12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
SaGa #5207 Stimmel...
A legjobb üzlet olyan gyárakat telepíteni, amire van kereslet, de messze van a gyár. Pl a szomszédos fajok olyan termékeit, amire a helyi faj gyárainak van szüksége. Ki kell nézni valami határszektort, oda letelepíteni a másik faj gyárát. Pl teladianium gyár a paranid határ szektorokba. Alapanyagot a szomszédos teladi területről lehet venni, a készterméket meg a szomszédos paranidok viszik, mint a cukrot. Hasonló, több faj által keresett, de csak egy által gyárott termék a nostrop oil, meg a plankton. Ha jól emlékszem a bogas is... -
Gunslinger #5206 Ocean of Fantasy? Ott a legmagasabb hozamú silicon aszteroida is csak 32-es aztán kétlem, hogy pont arra az egyre pakoltad a bányát. Ore Beltben van két 64-es és egy 56-os is. OfF-ben és közvetlen környékén nem is hinném, hogy nagy kereslet lenne rá, az AI is be van belőle tárazva, azon a vidéken a plankton a jó biznisz. -
SaGa #5205 Bánya telepítés első lépése, hogy kiválasztod a megfelelő aszteroidát. 50-es yield felettit kell, másképp nagyon gazdaságtalan a kitermelés.
Hozzá adsz 1 vagy 2 hajót és megadod neki(k), hogy hány ugráson belül próbálja teríteni az árut és szerezze be az EC-t. Érdemes a gyárakhoz annyi hajót (TS) rendelni, ahány féle árut forgalmaz (alapanyagok és késztermék) és belőni, hogy mindegyik csak eggyel foglalkozzon (ha része a TC-nek a station manager, akkor ez lehetséges). -
SaGa #5204 Néhány téves megállapítást javítanék:
Amint felbérelted a TL-t és szóltál neki hogy dokkoljon a Shipyardon, azonnal menj ki abból a szektorból. Sokkal gyorsabban fog dokkolni a TL, mint ha bent foglalod a gépidőt. Mivel felbérelted, a saját cuccaid között meg fogod találni és bármilyen távolságról tudsz vele beszélni. Ha van Trading System Extension a hajódon (csak arra kell, amelyikben ülsz de azon kötelező, mindig ez az első amit megveszek, a fight szoftverekkel együtt), távolról is tudsz vásárolni. Kiválasztod a szektort a galaktikus térképen, abban a shipyardot és megveszed, amit akarsz. Rá fog kérdezni, hogy a T?-be pakolja-e be. Amíg nincs ott a TL, nem is tudsz vásárolni, csak hajókat. Amikor megvan, szólsz a TL-nek, hogy hova menjen (Move to position). Amíg oda nem ér, nem menj abba a szektorba és azokba se, amelyeken keresztül kell mennie. Pár percenként nézd meg, merre jár. Amikor a megfelelő szektorba ért, gyorsan menj oda és add ki neki a lepakolási parancsot. Nem kell, hogy a megfelelő pozícióban legyen, elég, ha már bent van a szektorban. Fontos hogy a gyár lerakatásához neked is ott kell lenned, abban a szektorban.
Ezzel a módszerrel elég gyorsan ott lesz a gyárad, ahol szeretnéd. Ha bent vagy azokban a szektorokban, ahol a TL épp van, végig szuttyogja az utat 50-nel, ha nem, akkor gyorsan mozog. A baj az, hogy nem kell neked ott lenned, elég, ha van egy satelited vagy saját tulajdonú egyéb hajód, már végig csinálja a folyamatot a maga komótos tempójában. Ha ilyen nincs az érintett szektorokban, "átpattog" rajtuk... -
Ninju #5203 Nem érdemes arra várni, hogy a gép vegye meg amit gyártottál. Inkább rendelj hozzá egy hajót ami eladja (sell ware...), vagy add el Te. Jó pénz van a siliconban. -
Alex Griffin #5202 Ocean of Fantasy...
Mondom csak próba volt. De valahogy nem akarják megvenni amit bányászok, pedig majdnem a minimumra húztam az eladási árat...
Ezt a Teladianium bizniszt kifejtenéd bővebben? Hátha okosodnék belőle
Köcce,
Alex -
Gunslinger #5201 Vagy kettő :-) Abból sok millát le lehet szakítani, a második kedvencem a Teladianium biznisz után. -
#5200 Hova telepítetted?
Ore Beltben pl mindig jól jön egy :) -
Alex Griffin #5199 :))
Telepítettem az első Silicon bányámat...
Háááttt... Nem ebböl fogok elsőre megélni, de működik. Ha tudom etetni rendesen Energy Cell-el, akkor talán profitot is fog trmelni.
-
Alex Griffin #5198 Wow!!!
Köszi szépen az infókat!!!! :D -
Gunslinger #5197 A propertynél az options menüben be lehet állítani ,hogy ne mutassa a műholdakat, lehet mindenfélére szűrni. Amúgy nekem ez tökre bugos, ha beállítom, hogy a vadászokat ne mutassa, akkor a capital shipeket sem mutatja, csak a TP, TM, TS hajókat. Kellemetlen mert van vagy 150 vadászom, aztán alig találom meg néha az M2-esemiet amikhez nincsenek vadászok rendelve, mert M1 meg M7 hajónként szépen berendezgeti a vadász wingeket is. -
bgabor #5196 Harcra pedig:
A Duke's citadel nevű szektorban találsz egy üres Advanced Perseust a 42, -2, 31 kordinátákon. Elfoglalod, és jó ideig nem lesz másik hajóra szükséged. -
bgabor #5195 Veszel egy műholdat (navigation relay satellite/advanced satellite), bemész a kívánt szektor közepére és kidobod. (eject)
Ennyi a műholdtelepítés.
Erről jut eszembe, arra nem tud valaki megoldást hogy a satelliteket NE jelenítse meg a Property képernyő? Nagyon hosszú idő mire megtalálom a hajóimat a sok műhold között. -
#5194 A xenon szektorokat inkább hanyagold ha csak nem adsz flottát a teherhajó mellé (bár még ez sem garantálja hogy a teher átér!).
Vegyél rá MK3-as trading softwer-t, ez lényegében egy önálló pilótát rak a gépbe aki egy adott szektorban kereskedni kezd a szektortrading paranccsal. Kereskedés közben tapasztalatott gyűjt, szinteket lép. A nyolcadik szint elérése és néhány felszerelés beszerzése után (pajzs, fegyver, szoftverek, jumpdrive, némi EC sem árt), kiadhatod neki a universumtrading parancsot. Ekkor önállóan elkezd kereskedni az univerzum álltala belátott részébe (ez alatt értsd azokat a szektorokat ahol hajód, gyárad, műholdad van.).
Ha gyárat akarsz magadnak, vegyél egy TL-t kb.: 30 milla, vagy bérelj egyet. Közel mész egyhez com-on felhívod, beszélsz a kapitánnyal, megmondja az árat(átlépett kapunként kell fizetni kb.:1000-2000 Cr-t. ha elfogadod újra beszélj vele, mond hogy dokkoljon az álltalad kijelölt shipyard-on.(ahol a gyárat venni akarod) Ha bedokkolt tedd te is azt, majd vedd meg az állomást és a TL-t jelöld ki szállítónak, utánna újra beszélj vele. Küld a szektorba ahova a gyárat tenni akarod, vagy hogy kövessen és vezesd oda te. Ha odaértetek újra beszélj vele és szólj hogy rakja ki a gyárad, majd állítsd be a szektortérképen hogy hova (ezt a numerikus billentyűzettel tudod megtenni, az insert gombbal váltasz a oldal, és felülnézet között.)
Műholdat venni EQ-dokkokban, és műholdgyárakban vehetsz. Gyártani bonyolultabb!
-
Alex Griffin #5193 Sziasztok!
Már vagy 2 hónapja játszom kissebb-nagyobb megszakításokkal a játékot és lenne egypár kérdésem. Lehet hogy már elhangzott itt, de mérhetetlen mennyiségű a topic. Aki tud válaszolni kérem tegye meg, a többiektől pedig elnézést előre is! tehát:
Mivel érdemes kereskedni? Van 2 transporterem, kb 5-6k a rakterük. A Xenon 472-n nem tudnak meg atmenni, nincs akkora kiseretem hozzajuk. Hogyan lehet beallitani, hogy vegyen meg egy arut, aztan menjen el vhova, adja el, majd kezdje az egeszet elorol?? Lehet olyat mondani neki, h vedd meg a legolcsobbat es add el a leg dragabban? :D
Milyen hajót érdemes venni? Mármint harcolni...
Most ott járok, h egy satelitet kellene telepítenem egy szektorban. Hogy érti ezt? Milyen sateliet? Mert van több is... Vegyek egyet, vagy csinálnom kell egy gyárban? Hogy tudok gyárat "telepíteni" ORE és Silicon banyat akartam, de azt mondta h legalabb TL osztalyú halyó kell.
Tudom, h sokat kerdezek, de nagyon jo a jatek es igerem mindent csak 1x kerdezek meg! :D
Köszi szépen előre is a segítségeket!!
Alex -
bgabor #5192 Kösz! Hasonló a helyzet a yakiknál is?
Tényleg, lehet egyáltalán a kalózokkal vagy a Yakikkal együttműködni a játékban, lehet kalózkodni? -
#5191 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228313 -
bgabor #5190 Bakker most jöttem rá, hogy egyetlen ATF hajót se lehet megvásárolni. Nagy csalódás. -
bgabor #5189 Kár. -
Gunslinger #5188 Alap játékban nem lehet vásárolni, csak moddal. Egyébként én egyszer találtam egy üres félig sérültet az egyik Terran Unknow Sectorban, de valszeg az mák volt vagy bug. -
bgabor #5187 Fenrirt lehet valahogy szerezni? Nem láttam egy helyet se, ahol vásárolni lehetne. -
tomonor #5186 Egy kérdésem lehetne hozzátok, ó x3tc játékosokhoz? :)
Azt a zenét keresem, amely a Think videóban van. Szóval, nem tudom hogy benne van-e a játékban, ám ha benne van valaki legyen oly szíves és pm-elje el nekem pls :) -
#5185 Hát eléggé ezért is volt belőle elég egyszer "szabályosan" végigtolni becsületesen de soha többet. Amúgy nagyon jó cucc ha már kész van! :) -
#5184 Megértelek én, megértelek...:) -
tomonor #5183 *sigh*
szeretném már így egy félév után azt olvasni a játékról, hogy MEGJELENT. -
#5182 Nem akarok beleszólni, és tényleg csak anonímként javítlak ki, hogy én azt írtam hogy nem írtak oda dátumot. Szóval mintha már most is árulnák. Épp ez a furcsa... -
L1ght #5181 Jútúb ér? Daniel, Alexei, The real string theory, Moodflow :D -
#5180 Ezt az EGO fórumán is kérdezték, az admin azt válaszolta: nem, és nem is tervezik a BBS visszaállítását. Kár pedig, jól szórakoztam rajta, és szinesebbé tették a játékot. -
tomonor #5179 Bocsi az 5-ik üzenetért :S ám most olvastam facebook-on hogy a 2.0 patch április 7.-ére érkezik meg. -
tomonor #5178 /off2
Alexei Zakharovot is :D -
tomonor #5177 /off
megtaláltam Danniel Finney-t Facebook-on :D
/on -
tomonor #5176 Nos, az egyik ismerősöm MSN-en az előbb közölte, hogy látta az X3-TC 2.0-át az 576Games katalógusban (az újságban)
Ennek ellenére az online katalógusban még nincs fent, illetve azt is mondta hogy megjelenési időlént XXXX.XX.XX volt ráírva. Szal már valami mocorog csak még nem fért ki a lyukon. -
tomonor #5175 Úgy látom ez a hub kész szenvedés xD -
SaGa #5174 Pedig jó üzlet. Időnként 10 milla fölött hoz és ha van egy TL-ed egy jumpdrive-val, 5 perc... -
#5173 Hát én vagy négy ilyen missiont csináltam és nem is tudtam arról amit Amaro írt. Elfogadja az csak jó helyre kell tenni. De én ezzel nem szórakozok, mert számomra nem élmény. Magamnak is rühellek gyárakat kiszórni nemhogy másnak! :) -
#5172 Én is megcsináltam. Soha többet az fix. Letöltöttem az easy version modot hozzá mert egyszer elég volt. Megcsináltam, nem csaltam de soha többet! -
r4pt0r #5171 Ezt komolyan gondolták, és rengetegen meg is csinálták. Ez a küldi inkább már azoknak van akik be akarják építeni a az egészet. Olvastam ego forumon 1-2 alak olyan gyár komp. épített hogy csak lestem. :D -
mindero #5170 Van olyan aki befejezte a HUB küldetést?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha jól tudom az utolsó adag 85e mikrochip.
Ez azért már nagyon beteg. Már az 500-al is megszenvedtem. Akármilyen setával számolok ez 17000óra játék, ami azt jelenti h 2évig folyamatosan setáznom kell. Ha van 100 komplexem akkor persze ez lecsökken, de ez már akkor is vicc. Tovább tart végigvinni a játékot, mint amennyi ideig csinálták. Lehet h csak poénnak szánták: "Nem lesz az a zőrült aki ezt végignyomja." Aztán pár hónappal a megjelenés után már HQ-ból gyártották egyesek a hajókat. -
SaGa #5169 Ez a jó, mert ha nem ezen a módon építed föl azokat az állomásokat, amiket megrendelésre hoztál, nem fogadj el a feladatot befejezettnek... -
#5168 vagy egyszerűen klikk a raktérben az állomásra, és build...