átrepülése max 500 cella ami 6000 credit.
Hol éri ez meg? Mikor már most 4 fullos Complex nyomja a nyersanayagokat a HUBba?
Ennyi pénzből már az egész galaxist le tudtam volna igázni. -
SaGa #5359 Egy spéci állomás, aminek a felfedezéséhez és megszerzéséhez egy feladatsor tartozik. Hosszú, de megér(het)i. Pl a kapuit abba szektorba kötöd be, amelyikbe akarod és bármikor átállíthatod, 10000 EC-ért cserébe... -
Alex Griffin #5358 öööö.... izé, bocsi, mi az a HUB? -
mindero #5357 A fene mindig elfelejtem megcsinálni a benchmarkot. Kíváncsi vagyok pedig. A régi gépen átlag 10fps volt, pedig az XTM is folyamatosan ment rajta. Mondjuk nem maxon az biztos.
Mostanában amúgy empire, meg total commandert nyomom, tc-t kicsit hanyagolom.
De ide azért benézek mindig -
crossy104 #5356 Igazad van.Mellesleg nekem is a HUB vette el a kedvemet.Xenon J-vel repkedek, alpha photont ágyút és egyéb fegyvert gyűjtögetek.Melyik az a script ami több és szebb szektort tesz be? Előre is köszi.Szektorokat kellene elfoglalni. -
tomonor #5355 vagy a star warsos féle, mint mikor a IV. rész elején a nagy M1 csillagromboló foglalja el a kisebb lázadó M7-est. -
tomonor #5354 a normális az lenne ha lenne u.n. Boarding ship, amely max 5 embert bír el... ám a pajzsa kb 1250MJ lenne így nehezebb kilőni. -
mindero #5353 Nagyon nagy lett a pangás vagy mindenki játszik, vagy senki se.
Bevallom nekem a HUB kicsit elvette a kedvem. Meg a hajófoglalással is szenvedek.
Pl.: múltkor elfoglaltam egy M2-őt és 2 M7-et + egy M1-et kilőttem. Na de hogy!
A normális az lenne h vadászokkal és m6-okkal lenn tartom a pajzsokat. míg a Boarding podok beérnek. De ezeket pillanatok alatt szétkapják. Ha meg M2-vel ugrok be akkor vagy az én hajóm vagy az övé megy szét rövid időn belül. Nagyon ellőtték a fegyverek erejét. Még Ionágyúnál se képes a pajzs lebontása után a hullt érintetlenül hagyni.
Szóval a következőt tettem: M2-vel pajzs lebontása (kb 5-6 lövés!) aztán ugrás, átszállni a Minotaurba, kilőni pár torpedót, barrage-ot, meg podokat és kész.
Így azért elég gagyi. -
Alex Griffin #5352 Kösz! -
SaGa #5351 Repkedsz és figyeled az állomások és hajók melleti ikonokat. Ha könyv alakú, akkor "plot" feladat van. A különböző cégek HQ-in úgy találod meg, hogy nyitsz egy kommunikációt és végignézed a listát. Aki adja a feladatot, a neve mellé oda van írva a céges rangja is...
Omicron Lyrea-ban mindig ott kolbászol egy nevesített hajó, aminek harci feladata van (az ikonja jelzi) ha beszélsz vele, kapsz egy jó hosszú és meglehetősen rázós feladatsort, amit az Argon hadsereg irányít és lehetővé válik, hogy bemenj az addig elzárt Argon hadiflotta szektorba (Argon Sector 148 talán)... Ez a Final Fury küldetéssor.
-
Alex Griffin #5350 Jó. És azokat hol (kitől) lehet kapni?
Ad-hoc valahol miközben repkedek? Most van egy "plusz" küldim ahol egy advanced satelitet kell a Xenon mittom én hova bevinnem. Ezt megelőzőleg volt egy összevont támadás a Xenon-ok ellen. Ez például egy ilyen "küldi"? -
SaGa #5349 Az a terran küldetéssor vége. Ezen kívül van még néhány. A Goner templom újjáépítése, a Terracorp, OTAS és egyéb cégek saját küldetései (ezek többnyire kísérgetős vagy fegyver/anyag beszerzős bulik. Pl disruptor missile kell úgy 15-30 db, amihez kalóz és xenon szektorokat kell végigtakarítani, mert csak zsákmányolni lehet kilőtt hajókból). Ott a HUB megszerzése, stb... -
Alex Griffin #5348 Mas kérdés:
Kb hol végződik a "hivatalos történet"? Úgyértem, miután elértük a földet, meg volt a csata a terraformerekkel, van még valami "hivatalos" küldetés? Vagy onnantól már csak repkedés, és kereskedés no meg háború egy kiválasztott fajjal (vagy az összessel)??
Aztán világuralom?? -
Alex Griffin #5347 Egyszerűen csak klikkelj a rublikara, és átvált százalékra.
De hogy a menüben (ahol a hajóid vannak felsorolva) hogyan lehet átállítani nem tudom... -
tomonor #5346 Warfare -
Gunslinger #5345 Ezt sztem alapból be lehet állítani, nem kell hozzá script. -
crossy104 #5344 Sziasztok! Melyik az a script amelyiknél nem rublikákban hanem százalékban mutatja a játék a hajóm testét ill. pajzsát? Bocs a lámaságért.Előre is köszi! -
mindero #5343 Nem azért, csak megvan a játék aztán nem láttam a menüjébe,, úgy látszik akkor le kell szedni a benchmarkot külön. -
tomonor #5342 ott van a bannerban a letöltési link. Nem kell hozzá a játék (mondjuk logika... milyen az a benchmark, amihez kell a játék is? >.< ) -
SaGa #5341 Ez a demoban van benne... -
mindero #5340 Ez a Benchmark a játék mellett is elérhető vagy külön kell telepíteni?
-
tomonor #5339 dimre eredményeiből:
"Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 46.8 average fps 15.0 minimum fps 102.0 maximum fps
Scene "Fight" 98.2 average fps 34.0 minimum fps 243.0 maximum fps
Scene "Build" 123.9 average fps 73.0 minimum fps 220.0 maximum fps
Scene "Think" 54.2 average fps 29.0 minimum fps 108.0 maximum fps" -
tomonor #5338 igazság szerint én dimre gépére gondoltam... Nekem nincs is meg a játék, így gyakorlati eredményt nem tudok mondani, ám a gépemhez képest jól teljesít a proci, és amúgy sem játszanék teljes grafikán. Ám a proci tényleg gyengécske, ám még mindig jobb mint egy 1 magos 1,6GHz-es AMD >_< Szal meg vagyok a gépemmel elégedve, kthxbai
Ja, és holnap veszek mégé 1 giga memóriát 2k-ért :D -
mindero #5337 Meg csak 2 magot használ a játék elvileg egyiket a grafikára másikat a többire. Ezért vettem én is csak 2 magosat, de abból erősebbet.
De impozáns gép meg kell hagyni. -
crossy104 #5336 Igazad van! Viszont érdekes, hogy nekem gyengébb a procim, mégis nagyobb felbontásban 1440-ben ugyanezt tudja.Tehát X3-nál a VGA jobban számit. -
bgabor #5335 El vagy tévedve. -
#5334 CPU: Intel Core2Duo E2200 2.22 GHz|GPU ez a hiba nem játékra valo sajnos -
tomonor #5333 beszarás hogy ilyen rohadt erős gépen is beszagat 15 fps-re :S -
#5332 Üdv Mindenkinek!
Pár hónapja nem voltam itt, krónikus gép(megvonás)hiány miatt. Végre sikerült összeraknom egy csillagászati összegbe kerülő "mindentudó" masinát, igaz még egy megfelelő monitor hiányzik. Reményeim szerint pár nap múlva közel úgy fogom látni és érezni az univerzumot ahogy isten (EGO-ék) megteremtették. Addig nem akarok belemélyedni a sötét űr rejtelmeibe.
Nem bírtam ki egy tesztelés nélkül, íme az eredmény (minden gyári beállításon zümmög):
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series [3315 MB] Driver: 7.15.0010.0176
CPU Info: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.8GHz
Usable System Memory: 6142 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 8x
Anisotropic Mode: 16x
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 28 bytes
Framerates
Scene "Trade" 46.8 average fps 15.0 minimum fps 102.0 maximum fps
Scene "Fight" 98.2 average fps 34.0 minimum fps 243.0 maximum fps
Scene "Build" 123.9 average fps 73.0 minimum fps 220.0 maximum fps
Scene "Think" 54.2 average fps 29.0 minimum fps 108.0 maximum fps
Overall average framerate: 80.8 fps
-
tomonor #5331 Ez nem XTM... Tehát egyáltalán nincs M0 X3-TC-ben. Picit ostoba kérdés volt >.< -
SaGa #5330 De. Ahogy az is, hogy az épp megjelenő aszteridák egy darabig áttetszőek. De ez volt a Reuninban is... -
Ace McCloud #5329 Számotokra nem idegesítő, hogy a galagtikus porfelhő csíkja belóg a bolygók elé bizonyos szektorokban??
Leviathan küldi van egyáltalán a tc ben??
-
tomonor #5328 "Az elmúlt tíz év alatt összesen hat cím jelent meg, és kialakult köré egy masszív, lelkes rajongótábor, akik rendületlenül tolják az „egósok” és az X (űr)szekerét (dacolva a negatív kritikákkal és a kisebb-nagyobb botlásokkal, hibákkal), így egyelőre nyugodtak, de legalábbis bizakodóak lehetünk a sorozat jövőjét illetően."
;)