12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #5247 az ilyen kezdések azért kapnak nehezebb besorolást, ugyanis az egósok arra céloznak az ilyen kezdésekkel, hogy "Ettől" a ponttól kell nekilátnod, hogy kibékülj a fajokkal.
Ha hajót akarsz venni, vagy kibékülsz, vagy kalózként claimolsz. -
tomonor #5246 M6: az M6-osok kisebb hajók leszedésére szolgálnak, M3-tól kezdve M5-ig. Jó pajzsképességük megvédhjeti a hajót forróbb helyzetekben.
Továbbá nagy, úgynevezett "Bulk Transporter"-nek is hívják őket, mint nagy szállítóhajóknak. X2-ben volt újdonság a jelenlétük, azok között is a Split Dragon volt nagy kedvencem.
( ) -
SaGa #5245 Azt azért nem árt feljavítani, hogy használható legyen. Biztos van valahol baráti, vagy semleges szektor a yaki kezdésnél is. Ha nincs, meg kell érte küzdeni. A "border" (a galaxis térképen látszik, hogy egy szektor border vagy core) szektorokban általában nem bántják az ellenséges hajókat sem, ha nem kezd el keménykedni. Van néhány terület, ahol nem lehet kikerülni a "core" szektorokat (pl Getsu Fune felé menet van olyan rész, ahol előbb egy split, majd egy boron core szektoron kell átvágni, így ha azokkal nem vagy legalább semleges, nem mész át, csak ha nagyon erős vagy, vagy nagyon gyors), de lehet a határokon addig ingázni, míg a helyiek ellenségeinek ritkításával eléred azt a szintet, hogy legalább javíttatni tudod a hajóidat.
Egy kalóz meg ne vegyen hajókat, hanem lőjön magának. Ha megfelelő szektorokban megfelelő fajok hajóira vadászik, összehozható, hogy 1 vagy két faj kivételével mindegyik legalább semleges lesz... -
#5244 Claim-ol magának? -
bgabor #5243 Amúgy mire jók az M6-os korvettek? Mert megfigyeléseim szerint alig használhatóak valamire. Ugyebár a nagyobb hajók, pl a leggyakoribb ellenfél, a Xenon Q lazán szétlapítja még az M6+ hajókat is.
Vadászok ellen meg elég reménytelen bevetni őket, túl lomhák hozzá, és ugyebár a FAA meg a FCA se megy fel rájuk.
Akkor mire használhatók.
Más. Azt se értem, hogy ha valaki a Yaki kalóz kezdést indítja el, az hogyan játszik? Honnan vesz új hajókat? Kitől? Más Yaki hajók barátságosak lesznek akkor? A yaki shipyard script nélkül még új Yaki hajókat se képes szerezni, nem? -
SaGa #5242 A hajónál... -
#5241 Set Home Base. :) -
Alex Griffin #5240 Hello Mindenkinek,
Köszönöm szépen az infókat gyártelepítéssel kapcsolatban!!
Tökéletesen sikerült egy Orcával a telepítés.
Gun: De a 32-re raktam a bányám. Tudatlan vagyok, de hülye azért nem.
Milyen paranccsal rendelek hozzá szállító hajót? Support?
Thx! -
mindero #5239 OK, köszönöm -
rpetercom #5238 Annyi a lényege, hogy ha dokkol vhová, ahol van elado EC, hány ugrásra elegendő EC-vel töltse fel a rakterét minimum -
mindero #5237 Nekem nem ül benn egy pilóta se. Sima gyárhoz rendelt kereskedőkben van ilyen funkció. -
SaGa #5236 Elvileg automata, de lehet, hogy a bent ülő pilóta szintjétől is függ... -
mindero #5235 De ezt nekem kell újratankolnom, vagy automatikus? -
SaGa #5234 Conflicts. Ott van a banner alatt a linkje. Kissé béta, fagyásokat okoz(hat), bár a topikjában vannak mindenféle okosságok ellene. A CModhoz javasolt a MARS és a cmodnál felsorolt egyebek alkalmazása is. -
crossy104 #5233 Cmod3-at tettem fel eddig, ez nagyon jó.Valami hasonlót.Nagy csaták és invázió érdekell. -
SaGa #5232 Milyen szemontból? Harc, építés, kereskedelem, feladatok? -
SaGa #5231 Azt, hogy hány ugrásra elegendő EC-t tartson a raktérben minimum... -
mindero #5230 Eltűnődtem h mit jelent a "jump refuel range" elvileg azt h mennyi ugrás(?) után menjenek el tankolni, nem?
Mindegy mit állítok be, előbb-utóbb kifogy a szállítóhajókból az E és mennek gyalogosan tovább. Ötlet?
Attól kezdve h az összes hajónak be lehet állítani az automata ugrást, a HUB plot tök értelmetlenné válik. Kit érdekel h 1 0E, vagy 200 E-t használok el az univerzum átszeléséhez, mikor milliós a hasznom. Mikor fogja behozni energiacellákba a ráfordított milliárd crediteket? SOHA! -
crossy104 #5229 Sziasztok! Melyik az a mod ami a legtöbb és legjobb változást hozza a játékba? Előre is köszönöm! -
tomonor #5228 ATF ügynök -
r4pt0r #5227 Csak nem te lennél KICK? :D -
Gunslinger #5226 Rákérdeztem a készítőknél, nem ismerik az X Univerzumot, tőlem hallották először, véletlenek a hasonlóságok. -
#5225 Hálásan köszönöm az infot! :) Azért ez az animáció NEM SEMMI!!! -
#5224 Ezt hívják másodlagos másolásvédelemnek. megcraceled a játékot majd mikor javába nyomod KOPP!!! Nincs tovább és dönthetsz hagyod veszni a játékot vagy megveszed mégis! A C&C:Generals-nál van hogy ha nem eredeti a játék az egyik módnál 10 perc után felrobban az összes épület, a Sacred első részénél a fő sztorivonalon egy küldetésnél (ami nélkül nem megy tovább a történet) vizet kell vinni egy sérült emberkének, de ahol a vizeskulacsot kellene felvenni csak valami csillogás van, a másolt játéknál. (ez utóbbi nem személyes tapasztalat, de számtalan helyről hallottam.)
A TC nekem is eredeti, a proci és a RAM megegyező SaGa-éval, de sokszor a szívroham kerülget mikor 10x-es sebbeségnél egy aszteroida, vagy állomás közvetlen közelében a hajó hajtű-kanyarokba kezd, és ha magától nem kapcsol ki a SETA, akkor inkább én teszem. -
tomonor #5223 fingom nincs, ám asszem a gamestarba olvastam ilyesmit xD (ha nem az SG-n) -
#5222 Jahh Settlers 3 ha jól tévedek... :) -
Gunslinger #5221 Jaja. Mikor anno kijött annak az Ion Frigatenek a koncepció képe egyből beugrott a Xenon M. :-) -
SaGa #5220 Nem hinném, hogy a proci gyenge lenne, bár az X szériában mindig lehet olyan helyet, alkalmat találni, ami egy erőművet is megfeketet. E8200-as DualCore, 3.2 GHz-n, 4 GB RAM.
Egyszerűen ilyen a program, amikor kényes műveleteket csinálnak a hajók, nem seta-zunk. Egyébként se szoktam csak úgy hobbiból, vagy pénzszerzés céllal nyomni a seta-t, csak jeleztem, hogy ez ilyen progi, figyelni kell rá... -
tomonor #5219 egyik torrent oldalon láttam hogy ezt írták... -.-
Ám igen, túl gyenge a procid (amelyet amugy nem a 3D modellezés terhel le, hanem a scriptfuttatási adatok kiszámolása) akkor álítsd alacsonyabbra a SETA Factort. -
SaGa #5218 Csak annyit szerettem vón közölni, hogy nem biztos, amit írtál. Ugyanis az eredeti játékkal is tapasztalható, hogy az autopilóta seta módban rosszul számol, nem feltétlen "büntető" jelenség. A Reunion is ilyen, annak meg nincs már semmiféle védelme. Egyszerűen arról van szó, hogy a gyorsított tempóban a procinak nem jut elegendő ideje a pontos 3D modellezésre és néha téved...
Ettől még lehet, hogy beleszól, de elég nehezen tudom elképzelni... -
tomonor #5217 mire alapozod ezt a feltételezést? o.o -
tomonor #5216 egyszerű, olyan mint egy másik német fantasy játékba egy biztonsági driver, a TAGES-hez hasonló: egy fő küldetésnél, amikor el kellett volna adnod valamit, akkor rengeteg sok kismalac jelent meg és floodolt lett az egész játéktér, míg crash to windows. Legalábbis így hallottam.
Ám nem nehéz elképzelni, hogy a TAGES pl mit buherálhat meg a TC-ben... Ilyenkor az a lényege ezeknek a drivereknek, hogy játszhatatlanná tegye a játékot. -
#5215 Egy kicsit OFF, de:
aki még nem ismeri az SG Redemption-t, de érdekelte az SG univerzum, az kattintson ide . Végigolvastam az adatbázist, a naplót, megnéztem a képeket, és van egy sanda gyanúm, hogy valaki a készítők közül az X-univerzumot is behatóan ismeri ;)
ON -
#5214 Hogyhogy belenyúl a robotpilótába ? Ezt nem is tudtam, bár nekem is eredeti de azért érdekelne mi ez. Mármint megvan az eredeti mert előrendeltem de warezt használok mert csak. Féltem a lemezt. De megvettem, mert ha valami akkor ez megéri. Bár robotpilótát sem használok de azért érdekelne mi ez. :) -
tomonor #5213 Én nem is állítottam olyat, hogy te nem vedted meg, csak közöltem, hogy az számítson ilyesmire, akié nem eredeti... -
tomonor #5212 Most jött a ZÍMÉL, szal örüjjjjetek
"Egosoft recently announced that X3: Terran Conflict - The Aldrin
Missions will be available at all major US retail outlets from 7th
April 2009 on DVD-ROM. Concurrent with this release, the 2.0 version
will also be made available to existing owners of X3: Terran Conflict
via Steam download or from the Egosoft.com website. As is normally
the case, we advise Steam users that their update will be downloaded
and applied automatically. They should not try to apply the patch from
the Egosoft website." -
SaGa #5211 Az enyém eredeti, így az nem játszik... -
tomonor #5210 Ne feledjétek, hogy a TAGES driver is belenyúl a robotpilótába, ha nem eredeti a játék... -
SaGa #5209 SETA közben kicst pontatlanul számol a gép. A kisérők is olyankor szoktak az állomások oldalára kenődni, ha SETA-zva dokkolok be valahova. -
#5208 Tévesen írtam volna? Csupán az alapokat közöltem. perzse ha nem vagy a szektorban zavartalanabbul halad a hajó mert a többi szektorokról csak statisztikát vezet a gép, nem 3D-be modellezi őket, nem járnak "rosseb-csárdást" a nagyobb hajók bedokkolásnál öt percen át.
Viszont megfigyeltétek hogy néha milyen érdekes eredményekre jut a játék az ilyen statisztikailag lefolytatott csatáknál? Jön egy üzenet hogy megtámadták az egyik hajómat, odakapcsolok az adott szektorba, egy M6-osom zaklatja két kalóz M4-es és egy M5-ös, gondolom aki hülye haljon meg és játszom tovább. Hát meghalt... az M6-osom!!! Nem hittem el, load az utolsó autosave, jump a szektorba. Ott a három kis pimasz légy, támadnak. És élnek vagy fél percig.
Meg a SETA! Látom ahogy a helyi erők (két split m4-es) épp támadnak egy Duke's dangerusmatteria transportert (így fejből szerintem nem jól írom) gondoltam kivárom a a bummot, némi potyakonténer reményében. A teher Hull-ja félig sincsen már, bekapcsolom a SETA-t. Duke's pici kincsének visszanő a pajzsa! A két vadász eddig mellé sem lőtt, most 10X-es sebességen befogni is képtelenek a tehert nemhogy eltalálni.