12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#5127 Tudja valaki, hogy miképpen lehet egy Ship modot összerakni egy másikkal? Konkrétan az érdekelne, hogy egy új hajót miképpen tudnék belerakni a BSG modba ? -
Gunslinger #5126 Hja, az úgy átlagos nálam is, hogy párban jön át két Q. Jött már nagyobb is. K még sosem, de J már párszor előfordult kedves kis kísérettel. -
mindero #5125 Ez igaz, én is néztem h hirtelen elindultak portyázni. 1-2Q a Xenonokhoz közeli szektorokba mindig parádézik. -
Freddy TNT #5124 Hát ez így már nem is annyira buli. Egy állomást helyreállítani drágább mint megvenni újonnan.
-
Gunslinger #5123 Xenon Q-k kis miniflottával magas harci rangon már baromi gyakran látogatnak be ide-oda. Kicsit túl sűrűn is már. -
Freddy TNT #5122 Ok, kössz szépen !
Akkor ezek szerint a TC-ben sem javítottak ezen.Azért tényleg elég gáz, hogy sosem támadnak meg. Át kell menjek Xenon vagy Kha'ak szektorba hogy legyen egy kis csihi-puhi.
Hiányzik nagyon a játékból, hogy például néha meglátogatna 1-2 xenon K valamelyik komplexemnél és csinálnánk egy kis traccspartyt.
Nincs erre valami script ? -
tomonor #5121 mióta eldobálták Grandáék azt a sok tányért, nem is csoda. Inkább az fura, hogy nem flood-olták még tele az univerzumot... -
Gunslinger #5120 Hja, én is néha gyakrabban találkozok ufóval, mint Khaakal. -
mindero #5119 Hát nekem eddig se nagyon volt. Úh tök értelmetlen. -
SaGa #5118 A Final Fury jutalma az, hogy erősen csökken a khaak aktivitás. -
SaGa #5117 Két scriptcsomag kell: Repair Debris és Utilize Debris
3 parancsot fogsz találni: Assess ..., Repair..., Utilize...
Az eslőre felsorolja, miből mennyi kell, a másodikkal újjáépíti, ha minden benne van a hajódban, a harmadikkal meg lebontja, és berakja a hajóba, amit kinyert. Ez nem azonos a szükséges mennyiséggel. Ha nem elég a szabad hely, szól... -
mindero #5116 Ez a Final Fury utolsó misszió felháborító! Szenvedek vele 2 hétig, erre nem kapok SEMMIT!
Egyre gyengébbek a plotok sajnos. A terran még jó volt, csak félkész (kaptuk is ezerel a jutalmakat), a goner volt a legérdekesebb, de a végén a jutalom gyatra volt (a Truelight Seeker is használhatatlan), de ez a Final Fury valami szégyen. Nem elég h rém unalmas, és csak pénzeket kapunk, de a legizzasztóbb küldi után csak vége, még pénz se jár. A HUB meg maga az agyhalál, nem szól másról mint a nyersanyagtermelő komplexek felhúzásából. Most tartok a 150e Teladiumnál. És ez még csak a kezdet.
Úgy sajnálom h nem tudtak egy épkézláb történetet se kitalálni.
A hajófoglalás az nagyon élvezetes lett. Még képezni kell a Marine-jaimat, mert K-t, meg Q-t még nem tudnak elfoglalni. -
Freddy TNT #5115 Hát ez a Debris repair eszméletlen nagy ötlet !!! Nagyon tetszik. Leszedtem a reunionhoz való verzsönt, ki is próbáltam de gondom akadt:
Egy Orca-val mentem a helyszínre és ráböktem egy hajóroncsra, majd repair debris parancsot adtam ki. Erre közli egy üzenetben, hogy nincs elég Kristály.....na de mennyi az annyi ?
Hol lehet megnézni, hogy mihez mennyi és milyen anyag kell ? -
Freddy TNT #5114 Kössz az infót! Visszateszem a játékot és kipróbálom így. -
SaGa #5113 Aki használja a Debris Repair scriptet, annak szólok: a játékban fellehető roncs kapukat is ki lehet vele javítani, elvileg. Először oda kell menni az egyikhez, majd kiadni a repair parancsot, majd a másikhoz, ott is repair. Csak a második után kezdi meg a tényleges javítást és veszi el az alapanyagokat. A két kapu ez után össze lesz rendelve, egyiktől a másikig megy az ugrás.
TL kell hozzá, annyi anyag kell bele...
TC-ben nem próbáltam, ez az eredeti, Ru verzióban van benne, de ahogy látom, a TC verzió is tartamazza a szükséges scripteket... -
Gunslinger #5112 Igen, így van. Összekötő elemként működnek és a dokkolópont is ezen elemen lesz, de mindig csak egy helyen, asszem ott ahol legelsőnek kijelölted, később ezen nem lehet változtatni, szal erre tessék figyelni. -
bgabor #5111 Amikor gyárkomplexumot építek, két gyár összekötéséhez ugyebár egy complex constr.setet kell közéjük lerakatnom. Ha három gyárat akarok összekötni, akkor már két complex constr.set-re lesz szükségem? Tehát egyfajta összekötő elemként funkcionálnak, és szükség lesz +1re belőle, ha eggyel több gyárat akarok hozzáadni a komplexumhoz? -
Gunslinger #5110 Úgy tűnik folytatódik a tegnapi hadjárat. A Xenon Sector 101-ben azóta nem jelent meg egy xenon hajó sem, viszont a Xenon Sector 472-ből megy oda az erősítés. Folyamatosan respawnolja az ottani Shipyard a Q-kat, amik mind a Xenon 101-be tartanának, néhányuk Danna's Chance-be. Pechjükre Black Hole Sunban mindig van egy kisebb flottám, mivel gyakran jönnek észak felöl Xenonok, egy Boreasom és egy Deimosom néhány vadásszal állomásozik ott most, de az Argonok hadjáratba kezdtek és úgy döntöttem, hogy csatlakozom. Jóval szerényebb flottával indultak a Xenonok ellen, mint tegnap a Teladiak. Eddig egy Titant és egy Cerberust figyeltem meg és kb. egy tucat vadászt. Az egyik Boreasomat át is raktam a szektor 472-be és magam ültem bele, frankón eltakarítottam a szektort védő K-t és J-t meg néhány Q-t, de olyan iramban respawnolja a shipyard a Q-kat, hogy ehhez egyedül kevés leszek, sztem behívok még egy Tyr-t kezdetnek, M7-est nem akarok, sokat nem érnek a Q-k ellen, majd ha nagyon keményen jönnek, akkor a Skirnirrel szétgyakom az egész szektort. Az Argonok Cerberusa nem bírta sokáig, az első Q eltakarította az útból, a Titan úgy ahogy bírja, bár a hullja már csak kb. 70%-on van. -
#5109 Egy kis segítség kellene:
Nem tudja vki hogy miért csinálja ezt az én kis mapem (lásd: TextIDNotFound a távolság helyett)?
És egy másik: próbáltam hozzáadni pár szektort, de a mapen való elhelyezés nem nagyon megy, meg a szektorokat nem nagyon köti össze (stb). Ha van itt vki aki ért hozzá akkor pls dobjon meg egy pm-mel. -
SaGa #5108 Valószínű videokártya ram hiba. Cseréld ki. -
Gunslinger #5107 Ez a Hub. -
Gunslinger #5106 Teljesen alap, semmi hókusz-pókusz. -
#5105 Ez nagyon ffdshow problémának hangzik: ha netán valamilyen kodekkel felkerült, akkor az lesz a baj gyökere. Az ffdshow beállításainál add meg kivételnek az x3tc.exe-t, és kisimul a géped. Már a reunion sem fért össze vele, de tc teljesen megbolondul tőle. -
tomonor #5104 XDDDDD
LOOOL már értem az M8-as gondolkodási módját! Kamikaze!! -
tomonor #5103
Ez tetszik :o -
tomonor #5102 azon kívül hogy SOTW -
tomonor #5101 WOW az meg mi :O -
#5100 Interesante -
tomonor #5099 A Database-ben találtam ezt a kis elírást xD
"Founded weapons: 39" -LOL -
#5098 Asszem várnod kell. -
bgabor #5097 Elakadtam. Ott járok, amikor 200 teladinumot kell vinni egy Military Outpostba az Argon Sector M148 nevű szektorba. Ezt gond nélkül meg is csinálom, mert jóban vagyok az Argonokkal, nem bántanak. Utána viszont be kell gyűjteni és le kell szállítani két űrhajóst a Heretic's End-i állomásra. Ezt meg is teszem, jumpdriveal egy pillanat alatt ott vagyok.
Igen ám, de dokkolok, kiírja hogy mission complete, és utána semmi. Nem ad új küldetést, szürke a my missions menüpont.
Most akkor csak sok időnek kell eltelnie amíg az új küldit beadják, vagy belefutottam valami fasza kis scriptelési hibába? Kétszer is megcsiáltam már, mindkétszer ez lett az eredmény. -
Repiv #5096 Ez az alap játékban történt vagy használsz valami kiegészítőt és abban? -
Gunslinger #5095 Érdekes dolgot vettem észre tök véletlenül. Egy nagyon masszív Teladi flotta ment a Xenon 101-be (amit egyébként kb. 3 napja meglehetősen kipucoltam, csak a Shipyardot hagytam meg), hogy leszámoljon a Xenonokkal. Úgy szúrtam ki őket, hogy egy Gannet, egy Shrike és egy Phoenix kb. 12 M8 és 40 M3-as kíséretében Split területen, Thuruk's Beardban nem mindennapos látvány, kíváncsiságból szkenneltem a Gannetet, mert mindig csekkolom, hogy az AI egy M7M-et miképpen fegyverez fel. Megint a szokásos volt, egy M7M 3 darab rakétával meg az egyetlen turretjében lévő önvédelmi fegyverzetével, kiábrándító. Boron Krakent korábban láttam már assault fleet élén csupaszon, fegyverzet nélkül, csak EC meg pajzs volt benne, azoknak még turretjük sincs. Na mind1, nem is ez a lényeges, hanem hogy szkennelés közben kiszúrtam, hogy Dest: Xenon Sector 101. Hoppá. És az összes többi Teladi hajónál is. Ugrottam is be a Xenon 101-be úgy ahogy voltam a Hyperionomban. Mire odaértem már javában püfölték egymást a Xenonok meg a Teladiak, egy Condort fogott közre három Q, egy Shrike és még egy Gannet félúton volt a csatába. A Teladiak egyébként jelentős létszámfölényben voltak, tele volt az űr Keakkal meg Falconokkal. Érdekes, hogy a Teladiak nem vittek M3-asnál kisebb hajót, de M6-ost sem a csatába, viszont nagyon sok M8-ast, amik kvázi semmit sem értek. A Condor elég hamar elhullott, de aztán visszamentem egy lementést és behívtam az egyik Osakámat és másodszorra sikerült megmenteni a Teladi Condort, abszolút nullára kipucoltuk megint a sectort, de a shipyardban elkezdtek respawnolni a xenon hajók, egyszerre négy Q jelent meg az állomáson belül meg vagy 20 további vadászgép minden féle típusból. Gyorsan nekiestem az Osakával a Shipyardnak, nem is húzta sokáig és csak 4-5 vadász tudott addig kijönni, győzelem. Érdekesség, hogy ugye a Xenon Shipyard gömb alakú, de a roncs ami utána maradt az a hagyományos hosszúkás shipyard roncsa. Fura egy bug. Most kíváncsi leszek, hogy mikor jönnek vissza a robotok. Kb. egy óra eltelt utána, más rendszerekben fel-fel bukkantak, de a 101-be nem jöttek vissza, a Teladi vadászok fele és a két Gannet hazaindultak, a többiek maradtak, a Phoenix és szoros kísérete jól lemaradva jóval a vége után érkezett csak meg. Elég gyökér taktika volt az AI részéről, hogy három rendszeren keresztül vonult a flottájával, ki tudja már milyen hajói purcantak meg a Condor előtt, ha nem szúrom ki időben a két elöl érkező Gannet is tutira biztosan elpusztul, semmit sem érnek a Q-kal szemben, egyedül csak a Shrike tud valami tűzerőt ellenük felmutatni, meg az uccsónak érkező Phoenix. Így is két Q-t a Falconokkal lőtt le, ez az egyetlen mázlija volt, hogy iszonyú mennyiségű M3-ast vittek magukkal szoros kötelékben. -
Gunslinger #5094 A space X-BTF-ben meg a sima target volt. Azzal lehetett becélozni dolgokat, ha a célkereszt valamilyen object felé mutatott és ha még egyszer megnyomtuk, akkor kinullázta. -
#5093 Jóvanna, egész nap gépeltem, fáradt vok :P -
tomonor #5092 aha, szeretem a kaport én is -
#5091 Tom, de itt ha lenyomod, akokr a világ legszrabb irányítását kapor :( -
tomonor #5090 Space sosem volt a Reu configba o.o X2-ben volt a next target, én a fighter drone-ok indítására használom az X3:R-ben... -
#5089 No, az én beállításaim, szép sorban. Nekem ettől a baloldali sávot levéve tökéletes Reu irányítás lett:
---Flight---
Space
RMB
Down
Up
Left
Right
Q
E
X
Y
Tab
Bakspace
Shift+F
-//-A
-//-D
nincs
Shift+E
A
D
W
S
---combat---
CTRL right control
LMB
L
M
I
satöbbi satöbbi lényegtelen
Remélem némelyeknek segítségére lesz, ha meg vki próbálta és nem tetszik neki így sem, akkor az télleg várjon egy scriptre vagy egy jövőbeni patchre. Én ennyit tok segíteni. -
r4pt0r #5088 Csakhogy nem a teljesítmény miatt írtam, ha egyáltalán elolvastad volna amit ír. Hanem valami gubanc van ott.